Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ 3 ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ




Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του ΠΑ.ΣΟ.Κ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της ΔΗΜ.ΑΡ

1. Με αφορμή την απόφαση για εφαρμογή νέων περικοπών στις αποδοχές των εν ενεργεία και στις συντάξεις των αποστράτων...
  δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας προς αυτές και δυστυχώς προβλέπουμε ότι και τα νέα μέτρα θα αποτύχουν, γιατί είναι άδικα και πλήττουν καίρια τον κορμό της ελληνικής οικονομίας που είναι η μεσαία τάξη και  θα δημιουργήσουν μεγαλύτερη ύφεση, η οποία στην συνέχεια θα απαιτήσει νέα μέτρα και ούτω καθεξής, όπως άλλωστε γίνεται εδώ και δυόμιση χρόνια. Και βεβαίως μας προκαλεί έκπληξη ότι θεωρούμεθα από την Πολιτεία ως εύποροι, με αποτέλεσμα να  έχουμε υποστεί μέχρι τώρα απάνθρωπες περικοπές και παράλληλα  να καλούμεθα να πληρώσουμε φόρους που είναι πλέον εκτός των οικονομικών μας δυνατοτήτων.

     2. Παράλληλα εκπλησσόμεθα γιατί οι περιβόητες πλέον οριζόντιες περικοπές έγιναν κάθετες. Δηλαδή αφορούν αυτούς που σε όλη την σταδιοδρομία τους στο Δημόσιο ήταν συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους και με τα καθήκοντά τους προς την Πατρίδα και βεβαίως αναφερόμεθα στους εν ενεργεία και στους αποστράτους.

     3. Μέχρι τώρα, τα εν αποστρατεία στελέχη των Ε.Δ. και Σ.Α. έχουν υποστεί πανωλεθρία μετά την διπλή επιβολή της Ε.Α.Σ. (Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων) , την μείωση των επιδομάτων, την μείωση των συντάξεων κατά 20% για το ποσόν άνω των 1200,00  και στη συνέχεια κατά 12 % για το ποσόν άνω των 1300,00 € και βεβαίως την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης. Και αυτά χωρίς να υπολογίσουμε τις δραματικές απώλειες από τα μερίσματα που δίνουν τα Μετοχικά Ταμεία και που επέβαλαν συνολική μείωση έως και 50% στις αποδοχές μας.

     4. Πιο συγκεκριμένα είμαστε τελείως αντίθετοι στα ακόλουθα και ζητάμε την απόσυρσή τους και την αποκατάσταση των αδικιών που αυτά επέβαλαν :

          α. Στην μείωση των αποδοχών των εν ενεργεία.

          β. Στην μείωση των συντάξεων , συνεπεία  της μείωσης των μισθών των εν ενεργεία και στη συνέχεια λόγω επιβολής νέας περικοπής , όπως και στους λοιπούς συνταξιούχους , τουλάχιστον όπως παρουσιάζονται από τα Μ.Μ.Ε. Εάν αυτό πράγματι υλοποιηθεί , τότε οι απόστρατοι θα θεωρήσουν ότι είναι υπό διωγμό , γιατί θα έχουν υποστεί διπλή νέα περικοπή στις συντάξεις τους σε  αντίθεση με τους λοιπούς συνταξιούχους που θα έχουν υποστεί μόνο μία.

         γ. Στην αναστολή καταβολής της σύνταξης για τους κάτω των 53 ετών αποστράτους και στην μείωση της σύνταξης για τους άνω των 53 ετών,  σε εφαρμογή του άρθρου 10 του Ν 3865 / 10. Το μέτρο αυτό ουδέν δημοσιονομικό κέρδος επιφέρει και απλά είναι τιμωρητικό.

         δ. Στην καταβολή μειωμένων συντάξεων στους κάτω των 55 ετών αποστράτους σε εφαρμογή των Ν. 4024/11 και  Ν.4051/12. Το μέτρο αυτό αποτελεί διάκριση εις βάρος αυτής της κατηγορίας των συνταξιούχων γιατί επιβάλει ένα ηλικιακό διαχωρισμό που παραβιάζει κάθε αρχή ισότητας.

     5. Τέλος επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά ότι το Κράτος θα πρέπει να είναι έτοιμο να δεχθεί την ενδεχόμενη σύλληψη και φυλάκιση αποστράτων στους οποίους θα περιλαμβάνονται και Ανώτατοι  Αξιωματικοί και Επίτιμοι ακόμη και Αρχηγοί, λόγω αδυναμίας πληρωμής των φόρων.




    Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι

    Σας καλούμε να λάβετε υπόψη σας τα ανωτέρω τα οποία  σας γνωρίζουμε με πόνο ψυχής, γιατί από υπερήφανους Έλληνες που για μία ζωή προσφέραμε στην Πατρίδα, μας καταντήσατε στην κυριολεξία επαίτες.
                                        

                                            Με εκτίμηση

Αντιστράτηγος  ε.α.             Παντελής Μαυροδόπουλος    Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ
Υποστράτηγος  ε.α.             Ευαγ. Δανιάς        Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Σ
Αντιναύαρχος   Π.Ν. ε.α.      Σπύρ. Περβαινάς                Πρόεδρος Ε.Α.Α.Ν
Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν. ε.α. Γεωρ. Τζικάκης         Διευθ. Σύμβουλος Ε.Α.Α.Ν
Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α.  Βασ. Κατσιαντώνης          Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α
                                                                               Επίτιμος Αρχηγός Α.Τ.Α
Επισμηναγός (Ι) Π.Α. ε.α.   Γεωρ. Κασσαβέτης Διευθ. Σύμβουλος Ε.Α.Α.Α
                                       
                                     

                                                              Για την ακρίβεια


                                                   Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού
                              
                                 
                                              Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Σπυρ. Περβαινάς 
                                                            Πρόεδρος Ε.Α.Α.Ν




Read more...

Πάνω από 5.000 «χαμένα» ακίνητα

Πάνω από 5.000 «χαμένα» ακίνητα
Έχει υπερτριπλάσια περιουσία και δεν το γνωρίζει. Πληρώνει απαλλοτριώσεις και ύστερα επιστρέφει τα ακίνητα στους ιδιοκτήτες τους. Παραχωρεί φιλέτα στην Πλάκα και τη Ρόδο για πολιτιστικές δράσεις έναντι ευτελούς μισθώματος και ανακαλύπτει πως έχουν μετατραπεί σε σπίτια και επιχειρήσεις. Δημόσιες εκτάσεις κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους που καταπατώνται. Και έσοδα από εμπορικά διαμερίσματα που χάνονται.

Τάξη σε αυτό το χάος επιχειρεί να βάλει, ύστερα από χρόνια ανοργανωσιάς, το υπουργείο Πολιτισμού και να ανακαλύψει τι πραγματικά τού ανήκει μέσω μιας καινοτόμους εφαρμογής, του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου. Της πλήρους δηλαδή καταγραφής όλων των ακινήτων που έχουν αποκτηθεί από το υπουργείο κυρίως για αρχαιολογικούς σκοπούς, και το οποίο θα είναι προσβάσιμο από τους πολίτες μέσω Διαδικτύου.
Απόδειξη του χάους που επικρατεί είναι πως στους καταλόγους της πρώην Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου έχουν καταγραφεί μόλις 2.345 ακίνητα σε όλη τη χώρα διαχειριστικής αρμοδιότητας του υπουργείου, ενώ στο Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο έχουν εντοπιστεί 7.500 ακίνητα, τα οποία καλύπτουν περί τα 100.000 στρέμματα.
«Πρόκειται για μια μικρή ειρηνική επανάσταση στις σχέσεις του Δημοσίου με τον πολίτη αλλά και στις σχέσεις του Δημοσίου με την περιουσία του» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ Κώστας Τζαβάρας κατά τη χθεσινή παρουσίαση της ψηφιοποίησης του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου.
Το έργο ξεκίνησε πριν από 16 μήνες επί των ημερών του Παύλου Γερουλάνου και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015 με κόστος 7,232 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ενώ σε τέσσερις μήνες περίπου θα είναι δυνατή η ενημερωτική πρόσβαση όλων στο Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο.
Παλιοί φάκελοι ανοίχτηκαν, ξεχασμένα αρχεία ξεθάφτηκαν για να αποκαλυφθεί το μέγεθος της περιουσίας του υπουργείου και έως τώρα έχουν γίνει περί τις 27.300 καταγραφές, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η πλήρης διασταύρωσή τους. Εκτιμάται, σύμφωνα με τον επίτιμο προϊστάμενο του φορέα υλοποίησης του έργου Αντώνη Γιουρούση, ότι οι εγγραφές θα ξεπεράσουν εντωμεταξύ τις 30.000.
Τα ακίνητα του υπουργείου σε μεγάλο ποσοστό έχουν αποκτηθεί από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, διαθέτοντας σε μια 20ετία 390 εκατ. ευρώ για την απόκτηση 1.640 ακινήτων, ενώ περί τα 70 εκατ. ευρώ έχουν διατεθεί το διάστημα 1980-2000 για την αποκατάσταση 130 ακινήτων.
Ανάμεσα τους συμπεριλαμβάνονται 18 διαμερίσματα - γραφεία που έχουν δωρηθεί με σκοπό την εκποίηση, εκ των οποίων έχουν εκποιηθεί τα 11 φέρνοντας έσοδα που προορίζονται για πολιτιστικούς σκοπούς περί τα 12 εκατ. ευρώ.
Στο Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο όμως πέρα των δημοσίων ακινήτων θα μπορεί κάποιος να βρει τους πάνω από 4.000 κηρυγμένους χερσαίους αρχαιολογικούς χώρους που καλύπτουν το 10% της ελληνικής επικράτειας, 100  ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους επιφάνειας άνω των 100 τετρ. χλμ. 12.000 αρχαία μνημεία και 8.000 νεώτερα, όπως και 1.000 θέσεις με καταχωμένες αρχαιότητες.
ΠΗΓΗ: tanea.gr
 enikos.gr

Read more...

Με ψήφους 143 κατά, 136 υπέρ και 14 παρόντες Απερρίφθη η τροπολογία για την ένταξη του ΕΟΠΥΥ - Επανέρχεται τη Δευτέρα

Έπειτα από έντονο παρασκήνιο και με τις γραμμές των συγκυβερνώντων κομμάτων -και κυρίως του ΠΑΣΟΚ- να «σπάνε», η τροπολογία για την ένταξη ορισμένων από τα αποκαλούμενα «ευγενή» Ταμεία στον ΕΟΠΥΥ απορρίφθηκε με πλειοψηφία 143 «όχι», έναντι 136 «ναι» και 14 «παρών».

Το πολυνομοσχέδιο με τα εργασιακά και την τροπολογία για την ένταξη Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ θα κατατεθεί τη Δευτέρα, ενώ σύμφωνα με το σχεδιασμό η ψηφοφορία θα γίνει την Τετάρτη. 
 
Η ψηφοφορία θρίλερ και το αποτέλεσμα της που συνιστά την πρώτη κοινοβουλευτική ήττα της τρικομματικής κυβέρνησης, προκάλεσε τριγμούς στα κόμματα και πανηγυρισμούς στους εκπροσώπους του Τύπου είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Βουλή διαμαρτυρόμενοι καθώς η τροπολογία περιλάμβανε και το ΕΤΑΠ ΜΜΕ, όπως και τα Ταμεία δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών, και άλλων.
 
Η τροπολογία καταψηφίστηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση, καθώς και 23 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ακολούθησαν την επίσημη «γραμμή», ενώ υπερψηφίστηκε από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και έναν της ΔΗΜΑΡ, που διαφοροποιήθηκαν από τα κόμματά τους. Στους δέκα απόντες περιλαμβάνονταν και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που ήταν μεν στη Βουλή, αλλά δεν ψήφισαν.
 
Τα κυβερνητικά κόμματα αλληλοκατηγορούνται για τους χειρισμούς που προηγήθηκαν της αιφνιδιαστικής κατάθεσης της τροπολογίας, αλλά και για τη στάση που τήρησαν οι βουλευτές τους στην ψηφοφορία.
 
Από την πλευρά της ΝΔ ισχυρίζονταν ότι υπήρξε πρόθεση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα να αποσύρει την τροπολογία, κάτι, ωστόσο, που δεν έγινε την τελευταία στιγμή, επειδή «το ΠΑΣΟΚ απείλησε ότι θα καταψηφίσει συνολικά το νομοσχέδιο».
 
Το ΠΑΣΟΚ διέψευδε αυτούς τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι δεν ετέθη τέτοιο ζήτημα και η εντύπωση που είχαν ήταν ότι θα αποσυρόταν η τροπολογία για να ξανασυζητηθεί. 
 
Γι΄ αυτό, άλλωστε, μεσούσης της ψηφοφορίας, ο βουλευτής του Κινήματος και στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Πάρης Κουκουλόπουλος ζήτησε να προηγηθεί η δική του ψήφος για να γίνει γνωστή η «γραμμή» του κόμματος που ήταν κατά της τροπολογίας.
 
Στο μεταξύ ο βουλευτής Επικρατείας κ. Πύρρος Δήμας είχε υπερψηφίσει, ματαίως επιχειρούσε να αλλάξει την ψήφο του. «Ναι» ψήφισε αμέσως μετά και ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ενώ η πρωτοβουλία του κ. Κουκουλόπουλου αντί να κατευνάσει τα πνεύματα, προκάλεσε έκρηξη μεταξύ των βουλευτών του κόμματός του.
 
Έτσι πήγαν στο «ναι»  οι κύριοι Μάρκος Μπόλαρης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Γιώργος Ντόλιος, Αχμέτ Χατζηοσμάν και η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη. «Ναι», επίσης, ψήφισε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ κ. Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος διαφοροποιήθηκε από το κόμμα του. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση πάντως η τροπολογία θα «επιστρέψει» την επόμενη εβδομάδα στην Βουλή, μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα , πιθανόν ελαφρώς τροποποιημένη.
 protothema.gr

Read more...

Απάντηση της Λούκας Κατσέλη για τα περί ΣΥΡΙΖΑ



apantisi-tis-loukas-katseli-gia-ta-peri-syriza
eurokinissi
Ανακοίνωση εξέδωσε η Λούκα Κατσέλη με την οποία απαντά στην στήλη «Μικροπολιτικός» των «Νέων» και σε δημοσίευμα που προανήγγειλε την προσχώρησή της στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώην υπουργός διαψεύδει την πληροφορία, απαντώντας μάλιστα σε αυστηρό τόνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αγαπητέ Μικροπολιτικέ,

Θα ήταν τουλάχιστον οξύμωρο σε εκδήλωση ενημέρωσης για τα υπερχρεωμένα  νοικοκυριά,  οργανωμένη από το Δίκτυο Κοινωνικής  Στήριξης στη Ναύπακτο την περασμένη εβδομάδα,  να «αποκαλύψω την προσχώρηση μου στο ΣΥΡΙΖΑ».  Επομένως, ο πληροφοριοδότης σου μάλλον ήθελε να ταυτίσει την κριτική στάση, τόσο τη δική μου όσο και της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ απέναντι στην αδιέξοδη πολιτική της βίαιης λιτότητας και στην ενδοτική πολιτική της κυβέρνησης με μελλοντικές κομματικές επιδιώξεις. Την επόμενη φορά ας είναι περισσότερο προσεκτικός γιατί ο κόσμος έχει ξυπνήσει.

Φιλικά Λούκα Τ.  Κατσέλη».
http://newpost.gr

Read more...

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΠΟΝΗΣ Βουλγαράκης - Πελέκη στη λίστα Λαγκάρντ!



voylgarakis-peleki-sti-lista-lagkarnt 
Τα ονόματα του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη και της συζύγου του Αικατερίνης Πελέκηπεριλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με επιστολή που έστειλε ο Oικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης στην Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η επιτροπή της Βουλής, στην επιστολή του ο κ. Πεπόνηςεπισύναψε και τα στοιχεία λογαριασμού του ζεύγους από το απόσπασμα της λίστας.

Κατόπιν αυτού, η Επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλλουν άμεσα επίσημο πόρισμα πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο. 

Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει, διευκρινήσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας είκοσι ημερών, όπως ο νόμος ορίζει.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της επιτροπής:


Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής του αρθρ.21 του Ν.3023/2002, για τον Έλεγχο των Οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων γνωστοποιήθηκε στα μέλη τηςΕπιτροπής, επιστολή του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρηγορίου Πεπόνη, με την οποία ενημερώνει την Επιτροπή ότι από τον μέχρι σήμερα διεξαγόμενο έλεγχο στη «Λίστα Λαγκάρντ», περιλαμβάνονται τα ονόματα του πρώην Υπουργού κ. Γεωργίου Βουλγαράκη και της συζύγου του κας. Αικατερίνης Πελέκη, επισυνάπτοντας στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμα της προαναφερθείσας λίστας.

Η Επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλλουν άμεσα επίσημο πόρισμα πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο. Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει, διευκρινήσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας είκοσι ημερών, όπως ο νόμος ορίζει.http://newpost.gr/

Read more...

Ψηφίζουν για κομματική πειθαρχία στο ΠΑΣΟΚ

Ψηφίζουν για κομματική πειθαρχία στο ΠΑΣΟΚ


Σε κλίμα συναίνεσης παρά τις αντίθετες προβλέψεις διεξάγεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους. Σε λίγη ώρα αρχίζει η ψηφοφορία για την επιβολή κομματικής πειθαρχίας στο θέμα της ψήφισης των μέτρων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν έντονες αντεγκλήσεις, αλλά διάθεση για εκτόνωση της κατάστασης.

Read more...

Bild: Η Γαλλία καταρρέει, πάει να γίνει η νέα Ελλάδα...



«Η Γαλλία είναι η νέα Ελλάδα;» γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild, σε ένα ιδιαίτερα καυστικό άρθρο στο οποίο κατακεραυνώνει τη γαλλική οικονομία αλλά και τον Πρόεδρο της χώρας Φρανσουά Ολάντ.

Στο άρθρο, που... δημοσιεύεται με μεγάλη φωτογραφία και τίτλους στη 2η σελίδα της Bild, η διαπίστωση είναι σαφής : «Χωρίς το δίδυμο Γερμανίας-Γαλλίας τίποτα δεν είναι εφικτό στην Ευρώπη» γράφει ο γερμανός δημοσιογράφος Νίκολας Μπλόμε. «Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάρρευση, τα οικονομικά της στοιχεία είναι απογοητευτικά, η εμπιστοσύνη των πολιτών βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο και ο Φρανσουά Ολάντ δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες» γράφει.

Η Γαλλία μπορεί ακόμη να δανείζεται χρήματα με λογικά επιτόκια, υπογραμμίζει η Bild αλλά τα δομικά μεγέθη της γαλλικής οικονομίας θυμίζουν όλο και πιο έντονα ορισμένες χώρες της Νότιας Ευρώπης, όπως η Ελλάδα.

Η γερμανική εφημερίδα απαριθμεί τα νούμερα στη Γαλλία : πάνω από 25% ανεργία στους νέους, έλλειμμα 5%, μηδενική ανάπτυξη, αυτοκινητοβιομηχανίες στο νεκρό σημείο. «Σύντομα η χρηματοδότηση της γαλλικής οικονομίας θα γίνει δύσκολη και η Γαλλία θα έχει σημαντικά προβλήματα» προειδοποιεί μέσω της Bild ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ.

 


Read more...

Η «μαύρη Βίβλος» των βουλευτών της Χρυσής Αυγής...



Σε δεκαπέντε τουλάχιστον περιπτώσεις που κατέγραψαν οι αστυνομικές αρχές, χρυσαυγίτες βουλευτές πρωταγωνίστησαν σε επεισόδια, συμπλοκές, ακόμα και ξυλοδαρμούς μεταναστών. Στη Βουλή ο ... κατάλογος με πρωτοβουλία Δένδια.
Το χρονικό των ανά την Ελλάδα περιστατικών βίας με «πρωταγωνιστές» βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής, τα οποία έχουν καταγραφεί από τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας, διαβίβασε χθες στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δ. Κυριαζίδη.

Ο υπουργός τονίζει ότι η βουλευτική ασυλία μπορεί να λειτουργεί ως «ασπίδα προστασίας» για τους παραβάτες βουλευτές, ωστόσο επικαλείται πρόσφατη εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία «για πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις βουλευτή επιτρέπεται η διενέργεια ανακριτικών πράξεων που είναι αναγκαίες για τη βεβαίωση του εγκλήματος, αλλά και η φυσική παρεμπόδιση του επιτιθέμενου βουλευτή».

Ειδικότερα αναφέρονται τα εξής περιστατικά στα οποία ενεπλάκησαν χρυσαυγίτες βουλευτές:

Βέροια, 9 Ιουνίου 2012: Μέλη της Χρυσής Αυγής με μηχανές επιτέθηκαν σε κατάστημα, χτυπώντας τον ιδιοκτήτη και πελάτες. Συνελήφθησαν οκτώ άτομα που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.
Πετρίνα Λακωνίας, 17 Ιουνίου 2012: Στο 62ο εκλογικό τμήμα μετά το κλείσιμο της κάλπης υπήρξε βιαιοπραγία κατά της δικαστικής αντιπροσώπου. Συνελήφθη ένα άτομο για διατάραξη της εκλογικής διαδικασίας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.
Κόρινθος: Τρία περιστατικά εναντίον του δημάρχου Κορίνθου που περιλαμβάνουν απειλή, εξύβριση, φθορά και κακόβουλη βλασφημία, με φερόμενους ως δράστες βουλευτή και μέλη της Χρυσής Αυγής.
Τα επεισοδια με πρωταγωνιστές χρυσαυγίτες στη Ραφήνα φιγουράρουν στη λίστα Δένδια
Τα επεισοδια με πρωταγωνιστές χρυσαυγίτες στη Ραφήνα φιγουράρουν στη λίστα Δένδια
28 Ιουνίου 2012 και 26 Ιουλίου: Περιστατικά εξύβρισης και απειλής, χωρίς να υποβληθούν εγκλήσεις, σε Κόρινθο και Δερβενάκια Κορινθίας αντίστοιχα.
28 Ιουλίου 2012: Επεισόδιο στα Εξαμίλια Κορινθίας, στο οποίο ο βουλευτής δεν συνελήφθη λόγω βουλευτικής ασυλίας. Υποβλήθηκε έγκληση.
Σκύρος: Ο δήμαρχος Σκύρου υπέβαλε καταγγελία στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας για απειλές που δέχθηκε από τον βουλευτή Ευβοίας.
Τα επεισοδια στο Μεσολόγγι
Τα επεισοδια στο Μεσολόγγι
Ραφήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2012: Δικογραφία σε βάρος δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής και ενός ακόμη ατόμου για αντιποίηση Αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, για τα γνωστά γεγονότα στη λαϊκή αγορά της πόλης.
Μεσολόγγι, 8 Σεπτεμβρίου 2012: Φθορές σε ξένη ιδιοκτησία και αντιποίηση Αρχής κατά συναυτουργία από βουλευτή και εννέα μέλη της Χρυσής Αυγής, για την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου. Πρόκειται για τη γνωστή επίθεση στους πάγκους μικροπωλητών.
Καλαμάτα, 8 Σεπτεμβρίου 2012: Δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο αναφέρουν ότι μέλη της Χρυσής Αυγής απομάκρυναν αλλοδαπούς από τα φανάρια κεντρικών οδικών αρτηριών. Παραγγέλθηκε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Βόλος, 29 Σεπτεμβρίου 2012: Συμπλοκή μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της με αντιεξουσιαστές. Προσήχθησαν τέσσερα και επτά άτομα αντίστοιχα, ενώ υπήρξαν καταγγελίες ότι βουλευτής της Χρυσής Αυγής τους απείλησε με όπλο που έφερε.
Ανάβυσσος, 30 Σεπτεμβρίου 2012: Δύο αλλοδαποί κατήγγειλαν στο ΑΤ της περιοχής ότι περνώντας μπροστά από την τοπική οργάνωση του κόμματος παρενοχλήθηκαν από μέλη του. Εγιναν συστάσεις στην υπεύθυνη της τοπικής οργάνωσης.
Σέρρες, 3 Οκτωβρίου 2012: Δύο μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε πολίτη. Σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Λαύριο, 5 Οκτωβρίου 2012: Στην περιοχή της Νεάπολης φορτηγό στάθμευσε σε πλυντήριο/λιπαντήριο αυτοκινήτων και αποβίβασε 10 άτομα με μπλούζες της Χρυσής Αυγής και κουκούλες που επιτέθηκαν με ρόπαλα και άλλα αντικείμενα σε παρευρισκόμενους, υπαλλήλους και πελάτες, τραυματίζοντάς τους και προκαλώντας φθορές στο κατάστημα.
Ρίο Πάτρας, 5 Οκτωβρίου 2012: Στο Facebook καταγράφηκαν απειλές, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση κατά συνδικαλιστή των εργαζόμενων στο καζίνο της περιοχής.
Βόλος, 6 Οκτωβρίου 2012: Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της Χρυσής Αυγής από όλη τη Θεσσαλία, συνεπλάκη βουλευτής με μέλος του κόμματος, χωρίς κανείς να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

ethnos.gr


Read more...

12.000 γιατρούς ψάχνει η Γερμανία,ανοίγει ο δρόμος για τους Έλληνες ...



Για χιλιάδες Έλληνες γιατρούς που αναζητούν εργασία, ανοίγει ο δρόμος για την ξενιτιά. Τα νοσοκομεία του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας που έχουν 12.000 κενές θέσεις ανοίγουν τις πόρτες τους στους Έλληνες γιατρούς που...
θέλουν κάνουν ειδικότητα ή να εργαστούν στη Γερμανία.
Στο πλαίσιο ενημερωτικής διημερίδας για τις ευκαιρίες απόκτησης ειδικότητας και για τις θέσεις εργασίας στην περιοχή του γερμανικού κρατιδίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί 1 και 2 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς, έρχεται στην Θεσσαλονίκη η υφυπουργός Υγείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Μάρλις Μπρέντεχορστ (Marlis Mredehorst). Η Γερμανίδα υφυπουργός θα επισκεφτεί στις 2 Νοεμβρίου νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης της Μακεδονίας και τη Θράκης προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση.

«Στην Ελλάδα ο αριθμός των γιατρών είναι διπλάσιος από αυτόν που η χώρα έχει ανάγκη. Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) έχει 9.000 μέλη εκ των οποίων τα 2.000 είναι ήδη στο εξωτερικό ενώ 1000 είναι άνεργοι γιατροί. Από την άλλη η Βόρεια Ρηνανία -Βεστφαλία σήμερα έχει ανάγκη από 12.000 γιατρούς και ο αριθμός αυτός σύμφωνα με υπολογισμούς το 2020 θα φτάσει στις 25.000» επισήμανε, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος του ΙΣΘ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Παράλληλα χαρακτήρισε ως οξύμωρο το ότι τη στιγμή που τα ελληνικά νοσοκομεία δεν έχουν γιατρούς, η χώρα να έχει υπερπληθώρα γιατρών οι οποίοι είναι άνεργοι και αναζητούν εργασία στο εξωτερικό, και απέδωσε την κατάσταση αυτή στην κακή κατανομή των γιατρών στις θέσεις εργασίας.

Ο γενικός πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Βόλφγκανγκ Χέλσερ Ομπερμάιερ (Wolfgang Hoelscher -Obermaier) επισήμανε ότι στα νοσοκομεία της χώρας του υπάρχουν πολλά κενά τα οποία μπορούν να καλυφθούν από Έλληνες γιατρούς. Στην Ελλάδα, είπε, κάποιος που θέλει να κάνει ειδικότητα θα πρέπει να περιμένει μέχρι και 8 χρόνια και στο διάστημα αυτό να «χάσει» γνώσεις καθώς η ιατρική εξελίσσεται. Στην Γερμανία, πρόσθεσε, λόγω των κενών που υπάρχουν στον τομέα της υγείας οι Έλληνες γιατροί μπορούν να κάνουν την ειδικότητά τους χωρίς να χρειαστεί να περιμένουν καθόλου.

Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα κενά υπάρχουν σε νοσοκομεία μικρότερων πόλεων της Γερμανίας και εκεί υπάρχουν δυνατότητες απασχόλησης και ειδίκευσης για τους Έλληνες γιατρούς.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις ευκαιρίες που μπορεί να ανοίξει ο ιατρικός τουρισμός ο κ Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι η προσέγγιση της πολιτείας σε αυτό το θέμα δεν είναι σοβαρή.

«Ο ιατρικός τουρισμός αφορά το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η γερμανική πλευρά μπήκε πρόσφατα στον ιατρικό τουρισμό. Στην Ελλάδα πρέπει να γίνει σοβαρή προσπάθεια διότι έχουμε πολλά και καλά κέντρα αποκατάστασης και τεχνητής γονιμοποίησης τα οποία θα μπορούσαμε να εκμεταλλευθούμε για την προσέλκυση του ιατρικού τουρισμού. Χρειαζόμαστε μία πιστοποίηση των πλεονεκτημάτων μας» ανέφερε ο κ Εξαδάκτυλος. Παράλληλα εξήγησε ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν καλό προορισμό ιατρικού τουρισμού για τους Ρώσους διότι στη χώρα τους δεν είναι ανεπτυγμένος ο ιδιωτικός ιατρικός τομέας. «Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα η ιδιωτική πρωτοβουλία πρέπει να τρέξει την ώρα που η πολιτεία περιορίζεται σε συζητήσεις» πρόσθεσε ο κ Εξαδάκτυλος...


Read more...

Έκρυβε στα εσώρουχά του 25.000 ευρώ και προσπάθησε να περάσει το τελωνείο...




Στα εσώρουχά του είχε κρύψει επιμελώς 25.000 ευρώ ένας 50χρόνος ενεχυροδανειστής που προσπάθησε να περάσει από το Τελωνείο των Κήπων… απαρατήρητος.
Σύμφωνα με το thrakitoday.gr o 50χρόνος, ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίων στην...
Περιφέρεια ΑΜΘ προσπάθησε να περάσει στη χώρα το ποσό των 25.000 ευρώ, τα οποία έκρυβε στα εσώρουχά του, κατά την επιστροφή του από τη γειτονική Τουρκία.

Σε σωματικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι τελωνιακοί στον δράστη βρέθηκαν οι 25.000 ευρώ, από τις οποίες κατασχέθηκε το ποσό των 6.300 ευρώ, όπως σχετικώς ορίζει η νομοθεσία για αντίστοιχες περιπτώσεις, και κατασχέθηκαν τα υπόλοιπα χρήματα...


Read more...

Όποιος δεν ψηφίσει, φεύγει...




Η κεκλεισμένη των θυρών συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε, με το Βενιζέλο να θέτει θέμα κομματικής πειθαρχίας σχετικά με την ψήφιση του πακέτου των μέτρων, λέγοντας ότι...

"τα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν και όσοι δεν ψηφίσουν θα διαγραφούν από την Κ.Ο. και από το κόμμα" .
Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργάτες του Βενιζέλου αναφέρουν ότι με τον τρόπο αυτό αφαιρεί το δικαίωμα από τους βουλευτές να τον αμφισβητήσουν άμεσα, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως δεν κάνει πίσω...


Read more...

Πως στήθηκε το κόλπο κατά Παπανδρέου...




... στο Βερολίνο. Ποια γυναίκα βρισκόταν από πίσω...

ΟΠΩΣ αποκάλυψε λοιπόν η... «Μπιλντ», φωτογράφος της οποίας προσκλήθηκε (!..) από το αριστερίστικο γκρουπούσκουλο που οργάνωσε το εν λόγω event προκειμένου να απαθανατίσει την ηρωική πράξη των 5-6 πατριωτών, ο Γιώργος δεν εκδιώχθηκε από το εστιατόριο, ούτε έτρεξε να κρυφτεί, ούτε φυγαδεύτηκε, ούτε φοβήθηκε μην τον πλακώσουν στο ξύλο.
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ επανειλημμένα να...

ανοίξει διάλογο μαζί τους, τους κάλεσε να συζητήσουν για όλα τα ζητήματα, αλλά προφανώς αυτό ήταν το τελευταίο που τους απασχολούσε: εκείνοι ήθελαν απλώς το βίντεο για να παίξει στην Ελλάδα.
ΟΠΩΣ αναφέρει η «Μπιλντ», ο Γιώργος ολοκλήρωσε το δείπνο του και αποχώρησε κανονικά από το εστιατόριο χωρίς πρόβλημα. Στο Βερολίνο βρισκόταν για να μετάσχει σε διεθνές συνέδριο για το μέλλον της Ευρώπης.
ΥΓ: ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι το δημοσίευμα της «Μπιλντ» το έκαναν γαργάρα με ελάχιστες εξαιρέσεις οι περισσότεροι. Οπως και το ποιος οργάνωσε όλη αυτή τη φασιστικής αντίληψης θηριωδία...
ΕΜΕΝΑ όμως, επειδή αυτά δεν μου αρέσουν καθόλου και δείχνουν ότι τελικά, όπως και να το δεις, όπως και να το κάνεις, υπάρχει μια «συναντίληψη» μεταξύ των δύο άκρων (δεν θα κάνω καλύτερους αυτούς τους τύπους από τις «ντουλάπες» του καπετάν Μιχαλολιάκου), με έκαναν να το ψάξω λίγο περισσότερο το πράγμα.
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ δυνατόν, ας πούμε, να πηγαίνει ο άλλος να φάει σε ένα εστιατόριο σε μια γερμανική πόλη και ξαφνικά να του πετάγονται μπροστά 5-6 λεβέντες και να χυδαιολογούν εις βάρος του, αφού προηγουμένως έχουν καλέσει και φωτογράφο της «Μπιλντ», που κάτι τέτοια είναι το ψωμί της. Και τι βρήκα; Οτι όλο το κόλπο οργανώθηκε από μια κύρια ονόματι Κατερίνα Μιχαηλίδη, Ελληνίδα φυσικά, η οποία με ανάρτηση στο facebook έδωσε τη διεύθυνση του εστιατορίου και κάλεσε τους δικούς της να προσέλθουν: «Rosethaler strasse 13 Βερολίνο… Ο κύριος Παπανδρέου ήρθε να απολαύσει το βραδινό του… Οποιος θέλει να του το χαλάσει, θερμή παράκληση να περάσει από εδώ…». Μπράβο στην κυρία και σε όσους την καλύπτουν πολιτικά...


Γιώργος Παπαχρήστος, Στίγμα (ΝΕΑ)


Read more...

Ψηφίστηκε το ν/σ για τις ΔΕΚΟ - Δεν πέρασαν η τροπολογία για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το άρθρο 4

Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση


Αρκετά επεισοδιακή ήταν η ονομαστική ψηφοφορία
Αρκετά επεισοδιακή ήταν η ονομαστική ψηφοφορία   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που αφορά στη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ κλπ.

Απορρίφθηκε η τροπολογία (άρθρο 7) με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Απορρίφθηκε και το άρθρο 4


Απορρίφθηκε επίσης οριακά το άρθρο 4 που αφορά τις εισφορές του ΤΕΕ, το οποίο αρχικά έγινε δεκτό εκ παραδρομής, από λάθος του προεδρεύοντος Ι.Τραγάκη. Λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε από το γραφείο του προέδρου της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκη ότι έγινε... λάθος και το άρθρο αυτό δεν ψηφίστηκε. Η επίσημη ανακοίνωση-διόρθωση δεν έγινε όμως αμέσως, αλλά θα γίνει την Πέμπτη το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας ειπώθηκε από τον προεδρεύοντα κ. Ι. Τραγάκη, ότι το άρθρο 4 (που προέβλεπε την κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ του ΤΕΕ) «γίνεται δεκτό κατά πλειοψηφία με 146 ναι».

Συγκεκριμένα ο κ. Τραγάκης ανακοίνωσε ότι επί συνόλου 293 βουλευτών, οι 146 ψήφισαν «ναι», 121 βουλευτές ψήφισαν «όχι» και 26 βουλευτές δήλωσαν «παρόντες». Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Τέρενς Κουίκ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που υποστήριξαν ότι με βάση την πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών το άρθρο δεν έπρεπε να γίνει δεκτό.

Έγινε διάβημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος παρέπεμψε το θέμα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής που έκριναν ότι δεν έπρεπε να γίνει αποδεκτό. Μετά το γεγονός αυτό οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν μάλιστα και την παραίτηση του κ. Τραγάκη.

Εύθραυστες ισορροπίες
Tο κρίσιμο άρθρο 2 του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης που αφορά τις αποκρατικοποιήσεις πέρασε με οριακή πλειοψηφία, γεγονός που υποδεικνύει τις εύθραυστες ισορροπίες εντός του κυβερνητικού συνασπισμού.

Το άρθρο, που καταργεί την υποχρέωση του Δημοσίου να διατηρεί ένα ελάχιστο ποσοστό σε μια σειρά από πρώην κρατικές εταιρίες, υπερψηφίστηκε από 148 βουλευτές ενώ 139 το καταψήφισαν.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία έγινε με ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε στο προεδρείο τον προϋπολογισμό του 2013, ο οποίος προβλέπει μέτρα ύψους περίπου 11 δισ. ευρώ.

Ακόμη προβλέπει ύφεση 4,5% (υψηλότερη από ό,τι στο προσχέδιο που έκανε λόγο για 3,8%), αρνητικό πληθωρισμό (-0,8%) και εφιαλτική ανεργία 22,8%. Το δημόσιο χρέος εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 189,1% του ΑΕΠ, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 179,3%.

Η κυβέρνηση μείωσε την πρόβλεψή της και για το πρωτογενές πλεόνασμα. Ο νέος στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα μειώθηκε στο 0,4% του ΑΕΠ στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, έναντι αρχικού στόχου για 1,1%.

Ο κ. Στουρνάρας κατέθεσε και το δημοσιονομικό πλασίο 2013-2016.
Πώς ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ
Από το ΠΑΣΟΚ, 15 βουλευτές τήρησαν διαφορετική στάση σε σχέση με τα άρθρα. Συγκεκριμένα:

Δημήτρης Κρεμαστινός – Ναι στην τροπολογία
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – Ναι σε όλα
Συμεών Κεδίκογλου – Ναι σε όλα εκτός τροπολογίας
Μιχάλης Κασσής -όχι στο 2
Άντζελα Γκερέκου – όχι στο 3
Πύρρος Δήμας – Ναι σε όλα (πηγε να το αλλαξει μετα)
Παραστατίδης – Παρών στο 2
Λεωνίδας Γρηγοράκος – ναι στην τροπολογία
Θεοδώρα Τζάκρη – όχι στο 2 ναι στην τροπολογία
Μάρκος Μπόλαρης – όχι στο 2 ναι στην τροπολογία
Γιάννης Δριβελεγκας – όχι στο 2 παρών στο 3
Κώστας Τριαντάφυλλος - παρών στο 2
Κώστας Σκανδαλίδης – παρών στο 2
Θάνος Μωραΐτης – Παρών στο 2 ναι στην τροπολογία
Χατζί Οσμαν Αχμέτ – Παρών στο 2 ναι στην τροπολογία

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν παρών στην ψηφοφορία.

Από τη ΔΗΜΑΡ οι βουλευτές ψήφισαν παρών στην τροπολογία με εξαίρεση τον κ. Οικονόμου που ψήφισε ναι σε όλα.

Ο Φώτης Κουβέλης δεν ήταν παρών στην Ολομέλεια.

Κατά τάχθηκαν σύσσωμοι οι βουλευτές της Αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά, η ψηφοφορία


Αρθρα   1        2   3          4      5   6      7
Ναι 173 148 156 146 158 173 136
Όχι 120 139 135 121 135 120 143
Παρών  6 2 26   
Συνολικά ψήφισαν 293 βουλευτές.

Τι προβλέπουν περιληπτικά τα άρθρα


Άρθρο 1: αφορά την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία τροποποιείται ο νόμος 3986/2011 (Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου) για να αντιμετωπιστούν κατεπείγοντα θέματα λειτουργίας του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Αρθρο 2: Κυρώνεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την κατάργηση ελάχιστου ποσοστού Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας.

Αρθρο 3: Ρυθμίσεις για την προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων καθώς και την εν γένει αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου. Μεταξύ άλλων περιέχονται ρυθμίσεις για την εκτός σχεδίου δόμηση, την παραχώρηση αιγιαλού, την αναγκαστική απαλλοτρίωση εκτάσεων.

Αρθρο 4: κατεπείγουσες ρυθμίσεις των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Υγείας. Μεταξύ των ρυθμίσεων περιλαμβάνεται και η κατάργηση εισφορών 2% και 2 τοις χιλίοις υπέρ του ΤΕΕ επί των αμοιβών των μηχανικών και των καταβαλλόμενων ποσών στους αναδόχους για την εκτέλεση δημοσίων έργων.

Αρθρο 5: Τροποποιήσεις του ΠΔ 237/1986 για το Επικουρικό Κεφάλαιο των ασφαλιστικών εταιρειών για τον κλάδο των αυτοκινήτων.

Άρθρο 6: Τροποποιήσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και των ν.2386/1996, ν.2753/1999, ν.2836/2000. Τροποποιήσεις του πδ 191/2008. Μεταξυ άλλων προβλέπεται η εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης στα 330 ευρώ στο χιλιοστόλιτρο.

Άρθρο 7: Καθορίζεται η ισχύς του νόμου από τη δημοσίευσή του στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. (Σε αυτό το άρθρο προστέθηκε και η τροπολογία για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ)

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κλείστε τις εκκρεμότητες για τα νέα μέτρα, λέει το Eurogroup στην Αθήνα

Προς παράταση δύο ετών για το Μνημόνιο


  (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Για την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα ενημερώθηκαν την Τετάρτη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, ενώ οι τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα αναμένονται στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου.

Το Eurogroup κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να λάβει όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευθεί, σύμφωνα με τον Guardian.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα γίνει νέα συνάντηση στις 8 Νοεμβρίου, εφόσον μέχρι τότε είναι διαθέσιμα τα έγγραφα (σ.σ. προφανώς η έκθεση της τρόικας) τα οποία θα δείχνουν ότι η Αθήνα έχει συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της.

Μετά, θα συναντηθούν ξανά στις 12 Νοεμβρίου ώστε να εγκρίνουν επισήμως την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου, ύψους 31,5 δισ. ευρώ.

Από την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών, την Τετάρτη, δεν προέκυψαν αποφάσεις για το ελληνικό θέμα, όπως άλλωστε είχαν νωρίτερα καταστήσει σαφές με δηλώσεις τους Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, καθώς αναμένεται η έκθεση της τρόικας.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, συζητήθηκαν και οι διαφωνίες των μελών της τρόικας για τα επόμενα βήματα.

«Ακόμη είμαστε αντιμέτωποι με τρεις διαφορετικές απόψεις για το τι θα πρέπει να γίνει με την Ελλάδα», ανέφεραν κύκλοι των Βρυξελλών, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Οι διαφωνίες αυτές φαίνεται ότι είναι ο σημαντικότερος λόγος για την καθυστέρηση που σημειώνεται στην κατάρτιση της οριστικής έκθεσης της τρόικας.

Αναπάντητο παραμένει επίσης το ερώτημα της διασφάλισης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Αυτή είναι προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα βοήθειας.

Οι ειδικοί της τρόικας συμφωνούν πάντως ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα χρήματα και περισσότερο χρόνο προκειμένου να σταθεί στα πόδια της. Το πώς θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι ένα ερώτημα που παραμένει αναπάντητο ακόμη.

Κομισιόν: Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία με την Αθήνα

Η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία μεταξύ των διεθνών πιστωτών και της ελληνικής κυβέρνησης για το πρόγραμμα της χώρας.

«Συνεχώς μειώνονται τα ανοιχτά θέματα με την Ελλάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ρεν, Σίμον Ο΄Κόνορ, λίγο πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της τηλεδιάσκεψης, προσθέτοντας ότι η Κομισιόν είναι αισιόδοξη ότι θα επιτευχθεί σύντομα συμφωνία.

Όπως όλα δείχνουν, η χρονική περίοδος επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων του Μνημονίου θα παραταθεί κατά δύο χρόνια έως το 2016, καθώς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναγνωρίζουν τις επιπτώσεις της βαθύτερης από την αναμενόμενη ύφεση.

Προς διετή επιμήκυνση


Ενδεικτικές απ' αυτή την άποψη ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο συντονιστής των υπουργών Οικονομικών (Euro Working Group) Τόμας Βάιζερ, μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο.

Ο κ. Βάιζερ αναγνώρισε ότι θα είναι «πολύ, πολύ δύσκολο» για την Ελλάδα να πετύχει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό (4,5% του ΑΕΠ), δεδομένης της βαθιάς ύφεσης.

«Δεν έχουμε λάβει κάποια απόφαση ακόμα (σ.σ. για να δώσουμε στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο), αλλά ίσως δοθεί μια παράταση ενός ή δύο ετών», δήλωσε.

Ο κ. Βάιζερ είπε ακόμα στο γερμανικό ραδιόφωνο ότι συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τονίζοντας ότι δεν έγινε συζήτηση για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

«Σε καμία από τις συζητήσεις ή τις διαπραγματεύσεις δεν αναφέρθηκε η λέξη "κούρεμα". Οι διαπραγματεύσεις (σ.σ. για το οικονομικό πρόγραμμα) δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί», πρόσθεσε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μαραθώνια η συνεδρίαση στο ΠΑΣΟΚ

Μαραθώνια η συνεδρίαση στο ΠΑΣΟΚ
Περίπου επτά ώρες διήρκησε η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, στην οποία μίλησαν 28 βουλευτές.
Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, μεταξύ εκείνων που μίλησαν, ο Δημήτρης Κρεμαστινός τόνισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να προκύψει από τη συνεδρίαση η εικόνα μιας ενωμένης Κ.Ο.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, είπε ότι πρέπει «να φύγουν όσοι είναι να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ, που δεν είχαν καταλάβει γιατί ήταν ή έχουν κάνει πιο προσοδοφόρες συμφωνίες».
 «Θα ψηφίσω για τελευταία φορά, αν την επόμενη έλθουμε στην ίδια θέση θα πάω σπίτι μου» τόνισε ο Χρήστος Αηδόνης.
«Έχουμε γίνει ουρά της ΔΗΜΑΡ» υποστήριξε ο Μίμης Ανδρουλάκης, ενώ από την πλευρά του ο Γιάννης Κουτσούκος ζήτησε να ανοίξει το ΠΑΣΟΚ μέτωπο με τις τράπεζες.
Ο Μάρκος Μπόλαρης επεσήμανε ότι από τη συνεδρίαση «πρέπει να βγει το μήνυμα ότι δεν στηρίζουμε μία κυβέρνηση μηδενικού έργου» ενώ ο Γιάννης Δριβελέγκας σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να δώσει «λευκή επιταγή».
Η Άντζελα Γκερέκου και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος υποστήριξαν ότι η Κ.Ο. πρέπει να εμφανιστεί ως μια γροθιά, όποια κι αν είναι η απόφαση που θα ληφθεί.
 Για την ευθύνη που φέρουν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την απαξίωση, όπως είπε, του κόμματος, μίλησε ο Κώστας Τριαντάφυλλος.
Επίσης ο Παναγιώτης Ρήγας ανέφερε ότι «καλά είναι αυτά που λέει ο Κ. Σκανδαλίδης, αλλά είναι για άλλες εποχές», προσθέτοντας ότι «πρέπει να αγωνιστούμε και να συνεχίσουμε την προσπάθεια», συμφωνώντας με τον Γ. Ντόλιο.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ερωτηθείς ο Κώστας Σκανδαλίδης σχετικά με το ποια στάση θα κρατήσει στην κρίσιμη ψηφοφορία, ο απάντησε: «Μίλησα πολιτικά, περιμένω να δω το τελικό πακέτο».enikos.gr

Read more...

Απέσυρε την τροπολογία για τις εφορίες

Απέσυρε την τροπολογία για τις εφορίες
Την διάταξη που παύει τους διευθυντές των ΔΟΥ, απέσυρε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας ότι με τη νέα ρύθμιση που κατατέθηκε θα παραμένουν στη θέση τους και θα αξιολογούνται ανά τρίμηνο.
Η απόσυρση της τροπολογίας ήρθε μετά την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, κύκλου του οποίου από την πρώτη στιγμή εξέφραζαν την διαφωνία τους με την συγκεκριμένη διάταξη και υπογράμμιζαν ότι κατατέθηκε από τον Γιώργο Μαυραγάνη χωρίς την σύμφωνη γνώμη του κόμματος.

Read more...