Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Επίθεση σε Μεϊμαράκη και Παπαμιμίκο Αδ.Γεωργιάδης: Να παραιτηθούν οι υπεύθυνοι για το φιάσκο των εκλογών


Αδ.Γεωργιάδης: Να παραιτηθούν οι υπεύθυνοι για το φιάσκο των εκλογών
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την αναζήτηση των υπευθύνων του σημερινού «φιάσκου», όπως το χαρακτήρισε, που έχουν «ονοματεπώνυμο» και την παραίτησή τους, ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αμέσως μετά την απόφαση για αναβολή των εκλογών ανάδειξης νέου προέδρου της ΝΔ.
Ο κ. Γεωργιάδης επέρριψε ευθύνες τόσο στον Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της διαδικασίας όσο και στον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος -όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης- θα έπρεπε να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.
«Όσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη ΝΔ για να αφήσουν ανενόχλητο τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτά που κάνει πλανώνται πλάνην οικτρά. Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους, οι οποίοι θα πρέπει να αναζητηθούν και να παραιτηθούν» δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, σημειώνοντας ότι θα πρέπει «να διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξής μας ως κόρην οφθαλμού» και «να ξεπεράσουμε αυτή την εικόνα η οποία δεν τιμάει τη ΝΔ και να προχωρήσουμε γρήγορα μπροστά ώστε να κάνουμε αδιάβλητες εκλογές, οι οποίες προφανώς δεν μπορούν να γίνουν σήμερα».
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως είχε εκφράσει από το βράδυ του Σαββάτου τις αγωνίες του, όταν και πληροφορήθηκε τεχνικά προβλήματα, και είχε ρωτήσει εάν θα πρέπει να αναβληθεί η διαδικασία, με την ΚΕΦΕ να τον διαβεβαιώνει πως οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά.
«Το 2009 ο Κώστας Καραμανλής ως πρόεδρος της ΝΔ και ως εγγυητής της διαδικασίας διενήργησε άψογες και αδιάβλητες εκλογές. Αυτό δεν συνέβη σήμερα» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η ψυχραιμία και η ΝΔ «να είναι σύντομα ισχυρή διότι τη χρειάζεται ο τόπος».
«Καταλαβαίνω ότι πολλοί, που σήμερα θέλουν τη ΝΔ αδύναμη για να κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ ανενόχλητος, είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι. Μην τους δώσουμε άλλη χαρά» κατέληξε.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: