Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΕΒΑΛΕ ΠΛΩΡΗ ΓΙΑ ΔΙΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ...


Aπό το : politikoi.com
Προβάδισμα μισής μονάδας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύεται αύριο στο «Βήμα της Κυριακής». Η αντιμετώπιση του ζητήματος της ΕΡΤ, η πρόσκληση από τον αμερικανό...
πρόεδρο στον έλληνα πρωθυπουργό, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στο Κοινοβούλιο φαίνεται ότι ενισχύουν την παρούσα κυβέρνηση, την ώρα που αδιαπραγμάτευτη φαντάζει για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ.

Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης απέναντι στη λήψη ακόμα και δύσκολων αποφάσεων εξασφαλίζει το προβάδισμα στην Νέα Δημοκρατία, ενώ ενισχυμένο εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ αγγίζοντας το 9,1% στην πρόθεση ψήφου, γεγονός που αποδεικνύει την αναγνώριση των πολιτών απέναντι στο Κίνημα και τον Πρόεδρό του Ευάγγελο Βενιζέλο για τη συμβολή τους στη σταθερότητα της διακυβέρνησης και την αποφυγή μιας αβέβαιης – για την χώρα – εκλογικής αναμέτρησης που θα μπορούσε να προκαλέσει η κρίση στην ΕΡΤ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου) λαμβάνουν:

Νέα Δημοκρατία 28,9%
ΣΥΡΙΖΑ 28,4%
ΠΑΣΟΚ 9,1%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,6%
Χρυσή Αυγή 12,1%
Δημοκρατική Αριστερά 3,5%
ΚΚΕ 6,1%
Άλλο κόμμα 6,2%

Υπέρ της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ τάσσεται το 65,2% των ερωτηθέντων, ενώ την επιστροφή στη δραχμή επιδοκιμάζει μόνο το 23,9%, αποτυπώνοντας για άλλη μια φορά τη σημασία της παραμονής στην ευρωζώνη για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Επιπλέον, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ερώτημα σχετικά με τη διενέργεια απολύσεων στο δημόσιο τομέα, με την οποία συμφωνεί το 60,6%, ενώ κατά τάσσεται το 36% των ερωτηθέντων. Η «επιταγή» της ελληνικής κοινωνίας για εξορθολογισμό του δημόσιου τομέα γίνεται ακόμη πιο αντιληπτή, αφού υπέρ των απολύσεων τάσσονται το 47,4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 57,7 % των ψηφοφόρων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το 64,3% των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής και το 68,7% των ψηφοφόρων της Δημοκρατικής Αριστεράς.

thepaper.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/07/blog-post_6243.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: