Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

Ο Βενιζέλος αδειάζει "επικίνδυνα" τον Παπαδήμο! ...kourdistoportocali.com


Από τον Βασίλη Μπόνιο

-Εγώ σήκωσα όλο το βάρος των διαπραγματεύσεων. Ο πρωθυπουργός ανέμενε τηλεφώνημά μου στην Αθήνα για να ενημερωθεί!..

Κάπως έτσι περιγράφει ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την...

προσωπικό του διθύραμβο απευθυνόμενος σε στενό κύκλο συνομιλητών του.

Ο κ. Βενιζέλος δεν κάνει τίποτε άλλο από το να επιδιώκει την απαξίωση του Λουκά Παπαδήμου για να τονώσει το ηγετικό του προφίλ.

Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα που ακολουθεί από το άρθρο του καλά ενημερωμένου στα του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπαχρήστο των «ΝΕΩΝ».

«Από πλευράς Β. Βενιζέλου, παρά τη δημόσια ανταλλαγή ευσήμων με τον κ. Παπαδήμο για τη στενή και αποτελεσματική συνεργασία που είχαν στη διάρκεια των πέντε μηνών, φαίνεται να υπάρχει μια διστακτικότητα.


Συνομιλητές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προσδιορίζουν την αιτία αυτής της διστακτικότητας κυρίως στο αν και κατά πόσο ο κ. Παπαδήμος έχει δυνατότητα παρέμβασης στις Βρυξέλλες και σε ποιο βαθμό μπορεί να επηρεάσει πρόσωπα και καταστάσεις.

Δεν είναι γνωστό από πού έχει προέλθει αυτή η αμφιβολία. Αλλά δεν πρέπει να είναι άσχετη αυτή η εκτίμηση από το γεγονός ότι οι κ. Παπαδήμος και Βενιζέλος από κοινού μετείχαν σε συνόδους κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως και διεξήγαγαν μαζί τις διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI…»Τι άλλο παραπάνω χρειάζεται για να αντιληφθεί κανείς ότι η σχέση των δύο ανδρών βρίσκεται στη κόψη του ξυραφιού;Ο Παπαδήμος μετά απ’ όλα αυτά δεν υπάρχει περίπτωση να βρίσκεται στην ίδια θέση μετά τις εκλογές, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.

Γι αυτό πολλοί είναι εκείνοι-εντός και εκτός της χώρας-που επιθυμούν διακαώς την αναβολή τους.

Όσο αφορά τον σημερινό πρωθυπουργό η δημιουργία κόμματος από τον ίδιο αποτελεί μονόδρομο.

Όλα πάντως είναι ανοιχτά…Όσο δε την ημερομηνία των εκλογών η πιο ιδανική είναι εκείνη της 29ης Απριλίου.


Οι πολίτες μετά το θείο δράμα θα σπεύσουν ήρεμοι στις κάλπες να σταυρώσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.


Οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία-ιδιαίτερα μετά την Πρωτομαγιά-ισοδυναμεί με ακύρωσή τους…Read more...

Πάγκαλος-Διαμαντοπούλου: Έχει δίκιο ο Ραγκούσης για τα ταξί...Διευρύνεται το μέτωπο υποστηρικτών Ραγκούση για τα ταξί, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Αλταφάζ, εκπροσώπου της Κομισιόν, με τις οποίες άδειασε το σχέδιο νόμου Βορίδη.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στη ΝΕΤ δήλωσε πως...

ο κ. Ραγκούσης έχει δίκιο για το νομοσχέδιο για τα ταξί. Ενώ και η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου (ΒΗΜΑ FM) τόνισε: "Δεν βάζω στο «τραπέζι» τη συζήτηση εάν δέχεται ή όχι η τρόικα. Το θέμα είναι εμείς τι θέλουμε να κάνουμε. Εμείς θέλουμε να έχουμε υπηρεσίες που είναι ανοιχτές, που σέβονται τον επαγγελματία, αλλά σέβονται και τον πολίτη».

Πρόσθεσε ακόμη πως «ο Πρωθυπουργός έδωσε κατευθύνσεις για συγκεκριμένες αλλαγές» και άφησε να εννοηθεί ότι αναμένει αλλαγές από τον υπουργό Υποδομών: «Θα πρέπει να δούμε τις αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει ο κ. Βορίδης, μετά τη συζήτηση του έγινε στο Υπουργικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη ότι όταν απελευθερώνεται ένα επάγγελμα, δεν απευθύνεται μόνο στους επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου, αλλά σε όσους απολαμβάνουν τις υπηρεσίες, δηλαδή στη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Πρέπει δηλαδή να δούμε και τον τουριστικό κλάδο και τους πολίτες».

Τέλος κατηγόρησε την ΝΔ ότι θέτει το θέμα των ταξί «και μάλιστα με τρόπο που, σε μεγάλο βαθμό, συνάδει με όσα έλεγαν οι ιδιοκτήτες των ταξί».


apospasma.grRead more...

Απόφαση κόλαφος για Διαμαντοπούλου και τα βιβλία


Aπό το AXIA plus

Απόφαση κόλαφο για την πρώην Υπουργό Παιδείας και νυν Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου αλλά και για τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου αποτελεί η αθώωση του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκου Αγγελάρα από το ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο.

Στο δικαστή είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου για καθυστέρηση έκδοσης αποφάσεων σχετικά με τον διαγωνισμό έκδοσης σχολικών βιβλίων αλλά και άλλα υποτίθεται παραπτώματα όπως η αποστολή επιστολών με προσβλητικό ύφος προς την κα Διαμαντοπούλου αλλά και τον κ. Μπεγλίτη για άλλη υπόθεση.

Το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Κων. Μενουδάκο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηρακλή Τσακόπουλο, έκριναν ότι ο αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου δεν υπέπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα. Οι δικαστές έκριναν ομόφωνα ότι ο κ Αγγελάρας δεν καθυστέρησε την έκδοση των αποφάσεων που αφορούσαν τον έλεγχο του διαγωνισμού για τα σχολικά βιβλία

Ως προς το θέμα των επιστολών προς την Διαμαντοπούλου και τον Μπεγλίτη, το Ανώτατο Πειθαρχικό έκρινε κατά πλειοψηφία (4 -3) ότι οι επιστολές δεν είχαν μεν το προσήκον ύφος, αλλά το πειθαρχικό συμβούλιο εκτιμώντας στις συνθήκες κάτω από τις οποίες εστάλησαν και την προσωπικότητα του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκριναν ότι δεν πρέπει να επιβληθεί πειθαρχική ποινή.

Το ερώτημα βέβαια είναι πλέον αφού δεν ευθύνεται ο δικαστής που καθυστέρησε αν ευθύνεται η κα Διαμαντοπούλου η οποία είχε βασίσει τα επιχειρήματά της στην καθυστέρηση του κ। Αγγελάρα.

http://papaioannou


Read more...

Η Χούντα δεν τελείωσε το '73...
Μα είναι εικόνα αυτή; Μόνο συνειρμούς με τη Χούντα του '67 κάνει.
Και τι...

νόημα έχουν πια οι παρελάσεις με την εικόνα αυτή, που μας γυρνάει δεκαετίες πίσω...Read more...

«Έχει επέλθει ρήγμα»

«Πάρα πολύ δυσάρεστο ήταν το θέαμα στην Πλατεία Συντάγματος», δήλωσε η Λούκα Κατσέλη σε ραδιοφωνική της συνέντευξη σχολιάζοντας τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια της παρέλασης και πρόσθεσε ότι «τώρα είναι στιγμή για να αγωνιστούμε για να μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη στην κοινωνία και να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο τόπο».

«Το ρήγμα που έχει επέλθει πρέπει να γεφυρωθεί, γιατί δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία εάν δεν υπάρξει εμπιστοσύνη στους θεσμούς εκπροσώπησης» τόνισε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας μιλώντας στον Αθήνα 984।

.enikos.gr


Read more...

Διακόπηκε η παρέλαση στο Βόλο από απλό κόσμο...


Από το http://e-volos.gr/

Γιαούρτια και αβγά εναντίον των επισήμων και όλων τον πολιτικών, ο κόσμος κινήθηκε και εναντίων της αστυνομίας καταφέρνοντας να την απομακρύνουν από το χώρο της παρέλασης
Απλός κόσμος, μέλη κινημάτων, μαθητές και φοιτητές διέκοψαν την παρέλαση "μπουκάροντας"....
στο δρόμο όπου και διεξαγόταν πετώντας αβγά και γιαούρτια στην εξέδρα των επισήμων αλλά και σε όλους τους πολιτικούς που βρίσκονταν εκεί για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.
Ο κόσμος ενωμένος σαν μια γροθιά κινήθηκε και εναντίων της αστυνομίας απαιτώντας από αυτή να απαπομακρυνθεί από τη παραλία, καταφέρνοντας τελικά την οπισθοχώρηση των ΜΑΤ.

Read more...

Των τροϊκανών το κάγκελο στην Πάτρα... Πήραν στο κυνήγι τους αστυνομικούς με νεράτζια και τασάκια!


Λέτε ο Μπενύτο να βάλει υποψήφιο στην Αχαΐα τον...
γΑΠ… μιας και γενέτειρα, παραδοσιακά πράσινη η Πάτρα…
Πες αλεύρι!

Read more...

Ξηλώνουν γυµναστήριο και σάουνες για να καλυφθει ο Γιωργος

Ελεγχοι από ορκωτούς λογιστές στο ΠΑΣΟΚ


Η κληρονοµιά που άφησε η εποχή Παπανδρέου σε δαπάνες είναι βαριά. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις για το πώς το χρέος 
από τα 17 εκατ. έφτασε µέσα σε λίγα χρόνια στα 150 εκατ. ευρώ!

Στο κόµµα, όµως, ο κ. Βενιζέλος µελετά το ενδεχόµενο να ζητήσει έκθεση ορκωτών λογιστών για τα οικονοµικά και να προσλάβει διεθνή οίκο για την αξιολόγησή τους. Παράλληλα θα ξεκινήσει και το ξήλωµα του περίφηµου γυµναστηρίου µε τις δύο σάουνες. Ο κ. Βενιζέλος δεν θα µπορέσει να σταθεί ούτε ο ίδιος ούτε ο κ. Παπανδρέου αν δεν δοθούν εξηγήσεις πώς το χρέος του ΠΑΣΟΚ από τα 17 εκατ. ευρώ «πέταξε» µέσα σε λίγα χρόνια στα 150 εκατ. ευρώ! «Θα γίνει τυπικός και ουσιαστικός έλεγχος του τι παραλάβαµε», επισηµαίνει στο «ΘΕΜΑ» συνεργάτης του.

«Οι σκιές πρέπει να φύγουν και όλα τα ερωτήµατα που έχουν τεθεί να απαντηθούν πειστικά», προσέθεσε ο συνοµιλητής µας.

Αυτός είναι ο λόγος που ο νέος πρόεδρος του κόµµατος προβληµατίστηκε πολύ για το πρόσωπο στο οποίο θα εµπιστευτεί τη θέση του γενικού διευθυντή. Οι πληροφορίες οδηγούν στο πρόσωπο του κ. Νίκου Σαλαγιάννη, ενός ανθρώπου που γνωρίζει ολόκληρο το οικοδόµηµα και δεν έχει κυβερνητικά βάρη. Κατά πάσα πιθανότητα ο νέος γενικός διευθυντής δεν θα κατέβει ξανά για βουλευτής, ενώ θέση στο κόµµα αναµένεται να πάρει και ο κ. Ευάγγελος Αργύρης, ο οποίος επίσης δεν θα είναι υποψήφιος.

Η εµπειρία του τελευταίου σε θέµατα διαφάνειας, από την αρµόδια επιτροπή της Βουλής, κρίνεται απολύτως απαραίτητη από τους επιτελείς του κ. Βενιζέλου.

Διαβάστε περισσότερα στο ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί

Read more...

“Ελευθερία ή θάνατος” είπαν Εκείνοι! (BINTEO)...


Η Επανάσταση του 1821 είναι μια κάπως “άβολη” επέτειος. Υπό την έννοια ότι, σε αντίθεση με τα όσα μαθαίναμε στο Δημοτικό εκείνα τα χρόνια, έχουν έρθει, μέσω της ιστορικής αναζήτησης ή και της εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων, σαφώς περισσότερες προσεγγίσεις από την κλασική «ξεσηκωθήκαμε και... διώξαμε τους Τουρκαλάδες».Λόγοι εθνικοί, λόγοι πολιτικοί, λόγοι διπλωματικοί, λόγοι κοινωνικοί, λόγοι θρησκευτικοί μπορεί να πει κανείς ότι έχουν αναδειχθεί με μεγαλύτερη ή μικρότερη βαρύτητα από την ιστορική ερμηνεία, ανάλογα με το ποιος και κάτω υπό ποιες συνθήκες την διατυπώνει.Ένα, ωστόσο, ζήτημα που δεν θα μπορούσε ποτέ να αμφισβητηθεί πειστικά ήταν αυτό του προγφανούς εχθρού – του “οχτρού”, όπως θα έλεγαν τότε στα βουνά και στις ραχούλες οπλαρχηγοί, αρματωλοί και λαός.
Ήταν ο κατακτητής, ο Τούρκος, ο “άπιστος”, ο “βάρβαρος”, ο “δυνάστης”, ο βιαστής, ο κλέφτης. Ήταν ξεκάθαρα στοχοποιημένος, ήταν προφανές ότι, ανεξάρτητα από την όποια αιτία και αφορμή για τον ξεσηκωμό, ο στόχος υπήρχε: να φύγει ο οχτρός!Μάλιστα, το λάβαρο της επίσημης κήρυξης της Επανάστασης είχε εξ αρχής αναδείξει και μια έντονη διλημματική χροιά: Ελευθερία ή Θάνατος! Όσο κι αν ήταν ένα σύνθημα έντονα φορτισμένο συναισθηματικά, είναι σίγουρο πως η λογική που εξυπηρετούσε ήταν μία: ο μονόδρομος του Αγώνα – τουλάχιστον για εκείνους που δεν επρόκειτο ποτέ να γίνουν ριψάσπιδες ή να χρηματιστούν και να προδώσουν.Εκατόν ενενήντα ένα χρόνια μετά, η Ελλάδα ζει μία νέα ιδιότυπη υποδούλωση. Και σαφώς πιο σύνθετη, υπό την έννοια ότι και προφανής “οχτρός” για όλους δεν υπάρχει αλλά και είναι διχασμένη – δεν έχει σημασία σε ποιο ποσοστό – η κοινή γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες θα κάνουμε το επόμενο βήμα στην Ιστορία: θα πορευθούμε καρτερικά με βάση τις μνημονιακές επιταγές και τα συνεχή βάρη που σωρεύονται επί των κεφαλών μας με όλο και μειούμενο το εύρος των εναπομεινασών δυνάμεων του λαού; Ή θα επαναστατήσουμε με μία ηρωική έξοδο προς τη δραχμή, η οποία σίγουρα θα έχει έντονη θυμική φόρτιση και συμβολισμούς που θα παραπέμπουν, ενδεχομένως, στο Μεσολόγγι, στο Κούγκι και στο Ζάλογγο αλλά διαβεβαιώσεις για την επόμενη μέρα της οποίας ουδείς θα μπορεί να παράσχει;Μοιάζει να είναι αυτό το σύγχρονο δίλημμα, εκείνο που κατ΄αναλογίαν μπαίνει απέναντι στο “Ελευθερία ή Θάνατος” των δοξασμένων μας προγόνων. Δεν είναι όμως έτσι, γιατί αν δεχθούμε κάτι τέτοιο πάει να πει ότι απέναντί μας έχουμε όντως συγκεκριμένο “οχτρό” που θα έπρεπε ήδη να έχουμε ξεκινήσει να τον πολεμούμε κυριολεκτικά, δηλαδή με τα όπλα!Οι Έλληνες σήμερα δεν έχουμε να ελευθερωθούμε ή να πεθάνουμε, έχουμε μόνο να αντέξουμε! Απέναντι σε αυτούς που μας έχουν επιβάλλει αυτήν την παράλογη, καταστροφική και αδιέξοδη συνταγή και απέναντι σε αυτούς που μας καλούν να χορέψουμε ένα νέο Ζάλογγο – κι ας μην μείνει κανείς στη ζωή από τους χορευτές.Ο μονόδρομός μας είναι να πείσουμε αυτούς που έχουν τη δύναμη να παίρνουν αποφάσεις εντός και εκτός Ελλάδος ότι αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει άμεσα, ΤΩΡΑ! Και τους εταίρους μας, ότι αν εξαθλιωθεί περαιτέρω ο μέσος Έλληνας, δεν θα βρουν κάποια στιγμή στη χώρα ένα φθηνό εργατικό δυναμικό για να στήσουν παραγωγικές γραμμές, παρά μόνο άναρχες και διαλυτικές της κοινωνίας καταστάσεις που θα πληρώσουν και οι ίδιοι. Αλλά και τους απαξιωμένους πολιτικούς μας ότι πρέπει, πλέον, να δώσουν ένα όραμα – ανάλογο της Ελευθερίας που μας είχαν δώσει οι οπλαρχηγοί του 1821 – το οποίο δεν μπορεί, φυσικά, να είναι “ψηφίστε με για να μην απολυθείτε εσείς ή οι οικείοι σας” αλλά “εμπιστευθείτε με για να αγωνιστώ εκεί που πραγματικά λαμβάνονται οι αποφάσεις και να τους πείσω ότι η ρότα πρέπει να αλλάξει”.Το ερώτημα είναι ποιός θα εμπνεύσει το σύγχρονο όραμα. Ειλικρινά, εδώ δεν φαίνεται ακόμη να υπάρχει απάντηση. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει ως κοινωνία να το πιέσουμε, να το προκαλέσουμε, να το βοηθήσουμε να εμφανιστεί με έναν πειστικό και ειλικρινή εκφραστή του. ΤΩΡΑ!Διαφορετικά, θα είναι πολύ δύσκολο να ξανατιμήσουμε στο μέλλον Εκείνους...


protothema.grRead more...

Στο τέλος θα νικήσουμε, δήλωσε ο Κ.Παπούλιας μετά την παρέλαση

«Δεν αξίζουμε αυτής της ευρωπαϊκής συμπεριφοράς»


Ο Κάρολος Παπούλιας
Ο Κάρολος Παπούλιας (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Την ανάγκη για σύμπνοια και ομόνοια εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου στην Αθήνα.

«Δεν θα λυγίσουμε, για να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, που δεν αξίζει αυτής της ευρωπαϊκής συμπεριφοράς. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και στο τέλος θα είμαστε νικητές. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Γιορτάζουμε την κορυφαία στιγμή στην ιστορία του Ελληνισμού. Ο λαός με σύμπνοια και ομόνοια αποφάσισε με θάρρος να αποτινάξει τον οθωμανικό ζυγό και χάρισε στον ελληνισμό την ελευθερία και την εθνική του αξιοπρέπεια. Είναι η στιγμή να θυμηθούμε τους φιλέλληνες, που εμπνευσμένοι από τον διαφωτισμό κατέβηκαν να βοηθήσουν τον Ελληνισμό» είπε.

«Σήμερα ο λαός δίνει μία σκληρή μάχη. Τότε κανείς από την πολιτισμένη Ευρώπη δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτοί οι ξυπόλυτοι 'Ελληνες θα μπορούσαν να πετύχουν το θαύμα. Σήμερα η κραυγή "είμαστε όλοι Έλληνες" δείχνει ότι πολλοί αποδέχονται ότι είναι σκληρός ο αγώνας που δίνουν οι Έλληνες.

»Οπως τότε, και τώρα θα πετύχουμε. Με ομόνοια και σύμπνοια θα τα καταφέρουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε» τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Συνέντευξη Προέδρου "Κοινωνικής Συμφωνίας" Λούκας Τ. Κατσέλη στην εφημερίδα "Free Sunday"

Η λιτότητα οδηγεί σε νέα διόγκωση του χρέους

Η χώρα μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες αν δεν αλλάξει το μείγμα πολιτικής, προβλέπει η κ. Λούκα Κατσέλη. Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας ασκεί σκληρή κριτική στο νέο μνημόνιο και στις πολιτικές δυνάμεις που το στηρίζουν, συμπεριλαμβανομένου του ΠΑΣΟΚ ασφαλώς. Καταθέτει ταυτόχρονα το πρόγραμμα του νέου κόμματος, ενώ κάνει και τον προσωπικό της απολογισμό για τη διετία που προηγήθηκε.

Στην περίπτωση, κυρία πρόεδρε, που δεν αμφισβητηθεί το μνημόνιο με κάποιο τρόπο, πώς θα είναι η Ελλάδα το 2015;

Θα εξαρτηθεί πάρα πολύ από το τι θα γίνει από τώρα ως το 2015. Αν δεν αλλάξει το μείγμα πολιτικής, θα έχουμε μπει σε μεγάλες περιπέτειες. Η ύφεση θα έχει βαθύνει, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να βγει στις αγορές και θα έχει πιθανότατα εμπλακεί σε δικαστικές περιπέτειες.
Όπως επισημαίνουν και διεθνείς αναλυτές, τα μέτρα που έχουν ενταχθεί στο μνημόνιο, ιδιαίτερα οι δραματικές περικοπές μισθών και συντάξεων, η αύξηση των φόρων και η πολιτική λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης, θα διογκώσουν το χρέος και θα καταστήσουν την εξυπηρέτησή του πάρα πολύ δυσχερή. Το αποτέλεσμα θα είναι να οδηγηθούμε πολύ σύντομα στην ανάγκη δεύτερου κουρέματος. Η ελβετική τράπεζα UBS με έκθεσή της ενημέρωσε κατ’ ουσίαν τους πελάτες της για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Επίσης, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η δανειακή σύμβαση που υπογράψαμε δεν καλύπτει ανάγκες της Ελλάδας, καταπατά συνταγματικά δικαιώματα της χώρας μας και περιορίζει σημαντικά την εθνική μας ανεξαρτησία, κυρίως μέσω της άρσης ασυλίας έναντι κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου και της Τραπέζης της Ελλάδος.

Συνεπώς προτείνετε τη συνολική κατάργηση του μνημονίου ή όχι;

Προτείνουμε σκληρή διαπραγμάτευση στη βάση νέου εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, το οποίο ουσιαστικά θα βάλει την οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης και όχι βαθύτερης ύφεσης.

Ποιο λοιπόν είναι το δικό σας εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση;

Είναι ένα σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής και κάλυψης των στόχων για μείωση του ελλείμματος και του χρέους προς το ΑΕΠ, αλλά με μέτρα ελάχιστα υφεσιακά, τα οποία θα αυξάνουν τη δημοσιονομική αποτελεσματικότητα. Μέτρα που δεν θα ρίχνουν ξανά τα βάρη στις πλάτες των μισθωτών και των συνταξιούχων. Είναι η επιλογή των μέτρων αυτών που κάνει τη διαφορά.

«Είμαι περήφανη για την υπουργική μου θητεία»
Μια συνήθης κριτική, τόσο προς εσάς προσωπικά όσο και προς τον κ. Καστανίδη, είναι ότι είχατε κυβερνητικά πόστα, είχατε ως εκ τούτου τη δυνατότητα να δώσετε λύσεις, να ασκήσετε εναλλακτική πολιτική, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Εσείς τι απαντάτε;

Σε ό,τι με αφορά, στους είκοσι αυτούς μήνες της θητείας μου ως υπουργός Οικονομίας και Εργασίας είμαι περήφανη που κατόρθωσα να περάσω σειρά μέτρων που έδωσαν μεγάλη ανάσα σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες. Υπενθυμίζω τη ρύθμιση των χρεών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Επί τη ευκαιρία, η πρώτη πρόταση νόμου που η Κοινωνική Συμφωνία κατέθεσε στη Βουλή αφορά το κούρεμα των δανείων για όσους είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται, ως πρώτο δείγμα γραφής γι’ αυτά που σχεδιάζουμε να κάνουμε. Να θυμίσω ακόμη την ανατιμολόγηση των φαρμάκων, την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, τις διευκολύνσεις για την ίδρυση μιας επιχείρησης. Τέλος, στο υπουργείο Εργασίας επί εννέα μήνες κατόρθωσα να συγκρατήσω τις πιέσεις για τη διατήρηση των συλλογικών συμβάσεων. Έπρεπε να φύγω από το υπουργείο για να περάσουν τα μέτρα μείωσης του κατώτατου μισθού και της αποδόμησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Παρά ταύτα, η κυβέρνηση Παπανδρέου, μέλος της οποίας ήσασταν κι εσείς, φέρει τη σφραγίδα της κυβέρνησης που υιοθέτησε τα μνημόνια, το μεσοπρόθεσμο κτλ.

Η διαφορά του πρώτου μνημονίου με το δεύτερο είναι ότι το Μάϊο του 2010 υπήρχε τεράστιο χρηματοδοτικό κενό που έπρεπε να καλυφθεί. Οι αγορές είχαν κλείσει. Η προσφυγή στους Ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ ήταν αναγκαία. Το β΄ εξάμηνο του 2011 είχαμε ήδη πρωτογενές πλεόνασμα 831 εκατ. ευρώ και πολύ μεγαλύτερα περιθώρια διαπραγμάτευσης. Δεν έγινε καμία απολύτως διαπραγμάτευση, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε κατ’ αρχάς στο πολυνομοσχέδιο του Οκτωβρίου –εκεί είπα το πρώτο «όχι» στο άρθρο 37– και ακολούθως στο δεύτερο μνημόνιο. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να οδηγηθούμε εκεί.

Το σενάριο επιστροφής του Λουκά Παπαδήμου στην πρωθυπουργία, μετά τις εκλογές, πώς το βλέπετε;

Το ζητούμενο είναι να υπάρξει μια προοδευτική διακυβέρνηση στον τόπο. Μια κυβέρνηση που θα θελήσει να διαπραγματευτεί σκληρά, γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά μας, ως συνέπεια των μέτρων που έχουν ενταχθεί στο μνημόνιο. Τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Παπαδήμος –με όλη την εκτίμηση που έχω στο πρόσωπό του– απέδειξαν ότι δεν θέλουν να διαπραγματευτούν ένα εναλλακτικό σχέδιο πολιτικής.

Δηλώσατε τις προάλλες ότι το ΠΑΣΟΚ είναι συντηρητικό, πια, κόμμα, συνεπώς δεν το εντάσσετε στον πόλο των προοδευτικών δυνάμεων. Σωστά;

Συμπεριλαμβάνω στις προοδευτικές δυνάμεις όλες εκείνες τις δυνάμεις που μπορούν να συγκλίνουν σε ένα πρόγραμμα με αρχές, με συνέπεια και με συγκεκριμένα, κοστολογημένα, αλλά κοινωνικά δίκαια μέτρα. Σε ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, δημοσιονομικά αυστηρό, που θα προασπίζεται όμως τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και θα δίνει αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία. Αυτό που προέχει είναι να βγάλουμε τη χώρα μας από την κρίση, παραμένοντας στην Ευρωζώνη. Να αφήσουμε στην άκρη ιδεοληψίες. Ως Κοινωνική Συμφωνία θέλουμε να είμαστε καταλύτες στην προσπάθεια αυτή.

«Φοβήθηκαν να διαπραγματευτούν»
Άρα, υπό τους όρους που περιγράφετε, η πόρτα προς το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτή;

Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο και τη συνεργασία με όλες τις δυνάμεις που θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε ένα εθνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης έξω από τη λογική της μονόπλευρης λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης. Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί προς την αντίθετη κατεύθυνση. Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο και τη συνεργασία. Όπως ο Κένεντι έλεγε, «ποτέ μη διαπραγματεύεσαι υπό καθεστώς φόβου, αλλά και ποτέ μη φοβάσαι να διαπραγματευτείς». Η πολιτική ηγεσία του τόπου μας τον τελευταίο χρόνο έχει φοβηθεί να διαπραγματευτεί. Έχει δεχτεί μέτρα που είναι αδιανόητα για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Την εσωκομματική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ πώς την είδατε; Κάποιοι σχολίασαν ότι το ΠΑΣΟΚ απέδειξε και πάλι τις βαθιές ρίζες που έχει στην ελληνική κοινωνία. Συμφωνείτε;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ΠΑΣΟΚ είχε παραδοσιακά ρίζες στην κοινωνία. Η δική μου ανάγνωση αυτών των εκλογών είναι ότι οι σχέσεις αυτές έχουν διαρραγεί, και με μεγάλο κόστος μάλιστα. Οι άνθρωποι που πήγαν στις κάλπες είναι πολύ, πολύ λιγότεροι απ’ ό,τι στο παρελθόν. Απουσίαζαν εντελώς οι νέοι άνθρωποι, αλλά κι αυτοί που πήγαν να ψηφίσουν είναι βαθύτατα προβληματισμένοι για τη σταδιακή μετάλλαξη αυτού του κόμματος σε ένα κόμμα που πρεσβεύει όλο και περισσότερο συντηρητικές, για να μην πω νεοφιλελεύθερες, ιδέες για την οικονομία και την κοινωνία. Ακόμη και το γεγονός ότι δεν υπήρχαν φάκελοι, ότι οι κάλπες ήταν αδιαφανείς και ότι υπήρχε ένας υποψήφιος, δημιουργεί πρόβλημα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη. Το πολιτικό κενό, το οποίο λέμε ότι υπάρχει, επιβεβαιώθηκε με τις εκλογές αυτές.

Μπορείτε να δείτε το απόκομμα της εφημερίδας επιλέγοντας το ακόλουθο αρχείο


ltkfreesunday.pdf120.43 KB

Read more...

Και ο Σ. Ξυνίδης δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές..Μετά αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο , και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σωκράτης Ξυνίδης, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Μιλώντας στη.. ΝΕΤ, ο κ. Ξυνίδης δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή η χώρα δεν έχει κανένα λόγο να πάει σε εκλογές πέρα από την εκτόνωση, ενώ υποστήριξε ότι τα κόμματα δεν έχουν προτάσεις προς του πολίτες για την έξοδο της χώρας από την κρίση. «Είμαι φτωχός σε αυτές τις εκλογές» στο διάλογο με τους πολίτες, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε, πάντως, ότι παραμένει ενεργός στο ΠΑΣΟΚ και ως πολίτης.
naftemporiki.grRead more...

Αποδοκίμασαν τον Κουκουλόπουλο στην Κοζάνη (BINTEO)...

Εντονες αποδοκιμασίες από κατοίκους της Κοζάνης δέχτηκε ο Π. Κουκουλόπουλος πριν...ξεκινήσει η παρέλαση.Δείτε το βίντεο...


Read more...

Δήλωση Προέδρου Κοινοβουλε​υτικής Ομάδας

Αθήνα, 25 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΟ πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρης Καστανίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποτελεί σκέτο παραλογισμό οι αγώνες των Ελλήνων υπέρ της ελευθερίας να μη γιορτάζονται ελεύθερα με παρουσία των πολιτών, αλλά μόνον ενώπιον επισήμων και της αστυνομίας.
Είναι αδιανόητο ο φόβος από τη δράση ορισμένων ακραίων ομάδων να γονατίζει τη δημοκρατία.
Ο φόβος δεν πρέπει και δεν μπορεί να κάμψει τη Δημοκρατία και τις ελευθερίες».


Read more...

Ματαιώθηκε η παρέλαση στο Ηράκλειο, επεισόδια σε πολλές πόλεις

Ένταση στην περιφέρεια


Από επεισόδια που σημειώθηκαν στη Λάρισα
Από επεισόδια που σημειώθηκαν στη Λάρισα (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Θεσσαλονίκη
Την ματαίωση της παρέλασης για την 25η Μαρτίου προκάλεσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, διαμαρτυρόμενοι πολίτες έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και με πανό και συνθήματα καταφέρθηκαν κατά των πολιτικών και του μνημονίου. Στη συνέχεια πραγματοποιήσαν τη δική τους «παρέλαση» διαμαρτυρίας.

Η αστυνομία έκανε ρίψη χημικών, με αποτέλεσμα αρκετά άτομα που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την παρέλαση να αποχωρήσουν. Μάλιστα, ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος απηύθυνε έκκληση προς όλους, τονίζοντας ότι «είμαστε αδέλφια» και ζήτησε από όλους να σεβαστούν τη σημερινή ημέρα και να γίνει η παρέλαση.

Ύστερα από συνεχείς συσκέψεις, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης ανακοίνωσε ότι «λόγω της παρούσας συνθήκης και για την ασφάλεια των μαθητών η παρέλαση ακυρώνεται».

Σε αστυνομικό κλοιό αστυνομικών ήταν και ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Μηνά, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη δοξολογία, στην οποία παρευρέθηκαν μόνο ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, ενώ δεν παρέστη κανείς από τους βουλευτές του Νομού.

Στο Ρέθυμνο η παρέλαση ξεκίνησε με 45 λεπτά καθυστέρηση λόγω καθιστικής διαμαρτυρίας δεκάδων πολιτών. Όσοι αντέδρασαν τόσο στην παρουσία των επισήμων όσο και στο μνημόνιο και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, πραγματοποίησαν αντιπαρέλαση από την περιοχή Κολωνάκι έως το κέντρο της πόλης, ενώ φέτος οι πολίτες που βρέθηκαν στο Ρέθυμνο για να παρακολουθήσουν την παρέλαση ήταν εμφανώς λιγότεροι από άλλες χρονιές, κυρίως λόγω φόβου για τυχόν επεισόδια.

Mε έντονη την αστυνομική παρουσία και χωρίς να λείψουν οι μικροεντάσεις πραγματοποιήθηκε στα Χανιά η παρέλαση. Για πρώτη φορά, περιορίστηκε σε ένα μικρό κομμάτι της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου, το οποίο είχαν αποκλείσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις χωρίς να επιτρέπουν την πρόσβαση σε πολίτες που βρίσκονταν σε απόσταση 150 μέτρων από τους επισήμους.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε αντιδράσεις πολιτών καθώς δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Σημειώθηκαν μικροεπεισόδια, έγινε περιορισμένη χρήση χημικών από την αστυνομία, κάποιοι πέταξαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών, ενώ έγινε και προσαγωγή τριών ατόμων στην αστυνομική διεύθυνση. Mία γυναίκα που βρισκόταν στο δημοτικό κήπο των Χανίων αισθάνθηκε δυσφορία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από την έναρξη της παρέλασης στην Πάτρα, όταν κατά την ώρα της δοξολογίας ομάδα περίπου 200 ατόμων κατευθύνθηκε προς τον χώρο της παρέλασης, έσπασε τον αστυνομικό κλοιό και στη συνέχεια επιτέθηκε προς τις αστυνομικές δυνάμεις με αβγά και καφέδες.

Δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένες έκαναν ρίψη χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές περίπου 30 ατόμων.

Την παρέλαση στην Πάτρα δεν παρακολούθησε κανένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ούτε βουλευτής.

Μετά το τέλος της παρέλασης διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία στο κέντρο της πόλης. Οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα, ενώ έχουν γίνει τουλάχιστον πέντε προσαγωγές.

Στη Θεσσαλονίκη, ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στον χώρο της παρέλασης, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου, ενώ έκαναν λόγο για κλίμα αστυνομοκρατίας.

Η παρέλαση ξεκίνησε τελικά με καθυστέρηση 10 λεπτών.

Οι συγκεντρωμένοι βρίσκονταν στο ύψος του Ιερού Ναού Κυρίλλου και Μεθοδίου, σε μικρή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων. Ισχυρή αστυνομική δύναμη παρατάχθηκε μπροστά τους και τους εμπόδισε να φτάσουν στο οδόστρωμα της εξέδρας των επισήμων.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, οι διαδηλωτές εισήλθαν στην παραλιακή λεωφόρο και έκαναν πορεία, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Ισχυρή αστυνομική δύναμη τους απώθησε και τους κράτησε μακριά μέχρι που αποχώρησαν οι επίσημοι, οπότε και απελευθέρωσε το δρόμο.

Η Αστυνομία προχώρησε σε 47 προσαγωγές για προληπτικούς λόγους και για εξακρίβωση στοιχείων.

Στη διάρκεια της παρέλασης μέρος των μαθητών που συμμετείχε σε αυτή, δεν έστρεψε το κεφάλι στους επίσημους.

Τα αστυνομικά μέτρα ήταν δρακόντεια, ενώ δεν επετράπη η πρόσβαση των πολιτών σε ακτίνα 100 μέτρων από την εξέδρα των επισήμων.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε και στη Λάρισα η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, απουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης.

Μικρής έκταση επεισόδια σημειώθηκαν όταν εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της επιτροπής για το «χαράτσι» και της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας, επιχείρησαν να περάσουν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, προκειμένου να μπουν στον χώρο της παρέλασης. Απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις, ενώ μία διαδηλώτρια τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Όσον αφορά στους μαθητές, ορισμένοι δεν έστρεψαν τα κεφάλια τους προς την εξέδρα των επισήμων, ενώ ένας από αυτούς προέβη και σε άσεμνη χειρονομία.

Παρατράγουδα σημειώθηκαν με τη λήξη της παρέλασης και στην Καλαμάτα, όταν ομάδα προσκείμενη στην Χρυσή Αυγή συνεπλάκη με ομάδα του αριστερού χώρου και παρενέβη η αστυνομία.

Παράλληλα, μια άλλη ομάδα του αριστερού χώρου που ήθελε να παρελάσει φωνάζοντας συνθήματα, πέρασε τελικά, αφού είχαν φύγει οι επίσημοι κι αφού πρώτα σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές με την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε πολλές προσαγωγές και μία σύλληψη.

Στην Κόρινθο, μια μικρή ομάδα πολιτών φώναζε αντιμνημονιακά και υβριστικά συνθήματα, ενώ μετά το πέρας της παρέλαση, και αφού είχαν απομακρυνθεί οι επίσημοι, μια μεγάλη ομάδα από την «Πρωτοβουλία πολιτών Ν. Κορινθίας» μαζί με εκπαιδευτικούς έκαναν σιωπηλή παρέλαση με ένα τεράστιο πανό που έγραφε «Αντισταθείτε».

Στην Τρίπολη και το Ναύπλιο οι παρελάσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. Ακούστηκαν μόνο αντιμνημονιακά συνθήματα συγκεντρωμένων πολιτών που είχαν αναρτήσει και πανό.

Στις Σέρρες έγιναν οκτώ προσαγωγές νωρίς το πρωί, ενώ κατά τη διάρκεια της παρέλασης που περιφρουρούνταν από 200 αστυνομικούς προσήχθησαν άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ του νομού Σερρών Αβραάμ Βούλτσιος και ο πρώην πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Σερρών Κ. Καρτιτζόγλου.

Ένας μόνο βουλευτής από τους επτά του νομού, ο Μιχάλης Τζελέπης, βρέθηκε στην εξέδρα των επισήμων.

Πολλοί μαθητές και Πολιτιστικοί Σύλλογοι δεν έστρεψαν το κεφάλι προς τους επισήμους, ενώ την ίδια ώρα στον δήμο Σιδηροκάστρου δεν στήθηκε εξέδρα των επισήμων.

Σε 32 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία και στη Βέροια, πριν την έναρξη της παρέλασης για προληπτικούς λόγους. Τα άτομα που προσήχθησαν είχαν στην κατοχή τους ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν πρόθεση να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων.

Απουσία κυβερνητικού εκπροσώπου και κάτω από ισχυρή αστυνομική παρουσία, πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στην Κέρκυρα. Υπό τον φόβο των επεισοδίων δεν στήθηκε η εξέδρα των επισήμων παρά μόνο η ελληνική σημαία. Μισή ώρα πριν την παρέλαση, κινήματα και οργανώσεις καλούσαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τους πολίτες.

Στη Ζάκυνθο, αντιδράσεις δημιουργήθηκαν όταν εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής θέλησαν να καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο 'Αγνωστου Στρατιώτη, η παρέμβαση όμως της αστυνομίας απέτρεψε τα επεισόδια. Οι επετειακές εκδηλώσεις έγιναν χωρίς την παρουσία κυβερνητικού εκπροσώπου. Στον χώρο της παρέλασης δεν στήθηκε εξέδρα επισήμων.

Πέντε προσαγωγές για προληπτικούς λόγους έγιναν στην Αλεξανδρούπολη, ενώ ο κόσμος αποδοκίμασε τους πολιτικούς κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Στα Τρίκαλα απετράπη η είσοδος στο κεντρικό σημείο της παρέλασης μελών του κινήματος «Δεν πληρώνω» μετά από παρέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Η Θρακιώτισσα Μπουμπουλίνα


Λίγο πριν την 25η Μαρτίου ας γνωρίσουμε ΟΛΟΙ την "Δόμνα Βισβίζη, την

Κυρά των Θαλασσών".
Οι Έλληνες είμαστε τυχεροί καθώς οι σελίδες της Ιστορία μας είναι γεμάτες με ΗΡΩΕΣ, ΗΡΩΪΔΕΣ οι οποίοι με την γενναιότητα, την αυταπάρνηση και τον αλτρουισμό τους έδωσαν πολλά στην Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια μέχρι και την πιο πρόσφατη ιστορία μας.
Η επανάσταση του 1821 ήταν πεδίο λαμπρό για χιλιάδες ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ να αγωνιστούν και να προσφέρουν στο Ελληνικό Έθνος και να γράψουν νέες σελίδες στην ένδοξη Ιστορία μας προσθέτοντας τα ονόματα τους στο ΠΑΝΘΕΟΝ των ΗΡΩΩΝ.
Δυστυχώς όμως, δεν είχαν όλοι την δυνατότητα (θα έπρεπε τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας να είναι εγκυκλοπαίδεια με 200 τόμους..) να δοξαστούν όπως θα τους άξιζε από τις νεότερες γενιές των Ελλήνων που απολαμβάνουν τους καρπούς της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Ελληνικής Γης που έσπειραν οι ΗΡΩΕΣ με το αίμα, την περιουσία και την ανιδιοτέλεια τους.
Μια πραγματικά μεγάλη ηρωίδα, που ποτέ δεν είχε την ανάλογη προβολή όπως οι υπόλοιποι ήρωες της επανάστασης και ποτέ δεν είδε την πατρίδα της την ΑΙΝΟ (παραθαλάσσια πόλη δίπλα στην Αλεξανδρούπολη) απελευθερωμένη ήταν η ΔΟΜΝΑ ΒΙΣΒΙΖΗ, ο άντρας της Χατζηαντώνης Βισβίζης και τα παιδιά τους.
Γράφει ο κύριος Ορδουμποζάνης στο www.ordteo.gr «Φλεβάρης του 21 και ο Θρακιώτης Χατζηαντώνης Βισβίζης αρματώνει το ιδιόκτητο καράβι του την "Καλομοίρα", ένα μπρίκι ναυπηγημένο στην Οδησσό με 16 κανόνια και 140 ναύτες

Εικόνα: Το μεγαλοπρεπές και επιβλητικό πλοίο της οικογένειας Βισβίζη, η "ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ", που προκαλούσε τον τρόμο και φόβο του Τουρκικού στόλου. (από τον Θρακιώτη Ιστορικό κο Θόδωρο Ορδουμποζάνη και το υπέροχο blog του www.ordteo.gr)και ξεκινά να μπει στην δούλεψη του Γένους, εγκαταλείποντας την εύπορη ζωή του Αίνου. Χωρίς δεύτερη σκέψη τον ακολουθεί η γυναίκα του Δόμνα, παίρνοντας μαζί της στο καράβι και τα πέντε παιδιά τους.
Το βάπτισμα του πηρός το πήρε στην Ίμβρο και έκτοτε ξεκίνησε μια ζωή γεμάτη αγώνες, περιπέτειες, μεγάλες δυσκολίες, φτώχια, δυστυχία και εγκατάλειψη.
Το μπρίκι μεταφέρει στον Άθω μαζί με πολεμοφόδια και όπλα και τον επαναστάτη Εμμανουήλ Παπά, το Σερραίο μεγαλέμπορα και τραπεζίτη που κι αυτός ξόδεψε την περιουσία του και τη ζωή του για χάρη της πατρίδας . Το ζευγάρι των καπεταναίων συμμετέχει στον αγώνα του 1821 και βρίσκεται παρών σ' ολόκληρο το Αιγαίο κυβερνώντας την "Καλομοίρα", ναυμαχώντας παλικαρίσια, υπερασπίζοντας παγιδευμένους αγωνιστές και πολιορκώντας τους εχθρούς.»
Στις 21 Ιουλίου του 1822 ο Βισβίζης πεθαίνει. Η Δόμνα δίνει εντολή να τον κλάψουν τα παιδιά τους και να τον ετοιμάσει ο παπάς και αυτή αναλαμβάνει πλήρως σαν καπετάνισσα την «Καλομοίρα» και συνεχίζει τον αγώνα. Η σκέψη να ξαναγυρίσει στην πλούσια ζωή που άφησε πίσω της δεν της περνά καν από το μυαλό. Παίρνει μέρος σε μπλόκα, σε ναυμαχίες και βοηθά με κάθε δυνατό τρόπο στην επιτυχία της Επανάστασης.
Τη δράση της Δόμνας Βισβίζη, ύμνησε η λαϊκή Μούσα με δημοτικό τραγούδι που σας παραθέτω ολόκληρο παρακάτω:
Πουλάκι,πόθεν έρχεσαι, πουλάκι μ' αποκρίσου
μην είδες και μην άκουσες για την κυρα - Δομνίτσα
την όμορφη τη δυνατή, την αρχικαπετάνα,
που 'χει καράβι ατίμητο και πρώτο μέσ΄τα πρώτα,
καράβι που πολέμησε στης Ίμπρος το μπουγάζι;

Και το πουλάκι στάθηκε και το πουλάκι λέει:
Την είδα την απάντησα σιμά στο Αγιονόρος
τρεις μέρες επολέμαγε με δυο χιλιάδες Τούρκους.
Καράβια εδώ, καράβια εκεί, καράβια παρά πέρα
και τούτη σαν τον αετό όρμαγε και χτυπούσε
δεξιά ζερβά και ανάστροφα κι όπου βολούσε ακόμα.

Κι άκουγε βόγκους δυνατούς και στεναγμούς μεγάλους
κι άκουγες κλάματα πικρά, κατάρες στην κατάρα
κι οι θάλασσες κοκκίνιζαν ως φέσια των αγάδων.”Όμως ο καιρός περνά και μαζί του γρόσια εξανεμίζονται. Τα έξοδα για τη διατήρηση σε διαρκή πολεμική ετοιμότητα ενός καραβιού με 16 κανόνια και 140 ναύτες είναι δυσβάσταχτα. Η κάσα της Καπετάνισσας είναι πια άδεια. Τον Σεπτέμβριο του 1824 η Καλομοίρα περνά στα χέρια του Κράτους, καθώς η Δόμνα Βισβίζη αναγκάζεται να την παραχωρήσει.
Συνεχίζει ο κύριος Ορδουμπαζάνης «Η υπέροχη αυτή γυναίκα που έδωσε τον άνδρα της , το καράβι της, άδειασε γενναιόδωρα τη γεμάτη χρυσό κασέλα της, αφιέρωσε την ικμάδα της νιότης της αναζητώντας πατρίδα και λευτεριά, παράτησε έρημα σπίτια και ακίνητα στα χέρια του τούρκου, έμεινε ολομόναχη να συντηρήσει και να αναθρέψει σε ξένο τόπο παιδιά της.»
Την παρακολουθούμε μέσα από έγγραφα που σώθηκαν στα ελληνικά αρχεία - να τριγυρνά από τόπο σε τόπο, την Ερμιόνη, το Ναύπλιο, την Ερμούπολη της Σύρου στερημένη, περιφρονημένη, άστεγη με τα πέντε παιδιά της, να προστρέχει «εις το έλεος της σεβαστής επιτροπής της Ελλάδας και να ζητά βοήθεια»Η μόνη της παρηγοριά είναι το άγαλμα που στέκεται κάτω από τον φάρο της Αλεξανδρούπολης.

και το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης (το Γυμνάσιο που τέλειωσα και εγώ με ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ και ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ) που τον Νοέμβριο του 2006 μετονομάστηκε σε 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη» ,για να θυμίζει έτσι την προσφορά της Αινίτισσας Καπετάνισσας στον αγώνα του 1821 αλλά και την αδιάλειπτη παρουσία της Γυναίκας-Ελληνίδας στους αγώνες του έθνους. (ιστότοπος του σχολείου http://3gym-alexandr.evr.sch.gr/ )

Εικόνα: Θεατρική παράσταση «Δόμνα Βισβίζη» για την γιορτή της 25ης Μαρτίου στο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρουπολης το σχ. ετος 1991-1992 . (από την σελίδα «Γειτονιές και Αναμνήσεις της Αλεξανδρούπολης» του Ηλία Τζιώρα στο Facebook)


Οι Αλεξανδρουπολίτες και οι Θρακιώτες πάντα την τιμούσαμε σε εθνικές γιορτές, σε σχολικές παραστάσεις όπως βλέπουμε και παρακάτω:


Εικόνα: Θεατρική παράσταση 25ης Μαρτίου «Δόμνα Βισβίζη» 1971 - 3ο Δημοτικό Αλεξανδρούπολης του Κ.Γραμμενιδη
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ! ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ.. πόσο μάλλον τώρα..
Παρακάτω μια πολύ καλή δραματοποίηση της ζωής της Δόμνας Βισβίζη σε ένα παλιότερο ντοκιμαντέρ της ΕΤ3

(από την σελίδα «Γειτονιές και Αναμνήσεις της Αλεξανδρούπολης» του Ηλία Τζιώρα στο Facebook)


http://www.youtube.com/watch?v=Q_gGQSIJ8A8&feature=player_embedded&fb_source=message

http://www.enikos.gr/specials/26711,H_8rakiwtissa_Mpoympoylina.html


Read more...

Ψήφισαν μόνο 115.000. Άκυρα-λευκά 17.000. Άρα ο Κιμ Γιονγκ Ουν έλαβε μόλις 98.000!


Από τον Μάρκο Μουζάκη
** «Σηκώστε τα κεφάλια, ωρέ Έλληνες»! Έτσι θα ‘λεγαν ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο μπάρμπα Γιάννης Μακρυγιάννης κι οι άλλοι ήρωες της Επανάστασης του ΄21 (ωχ, θα με πουν «εθνικιστή» τα ρετάλια της «καθωσπρέπει» καθεστωτικής δημοσιογραφίας, τα «ζαγάρια» που θα ‘λεγαν πάλι οι ήρωές μας!).
** Σηκώστε λοιπόν τα κεφάλια. Και δώστε τους να καταλάβουν, των προσκυνημένων, καθεστωτικών μούτρων, των δοσιλόγων του κατοχικού μνημονίου, των θαυμαστών της τρόικας, των γιουσουφακίων της κατοχής, των...
κουκουλοφόρων της υποταγής!
** «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», δεν έλεγε ο… εθνικιστής Κολοκοτρώνης; Πολεμήστε τους λοιπόν, μην τους αφήνετε σε χλωρό κλαρί!
** Με κάθε μέσο. Συντεταγμένα όμως. Μην τους δίνετε την ευκαιρία και χαρά της προβοκάτσιας. Πολύ θα το ‘θελαν, οι δούλοι και δουλοπρεπείς, για να χτυπήσουν το κίνημα το οποίο τρέμουν, για να τρομοκρατήσουν πολιτικά και ιδεολογικά, για να ξαμολήσουν τα όργανα της κρατικής τρομοκρατίας…
** Μάχη. Αντίσταση. Με λογισμό και μ’ όνειρο. Ενάντια στα όρνια της κατοχής και τα εξωνημένα όργανά τους, τους ενημερωτάδες δοσίλογους. Πετάξτε τους στα σκουπίδια της Ιστορίας. Με κάθε ευκαιρία, απ’ το καθημερινό πεζοδρόμιο της πάλης, μέχρι τις εκλογές, όπου κάθε κάλπη και ταμπούρι, κάθε ψήφος και βόλι!
** Μου το έλεγε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που είναι σε θέση να γνωρίζει πολύ καλά τις εσωκομματικές μαϊμουδιές: «Αυτοί με τα όσα κάνανε την περασμένη Κυριακή ξεπέρασαν ακόμα και τον… «Αγαπούλα μου», στο στήσιμο»!
** Και το αξίζουν, πιστέψτε με και οι δυο συνεταίροι του δικομματισμού…
** Δεν είδατε, ας πούμε, τι έγινε την περασμένη Κυριακή, στις εσωκομματικές εκλογές του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ;
** Μια οργανωμένη πολιτική «παράγκα», κάποιοι αδίστακτοι πολιτικοί τυχοδιώκτες, σε αγαστή συνεργασία με ΜΜΕ πουλημένα και δημοσιογράφους εξωνημένους προέβησαν σε μια ασύλληπτης έκτασης πολιτική εξαπάτηση, με μοναδικό στόχο να δείξουν πως ψήφισαν… πάνω από 200.000 νοματαίοι! Να δείξουν ότι ο… «νέος ηγέτης της δημοκρατικής παράταξης» έσκισε, αφού από κει που οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για καμιά εκατοστή χιλιάδες, αίφνης το πόπολο, προφανώς… εμπνευσμένο απ’ τη νέα αρχηγάρα προσήλθε κατασυγκινημένο για «ωσαννά»!
** Σαν πολλούς σκελετούς δεν βγάζει απ’ την ντουλάπα ο Μπένι για να… αναλάβουν δράση; Δεν σκέφτεται (να μην αρχίσουμε την ονοματολογία…) ότι ούτε το διεφθαρμένο ακόμα σημερινό κίνημα δεν θα τους αντέξει; Ε;
** Έτσι ξεκίνησαν, απ’ το πρωί, να φτιάχνουν κλίμα. Σε κανάλι «πρόθυμο», του οποίου ακόμα και στελέχη ανήκουν στην επικοινωνιακή ομάδα του νέου αρχηγού (!), εκεί γύρω στις 10.30 μιλούσαν για… 50.000 που είχαν ήδη ψηφίσει!
** Σου λέει, άμα μόλις μιάμιση ώρα μετά το άνοιγμα των καλπών έχουν ψηφίσει καμιά πενηνταριά χιλιάδες, μέχρι τις 6 άνετα φτάνουν στις 200.000 και βάλε!
** Κάποιοι βέβαια που δεν ήσαν στο κόλπο ή ήσαν… κατά το ήμισυ ή έλεγαν «βρε παιδί μου, ας κάνουμε και λίγο κράτει», το νούμερο των 50.000 το δίνανε εκεί κατά τις 12!
** Αλλά, λεπτομέρειες. Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι. Εδώ δεν κράτησαν ούτε κάποια στοιχειώδη προσχήματα. Δεν δίνανε φακέλους, αλλού δεν δίνανε λευκά, δεν λειτουργούσε on line σύστημα, δεν καταγράφονταν ποιοι πλήρωναν τα 2 ευρώ!
** Και λοιπά και λοιπά, γνωστά κόλπα, απ’ την παράγκα εκείνη που έκανε τις εκλογές του 2000 (αλήθεια, πότε θα γραφτεί η ιστορία αυτών των εκλογών;) και κάμποσες ακόμα εσωκομματικές εκλογές, πλήρεις μαϊμουδιών…
** Αλήθεια, πόσοι δημοσιογράφοι ανήκουν στο επιτελείο του νέου αρχηγού, μετά ή άνευ αμοιβής; Ακόμα και στελέχη –συστημικών- καναλιών κι εφημερίδων; Επίσης, πόσους διαδικτυακούς φωστήρες λαμόγια απασχολεί το αφεντικό επ’ αμοιβή;
** Κι εντάξει, αφού το –γνωστό άλλωστε- ήθος τους επιβάλλει τέτοια μεταχείριση των οπαδών τους, πρόβλημά τους. Και πρόβλημα όσων τους ανέχονται…
** Αλλά, ωρέ ένοικοι της παράγκας, ούτε το λαό θα κοροϊδέψετε, ούτε τους λειτουργούς της ενημέρωσης οι οποίοι σέβονται τον εαυτό τους!
** Μπορείτε να κάνετε όσα κόλπα θέλετε με τους αργυρώνητους που έχετε σε ΜΜΕ και blogs (κι έχετε αρκετούς…), αλλά σε μας δεν περνάνε αυτά…
** Εδώ σε κάποιες περιπτώσεις, σε κάποιες κάλπες, προσπαθείτε να πείσετε το πόπολο, ότι ψήφιζαν με ρυθμό… πέντε το λεπτό! Θα ξεφτιλίσετε και την επιστήμη!
** Κι έχετε το θράσος να μιλάτε και για γιορτή δημοκρατίας!
** Ζήλωσαν την δόξαν του Μπεν Αλί! Του Μουμπάρακ και άλλων τέτοιων συντρόφων! Και κάμανε παρόμοιες εκλογές! Και τα δελτία ειδήσεων των εξωνημένων, η χούντα της «ενημέρωσης», λειτουργούσαν ωσάν ΜΜΕ του Χότζα, θύμιζαν αλήστου μνήμης εποχές Σημίτη!
** Φανταστείτε. Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υποστηρικτής του Βενιζέλου, το βράδυ της Κυριακής είπε απευθυνόμενος σε άλλα στελέχη τα οποία πανηγύριζαν στην Ιπποκράτους: «Θα μετανιώσετε γι’ αυτά που κάνατε σήμερα»!
** Πανηγύριζε και πανηγυρίζει ο εθνικός εργολάβος! Τρέχανε τα σάλια του Φόρεστ Γκαμπ! Γελούσαν και τα αυτιά των υπόλοιπων γιουσουφακίων, τηλεοπτικών, έντυπων και πάει λέγοντας! Υπερωρίες έκανε όλος ο διαπλεκόμενος εσμός…
** Και τις σοβαρές καταγγελίες του Τζουμάκα, ας πούμε, τις έπνιξε η μαφία της «ενημέρωσης»! Τις καταγγελίες με τις οποίες κατήγγειλε τη διαδικασία-φιάσκο και μιλούσε για μαϊμουδιές!
** Για όλους αυτούς τους φασίζοντες ενημερωτάδες είχε μεγαλύτερη σημασία η συμμετοχή του… Ρομπόπουλου στην ψηφοφορία!
** Γιατί η Συγγρού δε βγάζει μιλιά για τα όσα αποκαλύπτονται συνεχώς για το σχέδιο ενάντια στον Καραμανλή, για την ανατροπή του, ακόμα και για τη ζωή του; Τόσο πια κόμπλεξ, τόσα ακόμα σύνδρομα φοβικά;
** Η ίδια μαφία αποσιώπησε την παρακρατική επίθεση στα Βριλήσσια ενάντια σε γυναίκα που τόλμησε να αμφισβητήσει τη διαδικασία και να διαμαρτυρηθεί. Είχε μόνο πρεμούρα να «ενημερώσει» ότι δεν γίνανε επεισόδια…
** Μίλησε ο νέος αρχηγός (και) με το Σημίτη τις προηγούμενες μέρες;
** Ούτως ή άλλως πολλά απ’ τα πολιτικά του παιδιά τα έχει στο επιτελείο του…
** Ώρα να αποκαταστήσει και τον τέως!
** Δηλαδή, ποια ψυχή του βρίσκει ξανά το ΠΑΣΟΚ, όπως θριαμβολόγησε ο «νέος ηγέτης»; Την διαπλεκόμενη; Την ψευδόμενη; Την παρακμιακή; Διότι το να μιλά για κάποιες αξίες του ξεκινήματός του, μόνο ασυγκράτητα γέλια θα προκαλέσει…
** Ούτε ένας Μπένι δεν τολμά να προκαλέσει τόσο! Ή μήπως τολμά;
** Ωρέ και τώρα πώς θα ζήσουμε χωρίς τον… Σώκρατες (Ξυνίδη) ο οποίος μας ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές; Θα μας λείψει, ο νέος Κιγκινάτος!
** Θάμα, θάμα! Στο 10%, που είναι πάντοτε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα, το ποσοστό των λευκών και άκυρων ήταν 15%. Στο τέλος γίνηκε… 2-3%! Θάμα, θάμα! Μα καλά, ούτε μια… όμορφη και πειστική μαϊμουδιά δεν είναι σε θέση να κάνουν;
** Το ‘κανε κι αυτό, δείγμα της άμετρης αλαζονείας και της περισσής βουλιμίας του: Συνέδεσε –εμμέσως πλην σαφώς- την ημερομηνία θανάτου του Ελ. Βενιζέλου με τη δικιά του εκλογή!
** Δηλαδή; Αν οι εσωκομματικές εκλογές γίνονταν στις 25 Μαρτίου;
** Τώρα αρχίσουν τα δύσκολα για τη ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη. Απ’ τη μια η «Κοινωνική Συμφωνία» της Λούκας και του Καστανίδη, απ’ την άλλη η –αναμενόμενη κι αναπόφευκτη- πίεση που θα δεχτεί απ’ το ΠΑΣΟΚ… Πού θα προσγειωθεί δημοσκοπικά; Προβλέπω στα μισά απ’ τα τωρινά ποσοστά…
** Ο κυρ Σταύρος; Πανηγύριζε κι αυτός, τι πιο φυσικό; Όλη η διαπλοκή χαίρεται. Και φτιάχνει κλίμα…
** Άλλοι σοβαροφανείς, άλλοι… γελωτοποιοί και ασυγκράτητοι, σαν το Φόρεστ Γκαμπ, ο οποίος οσονούπω γίνεται νούμερο επιθεώρησης!
** Το έχετε προσέξει; Ο Μουρούτης έχει άγρια στοχοποιηθεί. Και όχι μόνο από κομματικούς αντιπάλους, αλλά και από ορισμένα «φρούτα» του –μεγάλου- κήπου της Συγγρού…
** Οι άνθρωποι ακόμα δεν είδαν εξουσία κι έχουν ξαμοληθεί προς εξόντωση εσωκομματικών αντιπάλων!
** Βγάζουν όλες τις παθογένειες που τους διέκριναν και επί κυβερνήσεων Καραμανλή και τους έφεραν εκεί που τους έφεραν…
** Ιδιαίτερα τα ξεκατινιάσματα… βγάζουν μάτια μεταξύ εσωκομματικών «αντιπάλων» στις διάφορες περιφέρειες. Εκεί να απολαύσετε γαλάζιους εμφύλιους!
** Κι όχι μόνο εμφύλιους, αλλά και άλλα ενδιαφέροντα παιχνίδια. Ας πούμε, με λαμόγια της μπλογκόσφαιρας, τα οποία επ’ αμοιβή ανεβάζουν τον… «εν τη παλάμη» και θάβουν τον ή τους «απέναντι»! Ιδιαίτερα το σπορ ανθεί σε Β΄ και Α΄ Αθήνας, Θεσσαλονίκη…
** Μάλιστα 2-3 λαμόγια απ’ τα προαναφερθέντα μέχρι ανύπαρκτες δημοσκοπήσεις κατασκευάζουν, για να αποδείξουν ότι ο «δικός τους» σκίζει, ενώ οι άλλοι –και κυρίως οι στοχευμένοι- πατώνουν. Είναι η εποχή των αρπαχτών, δεκαχίλιαρων, πεντοχίλιαρων…
** Ας πούμε, το γνωστό λαμόγιο αυτής της κατηγορίας έχει αρχίσει και δαγκώνει άγρια! Πιέζει, εκβιάζει, κάνει γενικά χοντρό παιχνίδι!
** Φανταστείτε τι έχει να γίνει μέχρι τις εκλογές, αφού μάλιστα εν πολλοίς θα γίνουν μέσω διαδικτύου διότι ειδικά οι υποψήφιοι των δυο μεγάλων κομμάτων μάλλον δεν θα τολμήσουν να βγουν στο λαό, επειδή θα τρέμουν τις… εκδηλώσεις λατρείας (του)!
** Άλλου τώρα είδους ξεκατινιάσματα, ακροδεξιού επιπέδου αυτή τη φορά. Απολαμβάνετε την… ιδεολογική μάχη μεταξύ ΛΑΟΣ και Χρυσής Αυγής;
** Ε, ο αρχηγός κωλοτούμπας βλέποντας ότι κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής λόγω διαρροών προς τη Χρυσή Αυγή έχει αρχίσει να της επιτίθεται…
** Οι άλλοι απαντούν, οπότε δεν θα πλήξουμε!
** Μεγάλη, πολύ μεγάλη η προσωπική τραγωδία του κωλοτούμπα…
** Απ’ την άλλη, μην την υποτιμάτε τη Χρυσή Αυγή, αδέρφια. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οριακά θα είναι εντός ή εκτός Βουλής. Και δεν έχει ποσοστά μόνο στον Άγιο Παντελεήμονα. Έχει και αλλού. Για παράδειγμα, δημοσκόπηση που έγινε πρόσφατα της δίνει αξιοπρόσεχτο ποσοστό στην Κέρκυρα…
** Τι είπε ο Μπένι σε φίλο του (όχι πολιτικό) ο οποίος του τηλεφώνησε την Κυριακή το βράδυ για να τον συγχαρεί; «Το πρώτο που θα κάνω, θα είναι να εξαφανίσω, να σβήσω το σύστημα του Γιωργάκη»! Τρέμετε κηπουροί!
** Πώς είναι οι σχέσεις του Βενιζέλου με γνωστό «αναλυτή» δημοσιογράφο μεγάλης και «έγκυρης» φιλοπασοκικής; Μην τα συζητάτε!
** Μάλιστα ο εν λόγω, αν και η εφημερίδα του τον πάει με χίλια το νέο αρχηγό, λέει παντού το γνωστό άσμα για τον Καραϊσκάκη απ’ τους «Ιππείς της Πύλου»… Ε, ρε γλέντια!
** Σοφοί, οι Αλέκος και Φλωρίδης. Ούτε σε αυτή την οπερέτα της Κυριακής πήραν μέρος. Διαφύλαξαν την αξιοπρέπειά τους, σε αντίθεση με κάποιους «λιγούρηδες» που έσπευσαν να δώσουν διαπιστευτήρια. Όσες πολιτικές διαφωνίες κι αν έχει κανείς μαζί τους, τους αναγνωρίζει σοβαρότητα…
** Καημένε Μιχάλη (Χρυσοχοϊδη)… Συ μεν έσπευσες να δηλώσεις πίστη και υποταγή στο νέο αρχηγό –και μάλιστα σχετικά νωρίς- αλλά αυτός σε έχει στον κατάλογο των μη αρεστών. Και συν τω χρόνω θα το διαπιστώσεις…
** Τώρα θα τον καταλάβετε για καλά το «νέο ηγέτη»…
** Πόσοι ψήφισαν στην… Ουαγκαντούγκου; Γύρω στις 115.000! Λευκά και άκυρα γύρω στις 17.000! Περίπου 98.000 πήρε ο… Κιμ Γιονγκ Ουν!
** Το είδατε το βίντεο που παρεισέφρησε στο ΣΚΑΪ; Μόνο… τρεις φορές πήγε συνεργάτης του σταθμού και ψήφισε ανενόχλητος στη… «γιορτή της δημοκρατίας» την περασμένη Κυριακή!
** Έτσι, για πλάκα!
** Ύστερα βέβαια το θάψανε… Οι δε υπόλοιποι της χούντας της «ενημέρωσης» το αγνόησαν παντελώς!
** Μη μας λέτε λοιπόν εμάς υπερβολικούς. Γνωρίζω τουλάχιστον 10 γνωστούς και γνωστές μου, που ψήφισαν και για τις (ή τους) συζύγους! Είδατε… διευκολύνσεις;
** Και γιατί λοιπόν του έβγαλαν το… ταπεινό «236.000»; Γιατί τόση… μεγαλοψυχία ώστε κάνανε και εκπτώσεις;
** Αυτό θα πει «γιορτή της δημοκρατίας»!
** Τι διαρρέει το σύστημα Μπένι σε εξωνημένα ντόπερμαν της «πληροφόρησης»; Ότι Λούκα και Καστανίδης επιστρέφουν, λέει, στο μαντρί! Και αυτά πρόθυμα το αναπαράγουν! Γιατί, έχουν να φοβηθούν τη γελοιοποίηση; Σιγά!
** Το θυμάστε το «ΙΕΚ Τάπερμαν» της αείμνηστης Μαλβίνας, που σάρωνε επί ημερών Σημίτη;
** Ε, το θυμήθηκα, τώρα που ο εκπεσών ηγεμών μας πληροφόρησε πως θα κάμει, λέει, Ινστιτούτο Δημοκρατίας για να… εκπαιδεύει πολιτικά στελέχη!
** Ωρέ από πού τις κατεβάζει αυτές τις ιδέες; Τις σκέφτεται όταν… κάνει ποδήλατο;
** Εργολαβίες ενάντια στο νέο κόμμα της Λούκας και του Καστανίδη κάνουν τα γιουσουφάκια των νταβάδων!
** Βγάζουν τόση και τέτοια χολή, ώστε πάρα πολύ εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι εκτελούν συμβόλαια επ’ αμοιβή βεβαίως βεβαίως! Μια ζωή μαθημένα στο μπαγιόκο και στο γλείψιμο των εκλεκτών των αφεντικών τους…
** Τέρμα! Στην προεκλογική περίοδο το κλου θα είναι οι παρεμβάσεις της… Θεοδώρας Τζάκρη! Θα περάσουμε στιγμές ευφορίας κι ευωχίας!
** Ναι, ακόμα τον έχει ο κυρ Λουκάς στη θέση του αυτόν τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ! Όπως το κρατούσε κι ο Βενιζέλος! Δεν πα να γίνονται η μια αποκάλυψη μετά την άλλη. Αυτός εκεί, ακλόνητος, προς δόξαν της διαφάνειας και του πολιτικού ήθους…
** Και βέβαια η χούντα της παραπληροφόρησης και της επιλεκτικής «ενημέρωσης» σιωπά… εύγλωττα για τις απανωτές αποκαλύψεις γύρω απ’ τα Greek Statistics του 2009! Μούγκα, τα γλειφτρόνια της διαπλοκής και παρακμής…
** Μούγκα, οι κρατούντες την ρομφαία των πάσης φύσης «αποκαλύψεων», οι κραδαίνοντες το δάχτυλο αυστηροί κριτές, μούγκα…
** Και by the way (γεια σου Κίμωνα!) τι θα κάμει και πού θα πολιτευτεί ο αλήστου μνήμης και… σταθερά κυβερνητικό στέλεχος (αυτό δα έλειπε!) κυρ Γιώργης (Παπακωνσταντίνου»;
** Πού θα εκτεθεί, ίνα εισπράξει τη… λατρεία του λαού;
** Μιας και περί τόπου υποψηφιοτήτων. Η μετακίνηση της Φώφης στο Επικρατείας (λογικό, αφού ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου), μήπως στοχεύει και στο να διασωθεί (αν διασωθεί, εγώ πολύ αμφιβάλλω ακόμα κι έτσι…) η Αννούλα στην Α΄; Ε;
** Κι αυτή τη… λατρεία του λαού τρέμει!
** Αλλά παιδιά, σας πήρανε χαμπάρι…
** Τέρμα λοιπόν οι συναυλίες του Νταλάρα στο πόπολο! Κι ας διαβεβαίωνε –και το αναπαρήγαγαν οι ντουντούκες της διαπλοκής- ότι δεν θα σταματήσει με τίποτα…
** Ίσως πάντως να ‘ναι καλύτερα έτσι. Απ’ τη στιγμή που εχάθη η επικοινωνία που υπήρχε παλιότερα, ας μη μοιάζει η επαφή με πρόκληση και κοροϊδία…
** Πάντα… πρωτοπόρος ο Δασκαλόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΒ, την αποκάλυψε την εκλογική στρατηγική του συστήματος. «Ευρώπη ή χάος»! Αυτή θα είναι, συντρόφια, η καμπάνια –με παραλλαγές βέβαια- των δύο πόλων του δικομματισμού (αντάμα οι πολιτικές τους τσόντες, ΔΗΣΥ και ΛΑΟΣ), σε μια προσπάθεια να αυξήσουν –δια της πόλωσης- τη συσπείρωσή τους ώστε να μπορέσουν μετεκλογικά να συγκυβερνήσουν άνετα! Με αυτή τη στρατηγική (με αποχρώσεις, επαναλαμβάνουμε) θα χτυπήσουν το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ, εν μέρει τη ΔΗΜΑΡ, την «Κοινωνική Συμφωνία», τη «λαϊκή Δεξιά» του Καμμένου και κάθε αντιστεκόμενη πολιτική δύναμη. Με την αβάντα –φυσικά- και των δημοσιογραφικών τους παλλακίδων. Αμφιβάλλω, αν θα τους περάσει!
** Πολλά, πάρα πολλά ευρώπουλα θα ρίξει το σύστημα, αδέρφια, ώστε ενόψει εκλογών να δυναμώσει το μέτωπο του μνημονίου και της υποταγής. Μαθημένο άλλωστε. Δε θυμάστε τι μπαγιόκο έπεσε για τη στήριξη του σχεδίου Ανάν;
** Και τους είναι κρίσιμο για μια χώρα σαν την Ελλάδα το αποτέλεσμα των εκλογών. Ήδη το χρήμα ρέει. Και κάποιοι προσκυνημένοι, κάποια λαμόγια έχουν σπεύσει!
** Χλωμό έως πολύ χλωμό το βλέπω, να επαναδραστηριοποιηθεί ο Κ. Λαλιώτης σε επίσημη κομματική θέση προεκλογικά. Παρά τις διαρροές… Δεν τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Να σας αποκαλύψω και κάτι. Είχε προβληματιστεί, αν θα έπρεπε να στείλει κάποια επιστολή πριν τις εσωκομματικές εκλογές, με την οποία θα τόνιζε την ανάγκη της ενότητας. Μόλις ξεκαθάρισε ότι θα ήταν ένας ο υποψήφιος, αποφάσισε να μην το κάνει…
** Ε, τώρα που έβγαλαν κοντά στα 500.000 ευρώπουλα, απ’ τους (λέμε τώρα…) ψηφίσαντες στη… γιορτή της Κυριακής, να μη δώσουν «έναντι» στους εδώ κι έξι μήνες απλήρωτους και πενόμενους της Ιπποκράτους; Τι είπατε;
** Καλά, όταν θα δείτε τι τσουνάμι σας περιμένει με τα εκκαθαριστικά των νέων φορολογικών δηλώσεων, τότε θα τα πούμε!
** Τυχαία, νομίζετε, τις πήγαν πίσω ώστε να έχουν προηγηθεί οι εκλογές;
** Πρωτοπόροι στην μπαγαποντιά και στην πολιτική εξαπάτηση!
** «Αρχίζουμε»; Δηλαδή; Ο μέχρι τώρα εξανδραποδισμός του λαού ήταν… απλά δοκιμαστικά;
** Ωρέ πώς τους ξεφεύγουν και τα λένε έτσι, ωμά;
** Πόσο, αλήθεια, πειστικός μπορεί να είναι ο Σαμαράς όταν λέει ότι θέλει αυτοδυναμία και αποκλείει τη μετεκλογική συγκυβέρνηση, όταν ο Αβραμό, ο Άρης και άλλοι γαλάζιοι μάγκες με τον τρόπο τους σχεδόν καθημερινά αβαντάρουν πολιτικά την… κουλτούρα συγκυβέρνησης που έχει «πετύχει» η κυβέρνηση του κυρ Λουκά; Με τέτοια άσφαιρα –επικοινωνιακά- πυρά θα δώκει τη μάχη των εκλογών; Ή μπας και είναι όλα σικέ και απλά μοιράζονται οι ρόλοι, άλλα να λέει ο Μιχελάκης κι άλλα ο κυρ αντιπρόεδρος;
** Καλά τα ταξίδια του Αντώνη προεκλογικά σε Ισπανίες, Πορτογαλίες, Ισραήλ κλπ. (φυσικά εξαιρώ την Κύπρο), αλλά… μήπως να έσκαγε μύτη και σε καμιά Αλεξανδρούπολη, τίποτα Γιάννενα, καμιά Λάρισα…
** Καθότι εντάξει η οικοδόμηση πρωθυπουργικού προφίλ, αλλά πρωθυπουργός μόνο με τις ψήφους των ιθαγενών μπορεί να εκλεγεί…
** Ή μπας και τον φοβάται τον οργισμένο λαό;
** Τα υπόλοιπα, ότι δηλαδή θέλει να γίνει μέτωπο των χωρών του Νότου της Ε.Ε., καλά είναι θεωρητικά, μας θυμίζουν και… Αντρέα, αλλά…
** Ωραίο το κόλπο, αριστοτεχνικά στημένο από κυβέρνηση και δημοσιογραφικά γιουσουφάκια. Όχι ότι δεν γίνονταν επί χρόνια λαμογιές και με τα προνοιακά επιδόματα. Γίνονταν και πρέπει να σταματήσουν. Τελεία.
** Αλλά ποιος ευθύνεται και γι’ αυτές τις λαμογιές; Μήπως, λέω γω τώρα, τα δύο κόμματα εξουσίας, σε μια άλλου τύπου διαπλοκή διατήρησης των «πελατών»;
** Και αυτό αποσιωπάται εντελώς απ’ τον εσμό κυβερνητικών παραγόντων και εξωνημένων ενημερωτάδων!
** Απ’ την άλλη, η υπερπροβολή του όλου θέματος μήπως δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα αποδοχής του περιορισμού έως και της κατάργησης των επιδομάτων σε όσους πραγματικά τα έχουν ανάγκη; Στοιχειώδες, Γουότσον!
** Σαν τα κοράκια πέσανε πάνω στην ΠΝΟ, κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΔΗΣΥ, ΛΑΟΣ, δημοσιογραφικά ντόπερμαν! Φυσικά ενεργοποίησαν και τον προσφιλή τους κοινωνικό αυτοματισμό…
** Μην έχετε αυταπάτες, έτσι θα αντιμετωπίζονται οι απεργίες από δω και μπρος!
** Ουδεμία είχαμε αμφιβολία, για το πού το πάει το ΠΑΣΟΚ με την εξεταστική για την ΕΛΣΤΑΤ. Έστω κι αργά το κατάλαβε κι ο ΣΥΡΙΖΑ κι αποχώρησε, όπως είχαν εξαρχής κάνει Ν.Δ. και ΚΚΕ…
** Τον διέλυσε ο καθηγητής Κοντογιώργης τον ανεκδιήγητο Παπακωνσταντίνου, την Τετάρτη στην εκπομπή του Παπαδάκη (ΑΝΤ 1). Του έδωκε και κατάλαβε. Μέχρι να τον λυπόσουνα ήταν!
** Ενδιαφέρουσα η –πρώτη μετά την εκλογή Βενιζέλου- κόντρα του Μπένι με το Λοβέρδο, για το αν πρέπει ή όχι να επιστρέψουν οι… μεταμεληθέντες διαγραφέντες…
** Και ανεξάρτητα απ’ την έκβασή της δείχνει, πως ο Αντρέας διεκδικεί ένα «ειδικό» ρόλο στη μετά-ΓΑΠ εποχή. Γιατί, τζάμπα την πρόσφερε τη στήριξη;
** Και θα έχει πολύ ενδιαφέρον, το πώς θα αντιδράσει ο Μπένι. Πάντως το επιτελείο του βγάζει οργή κατά Λοβέρδου…
** In memoriam… Στις 21 Μάρτη του 1996 ο καταπονημένος Αντρέας Παπανδρέου βγήκε απ’ το «Ωνάσειο», όπου νοσηλεύονταν απ’ τις 20 Νοέμβρη του 1995… Έζησε για τρεις μήνες ακόμα, μέχρι τις 23 Ιούνη…
** Με όλες του τις δυνάμεις θα στηρίξει ο Καραμανλής την εκλογική μάχη της Ν.Δ. Όπως άλλωστε τονίζει σε συνομιλητές του «αυτή τη φανέλα φοράω κι αυτό θα κάνω»…
** Θα στηρίξει, επαναλαμβάνουμε, την εκλογική μάχη. Με την αξιοπρέπεια που του αρμόζει και προσωπικά και ως εκ της θέσης του. Αυτά για όσους τον θέλουν σε ρόλο «ειδικού κουβαλητή» ή… περίπου «βοηθού»…
** Περί δημοσκοπήσεων λοιπόν… Αν και δεν μετρούν ακόμα σε «πραγματικό εκλογικό χρόνο», αν και το τοπίο είναι εξαιρετικά ρευστό, κυριολεκτικά κινούμενη άμμος, ωστόσο κάποιες εκτιμήσεις είναι εφικτές. Η αυτοδυναμία της Ν.Δ. μοιάζει ανέφικτη. Κι όχι μόνο αυτό. Το μετεκλογικό άθροισμα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ θα είναι οριακά πέριξ του αριθμού των 150 εδρών! Θα εξαρτηθεί εν πολλοίς απ’ το πόσο θα αντέξει ο Καμμένος τα σημερινά ποσοστά του, που είναι πάνω από 10%! Ο Κουβέλης αρχίζει να αισθάνεται την πίεση και να «προσγειώνεται». Φυσικά θα μπει άνετα στη Βουλή, αλλά με ποσοστά μικρότερα, γύρω στο 7%. Ο Καρατζαφέρης θα είναι οριακός. Διαρκώς χάνει προς Καμμένο και Χρυσή Αυγή, που είναι μια έκπληξη μέχρι τώρα! Και οι Οικολόγοι χάνουν, φυλλορροούν. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν σταθερά ψηλά. Η Ντόρα μάλλον εκτός Βουλής. Η «Κοινωνική Συμφωνία» τώρα αρχίζει να μετράται. Αυτά…
** Μαύρος θα είναι ο Ιούνης. Μαύρος. Αλλά, ψηλά το κεφάλι, αδέρφια, μάχη και πάλι μάχη!
ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, μέσω "κουρδιστό πορτοκάλι"

Read more...

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: ΞΟΦΛΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ !


ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΖΗΤΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΙ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ!
Η «συνεργασία» της Γερμανικής Κυβέρνησης με το Υπουργείο Υγείας φαίνεται προχωρά κανονικά. Από έγγραφο προκύπτει ότι δεν αφορά μόνο την «επέμβαση» των Γερμανών στη διοίκηση και τη λειτουργία των Νοσοκομείων και τις παρεμβάσεις στην υγειονομική περίθαλψη. Επεκτείνεται απ' ότι φαίνεται και σε άλλους τομείς που αφορούν στη στήριξη των Γερμανικών φαρμακευτικών εταιρειών, δίνοντάς τους προτεραιότητα στην εξόφληση χρωστούμενων.
Δεν εξηγείται αλλιώς το μεγάλο ενδιαφέρον της 2ης ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) σε συνέχεια εγγράφου του υπουργείου για την αποπληρωμή δύο συγκεκριμένων Γερμανικών φαρμακευτικών εταιριών.
Συγκεκριμένα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκε στις 19-3-2012 στους Διοικητές των Νοσοκομείων της 2ης ΥΠΕ ζητείται να απαντήσουν εντός μίας ώρας αν έχουν αποπληρωθεί δύο συγκεκριμένες Γερμανικές εταιρίες!
Πέρα από το γεγονός ότι το ενδιαφέρον της 2ης ΥΠΕ εκδηλώνεται μόνο για δύο εταιρίες το πιο εντυπωσιακό είναι ότι στο συγκεκριμένο μήνυμα δεν αναφέρονται μόνο οι εταιρίες αλλά επισημαίνεται ότι είναι Γερμανικές.

Μέχρι που θα φτάσει αυτή η «συνεργασία» που μοιάζει με σχέση κατακτητή απέναντι σε υπόδουλους;

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας του ΣΥΝ για προνομιακή μεταχείριση Γερμανικών εταιρειών από το Υπ. Υγείας

Το μνημόνιο συνεργασίας για την Υγεία που εξαγγέλθηκε προχθές μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της Γερμανικής κυβέρνησης, φαίνεται πως άρχισε ήδη να «αποδίδει»!!!

Με ηλεκτρονικό μήνυμα του Υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ που διαβιβάστηκε ως εξαιρετικά επείγον στους διοικητές των νοσοκομείων της ζώνης ευθύνης της, κατ’ εντολή του Υπ. Υγείας, ζητείται να απαντηθεί εντός μιας ώρας εάν έχουν εξοφληθεί οι υποχρεώσεις τους προς δύο συγκεκριμένες Γερμανικές εταιρείες.

Τόσο το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα του «εντός μιας ώρας» όσο και η επισήμανση ότι πρόκειται για «Γερμανικές εταιρείες» εκτός ότι προκαλούν αλγεινή εντύπωση, δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για τον κατήφορο της υποτέλειας σε συγκεκριμένα συμφέροντα στην οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα η μνημονιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ με το δοτό πρωθυπουργό.

Την ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει από τα βάρβαρα μέτρα και η ελληνική αγορά έχει στεγνώσει από ρευστότητα ο πάντα μνημονιακά πρόθυμος κ. Λοβέρδος οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις προτεραιότητές του. Τμήμα Υγείας-Πρόνοιας
iskra
http://vathiprasino

Read more...

Νόμιμη μίζα 4% και 432.000 υπέρ υπαλλήλων της Βουλής...Απίστευτο κι όµως ελληνικό. Αυτό όµως είναι µόνο ένα µέρος της κρατικής επιχορήγησης που έχει θεσµοθετηθεί εδώ και χρόνια για το Ταµείο των προνοµιούχων υπαλλήλων της Βουλής.
ΕΤΕ: 26.000 ευρώ τον µήνα
Εντός του κτιρίου της Βουλής στο Σύνταγµα λειτουργεί εδώ και 28 χρόνια ένα υποκατάστηµα της Εθνικής Τράπεζας. Πρόκειται για ... έναν χώρο περίπου 30 τ.µ., όπου µε το ζόρι χωράνε 5-6 γραφεία, στα οποία εργάζονται τραπεζικοί για την εξυπηρέτηση των βουλευτών, των συνεργατών τους και των υπαλλήλων της Βουλής.

Η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται στο περιστύλιο του Κοινοβουλίου, ανάµεσα στην κύρια είσοδο (πάνω από το Μνηµείο του Αγνώστου Στρατιώτη) και την κεντρική επιβλητική πόρτα που οδηγεί στο αµφιθέατρο της Ολοµέλειας. Εξω από την τράπεζα έχουν τοποθετηθεί δυο µηχανήµατα αυτόµατης ανάληψης (ATM). Από το 2008 η Εθνική καταβάλλει µίσθωµα για να χρησιµοποιεί αυτό τον χώρο εντός της Βουλής, στον οποίο οι εθνοπατέρες και όσοι εργάζονται στο κτίριο κάνουν τις συναλλαγές τους γρήγορα, χωρίς να συνωστίζονται σε ουρές και κυρίως µε εχεµύθεια.

Πόσο είναι το ενοίκιο που πληρώνει η Εθνική Τράπεζα; Είκοσι έξι χιλιάδες ευρώ τον µήνα ή, αλλιώς, 312.000 ευρώ τον χρόνο! Το συµπέρασµα είναι ότι η ακριβότερη περιοχή της χώρας δεν είναι η εµπορική οδός Ερµού, αλλά το κτίριο της Βουλής, αφού για πολύ λίγα τετραγωνικά η Εθνική δέχεται να καταβάλλει µίσθωµα 26.000 ευρώ µηνιαίως. Θα περίµενε ωστόσο κανείς ότι αυτές οι 312.000 ευρώ χρησιµοποιούνται για την κάλυψη εξόδων της Βουλής. Ή έστω, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τους Ελληνες, ότι τα χρήµατα αυτά κατευθύνονται στον ειδικό λογαριασµό που έχει δηµιουργηθεί µε πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου για την αποπληρωµή του ελληνικού χρέους. Η πραγµατικότητα όµως είναι ότι τα ενοίκια που καταβάλλει η Εθνική Τράπεζα για τη λειτουργία του µικρού υποκαταστήµατος εντός του ιστορικού κτιρίου κατευθύνονται και αυτά στο Ταµείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής!

Με ποια διαδικασία, ποια λογική και για ποιον λόγο οι υπάλληλοι καρπώνονται τα χρήµατα που καταβάλλει µια τράπεζα στη Βουλή είναι άγνωστο και σίγουρα χρειάζεται να δοθούν εξηγήσεις από τους αρµοδίους που ανέχονται αυτή την κατάσταση και εκείνους που επωφελούνται από την παγκόσµια πρωτοτυπία.

«Ολα τα µισθώµατα»

Συνδικαλιστής των εργαζοµένων της Βουλής µε τον οποίο συνοµίλησε το «ΘΕΜΑ» παραδέχεται ότι «τα µισθώµατα από όλους τους χώρους που ενοικιάζει η Βουλή των Ελλήνων, τόσο στο Μέγαρο όσο και στα περιφερειακά κτίρια, πηγαίνουν στο Ταµείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής».

Λιγότερα χρήµατα -και συγκεκριµένα περί τις 24.000 ευρώ- ετησίως πληρώνει ο µισθωτής του εστιατορίου και κυλικείου της Βουλής. Το κυλικείο-µπαρ βρίσκεται στο ισόγειο, ενώ ο καθηµερινός του τζίρος -ιδιαίτερα τις µέρες ψηφοφορίας- ενδεχοµένως να ξεπερνά και το µηνιαίο µίσθωµα. Το γεγονός αυτό µάλιστα έχει προκαλέσει πολλά ερωτήµατα για τους υπαλλήλους της Βουλής που αναλαµβάνουν κάθε φορά να βρουν µισθωτή για τη συγκεκριµένη «επιχείρηση».

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο εσπρέσο κοστίζει σχεδόν 2 ευρώ και το απλό ποτό 4,5 ευρώ. Αν υποθέσει κανείς ότι σε καθηµερινή βάση «εργάζονται» περί τα 700 άτοµα (υπάλληλοι, βουλευτές, δηµοσιογράφοι), µπορεί κανείς εύκολα να κάνει τους υπολογισµούς. Το εστιατόριο βρίσκεται στον ηµιώροφο µεταξύ πρώτου και δευτέρου επιπέδου και το κόστος για ένα απλό γεύµα ανέρχεται σε κάτι λιγότερο από 10 ευρώ το άτοµο.

ΕΛ.ΤΑ. και Ολυµπιακή

Το υποκατάστηµα των Ελληνικών Ταχυδροµείων βρίσκεται δεξιά του µεγάλου χολ, το οποίο διασχίζει κανείς εάν εισέλθει από την είσοδο που βρίσκεται απέναντι από τον Εθνικό Κήπο. Πρόκειται για την πολυσύχναστη είσοδο στο εξωτερικό µέρος της Βουλής, όπου βρίσκονται οι κάµερες των τηλεοπτικών συνεργείων και γίνονται οι δηλώσεις των πολιτικών. Σύµφωνα µε πληροφορίες, το µηνιαίο µίσθωµα ανέρχεται σε 4.000 ευρώ.

Το γραφείο της Ολυµπιακής Αεροπορίας βρισκόταν στο ισόγειο του Μεγάρου της Βουλής, πρόσφατα όµως µετακόµισε σε κτίριο επί της οδού Σέκερη. Το µίσθωµα ανέρχεται επίσης σε 4.000 ευρώ, ενώ για όσους αναρωτιούνται για τη χρησιµότητα του γραφείου η απάντηση είναι απλή: εξυπηρετούνται οι βουλευτές της επαρχίας που δικαιούνται δωρεάν εισιτήρια.

Και δεύτερο εφάπαξ

Το «κοµπόδεµα» απ’ όλες αυτές τις «εθελοντικές» εισφορές χρησιµοποιείται για να λαµβάνουν οι υπάλληλοι ένα δεύτερο εφάπαξ κατά τη συνταξιοδότησή τους. Δηλαδή, πέραν αυτού που παίρνουν από το ασφαλιστικό τους ταµείο, λαµβάνουν και δεύτερο «ειδικό βοήθηµα» από το ΤΑΥΒ, το οποίο µε τη σειρά του συγκεντρώνει τα χρήµατα από τα ενοίκια που εντελώς αυθαίρετα και προκλητικά τού έχουν παραχωρηθεί αν και ανήκουν στη Βουλή των Ελλήνων και θα έπρεπε να διατίθενται σε όσους τα έχουν ανάγκη. Το ύψος του ειδικού βοηθήµατος που λαµβάνουν από το Ταµείο τους οι υπάλληλοι µόνο µικρό δεν θα το έλεγε κάποιος. Για κάθε έτος ασφάλισης παίρνουν δύο µισθούς, δηλαδή µε 28 έτη λαµβάνουν 56 µισθούς ή κατά προσέγγιση 200.000 ευρώ.

Ξεχωριστό εφάπαξ εισπράττουν από το Ταµείο Πρόνοιας των Δηµοσίων Υπαλλήλων, ενώ δεν υπολογίζεται και το µέρισµα που τους διανέµεται από το Μετοχικό Ταµείο Πολιτικών Υπαλλήλων...

Κι όλα αυτά εκτός από τους 16 µισθούς που λάµβαναν µέχρι πρόσφατα. Παρ’ όλα αυτά, οι συνδικαλιστές του ΤΑΥΒ διαµαρτυρήθηκαν προσφάτως επειδή µέρος των χρηµάτων που συγκεντρώνουν στο Ταµείο τους έγιναν µε απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος οµόλογα του Ελληνικού Δηµοσίου και «κουρεύτηκαν» και αυτά κατά 53% στο πλαίσιο του PSI...


protothema.grRead more...