Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Μετά τους Ευρωπαίους στους ...Σαρακατσαναίους!

newpost.gr
Μετά τους Ευρωπαίους στους ...Σαρακατσαναίους!
Με ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή παρουσία Σαμαρά στο ετήσιο αντάμωμα των Σαρακατσάνων, στο Περτούλι Τρικάλων. Προφανώς, όχι στόσο για την παρουσία αυτή καθαυτή του Προέδρου της ΝΔ στην εκδήλωση. Ούτε και για την προεκλογική διάσταση που μπορεί να προσλάβει αυτή η παρουσία. Περισσότερο γιατί όλοι αναμένουν το ενδεχόμενο νέας «συνάστησης κορυφής» του Αντώνη Σαμαρά, μετά τους Ευρωπαίους και με τον Γιώργο Σουφλιά...

Συντάντηση πάντως η οποία συγκεντρώνει εξαιρετικά χαμηλές πιθανότητες να επιβεβαιωθεί καθώς ο Σαρακατσάνος πολιτικός έχει αρκετά χρόνια να εμφανιστεί στην εν λόγω εκδήλωση η οποία, αν και χρόνο με το χρόνο φθίνει, διατηρεί ένα σεβαστό ποσοστό αίγλης για τις περιοχές του κάμπου.

Σαμαράς και Σουφλιάς δεν τα έχουν πει από την απόφαση του Σαρακατσάνου να ανακοινωσει την πολιτική του αποστρατεία, μετά την εκλογική ήττα της ΝΔ τον Οκτώβριο του 2009. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Σουφλιάς χρεώθηκε όχι μόνο την πρόωρη διενέργεια των εκλογών καθώς είχε ταχθεί υπέρ της πρόωρης προσφυγής στην κάλπη, αλλά και την ευρεία έκταση της εκλογικής ήττας με περισσότερες από 10 μονάδες από το ΠΑΣΟΚ.

Ανεξάρτητα βέβαια από το αν ο κ. Σουφλιάς απέχει τα τελευταία χρόνια από το αντάμωμα των Σαρακατσάνων, πιθανώς θεωρήσει καλή ευκαιρία να εμφανιστεί φέτος, κυρίως προσδοκώντας να διεκδικήσει τα όποια οφέλη προκύψουν από το πολιτικό μήνυμα που θα σταλεί από την υποδοχή που θα του επιφυλάξουν οι συντοπίτες του. Συνομιλητές του βετεράνου πολιτικού πάντως εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι ο κ. Σουφλιάς δεν προτίθεται να παραστεί στην εκδήλωση. Πληροφορία που διασταυρώνεται και από την ενημέρωση που έχουν τα στελέχη της ΝΔ που δραστηριοποιούνται στους νομούς της Θεσσαλίας.

Πέραν του κ. Σουφλιά όμως, τον κ. Σαμαρά ίσως περιμένει ακόμη ένα πολιτικό «εμπόδιο» στο Περτούλι. Ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Σωτήρης Χατζηγάκης ενδέχεται να παρευρεθεί στην εκδήλωση και άρα να έχει την πρώτη του συνάντηση μετά τις νέες «βόμβες» που εξαπέλυσε με άρθρο του σε καθημερινή εφημερίδα που υποστήριξε ότι η ΝΔ «θα αντιληφθεί πως η συναίνεση είναι µονόδροµος για τη σωτηρία της χώρας». Η τοποθέτηση αυτή ήρθε σε συνέχεια άλλων, «εκτός γραμμής», όπως η διαφοροποίηση Χατζηγάκη από την επιλογή Σαμαρά να καταδικάσει τα αγροτικά μπλόκα στις αρχές του έτους και οι μετέπειτα δηλώσεις του με τις οποίες εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη θα μπει στην Βουλή.

Σαμαράς και Χατζηγάκης φάνηκε να τα έχουν βρει προσωρινά όταν εμφανίστηκαν ομοτράπεζοι να πίνουν μαζί καφέ στο καφενείο της Βουλής. Ανακωχή περιορισμένου χρόνου όμως καθώς ακολούθησε το άρθρο του Τρικαλινού βουλευτή. Στελέχη της Συγγρού πάντως δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ότι ο Χατζηγάκης λειτουργεί ως «αντ’ αυτού» του Γ. Σουφλιά ενώ πιθανολογούν ακόμη και τη μετακίνησή του κάποια στιγμή στην πολιτική στέγη της «Δημοκρατικής Συμμαχίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: