Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

«Tα εισοδήματα των αστυνομικών κατακρεουργούνται»...




crime.gr
Περικοπές που κυμαίνονται από 120 ευρώ για τους χαμηλόβαθμους και φτάνουν τα 650 ευρώ για τους αξιωματικούς που βρίσκονται στην κορυφή της ιεραρχίας του Σώματος, προβλέπει το περίφημο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή.

Όπως...
επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ, ο βασικός (δίχως πρόσθετα επιδόματα) μισθός του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ διαμορφώνεται από 2.068 ευρώ σε 1.872 ευρώ με βάση τις προωθούμενες περικοπές. Αντίστοιχα, ο μισθός του αντιστρατήγου διαμορφώνεται στα 1.478 ευρώ από 1.753 σήμερα, του Ταξιάρχου στα 1.312 ευρώ από 1.510 και του Αστυνομικού Διευθυντή στα 1.146 ευρώ από 1.295 σήμερα.

Στους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς οι περικοπές των μισθών έχουν ως εξής: ο αρχιφύλακας θα αμοίβεται με 796 ευρώ αντί 836 σήμερα ενώ ο υπαρχιφύλακας με 770 ευρώ αντί 800 ευρώ σήμερα.

Στα παραπάνω δεν συνυπολογίζονται η κατάργηση των δώρων και η μείωση της νυχτερινής αποζημίωσης από 2.93 ευρώ την ώρα σε 2.6 ευρώ που επίσης προβλέπει το πολυνομοσχέδιο.

Σε ανακοίνωσή τους ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ καταγγέλουν ότι «τα εισοδήματα των αστυνομικών κατακρεουργούνται χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα ουδεμία ελπίδα αναστροφής της δυσμενούς κατάστασης».

Ζητούν μάλιστα από τους βουλευτές «να αψηφήσουν την κομματική πειθαρχία και να αποτρέψουν με την ψήφο τους το έγκλημα που συντελείται σε βάρος μας».

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, οι 6 ομοσπονδίες Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών υπέγραψαν «ανοικτή επιστολή» προς τους Βουλευτές όλων των κομμάτων στην οποία αναφέρουν:

«Σας καλούμε αναλογιζόμενοι τις ιστορικές σας ευθύνες, να μη συνεργήσετε στο συντελούμενο έγκλημα, σε βάρος τόσο των εν ενεργεία όσο και των συνταξιούχων συναδέλφων μας. Τα μέτρα του νέου Μνημονίου για τους ένστολους, πέραν των άλλων λειτουργούν και τιμωρητικά για όσους από εμάς υπηρέτησαν και υπηρετούν την πατρίδα, εξαντλώντας τα ανώτατα χρονικά όρια παραμονής στην ενεργό δράση ή επιλέγοντας να προσφέρουν από θέση αυξημένης ευθύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: