Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

NEA ''ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ'' ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Η ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΗ...


Νέα «μαύρη τρύπα» ανακάλυψε στον ΟΚΑΝΑ η Υφυπουργός Υγείας,  Ζέτα Μακρή. Αφορά σε πρόγραμμα οργάνωσης μονάδας υποκατάστασης στις γυναικείες φυλακές...
του Κορυδαλλού και της Πάτρας, ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Όπως κατήγγειλε η υφυπουργός, η πρώην πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλλιώρη, είχε προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού άλλα και σε αγορά εξοπλισμού, χωρίς όμως να υπάρχει το προαπαιτούμενο νομικό πλαίσιο για την υλοποίηση του προγράμματος, δηλαδή μια κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών υγείας και δικαιοσύνης.

Από τα 2 εκατ. ευρώ του προγράμματος έχουν εκταμιευθεί 383.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν παραστατικά για τη δαπάνη τους. Και αυτό το οικονομικό ζήτημα έρχεται να προστεθεί στα αλλά δυο που καταγράφηκαν στον οργανισμό, επί διοίκησης Μαλλιώρη.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/nea.html

Read more...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ Ο ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ...


Σας είχαμε ήδη  ενημερώσει από το μεσημέρι (εδώ) για τη μη προφυλάκιση του Π.Ευσταθίου, εκπροσώπου της γερμανικής εταιρίας STN Atlas, που κατηγορείται στην υπόθεση των εξοπλιστικών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας,...
σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.
Οι Εφέτες έκριναν την έφεση που άσκησε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κατά της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που άφηνε ελεύθερο τον 83χρονο κατηγορούμενο, όταν κλήθηκε να άρει διαφωνία για την προφυλάκιση του κ. Ευσταθίου.
Με το βούλευμα τους, οι Εφέτες, παρά την αντίθετη γνώμη του Εισαγγελέα Εφετών που εισηγήθηκε φυλάκιση του κατηγορουμένου, αποφάσισαν με πλειοψηφία 2 προς 1, ότι ο Παναγιώτης Ευσταθίου θα παραμείνει ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 500 χιλιάδων ευρώ και περιοριστικούς όρους.
Υπενθυμίζεται ότι ο 83χρονος μεσάζων εμπλέκεται στα προγράμματα προμήθειας των υποβρυχίων και των αντιπυραυλικών συστημάτων ASRAD και απολογούμενος φέρεται να ομολόγησε πως έδωσε «μίζες» 3 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκει στην υπόθεση της διακίνησης παράνομων χρημάτων τουλάχιστον δέκα πρόσωπα, εκ των οποίων δυο αρχηγούς Σωμάτων, ως αποδέκτες χρημάτων, αλλά και τρεις ή τέσσερις Γερμανούς υπηκόους, υψηλόβαθμα στελέχη της επίμαχης εταιρίας ως αυτούς που «μοίρασαν τα χρήματα».
Από τα στοιχεία που έχει η ανάκριση, σε βάρος του κ. Ευσταθίου πάντως φαίνεται να έχουν διακινηθεί από λογαριασμούς του περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ.
Με αφορμή την έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος του κ. Ευσταθίου δήλωσε:
«Η Δικαιοσύνη αξιολόγησε τα σοβαρά προβλήματα υγείας του κ. Ευσταθίου, καθώς και το γεγονός ότι εμπράκτως συνδράμει τον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή, στο δύσκολο έργο του, να διερευνήσει την σύνθετη υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - enikos.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_8797.html

Read more...

ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ TOR - M1 ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΚΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗ...


...ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ - ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΒΕΤΟΥΣ ...
Στοιχεία που καταδεικνύουν ότι στον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε στην τράπεζα UBS στην Ελβετία ηΒίκυ Σταμάτη εμβάζονταν χρήματα από τη λιβεριανή εταιρεία Bluebell, μέσω της οποίας, ...
σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη, διακινήθηκε το μαύρο χρήμα της μίζας για την προμήθεια των TOR-M1, παρουσίασαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο οι εκπρόσωποι των ελβετικών αρχών που ήρθαν στην Ελλάδα και έλαβαν κατάθεση από τον άλλοτε κραταιό υπουργό του ΠΑΣΟΚ και σήμερα καταδικασμένο σε 20ετη κάθειρξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία!

Τα στοιχεία αυτά μάλλον αιφνιδίασαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο, που έκανε λόγο για «αδιανόητα» ευρήματα και επέμεινε ότι δεν γνωρίζει τίποτα. Στην προσπάθειά του, ωστόσο, να δώσει κάποια εξήγηση, ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε σε συγγενή του, τον οποίο δεν κατονόμασε, υποστηρίζοντας ότι τροφοδότησε το λογαριασμό της Βίκυς Σταμάτη με 250.000 ελβετικά φράγκα, με δικούς του πόρους.

Ο διάλογος με τους Ελβετούς εισαγγελείς είχε ως εξής:

Ερώτηση: Η πληρωμή ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων έγινε με αρ. επιταγής 454387 και η επιταγή αυτή χρεώθηκε στο λογαριασμό της εταιρείας Bluebell S.A. στη Λιβερία. Πώς το εξηγείτε αυτό;

Απάντηση: Δεν το γνωρίζω, αυτά που μου λέτε είναι αδιανόητα. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με την εταιρεία Bluebell που μου αναφέρετε, ούτε η γυναίκα μου ούτε ο συγγενής μας έχουν σχέση με αυτήν. Η εταιρεία είναι του Νίκου Ζήγρα και καμία σχέση δεν έχει με μένα.

Τι είπε ο Άκης για την προέλευση των χρημάτων

Σε ερώτηση από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα, ο πρώην υπουργός είπε: «Κατατέθηκαν από τον άνθρωπο που έκανε το συμβόλαιο με τη γυναίκα μου, αξιοποιώντας και ένα μέρος της δικής μου ασφάλειας, που είχε ολοκληρωθεί από 35 χρόνια δουλειάς στη Γερμανία. Δηλαδή, 250.000 μεταφέρθηκαν από τη δική μου ασφάλεια και το υπόλοιπο το διέθεσε από δικούς του πόρους ο παραπάνω άνθρωπος, που είναι συγγενικό πρόσωπο και δεν θέλω να αποκαλύψω το πρόσωπό του».

Ερώτηση: Δηλαδή, το υπόλοιπο αυτού του ποσού σας το χάρισε ο συγγενής σας;
Απάντηση: Συνέβαλε απλά στη συμπλήρωση του ποσού.
Ερώτηση: Η πληρωμή ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων έγινε με επιταγή που χρεώθηκε στο λογαριασμό της εταιρείας BLUEBELL SA στη Λιβερία. Πώς το εξηγείτε αυτό;
Απάντηση: Δεν το γνωρίζω, αυτά που μου λέτε είναι αδιανόητα. Εγω δεν έχω καμία σχέση με τη BLUEBELL, ούτε η γυναίκα μου ούτε ο συγγενής μας. Η εταιρεία αυτή είναι του Νίκου Ζήγρα και καμία σχέση δεν έχει με μένα.
Ερώτηση: Διαπιστώνω ότι όσα σας προανέφερα αποτελούν στοιχεία που μπορούν να ανιχνευθούν πλήρως και για τα οποία υπάρχουν αδιαμφισβήτητα στοιχεία. Θέλετε να μας πείτε άλλη μια φορά τη θέση σας;
Απάντηση: Αυτή είναι η άποψή σας, εγώ δεν έχω καμία σχέση με όσα αναφέρετε και επιμένω στην αλήθεια της κατάθεσής μου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι λογαριασμοί της εταιρείας «Bluebell» τροφοδοτήθηκαν με χρήματα, όπως έχει προκύψει από τη δικαστική έρευνα από λογαριασμούς του καταζητούμενου Fouad Al Zayat, ο οποίος εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος της εταιρείας Drumilan, η οποία εμπλέκεται στη διακίνηση της μίζας για τα TOR-M1.

Στην κατάθεσή του μάλιστα στους Ελβετούς, ο πρώην υπουργός αρνήθηκε ότι γνωρίζει τον τραπεζίτη Π. Μπάιλα, τον Βλάση Καμπούρογλου και τον Fuad Al Zayad, ενώ για τον εξάδελφό του, Νίκο Ζήγρα, υποστήριξε: «Τον έζησα ως ψευδομάρτυρα στο δικαστήριό μου, όπου και κατέθεσε μια σειρά από ψεύδη εναντίον μου, πράξεις και γεγονότα που δεν ήταν αληθή και δεν είχαν καμία σχέση με μένα».

Ζήγρας κατά Άκη

Ο Νίκος Ζήγρας από την πλευρά του, που επίσης κατέθεσε στο κλιμάκιο των Ελβετών, κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία, όπως λέει, τον βοήθησαν να ανοίγει τραπεζικούς λογαριασμούς σε μεγάλες ελβετικές τράπεζες και να διακινεί εκατομμύρια χωρίς κανένα δικαιολογητικό.

«Όλοι γνώριζαν ποιανού ήταν οι λογαριασμοί και τα λεφτά» υποστήριξε ο Νίκος Ζήγρας, για να τονίσει πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν ο πραγματικός δικαιούχος των τραπεζικών λογαριασμών στην Ελβετία και όλα τα χρήματα διακινήθηκαν με δικές του εντολές.

Σε ό,τι αφορά στη διακίνηση των εκατομμυρίων μέσω λογαριασμών στη Morgan Stanley, ο Νίκος Ζήγρας είπε: «Ο σκοπός ήταν να γίνει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, όπως κατάλαβα απ' όλες τις ενδείξεις και όπως γνώριζαν οι τραπεζίτες. Για το λόγο αυτό πιστεύω με κατηύθυναν σε συγκεκριμένα πρόσωπα και συγκεκριμένες μεθόδους».

Ο μεταμελημένος εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου κατονόμασε τον τραπεζίτη Παύλο Μπάιλα, λέγοντας πως από την πρώτη μέρα γνώριζε ότι ο πραγματικός οικονομικός δικαιούχος είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος. «Γνώριζε τα πάντα από πριν και απλά με κατηύθυνε. Σε αυτόν πήγα συστημένος από δικηγόρο, φίλο του Άκη Τσοχατζόπουλου και φίλο του πατέρα του. Πως θα δεχόταν έναν ξυλέμπορο από την Κυψέλη ο κύριος Μπάιλας;» είπε ο Ζήγρας.

Ο Ζήγρας αναφέρθηκε όμως και στη Βίκυ Σταμάτη, την οποία, όπως είπε, τη γνώρισε ως ερωμένη του Άκη Τσοχατζόπουλου. Παράλληλα, μίλησε εκ νέου για τον πρώην υπουργό της Κύπρου, Ντίνο Μιχαηλίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επιταγές και μετρητά έπαιρνα πάντοτε από κάποιον Ντίνο Μιχαηλίδη, πρώην υπουργό Κύπρου, που τα παραλάμβανε από τον Fouad Al Zayad, ιδιοκτήτη της εταιρείας DRUMILAN. Τις κατέθετα στις τράπεζες CREDIT LYONNAIS και MORGAN STANLEY και από εκεί, μέσω της εταιρείας MORELIA, έπαιρνα μετρητά και τα έδινα στον Άκη Τσοχατζόπουλο».

Όσο για το δικό του κέρδος απ' όλη αυτή την υπόθεση, ο Νίκος Ζήγρας λέει ότι δεν έλαβε ποτέ χρήματα ή ακίνητα.

«Ανέλαβε ο Άκης Τσοχατζόπουλος όλα τα έξοδα της αρρώστιας μου και τη νοσηλεία μου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτή ήταν η αμοιβή μου. Μια ανταμοιβή ανυπολόγιστης αξίας, γιατί κυριολεκτικά σώθηκε η ζωή μου» είπε κατά την εξέτασή του από τους Ελβετούς.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/tor-m1.html

Read more...

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...


Στο Σύνταγμα κατέληξε η πορεία αντιεξουσιαστών που έγινε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας...
Ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, που έχουν αναπτυχθεί από το Σύνταγμα έως και το Μοναστηράκι.
Κλειστός παραμένει ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.
Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το Σύνταγμα λίγο μετά τις 18:00 και κινήθηκαν προς τα Προπύλαια, Ομόνοια, Σταδίου και έφτασαν και πάλι στο Σύνταγμα όπου και παραμένουν.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/blog-post_5552.html

Read more...

Ζημία... διαρκείας στα δημόσια ταμεία Σκάνδαλο μεγατόνων έφερε στη Βουλή ο Μηταράκης


Σκάνδαλο μεγατόνων έφερε στη Βουλή ο Μηταράκης


...ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΤΟΠΙΣΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ...
 Σκάνδαλο μεγατόνων, που ζημιώνει τα δημόσια ταμεία με χιλιάδες ευρώ επί δεκαετίες, ανακάλυψε στον Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, ...
σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι τα εν λόγω στοιχεία τα έχει διαβιβάσει προς φορολογική έρευνα στο υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, ο κ. Μηταράκης, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής, στην οποία συζητείται το νομοσχέδιο για τον «ενιαίο φορέα εξωστρέφειας», ανέφερε ότι οι 150 υπάλληλοι του ΟΠΕ λαμβάνουν έξτρα εφάπαξ, που φθάνει έως και 200.000 ευρώ, μέσω ασφαλιστικού συμβολαίου, το οποίο όμως δεν έχει τα κεφάλαια και άρα αυτά πρέπει να αντληθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Πρόσθεσε, δε, ότι το κράτος μπορεί να ζητήσει την επιστροφή τον καταβληθέντων κεφαλαίων, ενώ επισήμανε: «Αυτό που έχω ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών, είναι να δει αν έχει φορολογηθεί σε κάθε έναν που έλαβε αυτό το ποσό, τα τελευταία δέκα χρόνια, ως φόρο εισοδήματος, στο 45%, αυτή η μισθολογική παροχή. Θα ζητήσω από το υπουργείο Οικονομικών, με νέο έγγραφο σήμερα, ονομαστικά να ελεγχθούν οι φορολογικές δηλώσεις των εργαζομένων, που αποχωρήσανε τα τελευταία δέκα χρόνια, αν καταβάλλανε το 45% φορολόγηση την ημέρα που εισπράξανε, αυτά τα 200 χιλιάρικα».

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα το ασφάλιστρο που κατέθεσε ο υπουργός στην επιτροπή και παρουσιάζει το protothema.gr, συντάχθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1989! Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπογράφηκε στις 30.12.2011 μεταξύ του ΟΠΕ και των εργαζομένων του και καθορίζει ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες. 

Συγκεκριμένα, την ώρα που η χώρα «έπαιζε» την οικονομική της επιβίωση... κορώνα-γράμματα και οι περισσότεροι εργαζόμενοι υφίσταντο τις δραματικές επιπτώσεις της κρίσης, ο ΟΠΕ και εργαζόμενοί του αποφάσισαν να διακόψουν μεν το ασφαλιστήριο, με την προϋπόθεση όμως να καταβληθούν κανονικά τα εφάπαξ τόσο σε εκείνους, τους πρώην υπαλλήλους που δεν τα είχαν πάρει, όσο και στους νυν, όταν αυτοί θα συνταξιοδοτούνταν. 

Στην ουσία και όπως αναφέρεται στο συμφωνητικό «σε συνέχεια της διακοπής και πρόωρης λήξης του ασφαλιστικού-αποταμιευτικού προγράμματος, όλες οι μισθολογικές του παροχές, με την μορφή εφάπαξ καταβολής συγκεκριμένων ποσών... κατοχυρώνονται στις σχετικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στις ατομικές συμβάσεις καθενός των εργαζομένων και πρώην εργαζομένων... και καθίστανται απαιτητές. Σήμερα 30.12.2011 αναγνωρίζονται ως νομίμως οφειλόμενα βάσει της παρούσης όλα τα συγκεκριμένα  συνολικά οφειλόμενα ποσά...». 

Με τον τρόπο αυτό και με δεδομένο πλέον ότι το ασφάλιστρο δεν είχε τα σχετικά κεφάλαια, όπως ανέφερε ο κ. Μηταράκης, το Ελληνικό Δημόσιο υποχρεώνεται να καταβάλει τα εν λόγω εφάπαξ και τις περαιτέρω μισθολογικές παροχές.

Όπως φαίνεται και από τους σχετικούς πίνακες, το ποσό που αναλογεί ως «οφειλή» σε 12 πρώην εργαζόμενους, ανήλθε περίπου σε ένα εκατ. ευρώ συνολικά. Το μικρότερο ποσό ανέρχεται σε 37.648 ευρώ και το υψηλότερο σε 150.031 ευρώ, ενώ σημειώνεται πως αυτά πρέπει να καταβληθούν σε τρεις δόσεις, με την τελευταία στις 30.6.2013.

Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία και για τους υπόλοιπους εργαζομένους, με τα ποσά που αναλογούν σε κάθε έναν να κυμαίνονται από περίπου 45.000 ευρώ έως και 150.000 ευρώ. 

Το εξωφρενικό, δε, είναι ότι προβλέπεται «ποινική ρήτρα» 1% του οφειλόμενου ποσού ανά μήνα σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής του. 

protothema.gr

Read more...

«Δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα» Χαϊκάλης: Ήμουν αμελής, θα πληρώσω το πρόστιμο


Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης


Δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα ή πρόθεση φοροδιαφυγής, δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ για ποσό 45.000 ευρώ που έλαβε για διαφήμιση το 2007 και δεν δήλωσε στην εφορία

Παραδέχθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης, ότι δεν είχε κόψει αποδείξεις 45.000 ευρώ, αλλά υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα ή πρόθεση φοροδιαφυγής.

Ο Παύλος Χαϊκάλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, είπε ότι πρόκειται για μια διαφήμιση στην οποία ήταν πρωταγωνιστής για προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων το 2007. Σύμφωνα με τον κ. Χαϊκάλη ούτε η εταιρεία που είχε κάνει τη διαφήμιση είχε κόψει το αντίστοιχο παραστατικό για τη διαφήμιση στην επαρχία, καθώς σκεφτόντουσαν να γίνει διαφημιστικό και στην Αθήνα.

Το θέμα, όπως ανέφερε, «έμεινε στον αέρα» και δε δηλώθηκαν τα χρήματα στην εφορία. Είπε ότι έγινε καθαρά από αμέλεια και ότι δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα και δήλωσε πρόθυμος να πληρώσει το πρόστιμο που θα του επιβληθεί.
.protothema.gr

Read more...

Αναστήλωση σχολείων στην Κεφαλονιά αναλαμβάνει ο Μαρινάκης...


Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα συμβάλλει στα έργα αναστήλωσης των σχολείων στο νησί με ...
το ποσό των 500.000 ευρώ
Πρωτοβουλία για .αναστήλωση των σχολείων στην Κεφαλονιά που έχουν πληγεί από τους σεισμούς στο νησί ανέλαβε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης, σε επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, εξέφρασε την πρόθεσή του να συμβάλλει στα έργα αναστήλωσης με το ποσό των 500.000 ευρώ, κάτι που έγινε δεκτό από τον υπουργό.

«Είναι ένα έργο, που το κόστος του ανέρχεται σε τουλάχιστον 500.000 ευρώ, ώστε να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατό στα σχολεία. Δεσμευόμαστε πως η οικογένεια του Ολυμπιακού θα είναι κοντά στο νησί με τη φυσική τους παρουσία και την ηθική τους συμπαράσταση», δήλωσε σχετικά ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βρέντζος...
voria.gr

Read more...

Νέα κόλπα φοροδιαφυγής: Πως μας κλέβουν με εικονικές αποδείξεις

Στα πράσα επαγγελματίες που έκοβαν παραστατικά από ταμειακές μηχανές - φαντάσματα. Τι αποκαλύπτουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ
Νέα κόλπα στον στίβο της φοροδιαφυγής με τον κωδικό «το σύστημα του ψευτοθόδωρου» αποκαλύπτουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, η δουλειά στήνεται απλοϊκά. Για να μην επιβληθούν πρόστιμα σε περίπτωση ελέγχου, ο ελεγκτής θα πρέπει να διαπιστώσει ότι έχουν κοπεί όλες οι αποδείξεις για κάθε λιανική συναλλαγή. Ετσι, πράγματι εκδίδονται αποδείξεις σωρηδόν. Το πρόβλημα είναι όμως ότι οι αποδείξεις αυτές είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Οι ταμειακές μηχανές από τις οποίες εκδίδονται δεν έχουν σήμανση από το υπουργείο Οικονομικών, είναι όπως χαρακτηρίζονται ταμειακές μηχανές - μαϊμούδες ή αλλιώς ταμειακές μηχανές - φαντάσματα.
Μια τέτοια περίπτωση, με τρελά κέρδη για τον επιχειρηματία, εντόπισαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ κατά τον έλεγχο καφετέριας - καφεκοπτείου στην περιοχή της Θήβας. Χρησιμοποιούσε μη δηλωμένες ταμειακές μηχανές και εξέδωσε την τελευταία πενταετία 102.977 αποδείξεις χωρίς αυτές να υποβληθούν ποτέ στην αρμόδια ΔΟΥ για καταβολή ΦΠΑ και λοιπών φόρων. «Τα τελευταία πέντε χρόνια ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έκοβε αποδείξεις με το τσουβάλι αλλά δεν είχε αποδώσει ούτε ένα ευρώ σε ΦΠΑ» λέει κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ, εκτιμώντας πως η κομπίνα αυτού του τύπου έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην Αττική οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ τον Ιανουάριο αποκάλυψαν ακόμα δύο επιχειρήσεις οι οποίες είχαν στήσει πανομοιότυπη κομπίνα. Μια καφετέρια και ένα εστιατόριο χρησιμοποιούσαν παραποιημένο σύστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή για την έκδοση αποδείξεων - μαϊμούδων. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερναν να κρατούν μακριά από τα μάτια της Εφορίας τα έσοδα από 7.420 συναλλαγές.
«Η εφευρετικότητα των φοροφυγάδων είναι ανεξάντλητη» σχολιάζει η ίδια πηγή και αποκαλύπτει ακόμα μία μέθοδο απόκρυψης εισοδημάτων που έχει εντοπίσει το ΣΔΟΕ. Σε πολλές καφετέριες και εστιατόρια πλέον είναι σύνηθες οι παραγγελίες να καταγράφονται «σε αυτά τα μικρά κομπιουτεράκια με τα μικροσκοπικά πενάκια». Οι μηχανισμοί αυτοί, όπως εξηγεί η ίδια πηγή, είναι για την καταγραφή της παραγγελίας. Πειραγμένοι τέτοιοι μηχανισμοί όμως εκδίδουν και αποδείξεις - μαϊμούδες. Ο πελάτης θεωρεί πως πήρε την απόδειξή του, εάν γίνει ένας απλός έλεγχος θα διαπιστωθεί ότι όλα τα τραπέζια έχουν «αποδείξεις», αλλά το ελληνικό Δημόσιο δεν θα εισπράξει δεκάρα φόρων...
Στελέχη του ΣΔΟΕ, με εμπειρία στους ελέγχους και προφανή δυσφορία για τη συρρίκνωση των αρμοδιοτήτων του Σώματος, αναδεικνύουν «το σύστημα του ψευτοθόδωρου» πίσω από την κάθετη πτώση της παραβατικότητας στο πεδίο της μη έκδοσης αποδείξεων τους τελευταίους μήνες.
Σημειώνουν δηλαδή με νόημα ότι ίσως «η έλλειψη εμπειρίας» από τους συναδέλφους τους ελεγκτές των ΔΟΥ (στους οποίους πέρασε η αρμοδιότητα των προληπτικών ελέγχων) είναι αυτή που εξηγεί την κάθετη πτώση της παραβατικότητας από τα επίπεδα του 50% στο 5%.
πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
http://news247.gr/

Read more...

Προβληματισμός στη Ν.Δ...


Γιατί ο Σαμαράς "έκοψε" τον Τζιτζικώστα...

Χθες υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τον...
περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα σύμφωνα με πληροφορίες του www.protothema.gr.. Ο κ. Σαμαράς του πρότεινε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης όπου υπάρχει δυστοκία γιατί κανείς δεν θέλει να κατέβει απέναντι στον κ. Γιάννη Μπουτάρη και του είπε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την περιφέρεια. Ο κ. Τζιτζικώστας αρνήθηκε να κατέβει στον Δήμο και σήμερα ανακοίνωσε ότι θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος για την Περιφέρεια. Σύμφωνα με πληροφορίες για την Περιφέρεια το Μέγαρο Μαξίμου προορίζει τον κ. Γιάννη Ιωαννίδη. Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα όμως η ΝΔ βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα: ή να υποχωρήσει και να στηρίξει την υποψηφιότητά του και να έχει πιθανότητες να πάρει την Περιφέρεια ή να κατεβάσει άλλον υποψήφιο, να διασπάσει τις δυνάμεις της και να αυξήσει την πιθανότητα ήττας. Μέσα στην αναταραχή ο πρώην περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης ο οποίος παρά την απαξίωσή του διατηρεί κάποιο κοινό έχει ταχθεί με τον κ. Τζιτζικώστα. Ο δε κ. Ιωαννίδης είναι επίσης εκνευρισμένος. Προ εβδομάδων είχε ραντεβού με τον κ. Σαμαρά. Ο κ. Ιωαννίδης λέει ότι αν είχε συμφωνηθεί εγκαίρως -από τον Οκτώβριο- και είχε προλάβει να προετοιμαστεί θα μπορούσε να κατέβει απέναντι στον κ. Μπουτάρη. Η εντύπωση που υπήρχε τότε ήταν ότι θέλει το χρίσμα για τον Δήμο. Με την καθυστέρηση που υπήρξε όμως δεν μπορεί να δώσει με αξιώσεις τη μάχη. Ο κ. Ιωαννίδης στρέφει τα πυρά του εναντίον του γραμματέα της ΝΔ κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου. Μόλις πριν από μερικές ημέρες πήγε μάλιστα στην Συγγρού και είχε έντονο διαπληκτισμό με τον κ. Γραμματέα του κόμματος -λένε ότι οι φωνές τους ακούγονταν στους διαδρόμους. Θεωρεί ότι η εμπλοκή δημιουργήθηκε από κακό χειρισμό του κ. Παπαμιμίκου ο οποίος για δικούς του λόγους ήθελε τον κ. Τζιτζικώστα για την περιφέρεια ενώ δεν προωθούσε την διική του υποψηφιότητα για τον Δήμο.

Η μάχη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης γίνεται πιο δύσκολη καθώς ακόμη και βουλευτές της ΝΔ όπως η κ. Φωτεινή Πιπιλή εμφανίζονται υπέρ του κ. Μπουτάρη. Η κ. Πιπιλή αρνήθηκε να είναι υποψήφια για τον Δήμο Αθηναίων. Μαξίμου και Συγγρού θεωρούσαν ότι μπορεί να περιμένει ως λύση καταφυγής αν δεν έβρισκαν καλύτερο υποψήφιο. Μέχρι που η κ. Πιπιλή έκανε τις δηλώσεις της...
protothema.gr

Read more...

Τα παίρνει λίγα-λίγα από τη Fed Το 2020 θα ολοκληρωθεί ο επαναπατρισμός του χρυσού της Γερμανίας


Το 2020 θα ολοκληρωθεί ο επαναπατρισμός του χρυσού της Γερμανίας
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Φρανκφούρτη, Γερμανία
Οι 300 τόνοι χρυσού που η Γερμανία επαναπατρίζει από ένα θησαυροφυλάκιο της Νέας Υόρκης, μεταφέρονται λίγα-λίγα και η μεταφορά τους δεν θα ολοκληρωθεί πριν από το 2020, ανακοίνωσε η γερμανική κεντρική τράπεζα.

Στη Γερμανία διατυπώνονται τακτικά ερωτήματα σχετικά με το γιατί το 45% των βάρους 3.391 τόνων ράβδων χρυσού της χώρας είναι αποθηκευμένο βαθιά στα υπόγεια της Fed, της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Η αρχική αιτία ήταν ότι η Δυτική Γερμανία είχε αποκτήσει το χρυσό αυτό μέσω εμπορικών πλεονασμάτων στη δεκαετία του 1950 και του 1960 και ουδέποτε τον μετέφερε εκτός ΗΠΑ ώστε να είναι σίγουρη ότι δεν θα τον έχανε σε περίπτωση που η Σοβιετική Ένωση εισέβαλε στη Γερμανία.

Η γερμανική κεντρική τράπεζα, η Bundesbank, απάντησε σήμερα σε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Ηandelsblatt» που έκανε λόγο για μυστηριώδεις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα επαναπατρισμού του γερμανικού χρυσού.

Η εφημερίδα επικαλέσθηκε ένα συντηρητικό πολιτικό, τον Πέτερ Γκαουβάιλερ, ο οποίος έχει θέσει επανειλημμένα το θέμα και εξέφρασε αμφιβολίες ότι ο χρυσός είναι άμεσα διαθέσιμος στη Νέα Υόρκη, όπως διαβεβαιώνεται.

Εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας στη Φραγκφούρτη δήλωσε πως αυτό δεν είναι αλήθεια και πως ο επαναπατρισμός του χρυσού σε μικρές ποσότητες έχει προτιμηθεί για λόγους ασφαλείας.

Η εκπρόσωπος απέρριψε επίσης κατηγορίες ότι η Γερμανία δεν παρακολουθεί αρκετά στενά το χρυσό που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

«Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία για την αξιοπιστία των εταίρων μας», δήλωσε.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι 5 τόνοι χρυσού επαναπατρίσθηκαν πέρυσι από τη Νέα Υόρκη, μαζί με 32 τόνους που επαναπατρίσθηκαν από το Παρίσι, και ότι το πρόγραμμα συνεχίζεται.

Η Ηandelsblatt επισημαίνει πως οι ασφαλιστικές εταιρείες καλύπτουν μόνο αεροπορικές αποστολές φορτίων χρυσού και όχι αποστολές με πλοία, ενώ δεν ασφαλίζουν αποστολές φορτίων άνω του ενός τόνου τη φορά.

Η Γερμανία έχει στόχο να παραμείνει μόνο το 37% του χρυσού της στη Fed στη Νέα Υόρκη, όπου το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου αποθηκεύει το χρυσό του. Μεταβιβάσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων πραγματοποιούνται εύκολα, μεταφέροντας απλώς το χρυσό από το θαλαμίσκο μιας χώρας σ' αυτόν μιας άλλης μέσα στο θησαυροφυλάκιο.

Η πτώση της τιμής του χρυσού μείωσε πέρυσι το Δεκέμβριο την αξία των συνολικών αποθεμάτων χρυσού της Bundesbank κατά 31%, στα 94,9 δισεκατομμύρια ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό

Read more...

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης Στα 15.000 ευρώ το όριο εισοδήματος για τήρηση στοιχείων από αγρότες


Στα 15.000 ευρώ το όριο εισοδήματος για τήρηση στοιχείων από αγρότες
  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Υποχρέωση τήρησης στοιχείων εσόδων-εξόδων θα έχουν οι αγρότες των οποίων το εισόδημα ξεπερνά τα 15.000 ευρώ, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για τη φορολογία των αγροτών, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Ακόμη, όλοι οι αγρότες δεν θα έχουν υποχρέωση τήρησης βιβλίων παρά μόνο συγκεντρωτικών παραστατικών εσόδων και εξόδων και θα υποβάλουν μία ετήσια δήλωση ΦΠΑ, στο τέλος του έτους.

Οι αποφάσεις

  • Υποχρεούνται να τηρούν στοιχεία εσόδων- εξόδων όσοι το εισόδημά τους ξεπερνά τις 15.000 ευρώ.
  • Όλοι οι αγρότες (ακόμα και όσων το εισόδημα είναι άνω των 15.000 ευρώ) δεν θα έχουν υποχρέωση τήρησης βιβλίων παρά μόνο συγκεντρωτικών παραστατικών εσόδων και εξόδων. (Εξαιρούνται όσοι έχουν άλλες δραστηριότητες και για τις οποίες ήδη τηρούν βιβλία).
  • Για τα πέντε πρώτα χρόνια οι αγρότες που μπαίνουν στο νέο σύστημα απαλλάσσονται του τέλους επιτηδεύματος, όπως και εκείνοι που βρίσκονται τρία χρόνια πριν από τη συνταξιοδότηση.
  • Όλοι οι αγρότες θα έχουν υποχρέωση μιας ετήσιας δήλωσης ΦΠΑ, που θα υποβάλλεται στο τέλος του έτους. Επίσης, η υποχρέωση για την υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων όσον αφορά στα έξοδα γίνεται ετήσια.
  • Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ ως φυσικά πρόσωπα, όσοι αγρότες διαθέτουν τα προϊόντα τους μέσω τρίτων (Ομάδων, Συνεταιρισμών και εμπόρων).
  • Οι Ομάδες και Συνεταιρισμοί που εκκαθαρίζουν τις πωλήσεις των αγροτών πραγματοποιούν την εκκαθάριση μια φορά τον χρόνο.
  • Οι αγρότες που εντάσσονται στο νέο καθεστώς φέτος θα έχουν προκαταβολή φόρου εισοδήματος (με τη δήλωση που θα υποβληθεί το 2015) 27,5% αντί 55%.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Ικανοποίηση σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ
«Με τις σημερινές της αποφάσεις, η κυβέρνηση έδειξε ότι έχει και τα αντανακλαστικά και είναι ανοικτή στο διάλογο με τους αγρότες. Ως Υπουργείο χαιρόμαστε που παίξαμε έναν καταλυτικό ρόλο, έτσι ώστε τα αιτήματα και οι απόψεις των αγροτών να ακουστούν στην Κυβέρνηση, προκειμένου ένα σημαντικό μέτρο, μια σημαντική διαρθρωτική αναπτυξιακή τομή σε ό,τι αφορά στα στοιχεία των εσόδων και εξόδων των γεωργών, που ήταν ένα μεγάλο αίτημα, όλων των γεωργών, γίνεται με ένα αποτελεσματικό, αλλά πολύ απλουστευτικό τρόπο, χωρίς να δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες στην εφαρμογή του. Χαίρομαι επίσης που οι αγρότες χαιρέτησαν αυτές τις αποφάσεις διότι επαναλαμβάνω είναι προς όφελός τους» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.
«Οι σημερινές θετικές εξαγγελίες τις Κυβέρνησης για βελτιώσεις στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών, υλοποιούν σε σημαντικό βαθμό τα θέματα που θέσαμε με την πρόσφατη ανακοίνωσή μας, αλλά και με σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεών μας. Εάν οι αλλαγές αυτές είχαν γίνει και νωρίτερα θα είχε αποφευχθεί μια μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε στον αγροτικό κόσμο» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.

Για κοροϊδία μιλά η Αντιπολίτευση

«Η ληστρική φοροεπιδρομή που αποφάσισε η κυβέρνηση για τον αγροτικό χώρο δεν ανατρέπεται με χάνδρες και καθρεφτάκια, όπως είναι τα μέτρα που αποφασίστηκαν στην κοινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη, και τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη» σχολιάζει ο Βαγγέλης Αποστόλου υπεύθυνος τουΣΥΡΙΖΑ για τα αγροτικά θέματα.

«Πρόκειται για μια απόφαση που στοχεύει να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών. Αλήθεια, που πήγε η περσινή υπόσχεση που είχε δώσει ο πρωθυπουργός στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις για φθηνό πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα; Γιατί δεν ασχολήθηκαν στη συγκεκριμένη σύσκεψη με τα μεγάλα προβλήματα του κόστους παραγωγής και της ρευστότητας του χώρου;» προσθέτει ο κ. Αποστόλου.

«Οι αγρότες ούτε ζητιανεύουν ούτε παραπλανούνται. Με μπαλώματα στο γόνατο, με δωράκια για ιθαγενείς, με αναβολές που απλώς μεταθέτουν την ώρα πνιγμού, η κυβέρνηση δεν μπορεί ούτε να ξεγελάσει την αγροτιά ούτε να τη διασύρει» δήλωσε ο Κώστας Γιοβανόπουλος από τους ΑΝΕΛ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

710.000 ευρώ "ξέχασε" να δηλώσει στην Εφορία...


...ο αστρολόγος Ν. Χορταρέας...

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 710.000 ευρώ …ξέχασε να δηλώσει στην Εφορία ο γνωστός από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις αστρολόγος Νίκος Χορταρέας.
Το ποσό αυτό βρέθηκε ...
από τον ΣΔΟΕ σε λογαριασμό του και τώρα θα κληθεί να πληρώσει «τσουχτερό» πρόστιμο, καταβάλλοντας σχεδόν όλο το ποσό στην Εφορία. Ο ίδιος παραδέχτηκε το γεγονός, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του STAR.
«Είναι γεγονός. Άνοιξαν τους λογαριασμούς, βρήκαν καταθέσεις από το 2006 μέχρι τώρα, όχι χρήματα. Οι καταθέσεις είναι τιμολογημένες, είναι από το ’90 που δούλευα στα κανάλια και μου ζήτησαν να τους πάω τα παραστατικά», είπε ο μελλοντολόγος.
«Βρήκαν κάποιες καταθέσεις, οι οποίες είναι δικαιολογημένες. Το ποσό δεν είναι 710.000, εκτός κι αν πρόκειται για κάποιον άλλον. Εξάλλου, δεν είπαν όνομα και εγώ δεν έχω ούτε να φοβηθώ τίποτα, ούτε να αποδείξω κάτι», συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας ότι οι καταθέσεις του προέρχονται από διάφορες εταιρείες με τις οποίες συνεργάστηκε εδώ και 10 χρόνια, αλλά και τα απαραίτητα παραστατικά έχουν κατατεθεί στην Εφορία.
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΔΟΕ στην οποία αναφέρεται ένα μέντιουμ από την Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Χορταρέας είπε πως τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα, ενώ χαρακτήρισε «φυσιολογικό» το να έχει βγάλει λεφτά όλα αυτά τα χρόνια που δουλεύει...
tribune.gr

Read more...

Πως θα ανοικοδομηθεί η Κεφαλονιά...
Την Ολομέλεια της Βουλής ενημέρωσε για τα μέτρα αποκατάστασης και την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού στην Κεφαλονιά, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε...
επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου.

Ο κ. Μιχελάκης υπογράμμισε πως γίνεται άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και διαδικασίες εξπρές για να εκταμιευθεί ποσόν με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών στα σπίτια.

Συγκεκριμένα, θα δοθεί:

• επιδότηση ενοικίου έως 500 ευρώ το μήνα, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των πληγέντων

• οικονομική ενίσχυση για την αγορά οικοσκευής μέχρι του ποσού των 6.000 ευρώ

• η επιδότηση επισκευών κτιρίων και ανακατασκευών θα φθάσει στο 80% και το υπόλοιπο 20% θα είναι με άτοκο δάνειο

• θα εξακολουθήσει να καταβάλλεται το εφάπαξ επίδομα, που είναι μέχρι 600 ευρώ, και συνολικά θα διατεθούν περίπου 500.000 ευρώ από το κονδύλι αυτό, ενώ αντίστοιχες ρυθμίσεις θα ισχύσουν και για τις επιχειρήσεις και τις ξενοδοχειακές τουριστικές επιχειρήσεις και για την αντικατάσταση του εξοπλισμού τους.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προωθεί την κατάργηση του ειδικού φόρου για το 2014 για όλους τους πληγέντες.

Επίσης, έχει αποφασιστεί αναστολή για 3 μήνες των πάσης φύσεως υποχρεώσεων προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, και παράταση τριών μηνών στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων και στην καταβολή βεβαιωμένων οφειλών για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα της Κεφαλονιάς.

Οδικό δίκτυο και λιμάνι

Το υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσει στην επισκευή του λιμανιού του Ληξουρίου που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, μέσα στους επόμενους δύο μήνες, καθώς θα πρέπει να είναι έτοιμο για την τουριστική περίοδο, ενώ με διαδικασίες εξπρές θα γίνει και η αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών στο οδικό δίκτυο.

Από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών προχωρά η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία το νησί κηρύσσεται σεισμόπληκτο, ώστε να προχωρήσει άμεσα το έργο αποκατάστασης των ζημιών. Επίσης θα υπάρξει πρόγραμμα εγκατάστασης οικίσκων σε συγκεκριμένους χώρους για να στεγάσουν προσωρινά όσες οικογένειες το επιθυμούν.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει διαθέσει τρία πλοία, με 80 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, άνδρες υποβρυχίων καταστροφών, γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και μηχανήματα για έκτακτες καταστάσεις.

efsyn.gr

Read more...

Συνελήφθη ο φυγόδικος για τη δολοφονία αστυνομικών...
... της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη...
 Στη σύλληψη του φυγόδικου Βιτάλι Τερσενίδη, ενός από τους τέσσερις κατηγορούμενους για τη δολοφονία δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη το Μάρτιο του 2011, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.
Οι...
υπόλοιποι τρεις καταδικάστηκαν σε δύο φορές ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώ ο τέταρτος αποφασίστηκε να δικαστεί εφόσον συλληφθεί.

Οι άλλοι 11 συγκατηγορούμενοι των τεσσάρων καταδικάστηκαν σε ποινές από 2 έως 9 χρόνια για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, οπλοκατοχή κ.ά.

Οι δύο αστυνομικοί , Ιωάννης Ευαγγελινέλης 23 ετών και Γιώργος Σκυλογιάννης 22 ετών έπεσαν νεκροί από πυρά ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, στην περιοχή της Λαχαναγοράς του Ρέντη, την 1η Μαρτίου 2011.

Οι δράστες, που κατά το κατηγορητήριο ήταν οι τρεις βασικοί καταδικασθέντες και ο φυγόδικος, είχαν σταματήσει το αυτοκίνητο σε σκοτεινό σημείο και όταν πλησίασαν οι μοτοσυκλέτες της ΔΙΑΣ , βγήκαν από το όχημα και με καλάσνικωφ και ένα πιστόλι άρχισαν να πυροβολούν.

Είχε προηγηθεί καταδίωξη μετά από ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι.

Read more...

"Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό", το νέο κόμμα των Πολύδωρα - ΖωήΤι είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Βύρων Πολύδωρας κατά την παρουσίαση του νεου πολιτικού φορέα (Vid)
Με το σύνθημα της αναδιαπραγμάτευσης του χρέους γιατί «δεν νοείται σωτηρία μιας χώρας με τον θάνατο του λαού της», ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας παρουσίασε τα βασικά προτάγματα και τις προτεραιότητες του πολιτικού φορέα, τη δημιουργία του οποίου ανακοίνωσε πριν λίγο με την ονομασία «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό»  και του οποίου θα ηγείται ο ίδιος.
Η παρουσίαση έγινε από κοινού με τον πρόεδρο της «Νέας ΜΕΡΑς» Χρήστου Ζώη σε συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ, παρουσία αρκετών πολιτικών στελεχών που μέχρι πρότινος ανήκαν σε διάφορα κόμματα.
Βασική προτεραιότητα της «Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό» είναι η αναδιαπραγμάτευση του χρέους, είπε ο κ. Πολύδωρας ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι δεν έθεσε στις Βρυξέλλες αυτό το αίτημα «όπως είχαμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό προεκλογικά».
Τα πέντε σημεία της αναδιαπραγμάτευσης
Σύμφωνα με τον κ. Πολύδωρα το αίτημα της αναδιαπραγμάτευσης θα στηριχθεί σε πέντε σημεία:
Πρώτον, «ουδείς υποχρεούται εις τα αδύνατα». Δεύτερον, «η απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών». Τρίτον, η ευθύνη των δανειστών για την αφειδή χορήγηση δανείων («ο εξ οικείου πταίσματος ζημιούμενος, ου δοκεί ζημιούσθαι», είπε συγκεκριμένα ο κ. Πολύδωρας ο οποίος χαρακτήρισε τους Έλληνες «αυτοθύματα»). Τέταρτον η μη τήρηση συμβάσεων που υπογράφτηκαν «με το πιστόλι στον κρόταφο και ήταν προϊόν εκβιασμού» και τέλος η επίκληση «κατάστασης ανάγκης».
Παράλληλα είπε ότι η χώρα πρέπει να διεκδικήσει την αναδιαπραγμάτευση στα διεθνή δικαστήρια, ενώ παρέπεμψε και στη συμφωνία που πέτυχαν οι Γερμανοί το 1953 στο Λονδίνο για να αναταχθεί η οικονομία τους, μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο «που οι ίδιοι προκάλεσαν και τόσα δεινά σώρευσαν στον κόσμο», όπως είπε.
«Δεν μπορώ να πληρώσω τα δάνεια, γιατί ο λαός μου πεθαίνει», είπε ο κ. Πολύδωρας που ξεκίνησε την τοποθέτησή του εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.
Εξέφρασε επίσης την κατηγορηματική αντίθεσή του με τα διλήμματα που τίθενται στις ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα είπε πως τα διλήμματα «μέσα ή έξω από την ΕΕ, μέσα ή έξω από την ΟΝΕ, και ευρώ ή δραχμή» τα θεωρεί «ανελεύθερα, εκβιαστικά και πρωθύστερα. Το κριτήριο είναι ένα: Η σωτηρία του λαού».
Απηύθυνε «ένα προσκλητήριο προς Έλληνες πατριώτες, και συνεπώς, προς όλους τους Έλληνες» και τόνισε ότι «η εποχή απαιτεί δεξιότητες στη διαχείριση συλλογικοτήτων, των διαφορετικών απόψεων και των διαφορετικών τάσεων».
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους ψηφοφόρους της ΝΔ, αλλά, όπως είπε, ο νέος πολιτικός φορέας απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες που μοιράζονται τις ίδιες απόψεις για το μνημόνιο. «Θέλουμε ψήφους αντί για βόλια», είπε ο κ. Πολύδωρας, καταδικάζοντας τη βία, ενώ πρότεινε μια σειρά από θεσμικές μεταρρυθμίσεις όπως η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, και τέλος να μη διαλύεται η Βουλή με αφορμή την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και την υποχρεωτική εξάντληση της τετραετίας.
Είπε ακόμη ότι στόχος του είναι να ξαναβάλει την πολιτική στο παιχνίδι και υπερασπίστηκε «την πολιτική που την άρπαξαν οι τραπεζίτες σε όλο τον κόσμο». Προσέθεσε ότι σήμερα «η πολιτική είναι κομπάρσος στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, παγκοσμίως».
Ο κ. Πολύδωρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, είπε ότι ψήφιζε τα μνημόνια -εκτός από το πρώτο- «με σφιγμένα δόντια ελπίζοντας σε μια ύψωση του εθνικού αναστήματος και όχι στάση νομιμοφροσύνης» επειδή τον χαρακτηρίζει η κομματική συνέπεια.
«Άλλοι έφευγαν και έκαναν κόμματα και έριχναν το κόμμα τους από την κυβέρνηση» είπε ο κ. Πολύδωρας, προσθέτοντας ότι ο ίδιος ήταν στρατιώτης όχι σε ηγεσίες αλλά σε ιδέες. Είπε ότι επί ενάμιση χρόνο είχε ενοχές που δεν είδε «αναδιαπραγμάτευση για την οποία φωνάζαμε το 2012» και προσέθεσε πως «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η φορολογία για τα ακίνητα». «Δεν ανέχομαι το δόγμα “ο τόκος υπεράνω όλων”» είπε, ενώ χαρακτήρισε «ουνικό ιδεαλισμό» τα όσα λέγονται από τους ξένους για την Ελλάδα περί «τριτοκοσμικής χώρας». Προσέθεσε επίσης πως όλο αυτό το διάστημα του ενάμιση χρόνου έγραψε βιβλία κατά των μνημονίων, κατέθεσε ερωτήσεις αλλά «ματαιοσκοπούσα» όπως είπε.
Τέλος είπε πως, όταν καταψήφισε τον νόμο για τη φορολογία ακινήτων φοβήθηκε «πως δεν θα τον διαγράψουν» και πως «ίσως να έπεφτε η κυβέρνηση πράγμα που δεν το ήθελα, και δεν μπορούσα να το διαχειριστώ».
Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, είπε ότι δεν προτίθεται να σπαταλήσει δυνάμεις σε τριβές, και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθούν πολιτικά κάπου στο μέλλον, έχοντας κοινές απόψεις για ορισμένα ζητήματα.
Ζώης: "Αυτό που ζούμε σήμερα είναι πόλεμος"
Ο Χρήστος Ζώης από την πλευρά του τόνισε ότι ουδέποτε έκανε δηλώσεις για να ανοίξει τον δρόμο της επιστροφής στη ΝΔ, και κάλεσε τον κ. Καμμένο να πει εάν και ο ίδιος μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο για τον εαυτό του. «Εάν βρείτε τέτοια δήλωσή μου, πάω τώρα σπίτι μου, αλλά εάν βρείτε κάποια αντίστοιχη δήλωση του κ. Καμμένου θα πάει στο σπίτι αυτός;» αναρωτήθηκε ο κ. Ζώης. Επίσης είπε ότι σήμερα γίνεται πράξη η εντολή της συνδιάσκεψης του κόμματός του για συνεργασίες με άλλες δυνάμεις που έχουν κοινή στόχευση, και είπε πως η κίνησή τους στοχεύει στην αφύπνιση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.
«Αυτό που ζούμε σήμερα είναι πόλεμος, με την ανεργία πάνω από 30% με την αθρόα μετανάστευση Ελλήνων, με τα συσσίτια και τη φτώχεια» είπε ο κ. Ζώης, και υποστήριξε ότι «η χώρα μας μετατράπηκε de facto σε προτεκτοράτο αφού τύποις λειτουργεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία».
http://news247.gr/

Read more...

Ετοιμάζονται κινητοποιήσεις Έντονες αντιδράσεις για τις «απαράδεκτες» αυξήσεις στα διόδια


Έντονες αντιδράσεις για τις «απαράδεκτες» αυξήσεις στα διόδια
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Οργή προκαλεί η εφαρμογή των νέων υπέρογκων αυξήσεων στα διόδια. Ήδη σε κάποιες περιοχές, όπως στις Αφίδνες, οι κάτοικοι ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις. Είναι τουλάχιστον «προκλητικό» να καλείται κάποιος να προπληρώνει διόδια για δρόμους όπως ο άξονας Κορίνθου-Πατρών, λέει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών «Η Παρέμβαση» χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις αυξήσεις στα διόδια.

«Η οργή και αγανάκτηση είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί οι οδηγοί καλούνται να καταβάλουν απίστευτα αυξημένα διόδια για δρόμους που... θα κατασκευαστούν στο μέλλον, αν ποτέ κατασκευαστούν στην πραγματικότητα, την ίδια στιγμή που τα οδικά έργα έχουν παγώσει» σημειώνεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης των καταναλωτών.

Επίσης, η «Παρέμβαση» υποστηρίζει ότι κανείς δεν διασφαλίζει πως τα οδικά δίκτυα θα έχουν την ποιότητα και τις προδιαγραφές που απαιτούνται και παρ' όλα αυτά οι οδηγοί είναι αναγκασμένοι εδώ και χρόνια να προπληρώνουν ουσιαστικά το τίμημα.

«Είναι προκλητικό να καλείται ο διερχόμενος καταναλωτής να προπληρώνει διόδια για δρόμους όπως ο οδικός άξονας Κορίνθου-Πατρών, που αποτελεί διαχρονικά έναν από τους πιο επικίνδυνους και θανατηφόρους δρόμους στην Ευρώπη» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι καταναλωτές θέτουν ως ερώτημα «πώς είναι δυνατό σε μία εποχή που τα εισοδήματα των ελληνικών νοικοκυριών έχουν μειωθεί μέχρι και 50% και ενώ η κυβέρνηση ψάχνει τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα συμβάλουν στη μείωση των τιμών, να σημειώνονται αυξήσεις στα διόδια, και μάλιστα ύψους 40 και 50%;»

«Καταναλώθηκαν απίστευτες ώρες σε συνεννοήσεις μεταξύ υπουργών, σε αντεγκλήσεις σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές για το αν και πώς θα γίνει μία μεταρρύθμιση που πιθανόν θα συμβάλει στην μείωση της τιμής του γάλακτος κατά δέκα λεπτά το λίτρο και μας λένε ότι όσα δεκάλεπτα θα γλιτώσει (αν και όταν…) ένας νοικοκύρης από το γάλα επί 82 ημέρες θα τα δώσει στην αύξηση των διοδίων, για ένα ταξίδι Αθήνα- Λαμία» καταλήγει η ανακοίνωση της Παρέμβασης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης Οι υποψήφιοι που θα στηρίξει το ΚΚΕ στην Κεντρική Μακεδονία


Οι υποψήφιοι που θα στηρίξει το ΚΚΕ στην Κεντρική Μακεδονία
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Θεσσαλονίκη
Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που θα στηρίξει το ΚΚΕ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου παρουσιάστηκαν στη διάρκεια εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.
Αναλυτικά οι υποψήφιοι είναι οι εξής:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΖΙΩΓΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Πανεπιστημιακός, Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, πρώην Βουλευτής του ΚΚΕ στην Α΄Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Κτηνίατρος, Δημοτικός Σύμβουλος Θέρμης, πρώην Βουλευτής του ΚΚΕ στην Β΄Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕΡΡΩΝ
ΡΑΚΙΤΖΗ ΤΙΜΟΘΕΑ, Δικηγόρος, Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας.
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΤΣΙΤΣΗΣ ΣΑΚΗΣ, Εργάτης κλωστοϋφαντουργίας, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Νάουσας, Μέλος της ΕΕ του ΔΣ ΟΕΚΙΔΕ (Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδος).
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΡΟΥΤΣΑΣ ΑΛΕΚΟΣ, ΕΒΕ, Μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ Πιερίας, Γραμματέας της Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ.
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ
ΧΑΛΙΤΣΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, Φαρμακοποιός, Μέλος Φαρμακευτικού Συλλόγου Ν. Κιλκίς.
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΣΜΥΡΛΗΣ ΝΙΚΟΣ, Δάσκαλος, Μέλος του ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α΄Βάθμιας Κεντρικής - Βόρειας Χαλκιδικής.
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΛΑΣ
ΟΥΓΓΡΙΝΟΣ ΑΛΕΚΟΣ, Γεωπόνος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Πρόεδρος Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων Παρ. Γιαννιτσών, Μέλος της Δ.Ε. ΓΕΩΤΕΕ (Γεωτεχνικό Επιμελητήριο) Κεντρικής Μακεδονίας.
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Δάσκαλος, Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Μέλος Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΔΟΘ (Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσ/νίκης), Μέλος του ΔΣ Ε΄ΣΕΠΕ Θεσ/νικης.
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΣΑΡΑΝΤΙΔΟΥ ΦΙΛΙΩ, Εργαζόμενη στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Σερρών, Δημοτικός Σύμβουλος Σερρών.
ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΜΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Πυροσβέστης, Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας.
ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ, Καθηγητής Β' βάθμιας Εκπαίδευσης, Μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας, Μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πιερίας.
ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΦΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Αρχιτέκτονας, Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς, Μέλος του ΔΣ Αρχιτεκτόνων Ν. Κιλκίς.
ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, Συνταξιούχος Νηπιαγωγός. Μέλος του ΔΣ Θεατρικού Εργαστηρίου Πολυγύρου.
ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΦΟΥΝΤΑΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, Συνταξιούχος της ΔΕΗ, Δημοτικός Σύμβουλος Έδεσσας, Μέλος του ΔΣ Συνταξιούχων ΔΕΗ Ν. Πέλλας.
ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
ΝΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Καθηγητής Β' βάθμιας Εκπαίδευσης, Μέλος Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Μέλος του ΔΣ της 5ης ΕΛΜΕ Θεσ/νικης.
ΔΗΜΟΣ ΕΥΟΣΜΟΥ -ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος Κορδελιού-Ευόσμου, Μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου.
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ, Γεωπόνος - Ελεύθερος Επαγγελματίας, Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμαριάς, Μέλος του ΔΣ Συλλόγου Γονέων 1ου Γενικού Λυκείου Καλαμαριάς.
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ
ΒΕΛΛΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ, Χημικός, Δημοτικός Σύμβουλος Νεάπολης - Συκεών, Μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).
ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΒΟΥΡΤΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Δασολόγος- Περιβαντολλόγος, Διευθυντής Δασικής Υπηρεσίας Γουμένισσας Ν. Κιλκίς Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παύλου Μελά.
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ
ΠΟΛΥΖΩΙΔΟΥ ΒΑΣΩ, Πτυχιούχος Φυσικομαθηματικής - Ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βόλβης, Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Σταυρού, Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Ρεντίνας, Μέλος του Συντονιστικού Στρυμονικού ενάντια στην επένδυση Χρυσού, Αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης.
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ
ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ, Εκτελωνιστής - άνεργος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δέλτα.
ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
ΜΟΡΑΛΗ ΝΤΙΝΑ, Δασκάλα, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θερμαϊκού
ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ
ΚΑΡΚΑΤΖΟΥΝΗΣ ΦΑΝΗΣ, Καθηγητής Β' βάθμιας Εκπαίδευσης, Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων 3ου Νηπιαγωγείου Νέας Ραιδεστού.
ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
ΓΕΩΡΓΟΥΔΑΚΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, Συνταξιούχος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαγκαδά Μέλος του Γραφείου Περιοχής της Κ.Ο Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ
ΜΑΑΪΤΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, Φυσικός, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, Μέλος του Γραφείου Περιοχής της Κ.Ο Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
ΜΩΥΣΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χαλκηδόνας.
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΜΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, Δημόσιος Υπάλληλος - Α' Δ.Ο.Υ., Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ωραιοκάστρου, Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΔΟΥ.
ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ
ΑΝΤΣΙΟΥ-ΣΙΡΛΑΝΤΖΗ ΑΝΝΑ, Νοσηλεύτρια στο Κ.Υ. Ροδολίβους Ν. Σερρών.
ΔΗΜΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ, Αγρότης, Μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας ΠΑΣΥ.
ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ
ΧΑΤΖΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, 'Ανεργη.
ΔΗΜΟΣ Ν. ΖΙΧΝΗΣ
ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Καθηγητής Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΑΛΕΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Εικαστικός - Μηχανολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αλεξάνδρειας.
ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
ΚΑΡΤΣΙΟΥΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Ορθοπεδικός, Δημοτικός Σύμβουλος Νάουσας, Μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας.
ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝ ΟΛΥΜΠΟΥ
ΚΟΥΡΙΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, Δασκάλα, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δίου- Ολύμπου, Μέλος του Συλλόγου Γυναικών Λιτοχώρου.
ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, Αυτοκινητιστής, Δημοτικός Σύμβουλος Πύδνας - Κολινδρού.
ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ
ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ ΤΑΣΟΣ, Πολιτικός Μηχανικός - Εργαζόμενος στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κιλκίς, Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας, Μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, Μέλος του ΤΕΕ.
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, Συνταξιούχος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΕΕΔΙΠ - Ειδικό Επιστημονικό Διδακτικό Προσωπικό).
ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΤΑΚΗΣ, Συνταξιούχος, Δημοτικός σύμβουλος Δ. Προποντίδας, Γραμματέας της Τ.Ε Χαλκιδικής του ΚΚΕ.
ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
ΦΤΙΚΑΣ ΝΙΚΟΣ, Δάσκαλος.
ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ, Παιδίατρος στο Κ.Υ. Κρύας Βρύσης Ν.Πέλλας.
ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ
ΚΑΝΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ, Δικηγόρος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...