Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Προθεσμία στους βουλευτές μέχρι την Κυριακή Ανοικτό το ΥΠΟΙΚ σε «ουδέτερες δημοσιονομικά προτάσεις» για τα ακίνητα


Ανοικτό το ΥΠΟΙΚ σε «ουδέτερες δημοσιονομικά προτάσεις» για τα ακίνητα
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για αλλαγές στο ενιαίο φόρο ακινήτων, αλλά με δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα, κάλεσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τους περίπου 80 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που προσήλθαν στη συνάντηση, το βράδυ της Τετάρτης, στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε για κάθε μέτρο ελάφρυνσης που ζητάνε, να προτείνουν τον τρόπο με τον οποίο θα βρεθούν τα χρήματα ώστε να μην απειληθεί ο στόχος που είναι η βεβαίωση 3,5 δισ. ευρώ και η είσπραξη 2,9 δισ. ευρώ από το φόρο που θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται σήμερα μέσω της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Ο κ. Στουρνάρας κάλεσε τους βουλευτές να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι την Κυριακή το βράδυ, προκειμένου τη Δευτέρα το νομοσχέδιο με τον ενιαίο φόρο ακινήτων να κατατεθεί στη Βουλή.

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή σε βελτιώσεις «αρκεί να είναι σε λογικό πλαίσιο και να διατηρείται η διευρυμένη φορολογική βάση» εξέπεμψε νωρίτερα και το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Από το οικονομικό επιτελείο, πάντως, τονίζαν πως όποιες αλλαγές στο σχέδιο για τον ενιαίο φόρο αναφορικά με τα αγροτεμάχια συνεπάγονται κενό που θα πρέπει να καλυφθεί από ισοδύναμα μέτρα, που θα σημάνουν δηλαδή επιβαρύνσεις για ιδιοκτήτες οικοπέδων ή κατοικιών.

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές ζήτησαν αλλαγές σε διατάξεις του νομοσχεδίου που θεωρούν ότι προκαλούν υπερβολική φορολόγηση σε αγροτεμάχια ή σε αστικά ακίνητα.

Το μήνυμα των βουλευτών έχει μεταφέρει ήδη από το πρωί ο Ιορδάνης Τζαμτζής, ο οποίος κατά την πρώτη συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα τόνισε ότι δεν θέλουν η ΝΔ να φτάσει το 5% και να έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ και ότι το σχέδιο ως έχει δεν πρόκειται να περάσει από την ΚΟ της ΝΔ.

«Ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας παραδέχτηκε στους παρευρισκόμενους Βουλευτές ότι τα παραδείγματα και οι προτάσεις που κατέθεσαν με την ερώτηση τους οι Βουλευτές είχε ως αποτέλεσμα την χθεσινή 4ωρη συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά» αναφέρει ανακοίνωση του βουλευτή Πέλλας της ΝΔ.

Στην απογευματινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών εκτός από τον κ. Στουρνάρα  παρόντες είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάννης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: