Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Συνέχεια στη Σούπερ Λιγκ με τα βλέμματα σε Τούμπα και Κομοτηνή


Συνέχεια στη Σούπερ Λιγκ με τα βλέμματα σε Τούμπα και Κομοτηνή

Με τη σκέψη ακόμα στα επεισόδια της Λεωφόρου η αγωνιστική δράση της Σούπερ Λιγκ συνεχίζεται την Κυριακή. Η ΑΕΚ θα έχει δύσκολη αποστολή με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι το λογικό φαβορί με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα.
Aθήνα

Σημαντικό είναι και το ματς στη Ξάνθη, με την τοπική ομάδα να υποδέχεται τον Πανιώνιο. Το πρόγραμμα συμπληρώνει η αναμέτρηση Πλατανιάς-Λεβαδειακός.

Η Σούπερ λίγκα θα τιμήσει τα θύματα και τους τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι και ανακοίνωσε πως θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα γήπεδα της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/11

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 1-0
ΠΑΣ Γιάννινα - Καλλονή 2-1

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (αναβλήθηκε)

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/11
15:00 (Τούμπα) ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός
17:15 (Περιβολίων) Πλατανιάς - Λεβαδειακός
17:15 (Ξάνθη) Ξάνθη - Πανιώνιος
19:30 (Κομοτηνή) Πανθρακικός - ΑΕΚ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/11
19:30 (Βέροια) Βέροια - Ηρακλής
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Γιαννάκου: Θα βοηθήσω, αν το δεχτούν...


Γιαννάκου στο newpost: Θα βοηθήσω αν το δεχτούν και οι τέσσερις υποψήφιοι... και οι τέσσερις υποψήφιοι...
Θέση για την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει μεταβατικά την προεδρία, πήρε μέσω του newpost η Μαριέττα Γιαννάκου.

Η κυρία Γιαννάκου σχολίασε:

Ευχαρίστως να βοηθήσω στην εκλογική διαδικασία της Νέας Δημοκρατίας. Αρκεί...
η πρόταση αυτή να γίνει αποδεκτή από τα θεσμικά όργανα και τους υποψήφιους. Ξέρετε δεν έχω εμπλακεί στον προεκλογικό αγώνα, οπότε θα μπορούσα να βοηθήσω με την προϋπόθεση να κάνουν όλοι αποδεκτή την πρόταση αυτή.

newpost.gr

Read more...

Κυριάκος: Να αναλάβει η Μαριέττα Γιαννάκου...


... ως μεταβατική προεδρος της ΝΔ...
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση Μεϊμαράκη και στη θέση του, να αναλάβει η Μαριέττα Γιαννάκου.
Επίσης, ζήτησε και την αντικατάσταση του...
προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου   
Tα όργανα (στη ΝΔ) άρχισαν για τα καλά...

Read more...

Ο πρωθυπουργός στο «Έθνος της Κυριακής» Τσίπρας: Όλοι στο τραπέζι για τα εθνικά θέματα


Στα μεγάλα ανοιχτά εθνικά θέματα αλλά και στα καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής ζητήματα θα δρομολογήσουμε εθνικό διάλογο», τονίζει με την εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανοίγει τα χαρτιά του για τις προσεχείς κινήσεις στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.
tsipras-perpataei-750-800x465
Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να γυρίσει το παιχνίδι και να πετύχει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αναγνωρίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο και ότι οι αναγκαίες μάχες πρέπει να δοθούν σε πολλαπλά επίπεδα.
Ο «οδικός χάρτης» τον οποίο περιγράφει περικλείει το σχέδιο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, με στόχο να περάσει η χώρα άμεσα από την πρώτη αξιολόγηση στη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους. Κάνει ειδική αναφορά για το προσφυγικό και τη στάση της Ευρώπης, ενώ δηλώνει με αφορμή τα τρομοκρατικά χτυπήματα ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα. Δεν αποφεύγει, τέλος, να «βαθμολογήσει» τους υπουργούς του, υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη αποτίμηση θα γίνει με τη λήξη του εξαμήνου.
Μεταξύ άλλων μίλησε:
Για την οικονομία: Ο στόχος της ανακεφαλαιοποίησης, λοιπόν, έχει επιτευχθεί, και τώρα έχουμε μπροστά μας τον δεύτερο στόχο, που είναι η διαπραγμάτευση για το χρέος, αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση. Ξέρουμε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά. Η εξομάλυνση της κατάστασης στην οικονομία είναι η πρώτη βασική κατεύθυνση του «οδικού μας χάρτη», που περιλαμβάνει επίσης και τη σταδιακή υλοποίηση του παράλληλου κυβερνητικού προγράμματος.
Για τα προαπαιτούμενα και τον ενδεχόμενο πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας:
Δώσαμε μεγάλη μάχη στο ζήτημα της πρώτης κατοικίας. Σας θυμίζω ότι η αρχική πρόταση των θεσμών ζητούσε να προστατευτεί ένα ελάχιστο ποσοστό της πρώτης κατοικίας. Πέρα λοιπόν από τις κορώνες κινδυνολογίας, η πραγματικότητα είναι ότι υπερασπιστήκαμε αποφασιστικά την πρώτη κατοικία των πιο αδύναμων. Η τελική ρύθμιση, που διασφαλίζει προστασία του 60% των οφειλετών «κόκκινων» στεγαστικών, μας δικαιώνει.
Για το Ασφαλιστικό: Το ασφαλιστικό σύστημα λεηλατήθηκε απροκάλυπτα την περίοδο των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Πέρα από τα πλήγματα που δέχτηκε λόγω της ανεργίας και της ανασφάλιστης εργασίας, υπέστη μια σκόπιμη αρπαγή των αποθεματικών του με το περίφημο PSI. Το ζητούμενο, τώρα, είναι να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του, και αυτό δεν μπορεί να γίνει με συνεχείς περικοπές συντάξεων. Γι' αυτό έχουμε πει ότι πρόθεσή μας είναι μια ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση για ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
Για τον εθνικό διάλογο: Στα μεγάλα ανοιχτά εθνικά θέματα αλλά και στα καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής ζητήματα θα δρομολογήσουμε εθνικό διάλογο. Παραδείγματος χάρη στην Παιδεία. Ο άλλος τομέας στον οποίο θεωρούμε αναγκαίο τον εθνικό διάλογο, είναι η συνταγματική αναθεώρηση.
Για το αν η αντιπολίτευση θα καθίσει το τραπέζι: Οι ριζικές μεταρρυθμίσεις απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις και θέλω να πιστεύω πως οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις είναι ώριμες για μια τέτοια συζήτηση. Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία θα προχωρήσουν από την κυβέρνησή μας τα επόμενα 4 χρόνια, είτε έτσι είτε αλλιώς. Ευχής έργον θα ήταν να προχωρήσουν με την ευρύτερη δυνατή σύνθεση και διάλογο.
Για τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης:
Το κυβερνητικό έργο πρέπει να επιταχυνθεί. Η πίεση της διαπραγμάτευσης και της πρώτης αξιολόγησης δεν πρέπει να μας κρατήσει πίσω. Οπως επίσης και η καθημερινή, δύσκολη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Ωστόσο μέσα σε δύο μήνες έχει γίνει πολλή δουλειά.
Για τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για φορολογική καταιγίδα και για άδικα μέτρα: Είναι εύκολο να φωνάζεις για φοροκαταιγίδες και να βγάζεις την ουρά σου απ' έξω από μια συμφωνία που την έχεις ψηφίσει. Αυτό κάνει η αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση, από την άλλη, έχει κάνει έναν συμβιβασμό, που θα της δώσει τη δυνατότητα να βγάλει τη χώρα από τα προγράμματα, προστατεύοντας ταυτόχρονα την κοινωνία.
Γι' αυτό το φορολογικό σύστημα πρέπει να είναι δίκαιο, σταθερό και αποτελεσματικό, ώστε να εξασφαλίζει την αναδιανομή του πλούτου και τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και ταυτόχρονα να ενισχύει την οικονομία και να προσελκύει επενδύσεις.
Τσίπρας αποκλειστικά στο ΕΘΝΟΣ: Ολοι στο τραπέζι για τα εθνικά θέματα-
Για το προσφυγικό: Απέναντι στο προσφυγικό, η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να δείξει ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Οι καταστάσεις που διαμορφώνονται γύρω από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές είναι ιστορικών διαστάσεων και καμία χώρα δεν μπορεί να τις διαχειριστεί από μόνη της. Μόνο αν επωμισθούν όλοι το βάρος, μπορεί να υπάρξει ορατό αποτέλεσμα.
Για την άρνηση της Τουρκίας για τη δημιουργία hotspots στο έδαφός: Μια αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού προϋποθέτει την επανεγκατάσταση προσφύγων από την Τουρκία κατευθείαν στις ευρωπαϊκές χώρες. Ετσι περιορίζονται σημαντικά τα κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων και τα καθημερινά πολύνεκρα ναυάγια στο Αιγαίο. Γι' αυτό πρέπει να υπάρξει άμεσα συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και τη γειτονική χώρα.
Για τα χτυπήματα στο Παρίσι: Κάνουμε αυτό που χρειάζεται, φροντίζοντας να μη δημιουργούμε αίσθημα ανασφάλειας στην κοινωνία. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής και παρά την κρίση μια χώρα που αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης.
Τσίπρας αποκλειστικά στο ΕΘΝΟΣ: Ολοι στο τραπέζι για τα εθνικά θέματα-
Για τις εκλογές στη ΝΔ: Ο δικός μας σχεδιασμός γίνεται με βάση το πρόγραμμά μας και όχι με το ποιος θα είναι τελικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οπως λέει και ο Κώστας Φιλίνης στη «Θεωρία των Παιγνίων», πρέπει να θεωρούμε πάντα ως δεδομένο ότι ο αντίπαλος θα κάνει την καλύτερη γι' αυτόν επιλογή. Τους το ευχόμαστε, γιατί θα είναι καλό για τη δημοκρατία, πιστεύω όμως ότι η εκλογή νέου αρχηγού δεν αρκεί για να ξεπεραστεί το στρατηγικό αδιέξοδο των κομμάτων του παλιού πολιτικού συστήματος, που έχει βαθύτερα και πιο μόνιμα χαρακτηριστικά.
Για το ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει «κοντά πόδια»: Δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από ευσεβείς πόθους. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι πολιτικά σταθερή, γιατί έχει ξεκάθαρο «οδικό χάρτη». Ξέρει πολύ καλά πού θέλει να φτάσει και ξέρει επίσης και τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει.
Για το αν θα καλέσει τον νέο αρχηγό της ΝΔ σε διάλογο: Φυσικά, αμέσως μετά την εκλογή του. Ο διάλογος είναι συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας και ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να είναι διαρκής και ουσιαστικός.
Για τις επιθέσεις «γαλάζιων» βουλευτών: Οι επιθέσεις αυτές είναι αποτέλεσμα της πίεσης που δέχονται συγκεκριμένα συμφέροντα, τα οποία ελέγχονται για τις οφειλές των εταιρειών τους στο Δημόσιο, την πραγματική οικονομική τους κατάσταση, τους όρους με τους οποίους δανειοδοτήθηκαν. Και είναι πραγματικά θλιβερό να βλέπει κανείς βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λειτουργούν ως «βαποράκια» συμφερόντων. Αυτά όμως δεν μας αγγίζουν. Εμείς έχουμε μάθει σε πιέσεις. Αυτοί δεν έχουν συνηθίσει να ελέγχονται. Είμαστε αποφασισμένοι να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να ανασάνει και να κάνει τη δουλειά της, για να χτυπήσουμε τη διαφθορά μέχρι τέλους. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε γνώμη για κανέναν λόγο.
Τσίπρας αποκλειστικά στο ΕΘΝΟΣ: Ολοι στο τραπέζι για τα εθνικά θέματα-
Για την παραίτηση Σακελλαρίδη: Σέβομαι λοιπόν την απόφαση του Γαβριήλ, αλλά δεν την κατανοώ. Από την άλλη οφείλω να του πιστώσω το γεγονός ότι παρέδωσε την έδρα. Προσπαθώ να θυμηθώ ποια ήταν η τελευταία φορά που βουλευτής διαφώνησε με το κόμμα του και παρέδωσε την έδρα και δεν μπορώ. Αυτή είναι η μόνη ηθική στάση, ιδίως όταν η εκλογή ήταν με λίστα και η συμφωνία γνωστή.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Επίθεση σε Μεϊμαράκη και Παπαμιμίκο Αδ.Γεωργιάδης: Να παραιτηθούν οι υπεύθυνοι για το φιάσκο των εκλογών


Αδ.Γεωργιάδης: Να παραιτηθούν οι υπεύθυνοι για το φιάσκο των εκλογών
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την αναζήτηση των υπευθύνων του σημερινού «φιάσκου», όπως το χαρακτήρισε, που έχουν «ονοματεπώνυμο» και την παραίτησή τους, ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αμέσως μετά την απόφαση για αναβολή των εκλογών ανάδειξης νέου προέδρου της ΝΔ.
Ο κ. Γεωργιάδης επέρριψε ευθύνες τόσο στον Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της διαδικασίας όσο και στον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος -όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης- θα έπρεπε να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.
«Όσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη ΝΔ για να αφήσουν ανενόχλητο τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτά που κάνει πλανώνται πλάνην οικτρά. Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους, οι οποίοι θα πρέπει να αναζητηθούν και να παραιτηθούν» δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, σημειώνοντας ότι θα πρέπει «να διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξής μας ως κόρην οφθαλμού» και «να ξεπεράσουμε αυτή την εικόνα η οποία δεν τιμάει τη ΝΔ και να προχωρήσουμε γρήγορα μπροστά ώστε να κάνουμε αδιάβλητες εκλογές, οι οποίες προφανώς δεν μπορούν να γίνουν σήμερα».
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως είχε εκφράσει από το βράδυ του Σαββάτου τις αγωνίες του, όταν και πληροφορήθηκε τεχνικά προβλήματα, και είχε ρωτήσει εάν θα πρέπει να αναβληθεί η διαδικασία, με την ΚΕΦΕ να τον διαβεβαιώνει πως οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά.
«Το 2009 ο Κώστας Καραμανλής ως πρόεδρος της ΝΔ και ως εγγυητής της διαδικασίας διενήργησε άψογες και αδιάβλητες εκλογές. Αυτό δεν συνέβη σήμερα» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η ψυχραιμία και η ΝΔ «να είναι σύντομα ισχυρή διότι τη χρειάζεται ο τόπος».
«Καταλαβαίνω ότι πολλοί, που σήμερα θέλουν τη ΝΔ αδύναμη για να κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ ανενόχλητος, είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι. Μην τους δώσουμε άλλη χαρά» κατέληξε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Υπενθυμίζω ότι η Νέα Δημοκρατία κυβερνούσε τη χώρα»...


 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ
Το σχόλιο του Παπαδημούλη για το αλαλούμ με τις εκλογές της ΝΔ...
Στο σημερινό φιάσκο στη ΝΔ αναφέρθηκε, μέσω twitter, ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
«Όσα συμβαίνουν σήμερα με τις εκλογές στην ΝΔ, δείχνουν πόσα...

πρέπει να αλλάξουν και γρήγορα στο πως λειτουργεί η ευρύτερη διοίκηση της χώρας...», έγραψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ...

Read more...

"Τζίτζι": Να παραιτηθούν Μεϊμαράκης και ΚΕΦΕ...


Τζιτζικώστας: Να παραιτηθούν ο Μεϊμαράκης και η ΚΕΦΕ
Για απογοήτευση κάνει λόγο ο Αθανασίου...
Δηλώσεις για το εκλογικό φιάσκο στη ΝΔ έκανε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ζήτησε από την Θεσσαλονίκη την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και της ΚΕΦΕ.
Οπως... είπε:

Εκφράζω τη βαθιά οργή και αγανάκτησή μου γιατί αναβάλλεται σήμερα μια λαϊκή και δημοκρατική διαδικασία, γιατί επιχειρείται να αφαιρεθεί το δικαίωμα του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας να επιλέξει τον Πρόεδρό του και να καθορίσει  την πορεία της παράταξής μας.

Αυτά που συμβαίνουν είναι αδιανόητα, απαξιώνουν την παράταξή μας, προσβάλουν τους αγωνιστές μας και δίνουν άλλοθι στο ΣΥΡΙΖΑ. Πάλεψα όλο αυτό το προηγούμενο διάστημα για να προσέλθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι σε αυτή τη διαδικασία, που κάποιοι από την αρχή όχι μόνο δήλωναν ότι δεν πιστεύουν αλλά ήθελαν και να απαξιώσουν. 

Τώρα, έστω και την ύστατη στιγμή κάποιοι πρέπει αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  κ. Μεϊμαράκης που είχε αναλάβει την ευθύνη να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου πρέπει να παραιτηθεί και να οριστεί νέος μεταβατικός πρόεδρος για να ολοκληρώσει άμεσα τη διαδικασία εκλογής αρχηγού που βρίσκεται σε εξέλιξη όπως ορίζει το καταστατικό. Επίσης ζητώ την παραίτηση του προέδρου της ΚΕΦΕ, καθώς και όλων των μελών της.

Ζητώ τέλος, συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων, εντός της ημέρας, για να δοθεί λύση στο τεράστιο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί και να στείλουμε μήνυμα ενότητας της παράταξης.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, από τη πλευρά του, μιλώντας στο "Ακραίως" (ΣΚΑΙ), ανέφερε τα εξής: Νιώσαμε μεγάλη απογοήτευση. Να διατηρήσουν όλοι οι υποψήφιοι την ψυχραιμία τους, αλλά και οι άλλοι βουλευτές που ρίχνουν νερό στο μύλο. Τα ζητήματα πρέπει να λυθούν εσωτερικά με νηφαλιότητα. Δυσάρεστη διαδικασία, αλλά όχι Βατερλώ.

Read more...

ΚΕΦΕ: Aναβάλλονται οι εκλογές στη ΝΔ...



ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Είναι επίσημο. Η ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ) με ανακοίνωση της, αναφέρει, πως, αναβάλλονται οι εκλογές στη ΝΔ για...
σήμερα.

Oλόκληρη η ανακοίνωση: 

Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.

Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται. 


Η απόφαση της αναβολής ελήφθη μετά τα ανυπέρβλητα, όπως αποδείχθηκε, προβλήματα με το online σύστημα της καταγραφής των ψηφοφόρων καθώς το σύστημα δεν λειτούργησε ούτε στιγμή σε κανένα από τα 833 εκλογικά κέντρα.

Όσοι ψηφοφόροι προσήλθαν να ψηφίσουν από τις 7 το πρωί οπότε και θα ξεκινούσε επίσημα η διαδικασία αποχωρούσαν αγανακτισμένοι από το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη. 

Όσο για το σενάριο να ξεκινήσει η διαδικασία χειρόγραφα φαίνεται ότι τελικά δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος με αποτέλεσμα η ΚΕΦΕ να αποφασίσει την αναβολή των εκλογών.




Τα προβλήματα είχαν παρατηρηθεί από το Σάββατο όταν σύμφωνα με πληροφορίες για πολλούς από τους φορητούς υπολογιστές (λάπτοπ) που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν στη σημερινή διαδικασία δεν υπήρχαν φορτιστές ενώ περαιτέρω πρόβλημα δημιούργησε η σειρά αντικρουόμενων οδηγιών που εστάλησαν τις προηγούμενες ημέρες προς τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.


Άδωνις: Ζητώ συγνώμη...

 Ο Γεωργιάδης ζήτησε συγνώμη από τους ψηφοφόρους της ΝΔ, για το μπάχαλο που επικρατεί στο on line συστημα και κάλεσε τον κόσμο να μην...
ξεκινήσει ακόμη να πηγαίνει στα εκλογικά κέντρα ...

Read more...

Ασφαλιστικό: Ποιες μειώσεις «φωτογραφίζει» ο προϋπολογισμός....



Σημαντικές περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, της τάξης των 400 εκατ. ευρώ, αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ κατά 102 εκατ. ευρώ, μείωση του ΕΚΑΣ κατά 223 εκατ. ευρώ αλλά και...
κονδύλι για επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης 62 εκατ. ευρώ στους ανασφάλιστους υπερήλικες περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2016.

Συνολικά, καταγράφονται μέτρα ύψους 1,4 δισ. ευρώ από το ασφαλιστικό, εντός του 2016 εκ των οποίων τα 688 εκατ. ευρώ παραμένουν "αδιευκρίνιστα".

Καθώς μάλιστα, ο στόχος για "δημοσιονομική προσαρμογή" όπως αναφέρεται και στην εισηγητική έκθεση παραμένει στο 1% του ΑΕΠ εντός του 2016, το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, τουλάχιστον αναφορικά με το ασφαλιστικό, υπολείπεται κατά περίπου 350 - 400 εκατ. ευρώ.

Οι έως τώρα... κυοφορούμενες μειώσεις στη συνταξιοδοτική δαπάνη επιμερίζονται σε 538,5 εκατ. ευρώ από τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΟΚΑ – συντάξεις ιδιωτικού τομέα) και σε 187,7 εκατ. ευρώ από τις συντάξεις του Δημοσίου.

Παράλληλα στον προϋπολογισμό εγγράφονται και μια σειρά από έσοδα, που προκαλούν εξοικονόμηση στη συνταξιοδοτική δαπάνη, που ανέρχονται στο ποσό του 1,112 δισ. ευρώ, σωρευτικά για τη διετία 2015 – 2016.

Το ποσό αυτό μπορεί να προκύψει από:

*Αύξηση εισφοράς υγείας στις κύριες συντάξεις από 4% σε 6% (532,5 εκατ. ευρώ)

*Επιβολή εισφοράς υγείας 6% στις επικουρικές συντάξεις (178 εκατ. ευρώ)

*Επίδραση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στα εφάπαξ (77,9 εκατ. ευρώ).

*Εφαρμογή συντελεστή προσαρμογής στα εφάπαξ (86,9 εκατ. ευρώ)

*Σταδιακή αύξηση εισφορών ασφαλισμένων στον ΟΓΑ (102 εκατ. ευρώ)

*Μείωση δικαιούχων παροχής ΕΚΑΣ, μέσω αναπροσαρμογής ετήσιων εισοδηματικών κριτηρίων (223 εκατ. ευρώ)

*Εναρμόνιση του ποσοστού εισφοράς υπέρ κλάδου σύνταξης, με αυτές του ΙΚΑ (-25,8 εκατ. ευρώ)

*Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης προς ανασφάλιστους υπερήλικες (-62 εκατ. ευρώ).

Οι δαπάνες αποδοχών και συντάξεων για το 2015 αναμένεται να φτάσουν τα 18,111 δισ. ευρώ αυξημένες κατά 54 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αρχική εκτίμηση. Για το 2016 η εκτίμηση που γίνεται είναι ότι οι δαπάνες για αποδοχές και συντάξεις θα ανέλθουν στα 17,754 δισ. ευρώ, δηλαδή θα είναι μικρότερες κατά 357 εκατ. ευρώ.

Για το 2016, προβλέπεται έλλειμμα ύψους 2,121 δισ. ευρώ για τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΟΚΑ). Για το τρέχον έτος προβλέπεται ότι το έλλειμμα θα ανέλθει στα 1,302 δισ. ευρώ, υψηλότερο κατά 334 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το έλλειμμα 968 εκατ. ευρώ που είχε καταγραφεί κατά το 2014.

Σχετικά με την ανεργία η πρόβλεψη του προϋπολογισμού για το 2015 και το 2016 είναι ότι θα παραμείνει στα επίπεδα του 25,4%. Επίσης, η απασχόληση το τρέχον έτος θα κινηθεί οριακά θετικά (0,8%) ενώ το 2016 θα έχει αρνητικό πρόσημο (-0,4%).

Ειδική αναφορά γίνεται στην υποχρέωση μεταρρύθμισης της προνοιακής πολιτικής εντός του 2016 με στόχο την περικοπή δαπανών 0.5% του ΑΕΠ.

Για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ) σύμφωνα με τον προϋπολογισμό προγραμματίζεται η βαθμιαία εθνική εφαρμογή του από την 1η Απριλίου 2016 και μετά, με στόχο την πλήρη εφαρμογή του έως το τέλος του επόμενου έτους.

 euro2day.gr  

Read more...

Λόγω τεχνικών προβλημάτων Αναβλήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ


Αναβλήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ

Αθήνα
Την απόφαση να αναβληθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ έλαβαν τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν σε πολλά εκλογικά σημεία.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΕΦΕ αναφέρει: «Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται».

Φιάσκο για το οποίο υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο, κατήγγειλε οΆδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως «η σημερινή εικόνα δεν τιμά τη Νέα Δημοκρατία». «Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους που πρέπει να αναζητηθούν και να παραιτηθούν» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «μαύρη σελίδα στην ιστορία του κόμματος» και ζήτησε την παραίτηση του γραμματέα του κόμματος και προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου. Παράλληλα, πρότεινε να αναλάβει προσωρινή πρόεδρος της ΝΔ η Μαριέττα Γιαννάκου και, επίσης, ζήτησε να ορίσει η κ. Γιαννάκου κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο που δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία.

Την αναβολή των εκλογών ζήτησε νωρίς το πρωί της Κυριακής από τα Χανιά οΕυάγγελος Μεϊμαράκης, προειδοποιώντας ότι αν δεν γίνει δεκτή η εισήγησή του δεν θα είναι υποψήφιος. Ο κ. Μεϊμαράκης αναχώρησε από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει από το βράδυ του Σαββάτου χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κρήτη είχε προγραμματίσει πρωινή βόλτα στην πόλη των Χανίων, ωστόσο οι εξελίξεις ανέτρεψαν το πρόγραμμα του και επιστρέφει στην Αθήνα. Από το πρωί είχε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές με συνεργάτες του, ενώ για λίγα λεπτά συναντήθηκε με στελέχη της ΝΔ που τον περίμεναν σε χώρο του ξενοδοχείου όπου διέμενε.

Τις παραιτήσεις του Ευ.Μεϊμαράκη και Ανδρέα Παπαμιμίκου ζήτησε και οΑπόστολος Τζιτζικώστας, κάνοντας λόγο για «αδιανόητα πράγματα που προσβάλουν τον κόσμο της παράταξης».

Τα τεχνικά προβλήματα που οδήγησαν στην αναβολή των εκλογών ήταν γνωστά εδώ και ημέρες. Όπως καταγγέλλεται, η εταιρεία που ανέλαβε τη διαδικασία δεν κατάφερε να περάσει το λειτουργικό σύστημα στους φορητούς υπολογιστές, ενώ απουσίαζαν ακόμα και χειριστές των μηχανημάτων.

Το πρωί της Κυριακής σε ορισμένα εκλογικά σημεία ξεκίνησε η διαδικασία χειρόγραφα. Ωστόσο, μεταξύ των υποψηφίων και της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής υπήρχε συμφωνία να διακοπεί η ψηφοφορία και να μη συνεχιστεί χειρόγραφα, όπως το 2009, σε περίπτωση που διακοπεί η λειτουργία του μηχανογραφικού ελέγχου των ψηφοφόρων, λόγω φόβων για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Ενημέρωση μέσω Twitter

Με αναρτήσεις τους στο Twitter, οι κ. Μητσοτάκης, Γεωργιάδης και Τζιτζικώστας ενημέρωναν από νωρίς το πρωί τους ψηφοφόρους για τα προβλήματα που υπήρχαν.

«Δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία εκλογής. Συνιστώ στους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν μέχρι τις 9.00 πμ αναμένοντας ενημέρωση» έγραψε ο Κυρ.Μητσοτάκης.
«Αδιανόητο να υπάρχουν τόσα προβλήματα στη διαδικασία, να ταλαιπωρούνται κ να αποθαρρύνονται οι ΝΔκράτες.Ζητώ άμεση ομαλοποίηση της κατάστασης» σημείωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
«Μήν ξεκινήσετε να πηγαίνετε να ψηφίσετε ακόμη. Μόλις εχω νέα για το σύστημα και την ορθή του λειτουργία θα σας ενημερώσω. Συγγνώμη στον κόσμο» έγραψε ο Αδ.Γεωργιάδης.
Γνωστά τα προβλήματα
Εδώ και ημέρες υπήρχαν πληροφορίες, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, για τη μη λειτουργική επάρκεια του εξοπλισμού και του λογισμικού. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» όλο το βράδυ και έως τα ξημερώματα της Κυριακής ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, παρουσία και των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων, ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της εγκατάστασης και λειτουργίας του λογισμικού στους φορητούς υπολογιστές που θα χρησιμοποιούνταν, ενώ παράλληλα αναδείχθηκαν και άλλες αδυναμίες, όπως π.χ. έλλειψη φορτιστών για τους υπολογιστές.
Επίσης υπήρξαν ενστάσεις και προβληματισμός για το κατά πόσο είχαν τη δυνατότητα οι χειριστές σε όλα τα εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο της έργο ταυτοποίησης και καταγραφής όσων θα προσέλθουν να ψηφίσουν.
Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλος ο προβληματισμός που κάποιες πλευρές έλεγαν από το βράδυ του Σαββάτου ότι ήταν ανοικτό το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών, αν και επί της ουσίας δεν είχε γίνει τέτοια συζήτηση.
Η ΚΕΦΕ, ωστόσο, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία όλα ήταν έτοιμα για τη διεξαγωγή των εκλογών.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Πώς θα διεξαχθεί η διαδικασία Νέο πρόεδρο εκλέγει η Νέα Δημοκρατία


Νέο πρόεδρο εκλέγει η Νέα Δημοκρατία
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος. Την ψήφο διεκδικούν οι Αδ.Γεωργιάδης, Β.Μεϊμαράκης, Κ.Μητσοτάκης και Απ.Τζιτζικώστας. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 π.μ. και θα κλείσουν στις 7 μ.μ.

Πρόεδρος του κόμματος θα εκλεγεί όποιος από τους τέσσερις διεκδικητές συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψηφοδελτίων. Σε περίπτωση που κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε η μάχη θα κριθεί στον β' γύρο, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, ανάμεσα στους δύο πρώτους σε ψήφους υποψηφίους.
Εάν απαιτηθεί β' γύρος, τότε δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον α' γύρο, δηλαδή δεν μπορούν να ψηφίσουν σε τυχόν επαναληπτική εκλογή όσοι δεν ψηφίσουν στις 22 Νοεμβρίου.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του κόμματος, τα οποία είτε είναι εγγεγραμμένα και επαναβεβαιώνουν την εγγραφή τους κατά την ημέρα διενέργειας της εκλογής είτε εγγράφονται την ημέρα διενέργειας της εκλογής, με την καταχώρησή τους στη νέα ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Κόμματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Καταστατικού, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, εφόσον είναι εγγεγραμμένα στους τελευταίους εκλογικούς καταλόγους των εθνικών εκλογών, που έχουν καταρτισθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στην εκλογή συμμετέχουν και απόδημοι έλληνες -ανεξαρτήτως αν έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια- οι οποίοι κατοικούν στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, την Ιταλία, την Αυστρία και την Κύπρο, εφόσον έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Στην εκλογή συμμετέχουν και όσοι εγγραφούν μέλη την ημέρα διενέργειας των εκλογών εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

Για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία απαιτείται η καταβολή του ποσού των 3 ευρώ.

Στα ψηφοδέλτια δεν μπαίνει σταυρός προτίμησης, ενώ για τη συμμετοχή στις εκλογές απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, ή σχετικήςπροσωρινής βεβαίωσης της οικείας αστυνομικής αρχής ή διαβατήριο ή άδεια οδήγησης.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας
Η εκλογή γίνεται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία των μελών του κόμματος, με βάση τους τελευταίους εκλογικούς καταλόγους των εθνικών εκλογών που έχουν καταρτισθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η ψηφοφορία πραγματοποιείται σε κάθε εκλογικό τμήμα με ευθύνη της οικείας Εφορευτικής Επιτροπής.

Κάθε ψηφοφόρος, προσερχόμενος στο χώρο της ψηφοφορίας για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, παραλαμβάνει, εφόσον δεν φέρει μαζί του, έντυπο αίτησης συμμετοχής του στη διαδικασία, το συμπληρώνει και το υπογράφει. Στη συνέχεια υποβάλλει το έντυπο στο χειριστή της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων του εκλογικού τμήματος, ο οποίος, με βάση τα αναγραφόμενα στοιχεία, αναζητεί τον ψηφοφόρο από τον εθνικό κατάλογο, δίνοντάς του και τον ειδικό εκλογικό αριθμό του.

Επιπλέον, ο ψηφοφόρος καταβάλει στο μέλος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης που έχει ορισθεί για το σκοπό αυτό το προβλεπόμενο για τη συμμετοχή ή την επιβεβαίωση της συμμετοχής του ποσό (3 ευρώ) και στη συνέχεια ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα.

Σε περίπτωση διεξαγωγής β' γύρου οι ψηφοφόροι ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισαν την πρώτη φορά και η συμμετοχή τους γίνεται χωρίς αντίτιμο. 
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στην Primera Division Η Μπαρτσελόνα διέσυρε τη Ρεάλ στο κατ' ευφημισμόν Clasico


Η Μπαρτσελόνα διέσυρε τη Ρεάλ στο κατ' ευφημισμόν Clasico
  (Φωτογραφία:  AP )

Aθήνα
Η Μπαρτσελόνα δεν έδειξε έλεος στη «βασίλισσα» Ρεάλ, περνώντας νικηφόρα με 4-0 από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης, για τη 12η αγωνιστική της Primera Division. Χάρη στα 2 γκολ του Σουάρες και τα άλλα 2 από Νεϊμάρ και Ινιέστα, οι Καταλανοί ξέφυγαν με 6 βαθμούς της δεύτερης Ρεάλ Μαδρίτης, στον βαθμολογικό πίνακα.

Δεν ξεκίνησε βασικός ο Μέσι για τους «μπλαουγκράνα» (μπήκε ως αλλαγή επιστρέφοντας από τραυματισμό), αλλά ο Σέρτζι Ρομπέρτο ήταν άξιος αντικαταστάτης του Αργεντινού στην επιθετική τριάδα.

Την ίδια ώρα, οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Γκάρεθ Μπέιλ και Καρίμ Μπενζεμά δεν βοήθησαν απόψε τους γηπεδούχους που συμβιβάστηκαν με μια δεύτερη διαδοχική ήττα, καθώς είχε προηγηθεί αυτή στη Σεβίλη. Λευκά μαντήλια κουνούσαν οι φίλαθλοι της Ρεάλ οι στον Ράφα Μπενίτεθ.

Αυτή είναι η 4η νίκη της Μπαρτσελόνα στα τελευταία 5 «clasico» με τη Ρεάλ αλλά και η μεγαλύτερή της νίκη κόντρα στη «βασίλισσα» μετά το 5-0 στο «Καμπ Νόου» το Νοέμβρη του 2010. Η Μπάρτσα είχε ξαναπετύχει 4 γκολ και την τελευταία φορά που πέρασε νικηφόρα από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2014. Με διαφορά τεσσάρων γκολ, η ομάδα της Καταλωνίας είχε νικήσει τον Μάιο του 2009 (6-2).

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Ντανίλο, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο (59' Καρβαχάλ), Κρόος, Μόντριτς, Χάμες Ροντρίγκες (55' Ίσκο), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπράβο, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο (27' Ματιέ), Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (56' Μέσι), Ινιέστα (77' Μουνίρ Ελ Χανταντί), Σέρτζι Ρομπέρτο, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

Τους 16 βαθμούς έφτασε η Εσπανιόλ, μετά την εντός έδρας νίκη της με 2-0 επί της Μάλαγα. Ο Ερνάν Πέρεθ σημείωσε και τα δύο γκολ των νικητών, στο 6ο και 20ο λεπτό. Η ομάδα της Ανδαλουσίας παραμένει χαμηλά στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, με 9 βαθμούς.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος:

Σοσιεδάδ-Σεβίλη 2-0
(73' Αχιρέτσε, 77' Τσάμπι Πριέτο)

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 0-4
(11' και 74' Λουίς Σουάρες, 39' Νεϊμάρ, 53' Ινιέστα)

Εσπανιόλ-Μάλαγα 2-0
(6' & 20' Πέρεθ)

Βαλένθια-Λας Πάλμας 21/11
Λα Κορούνια-Θέλτα 21/11
Σπόρτινγκ Χιχόν-Λεβάντε 22/11
Βιγιαρεάλ-Εϊμπάρ 22/11
Γρανάδα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 22/11
Μπέτις-Ατλέτικο Μαδρίτης 22/11
Χετάφε-Ράγιο Βαγεκάνο 23/11

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες)

Μπαρτσελόνα 30 -12αγ.
Ρεάλ Μαδρίτης 24 -12αγ.
Ατλέτικο Μαδρίτης 23
Θέλτα 21
Βιγιαρεάλ 20
Εϊμπάρ 19
Βαλένθια 18
Αθλέτικ Μπιλμπάο 17
Εσπανιόλ 16 -12αγ.
Λα Κορούνια 15
Μπέτις 15
Σεβίλη 15 -12αγ.
Ράγιο Βαγιεκάνο 13
Σπόρτινγκ Χιχόν 12
Σοσιεδάδ 12 -12αγ.
Χετάφε 10
Μάλαγα 9 -12αγ.
Λας Πάλμας 9
Γρανάδα 7
Λεβάντε 7
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Μάχες στο τερέν της Λεωφόρου...Καρέ-καρέ το άγριο ξύλο...

Η ανάρτηση του Ολυμπιακού...

inner
...για τα επεισόδια στη Λεωφόρο...
Μη έχοντας πραγματοποιηθεί παιχνίδι στη Λεωφόρο, παρά μόνο επεισόδια, οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, ένα κείμενο στο οποίο αναφέρουν τα...
όσα έγιναν απόψε... 

«Με υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού, το ματς του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο, για την 11η αγωνιστική της Super League, δεν άρχισε ποτέ», αναφέρει αρχικά η ανάρτηση αυτή, στην οποία υπάρχει η παραπάνω φωτογραφία...

Αυτά έγραψε ο διαιτητής, στο φύλλο αγώνα...

Αυτά έγραψε ο Παππάς στο φύλλο αγώνα

Ο διαιτητής του ματς -που δεν άρχισε ποτέ- Ανδρέας Παππάς, αναφέρει στο φύλλο αγώνα, πως...
έπεσαν πέντε φωτοβολίδες από την κερκίδα την στιγμή που οι ερυθρόλευκοι βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για την καθιερωμένη αναγνωριστική βόλτα. 
Στη συνέχεια ο Μιχάλης Κουκουλάκης είδε συμπλοκές ματ και οπαδών στις κερκίδες πάνω απ’ την φυσούνα, ενώ όταν βγήκε στο γήπεδο ο Παππάς για επιθεώρηση έκανε λόγο για τεταμένη ατμόσφαιρα. 

Τέλος και σημαντικότερο είναι το γεγονός, πως, ο διαιτητής αναφέρει στο φύλλο αγώνος, πως, ο Αστυνομικός Διευθυντής δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Δεκαέξι συλλήψεις και πάνω από 50 προσαγωγές...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
...στη Λεωφόρο...
Δεκαέξι συλλήψεις και πάνω από 50 προσαγωγές έχουν γίνει, μετά τα επεισόδια στη Λεωφόρο.
Όπως...
έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο αστυνομικός που είχε τραυματιστεί από καρέκλα στο κεφάλι, φαίνεται πως δεν διατρέχει κίνδυνο...

Γιάννης Αλαφούζος: Παραιτούμαι...

Φήμες για παραίτηση Αλαφούζου...και θα προτείνω τη απόσυρση του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα...
Με δήλωση που έγινε πριν από λίγο, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός,  προανήγγειλε την παραιτηση του, καθώς και την απόσυρση της ομάδας, από το πρωτάθλημα.
Και...
συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής:

Αυριο θα συγκαλέσω εκτακτο διοικητικό συμβούλιο, όπου προτίθεμαι να υποβάλλω την παραίτηση μου. 
Επίσης, θα θέσω στη διάθεση του διοικητικού συμβουλίου την απόσυρση του Παναθηναϊκου από το Ελληνικό πρωτάθλημα...

Ανεύθυνη η απόφαση του διαιτητή, να μην διεξαχθεί το ματς...

Παναθηναϊκός: «Λανθασμένη και ανεύθυνη απόφαση του διαιτητή»
...λέει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός...
Ανακοίνωση για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι και την απόφαση του διαιτητή Ανδρέα Παππά να μην διεξαχθεί το ματς, αξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. 

Οι πράσινοι καταδικάζουν τα φαινόμενα βίας, ωστόσο...
ασκούν κριτική στην απόφαση του ρέφερι να μην ξεκινήσει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. 

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της «πράσινης» ΠΑΕ: 


«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταδικάζει απερίφραστα τη βία. Μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του αγώνα της ομάδας μας με τον Ολυμπιακό δύο- τρεις άφρονες οπαδοί του Παναθηναϊκού προχώρησαν σε μεμονωμένες ενέργειες ρίχνοντας φωτοβολίδες κατά την έξοδο ποδοσφαιριστών της αντιπάλου ομάδας. 

Δύο ώρες μετά το συμβάν και παρότι στη συνέχεια δεν συνέβη το παραμικρό, ο διαιτητής κατά παράβαση των κανονισμών προχώρησε στην απόφαση της μη διεξαγωγής του αγώνα, παραγνωρίζοντας τις συνέπειες της απόφασης του αυτής, η οποία ήταν βέβαιο ότι θα οδηγούσε στα απαράδεκτα και απολύτως καταδικαστέα επεισόδια που είδε όλη η Ελλάδα και έπληξαν τον Παναθηναϊκό αλλά και το ελληνικό ποδοσφαιρο.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το αρμόδιο όργανο που θα επιληφθεί, θα τοποθετήσει το θέμα στη σωστή του διάσταση για την καθόλα λανθασμένη και ανεύθυνη απόφαση του διαιτητή».

 Τα ΜΑΤ βαράγαν με τα γκλομπς, αδιακρίτως, στο ψαχνό.
Δείτε το ΒIΝΤΕΟ...
Το άγριο ξύλο έπεσε έξω από την φυσούνα, κατα την..
είσοδο  της ομάδας των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο. 
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:


πηγη βίντεο gazzetta



 -Δακρυγόνα πνίγουν τους θεατές.
-Απόπειρά εισβολής και στην φυσούνα...
Οπως σας τα λέγαμε. Μόλις εγινε γνωστή η απόφαση του διαιτητή να αναβληθεί το ματς, μια ομάδα χούλιγκανς έσπασε τον αστυνομικό κλοιό και πέρασε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.  
Άρχισαν μάχες σώμα με σώμα, ενώ ...
εγινε και απόπειρα εισβολής στην φυσούνα.
Ωστόσο απετράπη, με τα ΜΑΤ να ρίχνουν δακρυγόνα και να "πνίγουν" τους θεατές...

Συντρίμμια η Λεωφόρος...




Παντού σπασμένες καρέκλες και καδρόνια.
-Δέκα οι συλλήψεις, μετά τα επεισόδια. Παραπάνω από 20, οι προσαγωγές.
Δείτε τις φωτογραφίες...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Τα ΜΑΤ βρίσκονται ακόμη μέσα στο γηπεδο, ενώ ο κόσμος έχει αποχωρήσει.
 Σπασμένες διαφημιστικές πινακίδες και καρέκλες, καδρόνια και πέτρες είναι...
αυτά που έχουν απομείνει, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μετά τα σοβαρά επεισόδια.
Μέχρι στιγμής, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, έχουν πραγματοποιηθεί 10 συλλήψεις, οι προσαγωγές, ξεπερνούν τις είκοσι..


Read more...