Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Εφέτης ανακριτής στην υπόθεση του "Επαναστατικού Αγώνα"

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, κάλεσε τον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Φώτη Μακρή, να ζητήσει τη σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου, προκειμένου να τηρηθεί η διαδικασία του άρθρου 29 Κ.Π.Δ. στην υπόθεση, που εκκρεμεί, κατά των κατηγορούμενων για συμμετοχή στον "Επαναστατικό Αγώνα".

Η «παράκληση» του κ. Τέντε έγινε γνωστή με σημερινή ανακοίνωση της Εισαγγελίας του ΑΠ.

Οι έξι συλληφθέντες βαρύντονται με κατηγορίες για τις πράξεις της συγκρότησης και διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης με σκοπό την τέλεση πράξεων ανθρωποκτονιών, εκρήξεων και παραβάσεων σχετικών με τις εκρηκτικές ύλες (άρθρο 187Α παρ. 1 περιπτ. α, ι, ια, παρ. 4 και 5 του Π.Κ.), αποπειρών ανθρωποκτονιών από κοινού και κατά συρροή (άρθρα 42 §1, 45, 94§1, 299§1 Π.Κ.), προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο σε ανθρώπους και κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα, κατά συρροή (άρθρα 45, 94§1, 272§1 Π.Κ.), εκρήξεων τετελεσμένων και σε απόπειρα κατά συρροή, από τις οποίες μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ανθρώπους, προκλήθηκε δε σωματική βλάβη σε άνθρωπο (άρθρα 45, 94§1, 270 περιπ. β΄ και γ΄ Π.Κ.), διακεκριμένων περιπτώσεων φθορών που προκλήθηκαν με τη χρήση κάποιου από τα μέσα που προβλέπονται στο άρθρο 270 Π.Κ. κατ΄ εξακολούθηση (άρθρα 98, 270, 382§§1, 2γ΄ Π.Κ.), παράνομης κατοχής όπλων, οπλοφορίας κατ΄ εξακολούθηση και οπλοχρησίας κατ΄ εξακολούθηση (άρθρα 1§§ 1α, 2α, 7§§1, 8α και 10§§1, 13α Ν. 2168/1993 σε συνδ. προς το άρθρο 98 Π.Κ.)».

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ο εισαγγελέα του ΑΠ θεωρεί ότι «η εξαιρετική φύση και η σοβαρότητα της υπόθεσης, που έχει ευλόγως ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, ως συνδεόμενη με το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, επιβάλλει τη διεξαγωγή της ανάκρισης από Εφέτη ανακριτή, ήτοι από έμπειρο και ανώτερου βαθμού δικαστικό λειτουργό και τη σύντομη περάτωση της προδικασίας με έλεγχο των κατηγοριών σε πρώτο και τελευταίο βαθμό από το Συμβούλιο Εφετών».
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: