Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΧΑΘΗΚΑΝ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΘΗΝΩΝ...


Tην απώλεια 37 έργων τέχνης - κυρίως χαρακτικά, λάδια και γλυπτά - αποκάλυψε η απογραφή στο κτήριο όπου φυλάσσονται περίπου 3.000 έργα του αρχείου της Δημοτικής Πινακοθήκης...
Η απογραφή στο παλιό κτήριο του Δημοτικού Βρεφοκομείου, στην πλατεία Κουμουνδούρου, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2012 και ολοκληρώθηκε έπειτα από 20 μήνες.
Ανάμεσα στα έργα που αναζητά ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων είναι έξι σχέδια του Γιώργου Γουναρόπουλου καθώς και το γλυπτό του Δημήτρη Φιλιππότη, «Βρεφοκόμος». 
Επίσης, ανάμεσα στα απολεσθέντα συμπεριλαμβάνεται το κεφάλι αγάλματος του Γεωργίου Ματαράγκα, με τίτλο «Κατερίνα», λιθογραφίες της Ασπασίας Παπαδοπεράκη αφιερωμένες στον Κ. Π. Καβάφη και τον Γιώργο Σεφέρη, μια χαλκογραφία του Πίνο Παντολφίνι, ελαιογραφίες των Πηνελόπης Διαμαντοπούλου, Δώρας Μπούκη, Χαρίκλειας Αλεξανδρίδου, Τζένης Παπαδάκη κ.ά..
Η Πινακοθήκη για πολλές δεκαετίες στεγαζόταν στο κτήριο της οδού Πειραιώς που χτίστηκε το 1859 για το Βρεφοκομείο. Εκεί είχε σημειωθεί απόπειρα διάρρηξης τον Φεβρουάριο του 2012 καθώς ορισμένα έργα συνέχιζαν να φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο χώρο. Πολλά έργα, επίσης, βρίσκονται σε άλλους χώρους όπως το Δημαρχιακό Μέγαρο, το Πνευματικό Κέντρο και άλλα δημοτικά κτήρια.
Πηγή : naftemporiki.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/10/blog-post_2817.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: