Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Διπλό σκάνδαλο με υπογραφή Καλαφάτη!...


Διπλό σκάνδαλο με υπογραφή Καλαφάτη!Αντίο στο υπουργείο περιβάλλοντος με δύο ρυθμίσεις που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα...

parapolitika.gr


Τελευταίο αντίο με δύο τροπολογίες-σκάνδαλο λέει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Σταύρος Καλαφάτης, που ...
σε λίγο καιρό θα διεκδικήσει την ψήφο των Θεσσαλονικέων. Για να το κάνουμε πενηνταράκια που έλεγαν και οι παλαιότεροι, ο υποψήφιος δήμαρχος, πέρασε εν κρυπτώ δυο τροπολογίες που σύμφωνα με όσα καταγγέλονται σημερα στον Τύπο, εξυπρετούν τους στόχους συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Ο λόγος για τον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, καθώς και την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές της Χαλικιδικής.
Μάλιστα, χρησιμοποιώντας πολιτικάντικες τακτικές περασμένων δεκαετιών που έφερε την χώρα σ' αυτό το χάλι, ο Καλαφάτης πέρασε τις επίμαχες διατάξεις, κάτω από το πέπλο του εντελώς άσχετου με τις περιπτώσεις αυτές νομοσχεδίου για την «Διαδικασία Οριοθέτησης και τις ρυθμίσεις για τα υδατορέματα!».
Συγκεκριμένα, το άρθρο 25 του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε προς ψήφιση στην Βουλή, ο Καλαφάτης προσθέτει μία φωτογραφική διάταξη χωρίς να κατονομάζεται η ΑΕΚ, όπου αναφέρονται τα εξής: «Οι Περιφέρειες μπορούν να χρηματοδοτούν την εν όλω ή εν μέρει, την ανακαίνιση ή κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν κατά κυριότητα ή χρήση, σε ερασιτεχνικά ή αθλητικά Σωματεία ή συλλόγους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα». Με απλά λόγια, δίνεται η δυνατότητα στον επόμενο περιφερειάρχη να χρηματοδοτήσει απευθείας με χρήματα του ελληνικού λαού το νέο γήπεδο της ομάδας.
Το πλέον εντυπωσιακό, είναι ότι η διάταξη θα έχει μόνο για δύο μόνους από την δημοσίευση του νόμου σε ΦΕΚ.
Ωστόσο, για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, εμπνευστής αυτής της σκανδαλώδους κοινοβουλευτικής εκτροπής, ήταν ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, που έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή στο νομοσχέδιο μαζί με τους υπόλοιπους υπουργούς που έσπευσαν να να συνυπογράψουν την διάταξη εξυπηρετώντας συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησε ο Γιάννης Σγουρός, αποδεσμεύοντας 0 εκατομμύρια για τον ίδιο σκοπό
Αλήθεια, όλοι αυτοί, έτσι εξυπηρετούν την στόχευση του Αντώνη Σαμαρά για μια νέα Ελλάδα; Το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκθέτουν τον πρωθυπουργό.
Όσο για τον «Ελληνικό Χρυσό», δίνεται στην εταιρεία η δυνατότητα να παρακάμψει την υποχρέωση οριοθέτησης των ρεμάτων Καρατζά και Λοτσάνικου στις Σκουριές που πρόκειται να καταργηθούν για να μετατραπούν σε χώρους απόθεσης μεταλλευτικών αποβλήτων. Η εν λόγω διάταξη, αναμένεται να προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων κυρίως λόγω των τροποποιήσεων που θα επιφέρει στη δασική νομοθεσία...

Read more...

Προθεσμία για τον Γιάννο Παπαντωνίου...


Στις 8 Απριλίου θα εμφανιστεί ενώπιον της Εφέτη Ανακρίτριας Μερόπης Πουλάκη- Κυριακίδου, ο πρώην υπουργός Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, που έλαβε ...
σήμερα προθεσμία για την απολογία του, στην υπόθεση δύο πράξεων ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, η μία εκ των οποίων είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Ο κ. Παπαντωνίου είναι υπόλογος μετά από ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος του η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, μετά από έρευνα που διενεργήθηκε, όταν εντοπίστηκε από τα στοιχεία της "Λίστας Λαγκάρντ" ποσό 1,3 εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμό της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου. Η δίωξη για τον πρώην υπουργό, αφορά στο έτος 2009 και είναι σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ για το 2010 είναι σε βαθμό κακουργήματος. Η Εισαγγελέας έχει απαγγείλει κατηγορία και σε βάρος της κ. Κουράκου για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην ανακριβή δήλωση "πόθεν έσχες" του συζύγου της.

Να σημειωθεί, ότι για το ίδιο ποσό το ζευγάρι αντιμετωπίζει επιπλέον κατηγορία για την μη δήλωση του το 2008, σε βαθμό πλημμελήματος, για την οποία έχουν απολογηθεί και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις 50.000 και 200.000 ευρώ, αντίστοιχα. Η υπόθεση αναμένεται να προσδιοριστεί ενώπιον του Εφετείου.

Ο πρώην υπουργός έχει υποστηρίξει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής πως δεν γνώριζε την ύπαρξη του επίμαχου χρηματικού ποσού καθώς ο επίμαχος ελβετικός λογαριασμός είχε ανοιχθεί το 2000 και αφορούσε σε χρήματα της συζύγου του και του τέως συζύγου της, για τις σπουδές των δύο γιων τους. Υποστήριξε επίσης, πως το 2010 το επίμαχο ποσό επαναπατρίστηκε και περιήλθε στα παιδιά της συζύγου του...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Βελτιώσεις σε πρόστιμα και επιβαρύνσεις Θα εξαιρούνται από το φόρο υπεραξίας ακίνητα προ του 1995


Θα εξαιρούνται από το φόρο υπεραξίας ακίνητα προ του 1995
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Βελτιώσεις στο φόρο υπεραξίας των ακινήτων και στο φόρο υπεραξίας μετοχών ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ενώ επανέλαβε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μειώσει σταδιακά το φόρο εισοδήματος σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα με απώτατο στόχο το 15%.

Αναφερόμενος στις φορολογικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου ο κ. Μαυραγάνης τόνισε πως επιφέρουν βελτιώσεις σε φορολογικά θέματα που αναδείχθηκαν κατά την εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης.

«Είναι γεγονός ότι η φορολογική μεταρρύθμιση είναι μια διαδικασία η οποία κατά την υλοποίησή της μπορεί να προκαλέσει κάποιες δυσλειτουργίες. Αυτές όμως η κυβέρνηση ακούγοντας την κοινωνία, την επιχειρηματική κοινότητα και τους αντίστοιχους φορείς, τις αντιμετωπίζει πρακτικά και λύνει τα προβλήματα. Αυτό κάναμε και με τις φορολογικές διατάξεις του νομοσχεδίου», τόνισε.

Περιγράφοντας τις αλλαγές που επέρχονται με το πολυνομοσχέδιο ο υφυπουργός Οικονομικών εστίασε στα εξής:

  • Από το φόρο υπεραξίας ακινήτων θα εξαιρούνται ακίνητα που έχουν αποκτηθεί πριν από το 1995, ενώ θα μειώνεται ακόμη περισσότερο η επιβάρυνση για τα ακίνητα που έχουν αποκτηθεί σε περιόδους υψηλού πληθωρισμού.

  • Από το φόρο υπεραξίας εισηγμένων μετοχών θα εξαιρούνται οι μετοχές που έχουν αποκτηθεί από την 1 Ιανουαρίου 2009 και μετά, ενώ ο φόρος θα επιβάλλεται μόνο εφόσον ο πωλητής συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας με ποσοστό τουλάχιστον 0,5%.

  • Σε ότι αφορά στα αποθεματικά εταιρειών από Sale and Lease Back παραμένουν αφορολόγητα για ισολογισμούς που κλείνουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014, ενώ από 1 Ιανουαρίου 2015 η υπεραξία που αποκτάται φορολογείται ως έσοδο σύμφωνα με όσα ισχύουν στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

  • Για τις περισσότερες παραβάσεις από επιτηδευματίες και επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία το πρόστιμο μειώνεται από τα 1.000 ευρώ στα 250, ενώ το πρόστιμο που επιβάλλεται σε όσους τηρούν διπλογραφικά βιβλία μειώνεται στα 500 από 2.500 ευρώ. Επιπρόσθετα τροποποιητικές δηλώσεις ΦΠΑ και δηλώσεις παρακρατούμενου φόρου δεν θα υπόκεινται σε πρόστιμο εφόσον η αρχική δήλωση έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα.

  • Δεν θα υπόκεινται σε παρακράτηση οι τόκοι ομολόγων και εντόκων γραμματίων του δημοσίου που αποκτούν νομικά πρόσωπα που δεν είναι κάτοικοι Ελλάδος, ενώ δεν θα επιβάλλεται παρακράτηση φόρου με συντελεστή 20% στις αμοιβές των επιχειρήσεων για δικαιώματα σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας ή έχουν μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα. Επίσης οι συναλλαγές που δεν υπερβαίνουν τα 300 ευρώ απαλλάσσονται από την υποχρέωση παρακράτησης.

  • Το ακατάσχετο όριο αυξάνεται από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ τον μήνα ενώ μπαίνει και νομοθετικό φρένο σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για οφειλές προς το Δημόσιο έως 500 ευρώ.

  • Καταργείται η διάταξη που προέβλεπε την καταβολή τελών κυκλοφορίας για όσους ιδιοκτήτες ή εμπόρους αυτοκινήτων πωλούν τα οχήματά τους στο εξωτερικό και έχουν κατατεθειμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας. Σε ότι αφορά στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ως πρώτη άδεια κυκλοφορίας δεν θα λαμβάνεται η ημερομηνία εισαγωγής τους στην Ελλάδα αλλά η ημερομηνίας πρώτης κυκλοφορίας σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μαυραγάνης στις φορολογικές μειώσεις και επικαλέστηκε την πρόσφατη δέσμευση του πρωθυπουργού Αντ.Σαμαρά, σύμφωνα με την οποία αμέσως μόλις αποκατασταθούν οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας, θα ξεκινήσει η συστηματική και σταδιακή μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων.

«Θέλω να σας επαναλάβω ότι πρόθεση αυτής της κυβέρνησης παραμένει η μείωση του φόρου εισοδήματος σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα με απώτατο στόχο το 15%», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών απευθυνόμενος στα μέλη του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Μιλώντας νωρίτερα στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης τόνισε πως οι φορολογικοί έλεγχοι είναι πλέον πιο στοχευμένοι και γίνονται με προηγμένες τεχνικές. Αναφερόμενος στον εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοικήσεως τόνισε πως προχωρεί ο εξορθολογισμός των διοικητικών δομών και πως πλέον τίθενται στις υπηρεσίες ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αρχίζει η «μάχη» Στη Βουλή το τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου


Στη Βουλή το τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή το τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου, το οποίο θα συζητηθεί, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το Σάββατο στις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και την Κυριακή θα εισαχθεί στην Ολομέλεια, όπου θα τεθεί προς ψήφιση τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Παρασκευής ξαναγράφονταν οι διατάξεις για τα φωτοβολταϊκά μετά τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Το πολυσέλιδο κείμενο αποτελείται από τρία άρθρα που περιλαμβάνουν, την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και το κοινωνικό μέρισμα, τις φορολογικές ρυθμίσεις και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η συζήτησή του στην Επιτροπή αναμένεται να αρχίσει στη 1 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου αποτελεί προαπαιτούμενο προκειμένου να κλείσει επισήμως η τέταρτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και να εγκριθεί η εκταμίευση των 10 δισ. ευρώ.

Τυπικά για την υπερψήφισή του απαιτούνται 147 ψήφοι, καθώς η διαδικασία αφορά τους παρόντες και θα απουσιάζουν τα προφυλακισμένα μέλη της ΧΑ. Πολιτικά, όμως, μίνιμουμ θεωρείται ο αριθμός των 151 βουλευτών.

Ειδικότερα, στις 191 σελίδες του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται δεκάδες διατάξεις σχετικές με:

  • Τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος,
  • Τις δράσεις για τους αστέγους, ρυθμίσεις σχετικές με την απελευθέρωση επαγγελμάτων (αναλογιστή - εκτιμητή),
  • Ζητήματα σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις και τη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ,
  • Οργανωτικά θέματα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους,
  • Ρυθμίσεις για την Ελληνική Στατιστική Αρχή και τον ΟΔΔΗΧ,
  • Θέματα σχετικά με την κατάργηση μη ανταποδοτικών χρεώσεων, αλλά και την εισαγωγή μη ανταποδοτικών χρεώσεων στον προϋπολογισμό,
  • Αλλαγές στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας,
  • Οι μειώσεις φορολογικών προστίμων για βιβλία α΄και β΄κατηγορίας,
  • Διατάξεις για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών,
  • Οι αλλαγές στο επάγγελμα του αδειούχου φαρμακοποιού και στη λήψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείου,
  • Οι αλλαγές στη διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων,
  • Οι αλλαγές στη διακίνηση πετρελαιοειδών προϊόντων,
  • Οι αλλαγές στη διάθεση λογοτεχνικών βιβλίων,
  • Παρεμβάσεις για τις τουριστικές περιοχές,
  • Ο Κώδικας Δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τις προσφορές και εκπτώσεις,
  • Οι αλλαγές στη διάθεση των προϊόντων αρτοποιίας και στην πώληση και διανομή άρτου και αρτοπαρασκευασμάτων,
  • Οι τροποποιήσεις στον «Κώδικας Τροφίμων και Ποτών»,
  • Τα μέτρα για τις αλλαγές στον τομέα του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων,
  • Τροποποιήσεις σχετικές με τη διακίνηση τσιμέντων στην χώρα,
  • Η μεταφορά άνευ κομίστρου πελατών τουριστικών καταλυμάτων με επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης,
  • Οι αλλαγές στον υπολογισμό του ποσού αποζημίωσης υπαλλήλων που είναι σε διαθεσιμότητα,
  • Διατάξεις για την κινητικότητα στο ΕΣΥ και για το συμψηφισμό οφειλών προς τον ΕΟΠΥΥ,
  • Μέτρα για την υποχρεωτική παρακράτηση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών,
  • Οι αλλαγές που οδηγούν στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών
  • Οι παρεμβάσεις στη λειτουργία των Επιχειρήσεων Προσωρινής Απασχόλησης,
  • Διατάξεις για την ακίνητη περιουσία που ανήκει στον ΟΣΕ,
  • Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα σχετικά με τη δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, την εμπορία επιρροής, αλλά και τη δωροληψία και δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα,
  • Διατάξεις σχετικές με τη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων,
  • Τις αλλαγές στην λειτουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας,
  • Το ακατάσχετο ακινήτων και κινητών στα χέρια του οφειλέτη, εφόσον το συνολικό ύψος του χρέους υπολείπεται των 500 ευρώ.
  • Το ακατάσχετο μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων, που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το ποσό είναι μικρότερο των 1.500 ευρώ
  • Τις αλλαγές στην φορολογία των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Nέα στοιχεία "καίνε" τον Γιώργο Ρουπακιά...


ΒΙΝΤΕΟ...

Νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας "προδίδουν" τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά. Σύμφωνα με...
τα βίντεο ντοκουμέντο ο Ρουπακιάς φαίνεται ότι έπαιρνε κανονικά μέρος στα γυμνάσια του Πυρήνα της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής. Δείτε το βίντεο...

Read more...

Διατάχθηκε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση Αναταραχή σε τέσσερις φυλακές μετά τον θάνατο του βαρυποινίτη


Αναταραχή σε τέσσερις φυλακές μετά τον θάνατο του βαρυποινίτη
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Αναβρασμός επικρατεί την Παρασκευή στις φυλακές Μαλανδρίνου, Τρικάλων, Πάτρας και Δομοκού στις τάξεις αλβανών κρατουμένων μετά τον θάνατο του βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη κι έχουν ενημερωθεί οι κατά τόπους εισαγγελικές αρχές.

Για τον θάνατο του Καρέλι, το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από αρμόδιο εισαγγελέα.

Ο αλβανός βαρυποινίτης βρέθηκε νεκρός στο κελί του τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Ο Καρέλι είχε δολοφονήσει, πριν από τρεις ημέρες, τον 46χρονο αρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου, Γιώργο Τσιρώνη, πατέρα δύο παιδιών.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ήταν στην απομόνωση Νεκρός στο κελί του ο βαρυποινίτης που σκότωσε τον σωφρονιστικό υπάλληλο


Νεκρός στο κελί του ο βαρυποινίτης που σκότωσε τον σωφρονιστικό υπάλληλο
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Σέρρες
Νεκρός βρέθηκε στο κελί του στη Νιγρίτα Σερρών, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ο 42χρονος βαρυποινίτης Ιλία Καρέλι που σκότωσε τον 46χρονο υπαρχιφύλακα Γεώργιο Τσιρώνη, με μαχαίρι, στις φυλακές Μαλανδρίνου την περασμένη Τρίτη.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο των Διαβατών Θεσσαλονίκης κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Σερρών.

Σύμφωνα με Το Βήμα, ο κρατούμενος μεταφέρθηκε σε κλίμα μυστικότητας στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών στις 15:30 την Πέμπτη.

«Ήταν γεμάτος μώλωπες»

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Καρέλι όταν μεταφέρθηκε στις φυλακές έφερε στο σώμα του εμφανή τραύματα.

Πρόεδρος εργαζομένων στο σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας επιβεβαίωσε την πληροφορία, ότι το σώμα του Ιλία Καρέλι ήταν γεμάτο μώλωπες. Τα τραύματα, σύμφωνα με άλλες πηγές, αποδίδονται στην προσπάθεια να αφοπλιστεί ο δράστης της δολοφονίας του σωφρονιστικού υπαλλήλου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος,  έχουν σταλεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης φωτογραφίες από τους μώλωπες που έφερε ο Καρέλι στην πλάτη και στο μάτι του.

Πηγές από τις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών αναφέρουν ότι την Παρασκευή το πρωί είχε ειδοποιηθεί γιατρός για να τον εξετάσει.

Στο επίκεντρο των ερευνών των ιατροδικαστών είναι πλέον το αν ο θάνατος του βαρυποινίτη επήλθε μετά τον δεδομένο ξυλοδαρμό του, αλλά και ποιoς ήταν ο δράστης.

Τι δείχνουν οι κάμερες

Από τα πλάνα στις κάμερες ασφαλείας καταγράφεται ότι μπήκε στο κελί νεοεισερχομένων, όπως προβλέπει ο κανονισμός των φυλακών για αυτές τις περιπτώσεις, στις 20:30.

Από τις κάμερες οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατάλαβαν ότι ο Καρέλι από ένα σημείο και μετά δεν κουνιόταν καθόλου. Φύλακας μπήκε στο κελί του και διαπίστωσε ότι ήταν ακίνητος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης σε 17 λεπτά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σερρών όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Αναμένεται ανακοίνωση από το υπ. Δικαιοσύνης για τις συνθήκες θανάτου του.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ταλαιπωρία για τους πολίτες Ατελείωτες ουρές έξω από τα ελάχιστα ανοικτά φαρμακεία


Ατελείωτες ουρές έξω από τα ελάχιστα ανοικτά φαρμακεία
Η αναμονή μπορεί να ξεπεράσει και τις δύο ώρες   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τεράστιες ουρές δημιουργούνται τις τελευταίες ημέρες έξω από τα ελάχιστα ανοικτά φαρμακεία εξαιτίας της απεργίας διαρκείας που έχουν κηρύξει οι φαρμακοποιοί, διαμαρτυρόμενοι για τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου που τους αφορούν.

Οι πολίτες σχηματίζουν ουρές πολλών μέτρων έξω από τα φαρμακεία και η αναμονή μπορεί να ξεπερνά τις δύο ώρες.

Επίσης, δεν είναι σίγουρο ότι υπάρχουν όλα τα φάρμακα που ζητούν, καθώς παρουσιάζονται και ελλείψεις.

Την Παρασκευή είναι ανοικτά στην Αθήνα 36 φαρμακεία από τα περίπου 3.500.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα συμφωνηθέντα με την τρόικα, καθώς αυτό προβλέπει:

1. Καταργούνται οι ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων, ενώ διατηρούνται τα πληθυσμιακά κριτήρια.
2. Καταργείται το ελάχιστο ποσοστό 50% που έπρεπε να κατέχει ο αδειούχος φαρμακοποιός στην κοινή εταιρεία με άλλο φαρμακείο ή φαρμακαποθήκη. Τα ποσοστά συμμετοχής σε εταιρείες φαρμακείων ή φαρμακαποθηκών θα καθορίζονται στο εξής ελεύθερα.
3. Επιτρέπεται σε φαρμακοποιούς να ιδρύουν ή να διευθύνουν περισσότερα του ενός φαρμακεία.
4. Αίρεται η απαγόρευση της συστέγασης φαρμακείων ή φαρμακοποιών με άλλα καταστήματα.
5. Καταργείται το ελάχιστο εμβαδόν φαρμακαποθήκης και του χώρου εξυπηρέτησης του κοινού (φαρμακοπωλείο) σε περιπτώσεις συστέγασης φαρμακείων.
6. Απελευθερώνονται προς τα κάτω οι τιμές των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων, με κατάργηση του εγγυημένου περιθωρίου κέρδους των φαρμακείων. Οι ανώτατες τιμές των ΜΗΣΥΦΑ διατηρούνται στα σημερινά επίπεδα και ύστερα από τρίμηνο θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης που θα διαμορφωθεί στην αγορά. Τα νέα ΜΗΣΥΦΑ που θα τεθούν σε κυκλοφορία στο εξής θα διατίθενται σε ίδιες ή χαμηλότερες τιμές εφόσον υπάρχουν ήδη κυκλοφορούντα με όμοιες δραστικές ουσίες, περιεκτικότητες και φαρμακοτεχνικές μορφές. Για όσα δεν υπάρχουν όμοιες δραστικές ουσίες, η τιμολόγηση θα γίνεται με βάση τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων χωρών -μελών της Ε.Ε.
7. Απελευθερώνεται το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων για τις έξι ημέρες της εβδομάδας (εκτός Κυριακής), με πρόνοια φυσικά να παραμείνει ο θεσμός των εφημεριών. Ως προς την απελευθέρωση του ωραρίου οι φαρμακοποιοί θα έχουν δύο επιλογές: προκειμένου να περιλαμβάνεται ένα φαρμακείο στον κατάλογο των εφημερευόντων, το διευρυμένο ωράριο θα πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον τις ώρες της εφημερίας και θα πρέπει επίσης να γνωστοποιείται εκ των προτέρων και να τηρείται υποχρεωτικά. Εξυπακούεται ότι τα φαρμακεία θα μπορούν να λειτουργούν επιπλέον ώρες, πέρα από το ωράριο της εφημερίας. Η δεύτερη επιλογή είναι, τα φαρμακεία να λειτουργούν όσες ώρες επιλέγει ο φαρμακοποιός, χωρίς περαιτέρω δεσμεύσεις. Στην περίπτωση αυτή δεν θα περιλαμβάνονται στην λίστα των εφημερευόντων.
8. Προβλέπεται ρητά ότι βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής μπορούν να πωλούνται και εξ αποστάσεως (μέσω Ίντερνετ).
9. Ως ΜΗΣΥΦΑ θα χαρακτηρίζονται στο εξής τα φάρμακα που κυκλοφορούν σε τρεις χώρες - μέλη της ΕΕ ως τέτοια (αντί για πέντε).
Newsroom ΔΟΛ

Read more...