Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Προσοχή για να μην καταρρεύσει το taxisnet

Προσοχή για να μην καταρρεύσει το taxisnet
Τι αναφέρει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε ανακοίνωσή της

Τον κίνδυνο υπερφόρτωσης του συστήματος από τη μαζική υποβολή φορολογικών δηλώσεων τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου εκφράζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η οποία όπως αναφέρει παρόλο που έχει κάνει αρκετές συστάσεις για έγκαιρη υποβολή, η ανταπόκριση των φορολογούμενων είναι περιορισμένη με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε νέες οδηγίες.
Το βασικό επιχείρημα της ΓΓΔΕ είναι ότι όποτε κι αν υποβάλει κανείς το Ε1 έως τις 30/6, η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να δοθεί έως το τέλος του Ιουλίου, επισημαίνοντας ότι έτσι δεν έχει κανένα νόημα να καθυστερεί κανείς την υποβολή της δήλωσης του.
Παράλληλα, η ΓΓΔΕ επιμένει ότι φέτος δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο σε περίπτωση σοβαρής δυσλειτουργίας του συστήματος.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΓΓΔΕ αναφέρεται ότι: «Με αφορμή τα πρόσφατα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση που οδήγησαν σε τρίωρη, περίπου, δυσλειτουργία των συστημάτων υποβολής, αλλά και με δεδομένες τις αυξημένες υποβολές των καταληκτικών ημερομηνιών, επισημαίνουμε πως στο μέλλον, μόνο σε περίπτωση παρατεταμένης και σημαντικής δυσλειτουργίας -όχι απλής καθυστέρησης απόκρισης- θα παρατείνονται οι ημερομηνίες υποβολής, για το ισόποσο του χρόνου δυσλειτουργίας», συμβουλεύοντας τους φορολογούμενους να αποφύγουν την καταληκτική προθεσμία της 30ης Ιουνίου.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία από την έως τώρα υποβολή Ε1, χαρακτηρίζονται απογοητευτικά, διότι παρά τις διευκολύνσεις στην ηλεκτρονική εφαρμογή (προσυμπληρωμένα πεδία για μισθούς, συντάξεις, ΙΧ, τόκοι καταθέσεων, στοιχεία ιδιοκατοίκησης, αριθμός παροχής ΔΕΗ κ.λ.π.), η ροή είναι περιορισμένη.
Μέχρι την 1η Μαΐου είχαν υποβληθεί και εκκαθαριστεί 224.770 φορολογικές δηλώσεις, εκ των οποίων περίπου το 27% είναι χρεωστικό, με τον μέσο φόρο να διαμορφώνεται στα 830 ευρώ.
http://egiakoumis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: