Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Γιουχαρίστηκε ο Ιωαννίδης στη Βούλα...



athens.indymedia
Εντονο γιουχαρισμα επεσε το απογευμα στο Γ.Ιωαννιδη βουλευτη της ΝΔ στην κεντρικη πλατεια της βουλας μολις τον αντιληφθηκε ο κοσμος που περνουσε απο την πλατεια να πινει με τη γυναικα του αταραχος το καφεδακι του. Στην αρχη ηταν πολυ επιθετικος και... αλαζονικος οταν του επιτεθηκε ενας θαμωνας της καφετεριας φραστικα του στιλ "α παενε απο δω ρε" αλλα μολις καταλαβε κ αλλος κοσμος τι γινοταν αρχισε ομαδικο κραξιμο ειδικα απο νεαρα ατομα κι αλλαξε αμεσως υφος κ αρχισε την απολογια "μα εμεις δεν ψηφισαμε το μνημονιο,πηγαιντε σε αυτους που το ψηφισαν" και αλλες τετοιες μπουρδες.Σε ρολο Παγκαλου η γραφικη γυναικα του η οποια οριοταν και ελεγε ειστε βαλτοι,κατευθυνομενοι (ακομα και πρεζακιδες αποκαλεσε κατι παιδια!)
Στο τελος κατελειξε σε πολιτικη κουβεντα με μεγαλυτερους σε ηλικια που προσπαθουσαν να τον πεισουν να παραιτηθει και να σταθει στο υψος των περιστασεων κ αυτος ζορισμενος ελεγε ποσο καλος βουλευτης ειναι και πως ο Καραμανλης ειχε πει πως ειναι ο ποιο παντελονατος βουλευτης της ΝΔ με τον κοσμο που τον ακουγε βεβαια να γελαει.
Χυδαιος,απολιτικος και πολυ γραφικος γενικα,υφυπουργος της ντοπας,των στημενων,της κυβερνησης των απειρων σκανδαλων,της δολοφονιας του γρηγοροπουλου,των 70 νεκρων απο τις πυρκαγιες και αλλων πολλων πολλων εγγληματων σημερα καταλαβε οτι η βλαχοπασαλιμανιοτικη μαγκια του δεν τον περνει και οτι πουθενα πλεον δεν θα ειναι ασφαλης,ουτε στην πλατεια της Βουλας..

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΣΗΧΑΣΕΤΕ.ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΗΡΥΓΜΕΝΟΙ



Read more...

Χαμός στη Λέρο σήμερα με Νικητιάδη ...



Δύσκολες ώρες πέρασε σήμερα το πρωί στη Λέρο ο υφυπουργός Τουρισμού Νικητιάδης που βρέθηκε σε συμπόσιο των ευρωπαίων δημοσιογράφων.

Αφού είπε διάφορα για τον τουρισμό, πήρε μετά τον... λόγο Ν. Νικολόπουλος της Νέας Δημοκρατίας και τον κατηγόρησε ότι δεν έχει κάνει τίποτα για την ανάπτυξη της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας...

Ενώ τον κάλεσε να δώσει στοιχεία για τα κονδύλια που έχουν χρησιμοποιηθεί και τις δεξιώσεις που έχουν γίνει στο εξωτερικό αναφορικά με την τουριστική προβολή της Ελλάδας.

Το ακροατήριο διέκοψε δυο - τρεις φορές τον Νικητιάδη για να κάνει παράπονα, ενώ ούτε λόγος για βόλτες του υπουργού στην πόλη.

Οι Λεριοί δεν αστειεύονται.
parapolitika.gr



Read more...

Έναρξη χωρίς... Γιώργο στους Special Olympics

Μεγάλα ονόματα στο Καλλιμάρμαρο, αλλά...


http://img.protothema.gr/4C23F78371CDB398FA3F3DC26F305484.jpg

Δέκα χιλιάδες αθλητές και μέλη των αποστολών από 183 χώρες που συμμετέχουν στους Special Olympics 2011 παρήλασαν το βράδυ του Σαββάτου στο Παναθηναϊκό Στάδιο υπό τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός, το οποίο φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και διατρανώνει το μήνυμα για σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Προηγουμένως, όλοι οι θεατές μέτρησαν αντίστροφα, ξέσπασαν σε επευφημίες, ενώ το στάδιο φωτίστηκε από πυροτεχνήματα, στην τελετή έναρξης των Special Olympics 2011. Την είσοδό τους στο στάδιο έκαναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρόεδρος του κινήματος των Special Olympics, Τιμ Σράιβερ και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννα Δεσποτοπούλου, υπό τους ήχους της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, παρουσία αγήματος ευζώνων της προεδρικής φρουράς.

Κατόπιν ακολούθησε εντυπωσιακό μουσικό δρώμενο με εθελοντές-ερμηνευτές από την Κρήτη με πύλινους αμφορείς και πυροτεχνήματα, στο οποίο συμμετείχε ο πρωταθλητής της άρσης βαρών των Special Olympics, Πρ. Πιατόπουλος.

Στις κερκίδες του Σταδίου βρέθηκαν εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες από όλους τους χώρους, όπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, η Τζίλ Μπάιντεν, σύζυγος του αντιπροέδρου των ΗΠΑ και εκπρόσωποι κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο.

Αντίθετα, αν και ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει κιόλας, δεν εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, φοβούμενος πιθανότατα τις αποδοκιμασίες του κόσμου!

Το pre-show της τελετής έναρξης παρουσίασαν ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης με τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου και τον Γιάννη Στρατηγόπουλο, αθλητή ιστιοπλοΐας. Μουσικά συγκροτήματα «ζέσταναν» την ατμόσφαιρα, προετοιμάζοντας τους θεατές για το μεγάλο γεγονός της τελετής έναρξης. Τη σκυτάλη τότε πήραν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, όπως η διακεκριμένη τραγουδίστρια Βανέσα Γουίλιαμς και ο «δικός» μας Μάριος Φραγκούλης.

Τη μουσική επένδυση της βραδιάς ανέλαβαν ο θρύλος της μουσικής Στίβι Γουόντερ και ο τενόρος Βιτόριο Γκριγκόλο, ο οποίος, μαζί με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, ερμήνευσαν ζωντανά σε παγκόσμια πρώτη μετάδοση το ειδικά γραμμένο από τον Στέφανο Κορκολή, επίσημο τραγούδι των αγώνων. Ειδικές παρουσιάσεις έκαναν η Μαρία Μενούνος και η Κινέζα ηθοποιός Ζανγκ Ζιγί.

Read more...

Ένταση μεταξύ χρυσαυγιτών και Αγανακτισμένων

Στη Θεσσαλονίκη


http://img.protothema.gr/C6B336B33517293B739D3B862DA4B32A.jpg
Μικροεπεισόδια, που αντιμετωπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις με ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, χωρίς να δοθεί συνέχεια, σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, κατά τις παράλληλες συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας των Αγανακτισμένων και των μελών της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ένταση, με φραστικές επιθέσεις και μικροσυμπλοκές μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και του κινήματος των Αγανακτισμένων πολιτών σημειώθηκε σε δύο περιπτώσεις, αλλά με την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν ισχυρή παρουσία στην περιοχή της παραλίας, η κατάσταση εκτονώθηκε.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, που είχαν ως σημείο συνάντησης το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Τσιμισκή, ενώ οι Αγανακτισμένοι συγκεντρώθηκαν, όπως κάθε μέρα, στο Λευκό Πύργο και απέκλεισαν το δρόμο μπροστά από το μνημείο.

Read more...

Η (νέα) παρέμβαση του Ευ. Βενιζέλου‏...


Από το http://www.evenizelos.gr/
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα και στον εφαρμοστικό νόμο γνωρίζω πολύ καλά ότι είναι και βαριά και σε πολλά σημεία τους άδικα. Ανέλαβα την ευθύνη να τα εισηγηθώ, πριν κλείσω καλά καλά μια εβδομάδα στο Υπουργείο Οικονομικών, γιατί μόνο έτσι εξυπηρετείται τη στιγμή αυτή μια αδήριτη εθνική ανάγκη.
Η οριστικοποίηση των 28 δις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, από τα οποία απέμεναν προς κλείσιμο 5,6 δις, έπρεπε να
...
γίνει προκειμένου να κλείσει αυτός ο κύκλος της διαπραγμάτευσης και να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις για την έγκαιρη εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου των 110 δις.
Τα 12 δις αυτής της πέμπτης δόσης είναι απολύτως αναγκαία για την εξυπηρέτηση των ταμειακών αναγκών του δημοσίου, που είναι στην πραγματικότητα εξυπηρέτηση των άμεσων και ζωτικών αναγκών των πολιτών. Εξήγησα όμως και το επαναλαμβάνω ότι υπάρχει σχεδιασμός για το επόμενο βήμα που περιλαμβάνει 3 σημεία:
Πρώτον, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, χωρίς την οποία δεν πιάνουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού.
Δεύτερον, την άμεση αλλαγή της φορολογικής νομοθεσίας και τη διαμόρφωση ενός Εθνικού Φορολογικού Συστήματος που θα αίρει αδικίες και αντιφάσεις και θα αποκαθιστά την ηθική και κοινωνική ισορροπία των μέτρων
Τρίτον, την διαπραγμάτευση για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης που θα οδηγεί την Ελλάδα όχι μόνο στις αγορές αλλά και στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής και οικονομικής ανεξαρτησίας της.
Είναι πολύ εύκολο να διατυπώνει κανείς σκληρή κριτική για φορολογικά μέτρα που είναι από τη φύση τους δυσάρεστα για τους πολίτες. Δεν πρόκειται όμως περί αυτού. Πρόκειται για υπαρξιακά αναγκαίες σωστικές κινήσεις. Αυτό που χρειάζεται ο τόπος επειγόντως είναι η σταθεροποποίηση της κατάστασης προκειμένου αμέσως μετά να γίνουν όλες οι αναγκαίες βελτιώσεις και να διαμορφωθεί η προοπτική την οποία αποζητά όλη η ελληνική κοινωνία.
Είναι συνεπώς κρίμα να υπονομεύεται η συλλογική ψυχολογία της χώρας και να επικρατεί μια αίσθηση αδιεξόδου και αδικίας, χωρίς παράλληλα να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη μιας ολοκληρωμένης αντιπρότασης που να είναι λιγότερο επώδυνη για τους πολίτες και ταυτόχρονα ασφαλής και όχι επικίνδυνη γι αυτούς και την εθνική οικονομία.
Τις επόμενες μέρες στη Βουλή θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε όλες τις πικρές και σκληρές αλήθειες, έτσι ώστε ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη των επιλογών του."

Read more...

Το ΕΛΚ «εκβιάζει» τον Σαμαρά


newpost.gr
Το ΕΛΚ «εκβιάζει» τον Σαμαρά
Μετά την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε στον Αντώνη Σαμαρά, η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung (SZ), γράφει ότι στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) γίνονται σκέψεις για την επιβολή κυρώσεων στη Νέα Δημοκρατία, εξαιτίας της άρνησης του προέδρου του κόμματος να στηρίξει το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα.

«Στο ΕΛΚ γίνονται χαμηλόφωνα σκέψεις είτε να πετάξουν έξω το κόμμα του Σαμαρά ή το λιγότερο να του κόψουν την επιχορήγηση. Η Νέα Δημοκρατία, όπως λέγεται, είναι σε τελευταία ανάλυση τουλάχιστον το ίδιο χρεοκοπημένη όσο η χώρα, την αναπότρεπτη αναμόρφωση της οποίας αρνείται», γράφει σε ανταπόκρισή της από τις Βρυξέλλες η εφημερίδα, με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στο γερμανόφωνο χώρο.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μετά το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στο ΕΛΚ «κάθε άλλο παρά σίγουροι είναι, ότι θα μπορέσουν να πείσουν τον κομματικό τους φίλο Αντώνη Σαμαρά να εγκαταλείψει την καταστροφική του πολιτική. Ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της αντιπολίτευσης αρνείται τόσο πεισματικά να στηρίξει το πακέτο περικοπών και μεταρρυθμίσεων, ώστε κινδυνεύει να αποτύχει η εθνική συναίνεση που ΕΕ και ΔΝΤ έχουν θέσει ως όρο για την περαιτέρω οικονομική στήριξη».

Η SZ σημειώνει ότι «το ΕΛΚ δεν θέλει να παραδεχθεί πως η επιχείρηση "Ελλάδα" μπορεί να ναυαγήσει εξ αιτίας ενός πολιτικού τυχοδιώκτη που έχει στους κόλπους του. Όμως μάλλον θα πρέπει να το παραδεχθεί. Επί πολλές ώρες οι ηγέτες του ΕΛΚ σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων συζητούσαν στην καθιερωμένη τους συνάντηση με τον Έλληνα. Πρέπει να ήταν μια εφιαλτική συζήτηση. Ο έμπειρος (χριστιανοδημοκράτης) ευρωβουλευτής του CDU, Έλμαρ Μπρόκ, εμφανίστηκε σχεδόν συγκλονισμένος λέγοντας ότι παρόμοια κατάσταση δεν έχει ξαναζήσει».

Αναφερόμενη σε λεπτομέρειες της συνεδρίασης του ΕΛΚ η εφημερίδα γράφει ότι «λογικά επιχειρήματα έσκαγαν σαν σαπουνόφουσκες στην άρνηση Σαμαρά. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο έλαβε πέντε φορές τον λόγο, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι τρεις φορές, όπως και οι υπόλοιποι που προσπάθησαν να τον μεταπείσουν».

Αίσθηση προκάλεσε, κατά την εφημερίδα, η τοποθέτηση του αρχηγού της κυπριακής αντιπολίτευσης Νίκου Αναστασιάδη. «Το γεγονός ότι ήρθε σε αντιπαράθεση με τον μεγάλο αδελφό από την Αθήνα ήταν μια πρεμιέρα στο ΕΛΚ. Και δείχνει το μέγεθος της ανησυχίας που επικρατεί σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας και στον κίνδυνο να συμπαρασύρει μεγάλο μέρος της κυπριακής οικονομίας στο γκρεμό. Ακόμα και αυτή η ανησυχία δεν συγκίνησε τον Σαμαρά», σημειώνει η SZ.

Read more...

Κατά των πρόωρων εκλογών επτά στους δέκα πολίτες ...



Προβάδισμα της τάξης του 1,4% έναντι του ΠΑΣΟΚ δίνει στη Νέα Δημοκρατία δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύεται στο «Εθνος της Κυριακής».

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 21,4%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 20%, ενώ έπονται το ΚΚΕ με... 7,5% , ο ΛΑΟΣ με 5,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,6%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,8%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,2% και το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών με 2%.

Αναποφάσιστο δηλώνει το 10,3%, ενώ το 17% των πολιτών δηλώνει πως θα απέχει ή θα ρίξει λευκό ή άκυρο.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει το 54,9% έναντι 22,4% του ΠΑΣΟΚ. Παρ’ όλα αυτά, το 70% εκτιμά πως αν ο Αντώνης Σαμαράς εκλεγεί πρωθυπουργός θα ακολουθούσε την ίδια πολιτική με αυτή του Γιώργου Παπανδρέου.

Την ίδια ώρα, σχεδόν επτά στους δέκα πολίτες (68,2%) τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών ενώ ένας στους δύο θεωρεί πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει το Μεσοπρόθεσμο, ξεκαθαρίζοντας όμως πως πρέπει να το επαναδιαπραγματευτεί.

Κατά της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου τάσσεται το 22,7% των ερωτηθέντων, ακόμα και αν η χώρα πτωχεύσει.

«Ναι» στη συναίνεση λέει το 60,3% των ερωτηθέντων, ενώ όσον αφορά τον ανασχηματισμό το 65,7% δεν πιστεύει ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα εφαρμόσει μια πιο δίκαιη πολιτική στην κατανομή των βαρών. Ενδεικτικό είναι ότι ικανοποιημένο από τις αλλαγές στην κυβέρνηση δηλώνει μόνο το 38,7%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Read more...

Πάγκαλος: «Δώρον άδωρον οι καταργήσεις οργανισμών χωρίς απολύσεις»


newpost.gr
Πάγκαλος: «Δώρον άδωρον οι καταργήσεις οργανισμών χωρίς απολύσεις»
«Δώρον άδωρον» αποτελούν για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις άχρηστων φορέων του Δημοσίου αν δεν συνοδευτούν από τις απαιτούμενες απολύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής, ο κ. Πάγκαλος εκτιμά ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη την επιτάχυνση των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων των άχρηστων φορέων, με απολύσεις όσων δημοσίων υπαλλήλων αποδειχθεί εμπεριστατωμένα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος μετάταξης τους σε άλλη υπηρεσία.

«Είναι χίλιες φορές καλύτερο να προσλάβουμε έστω λίγους νέους ανθρώπους με προσόντα στο Δημόσιο, παρά να μετατάξουμε εκατοντάδες άχρηστους, απλώς για να λέμε ότι δεν κάνουμε απολύσεις» φέρεται να επισημαίνει.




Πηγή: Καθημερινή της Κυριακής

Read more...

Μετά τους Ευρωπαίους στους ...Σαρακατσαναίους!

newpost.gr
Μετά τους Ευρωπαίους στους ...Σαρακατσαναίους!
Με ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή παρουσία Σαμαρά στο ετήσιο αντάμωμα των Σαρακατσάνων, στο Περτούλι Τρικάλων. Προφανώς, όχι στόσο για την παρουσία αυτή καθαυτή του Προέδρου της ΝΔ στην εκδήλωση. Ούτε και για την προεκλογική διάσταση που μπορεί να προσλάβει αυτή η παρουσία. Περισσότερο γιατί όλοι αναμένουν το ενδεχόμενο νέας «συνάστησης κορυφής» του Αντώνη Σαμαρά, μετά τους Ευρωπαίους και με τον Γιώργο Σουφλιά...

Συντάντηση πάντως η οποία συγκεντρώνει εξαιρετικά χαμηλές πιθανότητες να επιβεβαιωθεί καθώς ο Σαρακατσάνος πολιτικός έχει αρκετά χρόνια να εμφανιστεί στην εν λόγω εκδήλωση η οποία, αν και χρόνο με το χρόνο φθίνει, διατηρεί ένα σεβαστό ποσοστό αίγλης για τις περιοχές του κάμπου.

Σαμαράς και Σουφλιάς δεν τα έχουν πει από την απόφαση του Σαρακατσάνου να ανακοινωσει την πολιτική του αποστρατεία, μετά την εκλογική ήττα της ΝΔ τον Οκτώβριο του 2009. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Σουφλιάς χρεώθηκε όχι μόνο την πρόωρη διενέργεια των εκλογών καθώς είχε ταχθεί υπέρ της πρόωρης προσφυγής στην κάλπη, αλλά και την ευρεία έκταση της εκλογικής ήττας με περισσότερες από 10 μονάδες από το ΠΑΣΟΚ.

Ανεξάρτητα βέβαια από το αν ο κ. Σουφλιάς απέχει τα τελευταία χρόνια από το αντάμωμα των Σαρακατσάνων, πιθανώς θεωρήσει καλή ευκαιρία να εμφανιστεί φέτος, κυρίως προσδοκώντας να διεκδικήσει τα όποια οφέλη προκύψουν από το πολιτικό μήνυμα που θα σταλεί από την υποδοχή που θα του επιφυλάξουν οι συντοπίτες του. Συνομιλητές του βετεράνου πολιτικού πάντως εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι ο κ. Σουφλιάς δεν προτίθεται να παραστεί στην εκδήλωση. Πληροφορία που διασταυρώνεται και από την ενημέρωση που έχουν τα στελέχη της ΝΔ που δραστηριοποιούνται στους νομούς της Θεσσαλίας.

Πέραν του κ. Σουφλιά όμως, τον κ. Σαμαρά ίσως περιμένει ακόμη ένα πολιτικό «εμπόδιο» στο Περτούλι. Ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Σωτήρης Χατζηγάκης ενδέχεται να παρευρεθεί στην εκδήλωση και άρα να έχει την πρώτη του συνάντηση μετά τις νέες «βόμβες» που εξαπέλυσε με άρθρο του σε καθημερινή εφημερίδα που υποστήριξε ότι η ΝΔ «θα αντιληφθεί πως η συναίνεση είναι µονόδροµος για τη σωτηρία της χώρας». Η τοποθέτηση αυτή ήρθε σε συνέχεια άλλων, «εκτός γραμμής», όπως η διαφοροποίηση Χατζηγάκη από την επιλογή Σαμαρά να καταδικάσει τα αγροτικά μπλόκα στις αρχές του έτους και οι μετέπειτα δηλώσεις του με τις οποίες εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη θα μπει στην Βουλή.

Σαμαράς και Χατζηγάκης φάνηκε να τα έχουν βρει προσωρινά όταν εμφανίστηκαν ομοτράπεζοι να πίνουν μαζί καφέ στο καφενείο της Βουλής. Ανακωχή περιορισμένου χρόνου όμως καθώς ακολούθησε το άρθρο του Τρικαλινού βουλευτή. Στελέχη της Συγγρού πάντως δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ότι ο Χατζηγάκης λειτουργεί ως «αντ’ αυτού» του Γ. Σουφλιά ενώ πιθανολογούν ακόμη και τη μετακίνησή του κάποια στιγμή στην πολιτική στέγη της «Δημοκρατικής Συμμαχίας».

Read more...

«Καρφιά» Παπακωνσταντίνου κατά Βενιζέλου


newpost.gr







«Καρφιά» Παπακωνσταντίνου κατά Βενιζέλου
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιστρέφει τη μομφή του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Οικονομικών αποδέχθηκε να ενσωματώσει στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο προτάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες δεν είχε συμφωνήσει με την τρόικα.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» υπογραμμίζει με έμφαση ότι πολλές από τις προτάσεις αυτές είχαν συμφωνηθεί σε πρώτο στάδιο πριν από τον ανασχηματισμό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η συμφωνία ενδεχομένως «χάλασε» αμέσως μετά.

Επιπλέον ο νυν υπουργός Περιβάλλοντος ρίχνει λίγο αλάτι στις αμυχές του διαδόχου του λέγοντας ότι ο κ. Βενιζέλος «έχει ήδη αντιληφθεί από πρώτο χέρι τη δυσκολία του εγχειρήματος», αφού όπως προσθέτει με νόημα «πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις πραγματικά.».

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αποχώρηση από το υπουργείο οικονομικών ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζει ότι δεν θα εγκαταλείψει την πολιτική, θα είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές, ενώ υπογραμμίζει ότι ο δρόμος για την υπέρβαση της κρίσης «θα είναι μακρύς και δύσκολος».





Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής

Read more...

Στοίχημα ενότητας για το ΠΑΣΟΚ η δύσκολη τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου

Στο κόκκινο μέχρι τις 30 του μηνός

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Μετά το εξωτερικό, έρχεται το εσωτερικό. Η κυβέρνηση, μετά τις δύσκολες διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών, που ολοκληρώθηκαν με τη συμφωνία για την πέμπτη δόση και το νέο πακέτο βοήθειας, αυτή την εβδομάδα δίνει την μητέρα των μαχών στο εσωτερικό, εν όψει της ψηφοφορίας για το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, με στόχο να κάμψει τις αντιδράσεις των βουλευτών της για τα σκληρά μέτρα λιτότητας, αλλά να αντιμετωπίσει την κοινωνική οργή που προκάλεσε η φοροκαταιγίδα.

Μετά τον αέρα αισιοδοξίας που φύσηξε πρόσκαιρα λόγω του ανασχηματισμού, οι εξαγγελίες των μέτρων, αλλά το χθεσινοβραδινό μπρος-πίσω για τις αποδείξεις, φαίνεται πως έχουν φέρει νέα αναταραχή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Το Μέγαρο Μαξίμου αναρωτιέται για τη στάση που θα κρατήσουν ορισμένοι βουλευτές του τις κρίσιμες ημέρες της 29ης και 30ής Ιουνίου, όταν θα ψηφίζονται το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος αντιστοίχως.

Αίνιγμα αποτελούν οι Θωμάς Ρομπόπουλος και Αλέκος Αθανασιάδης, αλλά και οι Χρύσα Αράπογλου και Βάσω Παπανδρέου. Επίσης, στην κυβέρνηση μετρούν την παραίτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέα Μακρυπίδη από τη θέση του εισηγητή της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη συζήτηση επί του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται, όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, να υπάρξουν συναντήσεις του πρωθυπουργού με βουλευτές, ακόμη και νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Επίσης, ομάδα συνεργατών του πρωθυπουργού θα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα προτάξει στους βουλευτές τη συμφωνία των Βρυξελλών, που διασφαλίζει την ομαλή χρηματοδότηση, εφόσον εμείς τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας.

Προκειμένου, μάλιστα να τους δείξει φως στο βάθος του τούνελ, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα αναλάβει τρεις πρωτοβουλίες: πρώτον να συμφωνήσει με τη ΝΔ σταθερό φορολογικό περιβάλλον, δεύτερον να κλείσει εργασιακή ειρήνη με τα συνδικάτα και τρίτον να διασφαλίσει επενδυτικό ευρωομόλογο και απελευθέρωση πόρων του ΕΣΠΑ.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αναδίπλωση της κυβέρνησης για την επιστροφή του φορο-μπόνους των αποδείξεων

«Νομοτεχνική παρεξήγηση»

(Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )
Αθήνα
«Πήρε πίσω» ουσιαστικά ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος -αποδίδοντας την μάλιστα σε «νομοτεχνική παρεξήγηση»- την πρωτοφανή διάταξη του εφαρμοστικού νόμου βάσει της οποίας οι φορολογούμενοι καλούνταν να επιστρέψουν επιστροφή φόρου που κέρδισαν μέσω της συλλογής αποδείξεων, αν το ποσό ξεπερνούσε τα 300 ευρώ.

«Αυτό δεν πρόκειται να γίνει» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, μετά τις εννέα το βράδυ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter.

Να σημειωθεί ότι το τρίωρο που μεσολάβησε από τη στιγμή που δόθηκε ο εφαρμοστικός νόμος στην δημοσιότητα, προηγήθηκε θύελλα αντιδράσεων με κάποιους να μιλούν για απώλεια και του τελευταίου ψήγματος αξιοπιστίας της κυβέρνησης.

Παγωμάρα για τη συγκεκριμένη ρύθμιση φαίνεται ότι επικράτησε και στο ΠΑΣΟΚ, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο να δηλώνει άγνοια της συγκεκριμένης ρύθμισης και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Χρήστο Πρωτόπαπα να τονίζει ότι δεν υπήρξε ενημέρωση για κάτι τέτοιο.

Μιλώντας στο Mega o κ. Πάγκαλος είπε ότι «εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι λυπηρό» και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Την διαφωνία του με την επίμαχη διάταξη εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, επισημαίνοντας στο Mega ότι δεν υπήρξε ενημέρωση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με μία τέτοια ρύθμιση.


Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακό την Τρίτη και Τετάρτη...



Δεν θα υπάρχει συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση από την ΕΘΕΛ, τον ΗΛΠΑΠ, τον προαστιακό...
Σοβαρά προβλήματα στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της 48ωρης γενικής απεργίας στις 28 και 29 Ιουνίου.

Ήδη, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, τα τρόλει και τον σιδηρόδρομο έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις με 48ωρες απεργίες.

Έτσι, δεν θα... υπάρχει συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση από την ΕΘΕΛ, τον ΗΛΠΑΠ, τον προαστιακό, αλλά και τον εθνικό σιδηρόδρομο, πλην των δρομολογίων των Special Olympics.

Επίσης, λόγω της απεργίας στον ΟΣΕ δεν θα υπάρχει σύνδεση του Μετρό με τον διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας.

Ιδιαίτερα πιθανή είναι και η συμμετοχή των σωματείων των μέσων σταθερής τροχιάς (μετρο, ηλεκτρικός, τραμ) στις κινητοποιήσεις είτε με στάσεις εργασίας είτε με απεργίες.

Οι ανακοινώσεις τους αναμένονται εντός των ημερών.



Read more...

Κουρουμπλής: Καταψηφίζω το μεσοπρόθεσμο αν δεν δεσμευτεί για πιο δίκαια μέτρα η κυβέρνηση...




Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο άφησε μιλώντας το Σάββατο στον ΣΚΑΪ, και τον Κώστα Αλατζά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής, εάν -όπως είπε- δεν υπάρξουν δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για πιο δίκαια μέτρα.

«Για έναν που ζει την... ιδιότητα του βουλευτή είναι από τις πιο βασανιστικές στιγμές της ζωής του. Βιώνω δύσκολες στιγμές. Η πίεση του κόσμου εκφράζει την αγωνία την ανησυχία και κάποιοι το μαρτύριο της φτώχειας» σημείωσε.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι ανήκει σε μία κυβερνητική παράταξη που καλείται μόνη της να σηκώσει το βάρος των μέτρων.

«Το πολιτικό σύστημα αποδεικνύεται αδύναμο και ανίκανο. Έστειλα σημείωμα με 15 σημεία και περιμένω δεσμεύσεις της κυβέρνησης, βάζω ζητήματα που με λίγη αποφασιστικότητα μπορούν να μαζευτούν χρήματα» τόνισε....



Read more...

ΝΔ: «Σοκ και δέος προκαλούν τα νέα μέτρα»

Αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Γ. Βρούτσης


http://img.protothema.gr/E44F004B3F6B53288A7DA155EA497417.jpg
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε πως με τα νέα φορολογικά μέτρα εξαπατά τον ελληνικό λαό, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

Ο βουλευτής Κυκλάδων σχολιάζοντας τα νέα μέτρα τόνισε πως προκαλούν "σοκ και δέος" και πως γυρίζουν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω καθώς είναι μέτρα που επιβάλλονται αδιακρίτως, χωρίς ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης.

"Τα νέα φορολογικά μέτρα είναι μέτρα εξαπάτησης των Ελλήνων. Φορολογούν ακόμη και τους φόρους που έχουν, ήδη, επιβληθεί. Προκαλούν σοκ και δέος. Γυρίζουν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω. Είναι μέτρα που επιβάλλονται αδιακρίτως, χωρίς ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Read more...

Ολόκληρος ο εφαρμοστικός νόμος με την εξειδίκευση των μέτρων-σοκ

Όλες οι ανατροπές

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Οικονομικών το κείμενο του εφαρμοστικού νόμου, στο οποίο περιλαμβάνονται τα μέτρα εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου μια πρώτη γεύση για τα οποία έδωσε χθες (Πέμπτη) ο υπουργός Οικονομικών Ευαγ.Βενιζέλος, προκαλώντας σοκ.

Για τα πιο σκληρά μέτρα, κυρίως σε ό,τι αφορά τη φορολογία, που έχουν ανακοινωθεί ποτέ έκαναν λόγο οι ειδικοί.

Δεν λείπει η περιγραφή των ανατροπών σε εργασιακές σχέσεις (ενίσχυση συμβάσεων ορισμένου χρόνου, αλλαγές στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, μειωμένοι κατά 20% μισθοί για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας ηλικίας 18 έως 25 ετών κτλ).

Μάλιστα προκύπτει ότι αυστηροποιούνται και οι προϋποθέσεις για την επιδότηση και οικονομική ενίσχυση των ανέργων.

Οι βασικές διατάξεις

  • Τη σύσταση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ιδιωτικοποιήσεις, αξιοποίηση ακινήτων)
  • Τη θέσπιση της «ωρίμανσης» και της «επενδυτικής ταυτότητας» των ακινήτων του Δημοσίου και τον θεσμό της «επιφάνειας»
Η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου διενεργείται με κάθε πρόσφορο τρόπο όπως πώληση, παραχώρηση, τιτλοποίηση απαιτήσεων κτλ.

Επίσης, στο κεφάλαιο Β΄ του εφαρμοστικού νόμου περιλαμβάνονται διατάξεις για την «πολεοδομική ωρίμανση και επενδυτική ταυτότητα δημοσίων ακτινήτων για την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας του κράτους».

Για την αξιοποίηση των δημοσίων ακινήτων επιτρέπεται η απευθείας παραχώρηση στον κύριο της επένδυσης της χρήσης αιγιαλού και παραλίας και του δικαιώματος εκτέλεσης, χρήσης και εκμετάλλευσης λιμενικών έργων ή επέκτασης, ήδη υφιστάμενων στην περιοχή, λιμενικών εγκαταστάσεων. Η παραχώρηση γίνεται για χρονικό διάστημα μέχρι 50 χρόνια.

  • Τα πρωτοφανή φορολογικά μέτρα (μείωση αφορολόγητου ορίου στα 8.000 ευρώ, έκτακτη εισφορά, τεκμήρια διαβίωσης, τέλος επιτηδεύματος, μείωση αφορολογήτου ορίου ΦΑΠ στα 200.000 ευρώ, αύξηση ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 10%, κ.λπ.)
- μείωση αφορολόγητου ορίου στα 8.000 ευρώ
- Καταργείται η έκπτωση φόρου με αποδείξεις

- Αυξάνεται το ποσό των αποδείξεων στο 25% του εισοδήματος για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου

- Μειώνεται η έκπτωση φόρου στο 10% από το 20% για τους τόκους των δανείων για ετήσιο ατομικό εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ.

- Αυξάνονται τα τεκμήρια διαβίωσης κατά μέσο όρο 70%

- Επιβάλλεται ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ με συντελεστές φορολογίας από 1% έως 5%.

- Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά σε ιδιωτικά Ι.Χ. άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, σε σκάφη αναψυχής, δεξαμενές κολύμβησης κτλ.

- Καθιερώνεται ετήσιο τέλος επιτηδεύματος 400 ευρώ ή 500 ανάλογα την περιοχή.

- Επιβάλλεται φόρος ακίνητης περιουσίας για ατομική περιουσία άνω των 200.000 ευρώ με πρώτο φορολογικό συντελεστή για αξία από 200.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ 2 τοις χιλίοις.

  • Τον περιορισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο (εφέτος 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις και από 1/1/12- 1/1/15 μία πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις)
  • Τον περιορισμό του αριθμού των συμβασιούχων (εφέτος οι συμβάσεις θα μειωθούν κατά 50% σε σχέση με το 2010 και κατά 10% ανά έτος έως το 2015)
  • Τη θέσπιση της μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο
  • Την αξιολόγηση από το ΑΣΕΠ του πλεονάζοντος προσωπικού από φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται
  • Την ειδική εισφορά στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα για την καταπολέμηση της ανεργίας, την ειδική εισφορά επικουρικής ασφάλισης και την ειδική εισφορά για το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων
  • Τα νέα κριτήρια για τη χορήγηση επιδομάτων ανεργίας
  • Τη διευθέτηση της υπερωριακής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα και των συμβάσεων για τους νέους 18- 25 ετών (μείωση αποδοχών έως 20%)
  • Τις ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότηση
  • Το ειδικό τέλος για τους χώρους καπνιζόντων στα καζίνο και τα κέντρα διασκέδασης
  • Την αναστολή των πλειστηριασμών από τις τράπεζες έως 31/12/2011 για απαιτήσεις έως 200.000 ευρώ.
ΝΔ: μέτρα που προκαλούν σοκ και δέος

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε πως με τα νέα φορολογικά μέτρα εξαπατά τον ελληνικό λαό, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

Ο βουλευτής Κυκλάδων σχολιάζοντας τα νέα μέτρα τόνισε πως προκαλούν «σοκ και δέος» και πως γυρίζουν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω καθώς είναι μέτρα που επιβάλλονται αδιακρίτως, χωρίς ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Τα νέα φορολογικά μέτρα είναι μέτρα εξαπάτησης των Ελλήνων. Φορολογούν ακόμη και τους φόρους που έχουν, ήδη, επιβληθεί. Προκαλούν σοκ και δέος. Γυρίζουν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω. Είναι μέτρα που επιβάλλονται αδιακρίτως, χωρίς ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...