Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!...


Γράφει ο ΕΡΤικός...

Εργάζομαι στην ΕΡΤ και έχουν δει πολλά τα μάτια μου κι άλλα τόσα έχουν ακούσει τα αφτιά μου! Τοποθετήθηκε , λοιπόν, ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπίτσης, ως προσωρινός Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης, από τον κ. Καλημέρη και τον βρήκε μπροστά του η νέα διοίκηση της ΕΡΤ. Όλα καλά μέχρι εδώ… Αλλά να το «παίζει» πως διώχτηκε από τη Ν.Δ. και να έχει βάλει λυτούς και δεμένους να πάρει οριστικά τη θέση, πάει πολύ για εμάς που παροικούμε στο Ραδιομέγαρο...
της Αγίας Παρασκευής. Για εμάς ο Βασίλης Μπίτσης ήταν ένα από τα «χρυσά αγόρια» της ΕΡΤ επί ΝΔ, αφού η παρέα Παναγόπουλου-Κέκη-Λουκάκου, τον πήρε από τις ειδήσεις, τον πήγε στις Υπηρεσίες Προέδρου (μόνο οι έμπιστοι μπαίνουν εκεί) και από 5.300 € αύξησαν το μισθό του σε 8.400 € το μήνα.
Κάποια στιγμή ήρθε σε «προσωπική» (όχι επαγγελματική-υπηρεσιακή) σύγκρουση με τον Παναγόπουλο, τον τιμώρησε παροπλίζοντας τον (και οικονομικά) για 6 μήνες και τον επανέφερε στις ειδήσεις ως Διευθυντή Σύνταξης με 7.300 € το μήνα.
Βέβαια, δεν θα μιλήσω για τις ικανότητες του Β. Μπίτση, ο οποίος σίγουρα είναι ένας άριστος τηλεοπτικός executive producer, αλλά μέχρι εκεί…
Το έγγραφο μιλάει από μόνο του, τόσο για τον κ. Μπίτση, όσο και για άλλα «χρυσά αγόρια και κορίτσια» της ΕΡΤ.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

fimotro

Read more...

Ζητούν τη σύλληψη του Πάπα λόγω του σκανδάλου παιδεραστίας



ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ


Διάσημοι επιστήμοντες όπως ο εξελικτικός βιολόγος Ρίτσαρντ Ντόκινς και ο συγγραφέας Κρίστοφερ Χίτσενς, καθώς και δικηγόροι σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τέθηκαν επικεφαλής ομάδας Βρετανών που ζητούν την σύλληψη του Πάπα για «εγκλήματα κατά...



...της ανθρωπότητας», όταν επισκεφθεί τη Βρετανία το Σεπτέμβριο.

Το Βατικανό αρνείται ότι ο πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' συγκάλυψε περιπτώσεις παιδεραστίας.





Read more...

κ. Χρυσοχοίδη - κ.Γερουλάνε γιατί να μην πιστέψουμε τον Σ.Κούλογλου ότι οι γιάφκες δεν άξιζαν τίποτα;




ΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΡΤ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ;


Μια κυβέρνηση μπο.... που προφανώς δεν ξέρει τι βάζει και που. Ο Παύλος Γερουλάνος εκτίθεται ανεπανόρθωτα όπως και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης με την ΔΗΜΟΣΙΑ τοποθέτηση του ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΡΤ Στέλιου Κούλογλου που ούτε λίγο ούτε πολύ θέλει να μας πει ότι ο Μαζιώτης και η παρέα του δεν είναι τρομοκράτες ή τέλος πάντων κάτι άλλο συμβαίνει.

Και γιατί ρε γίγαντα Κούλογλου δεν κάνεις το ίδιο ρεπορτάζ και στην ΕΡΤ όπου είσαι μέλος του Δ.Σ; Αν σε λογοκρίνουν πρέπει να παραιτηθείς. Είναι ασυμβίβαστο κ.Γερουλάνε και ανήθικο αυτό που γίνεται.

Η ΕΡΤ ξέρει άραγε την αλήθεια και δεν μας την λέει και μας φλομώνει στο ψέμα με την έγκριση του Κούλογλου;

Διαβάστε τι λέει σε άρθρο του ο Κούλογλου:

"Σίγουρα το να πιστεύει κανείς το 2010 ότι θα αλλάξει τον κόσμο με βόμβες και δολοφονίες δεν αποτελεί τεκμήριο υψηλης νοημοσύνης, αλλά είναι γνωστό ότι οι παράνομες οργανώσεις και οι άνθρωποι τους δεν χάνουν ποτέ το ένστικτο της αυτοπροστασίας. Τι ακριβώς έχει...

συμβεί εδώ, όταν μάλιστα οι περισσότεροι συλληφθέντες είναι και “συνήθεις ύποπτοι” και ασφαλώς περίμεναν ότι κάποια στιγμή θα δέχονταν την επίσκεψη της αντιτρομοκρατικής;

Και κάτι ακόμη: δαχτυλικά αποτυπώματα σε σπίτια που χαρακτηρίστηκαν γιάφκες, όπως του Χαλανδρίου στην περίπτωση της οργάνωσης "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς", αποτέλεσαν τα μοναδικά στοιχεία που οδήγησαν στην προφυλάκιση νεαρών που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση. Πως αυτή την φορά τόσο σημαντικές υποτίθεται γιάφκες, στις οποίες οι διωκτικές αρχές ίσως χρειαστεί να επανέλθουν, παραδίδονται με τόση μεγάλη ευκολία στα τηλεοπτικά συνεργεία; Μήπως επειδή τελικώς δεν άξιζαν και πολλά πράγματα;"
ΣΚ.






Read more...

Γνωμοδότηση της Αρχής Δεδομένων για τις κάμερες μετά το αίτημα Καστανίδη

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 2/2010 γνωμοδότησή της με την οποία διατυπώνει τις απόψεις και θέσεις της για τη λειτουργία των καμερών στους δημόσιους χώρους. Προηγήθηκε αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης, ώστε να αναθεωρηθεί το υπάρχον πλαίσιο.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Αρχής, «η εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων επιτήρησης με τη λήψη ή καταγραφή ήχου ή εικόνας σε δημόσιους χώρους, εφόσον συνεπάγεται την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, επιτρέπεται μόνο για

α) τη διαφύλαξη της εθνικής άμυνας,
β) τη διαφύλαξη της κρατικής ασφάλειας,
γ) την αποτροπή και την καταστολή σοβαρών αξιόποινων πράξεων κατά προσώπων και περιουσιακών αγαθών, εφόσον με βάση πραγματικά στοιχεία συντρέχουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης αυτών και
δ) τη διαχείριση της κυκλοφορίας σε κομβικά και επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου.

Η εγκατάσταση και λειτουργία των συστημάτων επιτήρησης σε δημόσιους χώρους γίνεται μόνο από δημόσιες αρχές με σεβασμό στην αρχή της αναλογικότητας, αναφέρει η Αρχή.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, δημόσιοι χώροι νοούνται:

α) οι κατά την κείμενη νομοθεσία και τα σχέδια πόλεων προοριζόμενοι για κοινή χρήση,
β) οι ελευθέρως προσβάσιμοι σε απροσδιόριστο αριθμό προσώπων ανοικτοί χώροι (περιφραγμένοι ή μη) που τίθενται σε κοινή χρήση με νόμιμο τρόπο και
γ) οι σταθμοί διακίνησης επιβατών με μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ακόμη, η Αρχή αναφέρει ότι με Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδίδεται με πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του αρμόδιου κατά περίπτωση υπουργού, ύστερα από γνώμη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ορίζονται οι αρμόδιες δημόσιες αρχές, η διαδικασία και οι προϋποθέσεις για την εγκατάσταση και λειτουργία των συστημάτων επιτήρησης, όπως ιδίως οι κατηγορίες των αξιόποινων πράξεων και τα κριτήρια επικινδυνότητας που δικαιολογούν την εγκατάσταση και λειτουργία των συστημάτων.

Επίσης με τον ίδιο τρόπο ορίζεται το είδος των προσωπικών δεδομένων που τυγχάνουν επεξεργασίας, η συλλογή, αποθήκευση, χρήση, διαβίβαση και οι αποδέκτες, ο χρόνος αποθήκευσης, η διαδικασία καταστροφής, τα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια της επεξεργασίας των δεδομένων, οι βασικές λειτουργίες και η περιοδική αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των συστημάτων επιτήρησης, τα δικαιώματα των φυσικών προσώπων στα οποία αφορούν τα δεδομένα, η έννομη προστασία, η γνωστοποίηση της επεξεργασίας και ο έλεγχος από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Όπως αναφέρεται στη γνωμοδότηση, η χρήση των καμερών θα πρέπει να επιτρέπεται μόνον όταν υπάρχουν πραγματικά στοιχεία βάσει των οποίων προβλέπεται η τέλεση κάποιας αξιόποινης πράξης σε συγκεκριμένο χώρο.

Ακόμη, αναφέρει η Αρχή ότι επιτρέπεται η λειτουργία των καμερών στους αθλητικούς χώρους (γήπεδα, στάδια κ.λπ.), ενώ δεν επιτρέπεται στους κλειστούς χώρους που για την είσοδό τους απαιτείται η έκδοση εισιτηρίου (θέατρα κ.λπ.).
nooz.gr

Read more...

Βρέθηκε όπλο που είχε χαθεί από στρατόπεδο της Πάτρας

Βρέθηκε το όπλο τύπου «G3A3» που είχε χαθεί στις 8 Απριλίου από το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα ύστερα από έρευνες που πραγματοποίησαν από κοινού το Γενικό Επιτελείου Στρατού και η Ασφάλεια Πατρών, το όπλο βρέθηκε σε σπίτι στρατιώτη που υπηρετεί στο ΚΕΤΧ και διαμένει σε περιοχή εκτός Πατρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικό Επιτελείου Στρατού ο «καταμερισμός και η απόδοση ευθυνών θα γίνει με το τέλος της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη».
nooz.gr

Read more...

Σύσκεψη Παπακωνσταντίνου με τους διευθυντές των ΔΟΥ

Σύσκεψη με τους διευθυντές των Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών θα έχει την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα προεδρεύσει της σύσκεψης η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9:00 π.μ., στο Υπουργείο Οικονομικών.
nooz.gr

Read more...

Συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά την Τετάρτη

Συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά θα έχει την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Την συνάντηση είχε ζητήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντικείμενο της συζήτησης θα είναι το θέμα της οικονομίας. Oι δύο άνδρες θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις, μετά τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα ενώ στην ατζέντα της συνάντησης θα βρίσκονται και οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ζητήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης, η συνάντηση θα γίνει στις 5.30 το απόγευμα.
nooz.gr

Read more...

Από κρατικούς πόρους οι μελέτες ωρίμανσης έργων στην Περιφέρεια

Το υπουργείο Οικονομίας ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας θα συνδράμει τις περιφέρειες της χώρας χρηματοδοτώντας από εθνικούς πόρους τις αναγκαίες μελέτες ωρίμανσης έργων, είπε ο υφυπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρος Αρναουτάκης, στους γενικούς γραμματείς των περιφερειών και των υπουργείων κατά τη διάρκεια σύσκεψης.

Από την πλευρά τους οι γενικοί γραμματείς επεσήμαναν μεταξύ άλλων την άμεση αναγκαιότητα του συντονισμού των δράσεων και των ενεργειών των περιφερειών και των υπουργείων από το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την επίτευξη των στόχων.
nooz.gr


Read more...

Επαγγελματική ταυτότητα αποκτούν οι αγρότες

Επαγγελματική ταυτότητα αποκτούν οι αγρότες, ενώ δημιουργείται μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προωθείται προς ψήφιση νομοσχέδιο που προβλέπει:

* Τη δημιουργία Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ).

Στο Μητρώο εγγράφονται υποχρεωτικά:

-όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα και όλα τα νομικά πρόσωπα που ασκούν αγροτική δραστηριότητα (φυτική, ζωική, αλιευτική) για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων.

- όλα τα πρόσωπα (φυσικά, νομικά) που ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα που αφορά διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και λειτουργία αγροτουριστικών μονάδων.

Στο ΜΑΑΕ μπορούν να εγγραφούν επαγγελματίες αγρότες, φυσικά πρόσωπα, ενήλικοι άνδρες και γυναίκες που είναι

α) κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης,
β) ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ ή συνταξιοδοτούνται απ' αυτόν,
γ) ασχολούνται επαγγελματικά με την αγροτική δραστηριότητα κατά 30% του συνολικού ετήσιου χρόνου εργασίας τους και λαμβάνουν από την αγροτική δραστηριότητα το 35% του συνολικού ετήσιου εισοδήματός τους και δ) οι απασχολούμενοι στην αλιευτική παραγωγή κάτοχοι επαγγελματικής άδειας ατομικής αλιείας και άδειας επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους.

Στο ΜΑΑΕ εγγράφονται επίσης τα φυσικά πρόσωπα που δεν είναι επαγγελματίες αγρότες, αλλά είναι κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης, (κύριοι, συγκύριοι, ή νομείς αγροτικής εκμετάλλευσης, μισθωτές, ή αγρολήπτες αγροτικής εκμετάλλευσης εφόσον η μίσθωση έχει συναφθεί εγγράφως).
nooz.gr

Read more...

Αντίθετη στην "εκποίηση των ΔΕΚΟ" η ΓΣΕΕ

Την αντίθεσή της στη γενικευμένη και ισοπεδωτική αντίληψη, που έντεχνα καλλιεργείται, για ενοχοποίηση και εκποίηση άνευ όρων, προϋποθέσεων και κριτηρίων, των ΔΕΚΟ εξέφρασε η ΓΣΕΕ.

"Μια τέτοια επιλογή θα είναι καταστροφική για τα συμφέροντα της Ελληνικής Οικονομίας", της κοινωνίας και των εργαζομένων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει, για πολλοστή φορά, ότι ο ρόλος και η σπουδαιότητα των ΔΕΚΟ και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας του δημοσίου είναι μοναδική και αναντικατάστατη.

"Πολύ περισσότερο, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που τα κερδοσκοπικά ιδιωτικά μονοπώλια παίζουν με τις τύχες οικονομιών και χωρών, χωρίς αναστολή και μέτρο. Η ανικανότητα και η ανεπάρκεια των κυβερνήσεων και των διοικήσεων των ΔΕΚΟ δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατοπίζεται σε ευθύνες των εργαζομένων και της κοινωνίας, που τελικά πληρώνει τα ελλείμματα και τα χρέη", τονίζει η ΓΣΕΕ.

nooz.gr

Read more...

Η Τράπεζα της Ελλάδος διατηρεί Off Shore εταιρεία



"Στοιχεία σοκ σας βλέπουν το φώς της δημοσιότητας για την οff-shore εταιρεία που διατηρεί η Τράπεζα της Ελλάδος του κ.Προβόπουλου στον φορολογικό παράδεισο νησιών Κέϊμαν.

Το γεγονός επιβεβαιώνεται επισήμως με στοιχεία που σας παραθέτουμε μετά απο επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκου Βελόπουλου...

Η Τράπεζα που...

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
κρατά τα "κλειδιά" του δημοσίου χρέους διατηρεί αποθεματικό σε υπεράκτια εταιρεία που φθάνει τα 71.000.000 ευρώ !!!

Τι ίδια στιγμή που η κυβέρνηση κάνει λόγο για διαφάνεια η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας διατηρεί υπεράκτια εταιρεία σε φορολογικό παράδεισο.

Ο κ.Προβόπουλος που δηλώνει σε προσωπική φορολογική δήλωση το αστρονομικό ποσό των 4.051.949,01 ευρώ μήπως θα έπρεπε εξηγήσει πως γίνονται αυτά τα κόλπα;"









Read more...

Νέος Αυθεντικός διάλογος των τρομοκρατών για τον 15χρονο Αφγανό



Ο διάλογος είναι αυθεντικός από ένα καρτοτηλέφωνο κοντά στο σημείο της έκρηξης όπου σκοτώθηκε ο 15χρονος Αφγανός και μιλάει ο Κώστας Γουρνάς με τον Νίκο Μαζιώτη λίγο μετά την έκρηξη. Είναι 2 ώρες μετά την έκρηξη:

Κ.Γουρνάς: Γαμ...τα, είδες τι έγινε;

Μαζιώτης: Ποιος σκοτώθηκε τελικά;..

Κ.Γουρνάς: Μάλλον το παιδί της σκοτώθηκε


Υ.Γ. Οι απομαγνητοφωνήσεις είναι πάρα πολλές σελίδες και όχι οι 50 που έχει διαρρεύσει μέχρι τώρα η ΕΛΑΣ. Είναι προφανές ότι το κάνει για να εκθέσει αργότερα τους δικηγόρους των τρομοκρατών.

troktiko

Read more...

“Σφαγή” για τα 1,3 δισ. της Πτολεμαϊδας

Διαμαρτυρίες Γάλλων στην ΔΕΗ για εύνοια στους Γερμανούς

Μία μεγάλη επιχειρηματική κόντρα που αποκτά και προφανείς πολιτικές διαστάσεις βρίσκεται σε εξέλιξη με επίκεντρο τον μεγάλο διαγωνισμό για το ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ έργο που αφορά την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα.

Οι όροι προκήρυξης του διαγωνισμού εγκρίνονται στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ και, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του protothema gr., με άξονα την διεκδίκηση της κατασκευής του συγκεκριμένου έργου έχουν σχηματισθεί δύο εντυπωσιακές επιχειρηματικές συμμαχίες.

Από την μία πλευρά βρίσκονται ο όμιλος Κοπελούζου με την ΜΕΤΚΑ και την γαλλική Alstom, οι οποίοι είχαν εμπλακεί και προ δεκαετίας στην κατασκευή της μεγάλης λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στην Φλώρινα, και από την άλλη ο όμιλος της ΓΕΚ/Τέρνα με την γερμανική Babcock, η οποία ανήκει πλέον στον όμιλο της Hitachi.

Alstom και Babcock είναι οι δύο μεγάλοι ανά τον κόσμο κατασκευαστές λεβήτων για λιγνιτικές μονάδες και η σύγκρουση είναι εντυπωσιακή, όσο εντυπωσιακή είναι και η συμμαχία δύο επιχειρηματικών ομίλων που είναι παραδοσιακά σε κόντρα, όπως είναι οι όμιλοι Κοπελούζου και Μυτιληναίου, στον οποίο ανήκει η ΜΕΤΚΑ.

Αλλά η επιχειρηματική κόντρα παίρνει και μια άλλη διάσταση: σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένη πληροφόρηση του protothema gr., τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ έχουν στα χέρια τους επιστολή που υπογράφεται από τους Andreas Lusch, Αντιπρόεδρο και Επικεφαλής Θερμικών Συστημάτων της Alstom (Switzerland) Ltd, θυγατρικής του γαλλικού κολοσσού, Δημήτρη Κοπελούζου, διευθύνοντος συμβούλου του φερώνυμου ομίλου και του Ιωάννη Μυτιληναίου, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΜΕΤΚΑ.

Κατά την ίδια πληροφόρηση, οι εκπρόσωποι της συγκεκριμένης κοινοπραξίας διαμαρτύρονται καθώς η ΔΕΗ φέρεται να έχει τροποποιήσει τους όρους που αναμενόταν να χαρακτηρίζουν τον διαγωνισμό, δίνοντας την δυνατότητα συμμετοχής στον κατασκευαστή του λέβητα μόνο ως υπεργολάβου, χωρίς όμως αυτός να είναι “υπεύθυνος ενιαία, αδιαίρετα, αλληλέγγυα και εις ολόκληρο για το έργο”, όπως προβλέπει η κοινοτική νομοθεσία και όπως συμβαίνει παγκοσμίως στους σχετικούς διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο για τέτοια μεγάλης σημασίας έργα.

Οι ίδιες πηγές συνδέουν την συγκεκριμένη πρόθεση της ΔΕΗ με το ότι η Babcock δεν έχει ξανασυμμετάσχει στην κατασκευή λεβήτων για λιγνιτικές μονάδες στην Βόρειο Ελλάδα και έχει ανάλογη εμπειρία μόνο στην Μεγαλόπολη, για διαφορετικές προδιαγραφές. Η γερμανική εταιρεία φέρεται ως πρόθυμη να συμμετάσχει στον διαγωνισμό μόνο ως υπεργολάβος και αυτό έχει δημιουργήσει την αντίδραση της άλλης πλευράς, καθώς η γαλλική Alstom έχει ήδη δεσμευθεί ότι θα συμμετάσχει και ως μέλος της κοινοπραξίας και ως απολύτως υπεύθυνη για το έργο.

Το ζήτημα θεωρείται πολύ σοβαρό από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, καθώς πέραν της οικονομικής διάστασης του έργου – η οποία, προφανώς, δεν εξαντλείται με την παροχή των γνωστών εγγυήσεων καλής εκτέλεσης - οι λέβητες (καζάνια) των λιγνιτικών μονάδων αποτελούν έργα που απαιτούν μεγάλη ασφάλεια.

Πρόσφατα, υπήρξε ατύχημα με ανθρώπινα θύματα σε καζάνι της Babcock στην Γερμανία, ενώ και παλαιότερα σε καζάνι της Alstom είχαν διαπιστωθεί σημαντικά προβλήματα μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του, με αποτέλεσμα αυτό να ανακατασκευαστεί.

Η όλη υπόθεση προσλαμβάνει, πάντως, και μία πολιτική διάσταση, καθώς η γαλλική πλευρά είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένη από την στάση της υπό τον κ. Αρθούρο Ζερβό διοίκηση της ΔΕΗ, ειδικά σε μία περίοδο κατά την οποία η Γαλλία έχει σταθεί διεθνώς στο πλευρό της χώρας μας, ενώ το αντίθετο έχει συμβεί με την στάση που έχουν τηρήσει οι Γερμανοί σε σχέση με την στήριξη της ελληνικής οικονομίας – στάση που μόλις προσφάτως αμβλύνθηκε…

Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι η δυσαρέσκεια αυτή έχει εκφραστεί και σε αρμόδιες κυβερνητικές πηγές και η έκβαση της κόντρας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

protothema.gr

Read more...

Εφέτης ανακριτής στην υπόθεση του "Επαναστατικού Αγώνα"

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, κάλεσε τον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Φώτη Μακρή, να ζητήσει τη σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου, προκειμένου να τηρηθεί η διαδικασία του άρθρου 29 Κ.Π.Δ. στην υπόθεση, που εκκρεμεί, κατά των κατηγορούμενων για συμμετοχή στον "Επαναστατικό Αγώνα".

Η «παράκληση» του κ. Τέντε έγινε γνωστή με σημερινή ανακοίνωση της Εισαγγελίας του ΑΠ.

Οι έξι συλληφθέντες βαρύντονται με κατηγορίες για τις πράξεις της συγκρότησης και διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης με σκοπό την τέλεση πράξεων ανθρωποκτονιών, εκρήξεων και παραβάσεων σχετικών με τις εκρηκτικές ύλες (άρθρο 187Α παρ. 1 περιπτ. α, ι, ια, παρ. 4 και 5 του Π.Κ.), αποπειρών ανθρωποκτονιών από κοινού και κατά συρροή (άρθρα 42 §1, 45, 94§1, 299§1 Π.Κ.), προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο σε ανθρώπους και κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα, κατά συρροή (άρθρα 45, 94§1, 272§1 Π.Κ.), εκρήξεων τετελεσμένων και σε απόπειρα κατά συρροή, από τις οποίες μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ανθρώπους, προκλήθηκε δε σωματική βλάβη σε άνθρωπο (άρθρα 45, 94§1, 270 περιπ. β΄ και γ΄ Π.Κ.), διακεκριμένων περιπτώσεων φθορών που προκλήθηκαν με τη χρήση κάποιου από τα μέσα που προβλέπονται στο άρθρο 270 Π.Κ. κατ΄ εξακολούθηση (άρθρα 98, 270, 382§§1, 2γ΄ Π.Κ.), παράνομης κατοχής όπλων, οπλοφορίας κατ΄ εξακολούθηση και οπλοχρησίας κατ΄ εξακολούθηση (άρθρα 1§§ 1α, 2α, 7§§1, 8α και 10§§1, 13α Ν. 2168/1993 σε συνδ. προς το άρθρο 98 Π.Κ.)».

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ο εισαγγελέα του ΑΠ θεωρεί ότι «η εξαιρετική φύση και η σοβαρότητα της υπόθεσης, που έχει ευλόγως ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, ως συνδεόμενη με το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, επιβάλλει τη διεξαγωγή της ανάκρισης από Εφέτη ανακριτή, ήτοι από έμπειρο και ανώτερου βαθμού δικαστικό λειτουργό και τη σύντομη περάτωση της προδικασίας με έλεγχο των κατηγοριών σε πρώτο και τελευταίο βαθμό από το Συμβούλιο Εφετών».
nooz.gr

Read more...

Νομοσχέδιο για την εναλλακτική διαχείριση συσκευασιών

Άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η επεξεργασία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων.

Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ τάχθηκαν υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, κατά δήλωσαν ΚΚΕ και ΛΑΟΣ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί κατά τη συζήτησή του στην Ολομέλεια.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, δήλωσε ανοιχτή σε προτάσεις για περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές, τονίζοντας ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι, μεταξύ άλλων, να μεγιστοποιηθεί η ανακύκλωση προϊόντων και η ενεργειακή αξιοποίησή τους με ταυτόχρονη μείωση των απορριμμάτων. Παράλληλα, όπως είπε, επιδιώκεται η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων υπό τον έλεγχο της πολιτείας, ώστε να μην καταλήγουν χρήσιμα υλικά στις χωματερές.

Έμφαση έδωσε η υπουργός Περιβάλλοντος στο μεγάλο κίνδυνο, όπως τον χαρακτήρισε, των νοσοκομειακών αποβλήτων και τόνισε ότι «ετοιμάζεται ένα ολοκληρωμένο εθνικό πλάνο που θα αντιμετωπίζει συνολικά το ζήτημα διαχείρισης απορριμμάτων, ενσωματώνοντας πλήρως την σχετική κοινοτική οδηγία», όμως, πρόσθεσε, «δεν μπορεί να χάνουμε ούτε μια μέρα γιατί το πρόβλημα μας έχει ξεπεράσει».

Ακόμα, η κ. Μπιρμπίλη αναφέρθηκε στην ενεργοποίηση του Εθνικού Οργανισμού Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και άλλων προϊόντων (ΕΟΕΔΣΑΠ), στην εφαρμογή μηχανισμών ελέγχου και επιβολής ποινών, αλλά και στην παροχή κινήτρων στους ΟΤΑ.

«Τα τέλη που πληρώνουν οι δήμοι θα συνδέονται με τις ποσότητες απορριμμάτων. Ο κάθε Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα είναι υπεύθυνος για το σύστημα ανακύκλωσης που πρέπει να υπάρχει σε κάθε γειτονιά. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι μπορεί να οδηγηθούμε στη μείωση των απορριμμάτων με παράλληλη αύξηση της ανακύκλωσης», επεσήμανε η υπουργός Περιβάλλοντος, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να ισχύσει η αρχή, "ο ρυπαίνων πληρώνει"».

Τόσο ο εισηγητής της ΝΔ Μιχάλης Γιαννάκης όσο και ο αρμόδιος τομέρχης του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισαν ότι το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε προβληματισμό κατά πόσο υπάρχει κίνδυνος με το σχέδιο "Καλλικράτης" και τις συγχωνεύσεις που θα γίνουν, να υπονομευτούν, όπως είπε, περιφερειακά συστήματα διαχείρισης στέρεων αποβλήτων και ανακύκλωσης που λειτουργούν άψογα ως Ανώνυμες Εταιρίες σε επίπεδο δήμων ή νομαρχιών.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Γιάννης Ζιώγας, υποστήριξε ότι το τεράστιο κόστος της διαχείρισης απορριμμάτων θα πέσει και πάλι στις πλάτες του ελληνικού λαού, ενώ ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης τόνισε ότι με το νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζεται ολοκληρωμένα το πρόβλημα.

«Το ζήτημα διαχείρισης των αποβλήτων είναι και οικονομικό και πολιτικό. Χρειάζεται συνολικός σχεδιασμός για να υπάρξουν αποτελέσματα», τόνισε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη.

Από την πλευρά της, η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Φαρμάκη, επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι ο μεγαλύτερος στόχος του νομοσχεδίου είναι σε πρώτη φάση η κινητοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την ανακύκλωση, και στη συνέχεια και άλλων δυνάμεων δράσης, ώστε να επεκταθεί η εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων και σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες για να υπάρξει, έτσι, και δημοσιονομικό όφελος.
.nooz.gr

Read more...

Παπανδρέου: "Προσοχή στις δηλώσεις"


Την προσοχή των υπουργών στις δηλώσεις τους επέστησε ο πρωθυπουργός στην εισήγηση του στο υπουργικό Συμβούλιο. Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε να επιταχυνθούν οι ρυθμοί του κυβερνητικού έργου, με "ενιαία παρουσία στο μέτωπο της οικονομίας, προκειμένου να διαμορφωθεί η απαραίτητη ηρεμία". Χαρακτήρισε το μηχανισμό στήριξης "δίχτυ ασφαλείας", η χρήση του οποίου "είναι θέμα προς αξιολόγηση". Τόνισε, δε, ότι η ύπαρξη του "θα μας επιτρέψει με μεγαλύτερη ηρεμία να κάνουμε την δουλειά μας".

"Μπορούμε να στρέψουμε με μεγαλύτερη ηρεμία την προσοχή μας στις εσωτερικές προκλήσεις, να προωθήσουμε τις απαραίτητες αλλαγές", είπε και συνέστησε προσοχή στις δηλώσεις, λέγοντας: "Όπως θα έχετε αντιληφθεί, η ανακύκλωση φημολογιών ήταν ακόμη ένα εργαλείο στα χέρια κάποιων κερδοσκόπων των αγορών, διαφόρων συμφερόντων τα οποία ενεπλάκησαν στην όλη υπόθεση της Ελλάδας. Γι' αυτό, η ενιαία παρουσία μας στο μέτωπο της οικονομίας, είναι σημαντική ώστε να διαμορφωθεί η απαραίτητη ηρεμία".

"Χρειάζεται όλοι μας, πριν από μια δημόσια παρουσία να είμαστε καλά ενημερωμένοι και σε συνεργασία με τον Εκπρόσωπο Τύπου, τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης, το Γραφείο Τύπου, τους αρμόδιους Υπουργούς. Θα παρακαλούσα γενικώς, να μη γίνουμε εμείς οι αναλυτές, οι σχολιαστές των γεγονότων, ας τα αφήσουμε αυτά στους δημοσιογράφους. Καλό είναι να επαναλαμβάνουμε τις βασικές μας θέσεις, ώστε να μπορεί να υπάρχει μια ενιαία παρουσία και ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και με τα Διεθνή ΜΜΕ", πρόσθεσε.
nooz.gr

Read more...

Ευρύ φάσμα αλλαγών στην Παιδεία

To πολυνομοσχέδιο του υπ. Παιδείας, με το οποίο εισάγεται ένα ευρύ φάσμα αλλαγών, συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο. Με το ν/σ ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στις προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών, προωθούνται αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα κολέγια και την εκκλησιαστική εκπαίδευση. Αποφασίστηκε επίσης ότι καταργείται από εφέτος η βάση του 10 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Άννα Διαμαντοπούλου


Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι εισηγήθηκε στο υπουργικό Συμβούλιο τη νέα νομοθετική ρύθμιση που αφορά στο νέο σχολείο, "ξεκινώντας από τον πρωταγωνιστή του εκπαιδευτικού συστήματος που είναι ο εκπαιδευτικός". Σύμφωνα με την ίδια, η πρόταση αφορά "ένα νέο προφίλ εκπαιδευτικού, με πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης, με ενιαίο τρόπο εισόδου, μόνο με ΑΣΕΠ και μεταβατική περίοδο για το δόκιμο εκπαιδευτικό ο οποίος θα αξιολογείται".

Η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι είναι σημαντική επιλογή η αξιολόγηση, η οποία ξεκινά από το Σεπτέμβριο, αφορά δε στο εκπαιδευτικό έργο και σημαίνει προγραμματισμό για κάθε σχολείο και δημόσια λογοδοσία στη σχολική κοινότητα και τους γονείς.

Ερωτηθείσα, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, για τη βάση του 10, η υπουργός ανακοίνωσε ότι καταργείται από εφέτος, είναι άλλωστε, όπως είπε, προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία έχει τεκμηριωθεί επί τέσσερα χρόνια σε συνέδρια και στην κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και έχει παιδαγωγικούς και κοινωνικούς λόγους.

Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο


Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που παρουσίασε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ενεργοποιείται ο θεσμός του «δόκιμου» εκπαιδευτικού με διετή θητεία και στη συνέχεια μονιμοποίηση έπειτα από αξιολόγηση.

Οι προσλήψεις εκπαιδευτικών θα γίνονται πλέον μόνο με εξετάσεις μέσω του ΑΣΕΠ και με βάση τα κενά των σχολικών μονάδων. Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται εγγεγραμμένοι στις σημερινές λίστες θα υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο, χωρίς ανατροφοδότηση των λιστών, μέσα στο οποίο θα απορροφηθούν. Στην περίπτωση που δεν διοριστούν σε αυτό το διάστημα θα μπορούν να εγγραφούν στη λίστα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ με τη βάση, ή να ξαναδώσουν εξετάσεις.

Εντός μιας διετίας θα καθιερωθεί ένα σύστημα αξιολόγησης τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των σχολείων.

Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Προωθούνται αλλαγές στη σύνθεση του εκλεκτορικού σώματος για την εκλογή πανεπιστημιακών, όπως η μείωση των μελών, ενώ για τις πρυτανικές εκλογές θα θεσπιστεί η βαρύτητα της ψήφου κάθε ομάδας ψηφοφόρων.

Δημιουργείται μια πλατφόρμα ηλεκτρονικής διαχείρισης των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και βοηθημάτων για καλύτερη ενημέρωση των φοιτητών.

Για τα κολέγια προβλέπεται η χορήγηση νέων αδειών λειτουργίας Κολεγίων τα οποία θα λειτουργούν σε ένα σαφές θεσμικό πλαίσιο, ενώ θα υπάρχει ένας εθνικός έλεγχος για την πιστοποίησή τους.

Εκκλησιαστική εκπαίδευση


Προωθούνται ρυθμίσεις για τη συγχώνευση και κατάργηση εκκλησιαστικών σχολείων και για τη διευθέτηση ζητημάτων της δευτεροβάθμιας εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και άλλων εκκρεμοτήτων που αφορούν στην Ορθόδοξη εκκλησία

Απουσίες

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε ήδη την αύξηση κατά 30% του ορίου των απουσιών που μπορούν να κάνουν για φέτος οι μαθητές, λόγω των κρουσμάτων της νέας γρίπης. Ήδη έχει αποσταλεί σχετική εγκύκλιος στα σχολεία και αφορά όλες τις κατηγορίες των απουσιών.
nooz.gr

Read more...

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΚΑΘΟΔΟ ΝΔ-ΛΑΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ


Πρόταση για κοινή κάθοδο ΝΔ-ΛΑΟΣ στις δημοτικές εκλογές κατέθεσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, γνωστοποιώντας ότι ετοιμάζει επιστολή σε όλα τα μεγάλα στελέχη της ΝΔ για να συζητηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο...


Μιλώντας στον «Real FM 97.8», ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε πως εάν δεν υπάρξει τέτοιου είδους συνεργασία ενόψει των δημοτικών εκλογών είναι πολύ πιθανό το ΠΑΣΟΚ να πάρει και τις 13 περιφέρειες με τον «Καλλικράτη».

Ο κ.Καρατζαφέρης εμφανίστηκε ανοικτός σε ένα διάλογο για την ανασύνθεση της ευρύτερης κεντροδεξιάς, με στόχο μια ενιαία έκφραση, ενώ αναφέρθηκε και σε βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι βολιδοσκοπούν το ΛΑΟΣ, καθώς, όπως τόνισε, δεν καλύπτονται από τους χειρισμούς Σαμαρά.

Ο κ.Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι δεν είναι κατάλληλη περίοδος να ξεκινήσουν διαδικασίες που θα επιφέρουν φθορά στα κόμματα, ενώ ξεκαθάρισε πως η διαφορά του με την Ντόρα Μπακογιάννη αφορούσε την περίοδο που εκείνη ήταν υπουργός Εξωτερικών, καθώς διαφωνούσε με τους χειρισμούς της στα εθνικά θέματα.

Σημείωσε μάλιστα ότι αύριο, Τετάρτη θα συναντηθεί με τον Μιλτιάδη Έβερτ, τονίζοντας πως θέλει να ακούσει τις απόψεις εκείνων που έχουν μεγαλύτερη πείρα. Υπενθύμισε ότι ανάλογη συνάντηση είχε και με τον Κ.Σημίτη, ενώ ανέφερε ότι έχει ζητήσει συνάντηση και με τον Κώστα Καραμανλή, χωρίς να έχει λάβει ακόμη απάντηση.

fimotro

Read more...

KONTΡΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ-ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ


Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Νέα «πυρά» μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλου και του εισηγητή του ΚΚΕ Αγγελο Τζέκη...



Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί με το ζήτημα της προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης «να τρομοκρατήσει το λαό για να δεχθεί αδιαμαρτύρητα τις ρυθμίσεις που προωθεί και με τις οποίες κάνει ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Πάγκαλος απέρριψε την κατηγορία, λέγοντας ότι «δεν μπορεί το ΚΚΕ να μιλάει τη στιγμή που έχει αδιαφανείς πόρους και δε δέχεται έλεγχο στα οικονομικά του».

Εν τω μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι δεν αργεί η ώρα για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία.
fimotro
Read more...

Ο Γαλλιάτσος θα "χτίσει" το FBI της Ελλάδας



Ο αντιστράτηγος Γιώργος Γαλλιάτσος θα αναλάβει να "χτίσει" το FBI της Ελλάδας. Είναι η γενική διεύθυνση του οργανωμένου εγκλήματος που θα υπάγονται όλες οι διευθύνσεις σε μια.
Ο Γαλλιάτσος μάλλον είναι ο επόμενος αλλά και αυτός ο άνθρωπος αν και τον γουστάρουν πολλοί στην Αστυνομία και την κυβέρνηση θα περιμένει γιατί με τα παράσημα που πήρε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λ.Οικονόμου θα ...


αργήσει κάνα δύο χρονάκια να φύγει. Πάει "καθάρισε" για την υπόλοιπη ζωή του ο Οικονόμου. Επί θητείας του είχε την μεγάλη επιτυχία του "Επαναστατικού αγώνα".
Ποιος να του πει και τι;

/troktiko

Read more...

Νύχτα με ένταση στα Εξάρχεια...


Επεισόδια, μολότωφ και προσαγωγές...

Σε δεκάδες προσαγωγές στη ΓΑΔΑ προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας η αστυνομία ύστερα από επιχείρηση διαρκείας στην περιοχή των Εξαρχείων.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το βράδυ της Δευτέρας ξεκίνησε συντονισμένη επιχείρηση με συνέπεια να γίνουν προσαγωγές. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι...

είχε προηγηθεί επίθεση με βόμβα μολότωφ από ομάδα νεαρών.
Διμοιρίες αστυνομικών κύκλωσαν το οικοδομικό τετράγωνο γύρω από το πάρκο Ναυαρίνου όπου και πέταξαν δυο χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Ακολούθησε διακοπή ρεύματος στην περιοχή ενώ συγκέντρωσαν περίπου 30 άτομα που βρισκόντουσαν στα περίχωρα και τους μετέφεραν σταδιακά με περιπολικά στη ΓΑΔΑ.
Όταν οι αστυνομικοί αποχώρησαν εμφανίστηκαν, εκατοντάδες νεαροί στο σημείο, ενώ από την ΓΑΔΑ αργά το βράδυ, επιβεβαίωναν 70 προσαγωγές.




Read more...

Eντυπωσιακή υπερκάλυψη για έντοκα γραμμάτια


Εντυπωσιακή υπερκάλυψη κατά 7,67 φορές για την προσφορά των 6μηνης διάρκειας εντόκων γραμματίων και 6,54 φορές η αντίστοιχη των 12μηνης διάρκειας. Ωστόσο, δανειστήκαμε με σχεδόν τριπλάσιο ποσοστό σε σχέση με το δανεισμό του Ιανουαρίου - για τα εξάμηνης διάρκειας - και με διπλάσιο επιτόκιο για τα 12μηνα, σε σχέση με το Ιανουάριο.


Πάντως, ειδικά για το 12μης διάρκειας, το επιτόκιο θεωρείτε εκτός από ελκυστικό για τους επενδυτές και καλύτερο για το ελληνικό Δημόσιο, αν υπολογίσουμε ότι την περασμένη Παρασκευή και πριν την ανακοίνωση του προγράμματος στήριξης, ήταν στο 7%.

Αντλήθηκαν από 780 εκατ. ευρώ στις δύο δημοπρασίες, συνολικά 1,56 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ , το επιτόκιο των ετήσιων εντόκων γραμματίων διαμορφώθηκε στο 4,85% από 2,20% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία του Ιανουαρίου. Το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας διαμορφώθηκε στο 4,55% από 1,38% τον Ιανουάριο.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 16 Απριλίου 2010.

Αμέσως μετά την εντυπωσιακή υπερκάλυψη, το σπρεντ του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 8 μονάδες (στις 346 μ.β.).
Αναλυτικά τα στοιχεία της δημοπρασίας:


Δημοπρασία
Σημερινή
Προηγούμενη
Έντοκα Γραμμάτια διάρκειας 52 εβδομάδων
13 Απριλίου 2010 (ποσά σε εκ. Ευρώ)
12 Ιανουαρίου 2010 (ποσά σε εκ. Ευρώ)
1.- Δημοπρατούμενο ποσό
600
800
2.- Ύψος προσφορών
3.925
2.442
3.- Συντελεστής κάλυψης (2:1)
6,54
3,05
4.- Συνολικά αποδεκτό ποσό
780
1.040
5.- Απόδοση
4,85%
2,20%
6.- Τιμή Δημοπρασίας
95,327
97,820
7.- Cutoffratio
70,00%
94,55%
Δημοπρασία
Σημερινή
Προηγούμενη
Έντοκα Γραμμάτια διάρκειας 26 εβδομάδων
13 Απριλίου 2010 (ποσά σε εκ. Ευρώ)
12 Ιανουαρίου 2010 (ποσά σε εκ. Ευρώ)
1.- Δημοπρατούμενο ποσό
600
800
2.- Ύψος προσφορών
4.602
3.894
3.-Συντελεστής κάλυψης(2:1)
7,67
4,87
4.-Συνολικά αποδεκτό ποσό
780
1.040
5.- Απόδοση
4,55%
1,38%
6.- Τιμή Δημοπρασίας
97,752
99,305
7.- Cut – off ratio
18,67%
2,00%


Read more...