Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Εξέφρασε τη θλίψη του Ο Γ. Παπανδρέου για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία


Τη θλίψη του για το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Νίκαια της Γαλλίας εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στον Real FM.
gap
Έδωσε μάλιστα τα συλλυπητήριά του στους οικείους των θυμάτων , τον λαό της Γαλλίας αλλά και της Ευρώπης, όπως είπε.
Ο ίδιος, κληθείς να λάβει θέση για τα τεκταινόμεναστη Συρία, ζήτησε την συνεργασία όλων σε διεθνές επίπεδο, με στόχο την πρόοδοστην προσπάθεια σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.
Λίγο νωρίτερα, με ανάρτησή του στα social media, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, έγραφε για το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία: «Η σκέψη μας αυτήν την ώρα είναι στα θύματα και τις οικογένειες τους. Η τρομοκρατία δεν μπορεί και δεν πρέπει να αλλάξει το χαρακτήρα των ανοιχτών και δημοκρατικών κοινωνιών μας. #Nice»
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στο Europa League...



Εγιναν γνωστοί οι υποψήφιοι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων για τη σημερινή κλήρωση του...

Γιουρόπα Λιγκ.

Ετσι, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει μία εκ των:


  • Σεντ Ετιέν
  • Μακάμπι Τελ Αβίβ ή Καϊράτ Αλμάτι
  • Σπαρτάκ Μόσχας
  • Βόρσκλα Πολτάβα
  • Ντιναμό Μινσκ ή Σεντ Πάτρικς

Η Ενωση τοποθετήθηκε στο πρώτο υπογκρούπ της σημερινής κλήρωσης του τρίτου προκριματικού του Europa League. Το γκρουπ της ΑΕΚ θα κληρωθεί πρώτο, στις 14:00.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο τρίτο υπογκρούπ και έχει ως πιθανούς αντιπάλους τις: ​


  • Ολεκσάντρια (Ουκρανία)
  • ΑΙΚ Στοκχόλμης (Σουηδία) ή Europa (Γιβραλτάρ)
  • Σπάρτα Τρνάβα (Σλοβακία) ή Σιράκ (Αρμενία)
  • Οσμανλισπόρ (Τουρκία) ή Ζίμπρου (Σκόπια)
  • Βέντσπιλς (Λετονία) ή Αμπερντίν (Σκωτία)
  • Καμπάλα (Καζακστάν) ή ΜΤΚ (Ουγγαρία)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, που βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Europa League μετά τη χθεσινή νίκη με 3-0 επί της Οντ Γκρένλαντ, θα αντιμετωπίσει μία από τις:


  • Άλκμααρ
  • Κράσνονταρ
  • Παρτιζάν ή Ζαγκλέμπιε
  • Σασουόλο
  • Ρίο Άβε
  • Ομόνοια ή Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ
gazetta.gr

Read more...

Γ. Παπανδρέου: «Το “λεφτά υπάρχουν” το λέω και σήμερα»...




«Το “λεφτά υπάρχουν” το λέω και σήμερα γιατί δεν είναι μόνο τα λεφτά», ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου, στη διάρκεια συνέντευξης του, σήμερα, στο Real Fm  ερώτηση.

«Οι πόροι που υπάρχουν…
Για παράδειγμα η ηλεκτρονική συνταγογράφηση -να συνεχιστεί να επεκταθεί- έφερε στο ελληνικό δημόσιο 2,5 δισ. τον χρόνο. Πόσος είναι ο ΕΝΦΙΑ κάθε χρόνο; Δηλαδή ένας ολόκληρος ΕΝΦΙΑ κερδήθηκε. Αν συνεχίζαμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις… Αυτά είναι τα λεφτά που υπάρχουν. Άρα λοιπόν τα λεφτά υπάρχουν αν φτιάξουμε ένα λειτουργικό κράτος. Αυτά έλεγα και προεκλογικά», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου μιλώντας αναφορικά με εγχείρημα επανένωσης της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, σημείωσε ότι «υπάρχουν δυνατότητες μιας συνένωσης πάνω όμως σε αρχές και πρόγραμμα», και πρόσθεσε: «Πρέπει να κατανοήσουμε ποιο είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα, γιατί υπήρξαν οι διασπάσεις αυτού του χώρου και αυτό έχει σχέση με τον τρόπου που βλέπουμε τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα».

«Χρειάζεται να υπάρξει ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα, η κρίση πρέπει να μας διδάξει, είναι να δούμε εμείς ως Έλληνες τι χρειάζεται για να φτιάξουμε ένα δημοκρατικό λειτουργικό κράτος», συνέχισε.

Υποστήριξε επίσης πως «δεν έφεραν τα μνημόνια την κρίση, η κρίση έφερε τα μνημόνια», εξηγώντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι απλώς να μειώσουμε το έλλειμμα ή να κάνουμε περικοπές, αλλά υπήρξαν βαθιές αιτίες όπως η διαφθορά η πελατειακή αντίληψη. Αυτά πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός»...

aftodioikisi.gr

Read more...

Το όνομά μου είναι Μέι… Τερέζα Μέι...


Τερέζα Μέι
Ισως η πιο ενδιαφέρουσα παρατήρηση για την πολιτική μέσα από το πρίσμα του φύλου έρχεται από τη Γερμανία. Η Μέρκελ κέρδισε τις...
εντυπώσεις όταν κατάφερε να συμμαζέψει την ακαταστασία που κληρονόμησε από τα σκάνδαλα για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Οι πολιτικοί αναλυτές στην Ευρώπη μιλούν τελευταία για γυναίκες πολιτικούς που ήρθαν να «νοικοκυρέψουν» τη χαώδη ακαταστασία που άφησαν οι άνδρες πίσω τους.

Η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Νίκολα Στέρζον, αλλά και η επικεφαλής των Τόρις, Ρουθ Ντέιβιντσον, δίνουν την εντύπωση ότι ξέρουν να προσεγγίσουν καλύτερα τους ψηφοφόρους από τους άνδρες συναδέλφους τους. Στη Μεγάλη Βρετανία η κατάσταση είναι πια ξεκάθαρη.

Η Τερέζα Μέι γυάλισε τις πρωτότυπες γόβες της και πέρασε το κατώφλι της Ντάουνινγκ Στριτ 10. Μη νομίζετε όμως ότι πρόκειται για κανένα ευρωπαϊκό φεμινιστικό ρεύμα. Κάθε άλλο. Αλλο φεμινισμός και άλλο φεμινοκρατία.

Η Μέι πιστεύει πως η θέση της γυναίκας είναι στο σπίτι, μεγαλώνοντας τα παιδιά της και προσπαθώντας να τους δώσει την παλιά καλή αγγλική ανατροφή.

Τα γραφεία στοιχημάτων, αν και μετά το Brexit δεν αποτελούν και τόσο προσμετρήσιμη πηγή πρόβλεψης, πόνταραν από την αρχή υπέρ της Τερέζα Μέι. Και είχαν δίκιο. Η Λίντσομ αποσύρθηκε.

Αυτοί που γνωρίζουν καλά τι γίνεται εδώ και πολλά χρόνια στη Βρετανία λένε πως μπροστά στη σκληρή υποστηρίκτρια του Brexit, Μέι, η Λίντσομ είναι απλά ερασιτέχνης. Το είδωλο της Τερέζα Μέι είναι η Μάργκαρετ Θάτσερ. Και όχι μόνο γι’ αυτήν. Η Θάτσερ εξακολουθεί να είναι το αρχέτυπο για πολλές γυναίκες πολιτικούς σ’ όλο τον κόσμο.

Βέβαια, οι περισσότερες από αυτές δεν επιθυμούν συγκρούσεις με άντρες πολιτικούς για τα σεξιστικά σχόλια που συνήθως ακούν σε πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν θα άφηνε να πέσει τίποτα κάτω. Αντίθετα, η Ανγκελα Μέρκελ «κάνει» πως δεν ακούει και συνεχίζει τη δουλειά της.

Ποια ήταν όμως η πολιτική της Θάτσερ την οποία θαυμάζει η Μέι; Σκληρές ιδιωτικοποιήσεις, περιστολή δαπανών και επιδομάτων, στροφή από τη βιομηχανία στις υπηρεσίες. Σκληρή και αδιάλλακτη η «Σιδηρά Κυρία», νίκησε στην αναμέτρησή της με την απεργία των μεταλλωρύχων που κράτησε ένα χρόνο. Αλλά άφησε μια μεγάλη ουλή, με το φαρμάκι της να ρέει ακόμα στις φλέβες της βρετανικής πολιτικής σκηνής.

Το δυστύχημα είναι ότι η νέα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας ενστερνίζεται μια πολιτική που σχεδόν όλοι οι οικονομολόγοι αλλά και πολιτικοί επιστήμονες απορρίπτουν, θεωρώντας ότι αυτού του είδους το οικονομικό μοντέλο οδήγησε στην παντοκρατορία των αγορών και των τραπεζών.

Σας θυμίζει κάτι; Ναι, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνεχίζει επάξια τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της Θάτσερ και κάτι παραπάνω. Τόσο που ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε δηλώσει πέρσι, μάλλον χαριτολογώντας, ότι αρχίζει να νοσταλγεί τη Θάτσερ σε σχέση με τον Σόιμπλε.

Στην άλλη άκρη του κόσμου, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Κριστίν Λαγκάρντ, η μεγάλη κυρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και πρώτη γυναίκα επικεφαλής του, με αφορμή την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον δήλωσε: «Και γιατί όχι; Βλέπω τον ρόλο των γυναικών να μεγεθύνεται στο σύνολο των χωρών. Δείτε το παράδειγμα της Βρετανίας».

Το στοίχημα είναι αν οι Αμερικανοί θα επιλέξουν μια γυναίκα και συγκεκριμένα τη Χίλαρι Κλίντον ή έναν αμφιλεγόμενο πολιτικό σαν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πάντως, απορίας άξιο για τους πολιτικούς αναλυτές είναι ότι το παραδοσιακό συντηρητικό κόμμα στη Βρετανία κάνει χώρο για να ηγηθούν γυναίκες, ενώ ο προοδευτικός χώρος του κέντρου (εκτός των Πρασίνων) αλλά και της Αριστεράς δεν έχει εκλέξει ποτέ θηλυκό ηγέτη μέχρι σήμερα.

Πριν από την απόσυρση της υποψηφιότητας Λίντσομ, το ανδρικό περιοδικό «GQ» είχε κάνει το δίλημμα ακόμη μεγαλύτερο. Παρουσίασε τις υποψήφιες σαν μαμάδες ρωτώντας: Ποια από τις δύο θέλετε για πρωθυπουργό;

Η Μέι είναι αυτή που σας βάζει να κάνετε τα μαθήματα για το σπίτι και η Λίντσομ είναι εκείνη που σας επιτρέπει το παγωτό στο πρωινό. Αυτό που είναι βέβαιο πια, αφού αποσύρθηκε η Λίντσομ, είναι ότι οι βουλευτές των Συντηρητικών θα πηγαίνουν στη Βουλή διαβασμένοι.

Θα τολμήσει κάποιος να μην κάνει τα μαθήματά του στο σπίτι;

efsyn.gr

Read more...

Στο πλευρό του γαλλικού λαού Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία καταδικάζουν την επίθεση στη Νίκαια


Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία καταδικάζουν την επίθεση στη Νίκαια
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Την απερίφραστη καταδίκη τους για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας, που βύθισε και πάλι στον φόβο ολόκληρο τον πλανήτη εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια θα παραμείνουν μεσίστιες επί τριήμερο σε ένδειξη πένθους.

Ύστερα από εντολή του Προκόπη Παυλοπούλου, ο γγ της Προεδρίας της Δημοκρατίας πρέσβης κ. Γεώργιος Γεννηματάς επικοινώνησε, τα ξημερώματα της Παρασκευής, με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα Κριστόφ Σαντεπί και του μετέφερε τα θερμά συλλυπητήρια του έλληνα Προέδρου προς τον γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ, τις οικογένειες των θυμάτων και τον γαλλικό λαό, εκφράζοντας συγχρόνως τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του κ. Παυλόπουλου για την τρομοκρατική επίθεση, ανήμερα της εθνικής εορτής της Γαλλίας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο Twitter: «Εξέφρασα τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Πρ. Ολάντ για την αποτρόπαιη επίθεση στη Νίκαια με αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων αθώων πολιτών.

»Αυτές τις δύσκολες ώρες, ο Ελληνικός λαός βρίσκεται στο πλευρό του Γαλλικού λαού».

Κατηγορηματικά και απερίφραστα η Βουλή των Ελλήνων καταδικάζει τη βάρβαρη και πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια, τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος, Νίκος Βούτσης.

«Καταδικάζουμε με τρόπο κατηγορηματικό και απερίφραστο την αιματηρή επίθεση στη νότια Γαλλία και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη βάρβαρη πράξη που προξένησε τον θάνατο και τον βαρύ τραυματισμό πολλών δεκάδων ανθρώπων» αναφέρει.

Και προσθέτει: «Η Βουλή των Ελλήνων εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της προς τις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και προς την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της φίλης χώρας».

«Η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία, την ημέρα του εορτασμού της Γαλλικής Επανάστασης, συνιστά ευθεία επίθεση στις αρχές και τις αξίες της δημοκρατικής Ευρώπης, του Διαφωτισμού και της νεωτερικότητας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον γαλλικό λαό και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου τουΣΥΡΙΖΑ, στην οποία τονίζεται επίσης ότι:
«Τούτες τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες για τη Γαλλία αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, είναι αναγκαίο να επικρατήσει το πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης, τόσο στο ευρωπαϊκό όσο και στο διεθνές επίπεδο. Είναι καθήκον όλων των προοδευτικών δυνάμεων να περιφρουρήσουν τη δημοκρατία και να απομονώσουν τις δυνάμεις που ποντάρουν στο μίσος και επιδιώκουν την εθνική περιχαράκωση». 
Την οδύνη και τη θλίψη του για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία εξέφρασε οΚυριάκος Μητσοτάκης αρχίζοντας την ομιλία του σε ημερίδα του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» για το Brexit.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος κάλεσε τους παρευρισκομένους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή, τόνισε πως η Ευρώπη πρέπει να περάσει από τα λόγια στην πράξη. «Χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη συνεργασία στα ζητήματα ασφάλειας, συνεργασία μεταξύ των χωρών. Η πρόκληση της τρομοκρατίας πρέπει να αντιμετωπιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο» είπε.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά ανέφερε σε ανακοίνωσή της:
«Στεκόμαστε στο πλευρό του Γαλλικού λαού. Η σκέψη μας είναι στη Νίκαια, στους συγγενείς των θυμάτων, στους δεκάδες τραυματίες που δίνουν τη μάχη για τη ζωή. Οι τρομοκράτες επέλεξαν τον εορτασμό της Ημέρας της Βαστίλλης στη Νίκαια, για να δολοφονήσουν εν ψυχρώ δεκάδες αθώους ανθρώπους. Είναι ένα στοχευμένο xτύπημα εναντίον της ίδιας της ανοικτής κοινωνίας, της ανεκτικότητας, της ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Δηλαδή των αξιών που καθορίζουν την ουσία του δυτικού πολιτισμού.Δεν θα τους αφήσουμε. Θα αντισταθούμε και θα νικήσουμε τον φανατισμό και τη βία με περισσότερη Δημοκρατία».

«Η τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια με δεκάδες θύματα και τραυματίες προκάλεσε παγκόσμιο αποτροπιασμό. Οι τρομοκράτες-εγκληματίες είχαν προφανή στόχο να πλήξουν για άλλη μία φορά τον πυρήνα της δημοκρατίας μας. Πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην τους το επιτρέψουμε» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σημειώνοντας:

«Πρέπει να δώσουμε μάχη για να διασφαλισθούν τα βασικά δικαιώματα του ανθρώπου στην ασφάλεια και στην ελευθερία. Η αμείλικτη μάχη κατά της τρομοκρατίας αποτελεί μείζον ζήτημα. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή η Ευρώπη του ανθρωπισμού και του διαφωτισμού δεν πρέπει να παρασυρθεί από την δικαιολογημένη οργή και τον φόβο. Δεν πρέπει να αφήσουμε να πετύχουν τον στόχο τους οι τρομοκράτες της επίθεσης. Δεν πρέπει να αφήσουμε να επικρατήσουν οι εθνικιστικές φωνές. Η δημοκρατική Ευρώπη πρέπει συντονισμένα και αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Στον γαλλικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής ενέργειας εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας και την αλληλεγγύη μας».

Με ανάρτηση στο Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκηςσχολίασε την τρομοκρατική ενέργεια στη Νίκαια της Γαλλίας τονίζοντας ότι:

«Η κοσμοπολίτικη Νίκαια δεν ήταν πάντα Γαλλία. Την ιδρύσανε Έλληνες, την κατέκτησαν Γότθοι, την κυβέρνησαν Ιταλοί μέχρι που την πήραν οι Γάλλοι το 1860. 'Μεγαλώνοντας' πήρε όλες τις αξίες του ελεύθερου κόσμου. Τη χαρά, τη δημιουργία, την αγάπη, την ανεκτικότητα, την ανεξιθρησκεία, τη συνύπαρξη. Αυτές τις αξίες γιόρταζαν οι άνθρωποι χθες. Στην 'Promenade des Anglais', την Προκυμαία των Άγγλων - κοσμοπολίτικο όνομα και αυτό - γιόρταζαν τη μέρα που η Επανάσταση έκανε τους υπήκοους πολίτες.

» Αλλά αυτές τις γιορτές δεν τις αντέχουν οι φανατικοί. Στο σκοτεινό τους κόσμο η χαρά είναι συνδυασμένη με τον θάνατο. Και άλλο δρόμο δεν έχουμε από το να τους πολεμήσουμε, χωρίς έλεος και χωρίς αστερίσκους». Μάλιστα δημοσίευσε ανάρτηση του Γάλλου σκηνοθέτη Μισέλ Αζαναβισιούς, μετά το χτύπημα στο Παρίσι το Νοέμβριο, όπου αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Καταλαβαίνουμε ποιος είναι ο στόχος σας. Οι απλές μας αξίες. Αξίες που κάνουν τη ζωή να φαίνεται όπως είναι. Ατελή βέβαια, με τις αδικίες της. Αλλά είναι οι αξίες που μας κάνουν να ζούμε με αξιοπρέπεια όσο μπορούμε. (...) Εσείς όμως δε θα κερδίσετε. Και εμείς θα συνεχίσουμε να ερωτευόμαστε, να πίνουμε, να τρώμε μαζί το βράδυ και να θυμόμαστε αυτούς που πέθαναν».
Τo KKE καταδικάζει τη νέα δολοφονική επίθεση και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και το γαλλικό λαό.

«Και αυτό το χτύπημα πραγματοποιείται στο έδαφος της κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, επεμβάσεων και πολέμων. Οι δε πρόσφατες επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, για ενίσχυση των στρατιωτικών επεμβάσεων, με επίκεντρο τη Λιβύη, αλλά και τη Μέση Ανατολή, με αναβαθμισμένη συνεργασία ΝΑΤΟ-ΕΕ, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία, ρίχνουν 'λάδι στη φωτιά'» σημειώνει και καταλήγει:

«Η πείρα που έχει συσσωρευτεί τονίζει ότι τέτοια χτυπήματα χρησιμοποιούνται για την τρομοκράτηση των λαών, την ενίσχυση της καταστολής και της ξενοφοβίας, την επιδίωξη χειραγώγησης λαϊκών δυνάμεων στους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου.

» Για αυτό χρειάζεται να ενταθεί η αγωνιστική ετοιμότητα και η επαγρύπνηση ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, τα επικίνδυνα σχέδια και τους πολυπλόκαμους εγκληματικούς μηχανισμούς που ενεργοποιούνται σε βάρος των λαών.»

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εξέφρασαν τον έντονο αποτροπιασμό τους για την επίθεση. Όπως σημείωσε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου, «πρόκειται για απίστευτης βαρβαρότητας τρομοκρατικό χτύπημα στις αξίες και τις αρχές του Διαφωτισμού και του δυτικού πολιτισμού, μία επίθεση κατά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης».

Τέλος, η Ένωση Κεντρώων σημειώνει ότι «ο σκοτεινός παραλογισμός, η βαρβαρότητα και η τυφλή βία δεν θα μπορέσουν να καταβάλουν τα κεκτημένα της Ευρώπης, τις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης, που η ιστορία του ελληνικού και γαλλικού λαού έχουν σφυρηλατήσει. Στεκόμαστε δίπλα στο γαλλικό λαό στην καταπολέμηση αυτής της μάστιγας.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τριήμερο πένθος στη χώρα Τυνήσιος στην καταγωγή, πατέρας τριών παιδιών ο τρομοκράτης της Νίκαιας


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Νίκαια
13 φωτογραφίες

Βίντεο από τη στιγμή που οι αστυνομικοί σκοτώνουν τον δράστη της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια είδε το φως της δημοσιότητας.

Την ίδια ώρα έρχονται στη δημοσιότητα πληροφορίες για την ταυτότητά του: ήταν από την πόλη Μσάκεν της Τυνησίας την οποία είχε επισκεφθεί για τελευταία φορά πριν από τέσσερα χρόνια, δήλωσαν σήμερα τυνησιακές πηγές ασφαλείας.

Ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με γαλλικές αστυνομικές πηγές ονομάζεται Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ, 31 ετών, δεν ήταν γνωστός στις τυνησιακές αρχές για ριζοσπαστικές ή ισλαμιστικές θέσεις.

Ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά, σύμφωνα με τις πηγές αυτές, οι οποίες δεν ανέφεραν μέχρι πότε ήταν κάτοικος Τυνησίας.

Η Μσάκεν απέχει περίπου 10 χλμ. από την παραλιακή πόλη Σους.




Στη Νίκαια έφτασαν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνοδεύομενος από τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς και τον υπουργό Εσωτερικών.
©2016 Δεδομένα χάρτη Google
Χάρτης
Δορυφόρος
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Ο Ολάντ ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών ενώ επισκέφθηκε και τραυματίες στα νοσοκομεία της πόλης.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν 84 άτομα και άλλα 100 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων περίπου 20 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μεταξύ των νεκρών είναι τουλάχιστον 10 παιδιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 50 έχουν τραυματιστεί.

Ρώσοι και Γερμανοί ήταν από τις πρώτες χώρες που εξέφρασαν φόβους ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και δικοί τους πολίτες.

Η επίθεση έγινε στην παραλία της Νίκαιας, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολίτες και τουρίστες για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της Γαλλίας.

Ο δράστης άνοιξε και πυρ κατά του πλήθους, ωστόσο τα πυρά δεν ακούγονταν καθαρά, καθώς την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη το σόου με τα πυροτεχνήματα.

Οι Αρχές ανέφεραν ότι το φορτηγό ήταν γεμάτο όπλα και χειροβομβίδες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά δεν είχε απασχολήσει τις μυστικές υπηρεσίες.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εύκολη κλήρωση για Ολυμπιακό...



«Ζόρικα» για τον ΠΑΟΚ...
Βατή αποστολή περιμένει τους «αιωνίους» στην πρώτη τους ευρωπαϊκή αποστολή της σεζόν 2016/17. Ο Ολυμπιακός, όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε στην Ελβετία, θ' αντιμετωπίσει το...
νικητή του ζευγαριού Σερίφ - Χάποελ Μπερ Σεβά και ο Παναθηναϊκός τo νικητή της αναμέτρησης ΑΙΚ Σόλνα - Γιουρόπα. Αντίθετα, δύσκολη αποστολή περιμένει ΠΑΟΚ (Champions League) που θα βρεθεί απέναντι στον ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα (Europa League).   


Τον νικητή του ζευγαριού Σερίφ - Χάποελ Μπερ Σεβά θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 26 ή 27 Ιουλίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στη Μολδαβία ή το Ισραήλ στις 2 ή 3 Αυγούστου. Δύσκολη αποστολή περιμένει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στο πλαίσιο επίσης του γ' προκριματικού γύρου θ' αναμετρηθεί με τον Άγιαξ. Ο «Δικέφαλος του βορρά» θα δώσει την πρώτη αναμέτρηση στην Ολλανδία στις 26-27 Ιουλίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 2-3 Αυγούστου.

Στο Europa League, η ΑΕΚ θα βρεθεί αντιμέτωπη στον τρίτο προκριματικό γύρο με την Σεντ Ετιέν. Η Ένωση θα δώσει τον πρώτο αγώνα στη Γαλλία στις 28 Ιουλίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 4 Αυγούστου. Όσον αφορά στον Παναθηναϊκό θ' αναμετρηθεί με το νικητή του ζευγαριού ΑΪΚ Σόλνα (Σουηδία) - Γιουρόπα (Γιβραλτάρ), ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα εφόσον καταφέρει να προκριθεί από τον β' προκριματικό γύρο, θα «κονταροχτυπηθεί» με την ολλανδική Αλκμάαρ. Το «τριφύλλι» θα δώσει την πρώτη αναμέτρηση εκτός έδρας στις 28 Ιουλίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 4 Αυγούστου. Αντίστοιχα, ο «Άγιαξ της Ηπείρου», θα δώσει την πρώτη αναμέτρηση στην Ολλανδία στις 28 Ιουλίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα στις 4 Αυγούστου.

Η κλήρωση σε Champions League: 


Η κλήρωση του Europa League: 



Τα ζευγάρια που προέκυψαν στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League έχουν ως εξής:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) ή Νόρκεπινγκ (Σουηδία) - ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) ή Δε Νιού Σεντς (Ουαλία)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) ή Βαρντάρ (ΠΓΔΜ) - Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) ή Άλασκερτ (Αρμενία)

Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) - Σερίφ (Μολδαβία) ή Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ)

Αστάνα (Καζακστάν) ή Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία) - Σέλτικ (Σκοτία) ή Λίνκολν (Γιβραλτάρ)

Τρέντσιν (Σλοβακία) ή Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) - Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) ή Ζρινίσκι (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)

Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) - Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) ή Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο)

Άστρα Τζιούρτζιου (Ρουμανία) - Κοπεγχάγη (Δανία) ή Κρουσέιντερς (Β. Ιρλανδία)

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) ή SJK Σεϊναγιόκι (Φινλανδία) - Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία) ή Ντάνταλκ (Ιρλανδία)

Λουντογκόρετς Ράζγκραντ (Βουλγαρία) ή Μλάντοστ Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο) - Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) ή Βαλέτα (Μάλτα)

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) ή Παρτιζάνι (Αλβανία) - Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) ή Λιεπάγια (Λιθουανία)

ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Άγιαξ (Ολλανδία) - ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ)

Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) - Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) - Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία)

Ροστόφ (Ρωσία) - Άντερλεχτ (Βέλγιο)

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) - Μονακό (Γαλλία)

Τα ζευγάρια που προέκυψαν στον γ' προκριματικό γύρο του Europa League έχουν ως εξής:

Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (Κροατία) ή Ροβανιέμι (Φινλανδία) - Βόρσκλα Πόλταβα (Ουκρανία)

Σεντ Ετιέν (Γαλλία) - ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)

ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) ή Κλίφτονβιλ (Βόρεια Ιρλανδία) - Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)

Παντούρι (Ρουμανία) - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) ή Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν)

Βοϊβοντίνα (Σερβία) ή Κόνας Κουέι (Ουαλία) - Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία) ή Σεντ Πάτρικς (Ιρλανδία)

Παρτιζάν (Σερβία) ή Ζαγκλέμπιε Λούμπιν (Πολωνία) - Στρομσγκόντσετ (Νορβηγία) ή Σεντερίσκε (Δανία)

Λουκέρνη (Ελβετία) - Σασουόλο (Ιταλία)

Σλάβια Πράγας (Τσεχία) ή Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία) - Ρίο Άβε (Πορτογαλία)

Χαρτς (Σκοτία) ή Μπιρκιρκάρα (Μάλτα) - Κράσνονταρ (Ρωσία)

Αλκμάαρ (Ολλανδία) - ΠΑΣ Γιάννινα (ΕΛΛΑΔΑ) ή Οντ (Νορβηγία)

Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία) ή Γέλγκαβα (Λετονία) - Ομόνοια (Κύπρος) ή Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)

Αούστρια Βιένης (Αυστρία) ή Κουκέσι (Αλβανία) - Σπαρτάκ Τρνάβα (Σλοβακία) ή Σιράκ (Αρμενία)

ΑΪΚ Σόλνα (Σουηδία) ή Γιουρόπα (Γιβραλτάρ) - Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)

Οσμανλισπόρ* (Τουρκία) ή Ζίμπρου Κισινάου (Μολδαβία) - Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) ή Νόμε Κάλιου (Εσθονία)

Βέντσπιλς (Λετονία) ή Αμπερντίν (Σκοτία) - Μάριμπορ (Σλοβενία) ή Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία)

Λιλ (Γαλλία) - Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν) ή MTK Βουδαπέστης (Ουγγαρία)

Ολεκσάντριγια (Ουκρανία) - Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) ή Ιάσι (Ρουμανία)

Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία) - Μπρόντμπι (Δανία) ή Χιμπέρνιαν (Σκοτία)

Μπασακσεχίρ (Τουρκία) - Ριέκα (Κροατία)

Χεράκλες (Ολλανδία) - Αρούκα (Πορτογαλία)

Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία) ή Τορπέντο-Μπέλαζ Ζόντινο (Λευκορωσία) - Ραπίντ Βιένης (Αυστρία)

Γκενκ (Βέλγιο) ή Μπούντουτσνοστ Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο) - Χάκεν (Σουηδία) ή Κορκ Σίτι (Ιρλανδία)

Νέφτσι (Αζερμπαϊτζάν) ή Σκεντίγια (ΠΓΔΜ) - Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία)

Γουέστ Χαμ (Αγγλία) - Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ (Λευκορωσία) ή Ντομζάλε (Σλοβενία)

Βιντεότον (Ουγγαρία) ή Τσουκαρίτσκι (Σερβία) - Μίντιλαντ (Δανία) ή Βαντούζ (Λιχτενστάιν)

Γκέτεμποργκ (Σουηδία) ή Πιάστ Γκλίβιτσε (Πολωνία) - Ελσίνκι (Φινλανδία) ή Μπερόε Στάρα Ζαγόρα (Βουλγαρία)

Αντμίρα Βάκερ (Αυστρία) ή Καπάζ (Αζερμπαϊτζάν) - Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία)

Γάνδη (Βέλγιο) - Βιτορούλ Κονστάντσα (Ρουμανία)

Γκρασχόπερς (Ελβετία) ή KR Ρέικιαβικ (Ισλανδία) - Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος)

* Η συμμετοχή υπόκειται στις συνεχιζόμενες διαδικασίες στο CAS.


Read more...