Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Περικοπές σε εφάπαξ και αποζημιώσεις στα νέα αιτήματα της τρόικας

Ανοίγει νέα συζήτηση από τον Ιούνιο


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Μετά τη μείωση του κατώτερου μισθού και τη βίαιη αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, τον Ιούνιο αναμένεται να αρχίσει η συζήτηση για τα νέα μέτρα που ζητά η τρόικα και που αφορούν τη μείωση του εφάπαξ και την περικοπή στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης ή συνταξιοδότησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Πέραν αυτών, στην ατζέντα της τρόικας παραμένει η μείωση του 13ου και 14ου μισθού, περαιτέρω περικοπές στους μισθούς και καθιέρωση ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, σύμφωνα με το σχέδιο των δανειστών, το εφάπαξ που χορηγούν τα Ταμεία στους ασφαλισμένους που βγαίνουν στη σύνταξη θα περικοπεί έως και 30% σε πρώτη φάση, με στόχο την ολοσχερή κατάργησή του σε μεταγενέστερο χρόνο.

Παράλληλα, το σχέδιο προβλέπει δραστική μείωση στις αποζημιώσεις απόλυσης ή συνταξιοδότησης, με τη θέσπιση πλαφόν που δεν θα ξεπερνά τοςυ τέσσερις με πέντε μηνιαίους μισθούς.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, από τις περικοπές δεν θα γλιτώσουν ούτε όσοι έχουν καταθέσει αίτηση, αλλά θα δεν έχουν πάρει μέχρι τον Ιούνιο το εφάπαξ, λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται.

Εκτιμάται ότι σε αυτήν την κατηγορία βρίσκονται 55.000 ασφαλισμένοι -κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι- των οποίων οι αιτήσεις για το εφάπαξ είναι σε αναμονή.

Τα ζητήματα αυτά τέθηκαν από την τρόικα το προηγούμενο διάστημα και όπως ειπώθηκε θα επανέλθουν για εξειδίκευση τον Ιούνιο. Η τρόικα θεωρεί το εφάπαξ και το ύψος των αποζημιώσεων «ελληνικό παράδοξο», καθώς θεωρεί αδιανόητο το ελλειμματικό ασφαλιστικό σύστημα να δίνει τέτοιες παχυλές παροχές στους ασφαλισμένους.

Πέραν αυτών, στην ατζέντα της τρόικας παραμένει η μείωση του 13ου και του 14ου μισθού, περαιτέρω περικοπές στους μισθούς και καθιέρωση ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, εάν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα έως το τέλος του 2012, θα εξετασθούν πιο άμεσες παρεμβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η τρόικα έχει προτείνει:

  • Περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού
  • Περικοπή ή και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού
  • Επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης με γενικευμένη εφαρμογή συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή εκ περιτροπής εργασία, που αναμένεται να επιφέρει δραστική μείωση των βασικών αποδοχών και κατάργηση πρόσθετων αμοιβών, για υπερωριακή απασχόληση, Κυριακές και αργίες.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ο Πούτιν επιστρέφει στο Κρεμλίνο - «Δόξα στη Ρωσία» λέει με δάκρυα στα μάτια

Εν μέσω καταγγελιών νοθείας

Πανηγυρισμοί για τον Βλαντιμίρ Πούτιν κοντά στο Κρεμλίνο
Πανηγυρισμοί για τον Βλαντιμίρ Πούτιν κοντά στο Κρεμλίνο (Φωτογραφία: Reuters )


Μόσχα, Ρωσία
Στο Κρεμλίνο επιστρέφει για τρίτη προεδρική θητεία ο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς βάσει των πρώτων αποτελεσμάτων συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 62% στις κάλπες που στήθηκαν την Κυριακή, κερδίζοντας το στοίχημα της εκλογής του από τον πρώτο γύρο -παρά το πρωτοφανές κύμα αμφισβήτησης και τη μεγαλύτερη έκρηξη λαϊκής οργής στη μετασοβιετική Ρωσία.

Εκτεταμένη νοθεία στις προεδρικές κάλπες καταγγέλλει η αντιπολίτευση και ανεξάρτητοι παρατηρητές της εκλογικής διαδικασίας. Η αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει την εκλογή Πούτιν στην προεδρία και διοργανώνει μεγάλη διαδήλωση τη Δευτέρα.

Graph Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνσηinfographics
Δείτε σε Infographic τα κομβικά σημεία της εποχής του Βλαντιμίρ Πούτιν.


Περισσότεροι από εκατό χιλιάδες υποστηρικτές του Βλαντιμίρ Πούτιν κατέκλυσαν τη μεγάλη πλατεία έξω από το Κρεμλίνο πανηγυρίζοντας για την επιστροφή του «τσάρου» στο Κρεμλίνο. Ο ίδιος εμφανίστηκε δακρυσμένος μπροστά στο πλήθος με ένα «ευχαριστώ» διότι «βοήθησαν στην αποδυνάμωση των συνωμοσιών που είχαν στόχο την αποδυνάμωση της χώρας».

«Σας υποσχέθηκα ότι θα νικήσουμε. Νικήσαμε. Δόξα στη Ρωσία» είπε ο Πούτιν και δάκρυα κυλούσαν στα μάγουλά του.

Με καταμετρημένο άνω του 30% των ψήφων, ο Πούτιν κερδίζει τις προεδρικές εκλογές με ποσοστό 63,42%. Ακολουθεί ο ηγέτης των κομμουνιστών Γκενάντι Ζιουγκάνοφ με ποσοστό 17,25%.

Την έκπληξη κάνει ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Μιχαήλ Πρόχοροφ, ανεξάρτητος υποψήφιος, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση με 7,29%. Ακολουθούν ο υπερεθνικιστής ηγέτης Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, πρόεδρος του Φιλελεύθερου-Δημοκρατικού Κόμματος με 7,19% και ο πρόεδρος της Δίκαιης Ρωσίας Σεργκέι Μορόνοφ με 3,71%.

Τα exit poll που μετέδωσε νωρίτερα η ρωσική κρατική τηλεόραση «έδιναν» στον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας ποσοστό 58,3% με 59,3%, και ακολουθούσε ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ με 17,7 έως 18,2%.

Καταγγελίες για νοθεία - Διαδήλωση τη Δευτέρα

Οι καταγγελίες νοθείας δυναμιτίζουν το κλίμα· η αντιπολίτευση δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα της εκλογής του Βλαντιμίρ Πούτιν και διοργανώνει μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Μόσχας τη Δευτέρα.

«Αυτές οι εκλογές δεν είναι ελεύθερες. Γι' αυτό διαδηλώνουμε αύριο. Δεν αναγνωρίζουμε τη νομιμότητα του προέδρου» δήλωσε ο Μιχαήλ Κασιάνοφ, πρωθυπουργός του Πούτιν πριν περάσει στις τάξεις της αντιπολίτευσης.

«Πρόκειται για απόλυτα ανέντιμες εκλογές ληστών. Δεν αναγνωρίζουμε αυτές τις εκλογές» δήλωσε ο Γκενάντι Ζιουγκανόφ. Κατήγγειλε το «μαφιόζικο και διεφθαρμένο» ρωσικό κράτος, ωστόσο απέφυγε να αναφερθεί συγκεκριμένα σε δικαστικές ή άλλες προσφυγές εναντίον του αποτελέσματος.

Η ανεξάρτητη επιτροπή παρατηρητών της Ρωσίας, Golos, αναφέρει ότι έχει δεχθεί πληθώρα καταγγελιών για ψηφοφορίες... καρουσέλ, κατά τις οποίες ψηφοφόροι οδηγούνταν με λεωφορεία σε εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν πολλές φορές.

Ο Βλαντιμίρ Ριζκόφ, πρώην βουλευτής και διοργανωτής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των τελευταίων μηνών, επεσήμανε από την πλευρά του ότι «καμία παράμετρος δεν μας επιτρέπει να θεωρήσουμε αυτές τις εκλογές νόμιμες».

«Αύριο το πρωί θα έχουμε μετρήσει 20.000 με 30.000 περιπτώσεις νοθείας» σημείωσε.

Οι καταγγελίες για εκτεταμένη νοθεία στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου «έβγαλαν» δεκάδες χιλιάδες Ρώσους στους δρόμους κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ήταν η μεγαλύτερη έκρηξη λαϊκής οργής στη μετασοβιετική Ρωσία φέρνοντας στην επιφάνεια την αγανάκτηση των Ρώσων για τη διαφθορά, την κοινωνική ανισότητα και τον σφιχτό έλεγχο της πολιτικής ζωής υπό τον Πούτιν.

Ο ίδιος ο Ρώσος πρωθυπουργός -που επιστρέφει για τρίτη θητεία στην προεδρία, αλλάζοντας ρόλους με τον Ντιμίτρι Μεντβέντεφ- είχε «δει» πίσω από τις πρωτοφανείς στα χρονικά της Ρωσίας αντικυβερνητικές διαδηλώσεις μία μειονότητα αστικής ελίτ που τελεί υπό τις προσταγές της Δύσης με στόχο την αποδυνάμωση της Ρωσίας.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Οι αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις...



Έκπτωση φόρου δεν θα υπάρχει για όσους συγκεντρώσουν περισσότερες από τις απαιτούμενες αποδείξεις, αλλά μόνο πέναλτι φόρου αν λείπουν αποδείξεις. Ο νόμος ορίζει ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να... συνυποβάλλουν με τη δήλωσή τους αποδείξεις δαπάνης του ενός τετάρτου του εισοδήματός τους, με ανώτατο όριο τα 15.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1ο : Φορολογούμενος με εισόδημα 20.000 ευρώ πρέπει να υποβάλει αποδείξεις 5.000 ευρώ, στα 40.000 ευρώ αποδείξεις 10.000 ευρώ, αλλά στα 70.000 ευρώ περιορίζονται σε 15.000 ευρώ. Αν ο φορολογούμενος υποβάλει περισσότερες αποδείξεις, δεν κερδίζει τίποτα, αν όμως λείπουν αποδείξεις, επιβάλλεται στη διαφορά ποινή φόρου 10%.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2ο : Φορολογούμενος με εισόδημα 10.000 ευρώ απαιτούνται αποδείξεις 2.500 ευρώ. Αν υποβληθούν αποδείξεις 3.000 ευρώ δεν έχει κανένα κέρδος, αν υποβληθούν αποδείξεις 2.000 ευρώ θα προκύψει έξτρα φόρος 50 ευρώ.

Στην Εφορία «περνάνε» όλες οι αποδείξεις, εκτός από δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων ( π.χ. αυτοκίνητα, ακίνητα), δαπάνες που μειώνουν τον φόρο (ασφάλιστρα, φροντιστήρια κ.λπ.), λογαριασμοί (φως , νερό, τηλέφωνο σταθερά και κινητά), εισιτήρια σε κάθε είδους μεταφορικό μέσο και δαπάνες που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό.

Οι «πρωτάρηδες» των φορολογικών δηλώσεων

Στην παγίδα των τεκμηρίων διαβίωσης κινδυνεύουν να πιαστούν φέτος περίπου 3 εκατομμύρια φορολογούμενοι, καθώς με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων ο φόρος θα προσδιοριστεί όχι με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα, αλλά με τα τεκμαρτά, αν αυτά είναι υψηλότερα.

Έτσι, παρά την καθήλωση μισθών και εισοδημάτων και σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ, όσοι φορολογούμενοι έχουν περιουσιακά στοιχεία υψηλής τεκμαρτής αξίας κινδυνεύουν να πιαστούν στα δίχτυα των αυξημένων τεκμηρίων που αγγίζουν 70% για ακίνητα και αυτοκίνητα, φτάνουν το 60% για πισίνες και εκτοξεύονται στο 200% για σκάφη αναψυχής.

Τα νέα τεκμήρια «καίνε» και απειλούν κυρίως χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους που διαμένουν σε ιδιόκτητη ή μισθωμένη κατοικία και διαθέτουν ένα αυτοκίνητο μικρού ή μεσαίου κυβισμού. Τα αυξημένα τεκμήρια σε συνδυασμό με το νέο μειωμένο αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ αναμένεται να οδηγήσουν στα ταμεία της Εφορίας πάνω από 2.000.000 φορολογούμενους, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ φόρο.

Ακόμα και για κάποιον που θα υποβάλει φορολογική δήλωση με μηδενικό εισόδημα, αλλά έχει κύρια κατοικία 50 τ.μ. και ένα αυτοκίνητο 1.200 κυβικών εκατοστών ο αναλογούν φόρος θα είναι 400 ευρώ.

Κι αυτό, γιατί με βάση τα νέα τεκμήρια διαβίωσης, η Εφορία θα υπολογίσει ότι ο συγκεκριμένος φορολογούμενος έχει ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης 3.000 ευρώ και έξοδα 2.000 ευρώ για τη χρήση και τη συντήρηση της κατοικίας και άλλα 4.000 ευρώ για το αυτοκίνητο. Συνολικά, δηλαδή, το τεκμαρτό του εισόδημα είναι 9.000 ευρώ και άρα τα 4.000 ευρώ που είναι πάνω από το νέο αφορολόγητο των 5.000 ευρώ φορολογούνται με συντελεστή 10% και έτσι προκύπτει καταβολή φόρου 400 ευρώ.

ΠΗΓΗ: imerisia.gr



Read more...

Ο κατώτατος μισθός σε Ελλάδα και Ευρώπη ...




Σε πολύ χαμηλά επίπεδα βρίσκεται πλέον ο κατώτατος μισθός, παρά τη μόνιμη επωδό των δανειστών ότι η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική.
Καίτοι όμως η ανταγωνιστικότητα οφείλεται σε μια σειρά παραγόντων, η... τρόικα ερμηνεύει το συγκεκριμένο όρο σχεδόν μονομερώς, ζητώντας από την Ελλάδα μείωση των κατώτατων μισθών και αγνοώντας συστηματικά τις έρευνες που δείχνουν ότι ο παράγοντας «μισθολογικό κόστος» στην Ελλάδα βρίσκεται πολύ χαμηλά στον κατάλογο των προβλημάτων που αναφέρουν οι επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι κατώτατοι μισθοί στη χώρα μας είναι ήδη πολύ χαμηλοί, λίγο πιο πάνω από την Πορτογαλία και την Εσθονία και λίγο πιο κάτω από την Ισπανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις νουθεσίες των δανειστών, που επικαλούνταν ως παράδειγμα προς... μίμηση την Πορτογαλία και την Ισπανία, η ανεργία στις δύο αυτές χώρες –και ιδιαίτερα στη δεύτερη- βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα της ευρωζώνης.

Όπως προκύπτει και από τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Εργοδοτών (Federation of European Employers)οι κατώτατοι μισθοί δεν αποτελούν εμπόδιο ανταγωνιστικότητας σε χώρες που έχουν ταχθεί στο πλευρό της Άνγκελα Μέρκελ όσον αφορά την επιβολή λιτότητας στην Ελλάδα, όπως η Αυστρία και η Ολλανδία.



Read more...

Φέκτερ: Η χρεοκοπία της Ελλάδας θα κόστιζε στην Αυστρία ένα δισ. ευρώ...



Μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα κόστιζε στην Αυστρία γύρω στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ για τη στήριξη της Kommunalkredit, μιας από τις περισσότερο εκτεθειμένες στο... ελληνικό χρέος αυστριακές τράπεζες, δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μαρία Φέκτερ.

«Υπάρχει μια πιθανότητα να χρεοκοπήσει η Ελλάδα και η Αυστρία θα πρέπει να ανταποκριθεί στις δανειακές εγγυήσεις της. Τότε η τράπεζα αυτή θα χρειαστεί ξαφνικά πολλά χρήματα», ανέφερε η Αυστριακή υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό Οe1.

Οι δηλώσεις ακολούθησαν την υποβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από τον οίκο αξιολόγησης Moody's. Η Kommunalkredit, που ειδικεύεται στη χρηματοδότηση σχεδίων υποδομών, κρατικοποιήθηκε το 2008 μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και τα υψηλού κινδύνου στοιχεία του ενεργητικού της διοχετεύτηκαν σε μια χωριστή τραπεζική μονάδα.

Στα μέσα του 2011 και οι δυο μονάδες είχαν στην κατοχή τους τίτλους ελληνικού χρέους ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, κυρίως με τη μορφή κρατικών ομολόγων ή ασφαλίστρων κινδύνου.
voria.gr



Read more...

Στρατιωτικό παραξικόπημα στην Ελλάδα «βλέπει» ο Ροκάρ

«Κανείς δεν το λέει, αλλά είναι η μόνη διέξοδος...»


Για επικείμενο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα κάνει λόγο ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και στενός συνεργάτης του Φρανσουά Μιτεράν , Μισέλ Ροκάρ, σε συνέντευξη του στην γαλλική Liberation.

«Κανείς δεν το λέει, αλλά στην Ελλάδα στο τέλος η μόνη διέξοδος θα είναι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ροκάρ, τονίζοντας ότι η λιτότητα που επιβάλουν στον ελληνικό λαό οι δανειστές θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη.

«Δεν γίνεται να κυβερνηθεί ένας λαός δημοκρατικά όταν του αφαιρείς το 25% του εισοδήματος του», προσθέτει ο Ροκάρ, ενώ αναφέρει ότι η μοναδική λύση στο δημοσιονομικό αδιέξοδο των φτωχών χωρών του ευρωπαϊκού νότου είναι νανδιαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους τους.
protothema.gr
Read more...

Δύο εκατ. ευρώ κόστισαν οι φωτοτυπίες της Διαμαντοπούλου ..




Συνολικά 2 εκατ. ευρώ κόστισε η ανικανότητα του υπουργείου Παιδείας να έχει έτοιμα τα σχολικά βιβλία καθώς αυτό είναι το ποσό που δαπανήθηκε προκειμένου μαθητές και καθηγητές να ... μπορέσουν να βγάλουν την σχολική χρονιά με φωτοτυπίες.
Σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου, όταν διαπιστώθηκε η αδυναμία της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου να προμηθεύσει τα σχολεία με βιβλία, υπήρξε επικοινωνία του υπ. Εσωτερικών με όλους τους Δήμους προκειμένου να συνεργαστούν με τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης ώστε να καταγραφούν και να αποτιμηθούν οι ανάγκες.

«Μετά την αποστολή των απαιτούμενων οικονομικών στοιχειών από τους Περιφερειακούς Διευθυντές εκπαίδευσης» συνεχίζει ο κ. Γιαννίτσης «το υπουργείο μας προέβη στη εφάπαξ καταβολή ποσού 2.000.000 ευρώ στους δικαιούχους Δήμους . Το συγκεκριμένο πόσο, εξασφαλίστηκε από μεταφορά πίστωσης στον προϋπολογισμό του υπουργείου μας από το Υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Οικονομικών».
Πέραν τούτου όμως, είναι απογοητευτικό το γεγονός πως το τύπωμα των σχολικών βιβλίων και η διανομής, αν και θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, τελικά ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απάντηση της κυρίας Διαμαντοπούλου με ημερομηνία 20.02.2012, στην ίδια ερώτηση , ο Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων ενημερωσε τα υπουργείο ότι «έχει ολοκληρωθεί η εκτύπωση του συνόλου των βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων και ενός μικρού τίτλων που καθυστέρησαν λόγω του ανάδοχου που αθέτησε τις υποχρεώσεις του... Ομοίως έχει ολοκληρωθεί η διανομή των βιβλίων».

Μάλιστα, η κυρία Διαμαντοπούλου επιχειρεί να δικαιολογήσει την τραγική καθυστέρηση των σχεδόν 7 μηνών να δώσει βιβλία στα ελληνόπουλα στην «οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα».





















































newsbomb.gr



Read more...

Ανειδίκευτος εργάτης με μισθό 4.350 ευρώ...



Ανειδίκευτος εργάτης με μισθό 4.350,8 ευρώ το μήνα. Αυτοί είναι οι μισθοί στα Ελληνικά Πετρέλαια, προκλητικά υψηλοί σε σχέση με όλων των υπολοίπων Ελλήνων σε... μια εταιρεία της οποίας το 35% των μετοχών κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο που επίσης διορίζει τα 7 από τα 13 μέλη του διοικητικού της συμβουλίου.

Για τον ίδιο αυτό εργαζόμενο το δώρο που πήρε τα Χριστούγεννα του 2011 ήταν 4.902,73 ευρώ και επειδή προφανώς αυτά δεν ήταν αρκετά του δόθηκε και bonus -χωρίς κρατήσεις- 13.744,33 ευρώ. Ετσι οι συνολικές του αποδοχές για το 2011 ανήλθαν στο ποσό ων 78.417, 69 ευρώ.

Αυτή όμως δεν είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει το κανόνα στα Ελληνικά Πετρέλαια. Αντίστοιχοι είναι οι μισθοί και των άλλων εργαζομένων καθώς ενδεικτικά λαμβάνουν:

Βοηθός σερβιτόρου έχει 73.856 ευρώ το χρόνο από τις οποίες οι 14.129,04 ήταν ετήσιο bonus.

Φύλακας έχει ετήσιες αποδοχές 83.723,82 ευρώ με bonus 14.441,67.

Οδηγός φορτηγού έχει ετήσιες αποδοχές 72.517,99 ευρώ από τα οποία τα τα 13.995,17 ήταν bonus.

Χειριστής ρυθμιστής έχει εισόδημα 128.557,92 με bonus 20.422,59.

Ο γενικός διευθυντής διυλιστηρίων έλαβε το 2011 199.083,02 ευρώ.
apospasma.gr



Read more...

Έρχονται από τον Ιούνιο κατάργηση εφάπαξ, νέα μείωση κατώτατου μισθού και «μαχαίρι» στις συντάξεις

Έρχονται από τον Ιούνιο κατάργηση εφάπαξ, νέα μείωση κατώτατου μισθού και «μαχαίρι» στις συντάξεις
Νέες, επώδυνες ανατροπές τον Ιούνιο προωθεί η τρόικα με περικοπές ή και κατάργηση του εφάπαξ και των αποζημιώσεων. Την ίδια ώρα, στο τραπέζι βρίσκεται η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, καθώς και των συντάξεων.

Δεν πρόλαβε «να στεγνώσει το μελάνι» για τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάρρευση της μισθολογικής πυραμίδας των κλαδικών συμβάσεων και η τρόικα άφησε στην κυβέρνηση «παρακαταθήκη» για τον Ιούνιο το «ξήλωμα» του εφάπαξ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης ή συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με το σχέδιο των δανειστών μας, όπως αποκαλύπτει το ethnos.gr, το εφάπαξ που χορηγούν τα Ταμεία στους ασφαλισμένους που βγαίνουν στη σύνταξη θα περικοπεί μέχρι και 30% σε πρώτη φάση και θα καταργηθεί ολοσχερώς σε μεταγενέστερο χρόνο, ενώ θα μειωθούν δραστικά οι αποζημιώσεις για απόλυση ή συνταξιοδότηση με τη θέσπιση ανώτατου ορίου στο ποσό που δεν θα ξεπερνά τους τέσσερις με πέντε μηνιαίους μισθούς.

Η μείωση

Με βάση τα παραπάνω και σε απόλυτα ποσά, η μείωση στο εφάπαξ θα είναι κατά μέσον όρο της τάξης των 13.500. Κι αυτό γιατί το μέσο εφάπαξ, που σήμερα είναι περίπου 45.000 ευρώ για το μεγαλύτερο τμήμα των ασφαλισμένων, θα πέσει αυτομάτως στις 31.500 ευρώ. Ακόμα μεγαλύτερες θα είναι οι απώλειες σε όσους παίρνουν εφάπαξ από Ταμεία των ΔΕΚΟ (π.χ. της ΔΕΗ), στα οποία το εφάπαξ μπορεί να φτάνει κατά μέσον όρο τα 80.000 ευρώ.

Μάλιστα, από τις μειώσεις δεν πρόκειται να γλιτώσουν όσοι έχουν καταθέσει αίτηση αλλά δεν έχουν πάρει μέχρι τον Ιούνιο το σχετικό βοήθημα λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται.

Εκτιμάται πως πρόκειται για τουλάχιστον 55.000 ασφαλισμένους -κυρίως δημοσίους υπαλλήλους- των οποίων οι αιτήσεις για το εφάπαξ είναι στην αναμονή.

Στις αποζημιώσεις η υιοθέτηση πλαφόν στο ύψος των 4-5 μηνιαίων μισθών, έναντι των 24 που φθάνει σήμερα για όσους εργάζονται για πάνω από 29 χρόνια στον ίδιο εργοδότη, θα οδηγήσει σε απώλειες δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Ταυτόχρονα με τη μείωση του ποσού της αποζημίωσης λόγω απόλυσης θα ψαλιδιστεί ή και θα καταργηθεί ολοσχερώς η αποζημίωση που δίνουν οι επιχειρήσεις στους εργαζόμενους που συνταξιοδοτούνται και η οποία αντιστοιχεί στο 50% της νόμιμης αποζημίωσης αν δεν έχουν επικουρική ασφάλιση ή στο 40% αν έχουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα έθεσε τα παραπάνω θέματα στο τραπέζι των συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση κατά την πρόσφατη επίσκεψη στη χώρα μας για την υπογραφή του νέου μνημονίου και έδωσε «ραντεβού» τον Ιούνιο για την εξειδίκευση των ρυθμίσεων.

Πηγή που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις έλεγε ότι οι δανειστές μας ήταν κατηγορηματικοί στη θέμα του εφάπαξ και των αποζημιώσεων, με το επιχείρημα ότι το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο αποτελεί «ελληνικό παράδοξο» και τα ποσά είναι υψηλά.

Σύμφωνα με τους τροϊκανούς είναι αδιανόητο το ελλειμματικό ασφαλιστικό σύστημα να δίνει τέτοιες παχυλές παροχές στους ασφαλισμένους και να υπάρχουν τέτοια μεγάλα ποσά αποζημιώσεων για απολύσεις που δεν συναντώνται σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Η σύγκριση

Αναλυτές και ειδικοί σε θέματα αγοράς εργασίας επισημαίνουν ότι πράγματι τα ποσά των αποζημιώσεων στη χώρα μας είναι υψηλότερα από το μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά αυτό συμβαίνει για να καλυφθεί η ψαλίδα στα επιδόματα ανεργίας.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι στη χώρα μας οι αποζημιώσεις λόγω απόλυσης αντιστοιχούν κατά μέσον όρο σε μισθούς 6,7 μηνών, όταν στην Ευρώπη τα αντίστοιχα ποσά ανέρχονται σε 4,2 μηνιαίους μισθούς.

Ωστόσο, στην Ελλάδα το επίδομα ανεργίας είναι ίσο με το 55% του κατώτατου μισθού, όταν στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη αντιστοιχεί στο 70%-80% όχι του κατώτατου αλλά του τελευταίου μισθού και ταυτόχρονα η χρονική διάρκεια χορήγησής του φθάνει τα 4-5 χρόνια έναντι ενός έτους στη χώρα μας.

Οι απώλειες

Μεγάλες θα είναι οι απώλειες στα ποσά των αποζημιώσεων εφόσον υιοθετηθεί το σχέδιο της τρόικας για τη θέσπιση πλαφόν ίσο με 5 μηνιαίους μισθούς.Για παράδειγμα, εργαζόμενος με 20 χρόνια υπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη και με τακτικές μεικτές μηνιαίες αποδοχές 2.000 ευρώ σε περίπτωση απόλυσης θα λάβει με το ισχύον καθεστώς αποζημίωση ίση με τους μισθούς 16 μηνών, δηλαδή 32.000 ευρώ, ενώ με το νέο σύστημα η αποζημίωσή του θα είναι μόλις 10.000 ευρώ. Δηλαδή θα χάσει 22.000 ευρώ.



Τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά και όλα τα Ταμεία Πρόνοιας πρέπει να υποβάλουν αναλογιστικές μελέτες για την οικονομική τους κατάσταση. Με βάση αυτές τις μελέτες θα αποφασιστεί και το ψαλίδι που θα μπει στο εφάπαξ, το οποίο αναμένεται να κοπεί έως και 30%. Μάλιστα, από τις μειώσεις δεν πρόκειται να γλιτώσουν όσοι έχουν καταθέσει αίτηση αλλά δεν έχουν πάρει μέχρι τον Ιούνιο το σχετικό βοήθημα, λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται


Νέα μείωση του κατώτατου μισθού

Πέραν του εφάπαξ και των αποζημιώσεων, η καυτή ατζέντα της τρόικας περιλαμβάνει νέες επώδυνες ανατροπές στα εργασιακά με ψαλίδισμα ή και κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, περαιτέρω μείωση του κατώτατου και των κλαδικών μισθών, καθιέρωση ευέλικτων μορφών απασχόλησης με μειωμένες αποδοχές και περικοπές στις συντάξεις.

Γεύση των επικείμενων αλλαγών που θα οριστικοποιηθούν το καλοκαίρι δίνει το νέο μνημόνιο.

Ειδικότερα για το εργασιακό, αναφέρει ότι στόχος είναι η μείωση του ονοματικού μοναδιαίου κόστους εργασίας κατά 15% στο διάστημα 2012-2014 μέσω μειώσεων στις αποδοχές και ευελιξία στις ώρες εργασίας। Ευθέως τίθεται θέμα νέας μείωσης του κατώτατου μισθού μέχρι το τέλος Ιουλίου στο πλαίσιο της αναθεώρησης της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) που «θα στοχεύει στην αντικατάσταση του ύψους των μισθών που ορίζονται στην ΕΓΣΣΕ με ελάχιστο ύψος μισθού νομοθετημένο από την κυβέρνηση σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους».

http://newpost.gr


Read more...

Το «κορίτσι» του Θύμιου…



… μαζεύει υπογραφές για τον Βαγγέλη...
Η Τόνια Αντωνίου έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό όταν κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού έδωσε τη μάχη των...μεταρρυθμίσεων στο πλευρό του Θύμιου Λυμπερόπουλου τον οποίο και στήριξε όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου επιχείρησε να ανοίξει το επάγγελμα των ταξί.

Έχοντας τη σιωπηρή συμπαράταση του Ευάγγελου Βενιζέλου και των ... βενιζελικών βουλευτών, η Τόνια κατάφερε να αποτρέψει την...έλευση του...


...νομοσχεδίου στη Βουλή κι έτσι οι Θύμιοι διατήρησαν αλώβητα τα συντεχνιακά τους κεκτημένα, εις βάρος φυσικά της ελληνικής οικονομίας.

Αυτές τις μέρες, η Τόνια ασχολείται με αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Πρωτοστατεί στη συλλογή υπογραφών υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου γράφοντας χρυσές σελίδες στη σύγχρονη Ιστορία του ΠΑΣΟΚ.

Χθες και προχθές, κυρίως μαζί με το Νίκο Σαλαγιάννη και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο την "έπεσαν" σχεδόν σε όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είτε αυτοί βρίσκονταν στο εντευκτήριο της Βουλής είτε στην αίθουσα της Ολομέλειας είτε στο...προαύλιο.

"Υπόγραψε για τον Βαγγέλη γιατί δεν σε βλέπω να εκλέγεσαι εύκολα", "ο άλλος βουλευτής της περιφέρειας σου έχει υπογράψει", "είσαι σίγουρος ότι θα είσαι στα ψηφοδέλτια;" κι άλλα τέτοια επιχειρήματα επιστρατεύτηκαν υπέρ του σημερινού Υπ.Οικονομικών. Φυσικά, πολλοί ήταν εκείνοι που λύγισαν αλλά αρκετοί ήταν κι εκείνοι που έφυγαν μουρμουρίζοντας "δεν θα μας γ@@@σετε κιόλας".

Αυτή είναι η ποιότητα της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ που έρχεται. Σας αρέσει;
parapolitiki.com



Read more...

ΟΡΓΙΟ παραπληροφόρησης...




To βαρόμετρο του Aλαφουζου παρουσιάζει 5ο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και... 6ο την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!...
Το 'χουμε ξαναπεί. Επιτέλους ένας εισαγγελέας ! Δεν είναι δυνατόν ο κάθε δημοσκόπος με τα δικά του "επιστημονικά" κριτήρια να κάνει ακορντεόν τη γνώμη του λαου για τα κόμματα .
Και προς αποφυγήν των όποιων συνεπειών, οι ίδιοι δημοσκόποι να μας δουλεύουν κατάμουτρα , φτύνοντας τις ίδιες τους τις σφυγμομετρήσεις λέγοντας πως αυτά που βλεπουμε σ' αυτες, δεν πρόκειται να τα δουμε ως αποτελέσματα των εκλογων και στην κάλπη!
Το βαρόμετρο του κυριου Αλαφουζου στα... πλαισια της ασυδοσίας - και ατιμωρησίας - που υπαρχει, αλλαζει τη θεση στη κατάταξη, του ΠΑΣΟΚ και ανεβάζει στα υψη την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Απο τη 2η θεση λοιπόν - που του εδινε αλλη εταιρεια - το ΠΑΣΟΚ παει στην 5η (μαζι με το ΚΚΕ, 11%). Μπροστά εχει τη ΝΔ (28%). Την ΔΗΜΑΡ του - τοπος στα νιατα - άγευστου Κουβελη (16%) και τον ΣΥΡΙΖΑ (12%) .
Μετα το ΠΑΣΟΚ και με ενα ποσοστο γύρω στο 4% εχει το ΛΑΟΣ, "Aνεξαρτητοι Ελληνες", τους "Οικολόγους" και την... ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!
Έλεος ...



Read more...

Εννέα κόμματα στη νέα Βουλή δείχνει δημοσκόπηση της Public Issue

«Μάχη» στην 4η θέση ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ


Περίπλοκο πολιτικό σκηνικό προκύπτει από τη νέα δημοσκόπηση
Περίπλοκο πολιτικό σκηνικό προκύπτει από τη νέα δημοσκόπηση (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Ριζικά διαφορετική θα είναι η εικόνα της νέας Βουλής, σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue, καθώς στο Σώμα αναμένεται να εκπροσωπηθούν εννέα κόμματα χωρίς κανένα να έχει την αυτοδυναμία.

Στην έρευνα που δημοσιεύεται στην Καθημερινή της Κυριακής, στην προτίμηση ψήφου τα ποσοστά έχουν ως εξής:

  • ΝΔ 28%.
  • Δημοκρατική Αριστερά 16%
  • ΣΥΡΙΖΑ 12%
  • ΠΑΣΟΚ 11%
  • ΚΚΕ 11%
  • ΛΑΟΣ 4%
  • Οικολόγοι Πράσινοι 4%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες 4%
  • Χρυσή Αυγή 3,5%.
Κάτω από το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή κινούνται η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και το Αρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά.

Η αποχή φτάνει το 27,5%.

Σε ό,τι αφορά τα άλλα ερωτήματα της έρευνας, το 87% εμφανίζεται δυσαρεστημένο με την κυβέρνηση, ωστόσο, το 45% έχει θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Το 52% των πολιτών διαφωνεί με την υπερψήφιση του νέου Μνημονίου, ενώ το 38% συμφωνεί.

Τέλος, πιθανό θεωρεί το ενδεχόμενο τυπικής χρεοκοπίας της Ελλάδας το 46% των ερωτηθέντων αν και το 10% θεωρεί ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ιστορική επίσκεψη Νταβούτογλου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Συμβολική κίνηση από τον ΥΠΕΞ


Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Το Φανάρι επισκέφθηκε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, προκειμένου να συναντήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο. Ήταν η πρώτη φορά που επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας επισκεπτόταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο κ. Νταβούτογλου έφτασε στο Φανάρι στις 16:40 όπου τον υποδέχθηκαν στην είσοδο του Πατριαρχικού Οίκου ο μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, ο αρχιγραμματέας της Συνόδου Βαρθολομαίος και κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέμενε τον υπουργό στο Πατριαρχικό Γραφείο. Στη συνάντηση που ακολούθησε, παρέστησαν οι μητροπολίτες Νικαίας Κωνσταντίνος και Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, ο Λάκης Βίγκας, εκπρόσωπος των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στη Γενική Διεύθυνση Κοινωφελών Ιδρυμάτων (Βακουφίων) και οι συνεργάτες του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, που είχε διάρκεια μία ώρα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αλλαγή της στάσης της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στο Πατριαρχείο.

Ακόμη εξέφρασε την ελπίδα ότι θα λυθούν τελικά όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ομογένεια.

Ο ΥΠΕΞ επανέλαβε προς τον Πατριάρχη τη βούληση της τουρκικής κυβέρνησης να προχωρήσει στον δρόμο της αρμονικής συνύπαρξης όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων στη χώρα.

Ο κ. Νταβούτογλου επισήμανε ότι η πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης για τις μειονότητες δεν συναρτάται με κάποια «αμοιβαιότητα», αλλά εκφράζει την ισονομία και την ισοπολιτεία, έτσι όπως τις αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση.

«Οι παραδόσεις και τα έθιμα των ρωμαίικων, χριστιανικών κοινοτήτων αποτελούν κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά» φέρεται να είπε ο Τούρκος υπουργός στη συνάντηση.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε οι αλλαγές που πραγματοποιούνται να συνεχιστούν και υπενθύμισε ότι το Πατριαρχείο βρίσκεται «ριζωμένο» στην Πόλη για περισσότερο από 17 αιώνες.

Μίλησε, επίσης, για την εμπειρία που έχει αποκτήσει το Πατριαρχείο από τους διαθρησκειακούς διαλόγους που οργανώνει τα τελευταία 25 χρόνια. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη Σύναξη των Προκαθημένων των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων, την οποία συγκάλεσε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Φανάρι, για να ασχοληθεί με την κρίση στη Μέση Ανατολή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χριστιανικές κοινότητες.

Ο κ. Νταβούτογλου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα συμπεράσματα της Σύναξης και αναφέρθηκε στην ανάγκη να προστατευτούν όλες οι χριστιανικές μειονότητες, πολλές από τις οποίες ανησυχούν από τις αλλαγές που έχουν ξεκινήσει.

Ο υπουργός τόνισε ότι η δυναμική που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή θα εγγυηθεί τις ελευθερίες και την ασφάλεια όλων.

Εξάλλου, ο κ. Νταβούτογλου αναφέρθηκε στις εμπειρίες του με τους Κωνσταντινουπολίτες της Διασποράς, και τη «ρωμαίικη» παράδοση της Κωνσταντινούπολης και τόνισε την εκτίμηση που έχει στις επιτυχίες και την καταξίωση των Κωνσταντινουπολιτών διεθνώς, επαναλαμβάνοντας τη λύπη του για όσα συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο Τούρκος υπουργός αντέταξε στη συμπεριφορά αυτή, την αυτοπεποίθηση που χαρακτηρίζει σήμερα την Τουρκία και την απομάκρυνση από τους «φόβους» και τις ανησυχίες που της προκαλούσε κάθε τι το διαφορετικό.

Τέλος, επανέλαβε στον Οικουμενικό Πατριάρχη την επιθυμία του να επισκεφθεί τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και τη «σημαντική βιβλιοθήκη της», όπως χαρακτηριστικά είπε.

* Ευχές για την υγεία του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει υποβληθεί τους τελευταίους μήνες σε δύο εγχειρήσεις στο έντερο, μετέφερε ο κ. Βαρθολομαίος, μέσω του υπουργού Εξωτερικών.
«Προσευχόμαστε καθημερινά για την υγεία του», φέρεται να είπε στον κ. Νταβούτογλου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

«Η υγεία του πρωθυπουργού, είναι σημαντική, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά για όλη την περιοχή και την παγκόσμια ειρήνη» φέρεται να είπε ο κ. Βαρθολομαίος.

Ιστορική επίσκεψη


Η τελευταία ανάλογη επίσκεψη ανατρέχει στην εποχή των κυβερνήσεων του Δημοκρατικού Κόμματος υπό την ηγεσία του Αντνάν Μεντερές στη δεκαετία του 1950.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2011 το Φανάρι επισκέφθηκε για πρώτη φορά Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβερνήσεως, ο Μπουλέντ Αρίντς.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Κυβέρνηση συνεργασίας ακόμη και με αυτοδυναμία της ΝΔ, λέει ο Δ.Αβραμόπουλος

Υπέρ της εθνικής συνεννόησης


Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι η ΝΔ δεν έχει μέτωπο με την Αριστερά
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι η ΝΔ δεν έχει μέτωπο με την Αριστερά (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Υπέρ της εθνικής συνεννόησης και της συνεργασίας των κομμάτων και μετά τις εκλογές τάσσεται ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Δίνει, μάλιστα, και το μετεκλογικό στίγμα, προβάλλοντας την άποψη ότι η συνεργασία θα επιδιωχθεί ακόμη και στην περίπτωση της αυτοδυναμίας από την πλευρά του κόμματός του.

«Η συνεργασία και η συνεννόηση ανάμεσα στα κόμματα κρίνεται απαραίτητη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών» τονίζει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

«Πρέπει να αντιληφθούν ότι η αυτοδυναμία είναι πολιτικός στόχος και όχι αυτοσκοπός» προσθέτει.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι η ΝΔ δεν έχει μέτωπο με την Αριστερά και τονίζει πως με το τέλος της Μεταπολίτευσης έχει καταπέσει και το αντιαριστερό σύνδρομο της μετεμφυλιακής εποχής, αλλά και το αντιδεξιό σύνδρομο της μεταδικτατορικής εποχής.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...