Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Διπλή στήριξη από Κομισιόν και ΕΚΤ H EKT μειώνει το κούρεμα των ελληνικών τραπεζικών ενεχύρων


H EKT μειώνει το κούρεμα των ελληνικών τραπεζικών ενεχύρων
  (Φωτογραφία:  Reuters 
Αθήνα
Μετά τη δήλωση στήριξης από την Κομισιόν, πολύτιμο δώρο προσφέρει στην Ελλάδα και η ΕΚΤ, αναβαθμίζοντας εμμέσως την πιστοληπτική ικανότητα των ελληνικών τραπεζών.

Η κεντρική ευρωτράπεζα θα προχωρήσει σε μείωση του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων και άλλων χρεογράφων που δίνουν ως ενέχυρο οι ελληνικές τράπεζες για να αντλήσουν ρευστότητα, επιβεβαίωσε αξιωματούχος της κεντρικής ευρωτράπεζας.

Έσπευσε δε να διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται για ad-hoc αντίδραση στις πιέσεις των αγορών τις τελευταίες ημέρες, αλλά αντικατοπτρίζει την βελτίωση των συνθηκών για αυτά τα ομόλογα.

«Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ... να προσαρμόσει το κούρεμα των ελληνικών κρατικών ομολόγων και των ελληνικών εγγυημένων τραπεζικών ομολόγων», είπε εκπρόσωπος της ΕΚΤ, όπως αναφέρει το Reuters.

«Η απόφαση προβλέπει μείωση του υπάρχοντος κουρέματος υπό το πρίσμα της συνολικής βελτίωσης των συνθηκών της αγοράς για τους ελληνικούς κρατικούς τίτλους από το 2013. Η απόφαση υπόκειται στην εκπλήρωση των όρων που ισχύουν για την αναστολή του ελάχιστου ορίου αποδεκτής πιστοληπτικής διαβάθμισης» πρόσθεσε, ενώ έσπευσε να διευκρινίσει ότι:

«Η απόφαση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εκληφθεί ως μια ad-hoc αντίδραση στις πρόσφατες πιέσεις των αγορών. Αντίθετα, αντικατοπτρίζει την βελτίωση των συνθηκών της αγοράς για τους συγκεκριμένους τίτλους τον τελευταίο χρόνο».

Tο μικρότερο «κούρεμα» στη αξία των τίτλων που καταθέτουν στην ΕΚΤ οι ελληνικές τράπεζες για άντληση ρευστότητας εκτιμάται ότι μπορεί να τους εξασφαλίσει 12-15 δισ. περισσότερα κεφάλαια.

Τραπεζικά στελέχη ανέφεραν ότι η εξέλιξη αυτή όντως διευκολύνει την άντληση της πολυπόθητης ρευστότητας, τόνιζαν όμως ότι περιμένουν να δουν το εύρος των ομολόγων για τα οποία θα «χαλαρώσει» το υπάρχον πλαίσιο, προκειμένου να καθορίσουν ακριβώς τα οφέλη.

Ουσιαστικά η κίνηση αυτή ισοδυναμεί με έμμεση «αναβάθμιση» της πιστοληπτικής ικανότητας των ελληνικών τραπεζών έναντι της ΕΚΤ.

Επίσης, επιβεβαιώνει ότι η δραματική πίεση που ασκήθηκε από τις αγορές στο ΧΑ και στα ελληνικά κυρίως ομόλογα το τελευταίο διήμερο ανησύχησε σοβαρά την ΕΚΤ, που όπως φαίνεται θα κάνει τα πάντα προκειμένου να αποφύγει νέο γύρο αναταραχών στις αγορές.

Για τη θετική αυτή πρόθεση της ΕΚΤ ενημέρωσε το πρωί η Τράπεζα της Ελλάδος, επιβεβαιώνοντας ότι σε σχετική επικοινωνία που είχε ο διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, γνωστοποιήθηκε η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να «χαλαρώσει» το πλαίσιο που διέπει τον δανεισμό των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητά τους.

Α.Τ
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ερχονται νέα λουκέτα σε ΙΕΚ...


"Λουκέτο" περιμένει όσα ιδιωτικά ΙΕΚ και στα ασφαλιστικά ταμεία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με ...
τα όσα γνωστοποίησε ο κ. Λοβέρδος, το υπουργείο θα εκδώσει αύριο τα σχετικά έγγραφα για όσα Ιδρύματα δεν ρύθμισαν μέχρι χθες, που ήταν και η καταληκτική προθεσμία, τις οφειλές τους.

"Θα έχουμε πεθάνει όλοι εμείς εδώ για να καταφέρει να ξεπληρώσει ο κύριος αυτός. Αυτά, λοιπόν, τα φαινόμενα δεν θα τα δεχτούμε, συγκροτούν παράνομες κρατικές ενισχύσεις κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή", τόνισε ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος επεσήμανε ακόμα ότι μόλις τρία ιδιωτικά ΙΕΚ ρύθμισαν τα χρέη τους προς το δημόσιο.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, δεν θα δεχτεί φαινόμενα κοροϊδίας, φέροντας παράδειγμα ιδιοκτήτη ΙΕΚ με εκατομμύρια οφειλές, που έκανε ρύθμιση για 160 ευρώ τον μήνα δόση.

Παράλληλα, όπως διευκρίνισε ο κ. Λοβέρδος, όσοι σπουδαστές όσοι έχουν εγγραφεί και έχουν πληρώσει στα ιδιωτικά ΙΕΚ, θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στα δημόσια ΙΕΚ...
real.gr

Read more...

Περιστέρη: "Εξαιρετικά σημαντικός ο νεκρός"...


Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου στην Αμφίπολη για τα νέα ευρήματα.

Η Αικατερίνη Περιστέρη τόνισε πως ο τάφος είναι ένα πραγματικά απίθανο ταφικό συγκρότημα και δήλωσε...
υπερήφανη και χαρούμενη βρέθηκε ολόκληρο το ψηφιδωτό, το οποίο, όπως επισήμανε "είναι μοναδικό στο είδος του και ταυτίζεται και χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα, με μια παράσταση μοναδική, με τον Ερμή Ψυχοπομπό, τον Πλούτωνα και την Περσεφόνη που πραγματικά είναι έργο μεγάλου καλλιτέχνη και σίγουρα αυτός είναι ένας τάφος κάποιας πολύ σημαντικής προσωπικότητας".

Από την πλευρά της η γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, υπογράμμισε με τη σειρά της τα εξής: "Έχουμε μια σύνθεση πραγματικά εντυπωσιακών και συγχρόνως μοναδικών χαρακτηριστικών σε μια μοναδική σύνθεση. Αυτό καθιστά το μνημείο όχι απλώς εξέχον και εξαιρετικά σημαντικό, αλλά του προσδίδει χαρακτηριστικά μοναδικότητας. Η επανάληψη της λέξης μοναδικός και μοναδικότητα δεν είναι τυχαία. Συνδυάζεται ακριβώς με την πολύ μεγάλη σημασία ιστορική και αρχαιολογική του συγκεκριμένου ευρήματος".
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ...
parapolitika.gr

Read more...

Επίθεση ΜΑΤ σε φοιτητές στα Προπύλαια...


propulaia-epeisodiaΤους ψέκασαν με χημικά.
ΦΩΤΟ...
Μικρή έντασης επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τον χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνώνόταν ομάδα περίπου 100 φοιτητών επιχείρησαν να...
προσεγγίσουν το κτίριο. 
Τους διαδηλωτές απώθησαν δυνάμεις της αστυνομίας κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Οι πόρτες των Προπυλαίων παραμένουν κλειστές, με εντολή τωνπρυτανικών αρχών ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση, οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί αυτήν την εβδομάδα δεν θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του κεντρικού κτιρίου (αναβάλλονται ή μεταφέρονται σε άλλους χώρους).

ÁÈÇÍÁ - ÅÐÅÉÓÏÄÉÁ ÌÅÔÁÎÕ ÖÏÉÔÇÔÙÍ ÌÅ ÌÁÔ ÓÔÇÍ ÐÑÕÔÁÍÅÉÁ ÔÏÕ ÅÊÐÁ (EUROKINISSI/ÊÙÓÔÁÓ ÊÁÔÙÌÅÑÇÓ)

Η σχετική ανακοίνωση του ΕΚΠΑ τοιχοκολλήθηκε στην είσοδο που βρίσκεται επί της οδού Ρήγα Φεραίου. Μέλη της ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν ότι τίθεται θέμα ασφάλειας για τους εργαζόμενους, ενώ, έπειτα από πρόσκληση τηςΑΔΕΔΥ, την καταγγελία ελέγχει επιτόπου η Επιθεώρηση Εργασίας.

ÁÈÇÍÁ - ÅÐÅÉÓÏÄÉÁ ÌÅÔÁÎÕ ÖÏÉÔÇÔÙÍ ÌÅ ÌÁÔ ÓÔÇÍ ÐÑÕÔÁÍÅÉÁ ÔÏÕ ÅÊÐÁ (EUROKINISSI/ÊÙÓÔÁÓ ÊÁÔÙÌÅÑÇÓ)

efsyn.gr

Read more...

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα ...


φωτ.ΑΜΠΕ


...για την αντιμετώπιση του Έμπολα...
Η αδυναμία συντονισμού της διεθνούς κοινότητας ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης της επιδημίας του Έμπολα και η ανησυχία που προκαλεί η ταχύτατη εξάπλωσή του στην....
Αφρική διεφάνησαν μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν Ομπάμα-Κάμερον-Ρέντσι-Μέρκελ, οι οποίοι μίλησαν για την «πλέον σοβαρή υγειονομική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης των τελευταίων ετών». Το πόσο ανέτοιμες ήταν όλες οι χώρες για αυτή την εξέλιξη φαίνεται και από το γεγονός ότι επιτράπηκε στη δεύτερη νοσοκόμα που νόσησε στο Τέξας -ενώ είχε ειδοποιήσει ότι εμφάνισε συμπτώματα-να ταξιδέψει με αεροπλάνο. 
   Ο Μπαράκ Ομπάμα επιχείρησε να καθησυχάσει τους αμερικανούς λέγοντας ότι ο κίνδυνος να εξαπλωθεί ο ιός είναι αρκετά μικρός ωστόσο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι η νοσοκόμα που νόσησε-μία μέρα πριν διαπιστωθεί ότι πάσχει από Έμπολα- ταξίδεψε με αεροπλάνο. Μάλιστα είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές ότι παρουσίασε πυρετό. Τώρα αναζητούν τους 132 συνεπιβάτες της. 
Ο πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Τζον Μπόενερ, κάλεσε τον Μπαράκ Ομπάμα να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο μιας προσωρινής απαγόρευσης εισόδου επιβατών που προέρχονται από χώρες οι οποίες έχουν πληγεί από το ξέσπασμα της επιδημίας του ιού Έμπολα. Από την πλευρά του, ο αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι την επίβλεψη σχετικά με την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του ιού Έμπολα στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αναλάβουν ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι, ενώ τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων θα αποστέλλουν μια ομάδα ειδικών σε οποιοδήποτε νοσοκομείο αντιμετωπίσει κάποιο ανάλογο περιστατικό. 
Έκκληση για συντονισμό της προσπάθειας
Ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις χώρες που πλήττονται από την επιδημία ώστε η κατάσταση να τεθεί υπό έλεγχο. Σε τηλεδιάσκεψη με ευρωπαίους ηγέτες τους κάλεσε να καταβάλουν μια σημαντικότερη προσπάθεια για την καταπολέμηση του ιού. 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, της Γαλλίας, η καγκελάριος της Γερμανίας και οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας και της Βρετανίας μίλησαν για "την πλέον σοβαρή υγειονομική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης των τελευταίων ετών" και συμφώνησαν ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει περισσότερα και συντομότερα. 
Την ίδια ώρα το Συμβούλιο Ασφαλείας ζήτησε σήμερα από τα κράτη μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών "να επιταχύνουν και να εντείνουν με θεαματικό τρόπο την οικονομική και υλική τους βοήθεια" προς τις χώρες που πλήττονται από τον Έμπολα. Μεταξύ των μέσων που ζητά, το Συμβούλιο αναφέρει κινητές εργαστηριακές μονάδες, υπαίθρια νοσοκομεία, έμπειρο ιατρικό προσωπικό, εμβόλια και διαγνωστικά τεστ όπως και προστατευτικό εξοπλισμό. 
Ο Έμπολα έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 4,500 ανθρώπους ενώ ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι η Αφρική βρίσκεται αντιμέτωπη με επισιτιστική κρίση καθώς οι αγρότες έχουν εγκαταλείψει τις καλλιέργειές τους από το φόβο ότι θα μολυνθούν από την ασθένεια. 
(Πηγή:BBC, ΑΜΠΕ) 

enet.gr 

Read more...

Του χάρισε το βιβλίο της για τον Γλέζο...


Την πόρτα του Περισσού πέρασε χθες η Ρένα Δούρου. Αυτό προκειμένου να συναντηθεί με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ραντεβού που η περιφερειάρχης ζήτησε για...
θέματα που αφορούν την Αττική.

Οπως αναφέρει ο «Μικροπολιτικός», η κα. Δούρου χάρισε στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ δύο βιβλία: το ένα είναι «Μια κουβέντα για τον Γλέζο» που εξέδωσε η ίδια πριν από μερικούς μήνες και το δεύτερο ο συλλογικός τόμος «Κυβέρνηση Αριστεράς: δρόμος για το μέλλον ή παρένθεση;», όπου έχει γράψει και άρθρο.


  ΤΑ ΝΕΑ

Read more...

Καμμένος: Το ΣΔΟΕ ασκούσε πιέσεις σε βουλευτές των ΑΝΕΛ...





BINTEO...
Να επεκταθεί η έρευνα για το δημοσίευμα της "Kontra News" από την κυρία Κουτζαμάνη και στις πιέσεις που δέχθηκαν βουλευτές από κλιμάκια του ΣΔΟΕ, ζήτησε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στο πρωινό του ANT1.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατήγγειλε πως...
η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματός του δέχθηκε πέντε επισκέψεις για έλεγχο από το ΣΔΟΕ ενώ έκανε λόγο για «μη θεσμικές» πιέσεις. Παράλληλα, προανήγγειλε πως θα δώσει και νέα στοιχεία αναφορικά με τις κατασκευασμένες κατηγορίες εις βάρος στελεχών των ΑΝΕΛ, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

Read more...

Εισαγγελέας Εφετών: Σε δίκη όλοι οι βουλευτές της Χ.Α. ...




Ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος...
  
ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Την παραπομπή στο εδώλιο του κατηγορούμενου σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος με...
πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Στην πρότασή του η οποία αριθμεί 700 σελίδες ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται την παραπομπή σε δίκη συνολικά 70 ατόμων από τους αρχικά 85 κατηγορουμένους για την υπόθεση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τον κ. Ντογιάκο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ανήκαν στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, ενώ η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε υπό τον μανδύα κόμματος. 

Επιπλέον, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί την παραπομπή των Νίκου Μιχαλολιάκου, Ηλία Κασιδιάρη, Νίκου Μίχου, Ιωάννη Λαγού, Γιώργου Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα και για το κακούργημα της διακεκριμένη οπλοκατοχής.
  Στην πολυσέλιδη πρόταση του ο εισαγγελέας απαριθμεί 10 υποθέσεις με κορυφαία αυτή της δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, ενώ αναφέρει ότι οι σοβαρές επιθέσεις με ρατσιστικό κίνητρο εντάθηκαν μετά το 2012 .

Ήδη στις φυλακές κρατούνται προσωρινά συνολικά 26 κατηγορούμενοι ανάμεσα στους οποίους ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. 



 
Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο εισαγγελέας θεωρεί ότι ο 37χρονος μουσικός ήταν στοχοποιημένος, ότι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του ήξεραν ποιος είναι και ότι γενικότερα υπήρχε δόλος. 
Στην εισαγγελική πρόταση επισημαίνεται ότι πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δημιουργήθηκε από τους δράστες το κατάλληλο κλίμα, όπως προέκυψε από συγκεκριμένα περιστατικά, μεταξύ αυτών η ειδοποίηση του τάγματος εφόδων αν πάει στην καφετέρια όπου ο άτυχος άντρας έβλεπε ποδόσφαιρο και άλλα.

Στην Χρυσή Αυγή, κατά τον εισαγγελέα, υπήρχε ιεραρχία με πρώτο τον Ν. Μιχαλολιάκο, δεύτερο στη σειρά τον Χρ. Παππά. Ακολουθούν οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Γιώργος Γερμενής. 
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα η ΧΑ από το 2008 και μετά πήρε τη μορφή της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας σημειώνει στην πρότασή του πως ένα κόμμα μπορεί να μεταμορφωθεί σε εγκληματική οργάνωση αν χρησιμοποιήσει τα επιτελεία του για εγκληματικές πράξεις.
 
Τέλος, ο εισαγγελέας θεωρεί ότι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες, που κατέθεσαν για την υπόθεση της ΧΑ, ήταν αξιόπιστοι και επιβεβαίωσαν όλο το ιστορικό της υπόθεσης.

πηγη  protothema.gr

Read more...

Συνεχίζει να μας εκπλήσσει Αποκαλύφθηκε η μοναδική Περσεφόνη της Αμφίπολης


Αποκαλύφθηκε η μοναδική Περσεφόνη της Αμφίπολης
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αμφίπολη
Την αρπαγή της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, παρουσία του ψυχοπομπού Ερμή, αναπαριστά το ψηφιδωτό, μεγέθους 4,5 Χ 3μ., που αποκαλύφθηκε από το έως τώρα ανασκαφικό έργο στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού σήμερα, Πέμπτη, που αφαιρέθηκαν και τα τελευταία στρώματα χωμάτων από την ανατολική πλευρά του ψηφιδωτού, αποκαλύφθηκε η τρίτη μορφή της παράστασης, πίσω από τον γενειοφόρο άνδρα, ο οποίος -εκτός από το στεφάνι- φοράει και κόκκινο ιμάτιο.
«Πρόκειται για γυναικεία νεανική μορφή, με κόκκινους ανεμίζοντες βοστρύχους, η οποία φοράει λευκό χιτώνα που συγκρατείται με κόκκινη λεπτή ταινία στο ύψους του στήθους. Φέρει κόσμημα στον καρπό του αριστερού της χεριού» αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Είναι προφανές ότι πρόκειται για την μυθολογική παράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, με την παρουσία του θεού Ερμή ως ψυχοπομπού, όπως είθισται σε ανάλογες αναπαραστάσεις».
Το υπουργείο επισημαίνει: «Είναι εκπληκτική η παράσταση, όχι μόνον για τον χρωματικό της πλούτο, αλλά και για την τέλεια εκτέλεση του σχεδίου. Στην παράσταση του ψηφιδωτού παρουσιάζεται και η τρίτη διάσταση, ιδιαίτερα στην απεικόνιση του ψυχοπομπού και της Περσεφόνης. Είναι φανερό ότι η παράσταση παραπέμπει και στην αντίστοιχη της αρπαγής της Περσεφόνης, στον λεγόμενο Τάφο της Περσεφόνης, στο βασιλικό νεκροταφείο των Αιγών. Όμως, η παράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης, στις Αιγές, είναι τοιχογραφία. Εδώ, για πρώτη φορά, απαντάται σε βοτσαλωτό ψηφιδωτό, σε ταφικό μνημείο. Οι διαστάσεις του ψηφιδωτού δαπέδου ήτοι 4,5Χ3».
Όπως επίσης αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, «με την αποκάλυψη του ψηφιδωτού δαπέδου δόθηκε η δυνατότητα και για την τελική υποστύλωση του επιστυλίου των Καρυατίδων. Φυσικά, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες προστασίας του ψηφιδωτού, οι οποίες συνίστανται:
» α. Επικάλυψη με φύλλα φελιζόλ
» β. Και πάνω από αυτά ξύλινη επένδυση
» Σε ύψος 40 εκατ. πάνω από την ξύλινη επένδυση θα μπει το δάπεδο πρόσβασης για τον τέταρτο χώρο, το οποίο θα στηριχτεί στην τρίτη σειρά αντιστήριξης.
» Με την τομή που έγινε στο κατεστραμμένο τμήμα του ψηφιδωτού διαπιστώθηκαν οι συνθήκες έδρασης του δαπέδου που είναι οι εξής: Κονίαμα 8-10 εκατοστών ως υπόβαση του ψηφιδωτού, πιο κάτω έχουμε στρώση από κροκάλες πάχους 10-12 εκατοστά, οι οποίες εδράζονται στο φυσικό έδαφος, υπό μορφή σκληρής αργιλώδους άμμου.
» Στον τέταρτο χώρο, ήτοι στον τρίτο θάλαμο, έχει ολοκληρωθεί η υποστύλωση. Δεν προχώρησαν οι ανασκαφικές εργασίες, επειδή η ομάδα ασχολήθηκε με την αποκάλυψη του ψηφιδωτού».
















Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Απεβίωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος...


Πέθανε ο πρώην Υπουργός Γιάννης Χαραλαμπόπουλος Σε ηλικία 95 ετών  
Πέθανε το πρωί, σε ηλικία 95 ετών, ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Είχε διατελέσει αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, υπουργός Εξωτερικών και...
υπουργός Άμυνας. 
Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος είχε αναπτύξει έντονη αντιδικτατορική δράση και είχε φυλακιστεί στη Γυάρο, ενώ υπήρξε και αρχηγός του ΠΑΚ στην Ελλάδα. Είχε πρωτοεκλεγεί βουλευτής της Ένωσης Κέντρου υπό τον Γεωργίου Παπανδρέου το 1964, και ήταν από τους πρώτους που ακολούθησαν τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Επίσης, ήταν από τους πρώτους ευρωβουλευτές. Ειδικότερα, γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1919 στο Ψάρι της Μεσσηνίας και προέρχεται από οικογένεια με στρατιωτική παράδοση. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1939 ως ανθυπολοχαγός του Μηχανικού, αλλά πολέμησε στην πρώτη γραμμή ως διοικητής λόχου Πεζικού στο Αλβανικό Μέτωπο το 1940-1941, συμμετέχοντας στην απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου. 
Κατά την Κατοχή διέφυγε στη Μέση Ανατολή όπου υπηρέτησε στις μάχιμες μονάδες του Ελληνικού Στρατού. Μετά το 1945 συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία του Στρατού στo Ινστιτούτο Γούλιτς (Woolwich) της Μεγάλης Βρετανίας. Το καλοκαίρι του 1967 φυλακίστηκε και εξορίστηκε στη Σύρο. Μετά από σύντομη αποφυλάκιση κρατήθηκε εκ νέου στις φυλακές και εξορίστηκε από το 1968 μέχρι το 1971, οπότε ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΚ στην Ελλάδα.
Μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, στα οποία είχε ενεργό συμμετοχή, συνελήφθη και βασανίστηκε στην ΕΣΑ απ' όπου μεταφέρθηκε στη Γυάρο μέχρι την πτώση της δικτατορίας.
Το 1974 μαζί με τον Ανδρέα Παπανδρέου και άλλα στελέχη του κινήματος ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, του οποίου διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος (1977-1981) και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου (1977-1985).
Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος κατείχε το αξίωμα του Υπουργού Εξωτερικών από το 1981 μέχρι το 1985, ήταν Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης από το 1985 μέχρι τον Ιούλιο 1989, ενώ από τον Απρίλιο του 1986 ως τον Ιούλιο του 1989 ήταν ταυτόχρονα και υπουργός Εθνικής Άμυνας. Τον Ιανουάριο του 1996 και μετά την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου από το αξίωμά του πρωθυπουργού, έθεσε υποψηφιότητα για την ανάδειξη νέου πρωθυπουργού, που θα εξέλεγε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Δεν κατάφερε να εκλεγεί με αντιπάλους τους Κώστα Σημίτη, Άκη Τσοχατζόπουλο και Γεράσιμο Αρσένη (εξελέγη ο πρώτος). Ήταν παντρεμένος με την Άγα Χαραλαμπoπούλου.
Ήταν πατέρας δύο παιδιών του Γιώργου - Ερνέστου, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών και δικηγόρου, και του Χάρη Χαραλαμπόπουλου. Το 2001, ο Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος εξέδωσε τα απομνημονεύματά του, Κρίσιμα Χρόνια: Αγώνες για τη Δημοκρατία, 1936-1996, που θεωρούνται σημαντική πηγή για την μελέτη της μεταπολεμικής ελληνικής πολιτικής ιστορίας.
 thebest.gr

Read more...

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ...

...ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΜΕ 2 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΝΟΣΟΥΝ ΚΑΙ 8 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΣΤ ''ΜΑΝΤΟΥ''...
Σε υγειονομική βόμβα έχει μετατραπεί το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων καθώς, όπως αποκαλύπτει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, 2 κρατούμενοι νοσούν,...
ενώ 8 αστυνομικοί μετά από τεστ «μαντού» που υποβλήθηκαν, βρέθηκαν θετικοί.


Αναστάτωση επικρατεί στο αστυνομικό τμήμα μετά τα κρούσματα, σε ένα χώρο όπου περνούν καθημερινά εκατοντάδες πολίτες.

Την αγανάκτησή της εκφράζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, η οποία όπως σημειώνει είχε τονίσει το πρόβλημα που υπάρχει.

«Έχουμε κατά καιρούς τονίσει με όλους τους τρόπους ότι τα Αστυνομικά Τμήματα δεν είναι φυλακές ψυχών και ούτε χώροι κράτησης ακόμα και ποινικών κρατουμένων για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Έχουμε επισημάνει ότι οι χώροι των αστυνομικών καταστημάτων έχουν ορισμένες αντοχές και συγκεκριμένη επάρκεια κράτησης ανθρώπων, η οποία όμως συνεχώς υπερβαίνεται. Δώσαμε επίσης έμφαση, ακόμα και στις πρόσφατες συναντήσεις μας με τους επικεφαλής της Φυσικής Ηγεσίας, στην επιτακτική ανάγκη για υγιεινή και καθαριότητα στους παραπάνω χώρους. Δυστυχώς όμως κανένα αποτέλεσμα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ένωση των αστυνομικών.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/10/blog-post_3145.html

Read more...

Ο ΓΚΙΚΑΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ!


ΑΠΛΑ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ
ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...
Μπορεί σε πολλούς να φαίνεται περίεργο. Δεν είναι όμως. Το Fimotro είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο Γκ. Χαρδούβελης έχει παραδώσει την παραίτησή του πριν από μερικές ημέρες στον ίδιο τον Σαμαρά! Ναι, πολύ καλά διαβάσατε. Έχει...
ήδη παραδώσει την παραίτησή του στονΣαμαρά! Ο πρωθυπουργός δεν την έκανε αποδεκτή. Σημασία όμως έχει γιατί έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Σαμαρά.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η αιτία της παραίτησης δεν ήταν κάποια προσωπική διαφορά. Η πραγματική αιτία είναι ότι ο Γκ. Χαρδούβελης διαφωνούσε με την στρατηγικήΒενιζέλου και Λαζαρίδη για έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο!
Ο Χαρδούβελης κατά τις ίδιες πληροφορίες, είχε εκτιμήσει τι θα συμβεί. Προφανώς για όλα αυτά είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό και επειδή δεν πέρναγε η άποψή του, παραιτήθηκε από υπουργός. Με τις σημερινές εξελίξεις η παραίτησή του πηγαίνει οριστικά στις καλένδες. Τώρα άλλοι πρέπει να ανησυχούν...
http://fimotro.blogspot.gr/2014/10/blog-post_6822.html

Read more...

Έστειλαν ΕΝΦΙΑ για την Αρχαία Ολυμπία!...


Το ποσό-μαμούθ της τάξης των περίπου 4,5 εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) για...
ΕΝΦΙΑ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, το γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης, το κολυμβητήριο στην οδό Βασιλίσσης Όλγας καθώς και στην Ακαδημία της Αρχαίας Ολυμπίας.

Συγκεκριμένα, ο ΕΝΦΙΑ φαίνεται πως υπολογίστηκε με τα τετραγωνικά για τα… ακίνητα αυτά (όπως τα θεωρούν προφανώς) και αγγίζει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ , τα οποία καλείται να πληρώσει η ΕΟΕ, παρά το γεγονός ότι είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Όσον αφορά στο «ακίνητο» του ΟΑΚΑ, περιλαμβάνονται σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι γύρω χώροι που εντάσσονται στο έργο, ακόμα και το Golden Hall. Δεν προκύπτει πάντως να εστάλη ΕΝΦΙΑ για τον κυρίως χώρο της… αρχαίας Ολυμπίας. Προφανώς, οι συγκεκριμένοι χώροι εκτιμήθηκαν ως «ακίνητα» τα οποία ανήκουν στην ΕΟΕ και η αξία τους προσδιορίστηκε βάσει έκτασης και αντικειμενικής αξίας!...
capital.gr

Read more...

Άδωνις: Δεν είναι θεσμικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ…


Κουμουνδούρου: Είναι ακόμη κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ;..

Νέο κατόρθωμα του Αδώνιδος. «Καθαίρεσε» την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

«Δεν είναι θεσμικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε, μιλώντας στην εκπομπή των Μάκη Γεωργίου και Τάκη Χατζή (Real FM).

«Ένα…
κόμμα, που δεν ψηφίζει πρόεδρο, όποιος και να ‘ναι ο υποψήφιος, ένα κόμμα που ο αρχηγός του δηλώνει πως δεν θα σεβαστεί καμιά συμφωνία, δεν είναι 
θεσμικό», είπε.

Η Κουμουνδούρου απάντησε: «Για την ποιότητα των τοποθετήσεων του κ. Γεωργιάδη δεν έχουμε ερωτηματικά. Ρωτάμε, όμως, αν αυτή η τοποθέτηση είναι η επίσημη θέση και του κ. Σαμαρά και εάν ο κ. Γεωργιάδης είναι ακόμα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ»

Read more...

Κάνει πίσω η κυβέρνηση…


Δεν βγαίνουμε στις αγορές. Μένουμε στα μνημόνια και το ΔΝΤ…

Η είδηση βγήκε από το Reuters και επαληθεύτηκε λίγες ώρες αργότερα. Η κυβέρνηση κάνει πίσω σ’ όλα αυτά που έλεγε σχετικά με το μνημόνιο και το ΔΝΤ.

Δεν…
βγαίνουμε στις αγορές και μπροστά σ’ αυτό το αδιέξοδο, παρά τις κινήσεις κατευνασμού που φαίνεται ότι θα κάνει η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση θα αρχίσει να πιέζει ακόμη περισσότερο για εκλογές, που μάλλον τώρα είναι πιο κοντά, από τους 4 μήνες…

Read more...