Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Θα κρίνει εν πολλοίς τη σχέση Βενιζέλου - Παπανδρέου Παραδόθηκε στο ΠΑΣΟΚ ο «καυτός» φάκελος με τα οικονομικά του κόμματος



Τον συνέταξαν έξι ελεγκτικές εταιρείες - Επιδόθηκε στον γενικό διευθυντή του κόμματος - Εντολή Βενιζέλου να ανοιχθεί μόνο ενώπιον του Πολιτικού Συμβουλίου

Στα χέρια του γενικού διευθυντή του κόμματος, Νίκου Σαλαγιάννη, και μέσα σε σφραγισμένο φάκελο, επιδόθηκε σήμερα από τις έξι ελεγκτικές εταιρείες, που είχαν αναλάβει το σχετικό έργο, το πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έδωσε εντολή να μην ανοίξει ο φάκελος, προκειμένου να μην υπάρξει καμία διαρροή, μέχρι να συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, τις επόμενες ημέρες.

Το ζήτημα δεν αποκλείεται να τεθεί, εξάλλου, στην αυριανή σύγκληση της Κοινοβουλυτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα των οικονομικών του Κινήματος έχει αποτελέσει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ «βενιζελικών» και «παπανδρεϊκών» στο ΠΑΣΟΚ, καθώς η «τρύπα» στα ταμεία του κόμματος φέρεται να αγγίζει τα 115 εκατ. ευρώ και αφορά στην περίοδο 2004-2009.

Πλέον, το άνοιγμα του σφραγισμένου φακέλου με το πόρισμα, αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον...
protothema.gr

Read more...

Μιχάλης Καρχιμάκης προς κ.Χρύσανθο Λαζαρίδη, ενταύθα...


" Γράμμα" μέσω του Nonews στέλνει ο Μιχάλης Καρχιμάκης στο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας:
Αν ψάχνατε κ.Λαζαρίδη να βρείτε αμεσα λύση ,για 2000 απολύσεις και επιλέξατε την...
ΕΡΤ,για να το κάνετε εξυπηρετώντας ταυτόχρονα συμφέροντα μεγαλοπαραγοντων που θέλουν το μερίδιο της ΕΡΤ απο όπου κι αν ...προέρχεται για την πάρτη τους,
,παρα το ότι είμαι αντίθετος σε λογικές απολύσεων ,όταν την ίδια ώρα μιλάμε για εργασία και θέσεις εργασίας για ανέργους .

Θα μπορούσατε να εισηγηθειτε ,στον κ.Σαμαρά και ως πρώην αριστερονυνδεξιος,

Την ΑΠΟΜΑΚΡΎΝΣΗ της αλυσίδας των καραβανιων που οργανωσε,μετέφερε και διόρισε σε μια νύχτα περίπου σε ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ και φορείς του Υπουργείου Πολιτισμου ,
Καθώς και άλλες επαναφορες χιλιάδων ξεχασμενων μη υλοποιημενων ρουσφέτιων απο το 1990 που εγκαταστησατε στο δήμοσιο,την περίοδο διακυβέρνησης Της Ν.Δ,2004-2009 ,Μετα απο 25 ΧΡΌΝΙΑ περίπου ...

Μιχάλης Καρχιμάκης

Read more...

Τζαμτζής: "Μας λένε ότι συγκυβερνάμε με τους κλέφτες και τους απατεώνες"...


Σάλος από τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ...
Δριμύτατος ήταν ο Δάνης Τζαμτζής σε τηλεοπτική του εμφάνιση εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η χώρα. Όπως είπε...
χαρακτηριστικά "τα ρούχα που πλύθηκαν μαζί δεν έχουν γίνει ροζ" , χρησιμοποιώντας παραφρασμένο το γνωστό τραγούδι του Γιάννη Μηλιώκα. Αναφερόμενος στην συγκυβέρνηση με το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου, τόνισε ότι το πρόβλημα βρίσκεται με τον κόσμο της ΝΔ ο οποίος λέει οτι "κυβερνάτε με τους κλέφτες και τους απατεώνες".
\Ο Δάνης Τζαμτζής αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη οι οποίες πυροδότησαν αλυσιδωτές αντιδράσεις λέγοντας οτι τα είχε πει κι ο ίδιος και μάλιστα πολύ πριν τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ...

parapolitika.gr

Read more...

Επιταχύνονται οι διαπραγματεύσεις Σε διυπουργική εξελίχθηκε το δεύτερο ραντεβού Στουρνάρα - τρόικας


test1
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Με τους εκπροσώπους των δανειστών συναντάται -για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες- ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε μια προσπάθεια να κλείσουν οι εκκρεμότητες του ελληνικού προγράμματος, ώστε το Eurogroup να δώσει το «πράσινο φως» για την -τμηματική όπως φαίνεται- εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ.

Παρών στην συνάντηση είναι και ο Φίλιππος Σαχινίδης, για να ενημερωθεί και το ΠΑΣΟΚ για τις διαπραγματεύσεις. Επίσης, παρόντες είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας και η πρόεδρος του ΤΧΣ Αναστασία Σακελλαρίου, για να ενημερώσει για τραπεζικά θέματα, καθώς και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης.

Την προθεσμία ώς τη Δευτέρα έθεσε η Κομισιόν, διαψεύδοντας δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο η τρόικα έθεσε τελεσίγραφο τριών ημερών στην Αθήνα, για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

«Είναι μια ιστορία που βγαίνει από το πουθενά, δεν έχουμε θέσει καμία προθεσμία» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του εκπροσώπου του Όλι Ρεν, αναφερόμενος στο σχετικό τηλεγράφημα του Reuters.

Κατόπιν αυτών, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να συγκεντρώσει όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις σε ένα νομοσχέδιο - «σκούπα», που θα κατατεθεί στην Βουλή ώς την ερχόμενη Δευτέρα.

Στην σύσκεψη λαμβάνουν μέρος ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και Αντώνης Μπέζας, ο υπουργός και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης και Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου (ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στο Βερολίνο).
Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, η παρουσία των κυβερνητικών στελεχών στο υπουργείο Οικονομικών καταδεικνύει την προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα το ταχύτερο δυνατό.
Η τρόικα έχει ήδη συναντηθεί με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Το ραντεβού με τον κ. Μητσοτάκη θα επαναληφθεί την Τετάρτη, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία για την παράταση που ζητήθηκε από ελληνικής πλευράς αναφορικά με τις αποχωρήσεις από το Δημόσιο.

Πάντως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν επιβεβαιώνει τον αριθμό των 5.000 εκπαιδευτικών που -σύμφωνα με δημοσίευμα- θα μετακινηθούν από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ούτε και τον αριθμό των 8.500 οι οποίοι αναμένεται να κριθούν πλεονάζοντες.

Στην συνάντηση με τον κ. Γεωργιάδη αποφασίστηκε το κενό στον EOΠYY να αντιμετωπιστεί με το claw back, δηλαδή το πλαφόν στις δαπάνες του Οργανισμού προς τα ιδιωτικά εργαστήρια και τις κλινικές.

Στην συνάντηση με τον κ. Βρούτση έγινε σαφές ότι η τρόικα πιέζει για ελαστικοποίηση των κανόνων για ομαδικές απολύσεις, καθώς και την εισφορά 2 τοις χιλίοις υπέρ ΟΑΕΕ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αλλάζουν τα πάντα στα εργασιακά - Τι ζητά η τρόικα




Συνάντηση εκπροσώπων του υπουργείου Εργασίας με τους επικεφαλής της τρόικας. Στο τραπέζι εισφορές, συντάξεις, μείωση του εφάπαξ, ελλείμματα ασφαλιστικών ταμείων. Τετ α τετ συνάντηση Α. Γεωργιάδη με δανειστές

Τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, η διεύρυνση της μεταρρύθμισης στα εργασιακά και η καταπολέμηση της ανεργίας θα συζητηθούν σήμερα το πρωί σε συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με τους επικεφαλής της τρόικας.
Η τρόικα πιέζει για άμεση εφαρμογή της απόφασης επιβολής εισφοράς δύο τοις χιλίοις επί του τζίρου των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ και επιμένει σε νέα μέτρα, για επανακαθορισμό των συντάξεων και δραστική μείωση του εφάπαξ.
Από την πλευρά της, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συντάξει σχέδια για την κάλυψη των ελλειμμάτων ασφαλιστικών ταμείων και συγκεκριμένα του ΟΑΕΕ, τα οποία αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα Τρίτη.
Το σχέδιο βασίζεται σε αλλαγές στις ασφαλιστικές κλίμακες και στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της "Ναυτεμπορικής", η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα τονίσει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες επιβαρύνσεις, που θα επιτείνουν την κακή κατάσταση και θα διογκώσουν την ανεργία.
Στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί και η μεταρρύθμιση του συστήματος των κοινωνικών εισφορών. Μεταξύ άλλων εξετάζεται η αλλαγή του τρόπου είσπραξης των οφειλών και η απλοποίηση των κανονισμών που ισχύουν σήμερα. Πέρα από το ασφαλιστικό, θέμα μείζονος σημασίας αποτελεί και η διεύρυνση της μεταρρύθμισης στα εργασιακά.
Ηδη, από το μόνιμο εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Μπομπ Τράα, δόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα μια πρόγευση με τις θέσεις που διατύπωσε σε συνέδριο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στην Αθήνα, για διευκόλυνση της εισόδου και εξόδου στην αγορά εργασίας και περαιτέρω μείωση του κόστους.
Ο κ. Τράα έθεσε θέματα αύξησης (διπλασιασμού) του ορίου των απολύσεων, κατάργησης του ανώτατου ορίου των 30 ατόμων το μήνα και περαιτέρω συρρίκνωσης των αποζημιώσεων.
Στο πεδίο των συζητήσεων βρίσκεται και η εισήγηση της task force για την υιοθέτηση και στην Ελλάδα ενός μοντέλου ελαστικής εργασίας, χαμηλής αμοιβής, μηδενικής απόδοσης φόρου και ανάλογης πληρωμής εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, το οποίο οι Γερμανοί εισηγούνται στην κυβέρνηση με στόχο να μειωθεί άμεσα κατά 2% έως 4% ο δείκτης της ανεργίας.
Σύμφωνα με την Task Force, προτείνεται η εφαρμογή ενός μοντέλου απασχόλησης, μεταξύ πλήρους και μερικής απασχόλησης, με αμοιβή έως 350 ευρώ.
Στη συνάντηση αναμένεται να τεθεί και το θέμα του επανακαθορισμού των κατώτατων αμοιβών από την 1.1.2017 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ή ακόμη και απλή υπουργική απόφαση και η κατάργηση των περιορισμών για το lock out που προωθείται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να αρνηθεί την παροχή υπηρεσιών εκ μέρους των εργαζομένων που μέχρι πρότινος βρίσκονταν σε απεργία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εξεταστούν και θέματα που αφορούν στις απεργίες και ειδικότερα στη λήψη αποφάσεων με αυξημένη πλειοψηφία επί των εγγεγραμμένων μελών.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα παρουσιάσει στην τρόικα το σχέδιο για το μηχανισμό λήψης αποφάσεων για την ετήσια επικαιροποίηση των θεσμοθετημένων επιπέδων των κατώτατων μισθών που θα επικρατήσουν από το 2017.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει ότι η διαβούλευση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων θα ξεκινά τον Ιανουάριο κάθε χρόνο και θα ολοκληρώνεται τον Ιούνιο και ο μισθός θα καθορίζεται με τελική απόφαση της κυβέρνησης, ανάλογα με τους οικονομικούς δείκτες.  
Συντονιστικό ρόλο στη διαβούλευση θα έχει τριμελής επιτροπή με επικεφαλής τον εκπρόσωπο του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας και στελέχη από το υπουργείο Εργασίας και Οικονομικών, ενώ πέρα από τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και των επιστημονικών φορέων θα μπορούν να συμμετάσχουν και κλαδικά ή ομοιοεπαγγελματικά σωματεία.
Το θέμα της αναμόρφωσης του τρόπου καθορισμού των κατώτατων αποδοχών, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, είναι και το μείζον θέμα στα εργασιακά, με την επισήμανση ότι δεν έχουν τεθεί νεότερα ζητήματα, κάτι που παραπέμπει σε αποστάσεις που φαίνεται να κρατά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, για τις απολύσεις και τις αποζημιώσεις και πριν αποτιμηθούν πλήρως τα αποτελέσματα των μέτρων που ήδη έχουν ληφθεί και υλοποιούνται.
Στα επιχειρήματα που θα διατυπωθούν, πρωτεύοντα ρόλο έχει η ανεργία, για την οποία αναμένεται να υπάρξει χωριστή ενότητα συζήτησης.
Εν τω μεταξύ, τα μεγάλα ελλείμματα και τα μέτρα για την Υγεία θα βρεθούν στο επίκεντρο συζήτησης που θα έχει σήμερα ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, με τους επικεφαλής της τρόικας.
Εμφαση αναμένεται να δοθεί στον ΕΟΠΥΥ, στο κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, στην κινητικότητα και στον περιορισμό των δαπανών στη νοσοκομειακή περίθαλψη και στο φάρμακο.

Read more...

Μητσοτάκης: Oι μετακινήσεις θα γίνουν εθελοντικά ή υποχρεωτικά...



Σκοπός μας δεν είναι οι απολύσεις εκπαιδευτικών, αλλά η κινητικότητα, τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια συνάντησής του με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ. Διαμήνυσε πάντως, ότι οι...
μετακινήσεις θα γίνουν, είτε εθελοντικά, είτε υποχρεωτικά.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεσήμανε ότι η κινητικότητα θα πρέπει να γίνει εθελοντικά, αλλά, όπως είπε, σε καμία περίπτωση δεν θα διαφωνήσει εάν κάποια στιγμή γίνει και υποχρεωτικά.

Όσον αφορά ως προς τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα μετακινηθούν και οι προτεραιότητες που θα τεθούν στις μετακινήσεις, όπως είπε, είναι θέμα του υπουργείου Παιδείας.

Για το μεταβατικό διάστημα, ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου, ώστε να είναι το μικρότερο δυνατό.

Η καθηγητές ζήτησαν να καταργηθεί η ρύθμιση του νέου πειθαρχικού δικαίου, σύμφωνα με την οποία για οποιοδήποτε παράπτωμα και χωρίς να έχει αποδειχθεί η ενοχή, ο εκπαιδευτικός τίθεται σε αργία.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από την ΟΛΜΕ να υποβάλει σημείωμα, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και παραδείγματα ακραίων περιπτώσεων εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε αργία, προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές στο πειθαρχικό...
ethnos.gr

Read more...

Καψής: Θα είχε φύγει το μαύρο από την ΕΡΤ αν τα είχαμε βρει


Ρίχνει το μπαλάκι στους εργαζόμενους...
Ευθύνη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ για το γεγονός ότι παραμένει κλειστή η δημόσια ραδιοτηλεόραση επέρριψε εμμέσως πλήν σαφώς και ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής, μετά το Χρύσανθο Λαζαρίδη. Είπε πως..
. η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοστεί και σημείωσε πως δεν υπάρχει πρόθεση για άσκηση βίας από την πλευρά της κυβέρνησης ώστε να εκκενωθούν οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Το «λουκέτο» στην ΕΡΤ δίνει 2.656 απολύσεις από τις 4.000 που προβλέπονται για το 2013 Το «λουκέτο» στην ΕΡΤ δίνει 2.656 απολύσεις από τις 4.000 που προβλέπονται για το 2013 Μιλώντας στον ραδιοσταθμό RealFM είπε ότι “το μαύρο δεν το θέλει κανείς. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Θέλουμε να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται” προσθέτοντας όμως ότι “αυτή τη στιγμή, θα μπορούσαμε να το είχαμε λήξει αν είχαμε βρει μια συναινετική λύση με τους εργαζόμενους, αυτήν που διαπραγματευόμαστε τώρα.”

Κάλεσε, δε, σε συνεργασία γι’ αυτό το σκοπό και δεσμεύτηκε εκ νέου για την καταβολή των αποζημιώσεων.

Πάντως υπογράμμισε πως το μείζον ζήτημα είναι ο νέος φορέας ραδιοτηλεόρασης, κάνοντας λόγο για “μια νέα ΕΡΤ που θα είναι κατοχυρωμένη η ανεξαρτησία της” και που “θα είναι λιτή, αποδοτική, λειτουργική, χωρίς τις αγκυλώσεις της παλιάς ΕΡΤ”.

Όσον αφορά στη δομή του νέου φορέα άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να στηριχθεί στο σχέδιο του Ηλία Μόσιαλου επί διακυβέρνησης Παπανδρέου, διευκρινίζοντας πάντως ότι “το ακριβές οργανόγραμμα, το τι θα περιμένουμε από αυτήν τη νέα δημόσια τηλεόραση, θα προκύψει από μια μελέτη που θα γίνει σε αυτό το τρίμηνο”.

Τέλος απέφυγε να πάρει θέση για το πως θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, παραπέμποντας στο διαχειριστή και το υπ. Οικονομικών. “Εμένα, η δουλειά μου είναι να οργανώσω τη νέα τηλεόραση που θα αρχίσει να λειτουργεί -ελπίζουμε- σε ένα τρίμηνο. Εκεί θα ρίξω το βάρος μου, εγώ. Το τι θα γίνει για το ενδιάμεσο διάστημα και ποια λύση θα βρεθεί, θα το δούμε»”, είπε ο Π. Καψής.

Στο μεταξύ το μπαλάκι στους εργαζόμενους πέταξε σήμερα και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να ρίξει μαύρο στην ΕΡΤ αλλά “προέκυψε γιατί κατελήφθη ο ραδιοσταθμός και εξέπεμπε πειρατικό πρόγραμμα”.

Τη Δευτέρα ο Π. Καψής παρουσίασε στους εργαζόμενους μια δέσμη προτάσεων σχετικά με τις αποζημιώσεις και το καθεστώς λειτουργίας του ενδιάμεσου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα μέχρι τη σύσταση νέου.

Οι εργαζόμενοι, που θα αποφασίσουν σήμερα για την περαιτέρω στάση τους μέσα από τη γενική συνέλευση, τόνισαν σε χθεσινή ανακοίνωσή τους πως οι αποζημιώσεις δεν είναι χάρη και "γενναιόδωρη προσφορά" που μπορεί να εντάσσεται στην όποια "διαπραγμάτευση", αλλά ορίζονται νομίμως.

Newsroom Enet

Read more...

Τρία χρόνια Μνημόνιο: "Βουτιά" μισθών σε επίπεδα του 2005




Τρία χρόνια μετά την εφαρμογή του Μνημονίου, οι μισθοί βλέπουν την κατιούσα. Επιστροφή στα προ του 2005 επίπεδα. Ποιοι κλάδοι αντιμετωπίζουν σοβαρότερο πλήγμα
Χρόνια πίσω επέστρεψαν οι μισθοί, που πλέον κυμαίνονται στα επίπεδα του 2005, τρία χρόνια μετά από την υιοθέτηση του πρώτου Μνημονίου.
Βάσει του Δείκτη Μισθών που κατάρτισε η Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ), το επίπεδο των αμοιβών σήμερα φαίνεται να έχει υποχωρήσει στο 81,2% (σε σχέση με το έτος βάσης 2008 που γίνεται η σύγκριση).
Η πορεία των μισθών από το δεύτερο μισό του 2010, οπότε άρχισε να εφαρμόζεται και το πρώτο Μνημόνιο παίρνουν την "κάτω βόλτα".
Το α' τρίμηνο του 2010, λίγο πριν την εφαρμογή του Μνημονίου, οι μισθοί είχαν φθάσει και στο υψηλότερο σημείο, στο 104,5%, της περιόδου που εξετάζεται.
Μόνο στο α' τρίμηνο του 2013 οι απώλειες ανήλθαν κατά μέσον όρο στο 10,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012, έναντι μείωσης 7,76% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.
Κλάδοι οικονομίας
Στην έρευνα αποδοχών που γίνεται παρακολουθούνται συστηματικά οι εξελίξεις των μισθών και των όρων εργασίας στους παρακάτω κλάδους της οικονομίας:
Ορυχεία και λατομεία
μεταποίηση,
παροχή ηλεκτρικού ρεύματος,
φυσικού αερίου,
νερού,
κατασκευές,
εμπόριο,
επισκευές μηχανημάτων,
μεταφορά και αποθήκευση,
ενημέρωση και επικοινωνία,
τράπεζες και ασφάλειες,
εστίαση
διαχείριση ακίνητης περιουσίας,
διοικητικές δραστηριότητες.

Read more...

Συναγερμός στο Υπ. Οικονομικών: Εκτάκτως ο Στουρνάρας κάλεσε όλους τους υπουργούς...


Ασφυκτικές οι πιέσεις της τρόικας-Προβλέπονται ολονύκτιες διαπραγματεύσεις...
Εκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών , με τη συμμετοχή σχεδόν του μισού υπουργικού συμβουλίου συγκάλεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Στη συνάντηση θα παραβρεθούν οι...
εκπρόσωποι των δανειστών, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Η ελληνική πλευρά και η Τρόικα επιθυμούν να κλείσουν το ταχύτερο δυνατό όλα τα ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης, ενώ χαρακτηριστική της πίεσης που ασκείται είναι η δήλωση κορυφαίου αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών λίγο πριν την έναρξη της σύσκεψης. «Πάμε για ολονυκτία» είπε χαρακτηριστικά δίνοντας το κλίμα...
parapolitika.gr

Read more...

Η Πλωτάρχης της Φώφης...




Το ταμπού έσπασε αρχικά με την τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά, σε θέση αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας, η οποία με τη σειρά της όρισε γυναίκα υπασπιστή στο πλευρό της, σε ένα...
κατεξοχήν ανδροκρατούμενο υπουργείο.

Πρόκειται για την Πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού, Πηνελόπη (Μπέτυ) Πουλή. Τη συγκεκριμένη θέση πρώτη φορά αναλαμβάνει επίσημα μια γυναίκα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η κ. Γεννηματά, ζήτησε από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη μια γυναίκα για τη θέση του υπασπιστή και εκείνος κατέληξε στην Πλωτάρχη Πηνελόπη Πουλή ΠΝ, η οποία είναι Αξιωματικός Νοσηλευτικής, με πτυχίο αυτοδύτη της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών.

Ακόμη, έχει ειδίκευση στην καταδυτική ιατρική και ολοκληρωμένη εκπαίδευση πάνω σε καθήκοντα Νοσηλευτικής από τις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Karolinska της Σουηδίας και του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Στην Ελλάδα, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχίο που έλαβε, ενώ ήταν κανονικά στην Υπηρεσία.

Η Πλωτάρχης είναι και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχοντας παρουσιάσει την εργασία της με θέμα "Πολιτικές Υγείας στα κράτη-μέλη της ΕΕ και στους διεθνείς Οργανισμούς ΟΗΕ και ΠΟΥ".

Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία, η ξανθιά Πλωτάρχης έχει, συν τοις άλλοις, εντυπωσιακό παρουσιαστικό...

Read more...

Πάγκαλος: O Καραμανλής κι όχι ο Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα...





Κινδύνευε η Ελλάδα κι αυτός έτρωγε τις μπριζόλες του και πήγαινε για ύπνο. Εβλεπε βίντεο. Είναι πρωθυπουργός αυτός;...
Χείμαρρος ο Πάγκαλος, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Κ. Καραμανλή, από το μικρόφωνο του ΒΗΜΑ FM, ενώ περιποιήθηκε αναλόγως και τον...
Μ. Βορίδη.
«Αν είναι κάποιος που κατέστρεψε την Ελλάδα, είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Β'. Αυτός ο ανύπαρκτος πρωθυπουργός» είπε χαρακτηριστικά ο Πάγκαλος, για να συνεχίσει το "σφυροκόπημα":«Κινδύνευε η Ελλάδα και ο Καραμανλής έτρωγε τις μπριζόλες του και πήγαινε για ύπνο. Εβλεπε βίντεο. Είναι πρωθυπουργός αυτός; Δεν υπάρχει άνθρωπος σ' αυτή τη χώρα που να αμφισβητεί ότι αυτός κατέστρεψε τη χώρα. Διπλασιάστηκαν τα ελλείμματα, διπλασιάστηκε το χρέος και η κυβέρνηση ήταν εντελώς αδρανής».
Για τον Μάκη Βορίδη είπε: «Ο κ. Βορίδης είναι αμετροεπής και αδικαιολόγητα έκανε αυτή τη γενικόλογη κρίση και δεν ξέρουμε εξάλλου τι εννοεί. Αν εννοεί ότι (ο Ανδρέας Παπανδρέου) πρόδωσε τα εθνικά συμφέροντα, προφανώς έχει μια άλλη αντίληψη για τα εθνικά συμφέροντα από αυτή που έχει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού. Όπως και το πρόβλημά του είναι οι διάφορες θέσεις που διαδοχικά έχει πάρει σε διάφορους πολιτικούς σχηματισμούς, τις οποίες δεν θέλω να θυμηθώ. Δικαίωμα του καθενός είναι να κάνει επιπολαιότητες στη ζωή του και να αλλάζει».

Και συνέχισε: «Θεωρώ ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν έκανε τομές στο πελατειακό κράτος, αλλά αν αυτό εννοεί ο κ. Βορίδης, είναι και αναιδέστατος πέραν των άλλων. Αυτός θα κρίνει το πελατειακό κράτος; Ο πολιτικός που λέει ότι ο Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα λέει ότι ο ελληνικός λαός κατέστρεψε τον εαυτό του. Είναι γεγονός ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου με τη στάση του έχει συμβάλλει στην αύξηση του χρέους. Αλλά τουλάχιστον έδινε στον κόσμο να φάει».

Μίλησε και για το σημερινό ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση Σαμαρά:«Πρωθυπουργός τώρα είναι ο Σαμαράς. Δέχθηκε την κυβερνητική κρίση, επικράτησε στην κυβερνητική κρίση και τώρα δεν δέχεται ξανά τη διεφθαρμένη και επιζήμια ΕΡΤ για να υπακούσει στις πιέσεις. Αυτό είναι πολύ καλή συμπεριφορά ηγέτη και είμαι εναντίον της αντίθετης συμπεριφοράς – που ευτυχώς κανείς δεν την προσέχει, γιατί είναι ασήμαντη. Όπως στο ΠΑΣΟΚ, που κάτι τύποι βγαίνουν κάθε λίγο και λένε «όχι, να μην κάνουμε άλλες θυσίες στο όνομα του λαού και να μην πάρουμε τα χρήματα από εκεί που έχουν και όχι από εκεί που δεν έχουν». Οι εκπρόσωποι του λαϊκισμού είναι παρόντες στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά κανείς δεν τους δίνει σημασία, γιατί είναι ασήμαντα πρόσωπα. Γιατί δεν έχει το θάρρος να πει ο νταής ο κ. Βορίδης ότι θεωρεί απαράδεκτο στην παράταξή του το όνομα του Καραμανλή...».




Read more...

Έξαλλος ο Παναγιωτακόπουλος με Χρύσανθο και… ΠΑΣΟΚ...




Καθημερινές είναι πλέον οι παρεμβάσεις του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου στα κοινά -ειδικά από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει την αποδόμηση του Ανδρέα Παπανδρέου και τον μηδενισμό της προσφοράς του στον τόπο.

Την ...
αφορμή για τη νέα παρέμβαση του Γ. Παναγιωτακόπουλου έδωσε η σημερινή τηλεοπτική εμφάνιση του στενότερου συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, του Χρύσανθου Λαζαρίδη, ο οποίος δήλωσε πως ο πρωθυπουργός συμφωνεί με τη δήλωση του Μάκη Βορίδη, ότι ο Αντρέας κατέστρεψε την Ελλάδα.

«Κρίμα και ντροπή τους», γράφει ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, όχι για τη Συγγρού και το Μαξίμου, αλλά για τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που στηρίζει και συγκυβερνά με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ολόκληρη η δήλωση του Γ. Παναγιωτακόπουλου:

«Όταν ο πιο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, ο κ. Χρ. Λαζαρίδης, δηλώνει πως ότι δήλωσε ο κ. Βορίδης για τον Ανδρέα Παπανδρέου, απηχούν και τις απόψεις του κ. Σαμαρά, απλά είναι λάθος ο χρόνος που επιλέχθηκε να ειπωθεί, δημιουργείται ένα μείζον πολιτικό θέμα για τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Στηρίζει δηλαδή το ΠΑΣΟΚ έναν Πρωθυπουργό και συγκυβερνά με ένα κόμμα, που θεωρεί πως ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε τη χώρα;

Και θα συνεχίσει να τον στηρίζει αποδεχόμενο την προσβολή στο πρόσωπο του ιδρυτή του κόμματος αλλά και του ηγέτη που άλλαξε το ρου της ιστορίας στη χώρα;

Αν συμβεί αυτό τότε οι «εχθροί» βρίσκονται όχι εκτός αλλά εντός των τειχών της παράταξης.

Κρίμα και ντροπή τους!»


matrix24.gr

Read more...

«Ξηλώθηκε» μετά την παρασημοφόρηση από τον Βενιζέλο!...




Λίγες ημέρες μετά την παρασημοφόρηση του από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Γουέι Τζιαφού, επικεφαλής της μεγαλύτερης κρατικής κινεζικής ναυτιλιακής εταιρείας, που διαχειρίζεται την COSCO, αποτελεί παρελθόν από το τιμόνι της.

Σύμφωνα με...
δημοσίευμα της Wall Street Journal, την αλλαγή στην ηγεσία της COSCO, που προσπαθεί να επανέλθει στην κερδοφορία, ανακοίνωσε το τμήμα του Κομμουνιστικού Κόμματος που ελέγχει ζητήματα προσωπικού και διορίζει τα υψηλόβαθμα στελέχη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το τμήμα αυτό του ΚΚΚ, ο Γουέι Τζιαφού -ή κάπτεν Γουέι όπως θέλει να τον αποκαλούν- αποχωρεί άμεσα από το τιμόνι της COSCO, έπειτα από 15 χρόνια στην ίδια θέση.

Πάντως, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η αποχώρησή του δεν πρόκειται να φέρει ανατροπές στην στρατηγική της εταιρείας.

Νέος πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας διορίζεται ο 60χρονος Μα Ζεχουά, ενώ την προεδρία της εταιρεία θα αναλάβει ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Λι Γιουνπένγκ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γουέι Τζιαφού, σε πρόσφατες δηλώσεις του στη χώρα μας, όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια του νέου προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά και είχε επιβεβαιώσει το κινεζικό ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είχε υποστηρίξει ότι η Ελλάδα βρίσκεται τριάντα χρόνια πίσω σε σχέση με την Κίνα...

Τίτλος από crimenet.gr

Read more...

Ακης: Ρώτησα τον ανακριτή πως διέρρευσε το ημερολόγιο μου...




... κι αυτός έκανε την πάπια...
Η πρόθεση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αναγνωστούν στην εν εξελίξει δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου  τα προσωπικά ημερολόγια του πρώην υπουργού , προκάλεσε την άμεση και την έντονη αντίδραση των ...
συνηγόρων υπεράσπισης του.

Συγκεκριμένα, ο Λ. Κοτσαλής, συνήγορος του  Τσοχατζόπουλου, υποστήριξε πως η ανάγνωση των ημερολόγιων (είχαν βρεθεί και κατασχεθεί στο γραφείο του πρώην υπουργού) συνιστά παραβίαση του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

«Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να έρθουμε στο σημείο να υποχρεωθούμε με απόφαση δικαστηρίου να ασχοληθούμε με προσωπικά μου κείμενα.

Με τα ημερολόγια μου που δημιουργήθηκαν στο προσωπικό μου γραφείο και τα οποία αποτέλεσαν υλικό για το βασικό κατηγορητήριο.

Το υλικό αυτό έγινε φέιγ βολάν στο σύνολο του. Επί μήνες βρισκόταν στη δημοσιότητα με κατευθυνόμενες πληροφορίες από συγκεκριμένα μέσα και γνωστά έντυπα που διακρίθηκαν στο παρελθόν με επιθέσεις εναντίον μου για τη διαπόμπευση μου.

Δεν είναι δυνατόν να επαναληφθεί. Και θα επαναληφθεί αν επιτρέψετε να αναγνωστούν τα προσωπικά μου δεδομένα. Ρωτήσαμε τον ανακριτή πώς διέρρευσαν κι αυτός έκανε την "πάπια" και εξαφανίστηκε», δηλωσε εκνευρισμένος ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Απούσα και σήμερα από τη διαδικασία ήταν η Βίκυ Σταμάτη, η οποία τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Read more...

Εφοδος της αστυνομίας στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας...




Αστυνομική επιχείρηση ευρείας κλίμακας πραγματοποιήθηκε-σύμφωνα με πληροφορίες-τα ξημερώματα της Τρίτης σε χώρους της φοιτητικής εστίας των ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα, που...
την τελευταία 3ετία τελούσαν υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστό, κατά την έφοδο η αστυνομία δεν βρήκε τους καταληψίες αλλά μια τετραμελή οικογένεια από την Αλβανία η οποία διέμενε παράνομα σε αίθουσα του ΤΕΙ ενώ εντοπίστηκαν πανό, έντυπο υλικό, μπουκάλια και 10 ξύλινα κοντάρια.

Ο χώρος πλέον επιτηρείται από την αστυνομία.

AMΠE

Read more...

Παραίτηση του Μ.Κολιόπουλου από το ΤΧΣ...




Επιβεβαιώνεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) η παραίτηση του Μάριου Κολιόπουλου (αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου) μετά από...
διαφωνίες που υπήρξαν με άλλα μέλη του ΔΣ, κυρίως, όμως με την διευθύνουσα σύμβουλο Αναστασία Σακελλαρίου.


enet.gr

Read more...

Λαζαρίδης: Όσα είπε ο Βορίδης τα έχει πει και ο Σαμαράς ...


...για τον Ανδρέα Παπανδρέου στο παρελθόν (ΒΙΝΤΕΟ)...
 
crimenet.gr
Αποκαλυπτικός, τόσο για τις δηλώσεις Βορίδη περί Ανδρέα Παπανδρέου, όσο και για τη χθεσινή τοποθέτηση του Βύρωνα Πολύδωρα αλλά και για το μέλλον της...
ΕΡΤ, εμφανίστηκε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης που έδωσε σήμερα μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ερωτήθηκε αν συμφωνεί με την άποψη του Βορίδη και απάντησε:

«Όσον αφορά το παρελθόν όλοι έχουμε απόψεις, αυτό το έχει πει και ο Αντώνης Σαμαρας. Απλώς τώρα δεν είναι η ώρα να λεμε όλα αυτά τα πράγματα». Πρόσθεσε πως στο πλαίσιο του συνεδρίου μπορούν να ακουστούν τέτοια πράγματα. «Αν ψάξεις στο μυαλό του Αντώνη Σαμαρά θα δεις ότι πιθανόν σκέφτεται το ίδιο, ίσως και ο Ευάγγελος Βενιζέλος να σκέφτεται το ίδιο για τη Νέα Δημοκρατία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Δεν λέω Χρυσή Αυγή. Λέω νεοναζί»

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Βύρωνα Πολύδωρα, απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή: «Η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί. Όπως βλέπετε δεν λέω Χρυσή Αυγή. Λέω νεοναζί. Και δεν το κάνουμε τυχαία, δεν το κάνω μόνο εγώ, το κόμμα το κάνει. Τους αποκαλούμε σαν αυτό που είναι. Όχι με το όνομα το οποίο επικαλούνται. Αυτό το ξεκαθάρισε τελικά και ο κ. Πολύδωρας ο ίδιος για να δίκαιοι, μετά. Αυτό επειδή ήταν παρεξηγήσιμο όπως το είπε, το διευκρίνισε ο άνθρωπος, έπρεπε να ξεκαθαρίσουμε ότι πολιτική διάσταση δεν υπάρχει». Αναφερόμενος στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής στους οποίους αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο κ. Πολύδωρας σημείωσε: "Νούμερα που δεν υπάρχουν, και μην ξεχνάτε ότι γι' αυτό τα άκρα πάντα τα βάζεις στα άκρα, όταν είναι άκρα. Για να βάλεις τα όρια της ενότητας των υπολοίπων. Αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις ενότητα. Και άμα κάνεις το μετανοιώνεις και εσύ και η χώρα".

Από που θα εκπέμψει η νέα ΕΡΤ

Αποκαλυπτικός υπήρξε και για την ΕΡΤ λέγοντας πως η κυβέρνηση θέλει να λειτουργεί η νέα δημόσια τηλεόραση με πρότυπο το BBC και όταν ερωτήθηκε από που θα εκπέμψει από τη στιγμή που το ραδιομέγαρο βρίσκεται υπό κατάληψη, απάντησε με νόημα «μπορεί να εκπέμψει και από αλλού». Πρόσθεσε χαρακτηριστικά «Το μαύρο δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης. Το μαύρο προέκυψε γιατί κατελήφθη ο ραδιοσταθμός και εξέπεμπε πειρατικό πρόγραμμα. Σκεφτείτε σε άλλες χώρες ευρωπαϊκές μην πάτε έξω, αν κάποιοι καταλάβουν τον ραδιοσταθμό και εκπέμπουν πειρατικό πρόγραμμα τι θα γίνει; Ε λοιπόν εδώ δεν έγινε αυτό που θα γίνει παντού αλλού και ξέρετε τι θα γίνει και απλά έπεσε μαύρο για μερικές μέρες. Από την ώρα που κλείνει είναι εξωτερικοί, γιατί είναι παραιτημένοι, είναι απολυμένοι. Εμείς διακινδυνέψαμε να κλείσει η ΕΡΤ όπως έπρεπε να κλείσει, να μην ανοίξει ρουθούνι, να ξεμπλοκάρει μια πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση, να δημιουργηθεί προηγούμενο κιόλας και όλα αυτά να γίνουν με τον πιο ειρηνικό τρόπο».

Και πρόσθεσε: "Σπάσαμε ένα ταμπού, το οποίο το ήθελε η κοινωνία να το σπάσουμε και το εγκρίνει η κοινωνία τώρα. Αυτό που έγινε, μας έλεγαν μέχρι τώρα δεν είστε άξιοι να το κάνετε, δεν τολμάτε να το κάνετε και τώρα προς έκπληξη των πάντων έγινε και τρίβουν τα μάτια τους. Το κράτος το απέδειξε ήδη ότι δεν μπορεί να είναι όμηρος κανενός. Η κυβέρνηση, η εκλεγμένη κυβέρνηση, αυτή που έχει τελοσπάντων την δεδηλωμένη, δεν μπορεί να είναι όμηρος κανενός. Εμείς θα φτιάξουμε μια σύγχρονη τηλεόραση κατά τα πρότυπα ας πούμε του BBC. Αυτή είναι η φιλοδοξία μας. Μπορεί να εκπέμπει και από αλλού. Στην πρώτη φάση μπορεί να εκπέμπει και από αλλού".



Read more...

Στρεμματικός φόρος για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα...


tokarfi.gr
Στρεμματικός θα είναι ο φόρος για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα, αγροτεμάχια, γήπεδα, εκτάσεις γης και αγροτικές καλλιέργειες.
Θα ξεκινά από 1 ευρώ το στρέμμα και ...
ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ακινήτου θα μπορεί να φθάνει ακόμη και τα 60 ευρώ το στρέμμα για ακίνητα – φιλέτα.

Ο πολύ χαμηλός αυτός συντελεστής θα ισχύει για τις εκτάσεις μονοετούς καλλιέργειας που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Από κει και πέρα, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα κάθε άλλης εδαφικής έκτασης, ο φόρος του 1 ευρώ ανά στρέμμα θα προσαυξάνεται.

Σε κάθε περίπτωση, για την διαμόρφωση του τελικού συντελεστή του φόρου θα λαμβάνονται υπόψη διάφορα κριτήρια όπως η γεωγραφική θέση της εδαφικής έκτασης (το εάν δηλαδή βρίσκεται σε ορεινή, ημιορεινή ή πεδινή περιοχή, το εάν βρίσκεται κοντά στη θάλασσα κ.λπ.), το εάν η έκταση καλλιεργείται ή είναι χέρσα, το είδος της καλλιέργειας (μονοετής, πολυετής κ.λπ.), το εάν είναι μισθωμένη ή ιδιόκτητη κ.λπ....

Read more...

Αντιπρόεδρος της Βουλής η Άντζελα Γκερέκου ...


Η βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ προαλείφεται για τη θέση-Αύριο η συνεδρίαση της Κ.Ο. για την σχετική απόφαση
Στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αύριο Τετάρτη αναμένεται να...
εγκριθεί η τοποθέτηση της Άντζελας Γκερέκου στη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής.

Στην συνεδρίαση θα μετάσχουν όλοι οι υπουργοί και οι υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ.

Επισήμως συγκαλείται, σύμφωνα με τον Βηματοδότη, για την εκλογή (κατά πάσα πιθανότητα) του Τάκη Ρήγα ως γραμματέα της ΚΟ.

Αναμένεται, βεβαίως, να συζητηθεί και η προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, όπως και το θέμα της φραστικής επίθεσης του Μάκη Βορίδη προς τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου....

Read more...

ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ....


ΑΡΓΗ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΝΔ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Πήρε χαμπάρι ο Σαμαράς και τους βγάζει μπροστά τον έναν μετά τον άλλον. Προηγήθηκε ο Βορίδης που είναι πιο ευφυής και έχει φιλοδοξίες, ακολούθησε ο πιο παραδοσιακόςΠολύδωρας που αποδοκιμάστηκε χλιαρά από την Συγγρού για την Χρυσή Αυγή. Το...
φαινόμενο βάζουμε στοίχημα ότι θα έχει και συνέχεια. Από που προκύπτει αυτό; Από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη ΝΔ να χάνει αργά αλλά σταθερά συνεχώς προς την Χρυσή Αυγή....
http://fimotro.blogspot.gr/2013/07/blog-post_227.html

Read more...

Ασημακοπούλου: «Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να συνεργαστούμε με τους νεοναζί»...


Ως περίεργη χαρακτήρισε τη δήλωση του Βύρωνα Πολύδωρα περί συνεργασίας της ΝΔ με την Χρυσή Αυγή, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου.

Απαντώντας σε...
ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη του βουλευτή του Κόμματος κ. Βύρωνα Πολύδωρα, στον Real Fm, δήλωσε ότι είναι «περίεργη δήλωση... Γιατί είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί»...

Read more...

Reuters: H Ελλάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη δόση...


Το πρακτορείο Reuters επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων ΔΝΤ και ευρωζώνης, σύμφωνα με τους οποίους η δόση των 8,1 δισ. ευρώ θα καταβληθεί τμηματικά στη χώρα μας.
Για θρίλερ στις...
διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την τρόικα σχετικά με την εκταμίευση της νέας δόσης των 8,1 δισ. ευρώ κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters, την ώρα που είναι σε εξέλιξη η σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα, με τους επικεφαλής των ελεγκτών.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων του ΔΝΤ, το ταμείο είναι έτοιμο να παγώσει την διαδικασία, αν δεν καλυφθεί προηγουμένως το δημοσιονομικό κενό.

Μάλιστα, πηγές της ευρωζώνης αναφέρουν ότι ότι υπάρχει αβεβαιότητα σε σχέση με την εκταμίευση της επόμενης δόσης και δεν αποκλείουν τμηματική καταβολή της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις ευρωπαίου αξιωματούχου η Ελλάδα δεν πληροί ακόμα τις προϋποθέσεις για να λάβει τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ. Όπως λέει, η αναδιάρθρωση του δημοσίου δεν έχει προχωρήσει όπως προβλέπει το πρόγραμμα του Μνημονίου. Αν συμβεί αυτό, η Ελλάδα μπορεί να λάβει 2 δις από την δόση των 8,1 δισ έως το τέλος Αυγούστου και τα υπόλοιπα τον Σεπτέμβριο...
voria.gr

Read more...

Μόλις ανέλαβε καθήκοντα υπουργού... Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέφερε τη διάταξη Λοβέρδου για τις οροθετικές ιερόδουλες


test1
Ο νέος υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η επαναφορά της υγειονομικής διάταξης του Ανδρέα Λοβέρδου, βάσει της οποίας είχαν συλληφθεί και διαπομπευτεί οι οροθετικές ιερόδουλες, ήταν μία από τις πρώτες πράξεις που υπέγραψε ο νέος υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Πρόκειται για την υγειονομική διάταξη ΓΥ/39Α, την οποία είχε εκδώσει λίγο πριν τις εκλογές πέρυσι ο κ. Λοβέρδος και είχε καταργήσει η τέως υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη. Με την απόφαση του κ. Γεωργιάδη αίρεται ουσιαστικά η πράξη κατάργησης της διάταξης του κ. Λοβέρδου από την κ. Σκοπούλη.

Η Ελλάδα είχε κατηγορηθεί από διεθνείς οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις για την πρακτική αυτή, ενώ όλες οι οροθετικές γυναίκες τα ονόματα και οι φωτογραφίες των οποίων είχαν δοθεί στη δημοσιότητα αθωώθηκαν από τα δικαστήρια.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Καμία αναφορά στο βιογραφικό Βορίδη για το πέρασμα του από την ΕΠΕΝ...





...το Ελληνικό Μέτωπο και το ΛΑΟΣ...
 Επισκέφθηκα το site του προσώπου των ημερών, του κ. Μάκη Βορίδη κι αναζήτησα το βιογραφικό του, από καθαρή περιέργεια για τον τρόπο που καταγράφει το πέρασμα του από κόμματα της άκρας Δεξιάς.

Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι...
ο κ. Βορίδης μάλλον ντρέπεται για το παρελθόν του ή...



...έστω κάνει ό,τι μπορεί για να το αποκρύψει.

Αυτή είναι η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω στο γεγονός ότι αναφέρει από τον βαθμό του πτυχίου του μέχρι το επάγγελμα της συζύγου αλλά όχι το κόμμα που ίδρυσε, δηλαδή το Ελληνικό Μέτωπο αλλά ούτε καν το όνομα του ΛΑΟΣ!

Απολαύστε το:


Ο Μάκης Βορίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964.
Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών.
Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιο Αθηνών, από την οποία απέκτησε το πτυχίου του με «Άριστα» το 1990.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με διάκριση Merit απο το «University College of London» (UCL), με ειδίκευση στο Εμπορικό και το Ναυτικό Δίκαιο.
Άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου από το 1996 με ειδίκευση τις ποινικές και αγορανομικές υποθέσεις, καθώς και τα αδικήματα τύπου.
Είναι παντρεμένος με την παιδίατρο Δανάη Μιχελάκου, με την οποία έχει ένα γιο.
Μιλά απταίστως Αγγλικά και Γαλλικά.
Το 2006 εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής. Τον Σεπτέμβριο του 2007 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αττικής και επανεξελέγη τον Οκτώβριο του 2009 στην ίδια Περιφέρεια. Το Νοέμβριο του 2011 ορκίστηκε Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην Κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.
Τον Φεβρουάριο του 2012 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία.
parapolitiki.com

Read more...