Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

KINHTΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΑΠΘ...


Τις αποφάσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας τους για συνεχόμενες 48ωρες απεργίες ως την Παρασκευή ενέκριναν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ...
συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας.
Από το ΑΠΘ προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 169 διοικητικοί υπάλληλοι.
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο παραμένουν κλειστά για ενδέκατη εβδομάδα, μετά και τη νέα απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων των δύο ιδρυμάτων να συνεχίσουν την απεργία τους, κατά της διαθεσιμότητας.
Το υπουργείο Παιδείας πάντως προσφεύγει ξανά στα δικαστήρια με αίτημα να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.
Η Σύνοδος των Πρυτάνεων από την πλευρά της ζητεί άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, «με σκοπό την έναρξη διαλόγου προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί».
«Η Σύνοδος Πρυτάνεων των ΑΕΙ, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, είναι έτοιμη να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει στα Ελληνικά Πανεπιστήμια το μέτρο της διαθεσιμότητας. Για το λόγο αυτό ζητάει άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας, με σκοπό την έναρξη διαλόγου προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του προεδρείου της Συνόδου.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

Xρυσή Αυγή: Και άλλος βουλευτής...


Της Έρρικας Βαλλιάνου

Η εμπλοκή ακόμη ενός βουλευτή της Χρυσής Αυγής για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προκύπτει από ...
την εξέλιξη της ανάκρισης.

Πρόκειται για βουλευτή επαρχίας, που εμπλέκεται και με κυκλώματα της νύχτας και τώ ρα καλείται να απολογηθεί για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, όπως και την ερχόμενη Δευτέρα καλούνται με την ίδια κατηγορία ν' απολογηθούν τρεις ακόμη βουλευτές, που η βουλή ήρε την ασυλία τους.

Πρόκειται για τους Γερμενή, Μπούκουρα και Ηλιόπουλο, που οι πληροφορίες λένε ότι θα ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να μελετήσουν οι δικηγόροι τους τη δικογραφία.

Σημαντικά όμως στοιχεία περιμένουν οι ανακρίτριες από τις έρευνες της αστυνομία για τα όπλα που βρέθηκαν σε βουλευτές και μέλη της ΧΑ, αλλά και για ηλεκτρεονικούς υπολογιστές.

Επίσης σε τρία άτομα οι ανακρίτριες έστειλαν κλήση για συμπληρωματική απολογία, δηλαδή για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση,. Πρόκειται για άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση του Περάματος με την επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ και είχαν απολογηθεί για τα αδικήματα αυτά στο Πειραιά...
crimenet.gr

Read more...

ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΟ Α.Τ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ...


ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΔΙΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ...
Σε διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα στο Ίντερνετ περί θανάτου μετανάστη χθες στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα προέβη η αστυνομία...

Όπως ανακοινώθηκε, ο θανών είναι 46χρονος από το Μπαγκλαντές, ιδιοκτήτης καταστήματος ψιλικών στον Άγιο Παντελεήμονα. Χθες στις 12.30 μπήκε στο κατάστημά του 28χρονος Αφγανός ο οποίος του ζήτησε τσιγάρα με την απειλή βίας.
Ο 46χρονος έκλεισε τα ρολά του καταστήματος εγκλωβίζοντας τον δράστη και κάλεσε την αστυνομία, η οποία έφτασε και συνέλαβε τον 28χρονο, οδηγώντας τον στη συνέχεια στο τμήμα Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την προφορική εξιστόρηση του περιστατικού ο 46χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο πάτωμα. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ελπίς», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Σε βάρος του 28χρονου Αφγανού σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας, ενώ διενεργείται προανάκριση για το θάνατο του 46χρονου, στο πλαίσιο της οποίας έχει ζητηθεί νεκροψία-νεκροτομή.
Πηγή : naftemporiki.gr 

Read more...

To ΤΑΙΠΕΔ έβγαλε στο σφυρί "φιλέτα"...


...600.000 τ.μ. στη βόρεια Ελλάδα...

Σειρά στο «σφαγείο» κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ παίρνουν τα «φιλέτα» της Ασπροβάλτας, της Νέας Ηρακλείτσας και της Αγίας Τριάδας, για τα οποία ...
δημοσιεύτηκε πρόσκληση υποβολής προσφοράς. Τα παραθαλάσσια ακίνητα, συνολικής έκτασης περίπου 600.000 τ.μ. προορίζονται για βίλες, παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχεία κ.α, τονίζει σε δήλωσή της η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Λ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου


Αναλυτικά η δήλωση της Λ. Αμμανατίδου:

Μετά τον Αγ. Ιωάννη και το Παλιούρη Χαλκιδικής σειρά στο «σφαγείο» κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ παίρνουν τα «φιλέτα» της Ασπροβάλτας του Δήμου Βόλβης, της Νέας Ηρακλείτσας Καβάλας και της Αγίας Τριάδας του Δήμου Θερμαϊκού, για τα οποία το ΤΑΙΠΕΔ δημοσίευσε πρόσκληση υποβολής προσφοράς. Τα παραθαλάσσια ακίνητα – φιλέτα συνολικής έκτασης περίπου 600.000 τ.μ. προορίζονται για δόμηση τουριστικών εγκαταστάσεων (βίλες, παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα κ.α).

Η περιοχή της Ασπροβάλτας Πρόκειται για μία ευρύτερη τεράστια επιχείρηση ξεπουλήματος δημόσιας γης στην Βόρεια Ελλάδα, η οποία βασίζεται στο ήδη χρεοκοπημένο και καταστροφικό μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης της Ισπανίας. Εάν επιτύχουν οι σχεδιασμοί κυβέρνησης - ΤΑΙΠΕΔ, θα καταστραφούν σημαντικοί οικονομικοί, περιβαλλοντικοί και κοινωνικοί πόροι. Οι κάτοικοι της Βορείου Ελλάδας δεν είναι ιθαγενείς και ήδη έχουν αποδείξει μέσα από τους αγώνες τους ότι ούτε πουλάνε ούτε ξεπουλιούνται. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους κατοίκους της Βορείου Ελλάδας και τον ελληνικό λαό να μην επιτρέψει την μετατροπή της χώρας σε αποικία των εταιρειών αναψυχής και real estate...
left.gr

Read more...

Έντονες οι πιέσεις ΤΑΙΠΕΔ: Οι απαιτήσεις της τρόικας μπλοκάρουν νέο διαγωνισμό για ΔΕΠΑ


ΤΑΙΠΕΔ: Οι απαιτήσεις της τρόικας μπλοκάρουν νέο διαγωνισμό για ΔΕΠΑ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Επιμένει η τρόικα για αλλαγές στην λιανική αγορά του φυσικού αερίου, δηλαδή να καταργηθεί η παραχώρηση του αποκλειστικού δικαιώματος σε ένα και μόνο προμηθευτή, γεγονός που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές απειλεί να μπλοκάρει τυχόν νέο διαγωνισμό για ΔΕΠΑ.
 
Τον τελευταίο μήνα, η τρόικα με επιχείρημα ότι έτσι θα ανοίξει ο ανταγωνισμός και θα πέσουν κατά 5%-10% οι τιμές του φυσικού αερίου στη λιανική, πιέζει το ΥΠΕΚΑ να αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς λειτουργίας των τριών Επιχειρήσεων Παροχής Αερίου - ΕΠΑ Αττικής, Θεσσαλονίκης, και Θεσσαλίας (51% ΔΕΠΑ, 49% Eni-Shell), και να πάψουν να έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα προμήθειας αερίου σε νοικοκυριά, και επιχειρήσεις για διάστημα 30 ετών (περίπου ως το 2030).
 
Όπως ωστόσο λένε στελέχη της αγοράς, η μείωση των τιμών στη λιανική του φυσικού αερίου αφορά ένα στόχο που για την ώρα είναι αρκετά μακρινός, αφού άνοιγμα της αγοράς και τυχόν είσοδο σε αυτήν νέων παικτών, απαιτεί μακροχρόνιες επενδύσεις.
 
Στον αντίποδα, κυβερνητικά στελέχη δεν αποκλείουν η ζημιά που θα προκληθεί τόσο στη προσπάθεια να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ, όσο κυρίως ως προς την αξιοπιστία του Ελληνικού Δημοσίου να σέβεται τις συμβάσεις του με ξένες εταιρείες, να είναι μεγαλύτερη από τα όποια άμεσα οφέλη.
 
Παρέμβαση και από τον Ιταλό Πρωθυπουργό
 
Το θέμα θίγει άμεσα την Ιταλική Eni και τη βρετανό-ολλανδική Shell που ελέγχουν το 49% στις τρεις ΕΠΑ (το άλλο 51% ανήκει στη ΔΕΠΑ), με τις πληροφορίες να φέρουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ιταλικής εταιρείας Πάολο Σκαρόνι, να έθεσε το ζήτημα στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατά τη συνάντηση που είχαν προ δεκαημέρου, εξηγώντας του ότι σε μια τέτοια περίπτωση το Δημόσιο αθετεί τις υποχρεώσεις του.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Ιταλό μάνατζερ ότι το Δημόσιο θα σεβαστεί τις συμβάσεις που έχει με ξένες εταιρείες.
 
Παρέμβαση ωστόσο στον κ. Σαμαρά για λογαριασμό της Eni, φέρεται να έγινε πρόσφατα και από τον ίδιο τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα.
 
Πολλαπλό πλήγμα
 
Στελέχη που παρακολουθούν το θέμα, επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που η ελληνική πλευρά κάνει πίσω στις πιέσεις της τρόικας, θα υπάρξουν δύο πλήγματα στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.
 
Πρώτον, θα τιναχτεί εντελώς στον αέρα ο νέος διαγωνισμός πώλησης της ΔΕΠΑ που προγραμματίζεται για το 2014, αφού οι διαπραγματεύσεις με τους ξένους μετόχους των τριών ΕΠΑ, μαζί με τις προσφυγές που σίγουρα θα ακολουθήσουν, θα διαρκέσουν τουλάχιστον ένα χρόνο ή και περισσότερο.
 
Δεύτερον, θα πληγεί σοβαρά η αξιοπιστία του Ελληνικού Δημοσίου αναφορικά με τις μακροχρόνιες συμβάσεις παραχώρησης, πόσο μάλλον όταν πρόκειται να υπογράψει μια σειρά από καινούργιες, όπως αυτήν για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Νέες κλήσεις σε απολογία Τους 39 έφτασαν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής


Τους 39 έφτασαν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής
Στιγμιότυπο από την μεταγωγή των βουλευτών και των στελεχών της Χρυσής Αυγής στον Εισαγγελέα και κατόπιν στον ανακριτή   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στους 39 έχει ανέβει ο αριθμός των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Οι εφέτες - ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπoύλου έστειλαν τρεις νέες κλήσεις προς απολογία σε πρόσωπα, που έχουν ήδη κατηγορηθεί για συμμετοχή στην επίθεση σε βάρος αφισοκολλητών του ΚΚΕ, στο Πέραμα.

Αυτή τη φορά, καλούνται να απολογηθούν για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Επιπλέον, οι δύο ανακρίτριες έχουν βάλει στο στόχαστρο και έναν ακόμα βουλευτή της Χρυσής Αυγής της περιφέρειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν τη συμπληρωματική άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής. Περιμένουν, ωστόσο, τα αποτελέσματα των ερευνών για να διαπιστωθεί σε ποια πρόσωπα, από τους ήδη κατηγορούμενους, θα απαγγείλουν και αυτή την κακουργηματική κατηγορία.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Χάσμα μεταξύ τροικας, κυβέρνησης και υπουργείου οικονομικών αναζητούν το δημοσιονομικό κενό

20131119-172012.jpg
Κυβέρνηση και τρόικα παραμένουν επί ποδός πολέμου, είναι ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος της αυστριακής εφημερίδας Die Presse, όπου αναφέρει πως «Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν θέλει να αποδεχθεί περαιτέρω περικοπές, οι δανειστές όμως επιμένουν».
Επίσης κάνει λόγο και για το χάσμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης που βιώνουν την οικονομική κρίση σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ενώ η Ιρλανδία και η Ισπανία λένε ήδη σε λίγους μήνες αντίο στη μη δημοφιλή τρόικα, πάνω από την Ελλάδα εξακολουθεί να πλανάται η σκοτεινή απειλή της κρατικής χρεοκοπίας.
Με την επίσκεψη των οικονομικών ελεγκτών στην Αθήνα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού για το ερχόμενο έτος. (…) Ως εκ τούτου επικρατεί ασυμφωνία σχετικά με το εύρος των μέτρων λιτότητας που θα κληθεί να εφαρμόσει η Ελλάδα»
Παράλληλα η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι: «το δεύτερο πακέτο διάσωσης ολοκληρώνεται στο τέλος του ερχόμενου έτους. Ο χρόνιος ασθενής θα χρειαστεί, ωστόσο, βοήθεια και το 2015-16. Ένα νέο πακέτο βοήθειας φαίνεται ως εκ τούτου αναπόφευκτο –ακόμη κι αν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θέλουν επισήμως να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις του χρόνου».
Ο Γκίκας Χαρδούβελης, επικεφαλής του τμήματος Οικονομικών Μελετών του ομίλου Eurobank EFG, υποστηρίζει ότι το ύψος των οικονομικών αναγκών της Ελλάδας για το διάστημα 2014-16 υπολογίζεται «το πολύ 13 δισ. ευρώ».
Ο οικονομικός αναλυτής δηλώνει στην Die Presse, ότι ένα «κούρεμα» χρέους «θα βοηθούσε μεν ώστε να μειωθεί το ύψος του χρέους και το επενδυτικό ρίσκο στη χώρα», ωστόσο αυτό παραμένει απλά ένα ενδεχόμενο ακόμη διότι ισχυρά κράτη όπως η Γερμανία διαφωνούν.
Πιθανότερο είναι μια παράταση χρόνου αποπληρωμής και μείωσης των επιτοκίων. Όπως σχολιάζει ο Έλληνας ειδικός, «οι δανειστές μας έχουν επενδύσει πολλή ενέργεια και πολλούς πόρους στη διάσωση της Ελλάδας».

Read more...

Νέος πρόεδρος στον ΟΑΣΑ Χρυσοχοΐδης: Επέκταση του Μετρό και επανασχεδιασμός των αστικών συγκοινωνιών


Χρυσοχοΐδης: Επέκταση του Μετρό και επανασχεδιασμός των αστικών συγκοινωνιών
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Νέο σχεδιασμό για τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, καθώς και άμεση δημοπράτηση νέων γραμμών του Μετρό, υποσχέθηκε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε παρέμβασή του στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, η οποία ενέκρινε την τοποθέτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη στη θέση του προέδρου του ΔΣ του ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, το νέο ΔΣ του Οργανισμού θα επεξεργαστεί έναν νέο σχεδιασμό των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, «με βάση τις ανάγκες όπως προέκυψαν μετά την κρίση», καθώς σήμερα, όπως παραδέχθηκε, απλώς παρατηρείται αραίωση των δρομολογίων για λόγους οικονομικών περικοπών.

«Χρειάζεται νέος σχεδιασμός, γιατί ο σημερινός είναι μιας άλλης εποχής, προ κρίσης. Είμαστε ακόμα ακριβοί, με χειρότερες υπηρεσίες» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Πρέπει να αποφασίσουμε τι συγκοινωνίες θέλουμε, με ποιες υποδομές, τι επίπεδο υπηρεσιών, και κυρίως πώς θα γίνουμε πάρα πολύ ευέλικτοι στο επίπεδο παροχής υπηρεσιών και τη λειτουργία των επιχειρήσεων, ώστε να αποκομίσουμε οφέλη από τη μείωση του κόστους. Υπάρχει πχ το ζήτημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που θα οδηγήσει σε τεράστια εξοικονόμηση πόρων μέσω της πάταξης της εισιτηριοδιαφυγής και το ζήτημα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, ώστε να ξέρει ο επιβάτης τι ώρα περνά το λεωφορείο, το τραμ και το μετρό» ανέφερε ο υπουργός.

Επέκταση γραμμών

Εξάλλου, ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών στη διαδρομή του Μετρό από την Αγία Μαρίνα ως τον Πειραιά, όπως επίσης και το τμήμα Αιγάλεω - Χαϊδάρι - Πειραιάς.

Άμεσα ξεκινά η δημοπράτηση του έργου που θα συνδέει το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού με το Άλσος Βεΐκου, αξίας 1 δισ. ευρώ, το οποίο θα εξυπηρετήσει περιοχές, όπως το Γαλάτσι και η Λαμπρινή. «Πολύ γρήγορα» αναμένεται να ξεκινήσει η μελέτη της επέκτασης του Μετρό προς τη Γλυφάδα, με προϋπολογισμό 250 εκατ. ευρώ, ένα έργο «πολύ εύκολο κατασκευαστικά».

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μελέτη της επέκτασης του Μετρό από το Περιστέρι προς το Ίλιον, η δημοπράτηση της οποίας θα είναι έτοιμη σε περίπου έξι μήνες.

Όσον αφορά, εξάλλου, το Τραμ, «το έργο που ενώνει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, είναι ωριμότατο και προχωρά πολύ γρήγορα. Η μελέτη του τμήματος 'Δημοτικό Θέατρο-Καλλίπολη', θα χρηματοδοτηθεί άμεσα, γρήγορα, για να δούμε πότε θα το εντάξουμε ως έργο» ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών.

Για την τοποθέτηση του κ. Δημητριάδη ως επικεφαλής του ΟΑΣΑ και την αναστελέχωση του ΔΣ του Οργανισμού, ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε πως κρίθηκε αναγκαία, καθώς συν τοις άλλοις το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο δεν αξιοποίησε πόρους 35 εκατ. ευρώ ετησίως, που προβλέπονταν από τα άλλα υπουργεία (και κυρίως το υπουργείο Εργασίας) για τον ΟΑΣΑ.

Ο Γ. Δημητριάδης, από πλευράς του, επιφυλάχθηκε να ενημερωθεί πληρέστερα για τις ανάγκες του Οργανισμού, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του, ενώ μεταξύ άλλων έθεσε ως στόχο «να μεταφέρουμε το πνεύμα που διέπει τη λειτουργία του Μετρό και στα άλλα μέσα μεταφοράς».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί η δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη πως με δική του εντολή θα φέρει η στάση του Μετρό στην Ηλιούπολη το όνομα του δολοφονηθέντος αγωνιστή της ειρήνης και πολιτικού Γρηγόρη Λαμπράκη.

«Αν δώσατε τέτοια εντολή, καλό είναι να δωθούν κι άλλα ονόματα σε σταθμούς του Μετρό» παρενέβη ο προεδρεύων, Γιάννης Τραγάκης.

* Ο διορισμός του κ. Δημητριάδη εγκρίθηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών», η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ ψήφισαν «λευκό», ενώ το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν, δίνοντας στην ψήφο τους -με δήλωσή τους το κάθε κόμμα- χαρακτήρα αντίθεσης στη γενικότερη κυβερνητική πολιτική στις αστικές συγκοινωνίες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

''ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΛΗΦΘΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ''...


«Εάν επιβάλλουμε ακόμη και μισό μέτρο ακόμη, θα υπάρξει επανάσταση στην Ελλάδα», εμφανίζεται να δηλώνει υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος στον βρετανικό The Guardian, σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με την τρόικα...

«Είναι τυφλοί; Μας πιέζουν να υιοθετήσουμε πολιτικές οι οποίες είναι παράλογες», αναφέρει επίσης το κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για οργή στη χώρας μας λόγω της λιτότητας, καθώς 3,5 χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους στην Ελλάδα και βαθύτερα στην Ευρωζώνη, πολλοί Έλληνες νιώθουν ότι ζουν την ίδια ιστορία ξανά και ξανά.
Δυσπιστία, θυμός και ελάχιστα κρυμμένος πανικός έχουν κάνει εκ νέου την εμφάνισή τους στις σχέσεις της Ελλάδας με τους εκπροσώπους των δανειστών της, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σημειώνει ο Guardian.
Στις Βρυξέλλες, αξιωματούχος της Ε.Ε, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τα πράγματα είναι άσχημα. Είναι σα να βρισκόμαστε και πάλι στο 2010».
Πηγή : naftemporiki.gr 

Read more...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΝΕΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ


Ερευνητές του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», μαζί με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ και το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον της Βρετανίας, έκαναν ένα ελπιδοφόρο βήμα προόδου...
στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου.
Η επιστημονική εργασία θα δημοσιευθεί στο έγκριτο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ «Proceedings of the National Academy of Sciences» (PNAS). Στην έρευνα, με επικεφαλής τον δρ. Ευστράτιο Στρατίκο του Εργαστηρίου Χημείας Πρωτεϊνών του Ινστιτούτο Πυρηνικών & Ραδιολογικών Επιστημών & Τεχνολογίας, Ενέργειας & Ασφάλειας του «Δημόκριτου», συμμετείχαν επίσης οι Έλληνες ερευνητές Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευθαλία Ζερβούδη, Εμμανουήλ Σαριδάκης, Π. Κοκκάλα και Ειρήνη Μαυρίδη.
Η χρήση του ανοσοποιητικού συστήματος του ίδιου του ασθενούς (ανοσοθεραπεία) αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη εναλλακτική θεραπευτική οδό σε σχέση με την επικρατούσα σήμερα χημειοθεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου, η οποία είναι συχνά αναποτελεσματική λόγω της χαμηλής εκλεκτικότητας και της υψηλής τοξικότητας των ουσιών που χρησιμοποιούνται.
Μέχρι στιγμής όμως οι ανοσολογικές θεραπευτικές προσεγγίσεις δεν έχουν φέρει ακόμα τα αναμενόμενα αποτελέσματα σε κλινικό επίπεδο. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο χαμηλό επίπεδο κατανόησης που οι επιστήμονες έχουν για το πώς ακριβώς το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να διακρίνει ποια κύτταρα είναι καρκινικά και πώς ο καρκίνος μαθαίνει να αποφεύγει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Κατά τα τελευταία χρόνια έχει διαπιστωθεί από διάφορες έρευνες, ότι τα καρκινικά κύτταρα μπορούν να αποφύγουν το ανοσοποιητικό σύστημα καταστρέφοντας τα «σήματα» που «εκπέμπει» το κάθε κύτταρο, όταν είναι άρρωστο. Τέτοια σήματα, που ονομάζονται αντιγονικά πεπτίδια, σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να καταστρέφονται από ένζυμα μέσα στο κύτταρο, που ονομάζονται αμινοπεπτιδάσες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αμινοπεπτιδάση ERAP1.
Όπως έχει ήδη αποδειχθεί, το μπλοκάρισμα αυτού του ενζύμου μπορεί να οδηγήσει στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος, στη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων και, τελικά, στην πλήρη ανάρρωση πειραματόζωων από καρκινικούς όγκους. Αν και θεωρητικά το μπλοκάρισμα της αμινοπεπτιδάσης ERAP1 μπορεί να επιτευχθεί από φαρμακευτικές ουσίες που ονομάζονται αναστολείς, η ανάπτυξη τέτοιων αναστολέων για την ERAP1 έχει αποδειχθεί στην πράξη ιδιαίτερα δύσκολη.
Αν και έχουν περάσει περισσότερα από δέκα χρόνια από την ανακάλυψη της ERAP1, καμία ερευνητική ομάδα στον κόσμο δεν έχει ακόμα ανακοινώσει την ανάπτυξη αποτελεσματικών αναστολέων για αυτό το ένζυμο. Η επιτυχία των Ελλήνων ερευνητών και των ξένων συνεργατών τους είναι ότι, μετά από πολυετείς μελέτες του εν λόγω ενζύμου, κατάφεραν να αναπτύξουν χημικές ουσίες που το μπλοκάρουν αποτελεσματικά και, έτσι, μπορούν να ενεργοποιήσουν την παραγωγή των αντιγονικών πεπτιδίων.
Μάλιστα, οι επιστήμονες απέδειξαν πειραματικά, ότι τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος μπορούσαν, παρουσία αυτών των αναστολέων, να αναγνωρίσουν αποτελεσματικά τα καρκινικά κύτταρα που κανονικά διαφεύγουν του ανοσοποιητικού συστήματος και δημιουργούν καρκινικούς όγκους σε πειραματόζωα.
Τα ερευνητικά αυτά αποτελέσματα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του «Δημόκριτου», «εδραιώνουν για πρώτη φορά, ότι η φαρμακολογική αναστολή ενζύμων που καταστρέφουν αντιγονικά πεπτίδια, μπορεί να αποτελέσει μια νέα πολλά υποσχόμενη διέξοδο για την ανοσοθεραπεία του καρκίνου. Με αυτό τον τρόπο ανοίγουν τον δρόμο σε μελλοντικές μελέτες για τη βελτιστοποίηση και την αξιολόγηση πιθανών κλινικών εφαρμογών αυτής της κατηγορίας αναστολέων».
http://fimotro.blogspot.gr/2013/11/blog-post_8259.html

Read more...

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΟ NEA ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ...



Η Κ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο Η. ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Τον διορισμό νέων διευθυντικών στελεχών στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και Ελέγχου και στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών από σήμερα ανακοίνωσε ηΕΥΔΑΠ...
Ειδικότερα, στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και Ελέγχου, η Παναγοπούλου Αικατερίνητοποθετείται Βοηθός Γενική Διευθύντρια, με αρμοδιότητα την εποπτεία των Διευθύνσεων Προγραμματισμού και Ελέγχου και Πληροφορικής και Τεχνολογίας καθώς και την ευθύνη συντονισμού όλων των δράσεων διαχείρισης κρίσεων,
Στην Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, ο Παπαλεξάνδρου Ηλίας τοποθετείται Αναπληρωτής Διευθυντής.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/11/nea.html

Read more...

Ερχεται κυκλώνας στην Ελλάδα! (ΒΙΝΤΕΟ)...



Αυτό μας έλειπε...
Και μάλιστα, απ' την Σαρδηνία. Δεν μας φτάνει ο...
κυκλώνας τρόικα, που τα 'χει σαρώσει όλα (σε μισθούς και συντάξεις), ερχεται και πραγματικός κυκλώνας -εξασθενημένος, ευτυχώς- που θα πλήξει κυρίως περιοχές της δυτικής Ελλάδας και του Ιονίου .
Δειτε το βιντεο ΕΔΩ...

Read more...

Η «χειρότερη μέρα» στις διαπραγματεύσεις η χθεσινή Εμπλοκή με φόρο ακινήτων, πλειστηριασμούς, ΕΑΣ και συντάξεις στρατιωτικών



Στο 1 δισ. ευρώ το δημοσιονομικό κενό μεταξύ κυβέρνησης-Τρόικας - Μπλόκο των δανειστών στο σχέδιο των βουλευτών για τον φόρο ακινήτων - Δεν πείθουν τους ελεγκτές τα μέτρα του υπ. Εργασίας

«Στα σχοινιά» στρίμωξε η Τρόικα την κυβέρνηση η οποία, στην πιο κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων, «μετράει πληγές» ενώ βλέπει και την ομάδα Τόμσεν, μετά τα πλήγματα που της κατάφερε, να κρατά μυστικό ακόμα και το πρόγραμμα των συναντήσεων που θα ζητήσουν να έχουν σήμερα με υπουργούς της κυβέρνησης, για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις από εκεί που διεκόπησαν χθες.

Κύκλοι του Μαξίμου εξέφραζαν την άποψη πως οι ελεγκτές ξέρουν καλά τις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει η κυβέρνηση: να μην υπάρξει περικοπή μισθών και συντάξεων, ούτε να κινδυνεύσουν με κατασχέσεις σπίτια φτωχών δανειοληπτών.

Ενώ όμως μέχρι πριν μία εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών είχε έρθει σε συμφωνία με την Τρόικα για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, σήμερα δεν έχει καμία συμφωνία για τον νέο φόρο που θα πρέπει να ετοιμάσει για να επιβληθεί στα ακίνητα σε 42 ημέρες από σήμερα.

Αντιθέτως το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και ελεγκτών για το ύψος το δημοσιονομικού αυξήθηκε στα 400 εκατ. ευρώ. Όπως δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Γιάννης Στουρνάρας, αφού ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, «οι αλλαγές στον φόρο ακινήτων αύξησαν το δημοσιονομικό κενό» κατά την Τρόικα στα 1,8 δισ. ευρώ.

Δεν ήταν όμως ο Φόρος Ακινήτων το μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης. Στο θέμα αυτό η ελληνική πλευρά ήξερε εξ αρχής ότι οι φοροελαφρύνσεις των αγορών κοστίζουν 250 εκατ. ευρώ, για αυτό πρότεινε να περικοπεί ισόποσα το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η Τρόικα το συζητά, αν και δεν έχει ακόμη αποδεχτεί. Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον υποστήριζαν ότι «και αν περικοπεί το ΠΔΕ το 2014 από τα 7 στα 6,75 δισ. ευρώ, θα είναι και πάλι υψηλότερο κατά 250 εκατ. ευρώ από τα κονδύλια 6,5 δισ. που θα διατεθούν φέτος». Και για τα επιπλέον 150 εκατ. ευρώ όμως (συνολικά δηλαδή 400 εκατ. ευρώ) που η Τρόικα θεωρεί πως δεν εισπραχτούν λόγω χαμηλής εισπραξιμότητος του μέτρου, πηγές του Μαξίμου υποστήριζαν πως η Τρόικα θα συγκλίνει κατά πολύ στην θέση της ελληνικής πλευράς.

Εκεί όπου πραγματικά χάθηκε πολύ έδαφος και το χάσμα μεγαλώνει είναι σε όλα τα υπόλοιπα μείζονα ανοικτά θέματα της διαπραγμάτευσης:

- Τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για το 2014 δεν πείθουν τους δανειστές και η ελληνική πλευρά εμφανίστηκε ανέτοιμη να παρουσιάσει πειστικά νούμερα απόδοσης των μέτρων που προτείνει, ειδικά στις παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας. Η εκτίμηση στην οποία συγκλίνουν τα δύο μέρη είναι ότι το δημοσιονομικό κενό φτάνει στο 1 δισ. ευρώ, αλλά οι ελεγκτές αμφισβητούν ως αναποτελεσματικά πολλά μέτρα της κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό η ομάδα Τόμσεν έφτασε να ομιλεί κάποια στιγμή και για πάνω από 1,8 δισ. ευρώ καθώς, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τι συζητείται πίσω από τις κλειστές πόρτες, ανέβαζε τις αξιώσεις της στα 2 ή και τα 2,5 δισ. ευρώ! Στον απογευματινό γύρο των συναντήσεων πάντως χθες φάνηκε μια προσέγγιση στα θέματα αυτά, αλλά κανείς δεν γνωρίζει ποια στάση θα τηρήσουν από σήμερα και πάλι οι ελεγκτές.

- Μεγάλο «θύμα» των υπαναχωρήσεων και των πιέσεων που δέχεται η κυβέρνηση να καταλήξει σε συμφωνία με την Τρόικα έως τις 9 Δεκεμβρίου, που είναι το χρονικό όριο που έθεσε το Eurogroup στον Γιάννη Στουρνάρα, φαίνεται πως θα είναι η Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα-ΕΑΣ, για τα οποία πλέον πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση κλίνει προς απόφαση για να μπει «λουκέτο».

- Οι αποφάσεις για τους πλειστηριασμούς ακινήτων καρκινοβατούν επειδή η Τρόικα δέχεται εξαιρέσεις μόνο για τους οικονομικά «νεκρούς», δηλαδή για όσους ζουν κάτω και από τα όρια της φτώχειας. και όχι για όσους δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με ένα μέσο εισόδημα.

- Πανικός επικράτησε προς στιγμήν και για το αν η Τρόικα απαιτεί να εφαρμοστεί πλήρως και η επόμενη φάση μειώσεων των συντάξεων των αποστράτων. «Το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί και εκεί όπου δεν εφαρμόζεται» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας μετά την βραδινή σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό, αλλά αργότερα κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών καθησύχαζαν πως οι ελεγκτές δεν επέμειναν στο θέμα μείωσης των συντάξεων των ενστόλων (για να συμβαδίσουν με τις μειώσεις στους μισθούς των εν ενεργεία στρατιωτικών).

Ημερομηνία-κλειδί για τη λήψη των τελικών αποφάσεων πάντως θεωρείται η 9η Δεκεμβρίου, όταν θα συνεδριάσει το Eurogroup όπου η κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει συμφωνία με την Τρόικα για την υλοποίηση των τεσσάρων προαπαιτούμενων δράσεων: σχέδιο αναδιάρθρωσης αμυντικών βιομηχανιών και ΛΑΡΚΟ, πρόγραμμα διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων, Κώδικας Δικηγόρων και αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ.
protothema.gr

Read more...

Ο Φ. Κουβέλης υποστηρίζει ανοικτά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα δεν αποκλείει συνεργασία μαζί του

20131119-095453.jpg
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης αποκρούει τις θεωρίες του Ευάγγελου Βενιζέλου περί αποστασίας και για πρώτη φορά υπερασπίζεται ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Κουβέλης θα μιλήσει απόψε στο Action 24 στην εκπομπή «Ανασκόπηση Σήμερα» που παρουσιάζει ο Βασίλης Ταλαμάγκας.
Στο βίντεο που έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα, ο κ. Κουβέλης απέκρουσε τις θεωρίες περί αποστασίας λέγοντας πως η κίνηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να καλέσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να προσεγγίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να καταψηφίσουν την κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποστασία.
Όσον αφορά τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε ενδεχόμενη μελλοντική κυβέρνηση της Αριστεράς, δήλωσε ότι «στη χώρα μας χρειάζονται κυβερνήσεις συνεργασίας» και άφησε απολύτως ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Συγκεκριμένα ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε:
“Όχι δεν υπάρχει αποστασία. Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε μία πολιτική παρέμβαση, ζητώντας τους βουλευτες της κυβερνητικής πλειοψηφίας να διαφοροποιήσουν τη στάση τους και να ενεργήσουν διαφορετικά. [...]
Ο Τρόπος που έγινε αυτό από την Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν ήταν ορθός αλλά σε καμία περίπτωση, αποστασία. Τα λεγόμενα περί αποστασίας οδηγούν σε άλλους συνειρμούς και ουσιαστικά όταν αναδεικνύεται μία τέτοια πολιτική πρακτική – με την οποία διαφωνώ – από τη μεριά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως αποστασία τότε , εξ αντικειμένου και πέρα από προθέσεις, διαμορφώνεται κλίμα για πραγματική ρευστοποίηση της πολιτικής ζωής”
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι ανοιχτός κ. Πρόεδρε, ο Φώτης Κουβέλης στο μέλλον, αν οι εξελίξεις το φέρουν έτσι, ώστε να συμμετάσχει με την ΔΗΜΑΡ σε μία κυβέρνηση της Αριστεράς;
ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει τις μονοκομματικές κυβερνήσεις. Η ίδια η ζωή έχει εγκαταλείψει αυτές τις κυβερνήσεις. Χρειάζονται στη χώρα μας κυβερνήσεις συνεργασίας. Εμείς το αποδείξαμε αυτό ως αναγκαιότητα τον Ιούλιο το 2012. Αλλά οι κυβερνήσεις συνεργασίας πρέπει να είναι ουσιαστικά συνεργατικές κυβερνήσεις, έτσι ώστε να μην έχουμε ούτε μονοκομματικές συμπεριφορές, αλλά και αυτό που παράγει η συνεργατική κυβέρνηση να αντανακλά στην ασκούμενη πολιτική. Να γίνεται κτήμα της ελληνικής κοινωνίας που επιδιώκει η χώρα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα δεν το απορρίπτετε
ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Βεβαίως

Read more...

Β. Βενιζέλος: Αύριο θα τα πούμε ολα … Συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

20131119-094514.jpg
Αυστηρό μήνυμα προτίθεται να στείλει εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στους βουλευτές του κόμματος του. Μιλώντας στη Κοινοβουλευτική του Ομάδα, αύριο , ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα σηκώσει το γάντι που του έριξε ο Αλέξης Τσίπρας που κάλεσε βουλευτές της συμπολίτευσης να αποστασιοποιηθούν από τη κυβέρνηση.
Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι η αυριανή του ομιλία στη συνεδρίαση της ΚΟ έχει ως στόχο να συσπειρώσει τους βουλευτές του οι οποίοι θα πρέπει να εμφανιστούν σαν μια γροθιά απέναντι στον κ. Τσίπρα και με ένα στίγμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ : μην παίζεται με τη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει μέσα και έξω από το κόμμα του.
Αυτό θα επιδιώξει ο κ. Βενιζέλος ο οποίος μάλιστα βλέπει ότι η πίεση του κ. Τσίπρα προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχει αντίθετα αποτελέσματα. Μας έχει πεισμώσει, ο τρόπος που προσπάθησε να διαρρήξει την ενότητα του ΠΑΣΟΚ μέσα από εφημερίδα και ΜΜΕ, είναι ο πλέον αντιθεσμικός τρόπος, σημειώνουν πρωτοκλασάτα στελέχη που συνομιλούν σε καθημερινή βάση με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και άρα έχουν εικόνα για το τι γίνεται.
Παράλληλα όμως υπάρχουν και εκείνοι που δεν συμφωνούν με ορισμένες επιλογές της ηγεσίας και διαφωνούν με τον τρόπο που κινείται και γι’ αυτό είναι αποφασισμένοι αύριο στην συνεδρίαση της ΚΟ να θέσουν τα θέματα που πιστεύουν ότι πρέπει να μπουν στο τραπέζι προς συζήτηση έτσι, ώστε, να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Η επίθεση πάντως που δέχθηκαν από τον κ. Τσίπρα , στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι από την άλλη τους έκανε καλό. Με την έννοια ότι συσπειρωθήκαν εναντίον, εκείνων που επιχειρούν την αποστασία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τηλεφωνικό κέντρο τις τελευταίες ημέρες στη Χαρίλαου Τρικούπη έχει σπάσει. Πολίτες από όλη την Ελλάδα παίρνουν τηλέφωνο για να διαμαρτυρηθούν για τις επιθέσεις που δέχεται όπως λένε η Δημοκρατική Παράταξη μέσα από το κόμμα του κ. Τσίπρα, ενώ στο στόχαστρο έχουν βάλει τη κ. Θ. Τζάκρη για την οποία αναφέρουν, ότι αποτελεί μέρος σχεδίου για την διάλυση της Δημοκρατικής Παράταξης, όταν λέει πως ο κορμός της είναι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ.

Read more...

Κίνηση 75 ΠΑΣΟΚ : Ζητάμε άλλη πολιτική με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο

20131119-093703.jpg
Με νέα παρέμβαση η Κίνηση 75 του ΠΑΣΟΚ ζητά προοδευτική κατευθυνηση στις επιλογές και με ανακοίνωση της επισημαίνει:
Η χώρα χρειάζεται μια άλλη πολιτική, που θα επιδιώκει τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ που έχει ανάγκη το κράτος, η οικονομία, η παραγωγική συγκρότηση της χώρας, με διασφάλιση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προστασίας των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.
Θέλουμε μια Ελλάδα παραγωγική, χωρίς δανειστές, αλλά και χωρίς την ανάγκη να ζούμε με δανεικά.
Θέλουμε το κράτος να διασφαλίζει τα αναγκαία κοινωνικά αγαθά, χωρίς μονοπωλιακές αντιλήψεις και με ανταγωνισμό του ιδιωτικού τομέα. Αρνούμαστε, όμως, τη λογική της ιδιωτικοποίησης των πάντων και δεν είμαστε υπέρ των κρατικών μονοπωλίων. Εκφράζουμε την αντίθεση μας στην ιδιωτικοποίηση του νερού, των λιμανιών και των σιδηρόδρομων που προωθεί η Κυβέρνηση Σαμαρά.
Είναι γνωστό ότι σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, αγαθά όπως το νερό και τα μέσα συγκοινωνιών, όπως ο σιδηρόδρομος, δεν έχουν παραχωρηθεί βορρά στους ιδιώτες. Όπου παραχωρήθηκαν, υπήρξε αντίστοιχα τεράστια αύξηση στην τιμή των τιμολογίων και μεγάλος αριθμός ατυχημάτων στους σιδηροδρόμους. Κανένα ευρωπαϊκό λιμάνι δεν έχει ιδιωτικοποιηθεί, με εξαίρεση 3 λιμάνια στην Αγγλία επί Θάτσερ. Η Κυβέρνηση ξεπερνάει και αυτό το ίδιο το Μνημόνιο ΙΙΙ, το οποίο όχι μόνο δεν επιβάλλει πώληση των μετοχών του ΟΛΠ που ανήκουν στο Δημόσιο, αλλά αναφέρει ρητά ότι τάσσεται υπέρ των πολιτικών παραχώρησης, όπως γίνεται σ’ όλο τον κόσμο. Άλλωστε, τα λιμάνια στις χώρες της Ε.Ε. από άποψη μετοχικής σύνθεσης είναι:
● κατά 90% δημόσιου χαρακτήρα
● κατά 7% πλήρως κρατικά και μόνο
● κατά 3% πλήρως ιδιωτικά.
Πρωταρχική μας άποψη είναι ότι, τα λιμάνια αποτελούν μηχανές ανάπτυξης για την χώρα. Πιθανώς, για ορισμένα από αυτά, θα μπορούσε να εξετασθεί η παραχώρηση «πακέτου» μετοχών σε εξειδικευμένους φορείς διαχείρισης, με βάση την δυναμικότητά τους. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατό να ξεπουληθούν σε επενδυτικά funts, για να καλύψουν τιςαποτυχίες του ΤΑΙΠΕΔ και τα λάθη της Κυβέρνησης.
Με ανησυχία και θλίψη παρακολουθούμε την κυβέρνηση να αποδομεί ότι απέμεινε από το κοινωνικό κράτος, με την πολιτική που ασκεί στον τομέα της υγείας και της παιδείας.
✓ Θέλουμε αλλαγή στο κράτος και στην κοινωνία με Διαύγεια, Διαφάνεια, Σχέδιο και μετρήσιμα αποτελέσματα. Όχι αλλαγές καθ’ υπαγόρευση ή για επικοινωνιακή σκοπιμότητα.
✓ Θέλουμε επιχειρηματικές προσπάθειες με κανόνες και διαφάνεια, αλλά είμαστε απέναντι στους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες.
✓ Θέλουμε ένα τραπεζικό σύστημα με ουσιαστική εποπτεία, για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και τήρηση κοινών κανόνων για κάθε επιχείρηση.
✓ Δεν θέλουμε τραπεζίτες που λειτουργούν με αδιαφάνεια και για την «πάρτη» τους.
✓ Θέλουμε η ανάπτυξη να έρθει με εγγύηση ότι θα συνδυάζεται με νέες θέσεις εργασίας και λέμε όχι στην απλή οικονομική μεγέθυνση.
✓ Θέλουμε να διατηρήσουμε το κεκτημένο της θέσης της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.
✓ Θέλουμε να δώσουμε τη μάχη μαζί με άλλους προοδευτικούς Ευρωπαίους, για μια Ευρώπη που θα προστατεύει τους πολίτες της και δεν θα υποτάσσεται στις αγορές.
✓ Θέλουμε μια Ευρώπη που θα επιδιώξει μια ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ανάμεσα στα κράτη και τους λαούς της, για μια νέα πορεία σε οικονομικό, κοινωνικό και θεσμικό επίπεδο.
✓ Θέλουμε να προχωρήσει άμεσα η τραπεζική ένωση που είναι επιτακτικά αναγκαία. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με ευρώ ή τραπεζικό σύστημα πολλών ταχυτήτων στην Ευρωζώνη.
✓ Θέλουμε να τερματιστεί η επιζήμια πρακτική των διαφορετικών επιτοκίων δανεισμού μεταξύ των κρατών μελών και να προωθηθεί άμεσα το ευρωομόλογο.
Οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι Βορειοευρωπαίοι, πρέπει να διδαχθούν από το παράδειγμα της ανάκαμψης της μεταπολεμικής Γερμανίας, μέσω του Σχεδίου Μάρσαλ και να συναποδεχθούν ότι, για να ανακάμψει συνολικά η Ευρώπη, χρειάζεται ένα Ευρωπαϊκό Σχέδιο τύπου Μάρσαλ.
Ακόμη και ο υποψήφιος Καγκελάριος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάϊνμπρουκ ομολογεί:
«Βεβαίως χρειάζεται η εξυγίανση των προϋπολογισμών, αλλά όχι σε θανατηφόρα για αυτές τις χώρες δόση. Θα πρέπει να συνοδεύεται από κίνητρα, από ένα “Σχέδιο Μάρσαλ 2″».
Χρειάζεται δημιουργία Μετώπου Εθνικής Συνευθύνης και Συνεννόησης, από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος, με στόχο το οριστικό τέλος των μνημονίων το 2014 και τον αποκλεισμό κάθε ενδεχόμενου νέων μνημονίων ή νέων μέτρων.
Με αντίληψη εθνικής συναίνεσης και οχι με διχαστικές λογικές, μπορεί να υπάρξει οριστική έξοδος από τη μέχρι σήμερα ασκούμενη πολιτική και προσπάθεια να ανοίξουμε ένα διαφορετικό δρόμο για τη χώρα και την κοινωνία.
Η διαγραφή μέρους του χρέους, παράλληλα με την περαιτέρω επιμήκυνση και μείωση των επιτοκίων, είναι προϋπόθεση για την έξοδο από τα μνημόνια εντός του ΄14
Το οριστικό τέλος του μνημονίου, συνδέεται με την έξοδο της χώρας στις αγορές και τη δυνατότητα της να δανείζεται με χαμηλά επιτόκια. Για να επιτευχθεί αυτός ο στρατηγικός στόχος μέσα στο 2014, πρέπει να πετύχουμε πραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα το 2013, να φύγουμε από την ύφεση και να σημειώσουμε θετικό πρόσημο ανάπτυξης μέσα στο επόμενο έτος. Και όπως σημειώνει η πρόσφατη Έκθεση (Οκτωβρίου 2013) του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής των Ελλήνων (βλ. σελίδα 8)
«Η αριθμητική του χρέους είναι εναντίον μας, η χώρα είναι αδύνατον να επιστρέψει στις αγορές κεφαλαίου για να αναχρηματοδοτήσει το τεράστιος χρέος της, 321 δις ευρώ στο τέλος του ΄13 σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, με λογικούς όρους. Το μέγεθος του θα λειτουργεί αποτρεπτικά για τους μελλοντικούς δανειστές». Και προτείνει « η οργανωμένη διαγραφή μέρους του χρέους εντός της Ε..Ε και της Ευρωζώνης θα δημιουργούσε νέα δεδομένα».
Αυτό ακριβώς προτείνουμε και εμείς.
Είναι ευθύνη της Κυβέρνησης και των κομμάτων που την συναπαρτίζουν, να ιεραρχήσουμε ως απόλυτη Εθνική προτεραιότητα την μερική διαγραφή του κρατικού χρέους εκ μέρους των λοιπών χωρών της ΕΕ, παράλληλα με την περαιτέρω επιμήκυνση και την μείωση των επιτοκίων, ώστε να καταστεί βιώσιμο το χρέος και να εξέλθει η χώρα στις αγορές .
Άλλωστε, είναι αδιανόητο, οι εκπρόσωποι της πρώην «υστερικής –αντιμνημονιακής» ρητορείας του κ. Σαμαρά και άλλων, να καταγγέλλουν το 2011 την Κυβέρνηση Παπανδρέου – παρά την επίτευξη «κούρεματος» πολύ πάνω από 50% του ιδιωτικού χρέους – και σήμερα να μην προβάλουν επιτακτικά την από πολλούς διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, αλλά και το αρμόδιο Γραφείο της Βουλής, προτεινόμενη μερική διαγραφή του σημερινού κρατικού χρέους.
Να θυμίσουμε ότι τα πρόσωπα που αποτελούν το γραφείο της Βουλής για τον Κρατικό προϋπολογισμό, είναι διορισμένα από το σημερινό Προεδρείο της Βουλής.

Read more...

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα από την Τρίτη -Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Aλλάζει ξανά την Τρίτη το σκηνικό του καιρού, αφού βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν τη χώρα από τα δυτικά και από το απόγευμα. Εντωμεταξύ σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία, αφού σε πολλές περιοχές θα πέσει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Τρίτη έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με σποραδικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 5 έως 17 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
  • νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. καταιγίδες από το απόγευμα στο Ιόνιο οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
τη νύχτα στα βορειοδυτικά οι βροχές θα ενταθούν.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου. στην ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές στη Θεσσαλία και από το απόγευμα στην ανατολική στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.
Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίους νοτιοανατολικούς με την ιδία ένταση και στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 19 βαθμούς κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών από το απόγευμα.
Ανεμοι: αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου.
  • νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Αεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 και στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου.
  • Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής τη νύχτα.
Ανεμοι: αρχικά βορειοανατολικοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές.
Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Read more...

Στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής ο Κώστας Βουτσάς – Η απάντηση του ηθοποιού

Προσωπική επίθεση κατά του Κώστα Βουτσά εξαπέλυσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος ο οποίος, με αφορμή την εμφάνιση του δημοφιλούς ηθοποιού σε τηλεοπτική εκπομπή, ανάρτησε φωτογραφία του Βουτσά από την περίοδο της επταετίας στην οποία εμφανίζεται να τσουγκρίζει αυγό με το Γεώργιο Παπαδόπουλο.

Ο Παναγιώταρος έγραψε ότι ο γνωστός ηθοποιός παρέδωσε «μάθημα στο… παπατζηλίκι» και μετά μίλησε για την «κακιά χούντα» που καταπίεζε το λαό και τη νεολαία. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής, ολοκλήρωσε την ανάρτησή του με την ειρωνική απορία: «ποιος είναι αυτός που σκύβει μπροστά στον αείμνηστο Γ. Παπαδόπουλο τις εποχές της παντοδυναμίας του; Ο Κώστας Βουτσάς ή κάποιος… σωσίας του»;​

Ο ηθοποιός με τον οποίο επικοινωνήσαμε απάντησε με το γνωστό του χιούμορ ότι «οποίος γύριζε την πλάτη στις δεξιώσεις τους, μετά λάμβανε πρόσκληση για δεξίωση στην Γυάρο», θυμίζοντας την περιπέτεια του αξέχαστου Σταύρου Παράβα. Μάλιστα μας επισήμανε ότι ο διοικητής της ΥΕΝΕΔ το 1973 του έκοψε την τηλεοπτική εκπομπή ,γιατί πήγε στο Πολυτεχνείο για να στηρίξει τους φοιτητές.
Αυτό που ξεχνά ο βουλευτής Παναγιώταρος είναι ότι οι καλλιτέχνες εκείνη την εποχή συμμετείχαν σε εκδηλώσεις, όπου εμφανίζονταν και χουντικοί και έβγαζαν αναγκαστικά φωτογραφίες μαζί τους. Είναι γνωστό ότι η ηγεσία της χούντας «κυνηγούσε» τους δημοφιλείς καλλιτέχνες και προσπαθούσε να επωφεληθεί από την αποδοχή που είχαν στον κόσμο.
Τι άλλο θα μπορούσαμε να υποθέσουμε; Ότι η αφρόκρεμα του ελληνικού θεάτρου ήταν όλοι χουντικοί;
Χατζίσκος, Παπαμιχαήλ, Χατζηαργύρη, Αρώνη, Κοντού, Οικονομίδης(πρώτη σειρά) Μουσούρης, Λειβαδίτης, Κωνσταντάρας, Ζερβός (δεύτερη σειρά) σε αναμνηστική φωτογραφία με το Γεώργιο Παπαδόπουλο
Πηγή: mixanitouxronou.gr 

Read more...

"Τελευταίο αντίο" στον Γλαύκο Κληρίδη



Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Γλαύκο Κληρίδη, στην Κύπρο. Ποιοι εκπροσώπησαν την ελληνική κυβέρνηση (Pics+Vids)
Πλήθος κόσμου απέδωσε το ύστατο χαίρε στο Μεγάλο Ηγέτη, Γλαύκο Κληρίδη, στον Ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο. Χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν στην εκκλησία και ακολούθως στο κοιμητήριο "Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης", συνοδεύοντας τον Γλαύκο Κληρίδη στη τελευταία του κατοικία.
Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Αντώνης Σαμαράς, ενώ τη Βουλή των Ελλήνων ο Πρόεδρός της κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Στην κηδεία παρέστη ο Πρόεδρος της Σερβίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς και ο Υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ κ. Ούζι Λάνταου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Βενιαμίν Νετανιάχου. Τουρκοκύπριοι πολιτικοί ηγέτες ήταν, επίσης, παρόντες στην κηδεία.
Στεφάνια κατατέθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, τη θυγατέρα του εκλιπόντος κα Καίτη Κληρίδη, τον Πρέσβη της Ελλάδας εκ μέρους του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Σερβίας, τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ εκ μέρους του Πρωθυπουργού της χώρας, τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, τον Αντιπρόεδρο του Σ.Κ.ΕΔΕΚ, τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ, τον ΓΓ των Οικολόγων, τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ.
Στεφάνια απέστειλαν, επίσης, η Καγκελάριος της Γερμανίας, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Βασιλείου, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και η οικογένεια Ντενκτάς.
Σημειώνεται ότι με βάση την επιθυμία της οικογένειας Γλαύκου Κληρίδη, αντί στεφάνων να κατατίθενται εισφορές για τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) στον πιο κάτω Κυβερνητικό Λογαριασμό, και να αναφέρεται ταυτόχρονα ο σκοπός της εισφοράς. 
 
 
Φόρος τιμής από τον Αντώνη Σαμαρά
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τίμησε εκ μέρους του μητροπολιτικού ελληνισμού τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, καταθέτοντας δάφνινο στεφάνι επί της σορού του, στο τέλος της εξοδίου ακολουθίας, την οποία έψαλαν ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και μέλη της Ιεράς Συνόδου.
Προηγουμένως, ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.
Ο πρωθυπουργός συλλυπήθηκε την κόρη τού Γλαύκου Κληρίδη, Καίτη, και τον γαμβρό του, Κώστα Σαμμά.
Στη συνέχεια υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων στο οποίο έγραψε: «Τα θερμότατα συλλυπητήρια του Μητροπολιτικού Ελληνισμού για το μεγάλο πολιτικό άνδρα της Κύπρου μας».
Σε δήλωσή του, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο μητροπολιτικός ελληνισμός τιμά τον Γλαύκο Κληρίδη, έναν εκλεκτό πολιτικό άνδρα, που άρρηκτα συνέδεσε το όνομά του με τη νεότερη κυπριακή ιστορία.
Ως άνθρωπο, είπε ο πρωθυπουργός, τον γνώρισα απλό, με προσήνεια, με ανεκτικότητα, με ανεξικακία, με την εντιμότητα των εκλεκτών της ζωής. Ως πολιτικός άνδρας, «ο Κληρίδης είχε το θάρρος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, με τόλμη και να δημιουργεί προοπτικές. Είχε το χάρισμα της διορατικότητας και την αρετή του ρεαλισμού. Και όλα αυτά συνυφασμένα με το ακοίμητο όραμά του για μια πραγματικά ελεύθερη και ευτυχισμένη Κύπρο» σημείωσε ο Αντ. Σαμαράς.
«Σε αυτήν τη μακροχρόνια πορεία του, με σύνεση και, θα έλεγα, με υπευθυνότητα τον γνωρίσαμε όλοι. Και η σύνεση και η υπευθυνότητα αυτή δεν αφαιρούσε τίποτα από την ευτολμία και την αγωνιστικότητα του» συνέχισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η ουσιαστική παρακαταθήκη που αφήνει ο Γλαύκος Κληρίδης είναι μια παρακαταθήκη ενότητας και συλλογικής συστράτευσης στον αγώνα για τη δικαίωση της Κύπρου.
«Η μετουσίωση αυτής της παρακαταθήκης σε πράξη είναι η υπέρτατη τιμή που του αρμόζει. Και απόδοση αυτής της τιμής είναι ευθύνη και είναι χρέος όλων μας. Ευθύνη και χρέος που συναρτώνται με την ευτυχία του κυπριακού λαού. Η Ελλάς αυτή την ευθύνη τη συμμερίζεται και συμμετέχει στην εκπλήρωση αυτού του χρέους» τόνισε ο κ. Σαμαράς και καταλήγοντας διαβεβαίωσε: «Για την Ελλάδα, η Κύπρος ήταν και παραμένει πάντα ευθύνη και χρέος».
Ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης εξέφρασε τις βαθύτατες ευχαριστίες της οικογένειας του εκλιπόντος, του πολιτικού κόσμου, αλλά και ολόκληρου του κυπριακού λαού για την παρουσία του πρωθυπουργού στην κηδεία.
Η παρουσία σας, τόνισε ο κ. Αναστασιάδης, «αποδεικνύει έμπρακτα την τιμή που αποδίδετε σε έναν μεγάλο πολιτικό άνδρα της Κύπρου, αλλά και την ίδια ώρα τη συμπαράστασή σας προς τον δοκιμαζόμενο κυπριακό ελληνισμό».
Πηγή, φωτογραφίες και βίντεο από 24h.com.cy

Read more...