Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Νόμιμη η βιντεοσκόπηση της παραλαβής της μίζας από τον Τομπούλογλου



"Μύλος" με τη νομιμότητα της βιντεοσκόπησης του πρώην προέδρου του "Αγλαΐα Κυριακού", Χ. Τομπούλογλου την ώρα που έπαιρνε το φακελάκι των 25.000 ευρώ. Τι αποφάνθηκε ο Άρειος Πάγος
Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι νόμιμα έγινε η βιντεοσκόπηση που απεικονίζει τη στιγμή που ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογου ελάμβανε, την παραμονή των Χριστουγέννων, το ποσό των 25 χιλιάδων ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ποσό αυτό ήταν «καρπός» εκβίασης διαφημιστικής εταιρείας, που είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του νοσοκομείου.
Αναλυτικότερα, ο Τομπούλογου προσέβαλε ως μη νόμιμη τη διαδικασία παρακολούθησης με κάμερες της χρονικής στιγμής που ελάμβανε το ποσό των 25.000 ευρώ. Υποστήριζε ότι η βιντεοσκόπηση έγινε με αίτημα από το Τμήμα Εκβίασης της ΕΛΑΣ και με σχετική διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ, κατά τον νόμο 2713/1999, τη σχετική αρμοδιότητα έρευνας την είχε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και αποφαίνεται σχετικά ο Εισαγγελέας Εφετών.
Σε πρώτο βαθμό (Πρωτοδικείο), βούλευμα έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του Τομπούλογου και μετά από έφεση που άσκησε η Εισαγγελία Εφετών έκρινε ότι νόμιμα επιλήφθηκε του ζητήματος το Τμήμα Εκβιαστών που ερευνούσε την υπόθεση ως εξειδικευμένο.
Ακόμα, κρίθηκε ότι νόμιμα εξέδωσε διάταξη ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών που έχει συντρέχουσα αρμοδιότητα με τον Εισαγγελέα Εφετών και απέρριψε τον ισχυρισμό περί παραβίασης του νόμου και δικαιωμάτων του.
Μετά από αυτό ο Τομπούλογου υπέβαλε αίτηση αναίρεσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά της εφετειακής απόφασης.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση, κρίνοντας ότι ορθά ερμήνευσε το Συμβούλιο Εφετών την ισχύουσα νομοθεσία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: