Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Οι πρωτοβουλίες του Π.Καμμένου Το σχέδιο του υπουργείου Άμυνας για τους πρόσφυγες-Που θα γίνουν τα 7 κέντρα


Τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας στο πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης, για την ολοκλήρωση των εργασιών στα 5 κέντρα καταγραφής προσφύγων σε Λέσβο, Χίο,Σάμο Κω και Λέρο και στα κέντρα μετεγκατάστασης προς προώθηση τους σε Σχιστό και Σίνδο, παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, διαβεβαιώνονοντας ότι τα 7 κέντρα θα είναι έτοιμα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.
kammenos
Όπως είπε ο κ. Καμμένος:
-Συγκροτείται συντονιστικό κέντρο των αρμοδίων φορέων σε χώρο μη διαβαθμισμένο στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων υπό τον Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο.
Στο συντονιστικό κέντρο θα συμμετέχουν με πιστοποιημένους συνδέσμους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ( αστυνομία, λιμενικό υπουργείο Μετανάστευσης, ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ , εκπρόσωποι της ΕΕ ΜΚΟ κλπ).
-Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας διαβεβαίωσε επίσης, ότι ακραία στοιχεία ή ΜΚΟ που θέλουν να παίξουν ρόλο καθοδηγητη ή άτομα που θέλουν να εκμεταλλευθούν οικονομικά τους πρόσφυγες, δεν θα έλθουν σε επαφή μαζί τους. Θα υπάρχει έλεγχος.
Όλοι όσοι εισέρχονται ή εξέρχονται από τα κέντρα θα είναι πιστοποιημένοι, κατέστησε σαφές.
Ανάλογα συντονιστικά κέντρα με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων θα δημιουργηθούν στα 7 κέντρα υπό ανώτατο αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
-Η φύλαξη των κέντρων θα είναι αρμοδιότητας της αστυνομίας, ενώ ο στρατός θα περιοριστεί στη φύλαξη των εγκαταστάσεων και θα ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές για την όποια αξιόποινη πράξη περιέλθει στην αντίληψη του για να κινηθούν οι περαιτέρω νόμιμες διαδικασίες.
-Η Ελλάδα ζητά να περιέλθει στη διάθεση της, η τράπεζα πληροφοριών με βιομετρικά στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία προώθησης των προσφύγων στο πλαίσιο που έχει οριοθετήσει η ΕΕ εντός των 24 ωρών στα κέντρα υποδοχής τους στα νησιά και των 72 ωρών στα κέντρα μετεγκατάστασης τους προς προώθηση τους. Η διαχείριση των στοιχείων θα γίνει από τις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς αυτό προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Τέλος επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν θα μετατραπεί σε αποθήκη ανθρώπων, ότι οι πρόσφυγες στα 7 κέντρα δεν θα μείνουν στη χώρα και ότι εάν έχει πετύχει ή όχι η κυβέρνηση, αυτό θα το δούμε από το πόσοι θα έχουν μείνει στη χώρα.
Ο παριστάμενος υπουργός Μετανάστευσης κ. Μουζάλας, παρατήρησε ότι το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στο θέμα της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, στο βαθμό των δυνατοτήτων του. Σημείωσε ακόμη ότι «η εξαιρετική συνεργασία με τον κ. Καμμένο έχει διαφωνίες αλλά αυτό δεν αναιρεί την εξαιρετική συνεργασία».
Μαζί με τον αναπλήρωτή υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρη Βίτσα, αναφέρθηκαν στη συνεργασία του Στρατού με τις ΜΚΟ για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Επίσης αναφέρθηκαν στο συντονιστικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην όλη προσπάθεια, εκτίμησαν ότι η Ελλάδα θα κερδίσει το στοίχημα, και με αυτόν τον τρόπο όπως είπε ο κ. Βίτσας, θα μπορούμε να απαιτούμε και απαιτούμε από τους άλλους -ΕΕ-Τουρκία- να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης διαβεβαίωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ανταποκρθουν στις απαιτήσεις και σχολίασε ότι η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και τα όποια προβλήματα θα επιλύονται είτε σε τοπικό επίπεδο, είτε σε κεντρικό επίπεδο.
Για το σχέδιο του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας ο κ. Καμμένος ενημέρωσε εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης με επικεφαλής τη Ντόρα Μπακογιάννη, και εξέφρασε τη βούληση να ενημερώσει σχετικά και τα υπόλοιπα κόμματα.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Τι είπαν στις απολογίες τους Αλεξανδρούπολη: Προφυλακιστέοι οι δύο φερόμενοι ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους


Προφυλακιστέοι μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης τους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες για παράνομη οπλοκατοχή και κατηγορούμενοι για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.
isis
Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η εισαγγελική απόφαση για το σωφρονιστικό ίδρυμα στο οποίο θα μεταφερθούν έως ότου οριστεί η δικάσιμος.
Κατά την είσοδό τους στο δικαστικό μέγαρο, ο 29χρονος υπήκοος Σουηδίας και καταδικασθείς προ δεκαετίας για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, είχε χαμηλωμένο το κεφάλι αποφεύγοντας την οπτική επαφή με τους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους, ενώ ο συγκατηγορούμενός του ο 20χρονος υπήκοος Υεμένης, εισήλθε με φαινομενική ηρεμία και με το κεφάλι ψηλά.
Μεταξύ των τηλεοπτικών συνεργείων που μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη για την κάλυψη του θέματος ήταν το γαλλικό πρακτορείο, το Associated Press, καθώς και σουηδική αποστολή.
Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με εξτρεμιστικές οργανώσεις και τρομοκρατία και δήλωσαν αθώοι. Στην απολογία τους μάλιστα αποκήρυξαν την τρομοκρατία, δηλώνοντας ότι πιστεύουν στο ειρηνικό Ισλάμ.
Όσον αφορά στα δύο μαχαίρια και τον αορτήρα πολεμικού όπλου που έφεραν στις αποσκευές τους υποστήριξαν ότι τα δύο πρώτα τα αγόρασαν (χωρίς απόδειξη), ως σουβενίρ κατά την παραμονή τους στην Αθήνα, ενώ ο αορτήρας είναι μέρος του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν για τη διαβίωσή τους στη φύση, μία συνήθη για τους ίδιους δραστηριότητα.
Τέλος υποστήριξαν ότι είναι φίλοι και επισκέπτονται την Ελλάδα για τουρισμό. Στην Αθήνα αφίχθησαν αεροπορικώς πριν από περίπου 10 ημέρες . Μέχρι και την Πέμπτη που συνελήφθησαν στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης, παρέμεναν στην Αθήνα και κινήθηκαν περιφερειακά της πρωτεύουσας πάντα ως τουρίστες.
Σύμφωνα με την αυτεπαγγέλτως διοριζόμενη συνήγορό τους, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό αν ζητήθηκε η έκδοσή τους από τις σουηδικές αρχές, διευκρινίστηκε ωστόσο ότι σε κάθε περίπτωση η δίκη θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Παρέμβαση στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας: Έχουμε τη λαϊκή νομιμοποίηση για να υλοποιήσουμε τη συμφωνία με τους δανειστές


Την βούληση της κυβέρνησης να υλοποιήσει την συμφωνία με τους δανειστές «κρατώντας απαρέγκλιτα τις κόκκινες γραμμές», εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβασή του στην αποψινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
ÁÈÇÍÁ ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÐÏËÉÔÉÊÇÓ  ÃÑÁÌÌÁÔÅÉÁÓ ÔÏÕ ÓÕÑÉÆÁ ÐÁÑÏÕÓÉÁ ÔÏÕ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ /PHASMA /Ã.ÍÉÊÏËÁÉÄÇÓ
Σύμφωνα με κομματικές πηγές, η παρέμβαση του πρωθυπουργού είχε δύο πυλώνες. Μία που αφορούσε την κεντρική πολιτική της κυβέρνησης , με τον κ. Τσίπρα να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός στηρίζει την κυβέρνηση και μία δεύτερη με την οποία απαντούσε στις κινητοποιήσεις των αγροτών και άλλων φορέων για το ασφαλιστικό.
Για την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «πήρε τρεις φορές, μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό» και αυτό πρόσθεσε, «σε κάποιους δεν αρέσει, αλλά δεν είναι αυτοί που μας νομιμοποιούν και μας στηρίζουν».
Είναι ο ελληνικός λαός που μας έδωσε καθαρή εντολή να υλοποιήσουμε τη συμφωνία κρατώντας απαρέγκλιτα τις κόκκινες γραμμές που αφορούν τη προστασία των αδύναμων, την προστασία των πολλών, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και διαβεβαίωσε ότι «αυτό θα κάνουμε απέναντι σε οργανωμένα συμφέροντα, τόσο εκτός όσο και εντός της χώρας» και όπως είπε «θα τα καταφέρουμε».
Στην τοποθέτησή του για τις κινητοποιήσεις ο κ. Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων:
1. Το σύνολο των σημερινών συνταξιούχων αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, των μισθωτών, των ανέργων, αλλά και των αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών, επωφελούνται από τη πρότασή μας. Και αυτό γιατί βασική μας επιλογή είναι να μην μειώσουμε εκ νέου τις συντάξεις, ενώ μοιράζουμε τις εισφορές ανάλογα με το εισόδημα, ώστε ο καθένας να επιβαρύνεται ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση.
2. Δεν είναι αλήθεια ότι η πρόταση της κυβέρνησης επιβαρύνει αβάσταχτα τον αγροτικό κόσμο. Η επιβάρυνση από 15-25 ευρώ το μήνα, μετά από μια τετραετία, γιατί θα είναι σταδιακές οι αυξήσεις των εισφορών, προκειμένου ο αγρότης να πάρει μια σύνταξη αξιοπρέπειας και όχι φιλοδώρημα, κατά σχεδόν τριακόσια ευρώ υψηλότερη, δεν είναι ούτε αβάσταχτη, ούτε παράλογη, ούτε αποτελεί επιβάρυνση άνευ αντικρίσματος.
3. To 2014 οι αγρότες πλήρωσαν συνολικά 411 εκατομμύρια για φόρους, ενώ το 2016 θα πληρώσουν περίπου 225 εκατομμύρια. Κι αυτό γιατί με παρέμβαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν φορολογούνται οι αγροτικές ενισχύσεις.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Αλληλοκατηγορίες για «συνειδητά ψέμματα» «Πόλεμος» ανακοινώσεων ΑΔΕΔΥ - υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό


«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΑΔΕΔΥ - υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )Αθήνα
Μετά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για το ασφαλιστικό, η ΑΔΕΔΥ σχολιάζοντας το κυβερνητικό σχέδιο έκανε αναφορά για μείωση στις νέες συντάξεις κατά 35%, αναγκάζοντας λίγες ώρες αργότερα το υπουργείο Εργασίας να απαντήσει κάνοντας λόγο για διαδιοχικές λαθροχειρίες από την ΑΔΕΔΥ.
Σήμερα, Τρίτη, η ΑΔΕΔΥ απαντώντας εκ νέου στο υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι το μόνο που επιχείρησε λαθροχειρία, λέγοντας συνειδητά ψέμματα, είναι το υπουργείο Εργασίας.
Συγκεκριμένα η ΑΔΕΔΥ αναφέρει:
«Απαντώντας τώρα αναλυτικά επί των παρατηρήσεων του υπουργείου Εργασίας σημείο προς σημείο επισημαίνουμε:
» 1. Ο Ν. 3865/2010 (νόμος Κουτρουμάνη για το Δημόσιο) δεν είναι ο ισχύων. Ο νόμος αυτός προέβλεπε αρχική εφαρμογή μόνο σε όσους θεμελιώνουν δικαίωμα από 1/1/2015, δηλαδή σε ελάχιστες περιπτώσεις. Η προηγούμενη Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προέβλεψε την εφαρμογή του για αυτούς που αποχωρούν από 1/9/2015 και μετά, άρα ουσιαστικά μιλάμε για εφαρμογή ενός τριμήνου. Στο προσχέδιο Κατρούγκαλου το τρίμηνο αυτό εξαφανίζεται καθώς στη σελ. 142 ορίζει πως οι εκκρεμείς αιτήσεις κρίνονται βάσει των διατάξεων που ίσχυαν στον οικείο φορέα την 31/12/2014. Δηλαδή, με τον Ν.3029/2002 για το Δημόσιο (νόμος Ρέππα). 'Αρα τα μεγέθη είναι απόλυτα συγκρίσιμα.
» 2. Για τις περικοπές στις οποίες αναφέρεται το Υπουργείο συγκρίνονται οι κύριες ακαθάριστες συντάξεις. Αν θέλουμε να κάνουμε σύγκριση στα καθαρά ποσά θα πρέπει να προσθέσουμε και τα επικουρικά όπου εκεί το προσχέδιο Κατρούγκαλου προβλέπει σοβαρές μειώσεις. Η τελική σύνταξη είναι το άθροισμα κύριων και επικουρικών. Όταν το Υπουργείο Εργασίας επιτίθεται στις παλαιές περικοπές εννοεί ότι θα τις καταργήσει; Όμως ο νέος τρόπος υπολογισμού από 1/1/2016 δίνει μεσοσταθμικά 20% μικρότερη σύνταξη.
» 3. Για τις συντάξιμες αποδοχές έχει απαντηθεί στο σημείο Α πως υπολογίζονται. Όλοι οι εργατολόγοι πλην Υπουργού και Υφυπουργού τις υπολογίζουν στο 75% των παλαιότερων διατάξεων (τελευταία πενταετία στο Δημόσιο). Είναι μαζί με τα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης τα κύρια εργαλεία μείωσης των νέων συντάξεων. Αλήθεια το Υπουργείο τις υπολογίζει περισσότερες;
» 4. Οι μισθοί αποτυπώνονται στο μισθολόγιο του 2008 (εισοδηματική πολιτική) επί του οποίου ακόμη υπολογίζονται οι συντάξεις.
Όσον αφορά του πίνακες που παρουσίασε η ΑΔΕΔΥ ανάφέρεται στην απάντηση της:
» 1. Η ημερομηνία εξόδου 01/01/2016.
 » 2. Όλα τα χρόνια στο Δημόσιο (χωρίς διαδοχική).
» 3. Δεν υπάρχει πρόβλημα για τις κρατήσεις προ τις 01/01/1993.
» 4. Το μισθολόγιο του Δημοσίου έχει ενσωματωμένες τις ετήσιες αυξήσεις μισθών που προβλέπει το προσχέδιο Κατρούγκαλου για την αναπροσαρμογή των αποδοχών.
Το υπουργείο Εργασίας στη χθεσινή του ανακοίνωση ανέφερε ότι η ΑΔΕΔΥ με όσα παρουσίασε χθες παραβιάζει την υποχρέωση η συζήτηση για το ασφαλιστικό που είναι ένα εθνικό θέμα να γίνεται με όρους σεβασμού στην αλήθεια. Σύμφωνα με το υπουργείο η ΑΔΕΔΥ προχώρησε σε τρεις διαδοχικές λαθροχειρίες:
«Λαθροχειρία πρώτη: Η σύγκριση δεν γίνεται με βάση τον ισχύοντα νόμο 3865/2010 Λοβέρδου-Κουτρουμάνη-Βρούτση), αλλά τον προηγούμενο νόμο 3029/2002 (νόμο Ρέππα). «Δικαιολογία» του συντάκτη του Δελτίου Τύπου: «ο νόμος 3865/2010 δεν πρόλαβε ουσιαστικά (sic) να εφαρμοστεί».
» Λαθροχειρία δεύτερη: Ο νόμος 3865/2010 συνοδεύθηκε από τις διαδοχικές περικοπές, έντεκα τον αριθμό της μνημονιακής περιόδου, οι οποίες αποσιωπώνται, σαν να μην υπήρξαν ποτέ.
» Λαθροχειρία τρίτη: Η βάση υπολογισμού της σύνταξης, οι συντάξιμες αποδοχές, σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης είναι ο μέσος μισθός του εργασιακού βίου. Οι συντάκτες της ανακοίνωσης δεν εξηγούν πώς υπολογίζουν τις συντάξιμες αποδοχές που παραθέτουν στον πίνακά τους».
Τέλος, το υπουργείο στην απάντηση του σχολίασε ότι «η έσχατη λαθροχειρία τους όμως καταρρίπτεται από μόνη της από το γεγονός ότι εμφανίζουν τη σύνταξη σύμφωνα με το νόμο Ρέππα μεγαλύτερη από το μισθό που έπαιρνε ο δημόσιος υπάλληλος!».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Read more...

Συγκεντρώσεις και πορείες Απεργιακός οδηγός: Πώς (δεν) θα λειτουργήσει η χώρα την Πέμπτη


Απεργιακός οδηγός: Πώς (δεν) θα λειτουργήσει η χώρα την Πέμπτη
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Παραλύει η χώρα την Πέμπτη λόγω της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κόντρα στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

Η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ.

Στην Αθήνα ετοιμάζονται να κατέβουν οι αγρότες από τα μπλόκα όλης της χώρας προκειμένου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Την Πέμπτη δεν θα κινηθούν καθόλου τα τρόλεϊ, τα τρένα, οι συρμοί του Προαστιακού και τα ταξί, οι εργαζόμενοι των οποίων θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.

Στη Θεσσαλονίκη στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ. Κατά την ημέρα της απεργίας ο Οργανισμός, θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:45 και το τελευταίο 23:00 περίπου.

  • Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς Τρίτη και Πέμπτη
Ακυρώσεις θα υπάρξουν και στις πτήσεις. Δεκαέξι πτήσεις της Olympic Air ακυρώνονται την Πέμπτη λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.

Νέα 48ωρη απεργία έχει προαναγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία την Πέμπτη και την Παρασκευή. Στην απεργία της Πέμπτης θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ και οι λιμενεργάτες.

Κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Από την εργασία τους απέχουν επίσης δικηγόροι μέχρι τη Δευτέρα και οι συμβολαιογράφοι μέχρι την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό.

Απεργία διαρκείας ξεκινούν την Πέμπτη και οι αυτοκινητιστές, καθώς ήδη αρκετές ομοσπονδίες Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης. Αντίστοιχη απόφαση έχει λάβει το Σωματείο Ιδιοκτητών Β.Ελλάδας, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένονται οι αποφάσεις και των υπολοίπων σωματείων.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων και των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία στην απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, οι οδοντίατροι, οι φαρμακοποιοί και οι φυσικοθεραπευτές.

Επίσης, οι γιατροί αποφάσισαν και αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μέχρι την Τετάρτη.

Στην απεργία συμμετέχουν, επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι μηχανικοί και οι φοροτεχνικοί.

Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν και οι δημοσιογράφοι από τις 6 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης. Η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ, δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου. Την Τετάρτη η ΕΣΗΕΑ οργανώνει συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Η κυβερνητική πρόταση στους Θεσμούς Φορολογική κλίμακα με ανώτατο συντελεστή 50%


Φορολογική κλίμακα με ανώτατο συντελεστή 50%
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Την πρότασή του για τις αλλαγές στη φορολογία, παρέδωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στους επικεφαλής των Θεσμών.
Σύμφωνα με αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα, στην πρόταση περιλαμβάνονται οι νέες προτεινόμενες κλίμακες και οι συντελεστές τους, με ανώτατο συντελεστή φορολογίας εισοδήματος 50%, αν και, όπως διευκρινίστηκε, υπήρχαν εισηγήσεις και για υψηλότερο φορολογικό συντελεστή.
Στην πρόταση δεν περιλαμβάνονται αλλαγές στην έκτακτη εισφορά, ενώ από το σύνολο των αλλαγών προβλέπεται η είσπραξη επιπλέον εσόδων 300 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση.
Αλλαγές στη φορολογία των αγροτών δεν περιλαμβάνονται.
Η πρόταση της κυβέρνησης αναμένεται να συζητηθεί την Τετάρτη σε νέα συνάντηση με τους επικεφαλής των Θεσμών.
Στόχος της κυβέρνησης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, είναι η ανακατανομή του φορολογικού βάρους υπέρ των χαμηλών εισοδημάτων και η μεταφορά του στα ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια.
Οι αλλαγές που θα συμφωνηθούν με τους επικεφαλής των Θεσμών θα περιληφθούν σε φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Πού και πότε κλείνουν τους δρόμους οι αγρότες...



Σε συνεχείς αποκλεισμούς στο εθνικό και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προχωρούν οι αγρότες όλη την Ελλάδα, εκφράζοντας τη σθεναρή αντίθεσή τους στο...
σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Τα Τέμπη θα παραμείνουν σήμερα κλειστά έως τις 10 το βράδυ, ενώ για την Πέμπτη οι αγρότες σκοπεύουν να αφήσουν στο σημείο ανοικτό προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση εκείνων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας.
Στις Μικροθήβες ο δρόμος παραμένει κλειστός από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα. Το ίδιο θα ισχύσει και αύριο Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα είναι ανοικτός.
Σε ό,τι αφορά το μπλόκο της Νίκαιας το συγκεκριμένο κομμάτι της Εθνικής οδού παραμένει κλειστό από την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων λόγω του όγκου των τρακτέρ.
Στη Μελούνα Ελασσόνας σήμερα και αύριο ο δρόμος στο ύψος του αγροτικού μπλόκου παραμένει κλειστός από τις 4 μέχρι τις 7 το απόγευμα, όπως και την Πέμπτη. Από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι κλειστή θα είναι η εθνική οδός Τρικάλων-Καρδίτσας.
Αύριο στις 11 το πρωί θα κλείσει και πάλι η Εθνική οδός στο Κάστρο Βοιωτίας έως τις 5 το απόγευμα, ενώ τη σκυτάλη στη συνέχεια θα δώσουν σε συναδέλφους τους στη Θήβα όπου θα αποκλειστεί η Εθνική μέχρι 10 το βράδυ. Την ίδια ώρα θα κλείσει και η παλιά εθνική οδός Λαμίας- Αθηνών στα όρια της Φθιώτιδας με την Βοιωτία. Ο δρόμος Λαμίας-Δομοκού θα κλείσει αύριο 12-2 το μεσημέρι.
Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Άρτας –Αντιρρίου στο ύψος του χωριού Κομπότι, αλλά και των παράδρομων από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου.
Στο παλιό γεφύρι της Άρτας, στην είσοδο της πόλης, τα τρακτέρ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, σήμερα θα προχωρήσουν σε τρίωρο αποκλεισμό από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Ωστόσο, αποφάσισαν να κλιμακώσουν την κινητοποίηση τους από αύριο και να αποκλείσουν τον δρόμο από τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Read more...

Αποκαλύφθηκε! Δεν άντεξε ο Βενιζέλος. Αποκαλύφθηκε!


venizelospapandreou
Αυτό που τον «τρώει» πιο πολύ στην υπόθεση της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς είναι μην τυχόν και όλες αυτές οι προσπάθειες γίνονται για να επιστρέψει ο Παπανδρέου! Ή άλλως …χαίρε μίσος αμέτρητον!
Ειδικότερα, στην συνέντευξή του στονΣκάι χθες, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που δεν ξεπέρασε ποτέ την ήττα του στηνκούρσα ηγεσίας του κόμματος το 2007 από τον Γιώργο Παπανδρέου, ζήτησε ναυπάρξει πραγματική συσπείρωση δυνάμεων, να φανεί ότι θα υπάρξουν νέεςσυμμετοχές και ότι καλύπτεται όλος ο προοδευτικός μεσαίος χώρος. «Θα ήταντραγικό να έχουμε απουσίες, αποχές ή και αποχωρήσεις και να έρθει ο κ.Παπανδρέου,ας πούμε, στη συνδιάσκεψη μαζί με το σημερινό ΠΑΣΟΚ», είπε, αποκαλύπτοντας τις πραγματικέςτου …αγωνίες.
Αιχμές άφησε εμμέσως και κατά της ΦώφηςΓεννηματά, σημειώνοντας πως «όταν κάποιοι λένε ότι δε θέλουμε την έννοια τουπροοδευτικού κέντρου, που την έχουμε ψηφίσει ομόφωνα, είναι σαν να αφήνουμεστον κύριο Μητσοτάκη να διεισδύει στον χώρο του Κέντρου». Προχώρησε δε, πολύπέραν αυτού, για να σημειώσει ότι «δεν έχει νόημα, αφ’ ης στιγμής φθάσουμε σεμία ομογενοποίηση και σε μία συσπείρωση, να διατηρούνται επιμέρους κομματικέςοντότητες οι οποίες έχουν μικρούς κομματικούς πατριωτισμούς». Με λίγα λόγια,πρόκειται για την πλήρη αποδόμηση της πρότασης της Φώφης Γεννηματά και τη νέα …υπενθύμισητου Ευάγγελου Βενιζέλου ότι είναι ‘παρών’.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Τι αλλάζει για ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ιδιοκτήτες ακινήτων Όλες οι αλλαγές στα έντυπα Ε2 και Ε3


Σε δεκάδες αλλαγές στα φορολογικά έντυπα που συμπληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ιδιοκτήτες ακινήτων προχώρησε η φορολογική διοίκηση εξαιτίας κυρίως των επιβαρυντικών μέτρων που προβλέπει η νομοθεσία για αυτούς.
alaloumefories
Συγκεκριμένα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες με την εκκαθάριση της δήλωσής τους θα διαπιστώσουν ότι η προκαταβολή φόρου εισοδήματος να είναι αυξημένη στο 75% από 55% που ήταν για τα εισοδήματα του 2014 ενώ τα κέρδη που απέκτησαν το 2015 οι επιχειρήσεις θα φορολογηθούν με συντελεστή 29% από 26% .
Επίσης οι ιδιοκτήτες με ανείσπρακτα ενοίκια θα πρέπει να τα δηλώσουν εκτός από το έντυπο Ε1 και στο έντυπο Ε2 ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για να μην φορολογηθούν φέτος για τα εισοδήματα αυτά είναι έως την προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, να έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μίσθιου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων. Ας δούμε αναλυτικά τις αλλαγές που περιλαμβάνουν τα δύο έντυπα της εφορίας και συγκεκριμένα το Ε2 και το Ε3.
Όλες οι νέες αλλαγές στο έντυπο Ε3
1. Στην πρώτη σελίδα του εντύπου, προστίθενται τρία νέα πεδία. Στο πρώτο δηλώνεται η ημερομηνία πρώτης έναρξης του επιτηδεύματος, στο δεύτερο η ημερομηνία έναρξης και στο τρίτο η ημερομηνία διακοπής.
2. Στην ένδειξη με την κατηγορία βιβλίων έχει διαγραφεί το τρίτο πεδίο όπου αναγραφόταν το μεικτό σύστημα βιβλίων (απλογραφικά / διπλογραφικά).
3. Προστέθηκε ο κωδικός 598 τον οποίο θα συμπληρώσουν οι «μη ενταγμένοι σε καθεστώς ΦΠΑ». Σημειώνεται ότι από το καθεστώς ΦΠΑ απαλλάσσονται οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τζίρο έως 10.000 ευρώ.
4. Προστέθηκε ο κωδικός 597 με την ένδειξη «ασκείτε εκμετάλλευση σκάφους (Ν 27/1975).
5. Καταργήθηκε ο κωδικός 063 με την ένδειξη «βιβλίο αποθήκης» που υπήρχε στο περυσινό έντυπο. Και αυτό διότι πλέον δεν υπάρχει πλέον υποχρέωση τήρησης βιβλίου αποθήκης.
6. Καταργήθηκε ο κωδικός 072 τον οποίο συμπλήρωσαν όσοι τηρούσαν τα βιβλία τους μηχανογραφικά.
7. Προστέθηκε νέος κωδικός 909 στον πίνακα Ε στον οποίο θα δηλώνονται οι αγροτικές αποζημιώσεις.
8. Προστέθηκε ο κωδικός 325 στον πίνακα Ζ στον οποίο θα δηλώνεται η υπεραξία από μεταβίβαση αυτοκινήτου Δημόσιας Χρήσης του άρθρου 10 του ν. 2579/1998 Επίσης έχει προστεθεί ο κωδικός 342 στον οποίο θα δηλώνεται το κέρδος του άρθρου 71 του ν. 3842/2010 (από ευρεσιτεχνία).
9. Νέος κωδικός 349 στον πίνακα Ζ ο κωδικός 349 στον οποίο θα δηλώνεται το καθαρό αποτέλεσμα από την εκμετάλλευση σκάφους (ν. 27/1975).
10. Ο πίνακας Η στον οποίο δηλώνονται οι γενικές οικονομικές πληροφορίες επιχειρήσεων με διπλογραφικά βιβλία έχει αλλάξει εντελώς μορφή καθώς έχει αφαιρεθεί ολόκληρος ο υποπίνακας (α) στον οποίο δηλώνονταν τα στοιχεία του ισολογισμού. Τα στοιχεία ισολογισμού έχουν αφαιρεθεί διότι πλέον συμπληρώνονται οικονομικές καταστάσεις με βάση τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα.
11. Έχει αφαιρεθεί ο υποπίνακας (η) στον οποίο πέρυσι δηλώνονταν τα έσοδα κατά Μοναδικό Συντελεστή Καθαρού Κέρδους.
12. Καταργήθηκε ο πίνακας ΙΑ με τον τίτλο «αναγραφή πληροφοριακών στοιχείων ΕΔΩ (TAXI), Αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσης, Ενοικιαζόμενων δωματίων κλπ.
13. Προστέθηκε καινούργιος πίνακας Κ στον οποίο θα δηλώνονται οι προσωρινές διαφορές μεταξύ φορολογικής και λογιστικής βάσης. Συγκεκριμένα προστίθενται οι ακόλουθοι κωδικοί (για κάθε οικονομικό μέγεθος ο επιτηδευματίας ή η επιχείρηση θα αναγράφει το μέγεθος σε λογιστική βάση, σε φορολογική βάση αλλά και τις διαφορές είτε είναι θετικές είτε είναι αρνητικές):
- Ενσώματα πάγια
- Άυλα στοιχεία
- Χρηματοοικονομικά στοιχεία
- Προβλέψεις
- Λοιπές διαφορές ενεργητικού
- Λοιπές διαφορές παθητικού
- Διαφορές από ετεροχρονισμό εσόδων
- Διαφορές από ετεροχρονισμό εξόδων
Τι αλλάζει στο έντυπο Ε2 για τους ιδιοκτήτες ακινήτων
Η σημαντικότερη αλλαγή στο έντυπο Ε2 όπου δηλώνονται τα εισοδήματα από ενοίκια φυσικού ή νομικού προσώπου, είναι η στήλη 16 όπου θα πρέπει να δηλωθούν τα ανείσπρακτα εισοδήματα από εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας.
Οι υπόλοιπες τροποποιήσεις αφορούν την::
- Στήλη 13: Δηλώνεται το ακαθάριστο εισόδημα από την εκμίσθωση και την υπεκμίσθωση ακίνητης περιουσίας.
- Στήλη 14: Δηλώνεται το εισόδημα από τη δωρεάν παραχώρηση ακίνητης περιουσίας.
- Στήλη 15: Αναγράφεται το εισόδημα από την ιδιοχρησιμοποίηση ακίνητης περιουσίας.
- Στήλη 16: Δηλώνονται τα ανείσπρακτα εισοδήματα από εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Έως τα τέλη Ιουνίου Παρατείνεται το μέτρο της απόσυρσης ΙΧ


Παρατείνεται το μέτρο της απόσυρσης ΙΧ
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Την παράταση του μέτρου της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων μέχρι το τέλος  Ιουνίου αποφάσισε  το υπουργείο Οικονομικών, μετά το «πράσινο φως» του κουαρτέτου, με στόχο την τόνωση της αγοράς.
Με τροπολογία, που αναμένεται να κατατεθεί στις επόμενες ημέρες το μέτρο, το οποίο μέχρι τώρα οδήγησε στην απόσυρση 450.000 παλαιών αυτοκινήτων θα ισχύει μέχρι τις 30 Ιουνίου.
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τη φορολογική νομοθεσία για να ισχύσει η απόσυρση θα πρέπει:
  • H άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που αποσύρεται να έχει εκδοθεί πριν από τουλάχιστον 12 χρόνια.
  • Nα έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του 2016.
  • Nα έχουν εξοφληθεί τυχόν οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας προηγουμένων ετών.
  • Tο όχημα να αποσυρθεί από την κυκλοφορία μέχρι και την νέα ημερομηνία που θα καθοριστεί, πιθανότατα θα είναι η 20η Ιουνίου.
Η απόσυρση προσφέρει έκπτωση 50% έως 100% από το τέλος ταξινόμησης του καινούριου αυτοκινήτου, ανάλογα με τον κυβισμό του τελευταίου. Η έκπτωση ισχύει μόνο για καινούργια αυτοκίνητα.
Συγκεκριμένα, προκύπτει όφελος:
  • Έως 300 ευρώ αν αποκτηθεί αυτοκίνητο έως 900 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία μέχρι και 6.000 ευρώ.
  • Έως 960 ευρώ αν αποκτηθεί αυτοκίνητο από 901 μέχρι 1.400 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία μέχρι και 8.000 ευρώ.
  • Έως 1.430 ευρώ αν αποκτηθεί αυτοκίνητο από 1.401 μέχρι 1.600 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία μέχρι και 11.000 ευρώ.
  • Έως 2.800 ευρώ αν αποκτηθεί αυτοκίνητο από 1.601 μέχρι και 2.000 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία μέχρι 14.000 ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό Ραντεβού Κατρούγκαλου-κουαρτέτου με «κόκκινη γραμμή» τις κύριες συντάξεις


Ραντεβού Κατρούγκαλου-κουαρτέτου με «κόκκινη γραμμή» τις κύριες συντάξεις
Ο Γ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι «η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή»   (Φωτογραφία:  ICON )
Αθήνα
Με βασική «κόκκινη γραμμή» τη μη μείωση των κύριων συντάξεων προσέρχεται η κυβέρνηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, το πρωί της Τρίτης, όπως επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star. Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση ξεκινά τη διαπραγμάτευση με αίτημα να μην περικοπούν ούτε οι επικουρικές συντάξεις.
Ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος θα συναντηθεί με το κουαρτέτο στις 11 το πρωί, υπογράμμισε ότι «τα αδιέξοδα στο ασφαλιστικό τα κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις», ενώ προσέθεσε ότι «αυτός ο ασφαλιστικός νόμος δεν ήρθε μεταφρασμένος από το εξωτερικό, είναι δικός μας νόμος».
«Το νέο σύστημα βασίζεται σε δύο πολύ απλές αρχές. Ίδιοι κανόνες για όλους για τις εισφορές. 20% του πραγματικού μας εισοδήματος θα δίνουμε για να χρηματοδοτούμε την κύρια σύνταξη. Και αντίστοιχα όμοιοι κανόνες για την απονομή των συντάξεων» εξήγησε, προσθέτοντας ότι «το νομοσχέδιο υπακούει στις δύο βασικές αρχές της αριστεράς, ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη γιατί φροντίζει τους πιο αδύναμους».

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες που θέλουν το ΔΝΤ να ζητά περικοπές και στις κύριες συντάξεις, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι αποδέχονται την αρχιτεκτονική της πρότασης της κυβέρνησης, αλλά διαχώρισε τη θέση του ΔΝΤ, τονίζοντας ότι το Ταμείο έχει μία συντηρητική λογική.

Κληθείς να σχολιάσει γιατί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν χορήγηση της 13ης σύνταξης, ενώ γνώριζε την κατάσταση στο ασφαλιστικό σύστημα, ο κ. Κατρούγκαλος σχολίασε ότι «ο αρχικός μας σχεδιασμός δεν ευοδώθηκε από τις εξελίξεις», ενώ χαρακτήρισε ανακρίβεια το επιχείρημα της αντιπολίτευσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε το ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι η μεγάλη τρύπα του ασφαλιστικού μεγάλωσε από το 2010 έως το 2015 κατά το 1/3.

Ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι «η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή», ενώ έκανε και ειδική αναφορά στο ρόλο που θα επιδιώξει η κυβέρνηση να διαδραματίσει στις διαβουλεύσεις το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό των αγροτών, υποστήριξε πως «η επιβάρυνση για τους αγρότες που ανήκουν στην τρίτη ασφαλιστική κλάση, που είναι και η πλειοψηφία, θα είναι το 2017 λιγότερο από 0,50 ευρώ την ημέρα», σημειώνοντας ότι το 88% των αγροτών δηλώνουν εισόδημα κάτω των 2.500 ευρώ, επομένως θα πάνε στη χαμηλότερη ασφαλιστική κλίμακα, άρα θα πληρώνουν ασφάλιστρα για εισόδημα 468 ευρώ.
Αναφερόμενος στην εθνική σύνταξη, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί εισοδηματικά κριτήρια, ενώ χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή» και τα 15 χρόνια που προτείνει η κυβέρνηση ως ελάχιστο χρόνο για τη χορήγηση εθνικής σύνταξης.
Σχετικά με την ενοποίηση των ταμείων, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν μη ελλειμματικά ταμεία, λόγω της κρίσης και της θηριώδους ανεργίας και γι' αυτό εντάσσουμε όλα τα ταμεία σε ένα, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε αυτά τα ελλείμματα».
Για τον αντίκτυπο που θα έχει στους μισθωτούς η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών την οποία προτείνει η κυβέρνηση, ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για «αναγκαίο κακό», καθώς «θα ήταν μεγαλύτερο σοκ η περικοπή των συντάξεων».
Τέλος, υποστήριξε πως στόχος της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι να «ελαφρυνθούν» αυτοί που δεν μπορούν να πληρώνουν και διευκρίνισε ότι «κάποιος που είναι σε αναστολή επαγγέλματος δεν είναι δίκαιο να πληρώνει και δεν θα πληρώνει. Αυτό είναι μία από τις βελτιώσεις στην πρόταση μας».

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ο Κυριάκος εφαρμόζει το μνημόνιο...


στο ίδιο του το κόμμα...

Λάτρης του μνημονίου παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το δείχνει από τις πρώτες του κινήσεις ως πρόεδρος της ΝΔ.

Σύμφωνα με...
το ΒΗΜΑ, εδιωξε ήδη έξι υπαλλήλους από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας και τους μισούς από 90 μετακλητούς υπαλλήλους. Θεωρεί ότι...
το κόμμα μπορεί να λειτουργεί με μόλις 100 άτομα, ώστε να περιορίσει στο ελάχιστο τα λειτουργικά έξοδα των 8 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Για να το επιτύχει αυτό προτίθεται να μετακομίσει από τη Λεωφόρο Συγγρού, αμέσως μετά το συνέδριο του κόμματος. Για το κτίριο επί της Συγγρού, όπου σήμερα στεγάζει τα γραφεία της ΝΔ, πληρώνει ενοίκιο 90.000 ευρώ τον μήνα. Ετσι διερευνά προτάσεις για ένα νέο κτίριο σε υποβαθμισμένες περιοχές, όπως στην πλατεία Καραϊσκάκη, στην οδό Πειραιώς ή ακόμη και στην οδό Πατησίων. Το ενοίκιο στα κτίρια αυτά που εξετάζει κυμαίνεται μηνιαίως μεταξύ 10.000 και 11.000 ευρώ. Μόνο από τη μετακόμιση από τη Συγγρού θα γλιτώσει σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο. Εχει όμως ιδέες και για το πώς πρέπει να είναι τα γραφεία στη ΝΔ. 

Αυτά θα θυμίζουν μοντέρνες εφημερίδες, δηλαδή με ανοιχτούς χώρους, χωρίς δωμάτια και παρακάμερες...

Read more...

Τι προτείνει η κυβέρνηση...



...για ασφαλιστικό και φορολογικό...

Αντιπρόταση η οποία θα περιλαμβάνει κλιμακούμενες περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων θα φέρει σήμερα το πρωί στο τραπέζι του...
διαλόγου με τους δανειστές ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ειδικότερα στις κύριες συντάξεις, η τρόικα ζητάει μειώσεις 15% που να ξεκινούν από 6% στις χαμηλές συντάξεις (άνω των 400, ή 500 ευρώ) και να ανεβαίνουν όσο θα ανεβαίνει το ποσό σύνταξης.

Σε αυτή την περίπτωση η απόφαση δεν ανήκει στο υπουργείο Εργασίας, αλλά στην κυβέρνηση που ήδη εξετάζει το ενδεχόμενο αντιπρότασης για μειώσεις 5% ως 8%, εφόσον υπάρξει το ενδεχόμενο αδιεξόδου και καθυστέρησης της όλης αξιολόγησης του προγράμματος.

Για τις επικουρικές το σενάριο που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο, προβλέπει μειώσεις από τα 170 ευρώ και πάνω με την προϋπόθεση ότι θα αυξηθούν οι εισφορές των εργοδοτών κατά 1 μονάδα και των εργαζομένων κατά μισή. Χωρίς την αύξηση εισφορών, το σενάριο αλλάζει και ο πήχυς των περικοπών θα ξεκινά από τα 120 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εργασίας σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις διαμαρτυρίες, εξετάζει να γίνουν σταδιακά οι αυξήσεις των εισφορών για τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς) και προσανατολίζεται σε δυο συντελεστές: α) Εισφορές 14%-17% επί του εισοδήματος από το 2017 και στο 20% το 2020 για αγρότες και νέους (μέχρι 5 χρόνια) ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες, και β) Εισφορές 17% επί του εισοδήματος για τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες από το 2017 και 20% το 2020.

Οι δανειστές, από την πλευρά τους, ζητούν εθνική σύνταξη κάτι λιγότερο από τα 384 ευρώ, μειώσεις στις σημερινές κύριες και επικουρικές συντάξεις, σε ποσοστά που θα φτάνουν το 15% και αρνούνται την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στη μισθωτή εργασία κατά 1,5%. 

Φορολογικό 

Συγχώνευση των τριών φορολογικών κλιμάκων (μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοτελώς φορολογούμενα εισοδήματα) σε δύο ή σε μια, θέσπιση φορολογικού συντελεστή 50% και στόχο πρόσθετα φορολογικά έσοδα 360 εκ. ευρώ θα περιλαμβάνουν οι προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών για το φορολογικό.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

real.gr

Read more...

Ανυποχώρητοι οι αγρότες...


Ανυποχώρητοι οι αγρότες- Προχωρούν σε 12ωρους αποκλεισμούς δρόμων - Media

Προχωρούν σε 12ωρους αποκλεισμούς δρόμων...

«Τελεσίδικη» προθεσμία πέντε ημερών, προκειμένου να συσταθεί διακομματική επιτροπή που θα αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και...
το φορολογικό και θα ξεκινήσει διάλογο από μηδενική βάση με τη συμμετοχή των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, δίνουν οι αγρότες στα μεγάλα μπλόκα της χώρας.

Ύστερα από τη συνάντηση των Τεμπών το Σάββατο, οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες όρισαν τη Δευτέρα το πλαίσιο των διεκδικήσεών τους, το οποίο απεστάλη σε όλα τα μπλόκα της χώρας, ενώ κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων.

Για το ασφαλιστικό, στο πλαίσιο ζητείται να παραμείνει ανεξάρτητος ο ΟΓΑ, να γίνει εξυγίανσή του, αλλά και να απαλλαγεί από ξένες προς αυτόν υποχρεώσεις. Παράλληλα, οι αγρότες αξιώνουν ξεκαθάρισμα των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ (ασφαλισμένοι να είναι μόνο αγρότες και συνταξιούχοι αγρότες) και να μην γίνει καμία αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Για το φορολογικό, ζητείται να παραμείνει ο συντελεστής φορολόγησης κάτω από το 13% και χωρίς προκαταβολή, να διατηρηθεί το ατομικό αφορολόγητο εισόδημα στις 12.000 ευρώ και να μείνουν αφορολόγητες όλες οι αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, όπως η βασική ενίσχυση, η συνδεδεμένη ενίσχυση, τα σχέδια βελτίωσης και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

Για το κόστος παραγωγής, το πλαίσιο διεκδικήσεων περιλαμβάνει μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 6%, «όπως ισχύει σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ», αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, δραστική μείωση του κόστους αγροτικού ρεύματος και ρύθμιση των συνολικών οφειλών των αγροτών προς τη ΔΕΗ. 

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα και με δηλώσεις του συντονιστή στο μπλόκο των Μαλγάρων, Αχιλλέα Καμπούρη, το συγκεκριμένο πλαίσιο συνυπογράφουν σίγουρα, «τα μπλόκα των Τεμπών, των Μαλγάρων, και αυτό στα "πράσινα φανάρια" της Θεσσαλονίκης στη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο "Μακεδονία"».

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

topontiki.gr

Read more...

Πως θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ...



Ακινητοποιημένα θα μείνουν από τις 11.00 έως τις 16.00 τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, λόγω...
πεντάωρης στάσης εργασίας που πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες. Έτσι, το διάστημα αυτό δεν θα λειτουργήσουν το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ, τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ κανονικά θα λειτουργούν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.
Στις 12.00 οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών, διεκδικώντας μεταξύ άλλων:
Τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου που ανέβηκε εκ νέου στο 1,40 ευρώ (από 1,20 ευρώ).
Προσλήψεις τακτικού προσωπικού, αύξηση της κρατικής επιχορήγησης για τις αστικές συγκοινωνίες και σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.
Ανανέωση του στόλου των αστικών λεωφορείων και δημιουργία νέων γραμμών για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Read more...

Παγκόσμια απειλή ο ιός Ζίκα...


 Προειδοποίηση ΠΟΥ: «Απειλή για τη δημόσια υγεία παγκοσμίως ο ιός Ζίκα»  - Media

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σε έκτακτη συνεδρίασή του στην Ελβετία, χαρακτήρισε « απειλή για τη δημόσια υγεία σε όλον τον κόσμο» τον ιό Ζίκα, που...
μεταδίδεται από τα κουνούπια και μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνος, κυρίως για τις εγκύους και τα μωρά που κυοφορούν.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν της σύστασης που έκαναν οι εμπειρογνώμονες οι οποίοι συνεδρίασαν σήμερα, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων του ΠΟΥ και εκπροσώπων από χώρες που πλήττονται από την επιδημία, όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή.

Η διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν τόνισε ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτείται συντονισμένη, διεθνής δράση.

Στη συνεδρίασή τους οι ειδικοί έκριναν ότι είναι «εξαιρετικά πιθανή» μια σχέση μεταξύ του ιού Ζίκα και των αυξημένων κρουσμάτων μικροκεφαλίας σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Η μικροκεφαλία στα έμβρυα είναι μια νευρολογική πάθηση κατά την οποία τα μωρά γεννιούνται με πολύ μικρό κεφάλι, σε σύγκριση με το μέγεθός τους, κι αντιμετωπίζουν πολλά αναπτυξιακά προβλήματα. Μόνο στη Βραζιλία έχουν καταγραφεί σχεδόν 4.000 ύποπτα κρούσματα μικροκεφαλίας.

Read more...