Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Γ. Παπανδρέου: «Το “λεφτά υπάρχουν” το λέω και σήμερα»...




«Το “λεφτά υπάρχουν” το λέω και σήμερα γιατί δεν είναι μόνο τα λεφτά», ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου, στη διάρκεια συνέντευξης του, σήμερα, στο Real Fm  ερώτηση.

«Οι πόροι που υπάρχουν…
Για παράδειγμα η ηλεκτρονική συνταγογράφηση -να συνεχιστεί να επεκταθεί- έφερε στο ελληνικό δημόσιο 2,5 δισ. τον χρόνο. Πόσος είναι ο ΕΝΦΙΑ κάθε χρόνο; Δηλαδή ένας ολόκληρος ΕΝΦΙΑ κερδήθηκε. Αν συνεχίζαμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις… Αυτά είναι τα λεφτά που υπάρχουν. Άρα λοιπόν τα λεφτά υπάρχουν αν φτιάξουμε ένα λειτουργικό κράτος. Αυτά έλεγα και προεκλογικά», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου μιλώντας αναφορικά με εγχείρημα επανένωσης της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, σημείωσε ότι «υπάρχουν δυνατότητες μιας συνένωσης πάνω όμως σε αρχές και πρόγραμμα», και πρόσθεσε: «Πρέπει να κατανοήσουμε ποιο είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα, γιατί υπήρξαν οι διασπάσεις αυτού του χώρου και αυτό έχει σχέση με τον τρόπου που βλέπουμε τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα».

«Χρειάζεται να υπάρξει ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα, η κρίση πρέπει να μας διδάξει, είναι να δούμε εμείς ως Έλληνες τι χρειάζεται για να φτιάξουμε ένα δημοκρατικό λειτουργικό κράτος», συνέχισε.

Υποστήριξε επίσης πως «δεν έφεραν τα μνημόνια την κρίση, η κρίση έφερε τα μνημόνια», εξηγώντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι απλώς να μειώσουμε το έλλειμμα ή να κάνουμε περικοπές, αλλά υπήρξαν βαθιές αιτίες όπως η διαφθορά η πελατειακή αντίληψη. Αυτά πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός»...

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: