Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Δεν θα φορολογηθούν τελικά γεωργικά μηχανήματα, στάνες και θερμοκήπια



Όπως δείχνει η κίνηση του υπουργείου Οικονομικών, η ερώτηση των 24 βουλευτών ώθησε, για να μην πούμε ανάγκασε, το υπουργείο να προβεί σε αλλαγές. Σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά
Σε διευκρινήσεις - αλλαγές προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, μετά την ερώτηση 24 βουλευτών για τη φορολόγηση στα αγροτεμάχια και τα οικόπεδα. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.
Το υπουργείο διευκρινίζει ότι στο νέο νομοσχέδιο για τα ακίνητα (ΕΝΦΑ) οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη (γεωργικών μηχανημάτων, θερμοκήπια, στάνες κλπ) δεν πρόκειται να φορολογηθούν.
Να σημειωθεί πως η μη φορολόγηση των χώρων αυτών ήταν βασικό αίτημα των αγροτών στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.
Υπογραμμίζεται πως η απόφαση πάρθηκε κατόπιν συσκέψεως που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά. Υπήρξε λοιπόν και παρέμβαση του πρωθυπουργού, γι να μην θα φορολογηθούν οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη, όπως θερμοκήπια, στάνες, αποθήκες γεωργικών μηχανημάτων.
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: