Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Χοντρή γκάφα του ΕΟΤ...



Έβαλαν εικόνες από την Χιτλερική Ολυμπιάδα σε σποτάκι για την Ελλάδα!... 
Απίστευτη γκάφα από τον ΕΟΤ. Στο φιλμάκι που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες με τίτλο...

«Gods, Myths, Heroes» στα πλαίσια της ελληνικής τουριστικής καμπάνιας για το 2015 είχαν συμπεριληφθεί σκηνές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο ναζιστικό Βερολίνο του Αδόλφου Χίτλερ.

Την αποκάλυψη έκανε ο Guardian με δημοσίευμα του στο οποίο χαρακτήρισε το φιλμάκι πρσβλητικό και αναφέροντας ότι στα πλάνα περιέχονται εικόνες από την τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας του Χίτλερ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ η βρετανική εφημερίδα, στο βίντεο, ένας ξανθός, γαλανομάτης αθλητής- στα ιδανικά της προπαγάνδας του Χίτλερ- εμφανίζεται να κρατά την Ολυμπιακή δάδα ενώ ανεβαίνει τα σκαλιά για να ανάψει το βωμό. Πρόκειται για κομμάτι από υλικό της Λένι Ρίφενσταλ, της αγαπημένης προπαγανδίστριας του Χίτλερ.

Ο Guardian πριν δημοσιοποιήσει το θέμα ειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση για την γκάφα με αποτέλεσμα το επίμαχο βίντεο να αποσυρθεί από το youtube.

«Μία σκηνή από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936 συμπεριλήφθηκε κατά λάθος, την οποία θα αφαιρέσουμε αμέσως και θα επανορθώσουμε», δήλωσε στην εφημερίδα ο γ.γ. του υπουργείου Τουρισμού Πάνος Λειβαδάς.

Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει παράλληλα στο ρεπορτάζ της ότι είναι λάθος η συνηθισμένη παρουσίαση της Ελλάδας ως τη γη των θεών, των μύθων και των αρχαίων ηρώων.

«Για ανεξήγητους λόγους το βίντεο ξεκινά με ένα πλάνο της Νέας Υόρκης και αφηγητής είναι ένας Αμερικανός, ο οποίος μετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 1984, ενώ δεν περιλαμβάνει εικόνες από τη σύγχρονη ζωή ή τους νέους, καινοτόμους Ελληνες», αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian.


topontiki.gr

Read more...

Γλέζος: Ζητάμε την αποκατάσταση της δικαιοσύνης...


Γλέζος: Ζητάμε την αποκατάσταση της δικαιοσύνης"Δεν είναι σε καμία περίπτωση υπεύθυνος ο γερμανικός λαός, είναι το Γ’ Ράιχ. Εμείς δεν τους ταυτίζουμε με...
το Γ΄Ραιχ. Ζητάμε αποκατάσταση της δικαιοσύνης", ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στις Βρυξέλλες, με την πρόεδρο της ομάδας της Αριστεράς GUE/NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γερμανίδα, Γκάμπι Τσίμερ, με θέμα: "Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα: Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν".

"Δεν θέλουμε να μας ζητάνε συγνώμη οι γερμανοί πολίτες. Και όταν ακούω επίσημους Γερμανούς να ζητούν συγνώμη, αναρωτιέμαι για ποιο λόγο το κάνουν. Εμείς δεν τους ταυτίζουμε με το Γ’Ράιχ. Ζητάμε μόνο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης", επεσήμανε ο κ. Γλέζος.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι "πολιτικό, οικονομικό, διπλωματικό, πολιτισμικό και πολιτικό" και αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει εξοφλήσει τις οφειλές της προς όλα τα κράτη και "εξαιρεί την Ελλάδα".

«Μας εκδικούνται οι γερμανικές κυβερνήσεις γιατί ανατρέψαμε όλα τα σχέδια του Χίτλερ και συμβάλαμε ώστε η Γερμανία να μην έχει ναζιστικό καθεστώς; Για ποιο λόγο το μίσος προς της Ελλάδα;», συμπλήρωσε ο Μανώλης Γλέζος.

Στη συνέχεια, απάντησε στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος έχει δηλώσει  ότι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων "θεωρείται λήξαν".

"Η δική μου απάντηση", είπε ο κ. Γλέζος, "είναι, αφού θεωρείται λήξαν, υπήρχε θέμα και έχει λήξει. Έχω ρωτήσει τον κ. Σόιμπλε πότε και πως έληξε και δεν μου έχει απαντήσει".

"Ο Σόιμπλε λέει να αφήσουμε το παρελθόν και να δούμε το μέλλον. Γιατί η γερμανική κυβέρνηση αποζημίωσε τους απογόνους τους Εβραίους και τους συνταξιοδοτεί; Στον αιώνα τον άπαντα, τα παιδιά, τα εγγόνια, τα δισέγγονα, τα τρισέγγονα των Εβραίων θα συνταξιοδοτούνται. Αυτό αγαπητέ Σόιμπλε είναι παρελθόν ή μέλλον;", τόνισε...
enikos.gr

Read more...

Παραιτήθηκε (και επισήμως) ο Στύλιος...







BINTEO...
Παραιτήθηκε (και επισήμως) από υφυπουργός Παιδείας, ο Γ. Στύλιος, με αφορμή την χυδαία επίθεση κατά της Λιάνας Κανέλλη.
"Ήταν ένας ατυχής...
λεκτικός διαξιφισμός στον οποίο δόθηκαν λάθος ερμηνείες. Υπέβαλα την παραίτησή μου . Υποστηρίζω και στηρίζω την κυβέρνηση.  Συνεχίζω να προωθώ τα θέματα της Άρτας και της Ηπείρου", είπε.
Δειτε το βίντεο:



Read more...

ΣΥΡΙΖΑ: Χυδαιότητα η επίθεση Στύλιου...



ΠΑΣΟΚ: "Καλούμε τον Πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει έμπρακτα τη συμπεριφορά του μέλους της Κυβέρνησης και βουλευτή της ΝΔ"...
 Για «χυδαιότητα» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο επεισόδιο του Γιώργου Στύλιου με τη Λιάνα Κανέλλη, τονίζοντας πως, "τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορεί να είναι ανεκτές και καμία “συγνώμη” δεν μπορεί να τις ξεπλύνει".

Η... 
ανακοίνωση:

«Η επίθεση του υφυπουργού Παιδείας στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη δεν συνιστά μόνο μέγιστη χυδαιότητα. Αποτελεί τεράστια προσβολή για τη δημοκρατία, στελέχη της κυβέρνησης να επικαλούνται τη χρυσαυγίτικη βία. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορεί να είναι ανεκτές και καμία “συγνώμη” δεν μπορεί να τις ξεπλύνει».

ΠΑΣΟΚ: Η ανάρμοστη συμπεριφορά του Στύλιου

«Την πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη στάση του υφυπουργού Παιδείας, Γεωργίου Στύλιου, απέναντι σε μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καταδικάζει απερίφραστα από τη μεριά της και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
«Η ανάρμοστη συμπεριφορά του υφυπουργού Παιδείας καθ΄ υπέρβαση κάθε μέτρου και δεοντολογίας, πλήττει κατάφορα το κύρος του Κοινοβουλίου.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάζει κάθε τέτοιου είδους συμπεριφορά από όποιον και αν προέρχεται, θεωρώντας ότι πρέπει όλοι από τη θέση τους να συμβάλλουν στην εμπέδωση της Δημοκρατίας και των αρχών του Κοινοβουλευτισμού.
Καλούμε τον Πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει έμπρακτα τη συμπεριφορά του μέλους της Κυβέρνησης και βουλευτή της ΝΔ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Read more...

ΠΩΣ ΘΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΓΥΑΛΙΑ ΟΡΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ...


Μια νέα εστία ανεξέλεγκτης συνταγογράφησης επιχειρεί να «σβήσει» η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, αλλάζοντας τον τρόπο συνταγογράφησης και αποζημίωσης ...
των ιατροτεχνολογικών προϊόντων που χορηγούνται στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Μετά τις συντονισμένες προσπάθειες για τον έλεγχο στη συνταγογράφηση φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων -και συνεπώς στη συγκράτηση των σχετικών δαπανών- οι αρμόδιοι έχουν επικεντρωθεί στη δαπάνη ύψους 100 εκατ. ευρώ που εγγράφεται κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ και η οποία αφορά τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, όπως γυαλιά, ακουστικά βαρηκοίας, επιθέματα, αναπηρικά αμαξίδια κα.

Τα προϊόντα αυτά χορηγούνται σήμερα με χειρόγραφες γνωματεύσεις από τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό, γεγονός που σημαίνει ότι πρακτικά δεν υπάρχει τρόπος ελέγχου της ποσότητας των αντικειμένων που συνταγογραφούνται ή της συχνότητας αυτής της συνταγογράφησης.

Πλέον, οι γνωματεύσεις θα διατίθενται με ηλεκτρονικό σύστημα, προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια και έλεγχος των παροχών.


Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός, στο περιθώριο της 10ης Διάσκεψης για την αντιμετώπιση της Διαφθοράς στα συστήματα υγείας στην Ευρώπη, «ο ΕΟΠΥΥ προχωρεί με ταχείς ρυθμούς στην πιστοποίηση των ειδικευμένων ιατρών που θα μπορούν να συνταγογραφούν ηλεκτρονικά και μόνο τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα στους ασφαλισμένους του. Παράλληλα, προχωρεί και η πιστοποίηση των προμηθευτών αυτών των προϊόντων ώστε να γνωρίζει ο ΕΟΠΥΥ με ποιους συναλλάσσεται».

Η εγγραφή στο Μητρώο Προμηθευτών θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποζημίωσή τους. «Ο ΕΟΠΥΥ δεν θα αποζημιώνει κανένα είδος, πχ γυαλιά, αμαξίδια, ορθοπαιδικά προϊόντα, στον ασφαλισμένο εάν δεν υπάρχει πιστοποίηση του προϊόντος και του προμηθευτή από τον αρμόδιο φορέα. Σε δεύτερη φάση στόχος του ΕΟΠΥΥ είναι ο ασφαλισμένος να απεμπλακεί από τη διαδικασία της αποζημίωσης. Να αποκτά δηλαδή τα προϊόντα που δικαιούται ανάλογα με το πρόβλημα υγείας που έχει και η πληρωμή  να δίδεται από τον ΕΟΠΥΥ στην εταιρία» εξήγησε ο κ. Κοντός.

Ο στόχος του ΕΟΠΥΥ είναι διττός, καθώς θεωρεί ότι θα επιτύχει και την καλή και συνετή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων αλλά και την εξοικονόμηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τον προϋπολογισμό του.

«Εκτός από τη συρρίκνωση της δαπάνης που θα επέλθει αμέσως και δραστικά με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση αυτών των ειδών όπως συνέβη και με τα φάρμακα και με τις εξετάσεις, εκτιμούμε ότι θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε και άλλη οικονομική πολιτική απέναντι στις προμηθεύτριες εταιρίες, καθώς θα μπορούμε να κάνουμε διαπραγμάτευση τιμής με βάση τον όγκο των προϊόντων» κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Read more...

Ο Σαμαράς ζήτησε την παραίτηση του Στύλιου...


Οπως εγινε γνωστό πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Γιώργου Στύλιου, μετά την...
θυελλα που ξεσπασε με το "δεν θα με κάνεις Κασιδιάρη", που απηυθυνε ο  τελευταίος στην Λιάνα Κανέλλη...

Read more...

Palmos Analysis: Με 10,4% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ ...






Διευρύνθηκε τον Νοέμβριο το δημοσκοπικό προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την νέα έρευνα της Palmos Analysis που...
πραγματοποιήθηκε το διάστημα 31 Οκτωβρίου - 3 Νοεμβρίου.


Στην ερώτηση: «Εάν είχαμε σήμερα εθνικές (βουλευτικές) εκλογές, ποιο από τα παρακάτω κόμματα θα ψηφίζατε;», οι συμμετέχοντες έδωσαν στα κόμματα τα εξής ποσοστά:
ΣΥΡΙΖΑ 29,4%
Νέα Δημοκρατία 19%
Χρυσή Αυγή 6,5%
Ποτάμι 5,4%
ΚΚΕ 4,3%
ΠΑΣΟΚ 4,1%
Ανεξάρτητοι Ελληνες 3%
Οικολόγοι Πράσινοι 1,4%
ΛΑΟΣ 1,2%
Δημιουργία Ξανά 1,2%
ΔΗΜΑΡ 0,5%
Αλλο 4%
Οι αναποφάσιστοι και όσοι δήλωσαν ότι θα απέχουν φτάνουν το 20,9%:
Δεν έχω αποφασίσει 9,7%
Δεν θα ψηφίσω 4,8%
Λευκό/Ακυρο 3,8%
ΔΞ/ΔΑ 1,6%
Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 63% έναντι 25% της ΝΔ, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει να προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με 37% έναντι 30%.
Η απόλυτη πλειοψηφία (54%) θεωρεί ότι πρέπει να εξαντληθεί η τετραετία της κυβέρνησης Σαμαρά, αν και το 46% εκτιμά ότι ούτε αυτή ούτε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι κατάλληλη για να βγάλει την Ελλάδα από τα Μνημόνια.
left.gr

Read more...

Ψίχουλα 450 ευρω το μήνα για 6.000 ανέργους τάζει το υπουργείο Εργασίας ...




Με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση προβλέπεται ότι άνεργοι 25 έως 66 ετών θα μπορούν να απασχοληθούν, με σχέση πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες...
θα επιδοτούνται για ένα χρόνο.


Πρόκειται για επέκταση ήδη υπάρχοντος προγράμματος, συνολικού προϋπολογισμού 59,4 εκατ. ευρώ., το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από τα 5000 άτομα που καλύπτει σήμερα θα ανέβει στους 11.000. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πάντως, οι προσφερόμενες θέσεις του προηγούμενου προγράμματος επιδότησης του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 5.000 ανέργων, τον περασμένο μήνα, εξαντλήθηκαν μέσα σε δύο ώρες!
Η επιχορήγηση που θα δίνεται στις επιχειρήσεις ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα, για τον κάθε ωφελούμενο – εργαζόμενο, με δεδομένο ότι θα παρέχονται υπηρεσίες πλήρους απασχόλησης για χρονικό διάστημα έως 25 ημέρες ασφάλισης το μήνα. Αυτό σημαίνει ότι οι αποδοχές ανέρχονται στα 450 ευρώ το μήνα, ενώ η συνολική διάρκεια του προγράμματος θα είναι έως 12 μήνες. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλες οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας.

Read more...

Η Υγεία νοσεί...




 Χάνονται 5 δισ. ευρώ το χρόνο από κακοδιαχείριση και «φακελάκια» ...
Στα 2,5 δισ. ευρώ τον χρόνο ανέρχεται το «φακελάκι» στην Υγεία. Άλλα τόσα χρήματα χάνονται από την κακοδιαχείριση και την αδιαφάνεια.
 Πολύτιμοι πόροι καταλήγουν σε τσέπες επιτήδειων ή...
πετιούνται από το παράθυρο, την ώρα που η κρίση έχει διαλύσει τις αντοχές κάθε ελληνικού νοικοκυριού. Η εφαρμογή ενός και μόνο μέτρου, δηλαδή της εφαρμογής οδηγιών στους γιατρούς για το πώς πρέπει να δίνουν παραπεμπτικά για εξετάσεις, μείωσε την υπέρβαση στον ΕΟΠΥΥ κατά 15 εκατομμύρια ευρώ σε έναν μήνα.

Το 30% των χρημάτων που διατίθενται κάθε χρόνο για την Υγεία θεωρούνται χαμένα, σχολίασε ο Πολ Λίνκε, γενικός διευθυντής του Ευρωπαίκού Δικτύου για τη διαφθορά στο χώρο της υγείας.

Στη χώρα μας η συνολική δαπάνη Υγείας ανέρχεται στα 17 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι άτυπες πληρωμές και η κακοδιαχείριση κοστίζουν ετησίως πάνω από 5 δισ. εκ των οποίων τα 2,5 δισ. υπολογίζεται ότι είναι ποσά που πηγαίνουν για «φακελάκια». Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι στην Ελλάδα ο αριθμός των συνταγών είναι ίδιος με την Ισπανία, η οποία έχει πενταπλάσιο πληθυσμό.



ΕΘΝΟΣ

Read more...

Μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή Παραίτηση Στύλιου ζητά το Μαξίμου μετά την επίθεση στην Λιάνα Κανέλλη


Παραίτηση Στύλιου ζητά το Μαξίμου μετά την επίθεση στην Λιάνα Κανέλλη
Ο Γιώργος Στύλιος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα

«Ευτυχώς, αυτή τη φορά η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο» δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη, σχολιάζοντας την απόφαση του πρωθυπουργού να ζητήσει την παραίτηση του κ. Στύλιου.

Ο κ. Στύλιος ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Παιδείας στις 2 Σεπτεμβρίου 2014 μετά την παραίτηση του Κώστα Κουκοδήμου.

«Αποτελεί τεράστια προσβολή για τη Δημοκρατία στελέχη της κυβέρνησης να επικαλούνται τη χρυσαυγίτικη βία» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία καταδικάζει την επίθεση του υφυπουργού Παιδείας κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
«Η επίθεση του υφυπουργού Παιδείας στη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, δεν συνιστά μόνο μέγιστη χυδαιότητα. Αποτελεί τεράστια προσβολή για τη Δημοκρατία, στελέχη της κυβέρνησης να επικαλούνται τη χρυσαυγίτικη βία. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορεί να είναι ανεκτές και καμία 'συγγνώμη' δεν μπορεί να τις ξεπλύνει».
Ο διάλογος
Το επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της Λιάνας Κανέλλη για τον υποσιτισμό των παιδιών και ειδικά όταν η βουλευτής, σχολιάζοντας την απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας, είπε ότι «της θυμίζει τη Μαρία Αντουανέτα και την ιστορία με το παντεσπάνι». 

Ο υφυπουργός είχε μιλήσει για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το υπουργείο Παιδείας, ανάμεσα στις οποίες και το πρόγραμμα «βάλε το φρούτο στη ζωή σου», ενώ πρόταση του ΚΚΕ είναι ένα γεύμα την ημέρα σε όλα τα παιδιά και σε όλα τα σχολεία.

«Μου ακουστήκατε σαν τη Μαρία Αντουανέτα. Σαν τον μύθο. Τα παιδιά πεινάνε. Δώστε τους ένα φρούτο την ημέρα. Δώστε τους παντεσπάνι. Εκτός και αν δεν ξέρετε τι θα πει πείνα, λιποθυμία από την πείνα. Δώστε στο παιδί ένα μανταρίνι, ένα πορτοκάλι, να μην έχει φάει ένα 24ωρο και θα σωθεί» είναι η φράση της κ. Κανέλλη για την οποία ακολούθησε ο εξής διάλογος:

- Γ. Στύλιος: Δεν με εκφράζουν τα μεγάλα λόγια, δεν με εκφράζουν οι υπερβολές. Έχω τελειώσει το δημοτικό σχολείο σε χωριό, στην Άρτα, σε ορεινό χωριό με τους συμμαθητές μου και δεν δέχομαι κυρία Κανέλλη να μου κάνετε μάθημα εσείς. Δεν έχετε μεγαλώσει εκεί που μεγάλωσα εγώ. Δεν είχατε τους ίδιους συμμαθητές. Λοιπόν και δεν ήμουν ευνοημένος. Σας αρέσει, σας εκφράζει η ένταση κυρία Κανέλλη. Κυρία Κανέλλη η ένταση όπου εσείς…

- Λ. Κανέλλη: Αρνούμαι να ακούσω την απάντησή σας. Σας κόβω στις εξετάσεις. Που ήρθατε με το προσωπικό σας παράδειγμα να μιλήσετε για τα παιδιά που πεινάνε στην Ελλάδα…

- Γ. Στύλιος: Κύριε πρόεδρε και κυρία Κανέλλη, τις εξετάσεις τις δίνουμε στον ελληνικό λαό. Τις εξετάσεις... (σ.σ. φωνές από το έδρανο της κ. Κανέλλη). Η κ. Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη! Αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης! Να το γνωρίζετε αυτό...

- Λ. Κανέλλη: Παρακαλώ...

- Γ. Στύλιος: Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη. Δεν θα γίνω Κασιδιάρης όμως. Γιατί έχω περάσει τις εξετάσεις αριστεύοντας και διότι δίνω εξετάσεις στον αρτινό λαό και στον ελληνικό λαό κάθε ημέρα. Και δεν με ενδιαφέρει η δική σας η βαθμολογία η προσωπική. Με ενδιαφέρει η βαθμολογία του κόμματος και του φορέα τον οποίο εκπροσωπείτε αλλά η προσωπική σας δεν με απασχολεί. Εγώ μίλησα για προγράμματα...

- Γ. Κανέλλη: Εγώ έκανα τον Κασιδιάρη, Κασιδιάρη ή ήταν από μόνος του; Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δε ντρέπεσαι…Σα δεν ντρέπεσαι!

- Γ. Στύλιος: Δεν σας ακολουθώ στην ένταση, στην υπερβολή, στην ένταση και στα μεγάλα λόγια.

- Ι. Δριβελέγκας (προεδρεύων): Να ντρέπομαι εγώ; Εσείς που διακόπτετε και δεν περιμένετε την απάντηση. Ορίστε μας. Κι εσείς κύριε υπουργέ τι εκφράσεις είναι αυτές; Ήθελε να αποχωρήσει, ας αποχωρήσει.

- Γ. Στύλιος: Μπορούσατε να κλείσετε το μικρόφωνο κύριε πρόεδρε (σ.σ. για Κανέλλη).
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Νέο μνημόνιο, δια στόματος Χαρδούβελη…


Ενισχυμένο πρόγραμμα το οποίο ισοδυναμεί με νέο μνημόνιο προανήγγειλε επισήμως ο υπουργός Οικονομικών. Με δηλώσεις του στο Reuters ο Γκίκας Χαρδούβελης έκανε λόγο για...
πρόγραμμα με 15 βασικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και με την παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Θέλουμε το ΔΝΤ να έχει ανάμειξη για να είναι σίγουρες οι αγορές» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι "η ακριβής νέα σχέση με το ΔΝΤ είναι υπό διαπραγμάτευση. Κατά την γνώμη μας, θα θέλαμε η ΕΕ να έχει το πάνω χέρι". Παραδέχθηκε ακόμη ότι θα υπάρχουν έλεγχοι, αν και επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας «Αναμένουμε ότι ο έλεγχος δεν θα είναι τόσο επίσημος, και δεν θα δημιουργεί την ένταση που δημιουργούσε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια».

Η "διαπραγμάτευση" ωστόσο για την οποία έκανε λόγο ο υπουργός έχει επιφέρει σειρά παλινδρομήσεων με την οποία ξεκινά η πορεία της περιβόητης "προληπτικής πιστωτικής γραμμής"...

left.gr

Read more...

Παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού Έρευνα από την Κομισιόν για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ


Έρευνα από την Κομισιόν για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Εις βάθος έρευνα για το κατά πόσον συνάδει με την κοινοτική νομοθεσία περί συγκέντρωσης η πώληση του ΔΕΣΦΑ στην κρατική εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν Socar ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκαλώντας «παγωμάρα» στην κυβέρνηση.
Αθήνα

Και αυτό διότι την ίδια στιγμή που η Ελλάδα εγκαλείται μονίμως από τις Βρυξέλλες για καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις, οι ίδιες οι κοινοτικές υπηρεσίες μέσα από αυτεπάγγελτες παρεμβάσεις τους «παγώνουν», ακυρώνουν ή αναστέλλουν το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Η Κομισιόν, όπως ανακοίνωσε, θεωρεί ότι η συναλλαγή δύναται να μειώσει τον ανταγωνισμό στη χονδρική αγορά του φυσικού αερίου στην Ελλάδα, διότι μπορεί να επιτρέψει στο συγχωνευόμενο επιχειρηματικό σχήμα να θέσει εμπόδια στους ανταγωνιστές της Socar στην πρόσβασή τους στο δίκτυο μεταφοράς αερίου.

Η Επιτροπή, συνεχίζει, σκοπεύει να διαβεβαιώσει ότι η πώληση του ΔΕΣΦΑ, η οποία αποτελεί «τμήμα του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων της ελληνικής κυβέρνησης, που στοχεύει στον εκσυγχρονισμό και την απελευθέρωση των αγορών ενέργειας», δεν θα πλήξει τον ανταγωνισμό και δεν θα οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές αερίου για τους έλληνες καταναλωτές.

Η εκκίνηση της εις βάθος έρευνας, τονίζει η Κομισιόν, δεν προεξοφλεί το αποτέλεσμά της. Η Επιτροπή έχει πια 90 εργάσιμες ημέρες για να λάβει απόφαση, δηλαδή ως τις 23 Μαρτίου 2015.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής, η αρχική έρευνα αγοράς έδειξε ότι η συγχωνευόμενη οντότητα ενδεχομένως να έχει την ικανότητα και το κίνητρο να πλήξει τον ανταγωνισμό, δημιουργώντας εμπόδια στη χονδρική πρόσβαση στην αγορά του αερίου.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει διά του περιορισμού της πρόσβασης των ανταγωνιστών του ΔΕΣΦΑ στην ελληνική αγορά αερίου, διά του «στρατηγικού περιορισμού των επενδύσεων σε μελλοντικές επεκτάσεις της χωρητικότητας», συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και της διασύνδεσης μεταξύ των δικτύων του TAP και του ΔΕΣΦΑ.

Επιπροσθέτως, τονίζει η Κομισιόν, η συγχωνευόμενη οντότητα θα μπορούσε να περιορίσει τις εισροές αερίου στην Ελλάδα, ελέγχοντας το δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου με διακριτικό τρόπο προς όφελος των ποσοτήτων της Socar έναντι των ανταγωνιστών της.

Η αρχική έρευνα, σημειώνεται, έδειχνε ότι η Socar μπορεί να έχει το κίνητρο να αποκλείσει τους ανταγωνιστές της από την πρόσβαση στο δίκτυό της, διότι θα ήταν επικερδέστερο για αυτή.

Επιπλέον, συνεχίζει, το ελληνικό ρυθμιστικό πλαίσιο δεν θα ήταν ικανό να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη. «Αυτό θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των υφιστάμενων και των δυνητικών προμηθευτών και την ποσότητα του φυσικού αερίου στην Ελλάδα και να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές φυσικού αερίου για τους καταναλωτές» σημειώνει η Επιτροπή, η οποία ειδοποιήθηκε για την συναλλαγή την 1η Οκτωβρίου.  

Η συμφωνία πώλησης μετοχών του ΔΕΣΦΑ από το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΛΛΠΕ στη Socar υπεγράφη στις 21 Δεκεμβρίου 2013. Μαζί της υπεγράφη και άλλη συμφωνία μετόχων μεταξύ του Δημοσίου, του ΤΑΙΠΕΔ και της Socar, η οποία αφορούσε τη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ, μετά τη μεταβίβαση των μετοχών στους Αζέρους. Το τίμημα της συμφωνίας ήταν €400 εκατ. για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ (31% για το ΤΑΙΠΕΔ και 35% για τα ΕΛΠΕ), ωστόσο ήταν δεδομένο εξ αρχής ότι για την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα απαιτούνταν η έγκριση από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού.

Η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ έχει ανοιχτά πολλά ντοσιέ ελληνικού ενδιαφέροντος, που αφορούν τις περισσότερες ιδιωτικοποιούμενες ΔΕΚΟ της χώρας. Στην «επιτροπή Γιούνκερ» επίτροπος αρμόδια για τον Ανταγωνισμό είναι η Μαγκρέιτε Βέστεϊγερ από το Βέλγιο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Το είπε ο τούρκος ΥΠΕΞ «Τηλεφωνική συνομιλία Σαμαρά - Νταβούτογλου» για την ένταση στην Κύπρο


«Τηλεφωνική συνομιλία Σαμαρά - Νταβούτογλου» για την ένταση στην Κύπρο
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου   (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε την Τετάρτη μιλώντας σε ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Εθνοσυνέλευσης ότι ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τηλεφώνησε πρόσφατα στον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου -χωρίς να διευκρινίσει πότε- και συζήτησαν την ένταση που έχει δημιουργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η εν λόγω πληροφορία μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου απέφευγαν αργά το βράδυ της Τετάρτης να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την τηλεφωνική συνομιλία Σαμαρά - Νταβούτογλου.

Παράλληλα, ο κ. Τσαβούσογλου επανέλαβε ότι περιμένει τον έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Βενιζέλο στην Τουρκία στα τέλη Νοεμβρίου, κάτι που οι δύο άνδρες είχαν συμφωνήσει και κατά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο κ. Βενιζέλος θα επισκεφθεί άλλωστε την Κωνσταντινούπολη για να παραστεί στη θρονική εορτή του Οικουμενική Πατριάρχη, στις 30 Νοεμβρίου.

Μιλώντας στους βουλευτές του πάντως, ο κ. Τσαβούσογλου επανέλαβε ότι θέλει την ενίσχυση των σχέσεων με την Ελλάδα, αλλά το Κυπριακό τις επηρεάζει. «Η τουρκική πλευρά δεν θα αποσυρθεί ποτέ από τις διαπραγματεύσεις» σημείωσε.   

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Του ετοιμάζει μεγάλο χουνέρι...


Απάντηση … ακτιβιστικού χαρακτήρα ετοιμάζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Ευάγγελο Βενιζέλο θεωρώντας ότι η απαξίωση της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών παραήταν χονδροειδής. Ως...
γνωστόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βγαίνοντας από το Μαξίμου όχι μόνο δεν τοποθετήθηκε ευθέως απέναντι στη θέση του Αλέξη Τσίπρα αλλά ουσιαστικώς τους συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο Εξωτερικών την Δευτέρα για να τους ενημερώσει επί των εθνικών ζητημάτων.

Κοντολογίς τους είπε: « Ελάτε πρώτα να μάθετε τι συμβαίνει στα εθνικά και μετά θα δούμε αν συναντηθούμε ως πολιτικοί αρχηγοί»!

Η πρώτη αντίδραση από την Κουμουνδούρου είναι ότι μια τέτοια πρόκληση δεν θα περάσει στο ντούκου, χωρίς πάντως περισσότερες διευκρινίσεις...

parapolitika.gr

Read more...