Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ψίχουλα 450 ευρω το μήνα για 6.000 ανέργους τάζει το υπουργείο Εργασίας ...




Με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση προβλέπεται ότι άνεργοι 25 έως 66 ετών θα μπορούν να απασχοληθούν, με σχέση πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες...
θα επιδοτούνται για ένα χρόνο.


Πρόκειται για επέκταση ήδη υπάρχοντος προγράμματος, συνολικού προϋπολογισμού 59,4 εκατ. ευρώ., το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από τα 5000 άτομα που καλύπτει σήμερα θα ανέβει στους 11.000. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πάντως, οι προσφερόμενες θέσεις του προηγούμενου προγράμματος επιδότησης του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 5.000 ανέργων, τον περασμένο μήνα, εξαντλήθηκαν μέσα σε δύο ώρες!
Η επιχορήγηση που θα δίνεται στις επιχειρήσεις ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα, για τον κάθε ωφελούμενο – εργαζόμενο, με δεδομένο ότι θα παρέχονται υπηρεσίες πλήρους απασχόλησης για χρονικό διάστημα έως 25 ημέρες ασφάλισης το μήνα. Αυτό σημαίνει ότι οι αποδοχές ανέρχονται στα 450 ευρώ το μήνα, ενώ η συνολική διάρκεια του προγράμματος θα είναι έως 12 μήνες. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλες οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: