Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Σε Συνέδριο στη Χιλή ο Γιώργος Α. Παπανδρέου για την παγκόσμια κρίση και την προοδευτική διακυβέρνηση - Δήλωση

http://www.pasok.gr/portal/

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συμμετείχε σήμερα στο Συνέδριο που διοργανώνουν η κυβέρνηση της Χιλής και η Βρετανική δεξαμενή σκέψης "Policy Network"με θέμα «Προοδευτική Διακυβέρνηση - Απάντηση στην Παγκόσμια Κρίση: για ένα μέλλον σε προοδευτική κατεύθυνση», στην πόλη Vina Del Mar της Χιλής.
Στο περιθώριο του Συνεδρίου, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Στην συνάντηση των προοδευτικών ηγετών που είχαμε σήμερα, εδώ, στη Χιλή - και μάλιστα με την παρουσία του Gordon Brown, που θα φιλοξενήσει σε λίγες μέρες τους ηγέτες των μεγαλύτερων χωρών του κόσμου, από πλευράς οικονομίας, τους G20, όπως λέγονται - επιβεβαιώσαμε τις βασικές κατευθύνσεις που θεωρούμε ότι χρειάζεται να αλλάξουμε στην παγκόσμια οικονομία.


Ότι χρειάζεται, δηλαδή, μια μεγάλη, προοδευτική αλλαγή.


Με βασικούς άξονες:


Πρώτα απ' όλα, την άμεση στήριξη των οικονομιών μας, με την υποστήριξη με ρευστότητα της οικονομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της απασχόλησης, της εργασίας και με σημαντικές αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα.


Δεύτερον, την κοινωνική προστασία των πολιτών μας, κάτι στο οποίο δώσαμε και έδωσα ιδιαίτερη έμφαση. Εν μέσω κρίσης, οι πολίτες χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη, να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα υγείας, παιδείας, επανακατάρτισης, πρόνοιας.


Τρίτον, τα μέτρα, τα οποία παίρνουμε, να ανοίξουν το δρόμο για το αύριο, την μελλοντική οικονομία, μέσα από την «πράσινη ανάπτυξη», που συμβαδίζει με το περιβάλλον.


Και τέλος, την ανάγκη μιας δημοκρατικής διακυβέρνησης σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλάζοντας τους συσχετισμούς, ώστε οι πολίτες και οι λαοί του κόσμου να έχουν λόγο, να σπάσουν την ανισότητα, και να μπορούν οι δημοκρατικοί θεσμοί, πράγματι, να εκφράσουν τη βούληση των πολιτών μας.


Αυτό το σχέδιο αφορά, βεβαίως, την παγκόσμια οικονομία, το παγκόσμιο χωριό, όπως λέγεται, αφορά και την Ευρώπη, αφορά και την Ελλάδα.
Και η Ελλάδα με σχέδιο μπορεί. Όχι με λόγια, αλλά με πράξεις.


Και αυτή είναι και η διαφορά μας με τη νεοσυντήρηση, που υιοθετεί τα συνθήματά μας, εμείς μιλάμε για πράξη.

Με την πράξη μπορούμε, πράγματι, να διασφαλίσουμε μια ανθρώπινη κοινωνία
Read more...

Σ.Χατζηγάκης: «Η κυβέρνηση έδειξε τη συμπαράσταση της στους αγρότες»

http://www.palo.gr

«Η κυβέρνηση αυτή δείχνοντας την αξιοπιστία της έκανε ένα άτυπο συμβόλαιο με τον αγρότη και στίβοντας την ψυχή μας και τον προϋπολογισμό κατορθώσαμε και λύσαμε άμεσα και βραχυπρόθεσμα προβλήματα που προκάλεσε πέρσι η σοδειά λόγω των καιρικών συνθηκών. Δεν είπαμε ποτέ ότι με 500 εκ. ευρώ λύσαμε όλα τα προβλήματα, δείξαμε όμως τη συμπαράστασή μας στον αγρότη και εκτελέσαμε και εκτελούμε στο ακέραιο αυτό το άτυπο συμβόλαιο που κάναμε μαζί του».

Τα παραπάνω τόνισε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος παρευρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις (Κιλελέρ 2009), που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας, σε συνεργασία με τον δήμο Κιλελέρ και όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στο Κιλελέρ χαρακτήρισε τη σημερινή πάλη με την παγκόσμια οικονομική συγκυρία και τα οικονομικά προβλήματα ως αντίστοιχη της πάλης των κολίγων με τους τσιφλικάδες πριν έναν αιώνα σχολιάζοντας ότι: «στην πάλη αυτή μπορούμε να αντιτάξουμε εμείς το δικό μας Κιλελέρ».

Τόνισε δε, ότι η λύση βρίσκεται προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και των μεταρρυθμίσεων. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους αγρότες να συνεργαστούν όλοι μαζί προκειμένου να σχεδιάσουν το μέλλον, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών προϊόντων.

ΕΞάλλου, ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας - Τυρνάβου Θανάσης Κοκκινούλης σε αποστροφή του λόγου του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα ζοριστούμε βεβαίως να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν θα είμαστε αγκαλιά με το βαμβάκι στο μέλλον, αλλά πρέπει να το κάνουμε». Ανέφερε δε, ότι η γενεσιουργός αιτία των προβλημάτων των αγροτών είναι η αναθεώρηση της ΚΑΠ, υποστηρίζοντας ότι οι Θεσσαλοί αγρότες έχασαν το 30% του εισοδήματός τους. Απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, τους κάλεσε να φροντίσουν τα λεφτά που προορίζονται για τους αγρότες να πηγαίνουν τελικά σε αυτούς και όχι στις τσέπες άλλων, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των αγροτικών τριτοβάθμιων οργανώσεων (ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ) προέκυψε το συμπέρασμα ότι το μέλλον της αγροτικής παραγωγής εναποτίθεται στον γεωργο- αγροτο-διατροφικό τομέα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές, εκ μέρους της ΝΔ χρήστος Σταϊκούρας, του ΠΑΣΟΚ Βασίλης 'Εξαρχος (υπεύθυνος αγροτικού) και του ΛΑΟΣ Στέργιος Ροντούλης, καθώς επίσης και ο νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός και ο δήμαρχος Κιλελέρ Κώστας Δεσπόπουλος.

kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Τα πήραμε όλα;




Read more...

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΗ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ



Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι κτηνοτρόφοι απογοητευμένοι από την αδιαφορία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που δεν κράτησε τις υποσχέσεις του απέναντί τους. "Έχουμε φτάσει σε σημείο εξαθλίωσης και κανείς δεν μας ακούει" δήλωσε ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Φθιώτιδας Αθανάσιος Ασπρουλάκης. Μετά την σημερινή άκαρπη συνάντηση με το κ. Χατζηγάκη για τον οποίο ο κ. Ασπρουλάκης δήλωσε ότι ' ήταν εκτός τόπου και χρόνου' οι κτηνοτρόφοι είναι αποφασισμένοι να κατέβουν μαζικά στην Αθήνα με τα κοπάδια τους τα οποία - αφού δεν έχουν μέλλον-κατά πληροφορίες σκοπεύουν να τα σφάξου μπροστά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Καλούμε όλους και όλες σε έμπρακτη συμπαράσταση...

altpressfthiotida

Read more...

Οι νέοι «Χούβερβιλ» της Καλιφόρνιας


http://diethneskafeneio.blogspot.com/

Παράνομοι καταυλισμοί αστέγων στις ΗΠΑ

The New York Times

Ως συντονιστής προγραμμάτων στο κέντρο αστέγων της Καλιφόρνιας, ο Πολ Στακ έχει συνηθίσει να βλέπει ανθρώπους που έχουν χτυπηθεί από τη μοίρα. Αυτό που δεν είχε δει έως τώρα είναι ανθρώπους να ζουν σε σκηνές και υπόστεγα στο κοντινό άδειο οικόπεδο των σιδηροδρομικών εγκατατάσεων. «Ολοι αυτοί εμφανίστηκαν ξαφνικά πριν από 18 μήνες», λέει ο κ. Στακ. «Τη μια μέρα δεν υπήρχε τίποτε. Την άλλη ένα πλήθος ανθρώπων έμενε εκεί».

Οπως και δεκάδες άλλες πόλεις στις ΗΠΑ, το Φρέσνο της Καλιφόρνιας βρίσκεται αντιμέτωπο μ’ ένα δυσάρεστο deja vu: την εμφάνιση των σύγχρονων «Χούβερβιλ», παράνομων καταυλισμών αστέγων που θυμίζουν, σε μικρότερη κλίμακα, τις παραγκουπόλεις της εποχής της Μεγάλης Υφεσης. Στη συνέντευξή του, την περασμένη Τρίτη, ο πρόεδρος Ομπάμα κλήθηκε ευθέως να σχολιάσει το θέμα και απάντησε λέγοντας ότι «είναι απαράδεκτο παιδιά και οικογένειες να ζουν χωρίς στέγη σε μια χώρα τόσο πλούσια όσο η δική μας».

Οπρα Γουίνφρεϊ

Παρότι οι άστεγοι ήταν ανέκαθεν μέρος του τοπίου στις μεγάλες πόλεις όπως το Λος Αντζελες και η Νέα Υόρκη, αυτές οι νέες παραγκουπόλεις έχουν δημιουργηθεί σε ανόμοιους τόπους, όπως το Νάσβιλ, η Ολύμπια ή η Πετρούπολη. Στο Σιάτλ, οι άστεγοι που ζουν στον καταυλισμό της περιοχής τον αποκαλούν Νίκελσβιλ, μια όχι και τόσο κολακευτική αναφορά στον δήμαρχο, Γκρεγκ Νίκελς. Οι άστεγοι του Σακραμέντο ανάγκασαν τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, να αναγγείλει σχέδιο για τη μεταφορά του καταυλισμού τους σε γειτονικό οικόπεδο. Αυτό έγινε αφού η πρόσφατη επίσκεψη της Οπρα Γουίνφρεϊ πυροδότησε τέτοια μανιώδη προσέλευση των ΜΜΕ, που κάποιοι απαυδισμένοι άστεγοι διαμαρτυρήθηκαν για την υπερβολική έκθεσή τους στο φως της δημοσιότητας και δήλωσαν ότι απλά θέλουν να τους αφήσουν ήσυχους.

Το πρόβλημα στο Φρέσνο είναι διαφορετικό, πρώτον γιατί είναι χρόνιο και δεύτερον γιατί δεν προσελκύει τα ΜΜΕ. Οι άστεγοι της περιοχής είχαν προ καιρού εξοργιστεί με τις διακυμάνσεις στις εποχικές θέσεις εργασίας στη γεωργία, αλλά τώρα η ύφεση έχει προκαλέσει πολύ μεγαλύτερο χάσμα, δημιουργώντας εκατοντάδες νέους άστεγους, από οδηγούς φορτηγών έως ηλεκτρολόγους. «Αυτοί είναι άνθρωποι ικανοί, οι οποίοι εργάζονταν καθημερινά για ένα μέσο μισθό ή και καλύτερο και οι οποίοι έως πρότινος μπορούσαν να συντηρούν ένα σπίτι με τα έσοδά τους», δήλωσε ο Μάικλ Στουπς, στέλεχος της εδρεύουσας στην Ουάσιγκτον Εθνικής Συμμαχίας για τους Αστεγους.

Βία, πορνεία, ναρκωτικά

Ο αυξανόμενος αριθμός των αστέγων στο Φρέσνο, μια πόλη 500.000 κατοίκων, αποτέλεσε έκπληξη. Αξιωματούχοι της πόλης περιγράφουν ότι υπάρχουν τρεις μεγάλοι καταυλισμοί κοντά στο κέντρο και μικρότερες εγκαταστάσεις κατά μήκος των δύο αυτοκινητοδρόμων. Ολοι μαζί οι άστεγοι φθάνουν τους 2.000, σύμφωνα με τον Γκρέγκορι Μπάρφιλντ, υπεύθυνο για θέματα αστέγων της πόλης, ο οποίος δηλώνει ότι η χρήση ναρκωτικών, η πορνεία και η βία συνηθίζονται στους καταυλισμούς. «Ολα αποτελούν μέρος μιας οικονομίας του υπόκοσμου», είπε ο κ. Μπάρφιλντ. «Αυτά συμβαίνουν όταν ένας άνθρωπος προσπαθεί να επιβιώσει».

Στη διάρκεια της ημέρας ο καταυλισμός μοιάζει ειρηνικός. Αμερικανικές σημαίες στολίζουν τις σκηνές, κάποιοι ταΐζουν κατοικίδια, άλλοι ανάβουν φωτιές και κουβεντιάζουν. Τη νύχτα όμως ο κίνδυνος είναι πραγματικός. «Το όνειρό μας είναι απλό», λέει η κ. Σμιθ, η οποία έχει χάσει ένα μάτι σε ένοπλη επίθεση: «Να φύγουμε από ’δω, να αποκτήσουμε σπίτια».

kathimerini
Read more...

ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ ΚΡΕΜΑΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ...

http://pressmme.blogspot.com
Για καθαρή διάψευση των όσων δημοσιεύθηκαν στην Real News από τον πρωθυπουργό έκανε λόγο πριν από λίγο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Παράλληλα παρουσίασε την δημοσκόπηση της Marc για το Έθνος της Κυριακής, σύμφωνα με την οποία το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 5,1% της Ν.Δ. Τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά αφορούν την λεγόμενη καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, στην οποία ο Γ. Παπανδρέου έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τον Κώστα Καραμανλή και η δημοφιλία στην οποία ο Γ. Παπανδρέου προηγείται του πρωθυπουργού.

Read more...

TA ΓΑΛΑΖΙΑ ΖΟΜΠΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ...


Μπρρρρρ!

Read more...

ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

http://pressmme.blogspot.com
Με ρεπορτάζ η Real News, παρουσιάζει σήμερα τις δηλώσεις συγκεκριμένων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για το μέλλον του Καραμανλή. Η εφημερίδα για δεύτερη Κυριακή, χωρίς βεβαίως να το θέλει, δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα στον πρωθυπουργό. Στελέχη που βγήκαν από την ντουλάπα του παρελθόντος (Βαρβιτσιώτης, Κεφαλογιάννης) ζητάνε την παραμονή του πρωθυπουργού. Προφανώς θέλουν να παίξουν τον ρόλο των θεματοφυλάκων της παράταξης. Μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι όσο περισσότερο βγαίνουν προς τα έξω, τόσο μεγαλύτερη ζημιά προκαλούν στον Καραμανλή. Οι υπέργηροι "Νέστωρες" της γαλάζιας παράταξης απωθούν τους μετακινούμενους ψηφοφόρους οι οποίοι θέλουν ανανέωση στην πολιτική ζωή....

Read more...

ΘΑ ΦΥΓΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ, ΘΑ ΦΥΓΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ...

http://pressmme.blogspot.com
ΔΕΝ θα φύγει...

Read more...

Κυριακάτικα Πρωτοσέλιδα


29-3-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν








































































ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ






















Σε λίγο και οι υπόλοιπες

Read more...