Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ 3 ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ




Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του ΠΑ.ΣΟ.Κ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της ΔΗΜ.ΑΡ

1. Με αφορμή την απόφαση για εφαρμογή νέων περικοπών στις αποδοχές των εν ενεργεία και στις συντάξεις των αποστράτων...
  δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας προς αυτές και δυστυχώς προβλέπουμε ότι και τα νέα μέτρα θα αποτύχουν, γιατί είναι άδικα και πλήττουν καίρια τον κορμό της ελληνικής οικονομίας που είναι η μεσαία τάξη και  θα δημιουργήσουν μεγαλύτερη ύφεση, η οποία στην συνέχεια θα απαιτήσει νέα μέτρα και ούτω καθεξής, όπως άλλωστε γίνεται εδώ και δυόμιση χρόνια. Και βεβαίως μας προκαλεί έκπληξη ότι θεωρούμεθα από την Πολιτεία ως εύποροι, με αποτέλεσμα να  έχουμε υποστεί μέχρι τώρα απάνθρωπες περικοπές και παράλληλα  να καλούμεθα να πληρώσουμε φόρους που είναι πλέον εκτός των οικονομικών μας δυνατοτήτων.

     2. Παράλληλα εκπλησσόμεθα γιατί οι περιβόητες πλέον οριζόντιες περικοπές έγιναν κάθετες. Δηλαδή αφορούν αυτούς που σε όλη την σταδιοδρομία τους στο Δημόσιο ήταν συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους και με τα καθήκοντά τους προς την Πατρίδα και βεβαίως αναφερόμεθα στους εν ενεργεία και στους αποστράτους.

     3. Μέχρι τώρα, τα εν αποστρατεία στελέχη των Ε.Δ. και Σ.Α. έχουν υποστεί πανωλεθρία μετά την διπλή επιβολή της Ε.Α.Σ. (Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων) , την μείωση των επιδομάτων, την μείωση των συντάξεων κατά 20% για το ποσόν άνω των 1200,00  και στη συνέχεια κατά 12 % για το ποσόν άνω των 1300,00 € και βεβαίως την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης. Και αυτά χωρίς να υπολογίσουμε τις δραματικές απώλειες από τα μερίσματα που δίνουν τα Μετοχικά Ταμεία και που επέβαλαν συνολική μείωση έως και 50% στις αποδοχές μας.

     4. Πιο συγκεκριμένα είμαστε τελείως αντίθετοι στα ακόλουθα και ζητάμε την απόσυρσή τους και την αποκατάσταση των αδικιών που αυτά επέβαλαν :

          α. Στην μείωση των αποδοχών των εν ενεργεία.

          β. Στην μείωση των συντάξεων , συνεπεία  της μείωσης των μισθών των εν ενεργεία και στη συνέχεια λόγω επιβολής νέας περικοπής , όπως και στους λοιπούς συνταξιούχους , τουλάχιστον όπως παρουσιάζονται από τα Μ.Μ.Ε. Εάν αυτό πράγματι υλοποιηθεί , τότε οι απόστρατοι θα θεωρήσουν ότι είναι υπό διωγμό , γιατί θα έχουν υποστεί διπλή νέα περικοπή στις συντάξεις τους σε  αντίθεση με τους λοιπούς συνταξιούχους που θα έχουν υποστεί μόνο μία.

         γ. Στην αναστολή καταβολής της σύνταξης για τους κάτω των 53 ετών αποστράτους και στην μείωση της σύνταξης για τους άνω των 53 ετών,  σε εφαρμογή του άρθρου 10 του Ν 3865 / 10. Το μέτρο αυτό ουδέν δημοσιονομικό κέρδος επιφέρει και απλά είναι τιμωρητικό.

         δ. Στην καταβολή μειωμένων συντάξεων στους κάτω των 55 ετών αποστράτους σε εφαρμογή των Ν. 4024/11 και  Ν.4051/12. Το μέτρο αυτό αποτελεί διάκριση εις βάρος αυτής της κατηγορίας των συνταξιούχων γιατί επιβάλει ένα ηλικιακό διαχωρισμό που παραβιάζει κάθε αρχή ισότητας.

     5. Τέλος επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά ότι το Κράτος θα πρέπει να είναι έτοιμο να δεχθεί την ενδεχόμενη σύλληψη και φυλάκιση αποστράτων στους οποίους θα περιλαμβάνονται και Ανώτατοι  Αξιωματικοί και Επίτιμοι ακόμη και Αρχηγοί, λόγω αδυναμίας πληρωμής των φόρων.




    Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι

    Σας καλούμε να λάβετε υπόψη σας τα ανωτέρω τα οποία  σας γνωρίζουμε με πόνο ψυχής, γιατί από υπερήφανους Έλληνες που για μία ζωή προσφέραμε στην Πατρίδα, μας καταντήσατε στην κυριολεξία επαίτες.
                                        

                                            Με εκτίμηση

Αντιστράτηγος  ε.α.             Παντελής Μαυροδόπουλος    Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ
Υποστράτηγος  ε.α.             Ευαγ. Δανιάς        Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Σ
Αντιναύαρχος   Π.Ν. ε.α.      Σπύρ. Περβαινάς                Πρόεδρος Ε.Α.Α.Ν
Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν. ε.α. Γεωρ. Τζικάκης         Διευθ. Σύμβουλος Ε.Α.Α.Ν
Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α.  Βασ. Κατσιαντώνης          Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α
                                                                               Επίτιμος Αρχηγός Α.Τ.Α
Επισμηναγός (Ι) Π.Α. ε.α.   Γεωρ. Κασσαβέτης Διευθ. Σύμβουλος Ε.Α.Α.Α
                                       
                                     

                                                              Για την ακρίβεια


                                                   Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού
                              
                                 
                                              Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Σπυρ. Περβαινάς 
                                                            Πρόεδρος Ε.Α.Α.Ν



Δεν υπάρχουν σχόλια: