Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ...


Ρεπορτάζ : Στέλιος Βραδέλης
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Γυναικείο χέρι στις προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα βλέπει η Αντιτρομοκρατική μετά την πρώτη γραφολογική εξέταση των χειρόγραφων σημειώσεων που βρέθηκαν στην προκήρυξη με την οποία η οργάνωση ανέλαβε το χτύπημα στα ΜΑΤ στο Γουδή, στη διμοιρία στα Εξάρχεια με συνέπεια τον βαρύ τραυματισμό του αστυφύλακα Διαμαντή Μαντζούνη και την τοποθέτηση βόμβας στη Shell στο Π. Φάληρο. Σύμφωνα με... πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ο γραφικός χαρακτήρας των σημειώσεων δείχνει γυναίκα, ενώ κατά τις εκτιμήσεις πρόκειται για την ίδια γυναίκα που είχε πάρει μέρος στην επίθεση με ρουκέτα στην αμερικανική πρεσβεία. Από τις κάμερες που βρίσκονται στην περιοχή είχαν καταγραφεί τότε άτομα που πιθανολογείται ότι συμμετείχαν στην επίθεση, μεταξύ των οποίων ήταν μία γυναίκα. Ομως, κατά την Αστυνομία πάντα, αυτή η γυναίκα δεν ήταν η κατηγορούμενη Παναγιώτα Ρούπα, αφού ο σωματότυπός της δεν ταιριάζει με τα δεδομένα των καμερών. Πάντως, στην Παναγιώτα Ρούπα αποδίδεται επίσης συμμετοχή στη σύνταξη των προκηρύξεων με βάση έντυπο υλικό που βρέθηκε στο σπίτι της στο Λαγονήσι.
Αμεσος στόχος
Ο εντοπισμός της «συντάκτριας» είναι ένας από τους άμεσους στόχους της Αστυνομίας, που έχει στο στόχαστρο συγκεκριμένα πρόσωπα της λεγόμενης «γενιάς του ΄95»: πρόκειται για πρόσωπα που, όπως και ο Λάμπρος Φούντας και ο Σαράντος Νικητόπουλος, είχαν συλληφθεί πρώτη φορά το 1995 στα επεισόδια του Πολυτεχνείου και έκτοτε δεν είχαν απασχολήσει την Αστυνομία. Ωστόσο, τώρα, φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία εις βάρος τους.
Ομως, σε αγώνα δρόμου για τον γρήγορο εντοπισμό του οπλισμού του Επαναστατικού Αγώνα έχει επιδοθεί η Αντιτρομοκρατική. Οι έρευνες των διωκτικών αρχών έχουν επικεντρωθεί σε σπίτια στις περιοχές της Νέας Ιωνίας, του Περισσού και της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου όπως εκτιμάται βρίσκονται κρυμμένα αρκετά από τα όπλα της οργάνωσης.
Τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής ενισχύει το γεγονός πως στην περιοχή συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου ο Κωνσταντίνος Γουρνάς, ο τελευταίος από την ομάδα των 6. «Παραμένουν ασύλληπτοι»
Ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με πολύ σημαντικό ρόλο στη διαλεύκανση της υπόθεσης εκτιμάει πως «αρκετοί από τον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης που αναλάμβαναν την προετοιμασία των χτυπημάτων και έχουν αποδείξει πως είναι αδίστακτοι παραμένουν ασύλληπτοι και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό».
Η δημοσιοποίηση πάντως των φωτογραφιών των 6 συλληφθέντων «άνοιξε» στόματα και το τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομίας δέχτηκε δεκάδες τηλεφωνήματα από πολίτες που έδιναν πληροφορίες για σπίτια όπου έχουν θεαθεί ορισμένοι από αυτούς.
Ενα ακόμη στοιχείο που εξετάζεται είναι πώς εξασφάλιζαν χρήματα οι κατηγορούμενοι, αφού τέσσερις από τους 6 συλληφθέντες είναι άνεργοι ή έκαναν αραιά και πού κάποιο μεροκάματο. Μόνο ο Νικητόπουλος δούλευε σε βιβλιοπωλείο στην περιοχή των Εξαρχείων και ο Γουρνάς (ο οποίος έχει δίδυμα 18 μηνών) σε εισπρακτική εταιρεία στο Σύνταγμα. Ολοι τους όμως είχαν οικονομική άνεση.
Στα σπίτια των 6 συλληφθέντων βρέθηκαν λίγα χαρτονομίσματα, τα οποία και εξετάζεται αν προέρχονται από ληστείες ή άλλες εγκληματικές ενέργειες.
Τα εκρηκτικά
Στην Αντιτρομοκρατική πάντως πιστεύουν πως μεγάλο μέρος της εκρηκτικής ύλης που έχει χρησιμοποιήσει η οργάνωση αλλά και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, είναι αποθηκευμένη στην επαρχία. Για τον λόγο αυτό κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται στη Μαγνησία αλλά και τη Βοιωτία αναζητώντας οίκημα που να έχει τον ρόλο αποθήκης.
Πάντως οι πρώτες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε 2 σπίτια στην Πάτρα, ένα στο Αίγιο και ένα στον Αγιο Κωνσταντίνο δεν προσέφεραν κάποιο καινούργιο στοιχείο.
«Μέχρι τώρα έχουμε αξιολογήσει ελάχιστα ευρήματα, τα οποία είναι εκατοντάδες. Ενας πρώτος έλεγχος όμως των αποτυπωμάτων και του βιολογικού υλικού των συλληφθέντων με “ορφανά” στοιχεία από επιθέσεις τρομοκρατικών οργανώσεων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας», λέει στα «ΝΕΑ» ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Από τις πρώτες έρευνες προέκυψαν και συχνά ταξίδια 2 εκ των συλληφθέντων σε χώρες της Ευρώπης. Τώρα η Αντιτρομοκρατική αναζητεί αν τα ταξίδια αυτά έγιναν από κοινού με τον 35χρονο Λάμπρο Φούντα.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: