Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Το Μπόινγκ πιθανόν κρύβεται και θα χρησιμοποιηθεί ως πύραυλος Κρουζ;...


Οι διάδρομοι που θα μπορούσε να είχε προσγειωθεί...

To Boeing της Malaysia Airlines «είναι πιθανόν να έπεσε θύμα αεροπειρατείας και να έχει κρυφτεί κάπου» για να...
χρησιμοποιηθεί αργότερα ως «πύραυλος Κρουζ», δήλωσε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο πρόεδρος της επιτροπής Ασφαλείας της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Μάικλ ΜακΚόλ.

Όπως λέει, «δεν είναι σαφές εάν η μυστηριώδης εξαφάνιση του Boeing 777 συνδέεται με τρομοκρατική ενέργεια», πιστεύει όμως ότι οι αμερικανικές αρχές «ανησυχούν για την πιθανότητα το αεροπλάνο να έχει προσγειωθεί κάπου για να παραμείνει κρυμμένο και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως όπλο καταστροφής». «Το αεροπλάνο είναι πιθανόν ότι πήρε δύο κατευθύνσεις μετά την εξαφάνισή του: προς βορράν, προς το Καζακστάν, αλλά στην περίπτωση αυτή θα είχε εντοπισθεί από ραντάρ.»

Η άλλη υπόθεση είναι ότι είτε προσγειώθηκε σε μία χώρα όπως η Ινδονησία, και θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως πύραυλος κρουζ, όπως έκαναν οι τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου...», δήλωσε, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι σίγουρος πως δεν πρόκειται για ατύχημα. «Πρόκειται για μία σκόπιμη ενέργεια και το θέμα είναι να μάθουμε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν», σημειώνει με βεβαιότητα.

Στο σενάριο του ΜακΚόλ το βασικό ρόλο παίζει ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, καθώς, όπως λέει, έχει πληροφορίες σε υψηλό επίπεδο ότι «κάτι συμβαίνει με τον πιλότο». «Όλες οι έρευνες οδηγούν στο πιλοτήριο, στον ίδιο τον πιλότο και τον συγκυβερνήτη»,λέει ο αμερικανός αξιωματούχος.

Οι διάδρομοι...

Αν το Boeing 777 είχε πέσει τότε όλοι οι εμπειρογνώμονες θεωρούν πως κάπου θα υπήρχαν συντρίμμια και πως στο διάστημα των 8 ημερών και με την κινητοποίηση να είναι στο ζενίθ, θα είχε βρεθεί έστω κάποιο σημάδι που θα επαλήθευε κάτι τέτοιο. Τα ξένα ρεπορτάζ αναλύουν όλο και περισσότερο τα στοιχεία που θέλουν την μοίρα του πολύ πιο τρομαχτική σαν σενάριο.

Ένα από αυτά θέλει κάποιον που γνωρίζει να πετάει και να προσγειώνει το αεροπλάνο, να το έχει οδηγήσει κάπου και εκεί να παραμένει κρυμμένο. Για να το πετύχει αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να το έχει προσγειώσει και για το έχει προσγειώσει σημαίνει πως χρησιμοποίησε κάποιο διάδρομο που θα υπήρχε διαθέσιμος και που θα χωρούσε ένα Boeing. H Wall Street Journal ισχυρίζεται πως αυτή η εκδοχή είναι το πιο πιθανόν να έχει συμβεί. Το Business Insider παρουσιάζει σε συνεργασία με το WNYC Data News την θεωρία πιο αναλυτικά.

Ο λόγος που ακόμη δεν έχει βρεθεί ίχνος του αεροπλάνου είναι πως μέσα στην ώρα που υπολογίζεται πως το αεροσκάφος συνέχισε να πετά από την στιγμή που χάθηκε, οι πιθανοί διάδρομοι είναι εκατοντάδες. Για την ακρίβεια εντοπίστηκαν 634 σε 23 διαφορετικές χώρες, πολλοί από τους οποίους είναι εντελώς εγκαταλελημμένοι και σε ερημικές τοποθεσίες. Οι ειδικοί που εντόπισαν τους πιθανούς αυτούς διαδρόμους ισχυρίζονται πως ένα τέτοιο σκάφος μπορεί να προσγειωθεί από έναν καλό πιλότο σε διάδρομο μήκους μόλις 5,000 ποδιών και με βάση αυτά έφτιαξαν τον παρακάτω χάρτη που δίνει μια ιδέα του γιατί τελικά να βρεθεί είναι δύσκολη υπόθεση...



Πηγή: lifo


Δεν υπάρχουν σχόλια: