Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΕΙΧΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥ ΑΚΗ ME THN ETAIΡΕΙΑ DRUMILAN


Βρέθηκε νεκρός ο Βλάσης Καμπούρογλου στη Τζακάρτα!


http://newpost.gr/post/159317/vrethike-nekros-o-vlasis-kampoyrogloy-sti-tzakarta/ 
Νεκρός εντοπίστηκε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται από το υπουργείο Εξωτερικών, στην Τζακάρτα της Ινδονησίας ο Βλάσης Καμπούρογλου, επιχειρηματίας και αντιπρόσωπος οπλικών συστημάτων, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση με τις μίζες του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο θάνατος του επήλθε από φυσικά αίτια ή πρόκειται περί δολοφονίας.  
Ο Βλάσης Καμπούρογλου ήταν διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Drumilanη οποία είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά για την προμήθεια των πυραύλων Tor M1 και είχε κληθεί από τηνΕξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Από το 2004 και μετά είχε εξαφανιστεί και λέγεται ότι για τελευταία φορά εθεάθη το 2012 στην Ιθάκη, όπου διέθετε πολυτελή εξοχική κατοικία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Drumilan είχε κατηγορηθεί από τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα για ανάμειξη στις μίζες του πρώην υπουργού από την προμήθεια των ρωσικών οπλικών συστημάτων.

Αναλυτικότερα, η Drumilan International, Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία-Αντιπροσωπείες Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, ιδρύθηκε το 1998. Δημιουργήθηκε μετά την υπογραφή (κατ΄ εντολή του Άκη Τσοχατζόπουλου) της συμφωνίας για την αγορά των TOR-M1 από τον Γιάννη Σμπώκο (διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας) και τον Μιχαήλ Βορομπιόφ, εκπρόσωπο της ρωσικής εταιρείας ANTEY, της εταιρείας δηλαδή που κατασκεύαζε και πουλούσε τους TOR.
Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, μεταξύ άλλων, το αποτελούσαν οι κ. Φουάντ Αλ Ζαγιάτ, πορτογάλος επιχειρηματίας, καθώς και ο Βλάσης Καμπούρογλου.

Η Drumilan Offset Program Ltd του Φουάντ Αλ Ζαγιάτ και η Drumilan International (Hellas) ΑΕ ήταν αδελφές εταιρείες - σήμερα έχουν «λυθεί». Σε αυτές μεταφέρθηκαν κατ' αρχήν τα 25 εκατ. δολάρια των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (offsets) από την Αntey.

Ο Βλάσης Καμπούρογλου κατέθεσε για το θέμα στην επιτροπή της Βουλής, στις 14/12/2004, ισχυριζόμενος ότι «η εταιρεία με έδρα την Αθήνα δεν έχει εισπράξει το παραμικρό ποσό από τη σύμβαση αντισταθμιστικών, ούτε από άλλη αιτία αφού δεν έχει εκδώσει κανένα τιμολόγιο. Ο κύκλος των εργασιών της περιοριζόταν αποκλειστικά στην υλοποίηση της σύμβασης αντισταθμιστικών ωφελημάτων των TOR-M1».

Η υπόθεση των ΑΩ των TOR M1, στις άνομες συνδιαλλαγές μέσω των οποίων «εξαφανίστηκαν» τα 20 εκατ.ευρώ των αντισταθμιστικών που έπρεπε να επιστρέψουν στην Ελλάδα, περιλαμβάνει και τη δολοφονία δύο Ρώσων.
 
Πρόκειται για τον Ιγκόρ Κλίμοφ και ένα συνεργάτη του οι οποίοι δολοφονήθηκαν στην Μόσχα μετά την σύλληψη ενός άλλου Ρώσου (Βορόμπιεφ), ο οποίος καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη για απιστία προς την ρωσική εταιρεία που κατασκεύαζε τα αντιαεροπορικά συστήματα TOR M1. 
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: