Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Κόντρα στις προβλέψεις Financial Times: Η Ελλάδα κάνει την έκπληξη


"Η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη", είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times, οι οποίοι σημειώνουν πως η χώρα ανακοίνωσε μια εντυπωσιακή εκτίναξη της οικονομικής ανάπτυξης κατά το δεύτερο τρίμηνο.
financial
Η Ελλάδα ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγής κατά 0,3% κατά το δεύτερο τρίμηνο, σε αντίθεση με τις προβλέψεις για μείωση 0,2%. Αναθεώρησε επίσης προς τα επάνω τους αριθμούς για το πρώτο φετινό τρίμηνο, από μείωση 0,5% σε μείωση 0,1%, σημειώνει η βρετανική οικονομική εφημερίδα.
Και πάλι η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε ετήσια βάση, όμως ο αριθμός αυτός δείχνει πολύ μεγαλύτερη ευρωστία, σε σχέση με την πτώση κατά 1,8% που προέβλεπαν οικονομολόγοι, και την μείωση κατά 1,3% που είχε ανακοινωθεί το πρώτο τρίμηνο.
Οι Financial Times σημειώνουν πως η οικονομική ανάπτυξη έχει ζωτική σημασία για να μειωθεί το ελληνικό χρέος, που τρέχει με 180% του ΑΕΠ.
Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά σχεδόν 30% αφότου άρχισε η χρηματοοικονομική κρίση το 2008, όμως παρατηρητές λένε πως ελπίζουν ότι η ανάκαμψη είναι τώρα ορατή. Οι περισσότεροι διεθνείς οργανισμοί αναμένουν ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τον ερχόμενο χρόνο στην ανάπτυξη, αν και δεν συμφωνούν για τον ρυθμό των αυξήσεων, σημειώνουν οι Financial Times.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Πώς θα γίνεται επανασύνδεση Διευκρινίσεις από τη ΔΕΗ για τις περιπτώσεις ασυνεπών καταναλωτών


Διευκρινίσεις από τη ΔΕΗ για τις περιπτώσεις ασυνεπών καταναλωτών
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Διευκρινίσεις αναφορικά με τις περιπτώσεις ασυνεπών πελατών, που δεν προσέρχονται αυτοβούλως για τη ρύθμιση των οφειλών τους, αλλά μόνον αφού γίνει διακοπή ρεύματος, παρέχει η ΔΕΗ.

Υπογραμμίζει ότι «σε αυτή την περίπτωση και προκειμένου να γίνει επανασύνδεση, θα καταβάλλεται το 30% της οφειλής και το υπόλοιπο θα εξοφλείται σε 8 δόσεις κατ' ανώτατο και δεν θα εντάσσονται στην ευνοϊκή ρύθμιση των 36 δόσεων».

Επίσης η επιχείρηση διευκρινίζει ότι «δεν θα αυξήσει την τιμή την ηλεκτρικής ενέργειας, το μόνο στοιχείο του λογαριασμού που την αφορά και μπορεί να επηρεάσει» και προσθέτει: «Λοιπά στοιχεία του λογαριασμού, όπως ΕΤΜΕΑΡ, Δημοτικά Τέλη κ.λπ. δεν αφορούν τη ΔΕΗ και η τιμή τους καθορίζεται από άλλους φορείς».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στα πρότυπα του «πόθεν έσχες» Έρχεται τον Φεβρουάριο το e-περιουσιολόγιο για όλους


Έρχεται τον Φεβρουάριο το e-περιουσιολόγιο για όλους
Θα δηλωθούν και όλα τα μετρητά, ακόμα και το 1 ευρώ  
Αθήνα
Περισσότεροι από 8,5 εκατ. φορολογούμενοι θα κληθούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά από τον Φεβρουάριο του 2017 το περιουσιολόγιο με τα στοιχεία της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους.

Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάζει Το Βήμα της Κυριακής, οι φορολογούμενοι θα συμπληρώσουν ειδικό ηλεκτρονικό έντυπο στα πρότυπα του «πόθεν έσχες» πολιτικών, δικαστικών κλπ.

Η Εφορία θα έχει ήδη συμπληρώσει τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων (εντός και εκτός σχεδίου ακίνητα, όπως έχουν δηλωθεί στο Ε9), αυτοκίνητα, δηλωθέν εισόδημα όπως προκύπτει από το τελευταίο εκκαθαριστικό, δάνεια και πληρωμές δόσεων, σκάφη αναψυχής κτλ.

Οι φορολογούμενοι θα τα ελέγξουν και θα αναγράψουν ό,τι θεωρούν ότι λείπει από τη δήλωση και έχει κάποια αξία, όπως οικογενειακά κειμήλια, πίνακες κλπ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, θα δηλωθούν επίσης και όλα τα μετρητά, ακόμα και το 1 ευρώ, όπως και αμοιβαία κεφάλαια, συμμετοχές σε εταιρείες, μετοχές, καταθέσεις στο εξωτερικό κλπ.

Περισσότερα στο Βήμα της Κυριακής, που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 13 Αυγούστου
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μισθός 220.000 τον χρόνο για τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΧΣ...



Στα επίπεδα που ίσχυαν προ του 2015 επανέρχονται οι αποδοχές των εκτελεστικών μελών του ΤΧΣ, ενώ αντίθετα «ψαλιδίζονται» οι αμοιβές των μελών του...
Γενικού Συμβουλίου.


Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Επιλογής που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, το εύρος των προτεινόμενων αμοιβών του διευθύνοντος συμβούλου οριοθετείται μεταξύ 180.000 και 220.000 ευρώ ετησίως.

Αντίστοιχα οι προτεινόμενες αμοιβές για τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο οριοθετούνται στα 150.000 - 195.000 ευρώ, ενώ του τρίτου εκτελεστικού μέλους στα 120.000 - 160.000 ευρώ.

Οι αποδοχές είναι υψηλότερες για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, καθώς μέχρι σήμερα οι αποδοχές του ανέρχονταν στις 129.000 ευρώ και τώρα θα μπορούν να φτάσουν μέχρι τις 220.000 ευρώ.

Οι παραπάνω αμοιβές σύμφωνα με στελέχη της Επιτροπής Επιλογής είναι όσο αφορά το ανώτατο σημείο του εύρους τους κατά 5.000 ευρώ (ετησίως) περίπου υψηλότερες από αυτές που ίσχυσαν πριν τις μειώσεις του 2015.

Σήμερα ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου αμείβεται ετησίως με 105.000 ευρώ, τα μέλη του Δ.Σ. με 30.000 ευρώ, ο διευθύνων σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής με 129.000 ευρώ, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος με 111.000 ευρώ και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής με 99.000 ευρώ.

Το Selection Panel, ύστερα από ειδική έρευνα που ανέθεσε σε σύμβουλο, έκρινε ότι οι παραπάνω αμοιβές (που είχε ορίσει ο Γιάνης Βαρουφάκης) δεν εναρμονίζονται με αυτές που ισχύουν στην ελεύθερη αγορά.

tvxs.gr

Read more...

Μουζάλας: Οι μετανάστες έχουν πλέον εγκατασταθεί στα νησιά...


Μουζάλας: Οι μετανάστες έχουν πλέον εγκατασταθεί στα νησιά - Media«Ο θόρυβος για την αύξηση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο αποτελεί μία αναίδεια» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του στον...
ΒΗΜΑ FM.

Ειδικότερα, ο Γ. Μουζάλας δήλωσε: «Θέλω απλά να σας υπενθυμίσω ότι πέρσι οι ροές αυτήν την εποχή ήταν από 5.000 μέχρι 8.000 την ημέρα. Αφότου υπεγράφη η συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας, οι ροές είναι από 70 μέχρι 100 άτομα την ημέρα, επομένως όλος αυτός ο θόρυβος για αύξηση των ροών στο Αιγαίο, αποτελεί μία αναίδεια».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, υποστηρίζοντας ότι «οποιαδήποτε αστάθεια στην περιοχή μπορεί να κλονίσει την τόσο ευαίσθητη συμφωνία, που όμως απεδείχθη τόσο καλή για την πατρίδα μας».

Σε ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά, ο υπουργός απάντησε: «Έχει μαζευτεί ένας αριθμός ανθρώπων, ο οποίος τις παλαιότερες εποχές μπορεί να ήταν πολύ περισσότερος, αλλά ήταν ανανεούμενος πληθυσμός. Τώρα είναι ένας πληθυσμός που έχει εγκατασταθεί εκεί πάνω».

«Το γεγονός αυτό δημιουργεί πια δυσκολίες στη συνύπαρξη με τον ντόπιο πληθυσμό. Πρέπει να ισορροπήσουμε τα δικαιώματα του πληθυσμού με τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων. Στα νησιά αυτή η ισορροπία έχει χαθεί και προς τις δύο πλευρές» πρόσθεσε.

Επίσης, επεσήμανε ότι αρχίζουν οι μεταφορές στην Αθήνα ανθρώπων και οικογενειών που δεν πρόκειται να επιστραφούν στην Τουρκία και συμπλήρωσε ότι «θα θέσουμε υπό κράτηση αυτούς που συμμετέχουν σε βανδαλισμούς και μικροεγκληματικότητα που αναπτύσσεται».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι θα αυξηθεί η αστυνόμευση στα νησιά....

topontiki.gr

Read more...

Νέες απειλές Ερντογάν στην ΕΕ: Δώστε μας βίζα, αλλιώς...


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ τέλος η συμφωνία...

Αν δεν επιτευχθεί η απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας, δεν θα συνεχίσει να εφαρμόζεται η συμφωνία με την Ε.Ε για την επανεισδοχή προσφύγων, προειδοποιεί για μία...
ακόμη φορά ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, ασκεί κριτική στους Ευρωπαίους για τη στάση τους έναντι της χώρας του μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

«Σε αυτή τη φάση, στις σχέσεις με την Ευρώπη, είναι βεβαίως πολύ σημαντικά θέματα ειδικά η συμφωνία επανεισδοχής και η απελευθέρωση της βίζας. Αυτά είναι βεβαίως βήματα που πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα. Και η Ευρώπη δυστυχώς δεν τήρησε την υπόσχεσή της σε αυτό το πλαίσιο», υποστηρίζει ο κ. Ερντογάν, σε αποσπάσματα συνέντευξης που παραχώρησε στα τηλεοπτικά δίκτυα RTL και N-tv και θα προβληθεί αύριο, ενώ προσθέτει: «Θέλουμε να κάνουμε αυτά τα βήματα ταυτόχρονα και για αυτό είναι σημαντικό ότι σε σχέση με την απελευθέρωση της βίζας, αν βεβαίως αυτή δεν γίνει, τότε κι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε το βήμα για την συμφωνία επανεισδοχής».

Ο Τούρκος Πρόεδρος επικρίνει την στάση των Ευρωπαίων μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα του, λέγοντας ότι θα επιθυμούσε η Ευρώπη να στεκόταν στο πλευρό της Τουρκίας σε μια απόπειρα πραξικοπήματος. « Έτσι όπως συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι, όπως εξέφρασαν εκεί τα συλλυπητήριά τους, θα έπρεπε να είχαν στείλει και στην Τουρκία εκπροσώπους. Θα έπρεπε να δουν το τουρκικό Κοινοβούλιο. Δεν το έκαναν», τονίζει και, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, επισημαίνει ότι του τηλεφώνησε έπειτα από τρεις ημέρες, ενώ ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επικοινώνησε μαζί του αμέσως. 

«Η Ευρώπη άφησε την Τουρκία μόνη της», προσθέτει. Εμφανίζεται δε να επιμένει στην επαναφορά της θανατικής ποινής, ενώ απορρίπτει κάθε κριτική για το στιλ ηγεσίας του...

iefimerida24.gr


Read more...

Απίστευτο! Η ΝΔ έκανε... αφίσα της την Άννα Κορακάκη!..


Η τοπική της ΝΔ στην Πετρούπολη δημοσίευσε αφίσα με την χρυσή και χάλκινη Ολυμπιονίκη και κεντρικό σύνθημα «Η Ελλάδα της Αριστείας». 

Οι αντιδράσεις ήταν παραπάνω από σφοδρές καθώς οι...
χρήστες του facebook καταφέρθηκαν με εκατοντάδες σχόλια κατά της ΝΔ για προσπάθεια καπήλευσης της επιτυχίας της αθλήτριας. 

Η κίνηση της τοπικής της ΝΔ προκάλεσε πρόβλημα στο κόμμα κι έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να ζητήσει να κατέβει η ανάρτηση καθώς «δεν συνάδει με το πνεύμα της δικής του δήλωσης για την ολυμπιονίκη». 

Επίσης ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης αναγκάστηκε να «ξεκαθαρίσει την επίσημη θέση του κόμματος» μέσω twitter: 

Read more...

Γκιουλέν: Μόνο έτσι επιστρέφω στην Τουρκία...


Ο μουσουλμάνος ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ και κατηγορείται από την Άγκυρα ότι βρίσκεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου μήνα, δήλωσε σήμερα ότι...
θα παραδοθεί στις τουρκικές αρχές αν κριθεί ένοχος από ένα διεθνές ανεξάρτητο σώμα που θα διερευνήσει την υπόθεση.

«Αν το ένα δέκατο των κατηγοριών εναντίον μου τεκμηριωθούν, δεσμεύομαι ότι θα επιστρέψω στην Τουρκία και θα εκτίσω τη βαρύτερη ποινή», δηλώνει ο Φετουλάχ Γκιουλέν σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται από τη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Ο Γκιουλέν, ο οποίος αρνείται πως είχε οποιαδήποτε συμμετοχή στο πραξικόπημα και το έχει καταδικάσει, δηλώνει πως πιστεύει ότι το τουρκικό σύστημα δικαιοσύνης ελέγχεται πλέον από την εκτελεστική εξουσία της χώρας.

Η Τουρκία ασκεί πίεση στις ΗΠΑ να εκδώσουν τον 75χρονο ιερωμένο και έχει απομακρύνει δεκάδες χιλιάδες υπόπτους ως υποστηρικτές του από τις ένοπλες δυνάμεις, άλλους κρατικούς θεσμούς, τα μέσα ενημέρωσης και τα πανεπιστήμια.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε εξάλλου σήμερα πως έχει λάβει «θετικές ενδείξεις» από τις ΗΠΑ σχετικά με το τουρκικό αίτημα για την έκδοση του Γκιουλέν.

«Συνεχίζεται η προετοιμασία εγγράφων (για την έκδοση) και έχουμε αρχίσει να λαμβάνουμε θετικές ενδείξεις από τις ΗΠΑ ως απάντηση στα αιτήματά μας», δήλωσε ο Τσαβούσογλου χωρίς άλλες διευκρινίσεις στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην Κωνσταντινούπολη με τον ιρανό ομόλογό του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε πως η Άγκυρα ετοιμάζει για να στείλει στην Ουάσινγκτον νέα έγγραφα για τον Γκιουλέν, την ώρα που «όλος ο κόσμος ξέρει πως βρισκόταν πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος»...

Read more...