Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

H Nasa ανακάλυψε την "κόλαση"



Οι αστρονόμοι βρήκαν για πρώτη φορά ένα εξωπλανήτη που είναι σχεδόν "δίδυμος" της Γης, αφού έχει περίπου το ίδιο μέγεθος και την ίδια μάζα, ενώ φαίνεται να είναι εξίσου βραχώδης και περιεκτικός σε σίδηρο (Pic)
Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες είχαν βρεί εξωπλανήτες που είτε είχαν περίπου το μέγεθος της Γης, είτε τη μάζα της, είτε τη βραχώδη σύστασή της. Όμως ο εν λόγω εξωπλανήτης είναι ο πρώτος που συνδυάζει όλα μαζί αυτά τα "γήινα" χαρακτηριστικά.
Από την άλλη, παρόλα αυτά, αποτελεί ένα μυστήριο για τους επιστήμονες, καθώς περιφέρεται αδιανόητα κοντά στο άστρο του (μόνο στο ένα εκατοστό της απόστασης Γης - Ήλιου). Σύμφωνα με τους αστρονόμους, ο συγκεκριμένος εξωπλανήτης "κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει", καθώς καμία θεωρία δεν προβλέπει την τωρινή τροχιά του, σχεδόν κολλητά με το άστρο του.
Μια πλήρης τροχιά του, δηλαδή το «έτος» του, διαρκεί μόλις 8,5 ώρες, έναντι 365 ημερών της Γης, με συνέπεια να είναι καυτός σαν κόλαση, πιθανώς ένας κόσμος λάβας και μόνο, καθώς οι επιφανειακές θερμοκρασίες του στην πλευρά που «βλέπει» το άστρο του, εκτιμάται ότι κινούνται μεταξύ των 2.000 έως 2.800 βαθμών Κελσίου. Η θερμοκρασία στην επιφάνεια του πιθανότατα είναι τόσο μεγάλη -λόγω της εντυπωσιακά κοντινής τροχιάς στο άστρο του- που η επιφάνειά του μάλλον αποτελείται από λιωμένα πετρώματα.
Λόγω αυτών των συνθηκών θεωρείται αφιλόξενος για την ανάπτυξη ζωής, ενώ οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι θέμα χρόνου το μητρικό άστρο να "καταπιεί" τον τόσο κοντινό και αινιγματικό πλανήτη του. Ο πλανήτης «Κέπλερ-78b» βρίσκεται στην κατεύθυνση του αστερισμού του Κύκνου, σε απόσταση περίπου 400 ετών φωτός από τη Γη (ένα έτος φωτός είναι σχεδόν 10 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα).
 
Το άστρο Κέπλερ-78, που είναι λίγο μικρότερο από τον Ήλιο μας, ανακαλύφθηκε από το εκτός λειτουργίας πλέον διαστημικό τηλεσκόπιο "Κέπλερ" πέρυσι, αλλά μόλις τώρα οι επιστήμονες ολοκλήρωσαν τις παρατηρήσεις τους από επίγεια τηλεσκόπια στη Χαβάη και τα ισπανικά Κανάρια Νησιά, καθώς και τις μετρήσεις που αποκαλύπτουν την ομοιότητα του εξωπλανήτη με το δικό μας πλανήτη. Οι σχετικές δημοσιεύσεις από δύο ανεξάρτητες επιστημονικές ομάδες έγιναν στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC, το πρακτορείο Ρόιτερ και το "New Scientist".
Ο εξωπλανήτης έχει διάμετρο μόλις 20% μεγαλύτερη από της Γης, η μάζα του είναι περίπου 1,7 φορές μεγαλύτερη της Γης και η πυκνότητά του είναι 5,3 γραμμάρια ανά κυβικό εκατοστό, σχεδόν ίδια με της Γης (5,5 γραμμάρια ανά κυβ. εκατ.).
Ο πρώτος εξωπλανήτης γύρω από ένα άστρο νετρονίων (πάλσαρ) ανακαλύφθηκε το 1992 και λίγα χρόνια μετά (1995) βρέθηκε ο πρώτος εξωπλανήτης (51 Pegasi b) γύρω από ένα άστρο σαν τον Ήλιο μας. Έκτοτε έχουν βρεθεί πάνω από 1.000 επιβεβαιωμένοι εξωπλανήτες και αρκετές ακόμα χιλιάδες, για τους οποίους εκκρεμεί η επιβεβαίωσή τους μέσω νέων αστρονομικών παρατηρήσεων.

(Πηγή:ΑΠΕ)

Read more...

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ



Οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ, θα μοιράσουν, στο κέντρο της πόλης, φυλλάδια στους περαστικούς, ενημερώνοντάς τους για την κατάσταση που επικρατεί στην καπνοβιομηχανία.
Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, ενώ προτίθενται να συμμετάσχουν και στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, στις 6 Νοεμβρίου, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργατοτεχνικών Κώστας Γαβριηλίδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αύριο, στις 11.30 το πρωί, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης στο Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης και το Σάββατο, οι περισσότεροι εκ των 260 εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ, θα μοιράσουν, στο κέντρο της πόλης, φυλλάδια στους περαστικούς, ενημερώνοντάς τους για την κατάσταση που επικρατεί στην καπνοβιομηχανία.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Γαβριηλίδης σημείωσε ότι μέχρι και αυτή την ώρα δεν είχαν καμία απάντηση από τη διοίκηση σχετικά με την επιστολή που απέστειλαν οι εργαζόμενοι στον ιδιοκτήτη της εταιρείας Ιβάν Σαββίδη, τον οποίο και κάλεσαν σε συνάντηση προκειμένου να συζητήσουν "όλα τα θέματα από την αρχή".

Read more...

Παράθυρο για σύνταξη έως το τέλος του 2013 - Ποιοι είναι οι "τυχεροί"



Ευκαιρία εξόδου για πενηντάρηδες και μητέρες ανηλίκων. Ποιοι ευνοούνται από τις παλαιότερες ρυθμίσεις και μπορούν να φύγουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Δείτε αναλυτικά τον πίνακα
Σε σύνταξη προλαβαίνουν να βγουν μέχρι το τέλος του έτους χιλιάδες ασφαλισμένοι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα με μειωμένα όρια συνταξιοδότησης.
Μεγάλοι κερδισμένοι είναι όσοι ασφαλίστηκαν στο Δημόσιο και στα Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών μέχρι το τέλος του 1982. Κλειδί για τη σύνταξη τα 25 χρόνια για τους 50αρηδες και τα 4.500 ένσημα στο ΙΚΑ.
Μία σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων επιτρέπει την ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη για όσους πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012.
Ωστόσο όσοι δεν "κλείδωσαν" το δικαίωμα μέχρι το τέλος της περσινής χρονιάς ακολουθούν πλέον τα αυξημένα όρια συνταξιοδότησης, που ισχύουν σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
Συγκεκριμένα, όπως γράφει το "Έθνος", από 1ης Ιανουαρίου 2013 πλήρης σύνταξη καταβάλλεται στα 67 και μειωμένη στα 62 (εναλλακτικά πλήρης σύνταξη δίνεται στα 62 αλλά με 40 έτη ασφάλισης).
Αντιθέτως, όσοι θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012 μπορούν να αξιοποιήσουν σειρά ευνοϊκών διατάξεων, που επιτρέπουν ακόμα και σε 50άρηδες την έξοδο στη σύνταξη. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως οι θετικές διατάξεις έχουν επανειλημμένα μπει στο μικροσκόπιο της τρόικας.
Για όσους συμπληρώνουν 25ετια το έτος συνταξιοδότησης εξαρτάται άμεσα από το πότε κλείνει η 25ετια ενώ για τις γυναίκες το όριο ηλικίας εξαρτάται άμεσα από το εάν κατοχύρωσαν δικαίωμα ως το 2010. Εάν ναι, τότε βγαίνουν σε πλήρη σύνταξη στα 60 και με μειωμένη στα 55.
Όσες γυναίκες πάλι έχουν ασφαλιστεί στο δημόσιο πριν το 1983 μπορούν να βγουν σε σύνταξη με 24 έτη και 6 μήνες χωρίς όριο ηλικίας.
Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία μεγάλοι κερδισμένοι είναι όσοι ασφαλίστηκαν στο Δημόσιο και στα Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών μέχρι το τέλος του 1982. Οι "παλαιοί" ασφαλισμένοι μπορούν να πάρουν σύνταξη με 35ετία ανεξαρτήτως ορίου ενώ οι έγγαμες γυναίκες μπορούν σε ορισμένες περιπτώσεις να αποχωρήσουν ακόμα και με 24 έτη και 6 μήνες ασφάλισης.
 
Κερδισμένες είναι και οι μητέρες ανηλίκων που θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012.
Με τη συμπλήρωση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης και την ύπαρξη ανήλικου τέκνου "κλειδώνουν" το δικαίωμα και μπορούν να φύγουν με το κατά περίπτωση όριο ηλικίας (που κυμαίνεται από το 50ο έως το 60ο έτος).
Σε ό,τι αφορά στο ΙΚΑ οι ασφαλισμένοι που συμπληρώνουν ως το τέλος του 2010 τα 35 έτη, τότε η σύνταξη μπορεί να καταβληθεί από τα 58 τους.
Το 2011 απαιτούνται 36 έτη και σύνταξη στα 58 και το 2012, 37 έτη και σύνταξη στα 59.
Για τους άνδρες που θέλουν να βγουν σε σύνταξη με 4.500 ένσημα παίρνουν πλήρη σύνταξη στα 65 και μειωμένη στα 60.
Αντίθετα οι γυναίκες με 4.500 ένσημα βγαίνουν σε πλήρη σύνταξη στα 60 και με μειωμένη στα 55 εάν έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα το 2010, ενώ για τα έτη 2011 και 2012 το όριο ηλικίας αυξάνεται κατά ένα έτος ανά χρονιά.
Στους μεγάλους τυχερούς του ασφαλιστικού είναι και οι άνδρες δημόσιοι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν 25ετία τη διετία 2011-2012. Για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μειώνονται τα όρια συνταξιοδότησης και αξίζει να σημειωθεί πως ευνοϊκές ρυθμίσεις ισχύουν και για τους πατέρες ανηλίκων .
Κλειδί για την ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη αποτελεί η αναγνώριση πλασματικών ετών ασφάλισης (που ισχύει για όσους ασφαλισμένους είδαν από το 2011 και μετά τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης να αλλάζουν). Για θεμελίωση το 2011 αναγνωρίζονται τέσσερα έτη, το 2012 πέντε, φέτος έξι και από το 2014 και μετά, επτά (ενώ στο Δημόσιο αναγνωρίζονται και έως πέντε έτη επιπλέον για τα παιδιά).   
Σε ό,τι αφορά ΔΕΚΟ και Τράπεζες όλοι οι ασφαλισμένοι προ του '83 με 35ετία βγαίνουν σε σύνταξη όποτε επιθυμούν χωρίς όριο ηλικίας.
Αντίστοιχα χωρίς όριο ηλικίας βγαίνουν σε σύνταξη και οι μητέρες ανηλίκων με 24 χρόνια και έξι μήνες.
Οι ασφαλισμένοι ως το '92 μπορούν να βγουν σε σύνταξη με 35ετια στα 58 έτη εφόσον όμως έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα το 2010.
Πηγή: "Έθνος"

Read more...

"Μαύρη τρύπα" 800 εκατ. ευρώ στην ενέργεια...


Στο κόκκινο βρίσκεται για μία ακόμη φορά η αγορά της ενέργειας αφού τα χρέη του συστήματος τόσο στη συμβατική ηλεκτροπαραγωγή όσο και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) έχουν διογκωθεί. Η έλλειψη...
ρευστότητας στο σύστημα είναι το υπ' αριθμόν 1 πρόβλημα για όλους τους εμπλεκομένους, γι' αυτό και γίνονται αλλεπάλληλες συναντήσεις μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα και της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ώστε να βρεθεί μια βιώσιμη λύση.

Στη συμβατική ηλεκτροπαραγωγή το πρόβλημα ξεκινά από τα ληξιπρόθεσμα χρέη των καταναλωτών προς τη ΔΕΗ που αγγίζουν τα 1,2 δισ. ευρώ. Η ΔΕΗ με τη σειρά της χρωστά στον διαχειριστή του συστήματος (ΑΔΜΗΕ) 200 εκατ. ευρώ και στον λειτουργό του συστήματος (ΛΑΓΗΕ) 140 εκατ. ευρώ.

ΑΔΜΗΕ και ΛΑΓΗΕ χρωστούν στους ανεξάρτητους ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς (Εlpedison, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος, Motor Oil) 350 εκατ. ευρώ και οι τελευταίοι χρωστούν στη ΔΕΠΑ, από την οποία και προμηθεύονται φυσικό αέριο ως πρώτη ύλη για τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που διαθέτουν, περίπου 320 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα η ΔΕΠΑ χρεώνει και τόκους υπερημερίας, με αποτέλεσμα το 2012 οι ηλεκτροπαραγωγοί να πληρώσουν επιπλέον 30 εκατ. ευρώ.

Τα χρέη στους φορείς στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από τον ΛΑΓΗΕ υπερβαίνουν τα 530 εκατ. ευρώ, αν και στις 25 Οκτωβρίου έπειτα από έντονες αντιδράσεις ο ΛΑΓΗΕ ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να πληρώνει τους παραγωγούς του ηπειρωτικού συστήματος για την παραγωγή του περασμένου Μαρτίου.

Στην τελευταία συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου ετέθη στο τραπέζι η αποπληρωμή οφειλών φορέων του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ αφού από τα 1,2 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών που αναφέρθηκαν παραπάνω μεγάλο κομμάτι αφορά ΔΕΚΟ και όχι αποκλειστικά νοικοκυριά.

Επίσης συζητήθηκε η πληρωμή οφειλών ΦΠΑ προς τον ΛΑΓΗΕ. Πρόκειται για δύο πρωτοβουλίες που αν υλοποιηθούν θα δώσουν σημαντική ανάσα στο σύστημα.

Βεβαίως η μεγάλη είδηση μπορεί να προέλθει από τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου καθώς έχουν ενταθεί οι διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους της Gazprom για μείωση των τιμών στις ποσότητες που προμηθεύεται η ΔΕΠΑ ακόμη και πριν από τη λήξη του υφισταμένου συμβολαίου που κανονικά λήγει το 2016.

Μάλιστα η έλευση του ρώσου υπουργού Εξωτερικών κ. Σεργκέι Λαβρόφ στη χώρα μας αποτελεί χρυσή ευκαιρία για την πολιτική ηγεσία να «κλειδώσει» το θέμα καθώς είναι γνωστό ότι η Ελλάδα προμηθεύεται φυσικό αέριο ως και 30% ακριβότερα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Παράλληλα και ανεξάρτητα από τις διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους, το ΥΠΕΚΑ εξετάζει την κλιμακωτή μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο φυσικό αέριο αφού στην Ελλάδα ο ΕΦΚ ανέρχεται στο 5,5% της συνολικής τιμής έναντι 2% στην ΕΕ.

Πάντως παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι το σύστημα θα έπαιρνε σημαντική ανάσα και το έλλειμμα ρευστότητας θα περιοριζόταν αρκετά αν βρισκόταν τρόπος να αποδοθούν τα περίπου 90 εκατ. ευρώ που είναι δεσμευμένα στους λογαριασμούς των Εnerga και Hellas Power.

Υπήρξε σχετική πρωτοβουλία στο τέλος του 2012 και θετική εισήγηση της αρμόδιας εισαγγελέως, αλλά το Συμβούλιο των Πλημμελειοδικών απεφάνθη αρνητικά...
tovima.gr

Read more...

Παπαδημούλης: Οι απόψεις Γλέζου, προτροπή να γίνουμε πειστικότεροι...




Τι είπαν, επίσης, Λαφαζάνης - Σκουρλέτης για το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς... 
Το σεβασμό του στον Μανώλη Γλέζο εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του ιστορικού στελέχους για...
το κατά πόσο πείθει η Αξιωματική Αντιπολίτευση.



Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Παπαδημούλης είπε: «Εκλαμβάνω την παρατήρηση του Μ.Γλέζου ως μία προτροπή προς τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει πιο πειστική την πρότασή του για την οικονομία και την καθημερινότητα. Να πείθουμε καθημερινά και περισσότερους και περισσότερο. Είμαι βέβαιος ότι η επιτροπή προγράμματος, υπό τον Γ. Δραγασάκη, θα αξιοποιήσει και τις προτάσεις του».

Και ο κ. Παπαδημούλης, πρόσθεσε: «δεν παριστάνουμε τους τέλειους. Δεν μας ενοχλεί όταν κάποιος, είτε πολίτης είτε στέλεχός μας, μας επισημαίνει κενά και αδυναμίες, διότι είναι στις προτεραιότητες του ίδιου μας του συνεδρίου η επεξεργασία του προγράμματός μας, για να γίνεται πιο συγκεκριμένο, πιο πειστικό και πιο τεκμηριωμένο».

Για το ίδιο θέμα ρωτήθηκε στη διάρκεια εκπομπής του Mega και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, λέγοντας ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει πειστικές προτάσεις και θα τις κάνει ακόμα πειστικότερες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παναγιώτης Σκουρλέτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθέτησε ποτέ λογική παροχολογίας.

«Υπάρχουν καλοπροαίρετες και κακοπροαίρετες κριτικές. Ο Μανώλης Γλέζος, με τη σοφία που τον διακρίνει, ασκεί κριτική καλών προθέσεων» συνέχισε, για να καταλήξει:

«Δεν παίζουν με τα ζωντανά ιστορικά σύμβολα. Να πάψουν να κακοποιούν τις θέσεις του και να προσπαθούν να τις εκμεταλλευτούν».

Read more...

Ημέρα διαμαρτυρίας στην Αθήνα...


Συνταξιούχοι και εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στην Ομόνοια (φωτ:@dromografos2 -31/10/2013)
Συνταξιούχοι, οργανώσεις ΑΜΕΑ και εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με επίκεντρο τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών ενώ...
το απόγευμα τη σκυτάλη παίρνουν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, που διοργανώνουν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
Από τις 10 το πρωί συνταξιούχοι των ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΤΑΕΟΑΕΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά και πορεία προς το υπουργείο Υγείας με βασικότερα αίτημα να υπάρχει δημόσια δωρεάν υγεία και να σταματήσει η επιβάρυνση των ασφαλισμένων για την αγορά φαρμάκων.
Οι συνταξιούχοι συναντήθηκαν στην Ομόνοια με τους εργαζόμενους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, οι οποίοι πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. Όντας απλήρωτοι εδώ και τουλάχιστον 18 μήνες, ζητούν την επαναλειτουργία των ναυπηγείων με όλο το προσωπικό και να παραδοθούν τα υποβρύχια.
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών θα πραγματοποιήσουν οργανώσεις ατόμων με αναπηρία που ζητούν βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους. 
Στις 6 το απόγευμα, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ συνδιοργανώνουν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τόπο συγκέντρωσης τα Προπύλαια. Την ίδια ώρα και στο ίδιο σημείο καλούν σε διαδήλωση αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους απεργούς πείνας στις φυλακές Κορυδαλλού, κινήσεις και οργανώσεις που τους συμπαραστέκονται.

Read more...

Πάγκαλος: Να μπω φυλακή...





...αν αποδειχθεί ότι είμαι πράκτορας...
Επιμένει ο Πάγκαλος, στην αρχική του δήλωση, ότι επί θητείας του οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν τους αμερικανούς .
 «Δεν θεωρώ ότι... 
η Ελλάδα πρέπει να είναι πάντα θύμα» λέει απ' το ΒΗΜΑ FM και πετά το γάντι στον δικηγόρο A. Tατση, που τον μήνυσε, λέγοντας: «Αν αποδειχθεί ότι είμαι πράκτορας να πάω φυλακή».

Προσπάθησε να δικαιολογησει την αποκάλυψη του ( ότι πριν από περίπου 15 χρόνια και οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν τις επικοινωνίες μεταξύ Αμερικανών στην Αθήνα και την Άγκυρα.), μ' ένα περιστατικό από ακρόαση δύο εκπροσώπων της αμερικανικής υπερ-υπηρεσίας πληροφοριών NSA (National Security Agency).

«Στο ερώτημα του προέδρου της αμερικανικής επιτροπής στο Κογκρέσο προς τους πράκτορες της NSA αν οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν ή όχι, απάντησαν ότι “με βάση τις δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία κάνουμε ό,τι κάνουν και οι άλλοι”», ανεφερε ο  Πάγκαλος .

Για να ισχυροποιήσει τον συλλογισμό του ότι οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες καλώς παρακολουθούσαν τους Αμερικανούς, ο πρώην υπουργός επικαλέστηκε και τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος επίσης παραδέχτηκε ότι και «οι Ρώσοι κάνουν ό,τι κάνουν και οι άλλοι».

Αποκάλυψε, μαλιστα, λεπτομέρειες από τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών επικοινωνιών των πρεσβευτών των ΗΠΑ στην Αθήνα και την Άγκυρα.
Όπως ανέφερε, τα μέλη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών «παρακολουθούσαν δύο σταθερά τηλέφωνα εκείνης της εποχής και κατάφεραν να παρακολουθούν συνομιλίες του τότε πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα με τον τότε πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία», για δύο μεγάλα εθνικά θέματα: Το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Επίσης, είπε ότι ήταν λίγο πριν την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Κατά τον πρώην υπουργό Εξωτερικών «είχε ξαμολυθεί τότε στις πρωτεύουσες ο κ. Μίλλερ (πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα) και έβλεπε όλους τους ανθρώπους που έβλεπα εγώ και τους έλεγε ότι άποψη των ΗΠΑ είναι να μην μπει η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο  Πάγκαλος υπερασπίστηκε την επιλογή του τότε να παρακολουθείται και να καταγράφεται η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των υψηλόβαθμων Αμερικανών διπλωματών στην Ελλάδα και την Τουρκία λέγοντας: «Τώρα τι, θα πουν οι Αμερικανοί γιατί παρακολουθούσατε δύο πρεσβευτές μας όταν εμείς κάναμε εκστρατεία εναντίον σας;».

Κατά τον πρώην υπουργό  με τις παρακολουθήσεις εξυπηρετήθηκε ο στόχος της εισόδου της Κύπρου στην ΕΕ.. 

Read more...

Έληξε η μετενέργεια Στον αέρα από την Πέμπτη οι μισθοί 500 χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων



Στον αέρα από την Πέμπτη οι μισθοί 500 χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα:
Λήγει σήμερα, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, η μετενέργεια που προβλέπεται από το νόμο για τη συλλογική σύμβαση εργασίας των εμποροϋπαλλήλων, με αποτέλεσμα οι μισθοί των περίπου 500 χιλιάδων εργαζομένων να είναι στον «αέρα».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, καλεί άμεσα τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε υπογραφή νέας σύμβασης με μείωση 13%, ωστόσο, οι εργαζόμενοι είναι αρνητικοί.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας είχε διατυπώσει την πρότασή του από το καλοκαίρι, προτείνοντας νέο βασικό μισθό τα 751 ευρώ (από 860 ευρώ, δηλαδή μείωση 13%).

Τα 751 ευρώ ήταν ο κατώτατος μισθός της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πριν από την εφαρμογή του Μνημονίου.

«Τα δεδομένα της αγοράς και η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις επιβάλλουν την αναζήτηση μιας νέας κλαδικής συμφωνίας για μείωση των μισθών» είχε δηλώσει τότε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Βασίλης Κορκίδης.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι δεν εμφανίζονται διατεθιμένοι να δεχθούν τέτοια μείωση. Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, θα συμμετάσχουν στον διάλογο υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης οι εκπρόσωποι των εργοδοτών δεν θα προχωρήσουν σε μειώσεις.

Πάντως, ακόμα και στις τάξεις των εργοδοτών δεν υπάρχει ομοφωνία για το ζήτημα και κανείς δεν μπορεί ακόμα να προβλέψει εάν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις ή ακόμα και ατομικές συμβάσεις.
Newsroom ΔΟ
Λ

Read more...

Αντιδράσεις για τους συνοδούς του Επεισοδιακή η έναρξη της ακρόασης του διοικητή της ΕΥΠ στη Βουλή


Επεισοδιακή η έναρξη της ακρόασης του διοικητή της ΕΥΠ στη Βουλή
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Επεισοδιακή ήταν η έναρξη της ακρόασης του διοικητή της ΕΥΠ Θεόδωρου Δραβίλλα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Συγκεκριμένα, προκλήθηκε ένταση όταν βουλευτές-μέλη της Επιτροπής διαμαρτυρήθηκαν διότι ο κ. Δραβίλλας προσήλθε συνοδευόμενος από πρόσωπα, την ταυτότητα των οποίων αρνήθηκε να αποκαλύψει στους βουλευτές.

Η ακρόαση είναι σε εξέλιξη.

Θέμα για τους συνοδούς του κ. Δραβίλλα έθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, η οποία προειδοποίησε ότι αν δεν αποκαλυφθούν τα ονόματα των προσώπων θα αποσυρθεί από τη σημερινή ακρόαση.

Ο διοικητής της ΕΥΠ προσέρχεται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με το άρθρο 43Α του Κανονισμού της Βουλής, που ορίζει ότι η ακρόαση είναι απόρρητη. Το απόρρητο δεσμεύει όμως και τους βουλευτές ακόμη και μετά τη λήξη της θητείας του. Η φρουρά της Βουλής ζήτησε επίσης από δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα που συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών να απομακρυνθούν.

Η απόφαση να κληθεί σε ακρόαση ελήφθη μετά τα δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο παρακολουθήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των αποκαλύψεων για παρακολουθήσεις τηλεπικοινωνιών από την NSA, μέσω της πρεσβείας στην Αθήνα, αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Παρακολούθηση για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ «Γιατί να είναι η Ελλάδα πάντα θύμα;» επιμένει ο Θ.Πάγκαλος



«Γιατί να είναι η Ελλάδα πάντα θύμα;» επιμένει ο Θ.Πάγκαλος
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Διευκρινίσεις μετά το σάλο που προκάλεσε με τη δήλωσή του ότι «κι εμείς παρακολουθούσαμε τους Αμερικανούς» έδωσε την Πέμπτη, μέσω του ΒΗΜΑ 99,5 ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ότι οι παρακολουθήσεις των δύο αμερικανών πρέσβεων σε Αθήνα και Αγκυρα αφορούσαν τα ελληνοτουρικά και το Κυπριακό και ειδικότερα την αρνητική στάση των ΗΠΑ απέναντι στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Όπως είπε, η ΕΥΠ εντόπισε δύο σταθερά τηλέφωνα, με τις δυνατότητες που είχε τότε -«και θέλω να τους δοξάσω γι' αυτό»- και παρακολουθούσαν τους δύο πρέσβεις των ΗΠΑ. Εκείνη την εποχή είχε τεθεί το δίλημμα εάν θα μπει η Κύπρος στην ΕΕ ή πρώτα η Τουρκία και μετά η Κύπρος ·τη δεύτερη άποψη υποστήριζαν οι ΗΠΑ, ανέφερε.

Υποστηρίζοντας το επιχείρημα που διατύπωσαν οι αμερικανικές υπηρεσίες, «κάνουμε ό,τι κάνουν όλοι», ο Θ.Πάγκαλος τόνισε ότι δεν υιοθετεί την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι πάντα θύμα, αλλά ότι «η Ελλάδα πρέπει όποτε και όπου μπορεί να κάνει ό,τι κάνουν κι όλοι οι άλλοι». «Αλλωστε, το "κάνουμε ό,τι κάνουν κι άλλοι" ήταν το σχόλιο και του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σ.Λαβρόφ σε σχετική ερώτηση», παρατήρησε ο κ. Πάγκαλος.

Επιπλέον, ο κ. Πάγκαλος αναρωτήθηκε γιατί στη διαμάχη μεταξύ Αμερικανών και Γερμανών για τις παρακολουθήσεις της NSA «θα πρέπει να είμαστε υπέρ της Μέρκελ;» και πρόσθεσε: «Σε πολύ δύσκολες στιγμές μάς στήριξαν οι ΗΠΑ, ενώ από την άλλη έχουμε τη γνωστή κατάσταση. Γιατί να μισούμε τους λαούς κατά ιεραρχία;»

Σε ό,τι αφορά τη συγκυρία που έκανε την αποκάλυψη, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε: «Έχει γίνει συζήτηση στον Τύπο γι' αυτό και στο παρελθόν. Δεν το διέψευσε κανείς» και αναρωτήθηκε: «Τι ζημιά μας κάνει; Οι αμερικανοί παρακολουθούσαν τον πρωθυπουργό κι εμείς τους παρακολουθήσαμε για την εκστρατεία κατά της Κύπρου. Γιατί η Ελλάδα να είναι πάντα θύμα; Γιατί η Ελλάδα πάντα να την τρώει; Γιατί να μην παίρνει πρωτοβουλίες; Γιατί η κακομοιριά, η μιζέρια κι αυτός ο αστικός καθωσπρεπισμός;»

Για την κριτική που του ασκήθηκε, ο κ. Πάγκαλος επισήμανε ότι «οι εμπαθέστερες και κακοηθέστερες επιθέσεις» εις βάρος του έγιναν από το ΠΑΣΟΚ. Τόνισε, δε, ότι αισθάνεται «μισητός σε ένα χώρο που νόμιζα ότι ανήκα».
Newsroom ΔΟ
Λ

Read more...

Απάντηση Κεδίκογλου στις δηλώσεις Γλέζου


kedikoglou-simos-660-euro-2_8Με πολύ αιχμηρό τρόπο απάντησε ο Σίμος Κεδίκογλου στις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου.
Στο επίκεντρο και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας και η “κυβερνητική πολιτική” του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα συνεχή βέλη της Κουμουνδούρου στην κυβέρνηση.
“Επειδή, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να απαντήσει στον κ. Γλέζο τον διευκολύνουμε εμείς:
Ο κ. Τσίπρας θα δίνει συντάξεις στα 45. Κανείς δεν θα πληρώνει κανένα φόρο. Θα επαναγοράσει το δημόσιο, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, λιμάνια. Θα οδηγήσει στα δικαστήρια όσους ξένους επενδυτές εμπιστεύθηκαν τη Χώρα μας. Θα αποκαταστήσει τους μισθούς του δημοσίου και τις συντάξεις στα επίπεδα του 2009. Θα αποκαταστήσει επιδόματα στο δημόσιο (όπως της έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία και το επίδομα υπολογιστή). Δεν θα απολύσει κανέναν από το δημόσιο (ούτε τους επίορκους) και θα επαναπροσλάβει όσους απομακρύνθηκαν. Δεν θα κλείσει, ούτε θα συγχωνεύσει καμία προβληματική δημόσια επιχείρηση. Θα υποδέχεται όποιον παράνομο μετανάστη θελήσει να εισέλθει στη Χώρα. Και θα του δίνει και υπηκοότητα!
Και όλα αυτά με ένα νόμο και ένα άρθρο. Και μάλιστα, αφού όλα αυτά χρειάζονται υψηλότατη χρηματοδότηση, δηλώνει ότι δεν θα αναγνωρίσει το χρέος, το οποίο μονομερώς θα διαγράψει για να επαναδιαπραγματευθεί μετά τη δανειοδότηση της Χώρας. Και σίγουρα πιστεύει ότι όλοι θα τρέξουν να μας κρατήσουν μέσα στο Ευρώ. Τέλος, επειδή προβλέπει ότι το υπέροχο αυτό σχέδιό του θα δημιουργήσει συνθήκες απόλυτης κοινωνικής γαλήνης, θα αφοπλίσει την αστυνομία και θα καταργήσει τις περιττές ειδικές δυνάμεις του στρατού, μιας που, έτσι κι αλλιώς, θα μας βγάλει και από το ΝΑΤΟ.
Ιδού κ. Γλέζο οι απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματά σας”.

Read more...

Μπλόκο του ΣΔΟΕ έλεγχοι πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε πρόσωπα μεγάλης περιουσίας


20131030-084912.jpgΤο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο των ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου διενήργησε, με βάση επιχειρησιακό σχέδιο, ελέγχους σε όλη την επικράτεια σχετικά με την παράνομη κυκλοφορία αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες από μη δικαιούχα πρόσωπα.
Από τους ελέγχους που διεξήχθησαν, από 21-10-2013 έως 29-10-2013, ενενήντα δύο (92) πολυτελή αυτοκίνητα δεσμεύτηκαν, προκειμένου να γίνει ο φορολογικός και τελωνειακός έλεγχος νόμιμης κυκλοφορίας.
Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε πρόσωπα μεγάλης περιουσίας. Σημειώνουμε χαρακτηριστικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής:
1. Το ΣΔΟΕ Π.Δ. Πελοποννήσου, σε δύο περιπτώσεις, διαπίστωσε φοροδιαφυγή ύψους 2.926.000 ευρώ, καθόσον μία offshore εταιρεία, δεν κατέβαλε φόρους 1.319.000 ευρώ και ένας ιδιώτης έλαβε έμβασμα από offshore ύψους 6.710.000 ευρώ, το οποίο δεν δήλωσε.
2. Σε offshore εταιρεία στο Κρανίδι, καταλογίστηκε Ειδικός Φόρος Ακινήτων ύψους 9.600.000 ευρώ , για τα έτη 2003-2013.
Επίσης :
– Σε φαρμακείο στην Αθήνα καταλογίστηκε απόκρυψη εισοδήματος ύψους 2.750.000 ευρώ, από παράνομη πώληση αναβολικών
.
-Το Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής, καταλόγισε πρόστιμά ύψους 895.000 ευρώ σε 36 ενεχυροδανειστήρια κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2013.
-Το Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Δυτικής Ελλάδας διεξήγαγε εκτεταμένους ελέγχους στην περιοχή της Τριχωνίδας Αγρινίου, για λαθρεμπόριο κομμένου καπνού. Δεσμεύτηκε μηχάνημα κοπής καπνού και κατασχέθηκαν 40 κιλά λεπτοκομμένου καπνού έτοιμου προς διάθεση.
– Το Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Ηπείρου κατέσχεσε 2 παράνομους άμβυκες, οι οποίοι λειτουργούσαν χωρίς την προβλεπόμενη άδεια καθώς και 680 κιλά τσίπουρο, προϊόν παράνομης απόσταξης.
– Στο λιμάνι του Πειραιά το Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα και το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά, κατέσχεσε 999.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, με αναλογούντες δασμούς και φόρους ύψους 3.350.000 ευρώ.
-Η Επιχειρησιακή Δ/νση Θεσ/κης σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ κατέσχεσε μεγάλη ποσότητα παραποιημένων και πειρατικών προϊόντων σε 3 κρυφές αποθήκες στην περιοχή Ροτόντα Θες/κης .
Πρόκειται για 2.050 επώνυμα γυαλιά ηλίου ,400 βραχιόλια και 200 ζεύγη σκουλαρίκια γνωστής μάρκας , 652 πλαστές κάρτες κινητής τηλεφωνίας, ρολόγια χειρός , αθλητικά υποδήματα κ.α.
Προσήχθησαν 11 αλλοδαποί και ένας ημεδαπός.

Read more...

Στη Βουλή για ακρόαση ο διοικητής της ΕΥΠ


vouli_epitropiΜε τη διαδικασία του άρθρου 43 Α του Κανονισμού της Βουλής καλείται, αύριο Πέμπτη, σε ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεόδωρος Δραβίλλας.
Σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό, «οι συζητήσεις για τη δραστηριότητα της ΕΥΠ είναι απόρρητες και τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο αυτό και μετά τη λήξη της θητείας τους».
Η ακρόαση του κ. Δραβίλλα συμπίπτει με τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων από την Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Η απόφαση, ωστόσο, της Επιτροπής Θεσμών είχε ληφθεί σε χρόνο παρελθόντα και μάλιστα ομόφωνα, μετά τα δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο παρακολουθήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα επίσης με τον Κανονισμό, «η κυβέρνηση οφείλει, είτε με δική της πρωτοβουλία είτε ύστερα από αίτημα της επιτροπής, να ενημερώνει για τη δραστηριότητα της ΕΥΠ, εκτός αν συντρέχουν λόγοι υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος ή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τους οποίους ο αρμόδιος υπουργός εκθέτει στην επιτροπή. Η Επιτροπή μπορεί να καλεί σε ακρόαση και τον διοικητή της ΕΥΠ, παρουσία του αρμόδιου υπουργού».
ΠΗΓΗ: tanea.gr

Read more...

Αναδρομικό... "απαγορευτικό"...


"Εκτός" ΙΚΑ οι βουλευτές και δήμαρχοι από τις 10 Σεπτεμβρίου...

Αναδρομικά από τις 10 Σεπτεμβρίου μπαίνει το "απαγορευτικό" για την παράλληλη ασφάλιση στο ΙΚΑ βουλευτών, υπουργών ή υφυπουργών καθώς και ...
αιρετών (δημάρχων, νομαρχών) κατά τη διάρκεια της θητείας τους καθώς και για την αναγνώριση του χρόνου ασφάλισης (για συνταξιοδότηση ή προσαύξηση σύνταξης) που αντιστοιχεί στη θητεία τους.
Αυτό προβλέπει εγκύκλιος της Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων που εκδόθηκε σε εφαρμογή του ν. 4182/2013. Με βάση τον ίδιο νόμο, στο ΙΚΑ ασφαλίζονται υποχρεωτικά πρόσωπα που παρέχουν εργασία ή υπηρεσία με αμοιβή είτε σε φυσικά πρόσωπα είτε στο Δημόσιο είτε σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου είτε σε ανεξάρτητες αρχές με οποιαδήποτε άλλη σχέση ακόμη και οι συνταξιούχοι ελληνικού ή αλλοδαπού ασφαλιστικού φορέα, εφόσον για την απασχόληση, εργασία τους ή υπηρεσία τους αυτή δεν ασφαλίζονται σε άλλο Ταμείο...
imerisia.gr

Read more...

ΔΟΕ: Συμμετέχει στο αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο...


Το δικό τους παρόν θα δώσουν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, όπως...
ανακοίνωσε η διδασκαλική ομοσπονδία Ελλάδας.

Η ΔΟΕ τονίζει ότι:

"Κλιμακώνουμε - δυναμώνουμε και διευρύνουμε τον αγώνα μας. Αντιστεκόμαστε στις ανάλγητες, άδικες και αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές που θέλουν να «γονατίσουν» τους εργαζόμενους και να «κλέψουν» τη ζωή μας.
Αντιστεκόμαστε στις πολιτικές που «συρρικνώνουν» τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, που δημιουργούν στρατιές ανέργων, σκορπούν και καλλιεργούν φοβικά σύνδρομα και οδηγούν την κοινωνία μας στην εξαθλίωση.
Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί βιώνουν καθημερινά αυτή την πολιτική που διαλύει τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, τους υποβαθμίζει οικονομικά και επιστημονικά, «εξαφανίζει» τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, φέρνει αδιοριστία και ανεργία.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε καλεί να συμμετέχεις:
• Στα πλαίσια των κοινών πανεκπαιδευτικών αγώνων στο συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. στις 31/10/2013 το απόγευμα στην Αθήνα (6:00 μ.μ.) στα Προπύλαια αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
• Στη Γενική Απεργιακή Κινητοποίηση στις 6/11/2013 που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ με τη ΓΣΕΕ κάνοντας μεταξύ άλλων δεκτή την πρόταση - απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (όπως αυτή καταγράφηκε στις 18/10/2013), να συντονίσει τον κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων απέναντι στις καταστροφικές μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές που βιώνει ο τόπος"...
enet.gr

Read more...

Εκπλήξεις από Μαγούλα, Αιγινιακό και Νίκη Στους «16» του Κυπέλλου Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος και Απόλλων


Στους «16» του Κυπέλλου Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος και Απόλλων
Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο υπερασπίστηκε το 2-1 του πρώτου αγώνα, αλλά επικράτησε και δεύτερη φορά του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο (Εργοτέλης - Παναθηναϊκός 0-1), παίρνοντας εύκολα το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Ολυμπιακός μετά το 5-1 του πρώτου ματς προσέφερε σκορ και θέαμα και στην Άμφισσα (Φωκικός - Ολυμπιακός 3-5), ενώ ο ΠΑΟΚ νίκησε και στην Καρδίτσα μετά το 3-1 της Τούμπας (Αναγέννηση Καρδίτσας - ΠΑΟΚ 0-1).

Το πρόγραμμα των ρεβάνς του Κυπέλλου ξεκίνησε, με τον Αιγιανιακό να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να αποκλείει τον ΠΑΣ Γιάννινα, νικώντας τον με 1-0 (το πρώτο ματς είχε λήξει 0-0).

Ο Πανιώνιος είχε ήδη μεγάλο προβάδισμα, αφού στο πρώτο παιχνίδι είχε επιβληθεί του Απόλλωνα Καλαμαριάς με 3-1 και με το 0-0 στη Καλαμαριά πήρε και τυπικά την πρόκριση. Ο Αστέρας Μαγούλας έχασε με 3-2 αλλά πήρε την πρόκριση με το γκολ του τερματοφύλακα του, Αλέξη Κασμερίδη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (2-1 το πρώτο ματς).

Η Νίκη Βόλου πήρε την πρόκριση για την επομένη φάση στα πέναλτι (4-1), καθώς στην κανονική διάρκεια το σκορ ήταν 2-1 όσο και αυτό του πρώτου αγώνα.
O Απόλλων Σμύρνης επικράτησε 2-1 του Πλατανιά στο «Γεώργιος Καμάρας», και προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης, αφού στην πρώτη αναμέτρηση οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1.Το πρόγραμμα του Κυπέλλου:

15:00 Αιγινιακός - ΠΑΣ Γιάννινα (0-0) 1-0

15:30 Απόλλων Καλαμαριάς - Πανιώνιος (1-3) 0-0

15:30 Λεβαδειακός - Αστέρας Μαγούλας (1-2) 3-2

15:30 Πανθρακικός - Νίκη Βόλου (1-2) 2-1 (1-4 στα πέναλτι)

18:00 Εργοτέλης - Παναθηναϊκός (1-2) 0-1

18:00 Απόλλων Σμ. - Πλατανιάς (1-1) 2-1

20:30 Αναγέννηση Καρδίτσας - ΠΑΟΚ (0-3) (0-1)

20:30 Φωκικός - Ολυμπιακός (1-5) (3-5)

* Σε παρένθεση τα πρώτα ματς.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Υπάλληλοι του ΙΚΑ Καρδίτσας ζήτησαν χρήματα για να μην βεβαιώσουν εισφορά



Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο υπάλληλοι του ΙΚΑ Καρδίτσας, οι οποίοι ζήτησαν 3.000 ευρώ από πολίτη προκειμένου να μην βεβαιώσουν εισφορά
Με χειροπέδες κατέληξαν δύο υπάλληλοι του ΙΚΑ Καρδίτσας, ένας 46χρονος και μία 37χρονη, οι οποίοι κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και εκβίαση.
Η παράνομη δράση των δύο υπαλλήλων αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία που έκανε ένας 50χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης οικίας στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, η 37χρονη απαίτησε εκβιαστικά από τον ίδιο να της δώσει 3.000 ευρώ, προκειμένου να παραλείψει να βεβαιώσει ποσό 15.000 ευρώ ως εισφορά για την αποπεράτωση οικοδομικών εργασιών σε σπίτι του 50χρονου.
Το ραντεβού δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (29/10), σε σημείο που άλλαξε τρεις φορές η 37χρονη, η οποία εμφανίστηκε με το αυτοκίνητο της και παρέλαβε σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα το ποσό των 2.000 ευρώ ως προκαταβολή.
Η υπάλληλος συνελήφθη επ' αυτοφώρω και από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι ενήργησε για λογαριασμό του 46χρονου, στον οποίο θα έδινε τα χρήματα για τον ίδιο λόγο. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη και αυτός. Αμφότεροι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

Read more...

Το "βραχιολάκι" ψηφίστηκε και στην Ελλάδα...


Το "βραχιολάκι" που θα επιτρέπει σε κρατούμενους να παραμένουν εκτός φυλακών ψηφίστηκε από τη Βουλή αλλά θα ...
γίνει πραγματικότητα σε περίπου 2 χρόνια.

Το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή και το ηλεκτρονικό "βραχιολάκι" θα αρχίσει να διατίθεται και στην Ελλάδα ως ευεργετικό μέσο της αποφυλάκισης κρατουμένων υπόδικων ή και καταδίκων.

Το κόστος βέβαια, που υπολογίζεται από 1.500 ως 2.500 ευρώ, θα επιβαρύνει τους κρατούμενους και σε ελάχιστες περιπτώσεις, όταν διαπιστωμένα ο κρατούμενος δεν έχει τα οικονομικά μέσα, θα επιβαρύνεται το Δημόσιο.

Το "βραχιολάκι" βέβαια δεν θα μπορούν να το φορούν όλοι, όχι μόνο γιατί είναι ακριβό, αλλά σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, θα επιτρέπεται σε ορισμένες περιπτώσεις κατηγορουμένων.

Οπωσδήποτε όχι εκείνοι που έχουν καταδικασθεί για εσχάτη προδοσία, τρομοκρατία ή εγκληματική οργάνωση, αλλά και αυτοί που έχουν καταδικαστεί για βιασμούς ή εμπορία ναρκωτικών.

Από εκεί και πέρα, όλοι οι άλλοι θα μπορούν να το χρησιμοποιούν αφού βεβαίως εγκρίνει την αίτησή τους το συμβούλιο της φυλακής και εφόσον έχουν εκτίσει σε πρόσκαιρη κάθειρξη τα 2/5 της ποινής και για ισόβια 14 χρόνια.

Με το "βραχιολάκι" θα μπορεί ο κατηγορούμενος να παρακολουθείται από τις κρατικές Αρχές σε όλες τις κινήσεις του και βεβαίως θα πρέπει πάντα ο κρατούμενος να συμμορφώνεται στους όποιους όρους του έχουν επιβληθεί από τις φυλακές, δηλαδή να φοράει το "βραχιολάκι" και να μπορεί να πηγαίνει μόνο για δουλειά, εκπαίδευση ή σε πρόγραμμα απεξάρτησης...
crimenet.gr

Read more...

Ένας χρόνος με διετή αναστολή στον "δράκο" της Πάρου για ψευδορκία...


Η κοπέλα νοσηλεύεται σε ειδική κλινική...

Το 2012 ο Πακιστανός είχε κακοποιήσει την 16χρονη Μυρτώ - Είχε δηλώσει ότι ...
είναι ανήλικος όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς

Την ώρα που η 16χρονη Μυρτώ δίνει τη δική της μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στο ειδικό κέντρο αποκατάστασης του Χάρβαρντ στη Βοστόνη, ο Πακιστανός «δράκος» της Πάρου που την κακοποίησε το 2012, καταδικάστηκε σήμερα για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο δικαστικό μέγαρο της Σύρου και καταδικάστηκε για το αδίκημα της ψευδορκίας, καθώς είχε δηλώσει ότι είναι ανήλικος όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης από το δικαστήριο.

Το τριμελές πλημμελειοδικείο του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με διετή αναστολή και ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές Γρεβενών όπου κρατείται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κοπέλας.

Η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας πήρε αναβολή καθώς η μοναδική μάρτυρας της υπόθεσης, η μητέρα της Μυρτούς, βρίσκεται στην Αμερική στο πλευρό της κόρης της...
protothema.gr

Read more...

Δίωξη κατά οδηγών γαλακτοβιομηχανίας για απάτη 315.000 ευρώ



Για απάτη κατηγορούνται δύο υπάλληλοι γαλακτοβιομηχανίας. Ασκήθηκε δίωξη εναντίον τους για ζημία 315.000 ευρώ
Για απάτη σε βαθμό κακουργήματος κατηγορούνται δύο υπάλληλοι της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ. Πρόκειται για δύο οδηγούς της εταιρείας, οι οποίοι φέρονται ότι εισέπρατταν χρήματα από πωλήσεις προϊόντων, αλλά τα χρήματα κατέληγαν σε "κρυφό" τραπεζικό λογαριασμό.
Το ύψος της απάτης, σύμφωνα με τη δίωξη που ασκήθηκε, προσεγγίζει περίπου τις 315 χιλιάδες ευρώ.
Η έρευνα για τη δράση των υπαλλήλων ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε η εταιρεία ενόψει των διαδικασιών υπαγωγής της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε τελικώς από τα πολιτικά δικαστήρια.
Ορκωτός λογιστής, που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης, διαπίστωσε ότι η δράση τους διήρκησε επί δύο χρόνια. Από την έως τώρα έρευνα δεν διαπιστώθηκε πού κατέληξαν τα χρήματα.
Οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν για την υπόθεση σε ανακριτή.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Read more...