Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Μουζάλας: Οι μετανάστες έχουν πλέον εγκατασταθεί στα νησιά...


Μουζάλας: Οι μετανάστες έχουν πλέον εγκατασταθεί στα νησιά - Media«Ο θόρυβος για την αύξηση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο αποτελεί μία αναίδεια» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του στον...
ΒΗΜΑ FM.

Ειδικότερα, ο Γ. Μουζάλας δήλωσε: «Θέλω απλά να σας υπενθυμίσω ότι πέρσι οι ροές αυτήν την εποχή ήταν από 5.000 μέχρι 8.000 την ημέρα. Αφότου υπεγράφη η συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας, οι ροές είναι από 70 μέχρι 100 άτομα την ημέρα, επομένως όλος αυτός ο θόρυβος για αύξηση των ροών στο Αιγαίο, αποτελεί μία αναίδεια».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, υποστηρίζοντας ότι «οποιαδήποτε αστάθεια στην περιοχή μπορεί να κλονίσει την τόσο ευαίσθητη συμφωνία, που όμως απεδείχθη τόσο καλή για την πατρίδα μας».

Σε ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά, ο υπουργός απάντησε: «Έχει μαζευτεί ένας αριθμός ανθρώπων, ο οποίος τις παλαιότερες εποχές μπορεί να ήταν πολύ περισσότερος, αλλά ήταν ανανεούμενος πληθυσμός. Τώρα είναι ένας πληθυσμός που έχει εγκατασταθεί εκεί πάνω».

«Το γεγονός αυτό δημιουργεί πια δυσκολίες στη συνύπαρξη με τον ντόπιο πληθυσμό. Πρέπει να ισορροπήσουμε τα δικαιώματα του πληθυσμού με τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων. Στα νησιά αυτή η ισορροπία έχει χαθεί και προς τις δύο πλευρές» πρόσθεσε.

Επίσης, επεσήμανε ότι αρχίζουν οι μεταφορές στην Αθήνα ανθρώπων και οικογενειών που δεν πρόκειται να επιστραφούν στην Τουρκία και συμπλήρωσε ότι «θα θέσουμε υπό κράτηση αυτούς που συμμετέχουν σε βανδαλισμούς και μικροεγκληματικότητα που αναπτύσσεται».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι θα αυξηθεί η αστυνόμευση στα νησιά....

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: