Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

ΧΑΘΗΚΑΝ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΘΗΝΩΝ...


Tην απώλεια 37 έργων τέχνης - κυρίως χαρακτικά, λάδια και γλυπτά - αποκάλυψε η απογραφή στο κτήριο όπου φυλάσσονται περίπου 3.000 έργα του αρχείου της Δημοτικής Πινακοθήκης...
Η απογραφή στο παλιό κτήριο του Δημοτικού Βρεφοκομείου, στην πλατεία Κουμουνδούρου, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2012 και ολοκληρώθηκε έπειτα από 20 μήνες.
Ανάμεσα στα έργα που αναζητά ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων είναι έξι σχέδια του Γιώργου Γουναρόπουλου καθώς και το γλυπτό του Δημήτρη Φιλιππότη, «Βρεφοκόμος». 
Επίσης, ανάμεσα στα απολεσθέντα συμπεριλαμβάνεται το κεφάλι αγάλματος του Γεωργίου Ματαράγκα, με τίτλο «Κατερίνα», λιθογραφίες της Ασπασίας Παπαδοπεράκη αφιερωμένες στον Κ. Π. Καβάφη και τον Γιώργο Σεφέρη, μια χαλκογραφία του Πίνο Παντολφίνι, ελαιογραφίες των Πηνελόπης Διαμαντοπούλου, Δώρας Μπούκη, Χαρίκλειας Αλεξανδρίδου, Τζένης Παπαδάκη κ.ά..
Η Πινακοθήκη για πολλές δεκαετίες στεγαζόταν στο κτήριο της οδού Πειραιώς που χτίστηκε το 1859 για το Βρεφοκομείο. Εκεί είχε σημειωθεί απόπειρα διάρρηξης τον Φεβρουάριο του 2012 καθώς ορισμένα έργα συνέχιζαν να φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο χώρο. Πολλά έργα, επίσης, βρίσκονται σε άλλους χώρους όπως το Δημαρχιακό Μέγαρο, το Πνευματικό Κέντρο και άλλα δημοτικά κτήρια.
Πηγή : naftemporiki.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/10/blog-post_2817.html

Read more...

ΠΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ...


Παναναπηρικό συλλαλητήριο στο υπουργείο Εργασίας στις 11 το πρωί της Πέμπτης και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών διοργανώνει ...
η ΕΣΑμεΑ, με στόχο την ανάδειξη των θεμάτων αναπηρίας ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ΑμεΑ και των οικογενειών τους.
«Φτάνει πια! Την κρίση την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε, οι πλέον ευάλωτοι, οι φτωχότεροι των φτωχών, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ.
Το αναπηρικό κίνημα διεκδικεί τα ακόλουθα:
- Καμία περικοπή σε προνοιακά/ αναπηρικά κλπ επιδόματα, το τελευταίο ανάχωμα των πλέον ευάλωτων πολιτών
- Εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία/χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους από το νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων
- Κανένας ανασφάλιστος με αναπηρία ή/ και χρόνια πάθηση, και κανένας ανασφάλιστος γονέας με ανήλικο παιδί ή που προστατεύει άτομο με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση κλπ. χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
- Να μην κοπεί το ΕΚΑΣ, να μην γίνει καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, συνταξιούχων με αναπηρία και γονέων που προστατεύουν άτομα με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση κλπ.
- Παράταση χορήγησης της αναπηρικής σύνταξης, αλλά και πάσης φύσεως επιδομάτων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που παραμένουν στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, επί μήνες
- Άμεση αξιολόγηση της λειτουργίας του ΚΕΠΑ, των υγειονομικών του επιτροπών και όλου του θεσμού, μετά από τους 26 μήνες λειτουργίας του, λήψη μέτρων ώστε ο θεσμός να λειτουργεί δίκαια, αντικειμενικά και επιστημονικά
- Αποκατάσταση των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία, χρόνια πάθηση και μελών των οικογενειών τους του ιδιωτικού τομέα από τα ασφαλιστικά ταμεία του υπουργείου Εργασίας
- Να λήξει η «ομηρεία» των αναπηρικών Ι.Χ. στα τελωνεία της χώρας.
Η ΕΣΑμέα καταγγέλλει ότι «εδώ και δύο χρόνια εκατοντάδες δικαιούχοι αναπηρικού αυτοκινήτου αντιμετωπίζουν υπέρμετρες δυσκολίες στη μετακίνησή τους, επειδή οι αρμόδιοι των υπηρεσιών του ΙΚΑ και οι υπηρεσίες του πουργείου Οικονομικών δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα γραφειοκρατικό ζήτημα».
- Συμμετοχή του οργανωμένου αναπηρικού κινήματος στο ΙΚΑ, που πιστοποιεί την Αναπηρία
Πηγή : naftemporiki.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/10/blog-post_4608.html

Read more...

Είναι 514.000, είναι νεκροί, αλλά έχουν ακόμα ΑΦΜΤι δείχνουν τα αποτελέσματα από την ένταξη όλων των Δήμων της χώρας στο Εθνικό Δημοτολόγιο. Νεκροί με ΑΦΜ και ετεροχρονισμένες δηλώσεις γεννήσεων
Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο ένταξης όλων των Δήμων της χώρας στο Εθνικό Δημοτολόγιο.
Ήδη, ο έλεγχος των μητρώων του υπουργείου Εργασίας ανέδειξε 514.081 καταγραφές ΑΜΚΑ, που ανήκαν σε άτομα που έχουν επιβιώσει, αλλά συνέχιζαν να διατηρούν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.
Ταυτόχρονα και σε άλλα ληξιαρχεία εκτός του Δήμου Αθηναίων παρατηρείται αυξημένος αριθμός ετεροχρονισμένων δηλώσεων γεννήσεων (γεννήσεις που πραγματοποιήθηκαν εκτός μαιευτηρίου και δηλώθηκαν μήνες ή και χρόνια μετά).
Συγκεκριμένα, από τον Μάιο έως και σήμερα εντοπίστηκαν 88 ετεροχρονισμένες καταγραφές στο ληξιαρχείο Πάτρας, 73 στο Ρίο, 33 στα Τρίκαλα, 29 στο Αγρίνιο, 24 στη Χαλκίδα, έναντι 28 στο ίδιο χρονικό διάστημα στο ληξιαρχείο της Αθήνας.
Πάντως, διασταυρωμένοι και καθολικοί έλεγχοι σε όλα τα αρχεία των δημοσίων υπηρεσιών που αφορούν τους πολίτες, θα μπορέσουν να εφαρμοστούν μόνο μετά την εφαρμογή του Εθνικού Ληξιαρχείου - Μητρώου Πολιτών, έργο κόστους 42 εκατομμυρίων ευρώ, που ωστόσο δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2014.

Read more...

Χωρίς επίδομα θέρμανσης 150.000 φοιτητέςΣτα "ψιλά γράμματα" της υπουργικής απόφασης χάθηκε το επίδομα θέρμανσης για χιλιάδες φοιτητές. Εξαιρούνται από τους δικαιούχους τα προστατευόμενα μέλη
Χωρίς επίδομα θέρμανσης μένουν 150.000 φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τις οικογένειές τους.
Η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος, εξαιρεί από τους δικαιούχους  όλα τα φυσικά πρόσωπα που αναγράφονται ως προστατευόμενα μέλη στις δηλώσεις φορολογικού εισοδήματος, με συνέπεια να μην έχουν το δικαίωμα είσπραξης του επιδόματος και τα ενήλικα προστατευόμενα τέκνα, που σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους.
Συγκεκριμένα, με την παράγραφο 3 του Άρθρου 1 της Υπουργικής Απόφασης για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης  προβλέπεται, ότι τα φυσικά πρόσωπα τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογικού Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου, κατά το άρθρο 7 του ΚΦΕ, εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος.
Δεδομένου δε, ότι με βάση το άρθρο 7 του ΚΦΕ, στα προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου περιλαμβάνονται και όλα τα ενήλικα τέκνα, ηλικίας έως 25 ετών, τα οποία φοιτούν σε σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής, συνάγεται το συμπέρασμα ότι τα προστατευόμενα τέκνα,  που σπουδάζουν σε πόλεις μακριά από τους γονείς τους και διαμένουν σε ενοικιαζόμενες κατοικίες δεν δικαιούνται επιδόματα θέρμανσης.
Είναι προφανές, ότι ο αποκλεισμός τόσο μεγάλου αριθμού ατόμων από το επίδομα θέρμανσης έγινε για δημοσιονομικούς λόγους, για να μην διευρυνθεί δηλαδή ο αριθμός των δικαιούχων και να μην χρειαστεί να εκταμιευτούν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό περισσότερα χρήματα από αυτά που έχουν προβλεφθεί.
Από την άλλη μεριά όμως, το ποσό αυτό θα έδινε "ανάσα" στις οικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα και τις δαπάνες στέγασης και φοίτησης των παιδιών τους.

Read more...

Δακρυγόνα και κρότου λάμψης στην ΑΣΟΕΕ ...


Φοιτητές έκλεισαν τις πόρτες, για να μην εισβάλλουν τα ΜΑΤ.... 
Ένταση στην Πατησίων και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ύστερα από επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων για τους...
μετανάστες μικροπωλητές. Φοιτητές έκλεισαν τις πόρτες για μην εισβάλλουν τα ΜΑΤ εντός του πανεπιστημίου.


Σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών, όπως αναφέρεται στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» που επικαλείται το Left, διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται περιμετρικά του ιδρύματος κρότου λάμψης και δακρυγόνο εναντίον μεταναστών.

Read more...

Κ. Μητσοτάκης: "Δε μίλησα ποτέ για στρατιωτικό νόμο στη δημόσια διοίκηση"Ο Κ. Μητσοτάκης διαψεύδει το δημοσίευμα βελγικής εφημερίδας και ζητά επανόρθωση. Η υποτιθέμενη δήλωση που άναψε "φωτιές"
Με επιστολή του στον διευθυντή της βελγικής εφημερίδας "La Libre Belgique", ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαψεύδει ότι έκανε παραλληλισμό της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης με εφαρμογή στρατιωτικού νόμου, σε συνέντευξη που παραχώρησε.
Στην επιστολή αναφέρει αναλυτικά:
"Κύριε διευθυντά,
Ενημερώθηκα, διαβάζοντας τη συνέντευξη που παραχώρησα στην Αγγελική Κουρούνη, (που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας την Τρίτη 29 Οκτωβρίου) υπό τον τίτλο "Το πελατειακό σύστημα τακτοποιούσε πολύ κόσμο" ότι έκανα σύγκριση της μεταρρύθμισης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης με μια "εφαρμογή του στρατιωτικού νόμου".
Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι χρησιμοποίησα αυτές τις λέξεις.
Η μεταρρύθμιση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για τη χώρα μας και για τους πολίτες. Η προσπάθειά σας να δημιουργήσετε εντυπώσεις δεν περιποιεί τιμή στην εφημερίδα σας.
Σας ζητώ να δημοσιεύσετε τη διόρθωση τόσο στην έντυπη έκδοση όπου δημοσιεύθηκε το θέμα όσο και στη διαδικτυακή σας έκδοση.
Με εκτίμηση".
Αναλυτικά η συνέντευξη του στη "Λα Λιμπρ Μπελζίκ":
"Δεν υπέγραψα αυτή τη συμφωνία, την κληρονόμησα. Πρέπει, λοιπόν να την εφαρμόσω. Οι απολύσεις θα γίνουν", αυτό φέρεται να δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στη βελγική γαλλόφωνη εφημερίδα "Λα Λιμπρ Μπελζίκ".
Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι η τρόικα ζητά να τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του έτους, οι μισοί αμέσως και οι υπόλοιποι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, καθώς και 15.000 απολύσεις έως το επόμενο έτος 2014.
Παράλληλα ο υπουργός επεσήμανε ότι "η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για μια νέα πρόσληψη για κάθε απόλυση. Η λογική της τρόικας είναι ότι οι απολύσεις αποτελούν εργαλείο ανανέωσης του ανθρώπινου δυναμικού. Δεν υπέγραψα αυτή τη συμφωνία, την κληρονόμησα. Πρέπει, λοιπόν, να την εφαρμόσω. Οι απολύσεις θα γίνουν. Πρόκειται για δέσμευση. Οι δημόσιοι υπάλληλοι στους οποίους έχουν επιβληθεί πειθαρχικές κυρώσεις θα πρέπει να αποχωρήσουν. Οι δημόσιες επιχειρήσεις θα κλείσουν".
Το επίμαχο κομμάτι που αμφισβητείται:
"Όσοι δεν προστατεύονται πλέον από την ιδιότητά του δημοσίου υπαλλήλου θα χάσουν τη δουλειά τους. Είναι κάπως σαν εφαρμογή στρατιωτικού νόμου. Είναι δύσκολο και οδυνηρό για μια κοινωνία που έχει πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους, οι οποίοι προέρχονται όλοι από τον ιδιωτικό τομέα. Η ελληνική κοινωνία το αποδέχεται, εφόσον αυτές οι απολύσεις είναι αποτέλεσμα αξιολόγησης και οδηγήσουν σε βελτίωση της δημόσιας διοίκησης", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Αναφορικά με τις εργασίες της Ομάδας Δράσης για την παροχή τεχνικής βοήθειας προς τις ελληνικές Αρχές, ο Κ.Μητσοτάκης εξηγεί ότι "δεν θέλουμε να αντιγράψουμε ένα μοντέλο, αλλά πώς θα το προσαρμόσουμε στην ελληνική πραγματικότητα".
Συγκεκριμένα, για τα προβλήματα της ελληνικής διοίκησης τονίζει ότι ήταν πολύ μεγάλη, αναποτελεσματική και σπαταλούσε πόρους, ενώ δεν έδινε στους πολίτες την εντύπωση ότι εκπλήρωνε τον ρόλο της, ως δημόσια υπηρεσία.
"Σήμερα έχουμε 130.000 δημόσιους υπαλλήλους λιγότερους, σε σχέση με το 2009 και το κόστος των δημοσίων υπηρεσιών έχει επίσης μειωθεί σημαντικά", αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά, ως προς την αποτελεσματικότητά τους.
Σχολιάζοντας τέλος τις προσπάθειες καταπολέμησης του πελατειακού κράτους, ο υπουργός υπογραμμίζει ότι δεν γίνεται πλέον καμία πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ και η επιλογή των στελεχών γίνεται ανάλογα με τις δεξιότητές τους.
(Με πληροφορίες από aftodioikisi.gr)

Read more...

Γλέζος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει πειστικές απαντήσεις στον κόσμο για το που θα βρει τα λεφτάΕπαναδιατύπωσε την αντίθεσή του στο να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ "μονολιθικό κόμμα" ο Μανόλης Γλέζος. Δεν θεωρεί πειστικές τις απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το πού θα βρει τα χρήματα
Επισημαίνοντας πως έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, ο Μανόλης Γλέζος υποστήριξε ότι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον κόσμο δεν είναι πειστική.
"Διότι υπάρχουν σημεία που δεν έχουν ξεκαθαριστεί. Και ορρωδώ να πω ότι στον κόσμο που με ρωτάει πού θα βρούμε τα λεφτά, ότι η απάντησή μας δεν είναι πειστική. Δεν είναι. Πρέπει να είναι πιο πειστική. Και έχω κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και τώρα γράφω και είναι στο τέλος ένα βιβλίο που θα λέγεται "Η Έξοδος", εννοώ από την κρίση", τόνισε.
Παράλληλα, επαναδιατύπωσε την αντίθεσή του στην μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε "μονολιθικό κόμμα".
Μετά τη συζήτηση που άνοιξε λόγω της απουσίας του από την ψηφοφορία για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, αλλά και την άποψη που εξέφρασε ότι η λογική το "μαντριού" έχει εξαπλωθεί "σαν ίωση" στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του.
"Το θέμα είναι πως γίνεται μια διαβούλευση στην κοινοβουλευτική ομάδα, αρκετά γόνιμη. Υπήρξαν από όλες τις πλευρές προσπάθειες για να λυθεί γρηγορότερα το όποιο θέμα παρουσιάστηκε και δεν συνάδει με την ύπαρξη και υπόσταση ενός αριστερού κόμματος.
Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και τελικά θα βρεθεί η σωστή λύση. Το πώς θα γίνει καλύτερα αυτό το πράγμα, ας μην μιλήσω ακόμα, επειδή συνεχίζεται η διαβούλευση. Αλλά δεν πρόκειται να κρύψουμε τίποτα.
Πιστεύω και έχω εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ο ίδιος να παίξει αυτό το ρόλο (σ.σ.: να μετατραπεί σε αρχηγικό κόμμα).
Αυτό είναι ένα θέμα που ουσιαστικά δεν έχει λυθεί (σ.σ.: για τη διάλυση των συνιστωσών και τις διαφορετικές απόψεις). Υπάρχει ένα πρόβλημα, το πώς θα λειτουργήσουμε με τις δύο διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν. Πιστεύω, όμως, ότι θα λυθεί.
Και ο Μανόλης Γλέζος δεν παίρνει αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παίρνει αποστάσεις από εκείνους που θέλουν να καταντήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ένα μονολιθικό κόμμα", υποστήριξε.
Φορολογία μόνο σε ακίνητα και αγροτεμάχια με εισόδημα
Σε ό,τι αφορά τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο Μανόλης Γλέζος επισήμανε πως η θέση του είναι καμία φορολόγηση σε ιδιοκατοίκηση και αγροτεμάχια που δεν δημιουργούν εισόδημα.
"Φορολογία μόνον σε ακίνητα και αγροτεμάχια που έχουν εισόδημα. Αυτός είναι ο γενικός κανόνας που πρέπει να διακηρυχθεί, διότι οι πυλωτές των πολυκατοικιών π.χ. έχουν εισόδημα;
Μόνον εκεί που δημιουργείται εισόδημα. Στα καλλιεργήσιμα χωράφια ή στα σπίτια που νοικιάζονται, ας φορολογηθούν. Και υπάρχουν κάποια που είναι εξαιρετέα, όπως χωράφια που έχεις και δεν καλλιεργείς. Ας τα δώσεις να καλλιεργηθούν.
Δεν μπορώ να σε υποχρεώσω να το δώσεις, αλλά σου βάζω φόρο να καλλιεργηθεί. Όχι ποινή φόρου, αλλά θα βρω τον τρόπο να σε υποχρεώσω να το κάνεις, όπως και στα σπίτια που έχουν πολλά δωμάτια. Στο Παρίσι το 1963 θυμάμαι ότι υποχρέωναν όσους είχαν σπίτια με πολλά δωμάτια στο κέντρο της πόλης να τα δίνουν και τους φορολογούσαν.
Αλλά ο κανόνας είναι να μη φορολογείσαι. Δεν μπορεί να αγωνίστηκες τόσα χρόνια από το μεροκάματό σου και τη ζωή σου και έχτισες ένα σπίτι και να πας να τον φορολογήσεις. Δεν μπορείς. Έχεις εισόδημα; Το φορολογείς το εισόδημα. Ένας πατέρας έφτιαξε με θυσίες ένα σπίτι και το έδωσε στα παιδιά του. Πρέπει να το φορολογείς;
Πρέπει λοιπόν εμείς να πείσουμε τον ελληνικό λαό ότι αν μας δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, θα γίνει αυτό", υπογράμμισε.
Έτοιμος για εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ
Αναφέρθηκε ακόμα στους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εκλογές, σημειώνοντας πως υπάρχει μεγάλη αναντιστοιχία μεταξύ του λαού και των κυβερνώντων και πως η κυβέρνηση έχει χάσει ουσιαστικά τη δεδηλωμένη.
"Να εξετάσουμε πρώτα γιατί πρέπει να γίνουν εκλογές. Πρώτον, διότι υπάρχει μεγάλη αναντιστοιχία μεταξύ του λαού και των κυβερνώντων. Κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Απόδειξη ότι δεν βγαίνουν στο δρόμο να περπατήσουν. Προκαλώ τον πρωθυπουργό να βγει μαζί μου στο δρόμο να περπατήσουμε, χωρίς αστυνομικούς. Το δεύτερο είναι ότι (η κυβέρνηση) ουσιαστικά δεν έχει τη δεδηλωμένη. Τυπικά την έχει, με βάση αυτόν τον καλπονοθευτικό νόμο που της δίνει τη δυνατότητα να κλέβει 50 έδρες νομότυπα, αλλά ουσιαστικά δεν έχει τη δεδηλωμένη. Εάν αυτό το καταλαβαίνει κάποιος και δεν στέκεται στους τύπους, οφείλει να πάμε σε εκλογές.
Αν είμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ σε θέση; Νομίζω ότι μπορούμε να πείσουμε το λαό να κινητοποιηθεί με αίτημα να πέσει η κυβέρνηση. Έχουμε ξεκινήσει καιρό αυτόν τον αγώνα και θα τον συνεχίσουμε και θα τον πετύχουμε. Όχι με τη βία. Πρώτα θα βγει κυβέρνηση να καταγγείλει την κρατική βία και μετά να έρθει να κουβεντιάσουμε. Ασκεί βία κατ’ αρχήν με τους κρατικούς νόμους. Με βάση τη μη δεδηλωμένη;
Εμείς, το έχουμε πει επανειλημμένα και το έχουμε δηλώσει: δεν το θέλουμε το μπόνους των 50 εδρών και αν χρειαστεί, θα κάνουμε αμέσως ψηφοφορία για να έρθει το σύστημα της απλής και άδολης αναλογικής και μετά ας έρθει ο κόσμος να αποφασίσει. Το έχουμε πει από καιρό. Θα πούμε ότι αν η εμπιστοσύνη που μας έδωσε ο λαός στηρίζεται σ’ αυτές τις 50 έδρες, δεν τη δεχόμαστε".
Συνεργαζόμαστε και με τον... διάβολο
Εμφανίζεται ανοιχτός στις συνεργασίες, τονίζοντας πως αυτό που αρκεί είναι να συμφωνήσουν στις βασικές αρχές, που δεν είναι άλλες από την ανατροπή νόμων και μνημονίων.
"Με οποιονδήποτε μπορούμε να συνεργαστούμε, αρκεί να είμαστε στις βασικές αρχές που έχουμε χαράξει. Ας είμαστε (σ.σ.: μέρα με τη νύχτα με τους ΑΝΕΛ). Μου βάζετε τώρα ερώτημα αν μπορώ να συνεργαστώ με το διάβολο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με οποιονδήποτε μπορεί να συνεργαστεί, εάν συμφωνήσουμε στις βασικές αρχές. Που είναι η ανατροπή όλων των νόμων, των μνημονίων και των σχετικών που έχουν ψηφιστεί και έχουν φέρει το λαό στην τραγική κατάσταση να αυτοκτονεί καθημερινά.
Δεύτερον, εναντίον της τρόικα και του συστήματος. Θέλουμε να έρθει ο λαός στην εξουσία. Αν συμφωνήσουν, έχει καλώς. Όποιος θέλει, ας έρθει", υπογράμμισε.

Read more...

Ο "συνιδρυτής" καίει τον Αρχηγό...


Ο "θεωρητικός" της Χρυσής Αυγής μηχανικός Γιάννης Περδικάρης επιβεβαιώνει σε βιβλίο του όσα...
δεν ομολογούν οι συναγωνιστές του - Για τη στρατηγική της οργάνωσης, ο συγγραφέας δεν μασάει τα λόγια του: "Ο τελικός πατριωτικός στόχος (της Χρυσής Αυγής) είναι η κατάργηση της δημοκρατίας και η κατίσχυσή της".

Αν για τους "προστατευόμενους" μάρτυρες που έχουν καταθέσει στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο Μιχαλολιάκος και η ομάδα του εκφράζουν αμφισβητήσεις και αφήνουν υπονοούμενα για την αξιοπιστία τους, εκείνον που δεν μπορούν να αμφισβητήσουν είναι ένας πολύ δικός τους άνθρωπος, συνοδοιπόρος του Αρχηγού από το 1974 μέχρι σήμερα, ο μηχανικός Γιάννης Περδικάρης. Πρόκειται για τον "θεωρητικό" της οργάνωσης, τον άνθρωπο που συνέταξε τα βασικά ιδεολογικά της κείμενα, από τη Διακήρυξη Ιδεολογικών Αρχών του 1986-1987 μέχρι το πρόγραμμα για τις εκλογές του 2012.

Ο Περδικάρης γεννήθηκε το 1954 και αρθρογραφεί από το 1982 στο περιοδικό "Χρυσή Αυγή", στην αρχή με το όνομά του και στη συνέχεια με το ψευδώνυμο Ιων Φιλίππου. Είναι, σύμφωνα με τη δική του αφήγηση, ένας από τους επτά "συνιδρυτές" της οργάνωσης στις 9.2.1986 και πολύ στενός συνεργάτης του Αρχηγού μέχρι σήμερα, παρά τις διαφωνίες και τις αποκλίσεις του. Είναι, κατά δήλωσή του, ο "παλαιός και καθαρόαιμος εθνικοσοσιαλιστής", ο Ελληνας "θεωρητικός του ναζισμού". Ξεκίνησε κι αυτός την καριέρα του από την "Τετάρτη Αυγούστου" του Πλεύρη επί χούντας και παραδέχεται τον ρόλο που έπαιξε η οργάνωση αυτή κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου...
Εφημερίδα των Συντακτών

Read more...

Στρατιωτικός νόμος α λα Μητσοτάκη...


Από "ξαφνικό θάνατο" επιχειρήσεων και διαθεσιμότητες οι 15.000 - "Όσοι δεν προστατεύονται πλέον από την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, θα...
χάσουν τη δουλειά τους. Είναι κάπως σαν εφαρμογή στρατιωτικού νόμου".

Για πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων δεσμεύτηκε εκ νέου στις Βρυξέλλες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης. Με κυνικό τρόπο ξεκαθάρισε ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος της χρονιάς και ότι θα απολυθούν 15.000 μέσα στο 2014.

Την ίδια ώρα επεξεργάζεται τη λύση του «ξαφνικού θανάτου» δημόσιων φορέων προκειμένου να "συμπληρωθούν" οι 4.000 απολύσεις που απαιτεί η τρόικα μέσα στο 2013...
efsyn.gr

Read more...

Δημόσια Νοσοκομεία της ντροπής: Ασθενείς ξεψυχούν στοιβαγμένοι σαν τσουβάλιαΜια φωτογραφία που αποτυπώνει την κατάντια του δημόσιου συστήματος υγείας, δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στη σελίδα του Συλλόγου Ειδικευόμενων Γιατρών του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.
Σε αυτήν φαίνονται τουλάχιστον δώδεκα ασθενείς, στοιβαγμένοι σε έναν θάλαμο, στις 29 Οκτωβρίου, δεύτερη μέρα εφημερίας του νοσοκομείου χωρίς αξονικούς τομογράφους.
Ανάμεσά τους ένας ασθενής εξέπνευσε.
Η ανάρτηση έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης και το κείμενο που τη συνοδεύει αναφέρει:
"Οι άρρωστοι πετιούνται σαν ανθρώπινα τσουβάλια ανάμεσα στα νοσοκομεία για να βρουν τις απαιτούμενες Ειδικότητες (Αττικό & Σισμανόγλειο -> Ευαγγελισμός) και εξετάσεις (Ευαγγελισμός -> Ιπποκράτειο -> Ευαγγελισμός).
Το ΕΚΑΒ βουλιάζει στις εκατοντάδες διακομιδές, ενώ οι ασθενείς παίζουν την τύχη τους επί πολλών βασανιστικών ωρών μέχρι να αντιμετωπιστούν."
Λίγες ώρες αργότερα, οι διαχειριστές της σελίδας πρόσθεσαν με σχόλιο πως στον συγκεκριμένο χώρο "ένας άνθρωπος διασωληνώθηκε, σε άλλον έγιναν καρδιακές μαλάξεις, και τρίτος δυστυχώς κατέληξε. Όλα αυτά μπροστά στα μάτια των συνοδών και των υπολοίπων αρρώστων."
Την ώρα που επικρατούσε η κατάσταση αυτή σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, ο υπουργός Υγείας δήλωνε - σε μία από τις αμέτρητες τηλεοπτικές του εμφανίσεις πως η βλάβη στον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου θα επιδιορθωθεί εντός της ημέρας, ενώ το αργότερο σε ένα μήνα θα λειτουργεί και δεύτερος αξονικός τομογράφος, ο οποίος θα αποκτηθεί με κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ.
Γεωργιάδης: "Ας φάνε παντεσπάνι"
Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι υπάρχει αυξημένη προσέλευση στα ιδιωτικά νοσοκομεία, σημείωσε ότι στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας όλα αυτά συζητούνται διεξοδικά και επισήμανε: "Σύμφωνα με τις μελέτες των οικονομικών της υγείας, τα δημόσια συστήματα μας κοστίζουν περισσότερο από ό,τι τα ιδιωτικά συμπληρώνοντας: "αυτό είναι το πρόβλημα, άρα λοιπόν δεν είναι τόσο απλό όσο το λέμε".
Η ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις
Στην ανάρτηση της ντροπής, όπως ήταν φυσικό, πλήθος κόσμου έστειλε το δικό του προσωπικό σχόλιο στην σελίδα του συλλόγου Ειδικευόμενων Γιατρών.
"Ωραια φωτο. Θα την δουμε σε καποιο καναλι οταν βγαινει ο Αδωνις αραγε;", αναρωτιέται ένας χρήστης του διαδικτύου, ενώ άλλη ακόλουθος της σελίδας σχολιάζει: "τροπή...αυτο μόνο..αλλα δυστυχώς ολοι αυτοι δεν ντρέπονται καθόλου...και ολο και κάποιος θα πει οτι ειναι λαικισμος αν τις σχολιασουμε...και φανταζομαι θα πουνε οτι ειναι φυσιολογικό".


Read more...

Οι πολίτες εξαντλήθηκαν: Οφείλουν στην εφορία 809 εκατ. ευρώ μόνο τον Σεπτέμβριο...


Οι πολίτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν...

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με τα οποία δεν καταβλήθηκαν τον Σεπτέμβριο φόροι ύψους 809 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο...
κατέστη ληξιπρόθεσμο. Συνολικά από τις αρχές τους οι φορολογούμενοι δεν έχουν πληρώσει φόρους ύψους 6,188 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο έχουν φθάσει (παλαιές και νέες οφειλές) στα 59,66 δισ. ευρώ.

Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι ορισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ που έχουν παρακρατήσει στο ελληνικό δημόσιο.

Ειδικότερα:

-Τα «νέα» ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο διαμορφώθηκαν στα 6,188 δισ. ευρώ από 5,379 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του περασμένου Αυγούστου. Οι εισπράξεις από τα ληξιπρόθεσμα ανήλθαν στο 9μηνο στα 985 εκατ. ευρώ ενώ ταυτόχρονα διαγράφηκαν χρέη ύψους 91 εκατ. ευρώ.

-Ένας στους πέντε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες δεν υποβάλει εμπρόθεσμα περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ. Στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου έπρεπε να υποβληθούν συνολικά 3.850.018 δηλώσεις ΦΠΑ. Όμως, τελικά υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα 3.018.332 δηλώσεις. Δηλαδή δεν υποβλήθηκαν 831.686 περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ. Στο ίδιο διάστημα έγιναν 9.284 έλεγχοι για την απόδοση του ΦΠΑ και βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα ύψους 200,54 εκατ. ευρώ ευρώ με τις εισπράξεις να ανέρχονται σε 74,44 εκατ. ευρώ.

- Στο προαναφερθέν διάστημα ολοκληρώθηκαν 204 τακτικοί έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις. Από τους ολοκληρωμένους τακτικούς ελέγχους βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα ύψους 117,8 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 53 εκατ. ευρώ. Παράλληλα από τους 680 προσωρινούς ελέγχους που θα πρέπει να γίνουν φέτος σε μεγάλες επιχειρήσεις μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου είχαν πραγματοποιηθεί 377 έλεγχοι από τους οποίους βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα ύψους 117,3 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 62,5 εκατ. ευρώ...
matrix24.gr

Read more...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Π. 30/10/13

ΝΤΡΟΠΗ!
ΑΠΟ ΤΟ «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ» ΣΤΟ «ΜΑΖΙ ΤΑ ΑΚΟΥΓΑΜΕ»
Ο Θόδωρος Πάγκαλος, ακόμα κι όταν κατείχε κυβερνητικά αξιώματα, αγνοούσε τη λέξη ‘μέτρο’.
Αυτό θα ήταν προσωπικό του πρόβλημα εάν δεν είχε επιλέξει το ρόλο του ‘αβανταδόρου – καθαριστή’, των αμαρτιών του συστήματος.
Η φράση του “μαζί τα φάγαμε” που ισοπέδωσε κάθε έννοια πολιτικής ηθικής και συμψήφισε την ανηθικότητα ενός διεφθαρμένου πολιτικού και επιχειρηματικού συστήματος, με το μεροκάματο εκατομμυρίων Ελλήνων, ωχριά μπροστά στο νέο ‘καθαρτήριο’ ολίσθημά του, με τις δηλώσεις περί παρακολούθησης Αμερικανών διπλωματών, την ώρα που ο πλανήτης συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις περί παρακολούθησης εκατομμυρίων πολιτών και εκατοντάδων ηγετών από τις μυστικές υπηρεσίες.
Η απόπειρα ΄΄νομιμοποίησης΄΄ των παρακολουθήσεων και η επιχείρηση εξοικείωσης των πολιτών, με το κράτος ‘Μεγάλο Αδελφό’, ξεπερνούν κάθε μέτρο.
Πρέπει να παρέμβει ΑΜΕΣΑ η Δικαιοσύνη.
Ο εχθρός του λαού και του Συντάγματος είναι το πολιτικό μόρφωμα που συγκυβερνά και στέλνει τους ανήμπορους στη φυλακή και στην αυτοκτονία, προστατεύοντας με πάθος τους αληθινούς ενόχους της Εθνικής λεηλασίας. Οι εμφανείς και ‘αφανείς’ Πάγκαλοι απειλούν, πλέον, απροκάλυπτα τη διεθνή και εσωτερική συνοχή της χώρας.
Στήνουν βιομηχανία με συγχωροχάρτια για τους προστάτες τους. Ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο τότε Υπουργός Άμυνας, ο τότε Υπουργός Εξωτερικών, αν μπορούσαν να παρακολουθούν τόσο προστατευμένες διπλωματικές επικοινωνίες, τότε θα πρέπει να ήξεραν έγκαιρα ΚΑΙ για τα Ίμια ΚΑΙ για τον Οτσαλάν ΚΑΙ για τις παρακολουθήσεις Ελλήνων πολιτών και πολιτικών. Τι έκαναν λοιπόν και κυρίως τι δεν έκαναν και γιατί;
Μόνη αρμόδια η Δικαιοσύνη όσο υπάρχει καιρός.
Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.
 
Υ.Σ. Μήπως το σύστημα επιδιώκει το στήσιμο νέας ‘Βιομηχανίας Κουκουλώματος’;
socialismos.gr

Read more...

Από τις 15:00 Ημέρα Κυπέλλου για την πρόκριση στους «16»


Ημέρα Κυπέλλου για την πρόκριση στους «16»

Aθήνα
Ημέρα Κυπέλλου σήμερα, καθώς διεξάγονται οι αγώνες ρεβάνς της β΄φάσης της διοργάνωσης. Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην Κρήτη, έχοντας το 2-1 του πρώτου αγώνα, ενώ Λεβαδειακός και Πανθρακικός κυνηγούν την (εντός έδρας) ανατροπή με Αστέρα Μαγούλας και Νίκη Βόλου αντίστοιχα.

Αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και κάπως τον Πανιώνιο, που έχουν καθαρίσει την πρόκριση από τα πρώτα παιχνίδια, στις υπόλοιπες 5 αναμετρήσεις τα πάντα είναι ανοιχτά.

Το πρόγραμμα των ρεβάνς του Κυπέλλου αρχίζει νωρίς το μεσημέρι (15:00) με τον Αιγιανιακό να φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα και τους Ηπειρώτες να θέλουν την πρόκριση μετά το 0-0 στους «Ζωσιμάδες».

Στις 15:30 ξεκινούν τρία παιχνίδια και μόνο ο Πανιώνιος φαίνεται να έχει καθαρίσει μετά το 3-1 της Νέας Σμύρνης απέναντι στην Καλαμαριά. Ο Λεβαδειακός και ο Πανθρακικός ηττήθηκαν με 2-1 στο πρώτο ματς κόντρα σε Αστέρα Μαγούλας και Νίκη Βόλου αντίστοιχα και ψάχνουν την ανατροπή.

Στις 18:00 ο Απόλλων φιλοξενεί στη Ριζούπολη τον Πλατανιά μετά το 1-1 στα Περιβόλια. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 20:30 με την Αναγέννηση Καρδίτσας να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε ένα... αδιάφορο ματς μετά το 3-0 της Τούμπας.

Το πρόγραμμα του Κυπέλλου:

15:00 Αιγινιακός - ΠΑΣ Γιάννινα (0-0) ΟΤΕ SPORT 5

15:30 Απόλλων Καλαμαριάς - Πανιώνιος (1-3) ΟΤΕ SPORT 2

15:30 Λεβαδειακός - Αστέρας Μαγούλας (1-2) ΟΤΕ SPORT 3

15:30 Πανθρακικός - Νίκη Βόλου (1-2) ΟΤΕ SPORT 4

18:00 Εργοτέλης - Παναθηναϊκός (1-2) ΟΤΕ SPORT 2

18:00 Απόλλων Σμ. - Πλατανιάς (1-1) ΟΤΕ SPORT 5

20:30 Αναγέννηση Καρδίτσας - ΠΑΟΚ (0-3) ΟΤΕ SPORT 5

20:30 Φωκικός - Ολυμπιακός (1-5) ΟΤΕ SPORT 4

* Σε παρένθεση τα πρώτα ματς.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σύσκεψη χωρίς ΟΣΦΠ Τελικά 312 θέσεις κενές πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο


Τελικά 312 θέσεις κενές πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο
  (Φωτογραφία:  Intime )

Aθήνα
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του σαββατιάτικου ντέρμπι «αιωνίων», παρουσία εκπροσώπων μόνο του Παναθηναϊκού και της Αστυνομίας . Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να μείνουν κενά 312 καθίσματα πάνω από τον πάγκο του Ολυμπιακού, όπου θα υπάρχει και αστυνομική δύναμη καθόλη τη διάρκεια του αγώνα.

Στη ΓΑΔΑ δεν εμφανίστηκαν εκπρόσωποι των «ερυθρολεύκων», καθώς όπως δικαολογήθηκαν ο Ολυμπιακός έχει σήμερα το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Φωκικό στην Αμφισσα.

Οι «πράσινοι» εξέφρασαν την διαφωνία τους και δεν υπέγραψαν τα καταστατικά, ξεκαθαρίζοντας πως θα πρέπει στο ντέρμπι του Σαββάτου να ισχύσουν τα ίδια μέτρα με αυτά που ισχύουν στο Καραϊσκάκη, όπου υπήρχαν 52 κενά καθίσματα.
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά φιλοξενούμενοι και Αστυνομία είχαν ζητήσει 1.000 κενές θέσεις πίσω από τον πάγκο.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να υπάρξει συνοδεία 15 ατόμων στην τριάδα των διαιτητών από τα αποδυτήρια μέχρι και τη φυσούνα.

Read more...

«Σκληρή διαπραγμάτευση» με την τρόικα Φ.Γεννηματά: Μόνο την κυβερνητική πρόταση συζητάμε για τα ΕΑΣ


Φ.Γεννηματά: Μόνο την κυβερνητική πρόταση συζητάμε για τα ΕΑΣ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η κυβέρνηση εμμένει στην πρόταση της για τα ΕΑΣ, γιατί είναι η μόνη, που απαντά «στις ανάγκες της εθνικής άμυνας» και εξασφαλίζει μια βιώσιμη και ανταγωνιστική εταιρεία, που δεν θα επιβαρύνει τον φορολογούμενο, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Η διαπραγμάτευση με την τρόικα για το θέμα -που αποτελεί και προαπαιτούμενο για την δόση- είναι σκληρή παραδέχθηκε η κυρία Γεννηματά, αλλά «δεν υπάρχει καμία άλλη πρόταση που να μπορούμε να συζητήσουμε ως ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με το μέλλον των ΕΑΣ».

Κατά τη συζήτηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία παρέχεται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα στην «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» μέχρι 31 Οκτωβρίου 2013, δεν έλειψαν οι κόντρες με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η διατύπωση σκληρής κριτικής για τον χειρισμό του θέματος της αμυντικής βιομηχανίας και από τα άλλα κόμματα.

«Δεν συζητάμε άλλη πρόταση για τα ΕΑΣ

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην συζητήσει καμία άλλη πρόταση για το μέλλον της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» πέραν αυτής που διαπραγματεύεται αυτή την ώρα σκληρά με την τρόικα, προεξόφλησε η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, την Τετάρτη.

«Η πρόταση μας απαντάει στις ανάγκες της εθνικής άμυνας, εξασφαλίζει την ασφάλεια του εφοδιασμού και την προοπτική. Εξασφαλίζει και συνεργασίες και, ταυτόχρονα, απαντά στην ανάγκη μιας βιώσιμης εταιρείας, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης. Απαντά επίσης και στους κανόνες του ανταγωνισμού. Γι' αυτό ακριβώς και θεωρούμε ότι δεν υπάρχει καμία άλλη πρόταση που να μπορούμε συζητήσουμε ως ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων» ξεκαθάρισε η κυρία Γεννηματά.

Κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ της κυρίας Γεννηματά και του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την παροχή ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας στην «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» μέχρι 31 Οκτωβρίου 2013.

Πρόκειται για την ΠΝΠ με την οποία θα επιτραπεί στην εταιρεία να τακτοποιήσει υποχρεώσεις της προς τρίτους, να καταβάλει δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και να εισπράξει οφειλόμενα από το ελληνικό δημόσιο.

Μολονότι η αναπληρώτρια υπουργός Φ.Γεννηματά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, μέχρι τη συζήτηση στην Ολομέλεια, να υπάρξουν τροποποιήσεις επί τα βελτίω, όπως για παράδειγμα ενημερότητα έως το τέλος του έτους, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι επιφυλάσσεται για τη στάση που θα τηρήσει μέχρι την Ολομέλεια.

Η στάση αυτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκάλεσε την αντίδραση της κυρίας Γεννηματά, που έσπευσε να επισημάνει ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο στάδιο.

«Θεωρώ πως θα πρέπει το σύνολο των βουλευτών που συμμετέχουν σε αυτή την επιτροπή και στη συνέχεια τα κόμματα στην Ολομέλεια να στηρίξουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πολύ καθαρά και χωρίς επιφυλάξεις, γιατί πιστεύω ότι εδώ δεν χωρούν μισόλογα. Δεν μπορεί κανείς να λέει ότι "νοιάζομαι για το μέλλον της εταιρείας, αλλά δεν παίρνω την ευθύνη να δώσω τη μοναδική λύση που υπάρχει αυτή τη στιγμή για να διατηρηθεί και να συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση όσο πιο σκληρά μπορούμε όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα"».

» Άρα, εγώ θεωρώ ότι δεν μπορεί κανείς να έρχεται εδώ και να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο και να νίπτει τα χείρας του. Και ή λέει ναι ή είναι με το τίποτε και είναι με αυτούς που θέλουνε να βάλουνε λουκέτο στην εταιρεία. Η εταιρεία μπορεί να είναι βιώσιμη, μάχομαι επί μήνες για να την κρατήσω ανοιχτή και να μην καταρρεύσει με όλο αυτό το πλέγμα των προβλημάτων της και θεωρώ ότι είναι ένα ζήτημα και μια προσπάθεια που αξίζει να στηριχθεί από όλες τις πτέρυγες της Βουλής» δήλωσε η κυρία Γεννηματά.

Νωρίτερα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Χατζηλάμπρου είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι νομοθετεί με οριακό τρόπο αν και υπάρχουν προβλήματα στην αμυντική βιομηχανία που χρονίζουν.

Είχε επισημάνει επίσης τη συμβολή των εργαζομένων οι οποίοι, αν και πληρώνονται με έναντι, διέκοψαν την επίσχεση για να μείνουν ανοιχτά τα εργοστάσια.

Κατήγγειλε, επίσης, διοικητική και πολιτική αδράνεια που έφτασε μέχρι του σημείου να κοπεί νερό και ρεύμα.

Ο κ. Χατζηλάμπρου διατύπωσε την εκτίμηση ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν προκαλεί προβλήματα, αντίθετα βοηθά την πολιτική διαπραγμάτευση με την τρόικα και διευκολύνει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε τροποποιήσεις επί τα βελτίω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

«Έχετε δίκιο. Σας λέω λοιπόν να μην ψηφίσετε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ώστε να κλείσει το εργοστάσιο και να μην μπορέσουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι» ήταν το καυστικό σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τασούλα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, την αντίδραση της κυρίας Γεννηματά προκάλεσε και το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου «ότι μέσα από την κυβέρνηση της χρεώνουν ατυχείς χειρισμούς» στο θέμα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

«Αν εννοείτε ότι είναι ατυχής χειρισμός το να μην κρύβει κανείς την αλήθεια, πρέπει να σας πω ότι αυτό που έχω μάθει είναι να μην κρύβω ποτέ την αλήθεια και να μην κρύβω και τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Τα προβλήματα πρέπει να λέγονται γιατί έτσι βρίσκει κανείς και τις λύσεις» είπε η αναπληρωτής υπουργός.

Νωρίτερα πάντως, η κυρία Γεννηματά είχε σπεύσει να υπογραμμίσει τον ρόλο του υπουργείου Οικονομικών και τη συνεργασία του με το υπουργείο Άμυνας για το θέμα.

Επισήμανε επίσης ότι το υπουργείο Οικονομικών είναι εκείνο που επέλεξε τις τρεις μεγάλες εταιρείες συμβούλων για τη διατήρηση της εταιρείας και για να μην μπει λουκέτο.

Προς στήριξη της ΠΝΠ όλα τα κόμματα
Το ΠΑΣΟΚ, με τον βουλευτή του Δημήτρη Σαλτούρο, δήλωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, κατήγγειλε όμως ταυτόχρονα ότι άνθρωποι που είχαν ενεργό συμμετοχή στην καταστροφική πορεία της αμυντικής βιομηχανίας, σήμερα κραυγάζουν άναρθρα και επιχειρούν να εμφανίσουν τους εαυτούς τους ως θύματα, υποσκάπτοντας δολίως τις ουσιαστικές προσπάθειες που γίνονται για το μέλλον της αμυντικής βιομηχανίας.

Υπέρ της ΠΝΠ δήλωσε ο εισηγητής της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, σημειώνοντας ότι σκοπός είναι να μπορέσει η εταιρεία να τακτοποιήσει υποχρεώσεις της και να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της.

Τροποποιήσεις στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ζήτησε η Μαρία Γιαννακάκη από τη ΔΗΜΑΡ, ξεκαθάρισε όμως ότι το κόμμα της δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει.

Ζήτησε, παράλληλα, συντεταγμένη συζήτηση για το μέλλον της ΕΑΣ και τις προοπτικές της εταιρείας.

«Ασπιρίνη» για το μέλλον της ΕΑΣ χαρακτήρισε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, είπε όμως ότι δεν θα μπορούσε κανείς να διαφωνήσει με αυτή, τώρα.

«Εμείς τασσόμαστε υπέρ μιας κρατικής αμυντικής βιομηχανίας, έναν ενιαίο φορέα στον οποίο θα υπάγονται όλες οι αμυντικές βιομηχανίες» δήλωσε ο κ. Παφίλης και επέρριψε βαρύτατες ευθύνες στις κυβερνήσεις που τις οδήγησαν σε συρρίκνωση.

«Δεν μπορούμε να έχουμε αντίρρηση με το νομοσχέδιο» δήλωσε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Γιώργος Νταβρής αν και υπογράμμισε πως θα πρέπει να γίνει ειλικρινής συζήτηση κατά πόσον αυτές οι επιχειρήσεις μπορούν να είναι παίκτες και να ωφελείται ο κρατικός προϋπολογισμός και όχι να συνεχίζεται η διαπλοκή και οι αμαρτίες του παρελθόντος.

Η Χρυσή Αυγή, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή, δήλωσε δια του Πολύβιου Ζησιμόπουλου ότι επιφυλάσσεται για την τελική του στάση στην Ολομέλεια.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Συνεχίζεται η απεργία για όγδοη εβδομάδα Θα περικοπούν οι μισθοί των απεργών, λέει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ


Θα περικοπούν οι μισθοί των απεργών, λέει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ
Ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τη διαβεβαίωση ότι οι αποδοχές των διοικητικών υπαλλήλων που συμμετέχουν στην απεργία θα περικοπούν έδωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης με ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου είχε διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα των δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία αμείβονται κανονικά οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, παρ' ότι βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση εδώ και περίπου δύο μήνες.

«Ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ήδη με έγγραφό του της 8/10/2013 ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου να προχωρήσουν σε όλα το προβλεπόμενα από τον νόμο σχετικά με τη μισθοδοσία του προσωπικού κατά τις ημέρες της απεργίας, ήτοι να περικοπούν οι αποδοχές του προσωπικού που απεργεί. Οι αποδοχές θα περικοπούν» αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρύτανη του ΕΚΠΑ.

Την ίδια ώρα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του παλαιότερου ιδρύματος της χώρας αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργιακή τους κινητοποίηση για όγδοη διαδοχική εβδομάδα, ενώ την ίδια απόφαση αναμένεται να λάβουν και οι υπάλληλοι του ΕΜΠ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ Μεμονωμένες περιπτώσεις οι χρυσαυγίτες αστυνομικοί, λέει το πόρισμα


Μεμονωμένες περιπτώσεις οι χρυσαυγίτες αστυνομικοί, λέει το πόρισμα
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Αυξημένο αριθμό ακραίας αστυνομικής συμπεριφοράς σε περιοχές όπως εκείνες του Αγίου Παντελεήμονα, των Αμπελοκήπων, της Κυψέλης, της Ομόνοιας και της Ακρόπολης καταγράφηκε στην έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Ωστόσο, από την έρευνα δεν προέκυψε η ύπαρξη πυρήνων που να έχουν σχέση με την Χρυσή Αυγή, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ Παναγιώτης Στάθης.

Ο ίδιος τόνισε ότι αστυνομικοί που εντοπίστηκαν για σχέσεις με την Χρυσή Αυγή έδρασαν μεμονωμένα.

Τα περισσότερα από τα κρούσματα ακραίας συμπεριφοράς καταγράφηκαν, σύμφωνα με την έρευνα, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, στη Διεύθυνση Αμεσης Δράσης (όπου ανήκουν οι ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ), στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (όπου ανήκουν τα ΜΑΤ).

Αξίζει να σημειωθεί πως το υψηλότερο ποσοστό των περιστατικών το διάστημα 2009 - 2013 ήταν 56% και κατεγράφη το 2012, που ήταν χρονιά εκλογών, κατά την οποία η Χρυσή Αυγή εισήλθε για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο.

Έλεγχοι σε 319 αστυνομικούς

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας έγιναν έλεγχοι σε 319 αστυνομικούς, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 15 και για 10 εξ αυτών προέκυψε ότι συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την Χρυσή Αυγή. Επίσης συνελήφθησαν ένας λιμενικός και έξι ιδιώτες.

Δήλωση Δένδια

Σε δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας ανέφερε: «Το πόρισμα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι η Ελληνική Αστυνομία όχι απλώς δεν φοβάται τη διαφάνεια, αλλά αντιθέτως την επιδιώκει.
» Δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας ότι είναι η ίδια η Ελληνική Αστυνομία που υλοποιεί μία επιχείρηση αυτοκάθαρσης, μέσα από τα δικά της θεσμικά όργανα, προκειμένου να εντοπίσει και να αποβάλλει την ελάχιστη μειοψηφία των επίορκων, οι οποίοι δεν δίστασαν να θέσουν ένα αποκρουστικό ιδεολογικό προκάλυμμα στην παραβατική συμπεριφορά τους.
» Ως Πολιτεία είχαμε χρέος να μην επιτρέψουμε να παραμείνει οιαδήποτε σκιά στη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, απέναντι στους οποίους μόνο ευγνωμοσύνη μπορεί να αισθάνονται οι Έλληνες πολίτες για τις υπηρεσίες που καθημερινά προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.
» Στην κατεύθυνση αυτή που χαράξαμε θα συνεχίσουμε, υλοποιώντας την απαίτηση του ελληνικού λαού για τήρηση της νομιμότητας παντού και από όλους».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...