Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Παγκόσμια απειλή ο ιός Ζίκα...


 Προειδοποίηση ΠΟΥ: «Απειλή για τη δημόσια υγεία παγκοσμίως ο ιός Ζίκα»  - Media

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σε έκτακτη συνεδρίασή του στην Ελβετία, χαρακτήρισε « απειλή για τη δημόσια υγεία σε όλον τον κόσμο» τον ιό Ζίκα, που...
μεταδίδεται από τα κουνούπια και μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνος, κυρίως για τις εγκύους και τα μωρά που κυοφορούν.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν της σύστασης που έκαναν οι εμπειρογνώμονες οι οποίοι συνεδρίασαν σήμερα, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων του ΠΟΥ και εκπροσώπων από χώρες που πλήττονται από την επιδημία, όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή.

Η διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν τόνισε ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτείται συντονισμένη, διεθνής δράση.

Στη συνεδρίασή τους οι ειδικοί έκριναν ότι είναι «εξαιρετικά πιθανή» μια σχέση μεταξύ του ιού Ζίκα και των αυξημένων κρουσμάτων μικροκεφαλίας σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Η μικροκεφαλία στα έμβρυα είναι μια νευρολογική πάθηση κατά την οποία τα μωρά γεννιούνται με πολύ μικρό κεφάλι, σε σύγκριση με το μέγεθός τους, κι αντιμετωπίζουν πολλά αναπτυξιακά προβλήματα. Μόνο στη Βραζιλία έχουν καταγραφεί σχεδόν 4.000 ύποπτα κρούσματα μικροκεφαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: