Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP


Ενημερώνει για τις συζητήσεις με την τρόικα ο Στουρνάρας


http://newpost.gr/post/159401/enimeronei-gia-tis-syzitiseis-me-tin-troika-o-stoyrnaras/ 
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η κρίσιμη συνεδρίαση των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικώνστις Βρυξέλλες. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο σημερινό συνέδριο δεν θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για τη χώρα μας, ωστόσο ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει τους ευρωπαίους εταίρους τους για όλες τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που καλείται να υλοποιήσει η χώρα μας.

Αυτό εξάλλου δήλωσε και ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ προσερχόμενος στο Συνέδριο. «Η Ευρωζώνη ελπίζει ακόμη πως θα λάβει απόφαση για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης του δανείου της Ελλάδας τον Οκτώβριο» δήλωσε και πρόσθεσε ωστόσο πως αυτό μπορεί και να μη συμβεί τότε. 

Ρωτηθείς εάν πιστεύει ακόμη, όπως δήλωσε τον προηγούμενο μήνα, πως η απόφαση μπορεί να ληφθεί τον Οκτώβριο, απάντησε «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία». Παράλληλα πρόσθεσε πως δεν περιμένει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup. «Θα ενημερωθούμε από τους Έλληνες φίλους μας και τα μέλη της τρόικας για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων. Θα είναι ενημερωτική συνάντηση», είπε. 

Προσερχόμενος ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημείωσε πως δεν υπάρχει λόγος να γίνονται εικασίες για το τι θα γίνει. «Η τρόικα πρέπει να επιβεβαιώσει πως οι υποχρεώσεις εκπληρώνονται πριν γίνει η εκταμίευση της κάθε δόσης,» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. 

Παράλληλα πρόσθεσε πως το ταξίδι της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα την Τρίτη γίνεται για να βοηθηθεί η χώρα στο να αποκτήσει μία ανταγωνιστική οικονομία και για να προσφέρει την εμπειρία της Γερμανίας στο δύσκολο δρόμο που έχει να διαβεί. «Έχουμε πει όλοι πως δεν θα κάνουμε εικασίες, αλλά θα περιμένουμε την έκθεση της τρόικας» 

Τέλος, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ προσερχόμενη στο συμβούλιο εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε λειτουργία ο μόνιμος μηχανισμός διάσωσης της Ευρωζώνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: