Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Οριστικά την Πέμπτη οι βάσεις εισαγωγής...


vaseis-panelladikes
Το πρωί της Πέμπτης θα λάβει τέλος η αγωνία των 105.000 φετινών υποψηφίων όλων των κατηγοριών (από Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, ΤΕΕ αλλά και για αποφοίτους που διεκδικούν...
το 10% των θέσεων χωρίς εξετάσεις) για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος θα υπογράψει τα αποτελέσματα το απόγευμα της Τετάρτης και έτσι αυτά θα ανακοινωθούν μια ημέρα πριν την προγραμματισμένη.
Οι θέσεις στα Πανεπιστήμια και στις ανώτατες εκκλησιαστικές ακαδημίες υπολογίζονται σε 46.735 και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα σε 23.570, κάτι που σημαίνει πως περίπου 30.000 υποψήφιοι θα μείνουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα λύκεια, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους (ή ενδεκαψήφιο για αλλογενείς – αλλοδαπούς) και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Ονομα -Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Προς απόλυση 402 «διαθέσιμοι» στα ΑΕΙ
Την ίδια ώρα, δεν φαίνεται να φέρνει λύσεις στο πρόβλημα της διαθεσιμότητας η πολυαναμενόμενη πρόταση της ιδιωτικής εταιρείας στην οποία ο υπουργός Παιδείας αποφάσισε να αναθέσει την αξιολόγηση κατ' αρχάς των οκτώ Πανεπιστημίων που πλήττονται από τις απολύσεις.
Σύμφωνα με την έκθεση του «ανεξάρτητου αξιολογητή», την οποία έχει στη διάθεσή της η «Εφ.Συν.», η προτεινόμενη λύση, που κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό και συζητείται σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, δεν «κρεμάει» την κυβέρνηση και διώχνει από τα πανεπιστήμια περί τα 400 άτομα, δηλαδή όσους είχε αρχικά υπολογιστεί από τα αρμόδια κυβερνητικά επιτελεία.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: