Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Προφυλακιστέοι και οι άλλοι δύο αστυνομικοί
Σημειώνεται ότι χθες προφυλακίστηκε και ο τρίτος εκ των αστυνομικών που συνελήφθησαν ο οποίος υπηρετούσε στην Ασφάλεια Αγρινίου.

Πηγή:Seleo.gr 
enikos.gr

Read more...

Σειρά πήραν οι αγρότες

Και αρχισαν την  πασιγνωστή   μεθοδολογία με άρθρα απαξίωσης και στροφής της κοινής γνωμης εναντίων τους. 
Πάνω από 14 εκατ. ευρώ «έφαγαν» οι συνδικαλιστές αγρότες σύμφωνα με την Καθημερινή
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 14 εκατομμύρια ευρώ «φαγώθηκαν» στο όνομα της διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους την πενταετία 2007 – 2011, όπως προέκυψε από τον έλεγχο στα ταμεία τριών μόνο αγροτοσυνδικαλιστών οργανώσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εισέπρατταν διπλά και τριπλά χρήματα για.. ταξίδια χωρίς να καταβάλλουν παραστατικά, νοίκιαζαν διαμερίσματα για τους προέδρους κα τους συμβούλους των οργανώσεων τους και γενικότερα έτρωγαν με χρυσά κουτάλια, αντί να χρησιμοποιούν τα χρήματα του ΕΛΓΑ για τους σκοπούς που τα είχαν λάβει.
Τα μέχρι τώρα πορίσματα, που βρίσκονται στην διάθεση της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, δείχνουν μια απίστευτη σπατάλη, αλλά και αδιαφάνεια από τρεις οργανώσεις: την ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ.
Για παράδειγμα, η ΠΑΣΕΓΕΣ διατηρούσε πλήρες διαμέρισμα για την διαμονή του προέδρου της στην Αθήνα με μίσθωμα 900 ευρώ και πληρωμένα κοινόχρηστα, χορηγούσε κίνητρα οικειοθελούς αποχώρησης στο προσωπικό με αποζημιώσεις που υπερβαίνουν τα νόμιμα και χορήγηση επιπλέον ποσών για εξαγορά ενσήμων, αλλά και έξοδα κίνησης ύψους 18.000 ευρώ ετησίως ως έξοδα παραστάσεως για τους προϊσταμένους των υπηρεσιών της.
Και φανταστείτε ότι η ΠΑΣΕΓΕΣ ήταν πιο «νοικοκυρεμένη» από την ΣΥΔΕΣΕ, στην οποία το ίδιο διάστημα, η εκκαθάριση πληρωμών του Δ.Σ. γίνεται προφανώς χωρίς δικαιολογητικά, αποδεικτικά εισιτηρίων ή τιμολόγια ξενοδοχείων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις καταβάλλεται κόστος διαμονής κατ΄ αποκοπή και εν συνεχεία χρεώνεται το ταμείο της οργάνωσης επιπλέον το πραγματικό κόστος του ξενοδοχείου.
Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης λάμβαναν μεγαλύτερο του προβλεπόμενου ποσού των 100 ευρώ ως ημερήσια αποζημίωση για το διάστημα των ελέγχων.
Τέλος, χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πώς μόνο το 2008 οι ελεγκτές καταγράφουν την καταβολή εξόδων διαμονής και μετακίνησης των μελών του Δ.Σ. που συνεδρίασε στην Θεσσαλονίκη χωρίς παραστατικά, ενώ το ίδιο έτος η τότε ταμίας της οργάνωσης κ. Ας. Κιστάκη εμφανίζεται να εισπράττει εκ παραδρομής με δύο εντάλματα 726 ευρώ και 561,78 για το ίδιο ταξίδι…
Και χωρίς να θέλουμε να προδικάζουμε, αν κάθε συνδικαλιστική οργάνωση τρώει με τον ίδιο ρυθμό δεν είναι και δύσκολο να καταλάβουμε πως φτάσαμε εδώ…
Πηγή: Καθημερινή
http://papaioannou-giannis.net

Read more...

Παπακωνσταντίνου: Ξέρω ποιος αλλοίωσε την λίστα
Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είχε πει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε στενό κύκλο συνομιλητών του γνωρίζει ποιος έχει αλλοιώσει την  λίστα Λαγκάρντ, πράγμα που σημαίνει ότι «δείχνει» προς την κατεύθυνση του κ. Διώτη ή του κ. Βενιζέλου.
«Ξέρω ποιος έχει κάνει την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ», έχει δηλώσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε συνομιλητές τους σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής. Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν προτίθεται να κατονομάσει τον υπαίτιο σε αυτή την φάση, αλλά θα αφήσει να εξελιχθεί η έρευνα. Θα καθορίσει την στάση του ανάλογα με την κατάληξη που θα έχει η υπόθεση.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο πρώην υπουργός επιμένει ότι η αλλοίωση της λίστας έγινε σε μεταγενέστερο χρόνο και όχι στα δικά του χέρια. Όπως είναι γνωστό το επίμαχο υλικό παρέλαβαν στην συνέχεια ο κ. Διώτης και ο κ. Βενιζέλος.

Πηγή: Βήμα της Κυριακής

Read more...

Για κακουργήματα θα απολογηθούν οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου...
Το ενδεχόμενο διάπραξης τεσσάρων κακουργημάτων και ενός πλημμελήματος εκ μέρους των συγγενικών προσώπων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου εξετάζουν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Πρόκειται για την εξαδέλφη του...
πρώην υπουργού, Ελένη Παπακωνσταντίνου, τον σύζυγό της Συμεών Σικιαρίδη και τον σύζυγο της αδελφής της, Ανδρέα Ρωσσώνη. Ολοι εμφανίζονται στην πρωτότυπη λίστα ως δικαιούχοι λογαριασμών στην ελβετική τράπεζα, γι' αυτό και κλήθηκαν από τους Εισαγγελείς για εξηγήσεις με την ιδιότητα των ύποπτων.

Διά των συνηγόρων τους έλαβαν προθεσμία για τις καταθέσεις τους την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι κλήσεις σε ανωμοτί καταθέσεις που απέστειλαν οι Εισαγγελείς στα τρία συγγενικά πρόσωπα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αφορούν την διερεύνηση των αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος:

- ηθικής αυτουργίας σε νόθευση δημοσίου εγγράφου, σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 «περί καταχραστών του δημοσίου»
- ηθικής αυτουργίας σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου επίσης σε συνδυασμό με τον 1608/50
- νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα
- φοροδιαφυγής που υπερβαίνει το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις των διατάξεων της φορολογίας εισοδήματος.


Ερευνώμενο αδίκημα επίσης, είναι και το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

Οι δύο οικονομικοί Εισαγγελείς άνοιξαν τον κύκλο των καταθέσεων συνεργατών του πρώην υπουργού Οικονομικών και φέρονται τις επόμενες ημέρες να σκοπεύουν να εξετάσουν για το θέμα της αλλοίωσης της λίστας, όλα τα πρόσωπα που υπηρετούσαν στο υπουργικό γραφείο την επίμαχη περίοδο που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου το ηλεκτρονικό αρχείο από την τότε ομόλογο του κ. Λαγκάρντ.

Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να εξακριβωθεί αν και σε ποιόν ή ποιους υπαλλήλους παρέδωσε την λίστα ο κ. Παπακωνσταντίνου και με τι εντολή.

Ο ίδιος πάντως στην εξέταση του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής είχε υποστηρίξει ότι το επίμαχο υλικό το είχε παραδώσει σε συνεργάτη του γραφείου του, που δεν είχε κατονομάσει, για να το φυλάξει. ..
NEA


Read more...

Σε δέκα δόσεις η αποπληρωμή του Τον Φεβρουάριο ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για '11 και '12


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Οι φορολογούμενοι που προ ημερών έλαβαν το εκκαθαριστικό σημείωμα για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2010 θα λάβουν τελικά, με διαφορά λίγων εβδομάδων, και τα εκκαθαριστικά για τον ΦΑΠ 2011 και 2012.

Οι δυο φόροι αναμένεται να σταλούν τον Φεβρουάριο σε ένα ειδοποιητήριο, το οποίο θα αποσταλεί σε 500.000 ιδιοκτήτες. Ο διπλασιασμός των φορολογουμένων που υπάγονται στον ΦΑΠ προέκυψε λόγω μείωσης του αφορολόγητου στις 200.000 ευρώ από 400.000.

Οι ΦΑΠ του 2011 και του 2012 θα υπολογιστούν με συντελεστές κλιμακούμενους από 0,2% έως και 2% επί της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων κάθε υπόχρεου, μετά την αφαίρεση του αφορολογήτου ποσού των 200.000 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι θα εισπράξει περίπου 420 εκατ. ευρώ από τον ΦΑΠ 2010 και κοντά στο 1 δισ. ευρώ από τους ΦΑΠ 2011 και 2012 . Εξετάζει δε να διευκολύνει τους φορολογουμένους σε ό,τι αφορά την εξόφληση των φόρων και θα δώσει τη δυνατότητα αποπληρωμής σε δέκα δόσεις έως και τον Δεκέμβριο 2013.

Πάντως, η διευκόλυνση θα είναι ισχνή, καθώς ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων που θα αντικαταστήσει τον ΦΑΠ και το τέλος ακινήτων θα επιβληθεί και θα εισπραχθεί εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2013.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) ζητά να ανασταλεί η επιβολή ΦΑΠ για τα έτη 2011 και 2012, αφού για τα έτη αυτά οι ιδιοκτήτες κατέβαλαν και καταβάλλουν το ΕΕΤΗΔΕ μέσω της ΔΕΗ.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σύσκεψη στο Μαξίμου Μέχρι την επόμενη Παρασκευή θα ψηφισθεί το φορολογικό


Στο Eurogroup της 21ης Ιανουαρίου θα ληφθεί η απόφαση για την επόμενη δόση του δανείου
Στο Eurogroup της 21ης Ιανουαρίου θα ληφθεί η απόφαση για την επόμενη δόση του δανείου   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, με βασικό θέμα την πορεία της οικονομίας και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ολοκληρωθούν ενόψει και της επικείμενης συνεδρίασης του Eurogroup.

Ο κ. Στουρνάρας είπε πως πως στο Eurogroup θα ληφθεί η απόφαση για την επόμενη δόση και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη και να έχει κλείσει και η εκκρεμότητα του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο, όπως είπε, θα ψηφιστεί μέχρι την επόμενη Παρασκευή.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, πρέπει να ψηφίσουμε το φορολογικό μέχρι την επόμενη Παρασκευή, το οποίο είναι και το σημαντικότερο θέμα», σημείωσε.

Η επόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι στις 21 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Στουρνάρας δεν θέλησε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να τον βάλει στο «κάδρο» όσον αφορά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τονίζοντας πως δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα και πως δεν τον αφορά.
Σχετικά με τις υποθέσεις επιχειρηματιών οι οποίοι οδηγούνται τις τελευταίες μέρες στο Αυτόφωρο για χρέη προς το Δημόσιο, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως οι Αρχές κάνουν τη δουλειά τους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αναγνωρίστηκε ως δράστης Σύλληψη για την επίθεση κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια


Η αστυνομία πραγματοποίησε νέα επιχείρηση κατά του παραεμπορίου στα Εξάρχεια -εικόνα αρχείου
Η αστυνομία πραγματοποίησε νέα επιχείρηση κατά του παραεμπορίου στα Εξάρχεια -εικόνα αρχείου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Συνελήφθη την Παρασκευή ένας από τους διακινητές λαθραίων τσιγάρων που κατηγορούνται ότι τραυμάτισαν τρεις αστυνομικούς στην οδό Στουρνάρη την Τετάρτη.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια νέας επιχείρησης που πραγματοποίησε η αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, και ειδικότερα γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, της παράνομης μετανάστευσης και των ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς είναι υπήκοος Μπαγκλαντές που αναγνωρίστηκε ως ένας από τους δράστες της επίθεσης εναντίον των αστυνομικών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης προσήχθησαν συνολικά 38 άτομα και συνελήφθησαν άλλα πέντε, εκ των οποίων δυο αλλοδαποί, επειδή πουλούσαν πειρατικά CD. Συνελήφθησαν επίσης τρεις Έλληνες για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Καλούνται για εξηγήσεις Προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα έλαβαν τα ξαδέλφια του Γ.Παπακωνσταντίνου


Oι οικονομικοί εισαγγελείς έστειλαν αρχικά κλήσεις σε ανωμοτί καταθέσεις
Oι οικονομικοί εισαγγελείς έστειλαν αρχικά κλήσεις σε ανωμοτί καταθέσεις   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Το ενδεχόμενο διάπραξης τεσσάρων κακουργημάτων και ενός πλημμελήματος εκ μέρους των συγγενικών προσώπων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου εξετάζουν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Πρόκειται για τους κληθέντες με την ιδιότητα του υπόπτου Ελ.Παπακωνσταντίνου, Σ.Συκιαρίδη και Ανδρ.Ροσσώνη οι οποίοι καλούνται από τους αρμόδιους εισαγγελείς να δώσουν εξηγήσεις αναφορικά με τη διαδικασία απόκρυψης των ονομάτων τους από τη λίστα Λαγκάρντ στην οποία καταγράφονται οι δικαιούχοι λογαριασμών σε ελβετική τράπεζα.

Οι κληθέντες δεν εμφανίστηκαν την Παρασκευή στο εισαγγελικό γραφείο, αλλά έστειλαν τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους οι οποίοι και ζήτησαν εκ μέρους των πελατώ τους ολιγοήμερη προθεσμία.

Οι κλήσεις σε ανωμοτί καταθέσεις που απέστειλαν οι Εισαγγελείς αφορούν τη διερεύνηση των αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος:

  • ηθικής αυτουργίας σε νόθευση δημοσίου εγγράφου, σε συνδυασμό με το Ν1608/50 «περί καταχραστών του δημοσίου»
  • ηθικής αυτουργίας σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου επίσης σε συνδυασμό με το Ν1608/50
  • νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα
  • φοροδιαφυγής που υπερβαίνει το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις των διατάξεων της φορολογίας εισοδήματος.
Ερευνώμενο αδίκημα επίσης, είναι και το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

Οι δύο οικονομικοί Εισαγγελείς άνοιξαν τον κύκλο των καταθέσεων συνεργατών του πρώην υπουργού Οικονομικών και φέρονται να σκοπεύουν να εξετάσουν για το θέμα της αλλοίωσης της λίστας, όλα τα πρόσωπα που υπηρετούσαν στο υπουργικό γραφείο την επίμαχη περίοδο που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου το ηλεκτρονικό αρχείο από την Κρ.Λαγκάρντ.

Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να εξακριβωθεί αν και σε ποιον ή ποιους υπαλλήλους παρέδωσε την λίστα ο κ. Παπακωνσταντίνου και με τι εντολή.

Ο ίδιος πάντως στην εξέταση του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής είχε υποστηρίξει ότι το επίμαχο υλικό το είχε παραδώσει σε συνεργάτη του γραφείου του, που δεν είχε κατονομάσει, για να το φυλάξει.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ "ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ"Διακόπτεται από την 1η Ιανουαρίου, με εγκύκλιο της Διεύθυνσης Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (εγκύκλιος Ι.Κ.Α. αρ. 84/24.12.2012), η καταβολή της σύνταξης στους εκπροσώπους...
συνδικαλιστικών οργανώσεων που συνταξιοδοτήθηκαν με τη συνδικαλιστική ιδιότητα από το πρώην Ταμείο Επικουρικής Ασφαλίσεως Εκπροσώπων και Υπαλλήλων Εργατικών Επαγγελματικών Οργανώσεων (ΤΕΑΕΥΕΕΟ).

Οι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων εξαιρούνται από την πρώτη του χρόνου επίσης, και από την ασφάλιση στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (πρώην ΕΤΕΑΜ), εφόσον απέκτησαν τη συνδικαλιστική ιδιότητα μέχρι τη συγχώνευση του τ. ΤΕΑΕΥΕΕΟ στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών του ΙΚΑ (ΕΤΕΑΜ).

Η κατάργηση των «συνδικαλιστικών συντάξεων» προβλέπεται από το νόμο 4093 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016».

Από το μέτρο εξαιρούνται όσοι δεν εργάζονται και δεν λαμβάνουν οποιαδήποτε σύνταξη από άλλο φορέα κύριας ή επικουρικής ασφάλισης, καθώς και ασφαλισμένοι του πρώην ΤΕΑΕΥΕΕΟ, οι οποίοι ήταν υπάλληλοι των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Read more...

Έρευνα του ΣΔΟΕ αποκάλυψε... Ένα εκατ. ευρώ σε λογαριασμό υπαλλήλου Πολεοδομίας!

Αν και δήλωνε πολύ χαμηλά εισοδήματα στην εφορία, υπάλληλος της Πολεοδομίας σε τουριστική πόλη της Πελοποννήσου βρέθηκε από το ΣΔΟΕ να έχει στο λογαριασμό του ποσό που ανέρχεται περίπου σε ένα εκατ. ευρώ.

Όπως μετέδωσε το Mega, το ΣΔΟΕ ερεύνησε την υπόθεση, έπειτα από σωρεία καταγγελιών από δημότες της περιοχής για φαινόμενα διαφθοράς στη συγκεκριμένη Πολεοδομία.

Έπειτα από κατεπείγοντα έλεγχο στο πόθεν έσχες του υπαλλήλου σε βάθος δεκαετίας, βρέθηκε στην κατοχή του ποσό ύψους 924.369 ευρώ, το οποίο κλήθηκε να δικαιολογήσει και δεν μπόρεσε. Όπως ισχυρίστηκε, μεγάλο μέρος των χρημάτων προήλθε από οικονομικές διευκολύνσεις που είχε κάνει σε φίλους του.

Μάλιστα, πολλοί πήγαν σε συμβολαιογράφο και κατέθεσαν ενόρκως, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του. Όπως αποκαλύφθηκε όμως από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν εργολάβοι ή είχαν συναλλαγές με την Πολεοδομία.

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ διαβιβάστηκε στον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος παρενέβη άμεσα και άσκησε πειθαρχική δίωξη στον υπάλληλο, ενώ έστειλε την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να ασκήσει ποινική αγωγή για αδικαιολόγητο πόθεν έσχες.

Read more...

BBC: Ουρές αστέγων στην Αθήνα για ένα πιάτο φαΐ...Με μελανά χρώματα σκιαγραφεί την κατάσταση στην ελληνική κοινωνία το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, σε ρεπορτάζ από την Αθήνα, που εστιάζει στις ουρές που σχημάτισαν εκατοντάδες φτωχοί και άστεγοι, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, για...
ένα πιάτο φαΐ.

«Δεν υπάρχουν λεφτά, δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Πεινάμε» λέει στο βρετανικό δίκτυο μια γυναίκα, που δηλώνει «άστεγη εδώ και πέντε μήνες».

Το βρετανικό ρεπορτάζ κάνει λόγο για το «λίγο δωρεάν ψητό αρνί, τις πατάτες, τη σαλάτα και την παραδοσιακή βασιλόπιτα», για τα οποία σχηματίζονται ουρές στα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων. Στέκεται ακόμη στη σκληρή λιτότητα και τη διαρκώς αυξανόμενη ανεργία, που «σπρώχνουν» ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στη φτώχεια.

«Η κατήφεια που επικρατεί εδώ» παρατηρεί η δημοσιογράφος του βρετανικού δικτύου, «μπορεί να παραληλλιστεί με την οικονομία: η Ελλάδα μπαίνει στον έκτο χρόνο ύφεσης. Ο δήμαρχος της Αθήνας ελπίζει ωστόσο σε καλύτερες ημέρες».

Ακολουθούν δηλώσεις του κ. Γιώργου Καμίνη, ο οποίος υπογραμμίζει: «Η οικονομική κρίση δεν έχει φθάσει ακόμα στο αποκορύφωμά της. Περιμένουμε να έρθει ακόμα περισσότερος κόσμος (στα συσσίτια). Πιστεύω, ωστόσο, ότι η πιο δύσκολη περίοδος έχει περάσει».

«Κάποιοι πάντως δεν πείθονται» υποστηρίζει το BBC και φέρνει ως παράδειγμα το γεγονός ότι «η νέα χρονιά ξεκίνησε χωρίς μετρό και ηλεκτρικό, λόγω 24ωρης απεργίας».

«Το μόνο που μπορούν να ελπίζουν οι Ελληνες είναι ότι θα υπάρξει κάποιο φως στο τέλος αυτού του μακρού και σκοτεινού τούνελ» καταλήγει το ρεπορτάζ...


Read more...