Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Εισήγηση-βόμβα για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια...


Την ετυμηγορία της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη συνταγματικότητα ή μη του "ψαλιδιού" των συντάξεων των ειδικών μισθολογίων περιμένουν πλέον με...
κομμένη την ανάσα τόσο οι «απόμαχοι» ένστολοι, καθηγητές Ανώτατης Εκπαίδευσης, διευθυντές του ΕΣΥ, δικαστικοί κ.λπ. όσο και η κυβέρνηση η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να ανοίξει δημοσιονομική τρύπα περίπου 400 εκατ. ευρώ.

Κίνδυνο τον οποίο καθιστά ορατό η εισήγηση-«κόλαφος» του γενικού επιτρόπου Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο) Διονύση Λασκαράτου, ο οποίος χθες «κατακεραύνωσε» τις περικοπές των συντάξεων υπογραμμίζοντας ότι έρχονται σε ευθεία αντίθεση με πλειάδα συνταγματικών διατάξεων, αλλά και με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Από την αντίπερα όχθη οι νομικοί παραστάτες του Ελληνικού Δημοσίου «επιστράτευσαν» το επιχείρημα της ύπαρξης επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος που επέβαλαν τις επίμαχες περικοπές, στο πλαίσιο της προσπάθειας κάλυψης του δημοσίου ελλείμματος και μείωσης του δημόσιου χρέους.

Επικαλέστηκαν, δε, την ανάγκη τήρησης των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας, προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Η απόφαση για το φλέγον θέμα αναμένεται να εκδοθεί εντός του επόμενου τριμήνου από την Ολομέλεια του Ε.Σ. η οποία πάντως ήδη από το 2013 είχε εγείρει σοβαρές ενστάσεις για το 5ο -κατά σειρά από το 2010- «μαχαίρι» στο εισόδημα των συνταξιούχων.

Η σχετική γνωμοδότηση μάλιστα είχε ληφθεί σχεδόν ομόφωνα από τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς.

Γεγονός που ενισχύει σημαντικά τις πιθανότητες αποδοχής της εισήγησης του κ. Λασκαράτου που ζήτησε τη δικαίωση των συνταξιούχων στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, καθηγητών ΑΕΙ, διευθυντών ΕΣΥ, δικαστικών κ.λπ..Δείτε εδώ αναλυτικά τι ισχύει και τι μπορεί να αλλάξει με τις αποδοχές των απόστρατων.....
Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: