Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Κόντρα στις προβλέψεις Financial Times: Η Ελλάδα κάνει την έκπληξη


"Η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη", είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times, οι οποίοι σημειώνουν πως η χώρα ανακοίνωσε μια εντυπωσιακή εκτίναξη της οικονομικής ανάπτυξης κατά το δεύτερο τρίμηνο.
financial
Η Ελλάδα ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγής κατά 0,3% κατά το δεύτερο τρίμηνο, σε αντίθεση με τις προβλέψεις για μείωση 0,2%. Αναθεώρησε επίσης προς τα επάνω τους αριθμούς για το πρώτο φετινό τρίμηνο, από μείωση 0,5% σε μείωση 0,1%, σημειώνει η βρετανική οικονομική εφημερίδα.
Και πάλι η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε ετήσια βάση, όμως ο αριθμός αυτός δείχνει πολύ μεγαλύτερη ευρωστία, σε σχέση με την πτώση κατά 1,8% που προέβλεπαν οικονομολόγοι, και την μείωση κατά 1,3% που είχε ανακοινωθεί το πρώτο τρίμηνο.
Οι Financial Times σημειώνουν πως η οικονομική ανάπτυξη έχει ζωτική σημασία για να μειωθεί το ελληνικό χρέος, που τρέχει με 180% του ΑΕΠ.
Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά σχεδόν 30% αφότου άρχισε η χρηματοοικονομική κρίση το 2008, όμως παρατηρητές λένε πως ελπίζουν ότι η ανάκαμψη είναι τώρα ορατή. Οι περισσότεροι διεθνείς οργανισμοί αναμένουν ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τον ερχόμενο χρόνο στην ανάπτυξη, αν και δεν συμφωνούν για τον ρυθμό των αυξήσεων, σημειώνουν οι Financial Times.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: