Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ESM«Η έναρξη λειτουργίας του ΕΜΣ συνιστά ένα ιστορικό βήμα για την οικοδόμηση της νομισματικής Ένωσης. Η ευρωζώνη διαθέτει πλέον ένα μόνιμο και αποτελεσματικό τείχος ασφαλείας», δήλωσε...
ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Ο ESM δεν είναι ένα απομονωμένο όργανο, εντάσσεται σε ένα σύνολο για τη μεταρρύθμιση της διακυβέρνησης στην ευρωζώνη», ανέφερε ο Γιούνκερ, ο οποίος προεδρεύει στο συμβούλιο διοικητών του Μηχανισμού.

«Η παλέτα των εργαλείων του Μηχανισμού είναι η ίδια με αυτήν του ΕΤΧΣ, με προγράμματα για τις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, δυνατότητα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και λοιπά», σημείωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας τέθηκε σήμερα σε ισχύ, μετά την πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου των διοικητών του, στο οποίο μετέχουν όλοι οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών-μελών της ευρωζώνης, στο Λουξεμβούργο.

Ο ESM θα είναι πλήρως λειτουργικός όταν οι χώρες-μέλη αρχίσουν να καταβάλουν τη συμμετοχή τους, εντός των επόμενων εβδομάδων. Αναμένεται ότι θα είναι σε θέσει να δανείσει περίπου 150 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.fimotro

Read more...

ΣΑΜΑΡΑΣ : '' ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ''...


Αλλεπάλληλες συσκέψεις είχε ο πρωθυπουργός, συζητώντας τα μέτρα της Αστυνομίας για την άφιξη της Άνγκελα Μέρκελ. Σε μία από αυτές, ο Αντώνης Σαμαράς, αναφέρθηκε στο δικαίωμα των εργαζομένων για συγκεντρώσεις...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε στους συνεργάτες του :
'' Όπως έχω την υποχρέωση ο ίδιος ως  πρωθυπουργός να δίνω μάχες για το καλό του τόπου, αντίστοιχα θα δίνω μάχη για το δικαίωμα των εργαζομένων να εκφράζονται ελεύθερα σε συγκεντρώσεις, αρκεί αυτές να είναι ειρηνικές ''.

Read more...

ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑΚαταργούνται δεσμεύσεις, περιορισμοί και αναχρονιστικές διατάξεις στη λειτουργία της αγοράς, με τη νέα υγειονομική διάταξη, αλλά και τους Κανόνες Διακίνησης Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών που παρουσίασαν ο υφυπουργός...
Ανάπτυξης κ. Θ. Σκορδάς μαζί τη γενική γραμματέα του υπουργείου Υγείας κυρία Χριστίνα Παπανικολάου και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου κ. Στ. Κομνηνό. 

Οπως επεσήμαναν κατ' αυτό τον τρόπο απελευθερώνονται οι αγορές και μειώνονται σημαντικά τα διοικητικά κόστη των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και των βιομηχανιών και επιχειρήσεων που πουλάνε κι άλλα προϊόντα.

Αναλυτικότερα με την υγειονομική διάταξη καταργούνται προϋποθέσεις περί ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων και οι πρόσθετες άδειες προκειμένου να επιτραπεί η διάθεση επιπλέον κατηγοριών τροφίμων από τα καταστήματα. Ετσι π.χ. ένα κρεοπωλείο θα μπορεί, χωρίς περιττές άδειες να διαθέτει τυροκομικά προϊόντα και χώρο ψητοπωλείου, ένα καφεκοπτείο ή ένα ζαχαροπλαστείο ξηρούς καρπούς. Η μοναδική προϋπόθεση είναι η διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των προϊόντων.

Ακόμη σε επιχειρήσεις εστίασης δεν θα ισχύουν περιορισμοί ως προς τη λειτουργία παρασκευαστηρίου και κουζίνας και οι νέοι κανόνες προβλέπουν, μεταξύ άλλων, ότι στον τιμοκατάλογο όλων των καταστημάτων θα αναγράφεται αναλυτικά η τελική, η καθαρή τιμή και το ποσό ΦΠΑ. Ειδικά στα καταστήματα αναψυχής και εστίασης η υποχρέωση αυτή επεκτείνεται και στις αποδείξεις. 

Επίσης μειώνονται τα επιτρεπόμενα βάρη των υλικών συσκευασίας ώστε ο καταναλωτής να επιβαρύνεται λιγότερο για τη συσκευασία στην τιμή των χύμα προϊόντων. Κανένα προϊόν δεν θα προσφέρεται και δεν θα χρεώνεται στα καταστήματα εστίασης χωρίς προηγούμενη συναίνεση του καταναλωτή (όπως εμφιαλωμένο νερό, ψωμί κλπ.). Τα καυσόξυλα δεν θα πωλούνται με βάση το βάρος, αλλά τον όγκο. Και καταργούνται  περιορισμοί όπως π.χ. η υποχρέωση των αρτοποιών να διαθέτουν αποθέματα ασφαλείας σε αλάτι και να λειτουργούν μια φορά το μήνα κλιβάνους για ψήσιμο ψωμιού.

Read more...

Μια ακόμη μεγαλειώδης γκάφα...


Έκρυβε δυο μέρες, από πολιτικό υπολογισμό, την κατάθεση του στον εισαγγελέα...
Μα είναι αρχηγός αυτός! Είναι δυνατόν να καταθέτει κρυπτόμενος!!!
Και να εμφανίζεται το πρωί στην τηλεόραση, να λέει τα χίλια δύο για τη λίστα Λαγκαρντ, αλλά να αποκρύπτει ότι πήγε στο γραφείο του εισαγγελέα, Πεπόνη!
Ή μήπως ο Πεπόνης πήγε στο γραφείο του?
 Αλλά ... όπως και να χει, ένας πολιτικός αρχηγός, αυτό το κάνει γνωστό στο λαό πριν καν έρθει σε επαφη με τον εισαγγελέα.
Γιατί οφείλει να σέβεται τον λαό κι όχι την μυστικότητα της όποιας προανάκρισης... Read more...

Τι είπε ο Στουρνάρας στο Eurogroup

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συζήτηση που έγινε κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τη NET, έγινε μία πρώτη καταγραφή της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί και παράλληλα εκφράστηκε η ελπίδα ότι οι συζητήσεις στην Αθήνα, ανάμεσα στην τρόικα και στον Γιάννη Στουρνάρα, για το πακέτο των μέτρων, θα ολοκληρωθούν σύντομα.
Ο υπουργός Οικονομικών στην παρέμβασή του, ενημέρωσε για τα μέτρα τα οποία εξετάζονται, ενώ οι τροϊκανοί παρουσίασαν τις εκτιμήσεις τους για την πρόοδο που έχει σημειωθεί.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, δεν εκτιμήθηκε αν θα προκύψει χρηματοδοτικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς κάτι τέτοιο θα προσδιοριστεί με την έκθεση της τρόικας. Επίσης, δεν συζητήθηκε η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Read more...

Δεν ήξερα, παρέλαβα φλασάκι τυλιγμένο σε λευκή κόλα, είπε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Ο Στ.Στασινόπουλος για τη λίστα Λαγκάρντ

Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος
Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Αν και το ζήτησα, ποτέ δεν ενημερώθηκα από τον προκάτοχό μου Ιωάννη Διώτη, σχετικά με τις εκκρεμότητες της υπηρεσίας, είπε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου μίλησε για την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» αλλά και τη λεγόμενη «λίστα των 32» πολιτικών προσώπων που ελέγχει το ΣΔΟΕ.

Ο κ. Στασινόπουλος επιβεβαίωσε ότι είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος για 32 πολιτικά πρόσωπα, διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν υπάρχει επίσημη λίστα που να συντάχθηκε από το ΣΔΟΕ με το χαρακτήρα δημόσιου εγγράφου.

«Όταν ρωτήθηκα σχετικά με τη λίστα που είχε δει το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο, οι απαντήσεις που έδωσα ήταν συγκεκριμένες, επί συγκεκριμένου αιτήματος. Ερωτήθηκα αν αυτή η λίστα είναι πραγματική που εμφανίζεται στο διαδίκτυο. Η απάντηση μου ήταν ότι δεν συντάχθηκε ποτέ από το ΣΔΟΕ αυτή η λίστα. Δεν είχε χαρακτήρα δημοσίου εγγράφου. Ποτέ εγώ δεν υπέγραψα τέτοια λίστα. Ήταν διάσπαρτα στοιχεία από διάφορες περιφερειακές διευθύνσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε ότι «ακόμα δεν έχω μάθει επισήμως ότι αυτό το στικάκι περιέχει τη λίστα Λαγκάρντ». «Διάβαζα για τη λίστα Λαγκάρντ. Δεν την ήξερα. Ρώτησα τους διευθυντές μου αν ήξερε η υπηρεσία για αυτή την περιβόητη λίστα. Μου απάντησαν όχι», σημείωσε ο κ. Στασινόπουλος.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι πήγε στο γραφείο του ο διευθυντής οργάνωσης του γραφείου του πρωθυπουργού Δ.Κανελλόπουλος, του έδωσε ένα φάκελο με ένα διαβιβαστικό που έγραφε «σας αποστέλλω εμπιστευτικό φάκελο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον πρωθυπουργό για τα καθ' υμάς».

«Το παρέλαβα επίσημα. Τον ρώτησα αν ξέρει τι είναι μέσα. Μου είπε 'όχι' και αποχώρησε ο κ. Κανελλόπουλος. 'Ανοιξα το φάκελο και υπήρχε ένα φλασάκι τυλιγμένο με μια λευκή κόλα. Στο μυαλό μου πέρασαν πολλά γιατί ήμουν υποψιασμένος», επεσήμανε ο κ. Στασινόπουλος.

Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ συνέχισε: «Άνοιξα τον φάκελο. Πέρασαν πολλά από το μυαλό μου και αμέσως τον κλειδώνω στο γραφείο μου και κατεβαίνω στον οικονομικό εισαγγελέα τον κ. Γρ.Πεπόνη που βρίσκεται στον από κάτω όροφο. Του ανέφερα ακριβώς τι είχε συμβεί και μου λέει: 'Κύριε Στασινόπουλε, να μου παραδώσετε τον φάκελο αυτό'». Έτσι κι έγινε.

«Ανέβηκα στο γραφείο μου, κάναμε τα πρωτόκολλα και τα διαβιβαστικά, κατέβηκα κάτω και του τον παρέδωσα. Αμέσως έφυγα και πήγα στον Άρειο Πάγο που είχε κανονιστεί από την προηγουμένη ραντεβού με τον αντεισαγγελέα κ. Ν.Παντελή κάτι που συνέπεσε την ίδια ώρα να έχει συμβεί αυτό το γεγονός. Όφειλα να του περιγράψω τι είχε συμβεί», σημείωσε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ.

Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν θα είχε αντίρρηση τα στοιχεία για πολιτικούς που ελέγχονται να τα καταθέσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ωστόσο πρόσθεσε ότι ο αρμόδιος οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης είναι αρνητικός.

«Αλίμονο εμπιστεύομαι τη Βουλή. Όταν ήρθε το σχετικό αίτημα του προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες Αθ. Νάκου ενημέρωσα τον οικονομικό εισαγγελέα. Μου είπε ότι δεν μπορεί να στείλουμε στοιχεία, για πολιτικούς που ελέγχονται.

Την ώρα που εποπτεύει ο οικονομικός εισαγγελέας και απαντά αρνητικά το ερώτημα είναι: Μπορώ εγώ να στείλω αυτά στοιχεία;» ανέφερε ο κ. Στασινόπουλος.

Τέλος, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ έδωσε έμφαση στο πρόβλημα που υπάρχει με τις ανώνυμες καταγγελίες καθώς όπως είπε είναι αδύνατο οι υπηρεσίες του να ελέγξουν περίπου 30.000 υποθέσεις.

«Δεν μπορεί να ελέγχονται οι αόριστες καταγγελίες Οι πιο πολλές κατηγορίες για τους πολιτικούς είναι αόριστες και ανώνυμες. Δεν μπορεί να είναι ένοχος όμως κάποιος από τέτοιες καταγγελίες, αόριστες και ανώνυμες. Πρέπει να αλλάξει η αξιολόγηση. Οι ανώνυμες καταγγελίες να αξιολογούνται καταρχήν, που είναι άνευ περιεχομένου και να μπαίνουν στο αρχείο και να ελέγχονται αυτές που έχουν κάποιο ενδιαφέρον. Τώρα καμία καταγγελία δεν μπαίνει στο αρχείο. Δεν μπορεί να έχουμε στήσει ένα μαγαζί καταγγελιών. Δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε ο κ. Στασινόπουλος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

100.000 "λουκέτα" σε δύο χρόνια

Πάνω από 100.000 επιχειρήσεις έχουν κλείσει σε αυτήν τη διετία, έχουν καταστραφεί περί τις 500.000 θέσεων απασχόλησης, σύμφωνα με την ΓΣΕΒΕΕ, ενώ το αναγκαίο δίχτυ κοινωνικής , είναι ανύπαρκτο, με αποτέλεσμα η οικονομική κρίση να έχει μετατραπεί και σε κρίση ανθρωπιστική.
"Το αδιέξοδο αυτής της πολιτικής εσωτερικής υποτίμησης, αλλά και οι αδικίες που προκαλεί είναι ένα στοιχείο που η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να επισημάνει με τρόπο ρητό και κατηγορηματικό", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), με αφορμή την επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel

Μία διαπίστωση, που επανειλημμένα έχει αναφερθεί από τη ΓΣΕΒΕΕ, είναι η ανεπάρκεια των διαρθρωτικών αλλαγών, ιδιαίτερα εκείνων που αναφέρονται στο «άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων». Όπως σημειώνει η ΓΣΕΒΕΕ: «στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος των αγορών προϊόντων κυριαρχείται από επιχειρήσεις ολιγοπωλιακού χαρακτήρα - μια χρόνια στρέβλωση, η οποία επηρεάζει αρνητικά τη διαμόρφωση των τιμών».

Η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί ότι σε περίοδο ύφεσης και πιστωτικής ασφυξίας, το μόνο εργαλείο που μπορεί να οδηγήσει σε ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι οι δημόσιες επενδύσεις, οι οποίες όμως μειώνονται δραματικά κάθε χρόνο σύμφωνα με τη διαδικασία μείωσης του ελλείμματος, ενώ θα έπρεπε να έχουν εξαιρεθεί. Επιπροσθέτως, παρατηρεί ότι οι όποιοι στόχοι για αναπτυξιακές πολιτικές εξουδετερώνονται από την ίδια την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης.

«Οι μόνες επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι καταδικασμένες να είναι καιροσκοπικές και προσανατολισμένες στην αποκόμιση εφήμερων προνομίων και προσόδων» καταλήγει η ΓΣΕΒΕΕ, συμπληρώνοντας ότι «οι πολιτικές που ακολουθούνται αυτοαποδεικνύονται χρόνο με το χρόνο αδιέξοδες και για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη και πρέπει να αλλάξουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Read more...

Πώς θα γίνει η απογραφή

H απογραφή του προσωπικού στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα προβλέπεται με την κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, η οποία μάλιστα για τα ΝΠΙΔ θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου.
Οι υπάλληλοι θα κληθούν να υποβάλλουν όλα τα στοιχεία για το φορέα και τη σχέση εργασίας με την οποία υπηρετούν, τον φορέα πρόσληψης και τη μισθολογική κατάσταση.
Επίσης, προβλέπεται δυνατότητα διασταύρωσης των στοιχείων με το ΤΑΧΙS και τα ασφαλιστικά ταμεία. Απογραφή θα γίνει και για τα μέλη της κυβέρνησης τους συνεργάτες των βουλευτών και το προσωπικό της Βουλή.

Read more...

Απομένουν 70.000 συνταξιούχοι να απογραφούν στο ΙΚΑ...Στις 70.000 ανέρχεται ο αριθμός των συνταξιούχων του ΙΚΑ που δεν έχουν ακόμη απογραφεί, σύμφωνα με τον διοικητή του Ιδρύματος Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Όπως είχε αναφέρει ο διοικητής του ΙΚΑ μιλώντας στη ΝΕΤ, όσοι δεν απογράφηκαν δεν..
. θα πάρουν σύνταξη στις 21 Οκτωβρίου.

Ωστόσο θα μπορούν να απογράφονται στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος. «Αν διαπιστωθεί ότι κάποιος έχει εισπράξει παράνομα συντάξεις, θα κληθεί να επιστρέψει τα χρήματα» τόνισε ο διοικητής του ΙΚΑ.
Σύμφωνα με τον Ρ.Σπυρόπουλο μάλιστα, έχουν ήδη υποβληθεί 192 μηνύσεις...

Read more...

ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Η ΧΟΥΝΤΑ!


Μήπως ζούμε στη μαύρη εφταετία του Παπαδόπουλου και δεν το ξέρουμε; Ο Αττικάρχης κ. Δικόπουλος με απόφασή του απαγορεύει τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, λόγω Μέρκερ. Η απόφαση της...
Αστυνομίας :  «Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λογούς δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών».

Read more...

Η έρευνα στη λίστα Λαγκάρντ θα ήταν νόμιμη, λέει στη Βουλή ο Σπύρος Κλαδάς

Αιχμές κατά Διώτη


Ο Σπύρος Κλαδάς κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής
Ο Σπύρος Κλαδάς κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Δεν βλέπω κάποιο νομικό λόγο για να μην εξεταστεί η "λίστα Λαγκάρντ"» δήλωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Σπύρος Κλαδάς,  επικεφαλής του ΣΔΟΕ επί υπουργίας Γιώργου Αλογοσκούφη, από τον Οκτώβριο 2007 έως τον Απρίλιο του 2008.

«Η χώρα είχε υποχρέωση να αξιολογήσει τα στοιχεία. Η λίστα είναι η αρχή ενός ελέγχου που θα οδηγούσε ενδεχομένως σε ενδελεχή έρευνα. Η έρευνα που θα ετελείτο -και ο φορολογικός έλεγχος που θα γινόταν- θα νομιμοποιούσε την πληροφορία και θα έφερνε φορολογικά έσοδα» εκτίμησε.

Απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής, η οποία προσπαθεί να ρίξει φως στην επίμαχη υπόθεση, σχετικά με το πώς θα αντιδρούσε ο ίδιος σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Κλαδάς εξέφρασε την έκπληξή του για την τήρηση άτυπων διαδικασιών σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση.

Αιχμές κατά Διώτη

«Η ενασχόληση κάποιου με ένα αρχείο, το οποίο δεν έχει μπει με τη σωστή διαδικασία αλλά ατύπως, θα έλεγα πως αυτή από μόνη της είναι ύποπτη» σημείωσε ο κ. Κλαδάς και προσέθεσε:

«Πληροφορήθηκα ότι ο κ. Διώτης παρέλαβε ένα αρχείο. Αν παραλάμβανα αρχείο, έπρεπε είτε να το πρωτοκολλήσω για να έχω παγωμένη την εικόνα του αρχείου που παρέλαβα, και μετά θα έκρινα αν είναι παράνομο είτε θα το έστελνα στους εισαγγελείς. Εγώ, λοιπόν, έχω άλλη άποψη. Επειδή είναι το αντικείμενό μου, το λέω ευθαρσώς, εγώ θα εφάρμοζα την κοινοτική οδηγία και θα την εφάρμοζα χθες».

Σχόλια ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

Νωρίτερα, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η λίστα Λαγκάρντ έχει πειραχτεί».

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή την επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και τη δήλωσή του ότι η λίστα Λαγκάρντ παραδόθηκε ατύπως την άνοιξη του 2010, έκανε λόγο για «αντιφάσεις».

«Ο κ. Καπελέρης κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών ότι η λίστα τού παραδόθηκε από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου στα τέλη 2010 με αρχές του 2011. Ο κ. Βενιζέλος αναφέρει στην επιστολή του την άνοιξη του 2010. Δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά από τις αντιφάσεις αυτές» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Έχω λόγους να πιστεύω ότι η εμπλοκή της "λίστας Λαγκάρντ" ενσωματώνεται σε μία εκστρατεία που έχει ως στόχο όχι να εξυπηρετήσουμε την κρίσιμη αυτή ώρα τα συμφέροντα της χώρας μέσα από την κατοχύρωση της πλήρους διαφάνειας, αλλά εντάσσεται σε μία επιχείρηση διάλυσης ενός από τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και συγκεκριμένα του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης.

Μπορεί να διαπιστωθεί αν «πειράχθηκε» η λίστα

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να διαπιστώσει εάν διαγράφηκαν ονόματα από το «φλασάκι» που περιέχει η «λίστα Λαγκάρντ», διαβεβαίωσε ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μ.Σφακιανάκης τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν.Παντελή, τον οποίο επισκέφθηκε για άλλο άσχετο θέμα. 
Παράλληλα, οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ.Πεπόνης και Σπ.Μουζακίτης παρέδωσαν στον προϊστάμενο τους Ν.Παντελή, αναφορά με όλες τις ενέργειες που έχουν προβεί το τελευταίο διάστημα για τις δύο επίμαχες λίστες ( «λίστα Λαγκάρντ» και λίστα με 36 ονόματα πολιτικών).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


Βρήκαν τους λογαριασμούς του Σώρρα- Οι υπηρεσίες, τώρα, ψάχνουν τα 600 δισ. ευρώ!


http://newpost.gr/post/159243/vrikan-toys-logariasmoys-toy-sorraoi-ypiresies-tora-psaxnoyn-ta-600-dis-eyro/ 
Ένα απόρρητο έγγραφο βρίσκεται στα χέρια των επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αφορά στην οικονομική δραστηριότητα του «πολύκροτου» Αρτέμη Σώρρα, ομογενή επιχειρηματία και κατόχου μετοχών από την «Banque d' Orient», την οποία ίδρυσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος το 1904 σε Θεσσαλονίκη, Σμύρνη και Αλεξάνδρεια, και υπόσχεται... ομόλογο αξίας 670 δισ. ευρώ για να σώσει την Ελλάδα.


Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, το έγγραφο αναφέρει ότι, ο κ. Σώρρας έχει δώδεκα (!) καταθετικούς λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες ανά τον κόσμο εκ των οποίων οι τρεις είναι σε τράπεζα της Ελβετίας. Τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας. 

Μάλιστα το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να έχει κοινοποιήσει το εν λόγω στοιχείο στο υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο με την σειρά του και σε συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές καλείται να ρίξει φως στην υπόθεση. Στο μεταξύ- όπως αναφέρουν οικονομικοί κύκλοι – οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις αναμένεται να προκαλέσουν αναταράξεις στην οργάνωση «End National Debt», που δημιουργήθηκε από μία ομάδα ελλήνων ομογενών -κυρίως από τις ΗΠΑ- και εξέφρασε τη βούληση να εξαγοράσει το συνολικό ελληνικό χρέος. 


Όπως αποκαλύπτει το newpost.gr, το απόρρητο έγγραφο βρέθηκε στη διάθεση του ΥΠΟΙΚέπειτα από σχετικούς ελέγχους και σε συνεργασία με αμερικανικές υπηρεσίες, ωστόσο δεν διευκρινίζονται, τουλάχιστον προς το παρόν, τα ακριβή ποσά που έχει καταθέσει ο κ. Σώρρας και στους δώδεκα λογαριασμούς και δη σε εκείνους της Ελβετίας. 

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι: «Οι λογαριασμοί είναι υπαρκτοί και γίνεται αναφορά στα χρήματα που περιέχουν, αν και ουδείς γνωρίζει εάν οι καταθέτες ήταν συνεπείς στην αρχική τους δήλωση σχετικά με τα ποσά που θα κατέθεταν. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί αρχικά να δήλωσαν το ποσό που επρόκειτο να καταθέσουν αλλά η κατάθεση να μην έγινε τελικά ποτέ!» 


Η εξέλιξη αυτή δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την θέση του κ. Σώρρα αλλά και του συνεργάτη τουΜανόλη Λαμπράκη, πρόεδρο της οργάνωσης «END» καθώς προχθές το υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε πως το επίμαχο ομόλογο είναι πλαστό. Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Καρυώτη, καθηγητή της Πολιτικής Οικονομίας του Maryland, ο οποίος μίλησε το Σαββατοκύριακο σε εκπομπή του Mega το ομόλογο αυτό είναι πλαστό, αφού ο ίδιος απευθύνθηκε σε ειδικούς του υπουργείου Οικονομικών της Αμερικής, που εξέτασαν αντίγραφό του και κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα.

Ερωτήματα εγείρονται συνεπώς για τη διαφάνεια των οικονομικών δραστηριοτήτων του φερόμενου ως τρισεκατομμυριούχου που υποστηρίζει ότι μπορεί να αγοράσει το χρέος της Ελλάδας, ο οποίος πάντως συνεχίζει απτόητος τις παραληρηματικές καταγγελίες του στις οποίες εμπλέκει και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο!

«Γιατί αν δείτε πόσο παλιοί είμαστε και τις διασυνδέσεις μας θα σας πω ότι ο Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών όταν ήρθε στην Αμερική τον έφερε ο καθηγητής Καρυώτης που είναι φίλος του στο ίδιο τραπέζι με τον Μανώλη Λαμπράκη και συζητήσαμε το θέμα. Του έδωσε μάλιστα και μια επιστολή που κάποια στιγμή θα δοθεί στη δημοσιότητα» υποστηρίζει σήμερα ερωτώμενος από δημοσιογράφους ο ομογενής «μεγιστάνας».
Αναστασία Γαλάνη

Read more...

Πακέτο 440 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων...Περί τα 440 εκατομμύρια ευρώ εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών ότι θα μπορέσουν να απορροφήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μετά τη συμφωνία εγγυήσεων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).
Έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ενημερώνει ότι...
στις 13 Σεπτεμβρίου, το υπουργείο υπέγραψε πρωτόκολλο συμφωνίας εγγυήσεων με την ΕΤΕπ, με το οποίο απεγκλωβίζονται οι εκταμιεύσεις δανείων και παράλληλα δημιουργούνται νέες χρηματοδοτήσεις, υπό την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

«Με τη συμφωνία αυτή μπορούν να προχωρήσουν οι εκταμιεύσεις δανείων συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ, σε τομείς όπως η Παιδεία, οι μεταφορές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικά οι τελευταίες θα απορροφήσουν από το συνολικό πακέτο περίπου 440 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρει ο κ. Στουρνάρας.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη - Αικατερινάρη.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Μετά τον «τσαμπουκά» σε εστιατόριο μπαρ της Θεσσαλονίκης Στον στρατιωτικό εισαγγελέα ο οπλοφόρος αδελφός του Κασιδιάρη


Την παρέμβαση του στρατιωτικού εισαγγελέα του στρατοδικείου Θεσσαλονίκης προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ο ανθυπολοχαγός Αναστάσιος Κασιδιάρης, αδελφός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, οπλοφορούσε χωρίς σχετική άδεια.
 
Ο αδελφός του Ηλία Κασιδιάρη ενεπλάκη σε καβγά με αλλοδαπούς -για συμπλοκή κάνουν λόγο άλλες πηγές, ενώ ορισμένοι ομιλούν απλώς περί λογομαχίας- μέσα σε εστιατόριο μπαρ της Θεσσαλονίκης. Ο «τσαμπουκάς» της παρέας των Ελλήνων, μεταξύ των οποίων ο ανθυπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού Ηλίας Κασιδιάρης με τους αλλοδαπούς έληξε χωρίς να σημειωθούν παρατράγουδα, παρά μόνο λεκτικές αντιπαραθέσεις.
 
Ωστόσο καταγγέλθηκε ότι ο ανθυπολοχαγός οπλοφορούσε και κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του καβγά έβγαλε το όπλο του. Η Ελληνική Αστυνομία επιλήφθηκε της υπόθεσης και έπειτα από κινητοποίηση εντόπισε τον αδελφό του Ηλία Κασιδιάρη. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ βρήκαν και το όπλο, το οποίο ο ανθυπολοχαγός ισχυρίστηκε ότι ήταν πιστόλι σκοπευτικού συλλόγου ωστόσο δεν είχε έγγραφα που να δικαιολογούν τον ισχυρισμό του αυτό.
 
Ως αξιωματικός του Στρατού, ο Αναστάσιος Κασιδιάρης παραπέμφθηκε στον στρατιωτικό εισαγγελέα του στρατοδικείου Θεσσαλονίκης ο οποίος έχει αναλάβει την ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης. Παραλλήλως, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης διέταξε να διενεργηθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση για να αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν κάποιος κατέχει πιστόλι σκοπευτικού συλλόγου δικαιολογείται να το μεταφέρει μόνο κατά την μετάβαση και την επιστροφή του από τον σκοπευτικό όμιλο και αφού έχει το όπλο σε ασφαλή θέση και τις σφαίρες σε διαφορετική θήκη, ενώ θεωρείται επιβεβλημένη και η μεταφορά των εγγράφων που να πιστοποιούν την χρήση του όπλου. protothema.gr

Read more...

ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣΕύσημα στις ελληνικές Αρχές για την πολιτική αντιμετώπισης και διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης, παρά τη μεγάλη πίεση που δέχεται η χώρα από τις εισροές, απέδωσε από...
τη Θράκη η Ευρωπαία επίτροπος Σεσίλια Μάλμστρομ, αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΕ.

Η επίτροπος επισκέφθηκε και μίλησε με τους μετανάστες στα Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών και Κέντρα Πρώτης Υποδοχής σε Κομοτηνή και Βένα Ροδόπης. Όπως επισήμανε, είναι όντως μια πολύ δύσκολη κατάσταση που μας επηρεάζει όλουςι. «Πρέπει να είσαι από πέτρα για να μην επηρεαστείς» είπε χαρακτηριστικά η κ. Μάλμστρομ.

Τόνισε, πάντως, ότι πρέπει να λειτουργήσει υπηρεσία ασύλου για όσους μετανάστες θέλουν να μεταβούν στην Ευρώπη. 

Σχολιάζοντας την αναθεώρηση της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» για τη μετανάστευση, η επίτροπος είπε ότι, λόγω της μη συμφωνίας άλλων κρατών-μελών, δεν υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση. Γίνονται όμως συζητήσεις προκειμένου να δίδεται βοήθεια σε όποια χώρα έχει πρόβλημα, ώστε το όλο ζήτημα να αντιμετωπίζεται εκ των προτέρων. 

Χαρακτήρισε δε την Τουρκία «κλειδί» για την συνολική αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης.

Την επίτροπο συνόδευσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τον κ. Καρβούνη, υπάρχουν τέσσερα μεγάλα ευρωπαϊκά ταμεία τα οποία χρηματοδοτούν τη Ελλάδα για το άσυλο, τις συνθήκες διαβίωσης, τη φύλαξη των συνόρων και τον επαναπατρισμό. Από το 2007 έως σήμερα, τα κονδύλια έχουν ανέλθει στα 300 εκατ. ευρώ.

Πρώτος σταθμός της ήταν το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, όπου σήμερα φιλοξενούνται 600 περίπου παράνομοι μετανάστες και στη συνέχεια το κέντρο φιλοξενίας Βένας, όπου υπάρχουν 112 άτομα.

Η περιοδεία της κ. Μαλμστρομ στη Θράκη ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο σταθμό Συνοριοφυλακής και στο επιχειρησιακό κέντρο του Frondex, στις Φέρες και στον Πόρο.

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, η εισροή παράνομων μεταναστών έχει μειωθεί κατά 91% στην περιοχή του Έβρου. Από τις 4 Αυγούστου έως 6 Οκτωβρίου, με την εφαρμογή της επιχείρησης «Ασπίδα», έχουν συλληφθεί 1.338 αλλοδαποί, έναντι 14.724 το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Από τις 4 Αυγούστου έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, οι οποίοι αποσπάστηκαν από τον Έβρο και άλλες περιοχές για να λάβουν μέρος στην επιχείρηση «Ασπίδα». 

Στην προσπάθειά τους συνεπικουρούνται από περίπου 80 αξιωματούχους και στελέχη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φύλαξης των Συνόρων (FRONTEX), που έχουν το επιχειρησιακό τους κέντρο στην περιοχή των Φερών.

Τα συμπεράσματα της επίσκεψης της επιτρόπου Σεσίλια Μάλμστρομ αναμένεται να συζητηθούν αύριο το πρωί σε σύσκεψη που θα γίνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Read more...

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP


Ενημερώνει για τις συζητήσεις με την τρόικα ο Στουρνάρας


http://newpost.gr/post/159401/enimeronei-gia-tis-syzitiseis-me-tin-troika-o-stoyrnaras/ 
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η κρίσιμη συνεδρίαση των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικώνστις Βρυξέλλες. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο σημερινό συνέδριο δεν θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για τη χώρα μας, ωστόσο ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει τους ευρωπαίους εταίρους τους για όλες τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που καλείται να υλοποιήσει η χώρα μας.

Αυτό εξάλλου δήλωσε και ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ προσερχόμενος στο Συνέδριο. «Η Ευρωζώνη ελπίζει ακόμη πως θα λάβει απόφαση για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης του δανείου της Ελλάδας τον Οκτώβριο» δήλωσε και πρόσθεσε ωστόσο πως αυτό μπορεί και να μη συμβεί τότε. 

Ρωτηθείς εάν πιστεύει ακόμη, όπως δήλωσε τον προηγούμενο μήνα, πως η απόφαση μπορεί να ληφθεί τον Οκτώβριο, απάντησε «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία». Παράλληλα πρόσθεσε πως δεν περιμένει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup. «Θα ενημερωθούμε από τους Έλληνες φίλους μας και τα μέλη της τρόικας για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων. Θα είναι ενημερωτική συνάντηση», είπε. 

Προσερχόμενος ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημείωσε πως δεν υπάρχει λόγος να γίνονται εικασίες για το τι θα γίνει. «Η τρόικα πρέπει να επιβεβαιώσει πως οι υποχρεώσεις εκπληρώνονται πριν γίνει η εκταμίευση της κάθε δόσης,» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. 

Παράλληλα πρόσθεσε πως το ταξίδι της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα την Τρίτη γίνεται για να βοηθηθεί η χώρα στο να αποκτήσει μία ανταγωνιστική οικονομία και για να προσφέρει την εμπειρία της Γερμανίας στο δύσκολο δρόμο που έχει να διαβεί. «Έχουμε πει όλοι πως δεν θα κάνουμε εικασίες, αλλά θα περιμένουμε την έκθεση της τρόικας» 

Τέλος, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ προσερχόμενη στο συμβούλιο εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε λειτουργία ο μόνιμος μηχανισμός διάσωσης της Ευρωζώνης. 

Read more...

Ο "Χοντρός" ήταν το Αφεντικό της Drumilan για την οποία δούλευε ο Βλάσης Καμπούρογλου...kourdistoportocali.
Από την Αριστέα Μπουγάτσου
O Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, επονομαζόμενος και "Χοντρός" είναι το πραγματικό Αφεντικό της Drumilam, νομικός εκρόσωπος της οποίας ήταν ο Βλάσης Καμπούρογλου, ο οποίος βρέθηκε σήμερα νεκρός στη Τζακάρτα. Η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν μπλεγμένη και στους TOR-M1.
Παρόλα αυτά ο πεντάστερος ...
Μyconian Γιάννης Τραγάκης, πρόεδρος της περίφημης Εξεταστικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά "δεν κατάφερε να τον εντοπίσει" για να τον καλέσει να καταθέσει. Ο "Χοντρός" όπως είναι γνωστό διαμένει σε βίλα σε διάσημη περιοχή της Κύπρου. Την σχετική αποκάλυψη έκανε η εξαιρετική δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου με ρεπορτάζ στην "Καθημερινή" τον Οκτώβριο του 2006.

Δεν εξέτασαν μάρτυρα "κλειδί" για τα ΤΟR-M1

Πέρασαν ήδη τρία χρόνια από τότε που ήρθε στο προσκήνιο η διαβόητη σύμβαση αγοράς των αντιαεροπορικών συστημάτων TOR-M1 (τον Φεβρουάριο του 1999) και ακόμα αναζητούνται τα 25 εκατ. δολάρια που προορίζονταν για την υλοποίηση αντισταθμιστικών ωφελημάτων. Αν και αυτά εκταμιεύθηκαν από τη Μόσχα (την Antey) από τον Σεπτέμβριο του 2000 διακινήθηκαν μέσω των μαγικών εταιρειών Drumilan και «αξιοποιήθηκαν» για αλλότριους σκοπούς ή «επενδύθηκαν» σε φορολογικούς παραδείσους.

Η Βουλή για ένα τετράμηνο από τον Οκτώβριο του 2005 σπαταλήθηκε σε λεπτομέρειες και η Εξεταστική Επιτροπή που συγκροτήθηκε για την αναζήτηση ευθυνών πολιτικών προσώπων (νόμος περί ευθύνης υπουργών) κάλεσε ως μάρτυρες είκοσι δύο γνώστες ή εμπλεκόμενους με την υπόθεση των χαμένων αντισταθμιστικών.

Εντύπωση προκάλεσε και προκαλεί το γεγονός ότι δεν εκλήθη από την Εξεταστική Επιτροπή ο ιθύνων νους του ιστού των εταιρειών Drumilan, ο Φουάντ αλ Ζαγιάντ. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς μελών της Επιτροπής (συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της Ι. Τραγάκη) ο Φουάντ αλ Ζαγιάντ είναι αγνώστου κατοικίας και δεν τον βρήκαν οι αρχές! Ετσι ο άρχων των τριών Drumilan ουδέποτε ανακρίθηκε, αν και το χαμένο ρωσικό χρήμα της ελληνικής σύμβασης διήλθε των εταιρειών του που είναι τελικά τρεις. Η πρώτη Drumilan International Limited έχει έδρα τις βρετανικές Παρθένες Νήσους, η δεύτερη (συμβληθείσα και με το υπουργείο Αμυνας) η Drumilan International Hellas ως έδρα έχει την Αθήνα, οδός Χατζηγιάννη Μέξη και η τρίτη, η Drumilan Offset Programme είναι κυπριακή.

Παγκοσμίως γνωστός

Ο συμβεβλημένος, λοιπόν, με το ελληνικό Δημόσιο Φουάντ αλ Ζαγιάντ και παγκοσμίως γνωστός είναι και διαμένει στην Κύπρο και διάσημος «επενδυτής» είναι, ενώ οι δικαστικές αρχές πολλών χωρών και οι μυστικές υπηρεσίες της υφηλίου τον γνωρίζουν καλά εξαιτίας της ανάμειξής του με εμπόριο όπλων, με αεροπλάνα, με χρηματισμούς και μύρια τόσα.

Εσχάτως ο Σύρος επιχειρηματίας Φουάντ αλ Ζαγιάντ του Michel που γεννήθηκε στη Δαμασκό στις 24 Αυγούστου 1941 (που διαθέτει και πορτογαλική υπηκοότητα) εμφανίζεται αναμεμειγμένος σε σκάνδαλο χρηματισμού Αμερικανού πολιτικού, το οποίο έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα. Ο ρεπουμπλικανός πολιτικός Robert William Ney, 52 ετών, που κατηγορήθηκε για διαφθορά θα παρουσιαστεί στις 13 Οκτωβρίου 2006 στο Δικαστήριο του District of Columbia για την ανακοίνωση της ποινής του που οδηγεί στη φυλακή. Ηδη ομολόγησε την ενοχή του και τη συμμετοχή του σε συνωμοσία για τη διευκόλυνση του διαβόητου λομπίστα Jack Abramoff και αποδέχθηκε ότι δωροδοκήθηκε με 170.000 δολάρια από σύστημα που επιδίωκε να πουλήσει αεροσκάφη στο Ιράν.

Δωροδοκία στις ΗΠΑ

Από το επίσημο κατηγορητήριο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατά Ney ο Σύρος έμπορος όπλων φωτογραφίζεται, όμως το όνομά του παραλείπεται για αναγραφές. Ετσι αναφέρεται ως «ξένος επιχειρηματίας» από τον οποίον ο ρεπουμπλικανός πολιτικός παραδέχθηκε ότι δωροδοκήθηκε σε καζίνο του Λονδίνου. Θα τον διευκόλυνε, είπε, να πάρει βίζα ΗΠΑ, ενώ ως καλός λομπίστας ξεκίνησε διαδικασίες άρσης των περιορισμών που ίσχυαν για την πώληση αμερικανικών αεροπλάνων και ανταλλακτικών τους στο Ιράν, μέσω της εταιρείας του «ξένου επιχειρηματία» στη Λάρνακα της Κύπρου.

Ο δικηγόρος του Ney, Mark H. Tuohey, μόλις πρόσφατα αποκάλυψε στην Washington Post ότι ο ξένος επιχειρηματίας που δεν αναφέρεται ονομαστικά, στο κατηγορητήριο κατά του πελάτη του, είναι ο Φουάντ αλ Ζαγιάντ, γνωστός θαμώνας των λονδρέζικων καζίνο, φέρων και το παρατσούκλι «ο χοντρός» (the fat man). Ο Φουάντ αλ Ζαγιάντ είναι ιδιοκτήτης της κυπριακής αεροπορικής εταιρείας FN Aviation, που μετονομάσθηκε σε FAZ Aviation και έχει υποκατάστημα στο Λονδίνο, με διευθυντή τον Nigel Winfield (τρεις καταδικασθέντες για απάτες σε κούρσες αλόγων κ.ά.). Ο τελευταίος πλήρωσε και το ταξίδι του Ney στο Λονδίνο τον Φεβρουάριο του 2003 (ένα μήνα πριν από την εισβολή των Αμερικανών στο Ιράκ), που ισχυρίσθηκε ότι πάσχιζε να ψαρέψει πληροφορίες από ανθρώπους των όπλων για το αν ο Σαντάμ Χουσεΐν διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής.

Ο Αμερικανός πολιτικός όμως, που προωθούσε και την πώληση αεροσκαφών μέσω της εταιρείας του Φουάντ αλ Ζαγιάντ έπαιξε και στο καζίνο Ambassador’s Club με μάρκες που του έδωσε ο Σύρος και κέρδισε 34.000 δολάρια. Ο Ney υπέκυψε στις αδυναμίες του σε λάθος timing και δεν πρόλαβε να επηρεάσει το State Department ώστε η FN Aviation του Φουάντ αλ Ζαγιάντ να εξασφαλίσει άδεια εξαγωγής για τις πωλήσεις αεροπλάνων και ανταλλακτικών στο υπό εμπάργκο Ιράν.

Ο πολιτικός του Οχάιο και το επιτελείο του «κάηκαν» και εξαιτίας των αναδιατάξεων στη CIA. Στο παρελθόν ο Ney απολάμβανε ειδικής προστασίας από τη CIA που τον χρησιμοποίησε ως πηγή πληροφοριών στη Μ. Ανατολή, ως σύνδεσμο με πολιτικούς κύκλους στην Τεχεράνη όταν το 1978 ήταν καθηγητής στο School of Shiraz και αργότερα ως συνεργάτης του δικτύου Brewster Jennings & Associates της Valerie Plame.

Σήμερα μετά και την αποκάλυψη της ιδιότητας της Valerie Plame ολοκληρώνεται από τον στρατηγό M. Hayden η εκκαθάριση του δικτύου που ερευνούσε και πιθανές σχέσεις των ανθρώπων της διοίκησης Μπους με τη διακίνηση όπλων. Ετσι και ο Ney βγήκε από τη μέση, εν μέσω κατηγοριών για διαφθορά που τις αποδέχθηκε υπαγόμενος στην ευεργεσία του νόμου για όσους συνεργάζονται με τους εισαγγελείς και θα μείνει στη φυλακή το πολύ μέχρι 27 μήνες αντί ποινής 10 ετών που προβλέπεται και προστίμου 500.000 δολαρίων.

Δίκες στο Λονδίνο

Ο Φουάντ αλ Ζαγιάντ, άγνωστος στις ελληνικές αρχές είναι γνωστός όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στα Δικαστήρια του Λονδίνου. Το 2002 του δέσμευσαν τραπεζικούς λογαριασμούς σε Κύπρο, Μ. Βρετανία, Ελβετία, Νησί Man, ένα Boeing 727 και μια Rolls Royce όταν το Ritz Casino προσέφυγε κατηγορώντας τον ότι αγόρασε μάρκες τζόγου αξίας 3 εκατ. δολαρίων με ακάλυπτες επιταγές.

Ο θρύλος των καζίνο του Mayfair εφέρετο να έχει χάσει 17 εκατ. δολάρια από το 1999 μέχρι το 2001 στον τζόγο μετά γενναίων φιλοδωρημάτων της τάξεως των 1.000 λιρών στους σερβιτόρους.

Το 1998 το όνομά του ενεπλάκη και στη διαμάχη που είχε ξεσπάσει στην Κύπρο ανάμεσα στον Χρήστο Πουργουρίδη (βουλευτή του ΔΗΣΥ) και στον τότε υπουργό Εσωτερικών Ντίνο Μιχαηλίδη, με αναφορά και στο καθεστώς παραμονής του σε σχέση με την κυπριακή υπηκοότητα. Τότε αιχμή της διαμάχης ήταν κατηγορίες για πλουτισμό του Κύπριου υπουργού με αθέμιτα μέσα, ενώ ο Σύρος επιχειρηματίας είχε παρέμβει σ’ αυτήν δηλώνοντας φιλία με τον κ. Μιχαηλίδη από το 1965.

Οπως λοιπόν προκύπτει ο κύριος Drumilan και πασίγνωστος διεθνώς είναι και γνωστής κατοικίας.

ΠΗΓΕΣ: Υπουργείο Δικαιοσύνης ΗΠΑ, District Court of Columbia. Washington Post, FOX News, Dallas News, Πολίτης


Read more...

ΕΙΧΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥ ΑΚΗ ME THN ETAIΡΕΙΑ DRUMILAN


Βρέθηκε νεκρός ο Βλάσης Καμπούρογλου στη Τζακάρτα!


http://newpost.gr/post/159317/vrethike-nekros-o-vlasis-kampoyrogloy-sti-tzakarta/ 
Νεκρός εντοπίστηκε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται από το υπουργείο Εξωτερικών, στην Τζακάρτα της Ινδονησίας ο Βλάσης Καμπούρογλου, επιχειρηματίας και αντιπρόσωπος οπλικών συστημάτων, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση με τις μίζες του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο θάνατος του επήλθε από φυσικά αίτια ή πρόκειται περί δολοφονίας.  
Ο Βλάσης Καμπούρογλου ήταν διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Drumilanη οποία είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά για την προμήθεια των πυραύλων Tor M1 και είχε κληθεί από τηνΕξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Από το 2004 και μετά είχε εξαφανιστεί και λέγεται ότι για τελευταία φορά εθεάθη το 2012 στην Ιθάκη, όπου διέθετε πολυτελή εξοχική κατοικία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Drumilan είχε κατηγορηθεί από τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα για ανάμειξη στις μίζες του πρώην υπουργού από την προμήθεια των ρωσικών οπλικών συστημάτων.

Αναλυτικότερα, η Drumilan International, Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία-Αντιπροσωπείες Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, ιδρύθηκε το 1998. Δημιουργήθηκε μετά την υπογραφή (κατ΄ εντολή του Άκη Τσοχατζόπουλου) της συμφωνίας για την αγορά των TOR-M1 από τον Γιάννη Σμπώκο (διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας) και τον Μιχαήλ Βορομπιόφ, εκπρόσωπο της ρωσικής εταιρείας ANTEY, της εταιρείας δηλαδή που κατασκεύαζε και πουλούσε τους TOR.
Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, μεταξύ άλλων, το αποτελούσαν οι κ. Φουάντ Αλ Ζαγιάτ, πορτογάλος επιχειρηματίας, καθώς και ο Βλάσης Καμπούρογλου.

Η Drumilan Offset Program Ltd του Φουάντ Αλ Ζαγιάτ και η Drumilan International (Hellas) ΑΕ ήταν αδελφές εταιρείες - σήμερα έχουν «λυθεί». Σε αυτές μεταφέρθηκαν κατ' αρχήν τα 25 εκατ. δολάρια των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (offsets) από την Αntey.

Ο Βλάσης Καμπούρογλου κατέθεσε για το θέμα στην επιτροπή της Βουλής, στις 14/12/2004, ισχυριζόμενος ότι «η εταιρεία με έδρα την Αθήνα δεν έχει εισπράξει το παραμικρό ποσό από τη σύμβαση αντισταθμιστικών, ούτε από άλλη αιτία αφού δεν έχει εκδώσει κανένα τιμολόγιο. Ο κύκλος των εργασιών της περιοριζόταν αποκλειστικά στην υλοποίηση της σύμβασης αντισταθμιστικών ωφελημάτων των TOR-M1».

Η υπόθεση των ΑΩ των TOR M1, στις άνομες συνδιαλλαγές μέσω των οποίων «εξαφανίστηκαν» τα 20 εκατ.ευρώ των αντισταθμιστικών που έπρεπε να επιστρέψουν στην Ελλάδα, περιλαμβάνει και τη δολοφονία δύο Ρώσων.
 
Πρόκειται για τον Ιγκόρ Κλίμοφ και ένα συνεργάτη του οι οποίοι δολοφονήθηκαν στην Μόσχα μετά την σύλληψη ενός άλλου Ρώσου (Βορόμπιεφ), ο οποίος καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη για απιστία προς την ρωσική εταιρεία που κατασκεύαζε τα αντιαεροπορικά συστήματα TOR M1. 
http://newpost.gr

Read more...

Θα τους τρελάνει όλους ο Βενιζέλος...Αποδέχτηκε την πρόταση να είναι παρών στη συνάντηση με την Μέρκελ. Μια πρόταση που δεν του έγινε ποτέ!...
www.crime.gr
Ο Σαμαράς μίλησε με τον Κουβέλη και ανέθεσε στον Σταμάτη να μιλήσει με τον Βενιζέλο. Το μήνυμα ήταν «θα σας ενημερώσω μετά». Διαβάστε μόνο στο crime.gr όλο το παρασκήνιο.

Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε μεταξύ Κουβέλη και Σαμαρά.

Ο διάλογος:...


-Κουβέλης: Να έρθουμε και εμείς αύριο;
-Σαμαράς: Όχι δεν χρειάζεται. Εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση. Μόλις τελειώσουμε, θα σας ενημέρωσω.

Λίγο μετα΄ο Σαμαράς δίνει εντολή στον Σταμάτη να πει τα ίδια και στον Βενιζέλο.

Ο διάλογος:

-Σταμάτης: Πρόεδρε, δεν χρειάζεται να είστε παρόντες, θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός. Ήδη έχει μιλήσει με τον κ. Κουβέλη.
-Βενιζέλος: Καλά, μην μου λες άλλα. Παίρνω εγώ τον Κουβέλη να συννενοηθούμε.

Κι ενώ έτσι ακριβώς ήταν το σκηνικό, το ΠΑΣΟΚ βγαίνει και ανακοινώνει ότι ο Βενιζέλος αποδέχτηκε την πρόταση να είναι παρών στη συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Δεν είναι τρελό;... 


Read more...

Απαγόρευση κινητοποιήσεων σε κεντρικά σημεία της Αθήνας την Τρίτη ελέω Μέρκελ

Πρωτοφανής απόφασηΗ απαγόρευση δεν περιλαμβάνει το Σύνταγμα, ωστόσο και εκεί τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια
Η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει το Σύνταγμα, ωστόσο και εκεί τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ ενημερώνει ότι με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λογούς δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, από τις 9 το πρωί ώς τις 10 το βράδυ, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην Αθήνα. Απαγόρευση και στην Αττική Οδό, από και προς το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος.

Από τις «απαγορευμένες» περιοχές εξαιρούνται η Ομόνοια και το Σύνταγμα. 
Η απαγόρευση αφορά την περιοχή που περικλείεται από:

Βασ. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) -Ακαδημίας-δεξιά Κανάρη-συνέχεια πατριάρχου Ιωακείμ-αριστερά Μαρασλή-δεξιά Δεινοκράτους-αριστερά Αριστοδήμου-δεξιά Αθηναίων Εφήβων-συνέχεια Κόνιαρη-δεξιά Τσόχα-αριστερά Σούτσου Δ-συνέχεια Πανόρμου- αριστερά Κηφισίας-δεξιά Κατεχάκη-αριστερά Καπετάν Χρονά-δεξιά Βλαχάκη-δεξιά Μεσογείων- αριστερά Μιχαλακοπούλου-αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου-δεξιά Ποταμιανού Ηλία-συνέχεια Ίωνος Δραγούμη-αριστερά Β. Αλεξάνδρου-δεξιά Ευφρονίου-αριστερά Σπ. Μερκούρη-δεξιά Ευτυχίδου-πλατεία Πλαστήρα-δεξιά Αρχιμήδους-δεξιά Μ.Μουσούρου-δεξιά Αρδηττού-αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας).

Επίσης, η απαγόρευση αφορά τα τμήματα των ανωτέρω δρόμων που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με την Κατεχάκη, στο τμήμα της Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός-Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Δείτε αναλυτικά τους χάρτες με τις περιοχές που απαγορεύονται οι συναθροίσεις και οι πορείες:

  • Χάρτης 1: Κέντρο Αθήνας
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την επίσκεψη Μέρκελ, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απηύθυνε έκκληση στους διαδηλωτές να προστατεύουν «την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό».

«Απευθύνω έκκληση σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και σε όσους θέλουν να διαμαρτυρηθούν, να προφυλάξουν αφενός μεν την ειρήνη στην πρωτεύουσα και κυρίως και πάνω από όλα την προοπτική της χώρας μας, την εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

«Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λογούς δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς:

» Λεωφόρους: Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.»
Newsroom ΔΟ
Λ

Read more...

ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ Ο ΣΜΠΩΚΟΣ...


ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Προφυλακιστέος κρίθηκε πριν από λίγο οΓιάννης Σμπώκος. Μια απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα που ήταν αναμενόμενη, καθώς τα στοιχεία που είχε ο ανακριτής Μαλλής δεν θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διαφωνία του ανακριτή με τον... εισαγγελέα. Ο Γιάννης Σμπώκος θα οδηγηθεί μάλλον αύριο στις φυλακές του Κορυδαλλού, εκτός και αν κριθεί ότι θα πρέπει να πάει σε άλλες φυλακές για να μην... συναντήσει τον παλιόφιλό του Άκη...

Read more...

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά των μέτρων

Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό


Τα συλλαλητήρια της Δευτέρας και της Τρίτης θα πραγματοποιηθούν κανονικά
Τα συλλαλητήρια της Δευτέρας και της Τρίτης θα πραγματοποιηθούν κανονικά   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Συλλαλητήριο κατά των μέτρων πραγματοποιούν από τις 6 το απόγευμα στη πλατεία Συντάγματος η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ.

Περίπου 6.000 διαδηλωτές βρίσκονται αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, όπου εκτός από τη διαδήλωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ υπάρχει και συλλαλητήριο από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Κλειστές είναι οι οδοί Σταδίου, Αμαλίας από Ξενοφώντος και Βασιλίσσης Σοφίας από Σέκερη.

Με εντολή της Αστυνομίας έχουν κλείσει από τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας και μέχρι νεοτέρας οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό, καθώς και οι σταθμοί του τραμ Σύνταγμα και Ζάππειο.

Μπροστά από το πλακόστρωτο του Μνημείου του Αγνωστου Στρατιώτη και από τις πλαϊνές εισόδους της Βουλής έχει το τοποθετηθεί ο γνωστός μεταλλικός φράχτης.

Οι δύο οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν στο ίδιο σημείο συλλαλητήριο και την Τρίτη στη 1. Ακόμη έχουν κηρύξει για την Τρίτη παναττική στάση εργασίας από τις 12.00 ως τις 15.00.

Τα σωματεία σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν «τις αστυνομικές απαγορεύσεις, την επίδειξη πυγμής, την αστυνομική βία, τις παρεμβάσεις των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστικών στελεχών, οι οποίες στοχεύουν να ακυρώσουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...