Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Καψής: Θα είχε φύγει το μαύρο από την ΕΡΤ αν τα είχαμε βρει


Ρίχνει το μπαλάκι στους εργαζόμενους...
Ευθύνη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ για το γεγονός ότι παραμένει κλειστή η δημόσια ραδιοτηλεόραση επέρριψε εμμέσως πλήν σαφώς και ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής, μετά το Χρύσανθο Λαζαρίδη. Είπε πως..
. η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοστεί και σημείωσε πως δεν υπάρχει πρόθεση για άσκηση βίας από την πλευρά της κυβέρνησης ώστε να εκκενωθούν οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Το «λουκέτο» στην ΕΡΤ δίνει 2.656 απολύσεις από τις 4.000 που προβλέπονται για το 2013 Το «λουκέτο» στην ΕΡΤ δίνει 2.656 απολύσεις από τις 4.000 που προβλέπονται για το 2013 Μιλώντας στον ραδιοσταθμό RealFM είπε ότι “το μαύρο δεν το θέλει κανείς. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Θέλουμε να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται” προσθέτοντας όμως ότι “αυτή τη στιγμή, θα μπορούσαμε να το είχαμε λήξει αν είχαμε βρει μια συναινετική λύση με τους εργαζόμενους, αυτήν που διαπραγματευόμαστε τώρα.”

Κάλεσε, δε, σε συνεργασία γι’ αυτό το σκοπό και δεσμεύτηκε εκ νέου για την καταβολή των αποζημιώσεων.

Πάντως υπογράμμισε πως το μείζον ζήτημα είναι ο νέος φορέας ραδιοτηλεόρασης, κάνοντας λόγο για “μια νέα ΕΡΤ που θα είναι κατοχυρωμένη η ανεξαρτησία της” και που “θα είναι λιτή, αποδοτική, λειτουργική, χωρίς τις αγκυλώσεις της παλιάς ΕΡΤ”.

Όσον αφορά στη δομή του νέου φορέα άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να στηριχθεί στο σχέδιο του Ηλία Μόσιαλου επί διακυβέρνησης Παπανδρέου, διευκρινίζοντας πάντως ότι “το ακριβές οργανόγραμμα, το τι θα περιμένουμε από αυτήν τη νέα δημόσια τηλεόραση, θα προκύψει από μια μελέτη που θα γίνει σε αυτό το τρίμηνο”.

Τέλος απέφυγε να πάρει θέση για το πως θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, παραπέμποντας στο διαχειριστή και το υπ. Οικονομικών. “Εμένα, η δουλειά μου είναι να οργανώσω τη νέα τηλεόραση που θα αρχίσει να λειτουργεί -ελπίζουμε- σε ένα τρίμηνο. Εκεί θα ρίξω το βάρος μου, εγώ. Το τι θα γίνει για το ενδιάμεσο διάστημα και ποια λύση θα βρεθεί, θα το δούμε»”, είπε ο Π. Καψής.

Στο μεταξύ το μπαλάκι στους εργαζόμενους πέταξε σήμερα και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να ρίξει μαύρο στην ΕΡΤ αλλά “προέκυψε γιατί κατελήφθη ο ραδιοσταθμός και εξέπεμπε πειρατικό πρόγραμμα”.

Τη Δευτέρα ο Π. Καψής παρουσίασε στους εργαζόμενους μια δέσμη προτάσεων σχετικά με τις αποζημιώσεις και το καθεστώς λειτουργίας του ενδιάμεσου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα μέχρι τη σύσταση νέου.

Οι εργαζόμενοι, που θα αποφασίσουν σήμερα για την περαιτέρω στάση τους μέσα από τη γενική συνέλευση, τόνισαν σε χθεσινή ανακοίνωσή τους πως οι αποζημιώσεις δεν είναι χάρη και "γενναιόδωρη προσφορά" που μπορεί να εντάσσεται στην όποια "διαπραγμάτευση", αλλά ορίζονται νομίμως.

Newsroom Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: