Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Προσοχή για να μην καταρρεύσει το taxisnet

Προσοχή για να μην καταρρεύσει το taxisnet
Τι αναφέρει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε ανακοίνωσή της

Τον κίνδυνο υπερφόρτωσης του συστήματος από τη μαζική υποβολή φορολογικών δηλώσεων τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου εκφράζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η οποία όπως αναφέρει παρόλο που έχει κάνει αρκετές συστάσεις για έγκαιρη υποβολή, η ανταπόκριση των φορολογούμενων είναι περιορισμένη με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε νέες οδηγίες.
Το βασικό επιχείρημα της ΓΓΔΕ είναι ότι όποτε κι αν υποβάλει κανείς το Ε1 έως τις 30/6, η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να δοθεί έως το τέλος του Ιουλίου, επισημαίνοντας ότι έτσι δεν έχει κανένα νόημα να καθυστερεί κανείς την υποβολή της δήλωσης του.
Παράλληλα, η ΓΓΔΕ επιμένει ότι φέτος δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο σε περίπτωση σοβαρής δυσλειτουργίας του συστήματος.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΓΓΔΕ αναφέρεται ότι: «Με αφορμή τα πρόσφατα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση που οδήγησαν σε τρίωρη, περίπου, δυσλειτουργία των συστημάτων υποβολής, αλλά και με δεδομένες τις αυξημένες υποβολές των καταληκτικών ημερομηνιών, επισημαίνουμε πως στο μέλλον, μόνο σε περίπτωση παρατεταμένης και σημαντικής δυσλειτουργίας -όχι απλής καθυστέρησης απόκρισης- θα παρατείνονται οι ημερομηνίες υποβολής, για το ισόποσο του χρόνου δυσλειτουργίας», συμβουλεύοντας τους φορολογούμενους να αποφύγουν την καταληκτική προθεσμία της 30ης Ιουνίου.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία από την έως τώρα υποβολή Ε1, χαρακτηρίζονται απογοητευτικά, διότι παρά τις διευκολύνσεις στην ηλεκτρονική εφαρμογή (προσυμπληρωμένα πεδία για μισθούς, συντάξεις, ΙΧ, τόκοι καταθέσεων, στοιχεία ιδιοκατοίκησης, αριθμός παροχής ΔΕΗ κ.λ.π.), η ροή είναι περιορισμένη.
Μέχρι την 1η Μαΐου είχαν υποβληθεί και εκκαθαριστεί 224.770 φορολογικές δηλώσεις, εκ των οποίων περίπου το 27% είναι χρεωστικό, με τον μέσο φόρο να διαμορφώνεται στα 830 ευρώ.
http://egiakoumis.com/

Read more...

Αδυνατούν να πληρώσουν οφειλέτες στο δημόσιο που έφτασαν τα 3 δις ευρω

Αδυνατούν να πληρώσουν οφειλέτες στο δημόσιο που έφτασαν τα 3 δις ευρω
Σοκ και δέος προκαλούν τα στοιχεία για τα απλήρωτα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τα οποία φτάνουν στα 3 δισ. για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.
Εκατομμύρια φορολογούμενοι φαίνεται πως άφησαν απλήρωτες οφειλές προς την εφορία ύψους 2,95 δισ. ευρώ για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Κατά συνέπεια, ξεπέρασαν τα 65,4 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».
Συγκεκριμένα, οι οφειλές προς τις ΔΟΥ και τα τελωνεία που βεβαιώθηκαν μετά την 31η -12-2012 και παρέμειναν ανεξόφλητες μετά τη λήξη των προθεσμιών πληρωμής τους, αυξήθηκαν από 10,098 δις ευρώ που είχαν ανέλθει στο τέλος Ιανουαρίου 2014 σε 12,115 δις ευρώ στο τέλος του Φεβρουαρίου και σε 13,05 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου. Δηλαδή, μόνο μέσα στο μήνα Φεβρουάριο οι φορολογούμενοι άφησαν νέα απλήρωτα χρέη συνολικού ύψους 2,016 δις ευρώ ενώ τον Μάρτιο δεν κατάφεραν να εξοφλήσουν άλλα 934 εκατ. ευρώ.
Συνολικά, το υπόλοιπο των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο ανήλθε στο ποσό των 65,43 δισ. ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με το 36% του ΑΕΠ της χώρας.
http://egiakoumis.com/

Read more...

200 βουλευτές θέλει στο νέο κοινοβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

200 βουλευτές θέλει στο νέο κοινοβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι το σχήμα της Βουλής που θα προκύψει μετά την ενδεχόμενη διεξαγωγή νέων βουλευτικών εκλογών, θα πρέπει να συγκροτηθεί από μικρότερο αριθμό βουλευτών, ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, εν μέσω κρίσης.
"Η επόμενη Βουλή να έχει 200 βουλευτές», είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Μητσοτάκη.
http://egiakoumis.com/

Read more...

Στις 10 πιο δυστυχισμένες χώρες η Ελλάδα...


A woman walks in front of the Academy of Athens April 9, 2014. Greece, at risk of crashing out of the euro zone just two years ago, will issue its first sovereign bond in almost four years on Thursday, seeking to send a strong political and economic signal it is on the way out of its debt crisis. REUTERS/Yorgos Karahalis (GREECE - Tags: POLITICS BUSINESS SCIENCE TECHNOLOGY TRAVEL) - RTR3KKWL
Η Ελλάδα το 2013 κατατάχθηκε στη δεκάδα με τις πιο «μίζερες» χώρες –κυρίως λόγω του υψηλού ποσοστού ανεργίας– σύμφωνα με σχετική λίστα που κατάρτισε το ....
Ινστιτούτο Cato για 90 κράτη σε όλο τον κόσμο.
Για την κατάρτιση της λίστας των πιο «μίζερων» χωρών το Ινστιτούτο υπολόγισε από τη κάθε χώρα τον πληθωρισμό, τα επιτόκια δανεισμού και την ανεργία μείον τη μεταβολή του κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε ετήσια βάση.
Τα τελικά αποτελέσματα βγήκαν έπειτα από ανάλυση που έκανε ο καθηγητής Εφαρμοσμένης Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, Στιβ Χάνκε. Στην κορυφή της λίστας με τις πιο «μίζερες» χώρες βρέθηκε η Βενεζουέλα, με τον δείκτη δυστυχίας για τους κατοίκους της να φθάνει στο 79,4. Τη λίστα στις πρώτες δέκα θέσεις συμπληρώνουν το Ιράν με βαθμολογία 61,6, η Σερβία με 44,8, η Αργεντινή με 43,1, η Τζαμάικα με 42,3, η Αίγυπτος με 38,1, η Ισπανία με 37,6, η Νότια Αφρική με 37,4, η Βραζιλία με 37,3 και η Ελλάδα με 36,4.
Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό ανεργίας είναι ο κυριότερες λόγος που συμβάλλει στην κατάταξη της χώρας μας σε υψηλές θέσεις στη σχετική λίστα. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που επηρεάζει την κατάταξη 48 από τις 90 χώρες της λίστας. Για 38 από τις 90 χώρες ως σημαντικότερος λόγος που συμβάλλει στην κατάταξή τους είναι τα επιτόκια δανεισμού.
Οι δύο πρώτες στη λίστα χώρες και η τέταρτη έχουν ως σημαντικότερο πρόβλημα τον πληθωρισμό. Στον αντίποδα, ως η χώρα με τον χαμηλότερο δείκτη δυστυχίας εμφανίζεται η Ιαπωνία, παίρνοντας βαθμολογία 5,4 στη σχετική λίστα. Ακολουθούν, το Ουζμπεκιστάν με βαθμολογία 5,7, η Ταϊβάν με 6,1, η Σιγκαπούρη με 6,4, η Κορέα με 6,8, η Ταϊλάνδη με 6,8, το Κατάρ με 7,4, η Μαλαισία με 7,9, η Κίνα με 7,9 και ο Παναμάς με 8,2. Για τις επτά από τις δέκα χώρες ως σημαντικότερος λόγος που συμβάλλει στην κατάταξή τους είναι τα επιτόκια δανεισμού.

Read more...

Κ. ¨Ησυχος: Εικόνες γενοκτονίας από την Οδησσό...


 
... από τη δράση των νέο- ναζιστών ...
Δήλωση Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνου για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα.
Τα τραγικά γεγονότα που εξελίσσονται στην Ανατολική Ουκρανία τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες στις...
πόλεις Σλαβιάνσκ, Χάρκοβο, Οδησσό κ.α., αναδεικνύουν τους τεράστιους κινδύνους για την γενίκευση της αιματοχυσίας. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες βρίσκονται στοχοποιημένοι από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του καθεστώτος του Κίεβου, χέρι-χέρι με τη δράση του δεξιού τομέα, που απολαμβάνει την πλήρη στήριξη της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών.

Εκατοντάδες μέλη του δεξιού τομέα, που μεταφέρονται οδικώς, ως «αγανακτισμένοι ποδοσφαιρικοί οπαδοί» μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων στην ιδιοκτησία ολιγαρχών, εξαπέλυσαν δολοφονικές επιθέσεις στο κέντρο της πόλης της Οδησσού. Με εμπρηστικoύς μηχανισμούς έκαψαν ζωντανούς δεκάδες πολίτες που είχαν βρει καταφύγιο στο ιστορικό κτίριο των συνδικάτων στο κέντρο της πολης. Την ίδια στιγμή σε ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές στο Κίεβο οι εικόνες έδειχναν ανθρώπους να πέφτουν φλεγόμενοι από τους ορόφους του κτιρίου των συνδικάτων, ενώ ακούγονταν ζητωκραυγές και επευφημίες των «προσκεκλημένων»!

Ταυτόχρονα, για ακόμα μια φορά, η τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Α. του ΟΗΕ δεν κατέληξε σε αποφάσεις, που στόχο θα είχαν την αποκλιμάκωση της ανεξέλεγκτης βίας που εξαπλώνεται σε ολόκληρη της Ανατολική Ουκρανία, ενώ οι ΗΠΑ και η Γερμανία συντονίζουν την δράση τους στην προσπάθεια έντασης των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Το ΝΑΤΟ αυξάνει επικίνδυνα της παρουσία του στα σύνορα με τη Ρωσία, εντείνοντας το κλίμα ψυχρού πολέμου που ήδη έχει οικοδομηθεί μεταξύ Δύσης και Ανατολής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό έχει επισημάνει ότι βρίσκεται «επί θύραις» ένας εμφύλιος στην Ουκρανία, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την Ευρώπη και τους λαούς της. Η συνεχιζόμενη τυχοδιωκτική πολιτική των Ευρώ-Ατλαντιστών ρίχνει συνεχώς «λάδι στη φωτιά», με τις απαράδεκτες ενέργειες που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία, όπου η πολιτική της υποκρισίας από τη Ουάσινγκτον και τα ισχυρά Ευρωπαϊκά κέντρα , έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ο νέο – ναζισμός δεν είναι απλά μια απειλή, είναι η ίδια ενσάρκωση της βίας και του παραλογισμού. Στην Ευρώπη ο νεοναζιστικός κίνδυνος βρίσκει καταφύγιο και ανοχή από της Ευρωπαϊκές ολιγαρχίες.

Οι δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αγωνίζονται σε ολόκληρη της Ευρώπη για να σταματήσει η βία, ώστε να επικρατήσει ένας πραγματικός διάλογος ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Η πολιτική λύση είναι μονόδρομος για την ειρήνη στης Ουκρανία.

Η πολυπόθητη κοινωνική δικαιοσύνη, δεν θα κατακτηθεί σε μια χώρα στα πρόθυρα ενός εμφυλίου πόλεμου, «έτοιμη να δεχτεί τη συνδρομή του Δ.Ν.Τ. και των Ευρωπαϊκών Μνημονίων Σωτηρίας».

Read more...

Αθώος ο Κώστα Σακκάς για την παραβίαση περιοριστικών όρων...



Σε πρώτο βαθμό το Τριμελές Πλημμελειοδικείο απάλλαξε τον Κώστα Σακκά από την κατηγορία θεωρώντας ότι η παραμονή του για κάποιες ώρες σε...
φιλικό σπίτι δε συνιστά παραβίαση του περιοριστικού όρου της διαμονής στο πατρικό του σπίτι. Καθώς η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση και η υπόθεση παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.
Στη δίκη αυτή η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την καταδίκη του Κ. Σακκά, βασιζόμενη στο σκεπτικό ότι «η μετέπειτα εξαφάνισή του Κώστα Σακκά απέδειξε πως είχε πρόθεση και διάθεση να παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους».
Ο πατέρας του – που ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας – εξήγησε ότι ήταν ο ίδιος που ζήτησε από το γιο του να παραμείνει στο φιλικό σπίτι, διότι είχε πιει παραπάνω από το κανονικό και θα ήταν καλύτερα να πάει στο σπίτι του το πρωί της επομένης.
Τελικά το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων αθώωσε κατά πλειοψηφία για δεύτερη φορά τον Κώστα Σακκά από την κατηγορία.

efsyn.gr

Read more...

Στρατιωτική επιχείρηση κατά φιλορώσων Στον εμφύλιο παραδίδεται η Ουκρανία, σφοδρές μάχες στο Κράματορσκ


Στον εμφύλιο παραδίδεται η Ουκρανία, σφοδρές μάχες στο Κράματορσκ
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Κίεβο, Ουκρανία
Σφοδρές μάχες διεξάγονται το Σάββατο στην πόλη Κράματορσκ, νοτίως της Σλαβιάνσκ, πόλης-προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντι-τρομοκρατικής υπηρεσίας της Ουκρανίας.

«Υπάρχουν πυροβολισμοί και συγκρούσεις στο Κράματορσκ. Αυτό που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή Ντονέτσκ και στις ανατολικές περιοχές δεν είναι απλά μια βραχύβια εξέγερση, είναι πόλεμος» είπε.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το αρχηγείο της υπηρεσίας ασφαλείας στο Κράματορσκ. «Πλέον βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Εθνικής Φρουράς» ανακοίνωσε το υπουργείο.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν οχηματαγωγά να κινούνται στους δρόμους της πόλης.

Το Σάββατο ο ουκρανικός στρατός συνέχισε για δεύτερη ημέρα την επιχείρησή του κατά των φιλορώσων στα ανατολικά. Μάχες σημειώνονταν και στη διάρκεια της νύχτας.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι μάχες διεξάγονταν κοντά στο Κραματόρσκ, επικαλούμενα νοσοκομειακές πηγές που ανέφεραν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν.

Μάχες ξέσπασαν και στην Αντρέεβκα, περίπου 6 χιλιόμετρα από τη Σλοβιάνσκ.

Στις επιχειρήσεις της Παρασκευής σκοτώθηκαν «πολλοί φιλορώσοι», σύμφωνα με τον μεταβατικό πρόεδρο της Ουκρανίας, ενώ τουλάχιστον δύο ουκρανοί πιλότοι έχασαν τη ζωή τους όταν φιλορώσοι κατέρριψαν δύο ελικόπτερα.

Βία και θάνατος στην Οδησσό

Την Παρασκευή δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε φωτιά που ξέσπασε σε κτίριο που είχαν καταλάβει φιλορώσοι στο λιμάνι της Οδησσού.
23 φωτογραφίες


Τουλάχιστον 31 άτομα έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην έδρα των συνδικάτων στην Οδησσό, ενώ στη διάρκεια συγκρούσεων έχασαν τη ζωή τους άλλα τέσσερα άτομα, το ένα, μάλιστα, από σφαίρες στον θώρακα.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας δήλωσε το Σάββατο ότι παράνομες οργανώσεις από την αυτόνομη επαρχία της Υπερδνειστερίας στη Μολδαβία, μαζί με ρωσικές ομάδες συνεργάστηκαν στην πρόκληση των ταραχών στην Οδησσό.

«Οι ταραχές που σημειώθηκαν στις 2 Μαΐου στην Οδησσό και οδήγησαν σε συγκρούσεις και πολλές απώλειες, οφείλονται σε ξένη επέμβαση» δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η εκπρόσωπος της SBU.

Πρόσθεσε ότι πρώην ανώτεροι αξιωματούχοι, τμήμα του στενού κύκλου του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, χρηματοδότησαν «σαμποτέρ» να προκαλέσουν τις ταραχές. Κατηγόρησε μάλιστα τους Σέρχιι Αρμπούζοφ και Ολεξάντερ Κλιμένκο, οι οποίοι -όπως είπε- «κρύβονται σε γειτονική χώρα».

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι τόσο οι αρχές του Κιέβου όσο και οι υποστηρικτές τους στη Δύση είναι άμεσα υπεύθυνοι για την αιματοχυσία στην ουκρανική πόλη της Οδησσού, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Χαρακτήρισε «χούντα» την κυβέρνηση του Κιέβου, λέγοντας ότι όσοι τη θεωρούν νόμιμη κυβέρνηση μετείχαν και αυτοί στο «έγκλημα» στην πόλη αυτή.
Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν τη βία «απαράδεκτη» και κάλεσαν τόσο την Ουκρανία, όσο και τη Ρωσία να επαναφέρουν την τάξη.
















Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ερευνάται η υπόθεση Επίθεση με μολότοφ σε εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην Θεσσαλονίκη


Επίθεση με μολότοφ σε εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην Θεσσαλονίκη
Φωτογραφία αρχείου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Επίθεση με βόμβα μολότοφ πραγματοποιήθηκε στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ, που βρίσκεται στην οδό Σωκράτους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας μικρής έκτασης υλικές ζημίες.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ερευνά την υπόθεση, ενώ η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, καταγγέλλει το γεγονός και κάνει λόγο για «θρασύδειλη επίθεση».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Έντεκα μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ Ξεκινά το απόγευμα της Κυριακής το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ


Ξεκινά το απόγευμα της Κυριακής το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με ένα νέο δελτίο ειδήσεων, μια ελληνική και μια ξένη ταινία και την Αθλητική Κυριακή ξεκινά από αύριο, Κυριακή στις 18:00 το πρόγραμμα της η Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση.
Περίπου έντεκα μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, σε μια «σεμνή τελετή» σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ, Γ. Προκοπάκη, θα εμφανιστεί το νέο λογότυπο του καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης.
«Η πρώτη μας προτεραιότητα από την αρχή που ξεκινήσαμε ήταν να λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ πριν τις εκλογές για να υπάρχει μια ισορροπία» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γ. Προκοπάκης.
Ο κ. Προκοπάκης τόνισε πως η καθυστέρηση κατά μία εβδομάδα της πρεμιέρας της ΝΕΡΙΤ από την αρχική προγραμματισμένη ημερομηνία της 27ης Απριλίου οφειλόταν σε διαδικαστικούς λόγους και την πλήρη ομαλοποίηση με την EBU.
Με 16 νέες εκπομπές που θα ξεκινήσουν σταδιακά να προβάλλονται μέσα στις ερχόμενες δύο εβδομάδες και ενημερωτικές εκπομπές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές κάθε Τρίτη (εκτός της ερχόμενης Τρίτης λόγω Eurovision) ο νέος φορέας ξεκινά να λειτουργεί με αρκετά προβλήματα.
Ο κ. Προκοπάκης τόνισε πως η επαρκής κάλυψη των εκλογών αποτελεί στοίχημα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σε αυτές θα υπάρξει πλήρης εκπροσώπηση και παρουσία υποψηφίων από όλα τα κόμματα.
Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η διαδικασία για την πλήρωση θέσεων δημοσιογράφων και καλλιτεχνικών ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αόριστου χρόνου πάγωσε και θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές.
Σε ό,τι αφορά το προσωπικό που ήδη έχει προσληφθεί, ο κ. Προκοπάκης τόνισε πως η είσοδος τους στον νέο φορέα θα γίνεται σταδιακά.
Η ΝΕΡΙΤ ξεκινά να λειτουργεί με το προσωπικό που υπάρχει στη Δημόσια Τηλεόραση από τον περασμένο Αύγουστο και οι συμβάσεις των 2μηνων συμβασιούχων της Δημόσιας Τηλεόρασης με τελευταία τροπολογία ανανεώνεται και θα αντικαθίσταται σταδιακά με τους νεοπροσλαμβανόμενους.
ΠΟΕΣΥ: Ανοιχτές οι πληγές από το λουκέτο στην ΕΡΤ
«Η εκπομπή σήματος της ΝΕΡΙΤ ξεκινά χωρίς να υπάρχουν για τους εργαζόμενους οι πρόνοιες που η ίδια η ΝΕΡΙΤ έχει θέσει στην προκήρυξή της και χωρίς πρόβλεψη για ΣΣΕ με συνέπεια να βαθαίνουν αντί να επουλώνονται οι χαίνουσες πληγές που άνοιξε στο σώμα της Ενημέρωσης το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ» τονίζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ υπενθυμίζει στον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ ότι το Δημόσιο δεν έχει εκπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις του προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Στους συναδέλφους οφείλονται τα δεδουλευμένα με βάση την συνολική τους προϋπηρεσία, αποδοχές αδείας, επιδόματα αδείας και υπερωρίες».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Επανήλθε στην τρομοκρατική δράση Γενετικό υλικό του Χριστόδουλου Ξηρού στο τρομοδέμα που εστάλη στο ΑΤ Ιτέας


Γενετικό υλικό του Χριστόδουλου Ξηρού στο τρομοδέμα που εστάλη στο ΑΤ Ιτέας
Το παγιδευμένο με εκρητκικά βιβλίο που εστάλη στο ΑΤ Ιτέας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Το γενετικό υλικό του Χριστόδουλου Ξηρού ανιχνεύτηκε στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό που εστάλη πριν από λίγες ημέρες στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας. Την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου δέματος ανέλαβε χθες, Παρασκευή, η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Σε μια σύντομη ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει: «Ανακοινώνεται ότι στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, που ταχυδρομήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας στη Φωκίδα, ανιχνεύτηκε γενετικός τύπος άνδρα, ο οποίος ταυτίζεται με τον ίδιο γενετικό τύπο άνδρα, που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν - κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε για τη μεταφορά - διαφυγή του, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, την 05-01-2014, ο καταζητούμενος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός».

Το τρομοδέμα εντοπίστηκε στις 29 Απριλίου στην αλληλογραφία του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας στη Φωκίδα και εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος, ενσωματωμένο σε βιβλίο. Αποτελείτο από περίπου μισό κιλό εκρηκτικής ύλης, μπαταρία και πυροκροτητή με ανάλογη συνδεσμολογία, ενώ είχαν προστεθεί βίδες και καρφιά.

Ο φάκελος μέσα στον οποίο είχε αποσταλεί ο μηχανισμός έφερε εξωτερικά ως αποστολέα την ένδειξη «Μ.Κ.Ο. Αρχιεπισκοπή» και παραλήπτη τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ιτέας.
  • Οι Πυρήνες της Φωτιάς ανέλαβαν την ευθύνη για το τρομοδέμα στο ΑΤ Ιτέας
Ο Χριστόδουλος Ξηρός έφυγε με εννιαήμερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά και -καθώς δεν επέστρεψε ποτέ- κηρύχθηκε καταζητούμενος στις 6 Ιανουαρίου 2014.

Η εξαφάνισή του προκάλεσε πολιτικό σάλο τόσο για τις χορηγήσεις αδειών σε καταδικασμένους για τρομοκρατία όσο και για τις επαφές με μέλη των Πυρήνων που είχε ο Χρ.Ξηρός ενώ βρισκόταν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μάλιστα, προκάλεσε και κόντρα μεταξύ των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, με τον πρώτο να κατηγορεί τον δεύτερο ότι «εμείς τους πιάνουμε και εσείς τους αφήνετε να φεύγουν».

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 20 Ιανουαρίου, ο Χριστόδουλος Ξηρός «επανεμφανίστηκε» με βίντεο και επιστολή του, όπου καλούσε «τους συντρόφους της Άκρας Αριστεράς και της Αναρχίας» σε στελέχωση του κινήματος και πόλεμο.

«Πήρα για άλλη μια φορά την απόφαση να βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι» ανέφερε στην επιστολή του προαναγγέλλοντας την επιστροφή του στον ένοπλο αγώνα.

Νένα Σώκου
Newsroom ΔΟΛ

Read more...