Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Τελικά ο Β. Βενιζέλος θα παραστεί στην εκδήλωση του Γιώργου και θα μιλήσει

Τελικά ο Β. Βενιζέλος θα παραστεί στην εκδήλωση του Γιώργου και θα μιλήσει
Παρα τα οσα εγιναν  παρασκηνιακά αναμεσα στα δυο στρατόπεδα του Γ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ , τελικα ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος θα παραστεί τη Δευτέρα στο Ζάππειο στην εκδηλωση που διοργανώνει ο Γ. Παπανδρέου και το ίδρυμα του, και θα μιλήσει ενώπιον των προσκεκλημένων του πρωην πρωθυπουργού.
Η σχετική απόφαση  ελήφθη αφου πρώτα μεσολάβησαν στελεχη των δυο πλευρών μίλησαν μεταξυ τους , συμφώνησαν σε κοινο πλαίσιο και στη συνέχεια αποφασίστηκε τελικα ο κ. Βενιζέλος ως αρχηγος του ΠΑΣΟΚ να μιλήσει στην εκδηλωση που αυτο ηταν το σωστότερο προκειμένου να μην συνεχιστεί το θρίλερ που αναδείχθηκε τις προηγούμενες ημέρες κατα τη διοργάνωση των δυο εκδηλώσεων.
egiakoumis.gr

Read more...

Κυρώσεις εξετάζουν ΕΕ, ΗΠΑ Κλιμάκωση αντιδράσεων μετά τις πληροφορίες για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία


Κλιμάκωση αντιδράσεων μετά τις πληροφορίες για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Εικόνα από δορυφόρο έδωσε στη δημοσιότητα το ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι δείχνει ρώσους στρατιώτες στην ουκρανική επικράτεια   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Βερολίνο, Γερμανία
Ανοιχτό ενδεχόμενο επιβολής επιπλέονκυρώσεων στη Ρωσία αφήνει η ΕΕ. Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι στην έκτακτη σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις Βρυξέλλες θα συζητηθεί το θέμα, μετά τις πληροφορίες για παρουσία ρώσων στρατιωτών στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ουκρανία καταγγέλλει ότι ρώσοι στρατιώτες και τανκς εισήλθαν σε ουκρανικό έδαφος για να βοηθήσουν τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία. Την Τετάρτη η Πολωνία κατήγγειλε ότι υπάρχουν στοιχεία για συμμετοχή ρώσων στρατιωτών στις εχθροπραξίες στην ανατολική Ουκρανία. Σττρατιωτικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι η Συμμαχία εκτιμά πως περισσότεροι από 1.000 ρώσοι στρατιώτες λαμβάνουν μέρος στις μάχες.

«Λαμβάνουμε πληροφορίες για αυξημένη παρουσία ρώσων στρατιωτών και για νέα αναταραχή και προέλαση των αυτονομιστών σε περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν πολύ ήσυχες» δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ την Πέμπτη, μετά από συνάντησή της με ηγέτες χωρών των Βαλκανίων.

«Ξεκαθαρίσαμε τον Μάρτιο ότι εάν υπήρχε περαιτέρω κλιμάκωση, θα έπρεπε να συζητηθεί το θέμα νέων κυρώσεων. Επομένως, το θέμα βρίσκεται στην ατζέντα της Συνόδου και πρέπει να αναρωτηθούμε πώς θα αντιδράσουμε» είπε.

Η Γαλλία προειδοποίησε την Μόσχα με νέες κυρώσεις. Ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, είπε ότι εάν αποδειχθεί ότι ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται σε ουκρανικό έδαφος, «αυτό θα ήταν ανυπόφορο και απαράδεκτο».

Ο Ολάντ κάλεσε τη Ρωσία να σεβαστεί την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας και να σταματήσει να στηρίζει τους αυτονομιστές.

Ωστόσο, κάλεσε και τις αρχές της Ουκρανίας να δείξουν αυτοσυγκράτηση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και να αποδεχθούν την αποκέντρωση της εξουσίας για τους ρωσόφωνους πληθυσμούς στην περιοχή.

«Η Ευρώπη θα διατηρήσει (τις κυρώσεις) ή μπορεί και να τις αυξήσει εάν αυξηθεί η κλιμάκωση της κρίσης. Δεν επιθυμώ κάτι τέτοιο, καθώς αυτό δεν είναι ούτε προς το συμφέρον της Ρωσίας, ούτε προς το δικό μας» είπε ο Ολάντ. «Ωστόσο, η Ρωσία δεν μπορεί να ελπίζει να είναι μία δύναμη του 21ου αιώνα και να μην σέβεται τους κανόνες» τόνισε.

«Απαράδεκτη» η είσοδος ρώσων στρατιωτών σε ουκρανικό έδαφος, είπε οΜατέο Ρέντσι στον Πούτιν, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν οι δύο ηγέτες.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ αυτό το εξάμηνο, έκανε λόγο για «απαράδεκτη κλιμάκωση» που θα μπορούσε να έχει «πολύ σοβαρές επιπτώσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Ρέντσι.

Ο Ματέο Ρέντσι κάλεσε τον Πούτιν «να επιστρέψει τάχιστα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να στέλνει τανκς στην Ουκρανία, δήλωσε από την πλευρά του ο βρετανός πρωθυπουργός, προειδοποιώντας τη Μόσχα ότι κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με μεγαλύτερες συνέπειες εάν δεν βρεθεί πολιτική λύση στην κρίση.

«Απλά δεν είναι αρκετό να συμμετέχει (η Ρωσία) σε συνομιλίες στο Μινσκ, ενώ τα ρωσικά τανκς συνεχίζουν να περνούν τα σύνορα στην Ουκρανία. Αυτή η δραστηριότητα πρέπει να σταματήσει άμεσα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ντέιβιντ Κάμερον.

ΗΠΑ: Οι κυρώσεις το πιο αποτελεσματικό εργαλείο

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν μία σειρά επιλογών, λέγοντας ότι οι κυρώσεις αποτελούν το πιο «αποτελεσματικό» εργαλείο.

«Μία στρατιωτική λύση δεν είναι κατά τη γνώμη μας η κατάλληλη προσέγγιση» δήλωσε η Ψάκι, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει τρόπους να βρεθεί λύση μέσω της διπλωματικής οδού.

Πηγές του Πενταγώνου δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν άρματα μάχης και στρατιώτες για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις στην ανατολική Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ που ανησυχούν για τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να ψεύδεται και να τροφοδοτεί τις συγκρούσεις» στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών Σαμάνθα Πάουερ ενώπιον τουΣυμβουλίου Ασφαλείας, που συγκλήθηκε εκτάκτως για να συζητήσει τις εξελίξεις στην ουκρανική κρίση, κατόπιν αιτήματος της Λιθουανίας.
Η Πάουερ παρουσίασε στο Συμβούλιο Ασφαλείας έναν κατάλογο των στοιχείων που δείχνουν μια άμεση εμπλοκή των ρωσικών δυνάμεων που μάχονται στο πλευρό των φιλορώσων αυτονομιστών, και πρόσθεσε ότι «μπροστά σε αυτήν την απειλή, το να μην αντιδράσουμε θα στοίχιζε πολύ ακριβά».
Διαψεύδει την εισβολή η Μόσχα
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας απαντά ότι οι πληροφορίες αυτές «δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

«Παρατηρήσαμε ότι εκτοξεύονται αυτές οι ψευδείς φήμες και είμαστε υποχρεωμένοι να απογοητεύσουμε τους υπερπόντιους επινοητές τους και τους ελάχιστους απολογητές τους στη Ρωσία» είπε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Ανησυχία εκφράζει ο ΓΓ του ΟΗΕ


Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, δήλωσε ότι ανησυχεί για τις πληροφορίες που θέλουν τις μάχες στην Ουκρανία να έχουν επεκταθεί προς τα νότια της χώρας.

Εάν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, είπε, τότε μιλάμε «για μία επικίνδυνη κλιμάκωση της κρίσης».

«Η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να επιτρέψει στην κατάσταση να κλιμακωθεί περισσότερο, ούτε μπορεί να επιτραπεί να συνεχιστεί η βία και η καταστροφή που έχει δημιουργήσει η διαμάχη στην ανατολική Ουκρανία» δήλωσε εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει εκτάκτως την Πέμπτη για να συζητήσει την κατάσταση στην Ουκρανία.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Το 3x3 στο Europa League Ξανά Panathinaikos, «τεσσάρα» ο ΠΑΟΚ, στους ομίλους και ο Αστέρας


Ξανά Panathinaikos, «τεσσάρα» ο ΠΑΟΚ, στους ομίλους και ο Αστέρας
  (Φωτογραφία:  Intime )

Aθήνα
Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης –ως Europa League-, η Ελλάδα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να εκπροσωπείται από τρεις ομάδες της! Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης πέτυχαν το 3x3 στη μάχη για τα «εισιτήρια» στους ομίλους, με δύο νίκες και μία… γλυκιά ήττα.

Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» δικαιολόγησαν τη φήμη του «πρέσβη» και πήραν διπλό στη Δανία κόντρα στη Μίντιλαντ, αποτέλεσμα που τους επαναφέρει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έπειτα από δύο χρόνια απουσίας.

Παράλληλα, ο «Δικέφαλος» του Βορρά αποδείχτηκε ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα, φιλοδωρώντας με τέσσερα γκολ την αδύναμη Ζίμπρου.

Τέλος, ο Αστέρας Τρίπολης για πρώτη φορά στην ιστορία του θα παίξει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, παρά την ήττα ήττα με 3-1 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ουδέτερο έδαφος της Λάρνακας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στο Champions League Ολυμπιακός για... υπέρβαση με Ατλέτικο Μ., «Γιούβε» και Μάλμε


Ολυμπιακός για... υπέρβαση με Ατλέτικο Μ., «Γιούβε» και Μάλμε
  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Απέναντι σε μεγαθήρια κληρώθηκε ο Ολυμπιακός στο εφετινό Champions League! Η τύχη γύρισε την πλάτη στους ερυθρόλευκους, καθώς έπεσαν στον 1ο όμιλο κόντρα στην περσινή φιναλίστ, Ατλέτικο Μαδρίτης, τη «μεγάλη κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου, Γιουβέντους, αλλά και τη σουηδική Μάλμε.

Οι Πειραιώτες δεν μπορούν να αισθάνονται... τυχεροί από την κλήρωση που έγινε στο «Γκριμάλντι Φόρουμ» του Πριγκιπάτου στο Μονακό, αφού υπήρχαν σαφώς ευκολότερα γκρουπ.

Στον 6ο όμιλο με Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν και Αγιαξ έπεσε ο επίσης... ατυχος ΑΠΟΕΛ. Η πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων θα διεξαχθεί στις 16-17/9 και η τελευταία στις 9-10/12.

Αρχή με Ατλέτικο στο Καραϊσκάκη

Ο Ολυμπιακός, πάντως, θα κάνει το ντεμπούτο του υποδεχόμενος στην πρεμιέρα των ομίλων την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Καραϊσκάκη, στη 2η αγωνιστική πάει στο Μάλμε και κλείνει τον 1ο γύρο με τη Γιουβέντους στον Πειραιά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Πειραιωτών:
Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης (Τρίτη, 16/09)
Μάλμε - Ολυμπιακός (Τετάρτη, 1/10)
Ολυμπιακός - Γιουβέντους (Τετάρτη, 22/10)
Γιουβέντους - Ολυμπιακός (Τρίτη, 4/11)
Ατλέτικο Μαδρίτης - Ολυμπιακός (Τετάρτη, 26/11)
Ολυμπιακός - Μάλμε (Τρίτη, 9/12)
Δείτε αναλυτικά τους οκτώ ομίλους για την περίοδο 2014-2015 και το πρόγραμμα: 

1ος όμιλος

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)
Γιουβέντους (Ιταλία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)
Μάλμε (Σουηδία)

1η αγωνιστική - Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014
Ολυμπιακός-Ατλέτικο Μαδρίτης
Γιουβέντους-Μάλμε

2η αγωνιστική - Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014
Μάλμε-Ολυμπιακός
Ατλέτικο Μαδρίτης-Γιουβέντους

3η αγωνιστική - Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μάλμε
Ολυμπιακός-Γιουβέντους

4η αγωνιστική - Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014
Μάλμε-Ατλέτικο Μαδρίτης
Γιουβέντους-Ολυμπιακός

5η αγωνιστική - Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ολυμπιακός
Μάλμε Γιουβέντους

6η αγωνιστική - Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014
Ολυμπιακός-Μάλμε
Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης

2ος όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Βασιλεία (Ελβετία)
Λίβερπουλ (Αγγλία)
Λουντόγκορετς (Βουλγαρία)

1η αγωνιστική - Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014
Λίβερπουλ-Λουντόγκορετς
Ρεάλ Μαδρίτης-Βασιλεία

2η αγωνιστική - Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014
Βασιλεία-Λίβερπουλ
Λουντόγκορετς-Ρεάλ Μαδρίτης

3η αγωνιστική - Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014
Λουντόγκορετς-Βασιλεία
Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης

4η αγωνιστική - Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014
Βασιλεία-Λουντόγκορετς
Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ

5η αγωνιστική - Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014
Λουντόγκορετς-Λίβερπουλ
Βασιλεία-Ρεάλ Μαδρίτης

6η αγωνιστική - Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014
Λίβερπουλ-Βασιλεία
Ρεάλ Μαδρίτης-Λουντόγκορετς

3ος όμιλος

Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης (Ρωσία)
Λεβερκούζεν (Γερμανία)
Μονακό (Γαλλία)

1η αγωνιστική - Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014
Μονακό-Λεβερκούζεν
Μπενφίκα-Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης

2η αγωνιστική - Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014
Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης-Μονακό
Λεβερκούζεν-Μπενφίκα

3η αγωνιστική - Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014
Λεβερκούζεν-Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης
Μονακό-Μπενφίκα

4η αγωνιστική - Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014
Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης-Λεβερκούζεν
Μπενφίκα-Μονακό

5η αγωνιστική - Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014
Λεβερκούζεν-Μονακό FC
Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης-Μπενφίκα

6η αγωνιστική - Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014
Μονακό-Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης
Μπενφίκα-Λεβερκούζεν

4ος όμιλος
Αρσεναλ (Αγγλία)
Ντόρτμουντ (Γερμανία)
Γαλατασαράι (Τοουρκία)
Αντερλεχτ (Βέλγιο)

1η αγωνιστική - Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014
Γαλατασαράι-Αντερλεχτ
Ντόρτμουντ-Αρσεναλ

2η αγωνιστική - Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014
Αρσεναλ-Γαλατασαράι
Αντερλεχτ-Ντόρτμουντ

3η αγωνιστική - Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014
Αντερλεχτ-Αρσεναλ
Γαλατασαράι-Ντόρτμουντ

4η αγωνιστική - Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014
Αρσεναλ-Αντερλεχτ
Ντόρτμουντ-Γαλατασαράι

5η αγωνιστική - Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014
Αντερλεχτ-Γαλατασαράι
Αρσεναλ Ντόρτμουντ

6η αγωνιστική - Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014
Γαλατασαράι-Αρσεναλ
Ντόρτμουντ-Αντερλεχτ

5ος όμιλος
Μπάγερν (Γερμανία)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Ρόμα (Ιταλία)

1η αγωνιστική - Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014
Ρόμα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μπάγερν-Μάντσεστερ Σίτι

3η αγωνιστική - Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μάντσεστερ Σίτι
Ρόμα-Μπάγερν

2η αγωνιστική - Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014
Μάντσεστερ Σίτι-Ρόμα
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπάγερν

4η αγωνιστική - Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014
Μάντσεστερ Σίτι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μπάγερν-Ρόμα

5η αγωνιστική - Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρόμα
Μάντσεστερ Σίτι-Μπάγερν

6η αγωνιστική - Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014
Ρόμα-Μάντσεστερ Σίτι
Μπάγερν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

6ος όμιλος
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Παρί Σ.Ζ. (Γαλλία)
Αγιαξ (Ολλανδία)
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)

1η αγωνιστική - Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014
Μπαρτσελόνα-ΑΠΟΕΛ
Αγιαξ-Παρί Σ.Ζ.

2η αγωνιστική - Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014
Παρί Σ.Ζ.-Μπαρτσελόνα
ΑΠΟΕΛ-Αγιαξ

3η αγωνιστική - Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014
ΑΠΟΕΛ-Παρί Σ.Ζ.
Μπαρτσελόνα-Αγιαξ

4η αγωνιστική - Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014
Παρί Σ.Ζ.-ΑΠΟΕΛ
Αγιαξ-Μπαρτσελόνα

5η αγωνιστική - Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014
ΑΠΟΕΛ-Μπαρτσελόνα
Παρί Σ.Ζ.-Αγιαξ

6η αγωνιστική - Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014
Μπαρτσελόνα-Παρί Σ.Ζ.
Αγιαξ-ΑΠΟΕΛ

7ος όμιλος
Τσέλσι (Αγγλία)
Σάλκε (Γερμανία)
Σπόρτινγκ Λισ. (Πορτογαλία)
Μάριμπορ (Σλοβενία)

1η αγωνιστική - Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014
Τσέλσι-Σάλκε
Μάριμπορ-Σπόρτινγκ Λισ.

2η αγωνιστική - Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014
Σπόρτινγκ Λισ.-Τσέλσι
Σάλκε-Μάριμπορ

3η αγωνιστική - Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014
Σάλκε-Σπόρτινγκ Λισ.
Τσέλσι-Μάριμπορ

4η αγωνιστική - Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014
Σπόρτινγκ Λισ.-Σάλκε
Μάριμπορ-Τσέλσι

5η αγωνιστική - Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014
Σάλκε-Τσέλσι
Σπόρτινγκ Λισ.-Μάριμπορ

6η αγωνιστική - Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014
Τσέλσι-Σπόρτινγκ Λισ.
Μάριμπορ-Σάλκε

8ος όμιλος

Πόρτο (Πορτογαλία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)

1η αγωνιστική - Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014
Πόρτο-ΜΠΑΤΕΜπορίσοφ
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σαχτάρ Ντόνετσκ

2η αγωνιστική - Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Πόρτο
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Αθλέτικ Μπιλμπάο

3η αγωνιστική - Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Πόρτο-Αθλέτικ Μπιλμπάο

4η αγωνιστική - Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014
Σαχτάρ Ντόνετσκ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Πόρτο

5η αγωνιστική - Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Πόρτο
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Αθλέτικ Μπιλμπάο

6η αγωνιστική - Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014
Πόρτο-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Αθλέτικ Μπιλμπάο- ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δειτε την πρόσκληση του Γ. Παπανδρέου που κινητοποιεί στελέχη για την ξεχωριστή εκδήλωση της επετείου του ΠΑΣΟΚ

Μεγάλη κινητοποίηση για να συγκεντρώσει κοσμο στην ομιλια του στο Ζάππειο Μεγαρο τη Δευτερα 1 Σεπτεμβρίου πραγματοποιεί το γραφείο του Γ. Παπανδρέου με την πρόσκληση που μοιράζει σε στελεχη του.
egiakoumis.gr

Read more...

Με μπουλντόζα «ξύρισαν» τον λόφο της Αμφίπολης! ...


 
ΒΙΝΤΕΟ ...
«Ξυρίστηκε» μέσα σε ελάχιστες μέρες ο λόφος Καστά για να έρθει στο φως «εδώ και τώρα» ο τάφος της Αμφίπολης, όπως αποκαλύπτουν οι...
νέες φωτογραφίες της ανασκαφής που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ο πρώην λόφος σε αυτό το σημείο μετατράπηκε ξαφνικά σε νταμάρι, πράγμα που αποκλείει να έχει αφαιρεθεί όλο αυτό το χώμα με την επιστημονική αρχαιολογική πρακτική που προϋποθέτει τσαπάκι, φτυάρι και σκουπάκι.
Οι επισκέπτες του μνημείου βλέπουν άλλωστε φορτηγά να πηγαίνουν και να έρχονται μεταφέροντας χώμα από μέσα κι απ' έξω από τον τάφο. Και θα πει κανείς, ποιο το κακό.
Οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν πως πάνω ή πέριξ του τάφου οφείλει κανείς να ψάξει με πολλή προσοχή αν υπάρχει ταφική πυρά, γιατί στους συλημένους τάφους, όπως είναι αυτός κατά 90%, μόνο από τα υπολείμματα της πυράς, από κάποια μισοκαμένα αντικείμενα, όπως π.χ. όπλα αν πρόκειται για ανδρική ταφή ή κοσμήματα αν πρόκειται για γυναικεία, μπορεί να πληροφορηθεί την ταυτότητα..
του νεκρού σε συνδυασμό με τυχόν κτερίσματα που έχουν απομείνει εντός του νεκρικού θαλάμου.
Το επίσημο ανακοινωθέν του υπουργείου Πολιτισμού δεν μας διευκρινίζει αν έγινε ανασκαφική έρευνα πάνω από τον τάφο που φαίνεται καθαρισμένος εντελώς και ποια τα τυχόν ευρήματα. Μας πληροφορεί ωστόσο πως αφαιρέθηκε και ο τελευταίος δόμος από τον τοίχο σφράγισης, που έκλεινε την πρόσοψη του ταφικού μνημείου, αποκαλύπτοντας τη συνέχεια του ψηφιδωτού δαπέδου που στο κέντρο και μπροστά από την είσοδο είναι απλό βοτσαλωτό και αποτελείται από ορθογώνια και τετράγωνα σχήματα, πλαισιωμένα από ασπρόμαυρους ρόμβους. Συνεπώς, τίποτα το πολυτελές.
(από ρεπορτάζ της Νινέττας Κοντράρου-Ρασσιά στην «Ε»)

Δείτε και το βίντεο:




zoornalistas.blogspot

Read more...

''ΔΩPAKI'' 350 EK. σε μεγαλοεργολάβους...



Επιπλέον 350 εκατομμύρια ευρώ ως "αποζημίωση" θα λάβει από την κυβέρνηση η κοινοπραξία Μορέας Α.Ε., συμφερόντων των ομίλων Λ. Μπόμπολα, Ιωάννου-Παρασκευαΐδη και Σ. Κόκκαλη, που κατασκευάζει τον κεντρικό οδικό άξονα Πελοποννήσου. Η κοινοπραξία εμφάνισε...
λογαριασμό με απώλειες 500 εκατ. ευρώ λόγω μειωμένης κίνησης.
Σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία", ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή νέα συμπληρωματική σύμβαση του έργου. Η αποζημίωση έρχεται σε συνέχεια των πρόσθετων εργολαβικών αποζημιώσεων, συνολικού ύψους 2,2 δισ. ευρώ, για την επανεκκίνηση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.
Στην περίπτωση της Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας τα έργα δεν είχαν σταματήσει στα μέσα του 2011, αλλά προχωρούσαν με αργούς ρυθμούς. Σήμερα απομένουν περίπου 6 χλμ. στην παράκαμψη της Καλαμάτας, το δύσκολο κομμάτι Παραδείσια-Τσακώνα και η διακλάδωση Λεύκτρο-Σπάρτη. Οι εργολάβοι, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι από το 2009 η κυκλοφορία έχει μειωθεί κατά 40%.

Read more...

Υπό διωγμόν όσοι έχουν δικό τους σπίτι...


akinita22Το γερμανικό επιχείρημα για "πολύ υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης" στη χώρα μας επικαλέστηκε χθες (Τετάρτη) ο Γκίκας Χαρδούβελης για να δικαιολογήσει τους υπέρογκους φόρους στην ακίνητη περιουσία.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε...
χαρακτηριστικά: "Ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων εφαρμόζεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά. Η χώρα μας παρουσιάζει πολύ υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης, αλλά παράλληλα δεν είχε Κτηματολόγιο, στερούνταν οργανωμένης σύγχρονης κτηματαγοράς και κυρίως δεν υπήρχε φορολογική βάση για τα ακίνητα, καθώς όσα στοιχεία υπήρχαν ήταν αποσπασματικά και ελλιπή αφού άλλα καταγράφονταν στα στοιχεία της Φορολογικής Διοίκησης (Ε9 και Ε2) και άλλα από τους ΟΤΑ και τη ΔΕΗ".

Κατά τ’ άλλα ο υπουργός παραπέμπει στο μέλλον για ελάφρυνση των μη ηλεκτροδοτούμενων ανοίκιαστων κτισμάτων από τον ΕΝΦΙΑ, ενώ ανακινεί και πάλι το θέμα της εκχώρησης του φόρου στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. "Στόχος είναι οι επιβαρύνσεις να μειώνονται σταδιακά και ο ΕΝΦΙΑ να γίνει πλήρως ανταποδοτικός, δηλαδή να αποτελεί το βασικό έσοδο της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης" αναφέρει στη δήλωσή του.

Οι βασικότερες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση είναι οι εξής:

Για οικόπεδα εντός οικισμών αλλά εκτός Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων θα λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του φόρου, τόσο του κύριου όσο και του συμπληρωματικού, η ευνοϊκότερη αξία για τον φορολογούμενο, μεταξύ της αξίας που ίσχυε για τον υπολογισμό του ΦΑΠ και αυτής που χρησιμοποιήθηκε για την πρώτη εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι δεν θα υπολογιστεί φόρος με μεγαλύτερη αξία σε σχέση με το προηγούμενο φορολογικό έτος, αλλά στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκαν προβλήματα, όπως αυτές ορισμένων οικισμών, η αξία που θα ληφθεί υπόψη θα είναι η ευνοϊκότερη για τον φορολογούμενο.
 Παρέχεται η δυνατότητα καταβολής του φόρου σε έξι δόσεις, με την πρώτη να είναι καταβλητέα την 30ή Σεπτεμβρίου 2014 και την τελευταία στο τέλος του μηνός Φεβρουαρίου 2015.
Βελτιώνεται και ηλεκτρονικοποιείται το πλαίσιο για τη χορήγηση εκπτώσεων και απαλλαγών σε όσους τις δικαιούνται...
efsyn.gr

Read more...

Κλίμα έντασης Με αντιφασιστικά συνθήματα και ύβρεις η ορκωμοσία στο δήμο Θεσσαλονίκης


Με αντιφασιστικά συνθήματα και ύβρεις η ορκωμοσία στο δήμο Θεσσαλονίκης
O Γιάννης Μπουτάρης στη διάρκεια της τελετής   (Φωτογραφία:  Motionteam )

Θεσσαλονίκη
Αντιπαράθεση με συνθήματα και ύβρεις ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και μέλη αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων σημειώθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της τελετής ορκωμοσίας.

Τους δύο εξώστες της αίθουσας είχαν καταλάβει, οι χρυσαυγίτες από τη μια και οι αντιφασίστες από την άλλη, και φώναζαν συνθήματα η μία πλευρά εναντίον της άλλης.

Οι χρυσαυγίτες έλεγαν «όχι φυλακές για τους εθνικιστές» και οι αντιφασίστες απαντούσαν «ούτε στα συμβούλια, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Οι αντιφασίστες άπλωσαν τρία πανό, τα οποία υπέγραφαν  η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Οι οπαδοί της ΧΑ ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις μπήκε στην αίθουσα ο βουλευτής του κόμματος και δημοτικός σύμβουλος Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Η ανταλλαγή συνθημάτων και ύβρεων συνεχίστηκε για αρκετή ώρα μέχρι την έναρξη της τελετής.

Ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο, Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε: «Είμαστε σταθερά απέναντι στα άκρα και τις ακρότητες».

«Εμείς έχουμε ξεκάθαρη θέση. Σεβόμαστε τα προβλεπόμενα από νόμους και κανόνες και απαιτούμε από όλους να δείξουν το ίδιο σεβασμό» πρόσθεσε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ο Βορίδης δίνει σε ιδιώτες το «ταμείο» του EΣY!...





Διάπλατα την πόρτα του ΕΣΥ στους ιδιώτες ανοίγει ο υπουργός Υγείας M. Bορίδης, αναθέτοντας σε ανώνυμη εταιρεία τη διαχείριση των οικονομικών των υπηρεσιών Yγείας (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα).

Ιδιώτη μάνατζερ που...
θα διαχειρίζεται το "ταμείο" του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών για 50(!) χρόνια προωθεί ο υπουργός Υγείας με σχέδιο νόμου που βρίσκεται ήδη στη Βουλή. Η παραχώρηση των οικονομικών του ΕΣΥ προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις στην αντιπολίτευση αλλά και εντάσεις στη συγκυβέρνηση.

Σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία", ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης αναθέτει τη διαχείριση των οικονομικών των υπηρεσιών Υγείας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σε Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία "Εταιρία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων" (ΕΣΑΝ Α.Ε.).

Ανοίγοντας το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Υγείας, το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι στο εποπτικό όργανο της ΕΣΑΝ Α.Ε. θα συμμετέχουν κυρίως εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι θα διαχειρίζονται το χρήμα που θα ρέει στο ΕΣΥ, για 50 χρόνια. Το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας είναι 1.000.000 ευρώ, και θα καλύπτεται ολόκληρο από το ελληνικό Δημόσιο.

Η εταιρία θα έχει στη διάθεσή της όλα τα απόρρητα στοιχεία των νοσοκομείων, δημόσιων και ιδιωτικών, αλλά και τα στοιχεία των ασθενών.

Μάλιστα, σε περίπτωση που διοικητής νοσοκομείου αρνηθεί να παράσχει τα σχετικά στοιχεία στην ΕΣΑΝ Α.Ε. θα απειλείται με κυρώσεις ή και απομάκρυνση από τη θέση του.

 πηγή "Ελευθεροτυπία"

Read more...

Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ...


Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ
Όλοι οι πίνακες...
Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρα.
Δειτε όλους τους πίνακες...


Επίσης, οι υποψήφιοι θα μπορούν να εισάγουν στη διεύθυνσηhttp://results.it.minedu.gov.gr/ τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, όνομα πατρός και μητρός).

Τα αποτελέσματα έχουν αποσταλεί επίσης ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου εκτυπώνονται οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, προκειμένου να αναρτηθούν στα σχολεία εντός της ημέρας.




Συγκρίσεις βάσεων:
πηγη in.gr

Read more...

Οριστικά την Πέμπτη οι βάσεις εισαγωγής...


vaseis-panelladikes
Το πρωί της Πέμπτης θα λάβει τέλος η αγωνία των 105.000 φετινών υποψηφίων όλων των κατηγοριών (από Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, ΤΕΕ αλλά και για αποφοίτους που διεκδικούν...
το 10% των θέσεων χωρίς εξετάσεις) για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος θα υπογράψει τα αποτελέσματα το απόγευμα της Τετάρτης και έτσι αυτά θα ανακοινωθούν μια ημέρα πριν την προγραμματισμένη.
Οι θέσεις στα Πανεπιστήμια και στις ανώτατες εκκλησιαστικές ακαδημίες υπολογίζονται σε 46.735 και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα σε 23.570, κάτι που σημαίνει πως περίπου 30.000 υποψήφιοι θα μείνουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα λύκεια, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους (ή ενδεκαψήφιο για αλλογενείς – αλλοδαπούς) και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Ονομα -Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Προς απόλυση 402 «διαθέσιμοι» στα ΑΕΙ
Την ίδια ώρα, δεν φαίνεται να φέρνει λύσεις στο πρόβλημα της διαθεσιμότητας η πολυαναμενόμενη πρόταση της ιδιωτικής εταιρείας στην οποία ο υπουργός Παιδείας αποφάσισε να αναθέσει την αξιολόγηση κατ' αρχάς των οκτώ Πανεπιστημίων που πλήττονται από τις απολύσεις.
Σύμφωνα με την έκθεση του «ανεξάρτητου αξιολογητή», την οποία έχει στη διάθεσή της η «Εφ.Συν.», η προτεινόμενη λύση, που κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό και συζητείται σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, δεν «κρεμάει» την κυβέρνηση και διώχνει από τα πανεπιστήμια περί τα 400 άτομα, δηλαδή όσους είχε αρχικά υπολογιστεί από τα αρμόδια κυβερνητικά επιτελεία.
efsyn.gr

Read more...

Δίχως μέτρο, χωρίς αιδώ...


Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζεται να βάλει πωλητήριο στη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, που μάλιστα αποτελεί προστατευόμενο υδροβιότοπο. Θυμηδία, δε, προκαλεί ότι στο όνομα της αξιοποίησης επέλεξαν...
να αναφέρουν ως προτεινόμενη χρήση την εγκατάσταση «logistics».
Πρόκειται για τμήμα μιας ευρύτερης προστατευόμενης περιοχής, που είναι χαρακτηρισμένη Εθνικό Πάρκο...
εδώ και μια πενταετία, έπειτα από ΚΥΑ πέντε προβεβλημένων υπουργών τής τότε κυβέρνησης Καραμανλή. Εντάσσεται και στο δίκτυο NATURA 2000 ως ζώνη εδικής προστασίας για πουλιά και απειλούμενα προς εξαφάνιση είδη.

Τι κι αν αυτή η περιοχή έχει τεθεί υπό την προστασία της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας... Η ανέγερση κτηρίων και εγκαταστάσεων, όπως αυτές που προϋποθέτει η προτεινόμενη από το ΤΑΙΠΕΔ χρήση, απαγορεύονται διά ροπάλου... Αυτή, όμως, διάλεξαν για να πουλήσουν! Ο τραγέλαφος της υπόθεσης έχει κι άλλες πτυχές:

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει επιδείξει ξεχωριστό ενδιαφέρον: Εμφανίζεται να έχει αποστείλει ερώτημα στο ΥΠΕΚΑ, ζητώντας να μάθει κατά πόσο ένας οικοδομικός συνεταιρισμός, που εδώ και μια τριετία επιχειρεί να χτίσει, έχει προχωρήσει στην κατάληψη τμήματος του Εθνικού Πάρκου και της περιοχής NATURA 2000. Και αυτό, γιατί η ίδια η ελληνική κυβέρνηση ήταν που είχε ζητήσει από την Ε.Ε. να εντάξει την περιοχή στις προστατευόμενες.

Την ίδια ώρα, όμως, το κράτος βρήκε πού θα επιβάλει το νόμο. Εβαλε πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καντίνας, που την «έστησε» παρανόμως στη λιμνοθάλασσα. Δικαίως, εφ' όσον επρόκειτο για παράνομη πράξη σε προστατευόμενη περιοχή -η νομοθεσία θα πρέπει να εφαρμόζεται. Αλλά πώς μπορεί το ΤΑΙΠΕΔ, που επέλεξε να βάλει ολόκληρο πωλητήριο στην έκταση, να δρα ανεξέλεγκτα; Ποιος το ελέγχει; Δεν ήξεραν - δεν ρώτησαν;

Στο όνομα της αξιοποίησης της εθνικής περιουσίας η κυβέρνηση ξεπερνά κάθε όριο. Εχει χάσει κάθε αίσθηση του μέτρου και μοιάζει σαν να μην έχει πλέον ούτε ιερό ούτε όσιο. Δεν απειλούνται μόνο σπάνια είδη πουλιών και θηλαστικών στην περιοχή. Εχουν χάσει την επαφή με την κοινωνία, αλλά και με κάθε έννοια κοινής λογικής. Αν σήμερα φτάνουν στο σημείο να βγάζουν στο σφυρί υδροβιότοπους, δάση και παραλίες, αύριο τι;...
enet.gr

Read more...

Του άφησε επιστολή, στο θυρωρό της Χαριλάου Τρικούπη…


Βαγγέλη, δεν θα ‘ρθω στις 3 Σεπτέμβρη. Γιόρτασε μόνος σου, όπως τα ‘χεις κάνει… 

Κάπως έτσι ήταν το πνεύμα της επιστολής του Γιώργου Παπανδρέου προς τον Βαγγέλη Βενιζέλο, μετά την πρόσκληση που του απηύθυνε ο τελευταίος (στο προσωπικό του email, μάλιστα), προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη.

Λέγεται μάλιστα, ότι – το…
υποστήριξε σήμερα από την εκπομπή της στον Real FM, η Κάτια Μακρή – την επιστολή την άφησε στον θυρωρό της Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει στην εκδήλωση που διοργανώνει το ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου, υπό τον τίτλο «Από τον Ανένδοτο στην αλλαγή», την 1η Σεπτέμβρη.

Στα γενέθλια, στις 3 Σεπτέμβρη, θα λείπει στο Εξωτερικό…

Read more...

Πανούσης: Γελοιογραφία η υποψηφιότητα Κουβέλη...


Αποχωρώ από την πολιτική...

Το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο και προκαλεί νέες αναταράξεις στη ΔΗΜΑΡ που μετά τη εκλογική καταβαράθρωση χάνεται και στη σκόνη της προεδρολογίας.

«Η υποψηφιότητα Κουβέλη είναι...
μια πολιτική γελοιογραφία», δήλωσε στο Tvxs.gr ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, προαναγγέλλοντας πως ο ίδιος θα αποχωρήσει από την πολιτική και εκτιμώντας πως «η ΔΗΜΑΡ δεν έχει μέλλον σε κάθε εκδοχή».

Η κυβέρνηση να καταλήγει στον Φώτη Κουβέλη ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας με στόχο να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου και να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές. Τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνουν 154 και αναζητούνται ακόμη 26. Στη Συγγρού ελπίζουν στη στάση που θα κρατήσουν ορισμένοι ανεξάρτητοι βουλευτές (συνολικά 23) αλλά και στη ΔΗΜΑΡ, που κατέχει 11 έδρες. Και ενώ στην κυβέρνηση συνεχίζουν τους υπολογισμούς, στη ΔΗΜΑΡ το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας Κουβέλη έχει προκαλέσει ένα νέο διχασμό. Ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας Κουβέλη τάχθηκε ο επικεφαλής της φιλικά προσκείμενης στο ΠΑΣΟΚ «Μεταρρυθμιστικής Τάσης», Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος παρουσιάζεται και ως ο φυσικός διάδοχος του Φώτη Κουβέλη στην ηγεσία του κόμματος.

Ωστόσο υπάρχουν και οι αντίθετες φωνές στην κοινοβουλευτική ομάδα. Μία από αυτές είναι του καθηγητή Γιάννη Πανούση, ο οποίος σχολιάζοντας στο Tvxs.gr το ενδεχόμενο να είναι ο Φώτης Κουβέλης ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας έκανε λόγο για «πολιτική γελοιογραφία ή σχιζοφρένεια». «Εγώ δεν πρόκειται να τον ψηφίσω», είπε. Το γεγονός πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν θα έχει την υποστήριξη σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας σίγουρα θα ληφθεί υπόψιν από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Πολιτικά αν ο Φώτης Κουβέλης είναι υποψήφιος και εκλεγεί θα έχουμε το εξής παράδοξο: Καταρχήν υπάρχει μια πολιτική ασυνέπεια. Φύγαμε από την κυβέρνηση γιατί έπαιρνε τις αρνητικές για το λαό αποφάσεις και διαφωνούσαμε. Είπαμε να κάνουμε την κεντροαριστερά και αποκλείσαμε κάθε διάλογο με τη ΝΔ και ξαφνικά δέχεται ο Φώτης Κουβέλης μια πρόταση για τη Προεδρία. Ας υποθέσουμε γίνεται δεκτή η πρόταση. Εγώ δεν πρόκειται να την ψηφίσω αλλά ας υποθέσουμε πάλι πως θα εκλεγεί. Εδώ βρίσκεται και το μέγα παράδοξο.

Θα πρόκειται για μια πολιτική γελοιογραφία, μια πολιτική σχιζοφρένεια. Η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίζει την αντιπολίτευση ασκώντας κριτική και καταγγέλλοντας για τους νόμους που προωθεί την κυβέρνηση, την οποία ωστόσο έσωσε με την ψήφο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και ο Φώτης Κουβέλης θα υπογράφει αυτούς τους νόμους που το κόμμα του έχει καταγγείλει και έχει καταψηφίσει. Είναι μια πολιτική γελοιογραφία και δεν πρέπει να συμβεί», αναφέρει ο Γιάννης Πανούσης.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ σημειώνει πως ο κάθε βουλευτής θα πρέπει να σκεφτεί και να σταθμίσει «αν θα πρέπει να σώσει μια κυβέρνηση που αποτελείται από δύο κόμματα, στα οποία χρεώνεται η κρίση της χώρας ή να θα πρέπει να οδηγηθούμε σε εκλογές ώστε να αποφασίσει ο λαός για το μέλλον και για το αν είναι ανεκτό ό,τι συνέβη από το 2012 έως το 2014». «Κάθε βουλευτής θα πρέπει να ψηφίζει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας όχι με κάποια κομματική γραμμή αλλά με τη συνείδηση του και την εκτίμησή του. Για μένα το δίλημμα είναι αν αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να μας πάει έως το 2016 ή αν θα πρέπει να πάμε σε εκλογές, οι οποίες πιθανόν να δώσουν κάποια λύση».

Το ζήτημα της υποψηφιότητας Κουβέλη αναμένεται να τεθεί στις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής (Παρασκευή) και της Κεντρικής Επιτροπής (Σάββατο). «Το συνέδριο που έχει προγραμματιστεί για τις 12 με 14 Σεπτέμβρη αμφιβάλλω αν θα γίνει. Μάλλον θα μεταφερθεί για αργότερα», εκτιμά ο Γιάννης Πανούσης και συνεχίζει: «Όλα θα συζητηθούν σε αυτές τις συνεδριάσεις. Εγώ έχω ζητήσει να μην δεχτεί την πρόταση ο Φώτης Κουβέλης. Θέτει σε αμφισβήτηση το παρελθόν του και προκαλεί μεγάλη αναστάτωση και στο κόμμα του, ίσως και την εξαϋλωση της ΔΗΜΑΡ. Δεν είναι η ιστορική στιγμή για μια τέτοια κίνηση. Αντιλαμβάνομαι την προσωπική επιθυμία καθώς είναι πολύ τιμητικό να είσαι Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή καθώς τα δύο κόμματα που κυβερνούν δεν μπορούν να στηρίξουν κάποια αλλαγή.

Αν θα κάνει πίσω ή όχι ο Κουβέλης θα το μάθουμε σε πέντε με δέκα ημέρες. Αν ανακοινώσει πως θα αποδεχτεί την πρόταση αναλαμβάνει ένα μεγάλο προσωπικό κόστος με άγνωστες συνέπειες με ψηφοφορίες σε συνέδριο και κεντρική επιτροπή.
Εκτιμώ πάντως πως το ζήτημα θα τρεναριστεί μέχρι να σταθμιστούν οι αντιδράσεις και να ερευνηθεί αν η υποψηφιότητα Κουβέλη μπορεί να συγκεντρώσει 180 βουλευτές. Αν κάποιοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ακολουθήσουν τη δική μου στάση τότε οι 180 δύσκολα θα βρεθούν». Επίσης ο Γιάννης Πανούσης υπογράμμισε πως η όποια διαφοροποίηση στη ΔΗΜΑΡ σχετικά με τη γραμμή που ακολουθήσει το κόμμα θα εξαρτηθεί από το ποιος θα είναι ο νέος επικεφαλής του κόμματος και ποιος ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας σε περίπτωση που ο Φώτης Κουβέλης πάει για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Εκεί θα εμφανιστεί η νέα στρατηγική του κόμματος. Το πρόσωπο που θα εκλεγεί θα καθορίσει και τη γραμμή που θα ακολουθήσει το κόμμα».

Σε ερώτηση αν βλέπει διάσπαση στη ΔΗΜΑΡ, απάντησε πως «δεν βλέπει μέλλον για το κόμμα σε οποιαδήποτε εκδοχή, είτε πάμε για εκλογές τον Φλεβάρη, είτε τον Οκτώβρη. Ακόμη και στην περίπτωση που εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δοθεί 1,5 χρόνος ζωής ακόμη στην κυβέρνηση δεν βλέπω τι μπορεί να κάνει η ΔΗΜΑΡ». «Είναι ένα προσωποκεντρικό κόμμα και χωρίς τον Φώτη Κουβέλη δεν βλέπω τι μέλλον μπορεί να έχει. Είναι δύσκολο να ανασυνταχθεί η κεντροαριστερά στην Ελλάδα με τη ΔΗΜΑΡ σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Το ΠΑΣΟΚ και οι άλλες δυνάμεις ήθελαν να την καταβροχθίσουν και όχι να συνεργαστούν για μια ενιαία Κεντροαριστερά που θα μπορούσε στη συνέχεια να συνεργαστεί μετεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βλέπω να υπάρχουν τέτοιες δυνάμεις οπότε φοβάμαι πως η ΔΗΜΑΡ δεν έχει μέλλον και οι βουλευτές θα αποφασίσουν αν θα πάνε στα σπίτια τους ή αν θα πάνε Δεξιά ή Αριστερά», τόνισε.

Όσο για το δικό του πολιτικό μέλλον, ο Γιάννης Πανούσης ήταν κατηγορηματικός: «Δεν κάνω για πολιτικός. Είμαι δάσκαλος, δεν είμαι πολιτικός, και θα γυρίσω σπίτι μου, στο Πανεπιστήμιο μου. Αυτό δεν αλλάζει καθώς τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει σε αυτή τη χώρα. Δεν πρόκειται να είμαι υποψήφιος ξανά. Όπως είναι τα πράγματα το κεφάλαιο το δικό μου στην πολιτική κλείνει. Αν συμβεί κάτι άλλο και επέλθουν αλλαγές και διαμορφωθούν νέα πολιτικές δυνάμεις τότε θα το δούμε. Όμως όπως είναι τα πράγματα το δικό μου κεφάλαιο κλείνει».

Read more...

«Η ΕΕ είναι και πρέπει να είναι στο πλευρό της Ελλάδας» Με ελληνική στήριξη για τη θέση του επιτρόπου Οικονομικών έφυγε ο Μοσκοβισί


Με ελληνική στήριξη για τη θέση του επιτρόπου Οικονομικών έφυγε ο Μοσκοβισί
Ο Πιερ Μοσκοβισί   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Τη στήριξη της Ελλάδας στη διεκδίκηση του σημαντικού χαρτοφυλακίου των Οικονομικών στην υπό διαμόρφωση Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε ο προταθείς για επίτροπος από τη γαλλική κυβέρνηση Πιέρ Μοσκοβισί, κατά την ολιγόωρη επίσκεψή του σήμερα στην Αθήνα, ο οποίος συνόψισε τις προτεραιότητες της μελλοντικής Επιτροπής σε τρεις λέξεις: «ανάπτυξη, απασχόληση, επενδύσεις».
Ο κ. Μοσκοβισί, μετά τις επαφές με τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Ανάπτυξης, έδωσε μια σύντομη συνέντευξη Τύπου, στην οποία όμως ήταν εξαιρετικά φειδωλός ως προς το περιεχόμενο των συζητήσεων με τους Έλληνες συνομιλητές του.
Έκανε ειδική μνεία στην ανεργία, είπε ότι είναι εντυπωσιασμένος από τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και ότι του εξέφρασαν την ανησυχία τους και για την ανάγκη να δοθεί από ευρωπαϊκής πλευράς μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη και την απασχόληση. «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να πάρουν αυτό το μήνυμα» τόνισε, προσθέτοντας ότι «η ΕΕ είναι και πρέπει να είναι στο πλευρό της Ελλάδας».
Φέρνω μήνυμα φιλίας και στήριξης από τη Γαλλία στην Ελλάδα, είπε ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, ο οποίος δήλωσε ότι έχει τη στήριξη των ελληνικών αρχών στην υποψηφιότητά του, καθώς οι προσεγγίσεις μας είναι πολύ κοντά, αλλά η τελική επιλογή αποτελεί προνόμιο του κ. Γιούνκερ.
Αναφέρθηκε στην πρώτη και συμβολική επίσκεψη που έκανε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ως πρόεδρος της Επιτροπής στην Ελλάδα και στην εξαγγελία του ευρωπαϊκού επενδυτικού προγράμματος ύψους 300 δισ. ευρώ, από το οποίο θα επωφεληθεί και η Ελλάδα. Πρέπει παράλληλα να αξιοποιήσουμε όλα τα επενδυτικά εργαλεία, πρόσθεσε, αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τα Διαρθρωτικά Ταμεία, το πρόγραμμα Εγγύηση για τη Νεολαία.
«Αν το ευρωπαϊκό σχέδιο δεν φέρει την ελπίδα, θα απορριφθεί. Αυτό είναι το μήνυμα που πήραμε από τις ευρωεκλογές, γι' αυτό κι εγώ, όπως και ο κ. Γιούνκερ, πιστεύουμε ότι καθήκον της μελλοντικής Επιτροπής είναι να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη και την απασχόληση» είπε.
Παράλληλα, τόνισε ότι η ανάπτυξη δεν είναι σε αντιπαράθεση με τη σοβαρότητα, γιατί δεν μπορούμε να ζούμε με δανεικά, ούτε η Γαλλία είναι σε αντιπαράθεση με τη Γερμανία. Πρόκειται για κλισέ, είπε χαρακτηριστικά. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις πολλές φορές αλλά πάντα η ΕΕ στηρίχθηκε στην κοινή γαλλογερμανική συμφωνία και έτσι προχωράει.
Πρόβαλε πολλές φορές τη σταθερότητα, τη συνεκτικότητα, την αξιοπιστία της Γαλλίας, καθώς και τον σεβασμό του οποίου χαίρει αλλά και έχει για τις άλλες χώρες.
Η Γαλλία πρέπει να έχει έναν σημαντικό ρόλο, μια ισχυρή φωνή στην Επιτροπή, είπε κάνοντας έμμεση μνεία του χαρτοφυλακίου των Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων που διεκδικεί και ως τώρα κατέχει ο Όλι Ρεν.
Ταυτόχρονα έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι η Γαλλία σέβεται και εφαρμόζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Δεν σκίζουμε τις Συνθήκες, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι τις εφαρμόζουμε με έξυπνο τρόπο ανάλογα με τις συνθήκες και τώρα για παράδειγμα έχουμε μικρή ανάπτυξη και μικρό πληθωρισμό.
Για τον νέο ανασχηματισμό της γαλλικής κυβέρνησης, τον δεύτερο υπό τον πρωθυπουργό Βαλς, είπε ότι δεν πρόκειται για κρίση του καθεστώτος, αλλά για κάποιες διορθώσεις που είχε την εξουσία να κάνει ο πρωθυπουργός προς την κατεύθυνση μιας πιο αξιόπιστης και συνεκτικής κυβερνητικής πολιτικής.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Με πολιτικό όρκο Ορκίστηκε η νέα περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου


Η Ρένα Δούρου με τον Αλέξη Τσίπρα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του ευρωβουλευτή Μανώλη Γλέζου τελέστηκε σε πανηγυρικό κλίμα πριν από λίγη ώρα η ορκωμοσία της νέας περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, η οποία έδωσε πολιτικό όρκο.

«Δημοκρατικά και συλλογικά ξεκινάμε για να γράψουμε όχι απλά ένα νέο κεφάλαιο, αλλά ένα νέο βιβλίο στην Περιφέρεια. Ένα βιβλίο με επίκεντρο τον πολίτη και το περιβάλλον» τόνισε στη σύντομη ομιλία της, μετά την ορκωμοσία της, η Ρένα Δούρου.
Πρόσθεσε ότι «οι πολίτες θα έχουν, από δω και στο εξής, τον πρώτο λόγο στην Περιφέρεια Αττικής, για να γίνει η Αττική χώρος αντάξιος της μακράς ιστορίας, του πολιτισμού και της παράδοσής της, χώρος ευημερίας και ανάπτυξης».
Η νέα περιφερειάρχης υποσχέθηκε «έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα που οι μνημονιακές πολιτικές έχουν κάνει εφιάλτη, έργα που εντάσσονται στο πλαίσιο ενός νέου παραγωγικού και αναπτυξιακού προτύπου».
Επίσης, σημείωσε ότι «ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας κάθε άλλο παρά εύκολος είναι. Γιατί είναι ένας δρόμος διπλά ναρκοθετημένος. Ναρκοθετημένος σε επίπεδο θεσμικό αλλά και σε επίπεδο πολιτικής συγκυρίας», ασκώντας δριμεία κριτική στον Καλλικράτη, «ενός πλαισίου που ενώ δεν διασφαλίζει την οικονομική αυτονομία της Αυτοδιοίκησης, τη φορτώνει με την υλοποίηση μιας σειράς σπουδαίων αρμοδιοτήτων».
Τέλος, η κ. Δούρου, επισήμανε ότι «ο δύσκολος δρόμος μπροστά μας είναι ο δρόμος της ευθύνης. Εμείς σήμερα δεν αναλαμβάνουμε την άσκηση εξουσίας στην Περιφέρεια Αττικής. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας».
Στην τελετή, στο κλειστό γυμναστήριο της Δροσούπολης του Δήμου Άνω Λιοσίων, παραβρέθηκε πλήθος στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι δήμαρχοι Αθηνών και Πειραιά, καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Έξω από το κλειστό γυμναστήριο ήταν συγκεντρωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής και μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί ένταση.

Η Ρένα Δούρου επικράτησε του Γιάννη Σγουρού στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου με ποσοστό 50,82%.

Σγουρός: Παραδίδουμε έργα


«Δεν δανειστήκαμε. Δεν χρωστάμε. Παραδίδουμε πλεόνασμα και έργα χρήσιμα για τους πολίτες της Αττικής» ήταν το μήνυμα του απερχόμενου περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού με την ευκαιρία της ορκωμοσίας των μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.
«Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Αττική σε αυτή τη πρώτη της θητεία άφησε μία λαμπρή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές» ανέφερε ο κ. Σγουρός, ευχόμενος «για το καλό της Αττικής, η νέα Περιφερειάρχης Αττικής και οι συνεργάτες της, να δικαιώσουν τις προσδοκίες των πολιτών που τους ψήφισαν και να διαψεύσουν τις αντιρρήσεις όσων δεν τους ψήφισαν».
«Εύχομαι καλή δύναμη και καλή δουλειά σε όλα τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου. Είναι αυτονόητο, ότι θα συνεχίσω να δίνω το παρών για το καλό των πολιτών της Αττικής» κατέληξε ο κ. Σγουρός
Διαβάστε αναλυτικά:
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Read more...