Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

''Ανάσα'' για τις οικογένειες φοιτητών

''Ανάσα'' για τις οικογένειες φοιτητών

Με στόχο την διευκόλυνση των φοιτητών αλλά και των οικογενειών τους, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ανακοίνωσε δυο νέα μέτρα.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, έχει ήδη αυξηθεί ο αριθμός των δωρεάν σιτιζόμενων φοιτητών ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα σε πρωτοετείς φοιτητές να μετεγγραφούν το επόμενο εξάμηνο, υπο προϋποθέσεις, ώστε να απαλλαχτούν οι οικογένειές τους από πρόσθετα οικονομικά βάρη.
Επίσης, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη εξεταστική περίοδος τον Φεβρουάριο, προκειμένου οι επί πτυχίω φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος:
 «Έχουμε επιτύχει να αυξήσουμε τον αριθμό των δωρεάν σιτιζόμενων φοιτητών από τη Φοιτητική Μέριμνα, από τους 57.000 στους 70.000. Ο στόχος μας είναι το 2013 να σιτίζονται δωρεάν 90.000 φοιτητές, προκειμένου να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες. Αντίστοιχη είναι και η προσπάθειά μας σε ό,τι αφορά στη στέγαση των φοιτητών.
Προχωράμε επίσης σε δύο επιπλέον στοχευμένα μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα, προκειμένου να απαλλάξουμε τις οικογένειες των φοιτητών και σπουδαστών από πρόσθετα οικονομικά βάρη.

Τα δύο αυτά μέτρα δίνουν τη δυνατότητα:
 1) Σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών αυτής της χρονιάς, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, να μεταγραφούν το επόμενο εξάμηνο σε αντίστοιχο Τμήμα άλλου Ιδρύματος, προκειμένου να μειώσουν το κόστος διαβίωσής τους.
 2) Στους επί πτυχίω φοιτητές να συμμετέχουν σε έκτακτη εξεταστική περίοδο τον Φεβρουάριο του 2013, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, λίγους μήνες νωρίτερα.

Γνωρίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο δεν λύνουμε τα πολλά και μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια. Αυτά τα κοινωνικά μέτρα μπορούμε, όμως,  να λάβουμε αυτή τη στιγμή, προκειμένου να μειώσουμε τα οικονομικά βάρη, εκείνων που υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της κρίσης, και να βοηθήσουμε τους φοιτητές να ολοκληρώσουν  τις σπουδές τους».
 enikos.gr

Read more...

Τι ζήτησε το ΠΑΣΟΚ από τον Στουρνάρα

Τι ζήτησε το ΠΑΣΟΚ από τον Στουρνάρα
Mε τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα συναντήθηκε στη βουλή αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενη από τους Γιάννη Μανιάτη, Φίλιππου Σαχινίδη, Γιώργου Κουτρουμάνη, Πάρι Κουκουλόπουλο και Χρήστου Πρωτόπαππα.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν θέματα που αφορούν σε πιθανές τροποποιήσεις και βελτιώσεις του υπό κατάθεση εφαρμοστικού νόμου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον κ. Στουρνάρα ζητήθηκαν τα εξής:
-να εξαιρεθούν από τις μειώσεις οι συντάξεις των ατόμων με απόλυτη αναπηρία 
-να αλλάξει η διάταξη που αφορά στην εισφορά των εφοπλιστών (να επαλειφθεί η φράση «οικειοθελούς χαρακτήρα») και να διευρυνθεί η βάση φορολόγησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
-να υπάρξει μεταβατική περίοδος για την αύξηση των ορίων της ηλικίας συνταξιοδότησης
-να μην περικόπτεται το ΕΚΑΣ σε όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 64ο έτος της ηλικίας τους
-να απαλειφθούν οι διατάξεις που καταψήφισε ήδη η Βουλή
enikos.gr

Read more...

Ένστολοι: Τι μας είπε ο Δένδιας

Ένστολοι: Τι μας είπε ο Δένδιας

"Δίκαια" φέρεται να χαρακτήρισε τα αιτήματα των ένστολων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημοσίας Τάξης, Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας.
Όπως οι ίδιοι σημειώνουν, ο κ. Δένδιας, δήλωσε, κατά τη συνάντηση που είχε με τα προεδρεία των σωματείων τους, ότι το νέο πακέτο μέτρων δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία των σωμάτων ασφαλείας.
Επιπλέον, ο υπουργός, -σύμφωνα πάντα με τους εκπροσώπους των ένστολων- φέρεται να υπογράμμισε ότι "μετέφερε τα εν λόγω αιτήματα στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, καθώς και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αλλά δεν εισακούστηκε".
 enikos.gr

Read more...

«Εν ευθέτω χρόνο» η αποδέσμευση της δόσης για την Ελλάδα λέει ο Χ.Ρομπάι

«Συμφωνείστε με την τρόικα»


Ο Χέρμαν βαν Ρομπάι
Ο Χέρμαν βαν Ρομπάι   (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Η συμφωνία για την αποδέσμευση της δόσης της Ελλάδας θα συμφωνηθεί «εν ευθέτω χρόνο», όταν ολοκληρωθεί η έκθεση της τρόικας, είπε την Τρίτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Παράλληλα απευθύνει έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να αποφασίσουν σε αυτά που χρειάζεται για να καταλήξουν σε συμφωνία με την τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), η οποία να επιτρέψει την καταβολή της νέας δόσης βοήθειας, προσθέτοντας «είμαι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει εν ευθέτω χρόνο».

«Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να καταλήξουμε σε συμφωνία για τους νόμους που αφορούν τις ιδιωτικοποιήσεις», είπε ο Ρομπάι σε δημοσιογράφους μετά την σύνοδο κορυφής Ασιατών και Ευρωπαίων ηγετών στο Λάος.

«Σε κάθε περίπτωση, η συνεδρίαση του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου παραμένει στην ατζέντα» πρόσθεσε.

Παράλληλα ο Ρομπάι προέτρεψε την ελληνική κυβέρνηση και τα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα να αποφασίσουν σε αυτά που χρειάζεται για να καταλήξουν σε συμφωνία με την τρόικα.

«Καλώ την ελληνική κυβέρνηση και τα κύρια πολιτικά κόμματα να αποφασίσουν αυτό που είναι απαραίτητο, για να φτάσουν σε μια τελική συμφωνία με την τρόικα και είμαι αρκετά πεπεισμένος ότι αυτό θα γίνει εγκαίρως» δήλωσε ο Χέρμαν Φαν Ρομπάι.

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν δήλωσε την Τρίτη ότι οι δανειστές και η Ελλάδα βρίσκονται σε τροχιά συμφωνίας, προκειμένου το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης.

Ο επίτροπος απάντησε σε πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί αβεβαιότητας για την εκταμίευση της δόσης, ένα σενάριο που επικαλείται έλλειψη συμφωνίας στο χειρισμό του χρέους της Ελλάδας.

Ειδικότερα, ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ είπε στο Reuters την Δευτέρα ότι η συμφωνία για την Ελλάδα δεν αναμένεται να κλείσει την επόμενη εβδομάδα, στην συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, στις 12 Νοεμβρίου.

Ο αξιωματούχος είπε ότι η ευρωζώνη πρέπει ακόμα να βρει μια φόρμουλα για να καταστήσει βιώσιμο το ελληνικό χρέος και πως αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, θα πρέπει να συζητήσουν το θέμα στα κοινοβούλιά τους.

«Η απόφαση για αυτό θα ληφθεί από το Eurogroup μετά την ανάλυση της έκθεσης της τρόικας, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης στην Αθήνα», σχολίασε ο Ρομπάι.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Δες ποιοι απεργούν...όλο το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων

Δες ποιοι απεργούν... όλο το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο και πολλοί κλάδοι ήδη έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην μεγάλη κινητοποίηση.
Δύο συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στην Αθήνα. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Αναλυτικότερα οι κινητοποιήσεις του απεργιακού διημέρου έχουν ως εξής:
Οι κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς
Οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού, του τραμ και του ΟΣΕ θα ακινητοποιηθούν.
Συγκεκριμένα σήμερα δεν θα λειτουργεί ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το ΜΕΤΡΟ και το ΤΡΑΜ, λόγω της 48-ωρης απεργίας των εργαζομένων, που ξεκίνησε χτες.
Επίσης ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός θα συμμετάσχουν από σήμερα, όπως ανακοίνωσε η Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), στην 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Σε επαναλαμβανόμενες απεργίες  συμμετέχουν, ήδη από χτες, και οι οδηγοί ΤΑΞΙ, που διαμαρτύρονται για τα μέτρα που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση.
Ενώ και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 10 σήμερα το πρωί, επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) έχει ανακοινώσει τη συμμετοχή της στην 48ωρη απεργία.
Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία σήμερα και αύριο, καθώς το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ, αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη γενική απεργία.
Ακόμη, από τις 10:00 έως τις 13:00, σήμερα το μεσημέρι, πραγματοποιούν στάση εργασίας οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) σήμερα και αύριο. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία σήμερα και στάση εργασίας αύριο από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

Ήδη από χτες απεργεί ο κλάδος της Υγείας, όπως έχει προκηρύξει  η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, και θα κρατήσει μέχρι την Τετάρτη. Επίσης, κλειστά θα είναι αύριο τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά της ψήφισης του νέου πακέτου μέτρων.
 

Επιπλέον, τη συμμετοχή τους στην 48ωρη γενική απεργία έχουν αποφασίσει οι τραπεζοϋπάλληλοι ΟΤΟΕ, η ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι μηχανικοί δημοσίου καθώς και οι δάσκαλοι μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΛΜΕ.
Την προκήρυξη 48ωρης απεργίας, για σήμερα και αύριο, στις ΔΟΥ Κυκλάδων και Αργοσαρωνικού, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ, μετά από αίτημα του Συλλόγου Εφοριακών Ν. Αττικής & Κυκλάδων.
Μέχρι και την Παρασκευή θα απέχουν οι δικηγόροι, μετά την απόφαση της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων που συνεδρίασε στην Αθήνα, ενώ οι τρίωρες στάσεις εργασίας των δικαστών και Εισαγγελέων συνεχίζονται μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.
Στην 48ωρη απεργία, που ξεκινάει σήμερα, θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες  απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, και καλεί σε συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για σήμερα και αύριο.
Κινητοποιήσεις  σήμερα, και κάλεσμα σε συγκέντρωση για τις 12:00 στην πλατεία Συντάγματος, ανακοινώθηκε από ΕΣΕΕ – ΓΣΕΒΕΕ, που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και  της ΑΔΕΔΥ.
Με στάσεις εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 2.30 σήμερα και από τις 16.00 έως τις 19.00 για αύριο, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Read more...

Παπουτσής: Ένα χρόνο μετά τον ΓΑΠ, τι;

Παπουτσής: Ένα χρόνο μετά τον ΓΑΠ, τι;
Ο πρώην υπουργός Χρήστος Παπουτσής, διερωτάται τι κέρδισε ο λαός ένα χρόνο μετά την ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου.
Σκέψεις που μοιράστηκε και μέσω Twitter:
«Ένα χρόνο μετά, τί κέρδισε ο λαός από την ανατροπή του Παπανδρέου, τις πρόωρες εκλογές, τη καθυστέρηση των αλλαγών, τη δήθεν διαπραγμάτευση;», αναφέρει σε σχόλιό του.


Read more...

Ερχεται και ψηφίζει ο Γ. Παπανδρέου

Ερχεται και ψηφίζει ο Γ. Παπανδρέου
Στην Ελλάδα θα βρίσκεται -παρά τα περί του αντιθέτου γραφόμενα- ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τόσο στην ψηφοφορία επί των μέτρων αύριο το βράδυ, όσο και στον προϋπολογισμό τη νύχτα της Κυριακής. 
Ο κ. Παπανδρέου προσγειώνεται εντός ολίγου στην Ελλάδα, από τις ΗΠΑ όπου βρισκόταν, διαψεύδοντας όσους τον ήθελαν να αποφεύγει την «επώδυνη» ψήφιση των μέτρων. Αντίθετα, στο ΠΑΣΟΚ αναμένεται να παίξει και ρόλο τις τελευταίες ώρες, υπέρ της προσπάθειας να μεταπεισθούν διαφωνούντες βουλευτές της επιρροής του. 
Στο επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού, πάντως, υπάρχει ακόμα προβληματισμός ως προς το αν ο κ. Παπανδρέου θα θελήσει να μιλήσει στη Βουλή τόσο στη συζήτηση για τα μέτρα, όσο και για τον προϋπολογισμό.
Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Read more...

"Αρπάχτηκαν" Λαφαζάνης - Χρυσοχοϊδης, στην βουλή...






Ενταση, φωνές και πολλά νεύρα στην επιτροπή Οικονομικών της βουλής, με τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, να παίρνει... φωτιά.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε για πραξικόπημα και ...
χούντα, λέγοντας «επιβάλλετε στη χώρα αδίστακτη μνημονιακή χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα και καταθέτετε στη βουλή ένα νομοσχέδιο τέρας και σφαγείο».
Μάλιστα ο Λαφαζάνης επιτέθηκε και στον Στουρνάρα κάνοντας λόγο για εισήγηση που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές.
Πρέπει να αποφευχθούν ακραίες εκφράσεις για χούντα και πραξικόπημα ανέφερε στη δική του παρέμβαση ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τονίζοντας ότι δεκάδες κανάλια από το εξωτερικό περιμένουν να λοιδορήσουν τη χώρα...


Read more...

Συνάντηση Δένδια-ένστολων

Συνάντηση Δένδια-ένστολων

Σε συνάντηση έχει καλέσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημοσίας Τάξης, Νίκος Δένδιας, τα προεδρεία των σωματείων των ένστολων, εν όψει της ψήφισης του νέου πακέτου μέτρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση των προεδρείων των σωματείων των ένστολων και με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.  enikos.gr

Read more...

Πέντε βασικοί διεκδικητές για την εξαγορά της ΔΕΠΑ

Ισχυρό ενδιαφέρον για το φυσικό αέριο


Η προσφορά της ελληνικής κοινοπραξίας Μυτιληναίου - Motor Oil ισχύει μόνο για τη ΔΕΠΑ και όχι τον ΔΕΣΦΑ
Η προσφορά της ελληνικής κοινοπραξίας Μυτιληναίου - Motor Oil ισχύει μόνο για τη ΔΕΠΑ και όχι τον ΔΕΣΦΑ   (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

Αθήνα
Πέντε μη δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της διαδικασίας που διεξάγεται από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για την πώληση της ΔΕΠΑ.

Ενδιαφέρον εκδήλωσαν, σύμφωνα με το Reuters, η κοινή εταιρεία των ομίλων Μυτιληναίου και Motor Oil M&Μ gas, η ρωσική Gazprom, η μεγαλύτερη εταιρεία συμμετοχών του Ισραήλ Israel Corp, η κρατική εταιρεία αερίου του Αζερμπαϊτζάν Socar και ο ρωσικός ενεργειακός όμιλος Sintez.

Η προσφορά της ελληνικής κοινοπραξίας ισχύει μόνο για τη ΔΕΠΑ.

Για τη ΔΕΣΦΑ που είναι θυγατρική της ΔΕΠΑ και ελέγχει την υποδομή μεταφοράς φυσικού αερίου, μη δεσμευτική προσφορά κατάθεσε η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ μαζί με την τσεχική PPF Capital Partners.

Το ενδιαφέρον της Gazprom και της Sintez για τη ΔΕΠΑ δείχνει ότι οι ρωσικές ενεργειακές εταιρίες αναζητούν τρόπους επέκτασης σε χώρες της ΕΕ.

Μια συμφωνία, ωστόσο, με την Gazprom θα μπορούσε να σκοντάψει σε ζητήματα μονοπωλίου, καθώς οι Βρυξέλλες ήδη ερευνούν την εταιρία, που ανήκει κατά 50% στο Κρεμλίνο, για πιθανό καθορισμό τιμών λόγω της κυρίαρχης θέσης που κατέχει ως προμηθευτής αερίου στην Ευρώπη.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Tα εισοδήματα των αστυνομικών κατακρεουργούνται»...




crime.gr
Περικοπές που κυμαίνονται από 120 ευρώ για τους χαμηλόβαθμους και φτάνουν τα 650 ευρώ για τους αξιωματικούς που βρίσκονται στην κορυφή της ιεραρχίας του Σώματος, προβλέπει το περίφημο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή.

Όπως...
επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ, ο βασικός (δίχως πρόσθετα επιδόματα) μισθός του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ διαμορφώνεται από 2.068 ευρώ σε 1.872 ευρώ με βάση τις προωθούμενες περικοπές. Αντίστοιχα, ο μισθός του αντιστρατήγου διαμορφώνεται στα 1.478 ευρώ από 1.753 σήμερα, του Ταξιάρχου στα 1.312 ευρώ από 1.510 και του Αστυνομικού Διευθυντή στα 1.146 ευρώ από 1.295 σήμερα.

Στους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς οι περικοπές των μισθών έχουν ως εξής: ο αρχιφύλακας θα αμοίβεται με 796 ευρώ αντί 836 σήμερα ενώ ο υπαρχιφύλακας με 770 ευρώ αντί 800 ευρώ σήμερα.

Στα παραπάνω δεν συνυπολογίζονται η κατάργηση των δώρων και η μείωση της νυχτερινής αποζημίωσης από 2.93 ευρώ την ώρα σε 2.6 ευρώ που επίσης προβλέπει το πολυνομοσχέδιο.

Σε ανακοίνωσή τους ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ καταγγέλουν ότι «τα εισοδήματα των αστυνομικών κατακρεουργούνται χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα ουδεμία ελπίδα αναστροφής της δυσμενούς κατάστασης».

Ζητούν μάλιστα από τους βουλευτές «να αψηφήσουν την κομματική πειθαρχία και να αποτρέψουν με την ψήφο τους το έγκλημα που συντελείται σε βάρος μας».

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, οι 6 ομοσπονδίες Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών υπέγραψαν «ανοικτή επιστολή» προς τους Βουλευτές όλων των κομμάτων στην οποία αναφέρουν:

«Σας καλούμε αναλογιζόμενοι τις ιστορικές σας ευθύνες, να μη συνεργήσετε στο συντελούμενο έγκλημα, σε βάρος τόσο των εν ενεργεία όσο και των συνταξιούχων συναδέλφων μας. Τα μέτρα του νέου Μνημονίου για τους ένστολους, πέραν των άλλων λειτουργούν και τιμωρητικά για όσους από εμάς υπηρέτησαν και υπηρετούν την πατρίδα, εξαντλώντας τα ανώτατα χρονικά όρια παραμονής στην ενεργό δράση ή επιλέγοντας να προσφέρουν από θέση αυξημένης ευθύνης».


Read more...

Διαγράφει όσους δεν υπερψηφίσουν ...



Τέλος ο Χρυσοχοϊδης? 
Ποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πρόκειται νακαταψηφίσουν...
Από τρεις μίνιμουμ έως επτά μάξιμουμ οι διαρροές από το ΠΑΣΟΚ. Τέλος από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Χρυσοχοΐδης;

Το τέλος του ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίσαμε ακόμα και μετεκλογικά αναμένεται να... σηματοδοτήσει η ψηφοφορία για τα μέτρα, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να εμφανίζεται αποφασισμένος να διαγράψει από το κόμμα όσους βουλευτές του δεν ψηφίσουν τα μέτρα.

Οι «πράσινοι» βουλευτές που δεν θα υπερψηφίσουν στην αυριανή ψηφοφορία υπολογίζονται τρεις μίνιμουμ, ενώ δεν αποκλείεται να φτάσουν και τους επτά. Ήδη έχουν δηλώσει πως θα ψηφίσουν «όχι» οι Θόδωρος Παραστατίδης και Μιχάλης Κασσής, ενώ εκ των πραγμάτων ο Κώστας Σκανδαλίδης «δεν μπορεί να κάνει πίσω και να αλλάξει θέση», όπως επιμένουν οι πληροφορίες αλλά και όσοι τον γνωρίζουν πολύ καλά. Πολύ δύσκολα θα ψηφίσει τα μέτρα ο Γιάννης Κουτσούκος, πρώην Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ-δεν είχε ψηφίσει και επί Λουκά Παπαδήμου και είχε διαγραφεί, πλην όμως επανήλθε στα ψηφοδέλτια όταν άλλαξε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ- ο οποίος είναι και στενός φίλος του κ. Σκανδαλίδη.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν τρεις ακόμα βουλευτές που διαφωνούν και προβληματίζονται τι θα πράξουν, οι Γιάννης Δριβελέγκας, Μάρκος Μπόλαρης και Θεοδώρα Τζάγκρη. «Είναι φίφτι-φίφτι το τι θα πράξουν» είναι η εκτίμηση της Ιπποκράτους.

Τέλος ο Χρυσοχοΐδης;

Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίζεται, πάντως, ο Ευ. Βενιζέλος και με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τις δημόσιες διαφοροποιήσεις του, τις παρασκηνιακές επαφές του και το «φλερτ» που - η Ιπποκράτους πιστεύει ότι - έχει με τον Αντ. Σαμαρά.

Όλες μάλιστα οι πληροφορίες συγκλίνουν πως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων, θα αντικαταστήσει και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

real.gr


Read more...

Oμαδικές παραιτήσεις τραπεζικών στελεχών...





Παραιτήθηκαν τα 6 βασικότερα διευθυντικά στελέχη της ΤτΕ και ακολουθεί «bank run» 40 στελεχών μετά την τροπολογία του για μειώσεις στις αποδοχές τραπεζιτών

Η τροπολογία εμπνευσμένη από τον υπ. Οικονομικών, που κατατέθηκε από... 50 βουλευτές της Ν.Δ. και αφορά στις μειώσεις των αποδοχών των τραπεζικών στελεχών, άνοιξε την πόρτα της εξόδου για δεκάδες στελέχη.

Σύμφωνα με την τροπολογία ως μέγιστη αμοιβή των τραπεζικών στελεχών ορίζονται τα 2,9 χιλ ευρώ καθαρά μηνιαίως ή 5 χιλ ευρώ μεικτά.

Μετά τα παραπάνω παραιτήθηκαν τα 6 βασικότερα διευθυντικά στελέχη της ΤτΕ μεταξύ αυτών και ο Γ. Γούσιος της διεύθυνσης εποπτείας τραπεζών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του bankinknews.gr κορυφαία τραπεζικά στελέχη εμπορικών τραπεζών αναμένουν φυγή στελεχών τις αμέσως επόμενες μέρες.
Τα βασικότερα στελέχη της ΤτΕ που υπηρετούσαν την Κεντρική Τράπεζα για πολλά χρόνια παραιτήθηκαν καθώς είχαν μεν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα αλλά από την άλλη επίσπευσαν τις διαδικασίες λόγω της τροπολογίας που ορίζει ως ανώτερο μισθό μηνιαίως τα 2,9 χιλ ευρώ ή 5 χιλ ευρώ μεικτά.
Τα έξι βασικά στελέχη που παραιτήθηκαν ήδη είναι ο Διευθυντής Εποπτείας του τραπεζικού συστήματος Γιάννης Γούσιος ο οποίος αντικαθίσταται από την Βασιλική Ζάκκα εκ των βασικότερων και ικανότερων στελεχών της ΤτΕ που συμμετέχει και στο ΔΣ του ΤΧΣ.
Επίσης, παραιτήθηκε ο διευθυντής Ασφαλιστικής Εποπτείας της ΤτΕ Χαράλαμπος Βογιαντζής. Ο διευθυντής οικονομικών μελετών Ισαάκ Σαμπεθάι που επί 20 και πλέον χρόνια συνέτασσε τις εκθέσεις της ΤτΕ. Ο Οικονομικός Διευθυντής της ΤτΕ Χ. Παπακωνσταντίνου. Ο Διευθυντής Ελέγχων της Τράπεζας της Ελλάδος και τέλος παραιτήθηκε και ο Διευθυντής Εσωτερικής Επιθεώρησης της ΤτΕ.
Την ίδια στιγμή διάχυτη ανησυχία επικρατεί στις διοικήσεις των μεγάλων τραπεζών που βλέπουν φυγή βασικών στελεχών τις επόμενες μέρες απόρροια αυτής της λανθασμένης τροπολογίας που πλήττει το κύρος των στελεχών.
Ήδη υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους 35-40 στελέχη και εργαζόμενοι της ΤτΕ.
parapolitika.gr


Read more...

Πάμε σε άτακτη χρεοκοπία, αν δεν πάρουμε τη δόση...




Νέο δραματικό μήνυμα Στουρνάρα.
Ενταση στη βουλή...
"Η άμεση εκταμίευση δόσης είναι απαραίτητη για την αποφυγή της χρεοκοπίας, της άτακτης χρεοκοπίας", δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ενώ συνέχισε λέγοντας "καταλαβαίνω τις ενστάσεις για... το κατεπείγον της διαδικασίας, αλλά όλα τα υπουργεία λειτουργούμε σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο και πάντως αυτό δεν σημαίνει παράκαμψη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Η απόφαση για συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προκάλεσε κλίμα έντασης στην αίθουσα και έντονους διαξιφισμούς ανάμεσα στους βουλευτές της πλειοψηφίας και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» και «παράνομες διαδικασίες». «Εισηγείστε ένα πραξικόπημα, ακυρώνετε κάθε είδους κοινοβουλευτικής διαδικασία και κουρελιάζετε σύνταγμα», είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο κ. Νότης Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες μίλησε για απαράδεκτες διαδικασίες καθώς όπως είπε είναι αδύνατον να επεξεργαστούν οι βουλευτές ένα τόσο ογκώδες νομοσχέδιο σε μόλις δύο ημέρες. «Ελπίζω σε λίγους μήνες να μην μας πείτε ότι δεν διαβάσατε το νομοσχέδιο πριν το ψηφίσετε», είπε ο κ. Μαριάς.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο κ. Θανάσης Παφίλης έκανε λόγο για «νομοσχέδιο καρμανιόλα» και για «εκβιασμό της κυβέρνησης προς την κοινωνία». «Είναι πρόκληση να γίνεται εκβιασμός ή ψηφίζουμε αυτό ή χρεοκοπία. Ποιον θέλετε να χρεοκοπήσετε τους 1, 5 εκ ανέργους, αυτούς που παίρνουν 300 ευρώ τον μήνα; Πόσο παραπάνω να χρεοκοπήσουν;», είπε ο κ. Παφίλης.

Με την διαδικασία του κατεπείγοντος συμφώνησαν τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΔΗΜΑΡ.

Η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή θα ολοκληρωθεί σήμερα και την Τετάρτη θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής.


Read more...

«Οι αρχές και οι ιδέες έχουν μέλλον, τα σημερινά κόμματα και οι ηγεσίες τους όχι»...





Mε αυτή τη φράση του Γιάννη Ν. Ραγκούση κλείνει το μακροσκελές δημοσίευμά του με θέμα την Ελλάδα, λίγο πριν την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων, ο Μίχαελ Μάρτενς της...
Frankfurter Allgemeine Zeitung. Από τη συζήτηση που είχε με τον Γιάννη Ν. Ραγκούση ο Μίχαελ Μάρτενς παρέθεσε επίσης τα ακόλουθα αποσπάσματα:

Η πλέον διαδεδομένη εικασία στην Αθήνα είναι ότι η λίστα Λαγκάρντ παρακρατήθηκε γιατί στους πελάτες της τράπεζας της Γενεύης συμπεριλαμβάνονταν και επώνυμοι πολιτικοί. Το ερώτημα, αν το ντοκουμέντο παρακρατήθηκε πράγματι για το λόγο αυτό δεν είναι βέβαια ασήμαντο, είναι όμως δευτερεύον, λέει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, που διατυπώνει μόνον έμμεσα τη δική του γνώμη για το ζήτημα: «Το αποφασιστικό δεν είναι αν εγώ είμαι ή δεν είμαι της άποψης ότι η λίστα παρακρατήθηκε, για να προστατευθούν πολιτικοί φίλοι». Αποφασιστικό είναι ότι εξαιτίας αυτού του χειρισμού της λίστας δημιουργήθηκε στους πολίτες σε όλη την Ελλάδα η εντύπωση ότι η εξαφάνιση της λίστας που μεσολάβησε σχετιζόταν με μερικά από τα ονόματα που αναφέρονταν σε αυτήν.

Ο Ραγκούσης αποχώρησε από το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ) εξαιτίας της «λίστας Λαγκάρντ». «Κατά τις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου σε μας τους υπουργούς δεν είχε ειπωθεί τίποτα για την ύπαρξη μιας τέτοιας λίστας», λέει. «Αφού κατ’ επανάλειψη περικόψαμε συντάξεις και μισθούς και επιβάλαμε νέα βάρη στους απλούς πολίτες, μάθαμε εκ των υστέρων την ύπαρξη μιαςλίστας με τα ονόματα πλουσίων επιχειρηματιών,οι οποίοι –επίσημα ίσως, ανεπίσημα μετά βεβαιότητος- είχαν φοροδιαφύγει. Όμως δεν αναλήφθηκε καμιά πρωτοβουλία εναντίον των ανθρώπων αυτών, ούτε καν τους έλεγξαν.» Αυτό υπήρξε ο λόγος για την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου.
 

Πριν από τη διαρκώς μετατιθέμενη ψηφοφορία σχετικά με το νέο πακέτο μέτρων στο Κοινοβούλιο, που αυτή την ε βδομάδα φαίνεται πλέον ότι θα πραγματοποιηθεί και θα αποτελέσει την έως τώρα μεγαλύτερη δοκιμασία αντοχής για την κυβέρνηση τριμερούς συνεργασίας υπό τον πρωθυπιυργό Αντώνη Σαμαρά, ο Ραγκούσης εκφράζεται με σκεπτικισμό για τις προοπτικές επιτυχίας: «Αυτή η κυβέρνηση γρήγορα θα διαλυθεί.» Πράγματι πυκνώνουν τα σημάδια ότι σύντομα πλησιάζει το πολιτικό τέλος και για τον τέταρτο, από τον Οκτώβριο του 2009, Έλληνα πρωθυπουργό.
 

Αν δεν επέλθει αλλαγή απόψεων την τελευταία στιγμή, τότε τουλάχιστον η Δημοκρατική Αριστερά ως ο μικρότερος των τριών ομάδων που συναποτελούν την κυβέρνηση θα ψηφίσει εναντίον του πακέτου ή θα απόσχει. Αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να θέσει σε κίνδυνο την πλειοψηφία της κυβέρνησης, ωστόσο και μέσα στο ΠΑΣΟΚ αυξάνει η δυσαρέσκεια για μια πολιτική εξοικονόμησης που θεωρείται δίχως προοπτική. «Με τη σημερινή μορφή τους ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε το πολιτικό σύστημα αυτής της χώρας δεν έχουν μέλλον», λέει ο Ραγκούσης. «Οι αρχές και οι ιδέες έχουν μέλλον, τα σημερινά κόμματα και οι ηγεσίες τους όχι.»


Το πλήρες κείμενο του δημοσιεύματος εδώ και εδώ.


Read more...

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Τετάρτη

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις


  (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Αθήνα
Mετ' εμποδίων θα πραγματοποιηθούν και αύριο, Τετάρτη οι μετακινήσεις, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα μείνουν τα λεωφορεία τα τρόλεϊ, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός
  • Το Μετρό (γραμμές 2,3) και ο ΗΣΑΠ (γραμμή 1) θα λειτουργήσουν μετά τις 3 το μεσημέρι.
  • Τα ταξί θα αρχίσουν να κυκλοφορούν από τις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης, οπότε λήγει η 48ωρη απεργία τους.
  • Το Τραμ θα λειτουργήσει μετά τις 12 το μεσημέρι και μέχρι τη λήξη της βάρδιας
  • Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία και την Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) συμμετέχει στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
  • Στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί ώς τις 16:00 το απόγευμα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η ψήφιση των σκληρών μέτρων - Στο πόδι όλη η χώρα

216 σελίδες δυσβάσταχτων αλλαγών


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ξεκίνησε από το πρωί της Τρίτης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τις διατάξεις των νέων σκληρών μέτρων. Το πολυνομοσχέδιο εισήχθη τη Δευτέρα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Το πολυνομοσχέδιο των 216 σελίδων, που περιλαμβάνει όλα τα μέτρα σε ένα μόνο άρθρο, θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια την Τετάρτη. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Την Κυριακή θα τεθεί προς ψήφιση ο προϋπολογισμός. Η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό θεωρείται παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Γρίφος αποτελεί η στάση ορισμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Σκανδαλίδης. Δεδομένη δεν πρέπει να θεωρείται και η στάση του βουλευτή Μάρκου Μπόλαρη, ο οποίος με χθεσινή ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα φέρεται αντίθετος στα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, οι βουλευτές της θα δηλώσουν «παρών» κατά την ψήφιση του Μνημονίου 3, ενώ θα ψηφίσουν «ναι» στον προϋπολογισμό τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Τι περιλαμβάνει το Μνημόνιο ΙΙΙ
Δεύτερη ημέρα γενικής απεργίας

Την Τετάρτη θα παραλύσει για δεύτερη ημέρα η χώρα εξαιτίας της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5 το απόγευμα και την ίδια ώρα θα διαδηλώσει στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν και την Τετάρτη τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ.

Κλειστά θα μείνουν την Τετάρτη τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν και τα πλοία την Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).
Επίσης, απεργούν την Τετάρτη η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), οι εργαζόμενοι στην 48ωρη απεργία.

Ακόμη, την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Οι εισαγγελείς ανεβαίνουν στις έδρες έως τις 10:00 το πρωί.

Οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από την Τετάρτη έως την ερχόμενη Παρασκευή και θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης.

Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχιστεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

'' ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ''...


 Αναλυτικό  πίνακα με τους μισθούς των αξιωματούχων  των Σωμάτων Ασφαλείας μετά την ψήφιση των μέτρων δημοσιεύουν σε ανακοίνωση τους οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας.
Με την ανακοίνωση αυτή που φέρει...
τον τίτλο '' Δοξάστε τους '' τα συνδικαλιστικά όργανα των Σωμάτων Ασφαλείας καλούν αύριο το πρωί στην Αθήνα τους προέδρους και τους γενικούς γραμματείς των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεων τους για να φωνάξουν ''για άλλη μια φορά ένα βροντερό ΟΧΙ στις απαράδεκτες περικοπές''

Read more...

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του Μνημονίου 3

Μονό άρθρο 216 σελίδων...


  (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών, το απόγευμα της Δευτέρας, το πολυνομοσχέδιο που περιέχει όλες τις διατάξεις των νέων σκληρών οικονομικών μέτρων. Το σχέδιο νόμου είναι 216 σελίδες και εισάγεται προς ψήφιση σε μονό άρθρο.

Διαβάστε:

Newsroom ΔΟΛ


Read more...