Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Έλληνες μόλις χάσατε τα σπίτια σας! – Η «τελική λύση» εξολόθρευσης

Η «τελική λύση» εξολόθρευσης της κοινωνίας μας – Ιδού η «Νέα Ελλάδα»…


Με την χώρα μας να βρίσκεται σε καθεστώς συνεχούς οικονομικής ύφεσης και αρκετά νοικοκυριά να αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, τα ξένα distress funds έρχονται σαν «κοράκια» στη χώρα μας για να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία των προβλέψεων του Μνημονίου που οι άνθρωποι που ψηφίσατε έκαναν πραγματικότητα, ώστε οι «οικονομικοί δολοφόνοι» από Αμερική και Γερμανία να κάνουν μπίζνες αγοράζοντας τα «κόκκινα» δάνεια από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς αυτή τη στιγμή ένα στα τέσσερα δάνεια βρίσκονται στο «κόκκινο» και σύντομα το ποσοστό των υποχρεώσεων που δεν θα εξυπηρετούνται θα ξεπεράσει το 30%. Εκεί μπαίνουν στο… κάδρο τα distress funds. Πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος» αναφέρουν ότι πρόσφατα μεγάλο fund του εξωτερικού κατάθεσε πρόταση σε μία από τις σημαντικότερες ελληνικές τράπεζες για να εξαγοράσει ένα μεγάλο μέρος των στεγαστικών της δανείων στο 30% της αξίας τους. Δηλαδή, για κάθε 100 ευρώ δανείου, να δώσει 30 ευρώ και να αναλάβει το δανειακό χαρτοφυλάκιο.

Ανάλογες προτάσεις έχουν γίνει και σ” άλλες τράπεζες που θέλουν να ξεφορτωθούν χιλιάδες «κόκκινα» δάνεια, δίνοντάς τα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Τα distress funds έχουν μπει δυναμικά στην ελληνική αγορά και στοχεύουν στην απόκτηση, κυρίως στεγαστικών, δανείων σχεδόν… τσάμπα.

Ο σχετικός τιμοκατάλογος των distress funds αναφέρει ότι τα δάνεια που διαθέτουν εξασφαλίσεις ακινήτων μπορούν να πουληθούν στο 30-40% της αξίας τους, ενώ όσα δεν έχουν τέτοιες εξασφαλίσεις «πωλούνται» ακόμα και στο 10%. Έτσι, τα στεγαστικά που έχουν δοθεί με προσημειώσεις ακινήτων θεωρούνται τα καλύτερα στο χαρτοφυλάκιο των τραπεζών, ακόμα κι αν δεν εξυπηρετούνται κανονικά, αφού οι μπορούν να προσελκύσουν ξένους επενδυτές που θεωρούν ότι μπορούν να εισπράξουν ποσά μεγαλύτερα του κεφαλαίου που δαπάνησαν για την αγορά του δανείου. Ακόμα κι αν δεν πετύχουν το στόχο τους, όμως, θα παραμείνουν στην κατοχή τους ακίνητα με σαφώς μεγαλύτερη αξία.

Παράλληλα, οι fund managers φέρονται να έχουν βάλει στο μάτι και τα λεγόμενα «καλά» δάνεια, κυρίως αυτά που έχουν δοθεί στο χώρο της ναυτιλίας και του τουρισμού.


Τι σημαίνει για τους δανειολήπτες αυτό


Το ερώτημα είναι τι συμβαίνει με όσους δουν το δάνειό τους – κυρίως τα στεγαστικά όπου δεν προβλέπεται όρος αλλαγής κατόχου – να περνά στην κατοχή ενός ξένου fund; Το δάνειο θα εξακολουθεί να το διαχειρίζεται η εκάστοτε τράπεζα, αλλά αυτή τη φορά θα το κάνει για λογαριασμό του fund και οι πιέσεις θα αυξηθούν στον μέγιστο βαθμό και η όποια κοινωνική ανοχή θα εξαφανιστεί μπροστά στη εισπρακτική λογική.

Αν, μάλιστα, το 2014 απελευθερωθούν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα, αφού εκτιμάται πως υπάρχουν περίπου 150.000 κατασχέσεις. Στα δικαστήρια της Αττικής, άλλωστε, σύμφωνα πάντα με το «Έθνος», έγιναν οι πρώτες αγωγές ξένων εταιριών κατά δανειοληπτών που δεν μπορούσαν να πληρώσουν το δάνειό τους.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως μόνο αυτή την εβδομάδα, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» ήρθαν στην Αθήνα εκπρόσωποι έξι funds τα οποία συναντήθηκαν με στελέχη τραπεζών. Συγκεκριμενα, στη χώρα μας φέρονται να βρίσκονται στελέχη των Apollo Capital, Monarch Alternative Capital, Oaktree Capital Management, York Capital, Marathon Asset Management, Fairfax.

Το πρόβλημα όμως δεν θα τα έχει μόνο ο καταναλωτής που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, αλλά ακόμα και ο ενήμερος δανειολήπτης.
Σε αυτόν έρχεται το Fund και τον καλεί στο τηλέφωνο. Και του λέει κ. τάδε αύριο το πρωί θέλω πλήρη αποπληρωμή του δανείου μου. «Μα δεν μπορώ» θα πείτε εσείς… «Κανένα πρόβλημα, μόλις χάσατε το σπίτι σας και το σπίτι της μητέρας σας που βάλατε για εγγύηση», θα σας πει. Εσείς θα τρέξετε σε δικηγόρο, αλλά τα ελληνικά δικαστήρια θα είναι αναρμόδια.

Οι εταιρείες αυτές πηγαίνουν σε ρημαγμένες χώρες σαν τη δικιά μας, (με το αζημίωτο βέβαια για τους πολιτικούς που τους ανοίγουν τον δρόμο), και αγοράζουν σε σετ τα δάνεια με τα σπίτια, τα οποία εξίσου μετά πωλούν σε σετ. Δηλαδή ένας Γερμανός με το 1/30 του κόστους που πήρατε εσείς το σπίτι σας θα αποκτά 4-5 ακίνητα στην Ελλάδα!!…. Αυτή είναι η «Νέα Ελλάδα» που οραματίζονται και επιτέλους …ξυπνήστε!



Γράφει ο Θοδωρής Παναγιωτίδης – logioshermes

Read more...

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ «ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Εννέα φόρους θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι στο επόμενο πεντάμηνο

ennea-foroys-tha-plhrwsoyn-oi-forologoymenoi-sto-epomeno-pentamhno
Γράφει η Αγγελική Κιλιντζόγλου

Πέντε μήνες «φωτιά» έχουν μπροστά τους οι φορολογούμενοι οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν εννέα συνολικά φόρους. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εξοφλήσουν το φόρο εισοδήματος, την εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, το φόρο πολυτελούς διαβίωσης, το «χαράτσι» ακινήτων, τους φόρους Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2011, 2012 και 2013 αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας.

Μπορεί μέχρι στιγμής τα φορολογικά έσοδα να βουλιάζουν ωστόσο στο οικονομικό επιτελείο υπάρχει η εκτίμηση ότι στο δεύτερο εξάμηνο το κλίμα θα αντιστραφεί. Ο κ. Στουρνάρας σε πρόσφατη δήλωσή του εξήγησε «η υστέρηση που παρατηρείται στα φορολογικά έσοδα είναι διαχειρίσιμη, ερμηνεύσιμη και αντιστρέψιμη».

Από την άλλη πλευρά, η εκτίμηση αυτή, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερα αισιόδοξη, αφού οι νέοι οφειλέτες λόγω οικονομικής αδυναμίας συνεχώς αυξάνονται. Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα σειρά τροποποιήσεων στο νέο πολυνομοσχέδιο, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Αυγούστου και στοχεύουν στην ταχύτερη είσπραξη των εσόδων που βεβαιώνονται από τους φορολογικούς ελέγχους. Συγκεριμένα, στις περιπτώσεις μη προσφυγής ή εμπρόθεσμης προσφυγής για φόρο που έχει βεβαιωθεί από έλεγχο, ο φορολογούμενος θα καταβάλλει εφάπαξ το ποσό του φόρου, ενώ με βάση το ισχύον καθεστώς ο φόρος καταβαλόταν σε έξι μηνιαίες δόσεις. Στην περίπτωση εμπρόθεσμης προσφυγής θα καταβάλλεται το 50% του φόρου, ενώ εάν υπάρχει δικαστικός συμβιβασμός για τη φορολογική διαφορά μεταξύ του δημοσίου και του φορολογούμενου, τα πρόστιμα θα περιορίζονται στο ένα τρίτο υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβάλλεται το 20% του οφειλόμενου ποσού.

Η φοροεπιδρομή

Την ώρα που οι μισθοί έχουν μειωθεί κατακόρυφα και ο οικογενειακός προϋπολογισμός μετά βίας φτάνει για τα βασικά έξοδα του μήνα, το υπουργείο Οικονομικών άρχισε την αποστολή της πρώτης παρτίδας εκκαθαριστικών του φόρου εισοδήματος. Στα εκκαθαριστικά περιέχεται επίσης η εισφορά αλληλεγγύης αλλά και το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η αποπληρωμή του φόρου θα γίνει σε τρεις διμηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από τον Αύγουστο με το οικονομικό επιτελείο να προσδοκά έσοδα της τάξης των 4 δισ. ευρώ. Αν η βεβαίωση του φόρου γίνει Αύγουστο ή Σεπτέμβριο η αποπληρωμή θα γίνει σε δύο δόσεις, ενώ αν βεβαιωθεί τον Οκτώβριο θα πληρωθεί εφάπαξ μέχρι τον Δεκέμβριο.

Επίσης από τις αρχές Ιουλίου έχει αρχίσει και η αποστολή των εκκαθαριστικών για τον ΦΑΠ του 2011 και του 2012. Η αποπληρωμή θα γίνει σε επτά μηνιαίες δόσεις εκ των οποίων οι πέντε προβλέπονται εντός του 2013 ούτως ώστε να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία 428 εκατ. ευρώ από τα 600 εκατ. ευρώ που είναι τα συνολικά προβλεπόμενα έσοδα.

Την ίδια στιγμή η ΔΕΗ στέλνει τους πρώτους λογαριασμούς με ενσωματωμένο το χαράτσι του 2013. Μέχρι τον Δεκέμβριο υπολογίζεται ότι θα έχουν καταβληθεί οι τρεις από τις πέντε δόσεις.

Επίσης, τον ερχόμενο Νοέμβριο θα αρχίσει η πληρωμή του ΦΑΠ 2013 και προβλέπεται ότι θα εξοφληθεί σε δύο δόσεις. Επιπλέον το τελευταίο δίμηνο του έτους θα έρθει η σειρά των τελών κυκλοφορίας και θα ξεκινήσει η αποστολή εκκαθαριστικών για τα πολυτελή ΙΧ, τις πισίνες και τα αεροσκάφη.
http://newpost.gr

Read more...

Ζητούμενο η πτώση των τιμών Σύσκεψη την Κυριακή στο υπουργείο Ανάπτυξης για τον ΦΠΑ στην εστίαση


Σύσκεψη την Κυριακή στο υπουργείο Ανάπτυξης για τον ΦΠΑ στην εστίαση
Στο υπουργείο Ανάπτυξης υπάρχει ο φόβος ότι ορισμένοι επιτήδειοι είτε δεν θα εκδίδουν αποδείξεις είτε δεν θα μειώσουν τις τιμές, ώστε να βάζουν στην τσέπη τη διαφορά από τη μείωση του ΦΠΑ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κλάδων εστίασης και τουρισμού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στις 5 το απόγευμα, στο υπουργείο Ανάπτυξης, υπό τον Κωστή Χατζηδάκη.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες), του ΣΕΤΕ (τουριστικές επιχειρήσεις) του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και της Ομοσπονδίας Εστιατόρων.

Στόχος της συνάντησης είναι να γίνει κατανοητό ότι η εφαρμογή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% από την 1η Αυγούστου θα πρέπει να «πιάσει τόπο» στην αγορά ώστε να μειωθούν οι τιμές.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης υπάρχει ο φόβος ότι ορισμένοι επιτήδειοι είτε δεν θα εκδίδουν αποδείξεις είτε δεν θα μειώσουν τις τιμές, ώστε να βάζουν στην τσέπη τη διαφορά από τη μείωση του ΦΠΑ.

Έτσι, λοιπόν, το επόμενο διάστημα και ώς τα τέλη Σεπτεμβρίου θα βγει στους δρόμους ελεγκτικός μηχανισμός 2.500 ατόμων προκειμένου να διασφαλισθεί η φορολογική συμμόρφωση και η είσπραξη του ΦΠΑ.

Read more...

ΕΒΑΛΕ ΠΛΩΡΗ ΓΙΑ ΔΙΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ...


Aπό το : politikoi.com
Προβάδισμα μισής μονάδας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύεται αύριο στο «Βήμα της Κυριακής». Η αντιμετώπιση του ζητήματος της ΕΡΤ, η πρόσκληση από τον αμερικανό...
πρόεδρο στον έλληνα πρωθυπουργό, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στο Κοινοβούλιο φαίνεται ότι ενισχύουν την παρούσα κυβέρνηση, την ώρα που αδιαπραγμάτευτη φαντάζει για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ.

Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης απέναντι στη λήψη ακόμα και δύσκολων αποφάσεων εξασφαλίζει το προβάδισμα στην Νέα Δημοκρατία, ενώ ενισχυμένο εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ αγγίζοντας το 9,1% στην πρόθεση ψήφου, γεγονός που αποδεικνύει την αναγνώριση των πολιτών απέναντι στο Κίνημα και τον Πρόεδρό του Ευάγγελο Βενιζέλο για τη συμβολή τους στη σταθερότητα της διακυβέρνησης και την αποφυγή μιας αβέβαιης – για την χώρα – εκλογικής αναμέτρησης που θα μπορούσε να προκαλέσει η κρίση στην ΕΡΤ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου) λαμβάνουν:

Νέα Δημοκρατία 28,9%
ΣΥΡΙΖΑ 28,4%
ΠΑΣΟΚ 9,1%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,6%
Χρυσή Αυγή 12,1%
Δημοκρατική Αριστερά 3,5%
ΚΚΕ 6,1%
Άλλο κόμμα 6,2%

Υπέρ της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ τάσσεται το 65,2% των ερωτηθέντων, ενώ την επιστροφή στη δραχμή επιδοκιμάζει μόνο το 23,9%, αποτυπώνοντας για άλλη μια φορά τη σημασία της παραμονής στην ευρωζώνη για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Επιπλέον, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ερώτημα σχετικά με τη διενέργεια απολύσεων στο δημόσιο τομέα, με την οποία συμφωνεί το 60,6%, ενώ κατά τάσσεται το 36% των ερωτηθέντων. Η «επιταγή» της ελληνικής κοινωνίας για εξορθολογισμό του δημόσιου τομέα γίνεται ακόμη πιο αντιληπτή, αφού υπέρ των απολύσεων τάσσονται το 47,4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 57,7 % των ψηφοφόρων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το 64,3% των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής και το 68,7% των ψηφοφόρων της Δημοκρατικής Αριστεράς.

thepaper.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/07/blog-post_6243.html

Read more...

Ερχονται γερμανικά ταμιευτήρια...

Το ενδεχόμενο επέκτασής τους στην Ελλάδα εξετάζουν τα γερμανικά ταμιευτήρια, με επαφές που έχουν ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Ταμιευτηρίων (DSGV) Γκέοργκ Φάρενσον και ο προκάτοχός του και πρόεδρος ...
του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ταμιευτηρίων Χάινριχ Χάασις και επικεφαλής του Ιδρύματος των ταμιευτηρίων για την διεθνή συνεργασία.
Το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή και αξιόπιστη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη των μεσοαστικών οικονομικών δομών» και σημείωσε ότι το θέμα θα συγκεκριμενοποιηθεί με την ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Frankfurter Rundschau", τα κατά τόπους ταμιευτήρια θα συγκεντρώνουν τις καταθέσεις της περιοχής τους και θα χορηγούν δάνεια, ενώ υπάρχει η σκέψη για δύο πιλοτικά ταμιευτήρια στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας και στην Πελοπόννησο, συμπεριλαμβανομένης και της σύστασης ενός ελληνικού συνδέσμου ταμιευτηρίων.

Read more...

Κλείνουν έξι νοσοκομεία...



Σε πλήρη εξέλιξη θα βρεθεί μέσα στον Αύγουστο το πρόγραμμα καταργήσεων – συγχωνεύσεων νοσοκομείων, ενώ είναι ήδη έτοιμο το σχέδιο, για να...
ενταχθούν σε κινητικότητα διοικητικοί και ιατρικό προσωπικό (1.342 εργαζόμενοι από σύνολο 1.867).
Σύμφωνα με το πλήρες σχέδιο που έχει εκπονήσει το υπουργείο Υγείας, για τα έξι πρώτα νοσοκομεία στην Αττική που θα μπουν σε αυτήν τη διαδικασία, οι αλλαγές θα ξεκινήσουν τις αμέσως προσεχείς ημέρες και θα αφορούν τα εξής νοσηλευτικά ιδρύματα:
- Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Λοιμωδών)
- Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο (Η Αγία Ελένη)
- Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων
- Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Πολυκλινική)
- Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας
- Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Αμαλία Φλέμινγκ).
Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», τα συγκεκριμένα νοσοκομεία είτε θα καταργηθούν είτε θα αλλάξουν χαρακτήρα είτε θα συγχωνευτούν με άλλα, έτσι ώστε να προχωρήσει το πρόγραμμα που είχε συναποφασίσει με την τρόικα η κυβέρνηση Παπαδήμου. Τα έξι αυτά νοσοκομεία θα αποτελέσουν το πρώτο μέρος του συνολικού σχεδιασμού, ο οποίος, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2014 και θα αφορά νοσοκομεία στο κέντρο, αλλά και στην Περιφέρεια.
Δέσμευση
Όπως έχει δεσμευτεί ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, κανένας υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί, αλλά αντίθετα θα του προταθεί άλλη θέση σε νοσοκομείο που θα βρίσκεται κοντά στο ίδρυμα που υπηρετεί σήμερα.
Στο Λοιμωδών θα παραμείνουν οι 90 από τους 395 εργαζόμενους που έχει σήμερα και θα μετατραπεί σε πολυιατρείο του ΕΟΠΥΥ. Προβλέπεται, επίσης, η αξιοποίηση μέρους του ακινήτου για τη μεταστέγαση της 2ης ΥΠΕ και η παραμονή της μονάδας τεχνητού νεφρού που θα ενταχθεί επίσης στον ΕΟΠΥΥ.
Το Σπηλιοπούλειο θα μετατραπεί σε Παθολογικό Ξενώνα ανακουφιστικής φροντίδας. Θα δημιουργηθεί, επίσης, κέντρο ακτινοθεραπείας και ακτινοχειρουργικής, ενώ θα λειτουργήσουν επίσης εξωτερικά ιατρεία μίας στάσης. Το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων θα καταργηθεί και το κτιριακό του συγκρότημα θα ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ.
Επίσης, προβλέπεται πλήρης κατάργηση του Ινστιτούτου Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος, υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, ενώ για το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής προβλέπεται η μετατροπή του σε ιατρεία μίας στάσης και η δημιουργία εξωτερικών ιατρείων ως σημείο εξυπηρέτησης πολιτών για έκδοση πιστοποιητικών υγειονομικής φύσεως.
Τέλος, το «Αμαλία Φλέμινγκ» θα συγχωνευτεί με το «Σισμανόγλειο» και το Παίδων Πεντέλης και, ταυτόχρονα, θα μετατραπεί από γενικό νοσοκομείο σε νοσοκομείο αποκατάστασης, στο οποίο θα παραμείνουν η παθολογική, η καρδιολογική και η ορθοπεδική κλινική.

Πηγή: "Έθνος της Κυριακής"

Read more...

Όχι σε άλλα μέτρα, λέει ο Στουρνάρας...




«Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για το 2013 και το 2014, αν τηρηθούν πιστά τα χρονοδιαγράμματα και ο προϋπολογισμός», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στο...
«Βήμα της Κυριακής», ενώ τονίζει ότι «μπορούμε να ελπίζουμε σε ανάκαμψη το 2014», κάτι που σημειώνει πως θα φανεί τους επόμενους μήνες.

Ο υπουργός Οικονομικών, σε ερώτηση για το εάν η τρόικα θα ζητήσει νέα μέτρα τον Οκτώβριο, τονίζει ότι «αν συνεχίσουμε να τηρούμε πιστά τα χρονοδιαγράμματα και τον προϋπολογισμό, δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για το 2013-2014». Πρέπει, όμως, να αντιληφθούμε όλοι ότι η μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων μας δεν είναι μία απαίτηση κάποιων ξένων που θέλουν να μας τιμωρήσουν, αλλά ο μόνος τρόπος να εξυγιάνουμε τα δημόσια οικονομικά, να απαλλαγούμε από το μνημόνιο και να βελτιώσουμε τη διαπραγματευτική θέση μας, όσον αφορά την περαιτέρω εξωγενή μείωση του χρέους».

Παράλληλα, παραδέχεται ότι «ορισμένες αλλαγές στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού δεν υλοποιούνται όσο γρήγορα θα επιθυμούσαμε».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Στουρνάρας υποστηρίζει ότι το χρηματοδοτικό κενό, μετά τον Ιούλιο του 2014, είναι μικρό, για να δημιουργήσει το οποιοδήποτε πρόβλημα. «Ως τον Ιούλιο του 2014, δεν τίθεται θέμα χρηματοδοτικού κενού. Για το υπόλοιπο της περιόδου του προγράμματος, το προβλεπόμενο κενό είναι μικρό, για να δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα. Είμαι βέβαιος ότι οι εταίροι μας θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για επαρκή χρηματοδότηση, όσο εμείς θα τηρούμε τις δικές μας», ανέφερε.

Για το θέμα του χρέους, αλλά και για τη συζήτηση που άνοιξε για το κατοχικό δάνειο, ο κ. Στουρνάρας συναρτά τις όποιες εξελίξεις με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος. «Επιδίωξή μας στη φάση αυτή είναι να εφαρμοστεί με ουσιαστικό τρόπο η δέσμευση του Eurogroup, που λέει ότι, αν επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα, οι εταίροι μας θα λάβουν κατάλληλα μέτρα, ώστε να μειωθεί περαιτέρω το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «τετραετές “πάγωμα” στην αποπληρωμή τόκων», εκτιμά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αποδέχεται πλέον το μνημόνιο, προσθέτοντας ωστόσο ότι μία μονομερής ενέργεια θα μπορούσε να αποβεί μοιραία. «Αποδέχονται πια το μνημόνιο και προσπαθούν να παρουσιάσουν το κόμμα τους ως τη μόνη πολιτική δύναμη που θα το διαπραγματευτεί. Η πραγματικότητα είναι ότι διαπραγμάτευση του μνημονίου γίνεται σε συνεχή βάση και μεγάλη ένταση από την κυβέρνηση», αναφέρει ο κ. Στουρνάρας. «Τα ευχολόγια και οι ανεδαφικές προτάσεις ίσως να ενθουσιάζουν το κομματικό κοινό, αλλά δεν σώζουν τη χώρα από τη χρεοκοπία. Αντίθετα, οι θυσίες του ελληνικού λαού και η προσήλωση στην αναδιάρθρωση της οικονομίας έφεραν αποτέλεσμα και απέτρεψαν την πορεία προς την καταστροφή», προσθέτει.

Στα φορολογικά, ο κ. Στουρνάρας θέτει ως επόμενο στόχο, μετά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τη μείωση των φορολογιών συντελεστών εισοδήματος και στη συνέχεια των έμμεσων φόρων. Μάλιστα, προτεραιότητά του δηλώνει πως είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής: «Σας διαβεβαιώ ότι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μου ως υπουργού Οικονομικών. Γνωρίζω πολύ καλά ότι, χωρίς επιτυχία σε αυτόν τον τομέα, το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής δεν είναι βιώσιμο ούτε οικονομικά ούτε κοινωνικά».

Επίσης, προαναγγέλλει «τρόπους επιβράβευσης» των φορολογουμένων για τη συλλογή αποδείξεων και απαντά στην κριτική για το ζήτημα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. «Το υπουργείο εξετάζει τρόπους επιβράβευσης των φορολογουμένων που συλλέγουν αποδείξεις, μέσω των κατάλληλων κινήτρων και σύντομα θα μπορούμε να κάνουμε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το συγκεκριμένο θέμα».



Read more...

Ο ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ «ΞΕΤΡΥΠΩΣΕ» ΤΟΝ ΚΟΛΑ


ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΠΕΡ Ο ΑΡΧΙΔΟΛΟΦΟΝΟΣ
ΕΚΑΜΙΤΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ
Γράφει ο Βασίλης Χήτος
Ο αρχιδολοφόνος Κόλα, βρέθηκε φρεσκοπλυμένος και ξυρισμένος ενώ στο σακίδιό του είχε σε τάπερ μαγειρεμένα φαγητά, ένδειξη πως την ημέρα είχε… υποστήριξη σε σπίτι.  Αυτή την φορά όμως στάθηκε πολύ…
άτυχος, αφού έπεσε στην ενέδρα της ΕΚΑΜ, στη Βροσύνα Ιωαννίνων, της πιο επίλεκτης μονάδας που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα η ομίχλη εκείνη την ώρα είχε «απενεργοποιήσει» και τις θερμικές κάμερες, ενώ  οι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί αν και δεν είχαν ορατότητα ήταν ακροβολισμένοι σε τέτοιο βαθμό που ο διαβόητος κακοποιός έπεσε σχεδόν πάνω τους σαν το κυνηγημένο αγρίμι. Το μόνο που πρόλαβε ήταν να «γαζώσει» στα τυφλά και μια από τις βολίδες να βρει στο γόνατο με συντριπτικό κάταγμα έναν νεαρό αστυνομικό. Ευτυχώς όμως δεν βρήκε σε  νεύρο ή σε αρτηρία όπως έγινε στο Δίστομο με τον άτυχο Υπαρχιφύλακα Ανδρουτσόπουλο. Αυτήν την ώρα μέσα στο δάσος οι αστυνομικοί αναζητούν και τον συνεργό του Ιλίρ Κούπα. Η εξουθενωτική αστυνομική επιχείρηση στέφθηκε με … απρόσμενη επιτυχία εξ αιτίας της επιμονής του Επιθεωρητή Β. Ελλάδος Δημήτρη Τσακνάκη που όλες αυτές τις ημέρες αν και Αντιστράτηγος, από την έδρα του τη Θεσσαλονίκη είχε μεταφερθεί στο «πεδίο των μαχών» σε Ηγουμενίτσα και Γιάννενα  και «χτένιζε» τα βουνά εμψυχώνοντας αδιάκοπα τους άνδρες του. Ο Κόλα με οδηγό τον ποταμό Καλαμά «πάλευε» όλες αυτές τις ημέρες να περάσει στην Αλβανία, μέσα από βουνά και λαγκάδια και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ στην Κατεχάκη κάποιοι «επίδοξοι» να καταλάβουν τη θέση του κ. Παπαγιαννόπουλου … χλεύαζαν πως ο αρχιδολοφόνος έχει ήδη περάσει στην χώρα του. Δεν είναι τυχαίο πως ο Κόλα βρέθηκε ξαφνικά από την Ναυπακτία στο Αγρίνιο και από ΄κει στα σύνορα, χωρίς οι αστυνομικές δυνάμεις της Ηπείρου να πληροφορηθεί το παραμικρό.
 http://fimotro.blogspot.gr/2013/07/blog-post_3525.html

Read more...

Αυξάνεται το τέλος ΑΠΕ...



Με 54 ευρώ επιπλέον το χρόνο θα επιβαρύνονται οι καταναλωτές ...
Με 54 ευρώ το χρόνο θα επιβαρύνεται ο μέσος καταναλωτής της ΔΕΗ λόγω της αύξησης του τέλους χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ), που αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Αναλυτικά οι ...
νέες τιμές για το ΕΤΜΕΑΡ ισχύουν για το δεύτερο εξάμηνο του έτους έχουν ως εξής, ανά κατηγορία πελατών:

Υψηλής Τάσης 1,79 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 3,55, μείωση 49%).Αγροτικής χρήσης (Μέση Τάση) 6,97 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 5,57, αύξηση 25%).Λοιπές χρήσεις Μέσης Τάσης (βιομηχανίες, εμπορικές αλυσίδες) 8,87 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 7,76, αύξηση 14%).Αγροτικής χρήσης (Χαμηλή Τάση) 7,33 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 6,48, αύξηση 13%)Οικιακής χρήσης (Χαμηλή Τάση) 20,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 9,53 αύξηση 118%)Λοιπές χρήσεις Χαμηλής Τάσης (γραφεία, καταστήματα κ.λπ.) 21,77 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 14,91, αύξηση 46%).

Η ΡΑΕ επισημαίνει ότι η αύξηση είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτήν που προέκυπτε με βάση τα στοιχεία του Λειτουργού της Αγοράς (ΛΑΓΗΕ), η οποία έφθανε μεστοσταθμικά στα 23,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με γνώμονα την ανάγκη (που αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση) να μηδενιστεί ως το τέλος του 2014 το έλλειμμα του λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών.


Read more...

Νεκρός σε συμπλοκή με αστυνομικούς ο Αλβανός δραπέτης Μαριάν Κόλα, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε




Τι ανακοίνωσε η αστυνομία για τη συμπλοκή στα βουνά του Σουλίου. Νεκρός ο Κόλα, κατάφερε να ξεφύγει ο συνεργός του (Vid)
Νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών έπεσε τα ξημερώματα, μετά από άγρια συμπλοκή, στα βουνά του Σουλίου, ο Αλβανός κακοποιός Μαριάν Κόλα ενώ κατόρθωσε να ξεφύγει ο συνεργός του, Ιλίρ Κούπα.
Η συμπλοκή με τους Αλβανούς κακοποιούς στην οποία σκοτώθηκε σήμερα τα ξημερώματα ο Μαριάν Κόλα έγινε λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο.
Στο σημείο αυτό είχαν χαθεί τα ίχνη των δύο καταζητούμενων δραπετών πριν από 15 ημέρες.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν οπλισμένοι και τους αντιμετώπισαν οι άνδρες των ΕΚΑΜ, οι οποίοι παρέμεναν στην περιοχή καθώς υπήρχε η βεβαιότητα ότι οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες δεν είχαν κατορθώσει να περάσουν τον ποταμό Καλαμά και να διαφύγουν στην πατρίδα τους.
Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στη συμπλοκή είναι άνδρας των ΕΚΑΜ και φέρει διαμπερές τραύμα στην κνήμη.
Όπως αναφέρει το "Ράδιο Ηγουμενίτσα", οι δύο Αλβανοί δραπέτες, φαίνεται ότι κρύβονταν επί δεκαπέντε ημέρες σε κάποιο σπίτι της περιοχής. Ασφαλές καταφύγιο που είναι θέμα χρόνου να εντοπιστεί.
Τα ξημερώματα θεώρησαν ότι τους ευνοούν οι καιρικές συνθήκες. Επικρατούσε πυκνή ομίχλη γεγονός που έκανε αδύνατο τον εντοπισμό τους από τις θερμικές κάμερες.
Όμως έπεσαν πάνω στην ενέδρα των αστυνομικών. Κι ακολούθησε πραγματική μάχη.
Η Αστυνομία είναι πλέον απολύτως βέβαιη, από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, ότι οι δύο Αλβανοί κακοποιοί, είχαν συνεργούς στην περιοχή.
Σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα που ενδέχεται να έχει τραυματιστεί                               
Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Αλβανού δραπέτη Ιλίρ Κούπα, ο οποίος φέρεται να ήταν μαζί με τον Μαριάν Κόλα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, ο δραπέτης είναι πιθανόν να έχει τραυματιστεί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στον νεκρό Μαριάν Κόλα, πέραν από το Καλάσνικοφ, βρέθηκαν μία χειροβομβίδα στην τσέπη του και ένα σακίδιο με γεμιστήρες, χειροβομβίδες αλλά και μαγειρεμένα φαγητά. Η εμφάνισή του τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δραπέτες δεν κρύβονταν στο δάσος αλλά είχαν βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι.
Οι άνδρες των ΕΚΑΜ τους εντόπισαν μετά τις 4 τα ξημερώματα να κινούνται πεζή κοντά στο ποτάμι, έξω από το χωριό Βροσύνα προκειμένου να διαφύγουν στην Αλβανία.
Ο νεκρός κακοποιός βρίσκεται ακόμα στο σημείο της εμπλοκής με τους αστυνομικούς ενώ αυτή την ώρα μεταβαίνει ο καθηγητης Ιατροδικαστικής κ. Βουγιουκλάκης.
Εκτός κινδύνου ο αστυνομικός
O άνδρας των ΕΚΑΜ διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων και βρίσκεται εκτός κινδύνου. Έχει υποστεί υπερκονδύλιο κάταγμα και πριν από λίγα λεπτά εισήχθη στο χειρουργείο.
Οι γιατροί που τον χειρουργούν έχουν μείνει έκπληκτοι από τον τρόπο που η σφαίρα τρύπησε το γόνατό του χωρίς όμως έχει κοπεί κάποιο νεύρο που θα του δημιουργούσε μόνιμα κινητικά προβλήματα.
Ήταν πραγματικά τυχερός ο 26χρονος αστυνομικός μέσα στην ατυχία του.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες οι δύο Αλβανοί δραπέτες των φυλακών είχαν φθάσει μέχρι την περιοχή του Σουλίου, αφού προηγουμένως είχαν κλέψει τρία αυτοκίνητα. Όμως, δεν κατόρθωσαν να περάσουν στην Αλβανία, καθώς είχε στενέψει γύρω τους ο αστυνομικός κλοιός.
Πηγή βίντεο: epirusgate
 http://news247.gr/

Read more...