Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Υπάλληλοι του ΙΚΑ Καρδίτσας ζήτησαν χρήματα για να μην βεβαιώσουν εισφορά



Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο υπάλληλοι του ΙΚΑ Καρδίτσας, οι οποίοι ζήτησαν 3.000 ευρώ από πολίτη προκειμένου να μην βεβαιώσουν εισφορά
Με χειροπέδες κατέληξαν δύο υπάλληλοι του ΙΚΑ Καρδίτσας, ένας 46χρονος και μία 37χρονη, οι οποίοι κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και εκβίαση.
Η παράνομη δράση των δύο υπαλλήλων αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία που έκανε ένας 50χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης οικίας στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, η 37χρονη απαίτησε εκβιαστικά από τον ίδιο να της δώσει 3.000 ευρώ, προκειμένου να παραλείψει να βεβαιώσει ποσό 15.000 ευρώ ως εισφορά για την αποπεράτωση οικοδομικών εργασιών σε σπίτι του 50χρονου.
Το ραντεβού δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (29/10), σε σημείο που άλλαξε τρεις φορές η 37χρονη, η οποία εμφανίστηκε με το αυτοκίνητο της και παρέλαβε σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα το ποσό των 2.000 ευρώ ως προκαταβολή.
Η υπάλληλος συνελήφθη επ' αυτοφώρω και από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι ενήργησε για λογαριασμό του 46χρονου, στον οποίο θα έδινε τα χρήματα για τον ίδιο λόγο. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη και αυτός. Αμφότεροι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: