Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Στη δίνη του εμφυλίου η Ουκρανία...


Τουλάχιστον 38 νεκροί από ασφυξία...
Βίντεο&Φωτο...

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Κίεβο, με πολλές περιοχές να μοιάζουν εμπόλεμες ζώνες. Αργά το απόγευμα, τριάντα οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Οδησσό σε φωτιά που ξέσπασε σε...
κτίριο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ φιλορώσων και οπαδών της κυβέρνησης του Κιέβου.

Νωρίτερα είχαν ανακοινωθεί ακόμη τέσσερις νεκροί από τις συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Τουλάχιστον ένα από τα θύματα δέχτηκε πυρά. Δεκάδες έχουν τραυματιστεί μεταξύ αυτών και πολλοί αστυνομικοί. «Εμπόλεμη ζώνη» το Σλαβιανσκ στην επαρχία του Ντόνετσκ στα ανατολικά, όπου από το πρωί της Παρασκευής βρίσκεται σε εξέλιξη στρατιωτική επιχείρηση των δυνάμεων του Κιέβου. «Πολλοί οι νεκροί» από τους αυτονομιστές αναφέρει το Κίεβο, ενώ οι φιλορώσοι κατέρριψαν με ρουκέτα τουλάχιστον ένα ελικόπτερο.

Όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, η φονική πυρκαγιά στην Οδησσό εκδηλώθηκε στο περιθώριο των συγκρούσεων και οφείλεται σε εμπρησμό. Τριάντα δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα, ενώ ακόμη οκτώ πήδηξαν στο κενό για να γλιτώσουν από τις φλόγες. Στο κτίριο στεγάζονται γραφεία συνδικάτου και της εμπορικής ένωσης της πόλης και σύμφωνα με ρωσικά μέσα πρόκειται για εμπρηστική επίθεση από εξτρεμιστές υποστηρικτές του Κιέβου.

Τα επεισόδια ήταν άγρια με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν πέτρες, βόμβες μολότοφ ακόμη και εκρηκτικούς μηχανισμούς. Μετά τους πρώτους νεκρούς στην Οδησσό πολλοί εκφράζουν φόβους για κλιμάκωση των συγκρούσεων και αντίποινα. Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις τότε δημιουργείται ένα ακόμη μέτωπο, αυτή τη φορά στα νότια, στην τέταρτη μεγαλύτερη πόλη.

Δείτε τα βίντεο




Δείτε τις φωτογραφίες


Δεν υπάρχουν σχόλια: