Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Σ.Χατζηγάκης: «Η κυβέρνηση έδειξε τη συμπαράσταση της στους αγρότες»

http://www.palo.gr

«Η κυβέρνηση αυτή δείχνοντας την αξιοπιστία της έκανε ένα άτυπο συμβόλαιο με τον αγρότη και στίβοντας την ψυχή μας και τον προϋπολογισμό κατορθώσαμε και λύσαμε άμεσα και βραχυπρόθεσμα προβλήματα που προκάλεσε πέρσι η σοδειά λόγω των καιρικών συνθηκών. Δεν είπαμε ποτέ ότι με 500 εκ. ευρώ λύσαμε όλα τα προβλήματα, δείξαμε όμως τη συμπαράστασή μας στον αγρότη και εκτελέσαμε και εκτελούμε στο ακέραιο αυτό το άτυπο συμβόλαιο που κάναμε μαζί του».

Τα παραπάνω τόνισε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος παρευρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις (Κιλελέρ 2009), που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας, σε συνεργασία με τον δήμο Κιλελέρ και όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στο Κιλελέρ χαρακτήρισε τη σημερινή πάλη με την παγκόσμια οικονομική συγκυρία και τα οικονομικά προβλήματα ως αντίστοιχη της πάλης των κολίγων με τους τσιφλικάδες πριν έναν αιώνα σχολιάζοντας ότι: «στην πάλη αυτή μπορούμε να αντιτάξουμε εμείς το δικό μας Κιλελέρ».

Τόνισε δε, ότι η λύση βρίσκεται προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και των μεταρρυθμίσεων. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους αγρότες να συνεργαστούν όλοι μαζί προκειμένου να σχεδιάσουν το μέλλον, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών προϊόντων.

ΕΞάλλου, ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας - Τυρνάβου Θανάσης Κοκκινούλης σε αποστροφή του λόγου του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα ζοριστούμε βεβαίως να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν θα είμαστε αγκαλιά με το βαμβάκι στο μέλλον, αλλά πρέπει να το κάνουμε». Ανέφερε δε, ότι η γενεσιουργός αιτία των προβλημάτων των αγροτών είναι η αναθεώρηση της ΚΑΠ, υποστηρίζοντας ότι οι Θεσσαλοί αγρότες έχασαν το 30% του εισοδήματός τους. Απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, τους κάλεσε να φροντίσουν τα λεφτά που προορίζονται για τους αγρότες να πηγαίνουν τελικά σε αυτούς και όχι στις τσέπες άλλων, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των αγροτικών τριτοβάθμιων οργανώσεων (ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ) προέκυψε το συμπέρασμα ότι το μέλλον της αγροτικής παραγωγής εναποτίθεται στον γεωργο- αγροτο-διατροφικό τομέα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές, εκ μέρους της ΝΔ χρήστος Σταϊκούρας, του ΠΑΣΟΚ Βασίλης 'Εξαρχος (υπεύθυνος αγροτικού) και του ΛΑΟΣ Στέργιος Ροντούλης, καθώς επίσης και ο νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός και ο δήμαρχος Κιλελέρ Κώστας Δεσπόπουλος.

kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: